ibucold ateş düşürür mü / Son Dakika: Grip olan herkesin kullandığı o ilaçta büyük tehlike! - Haberler Milliyet

Ibucold Ateş Düşürür Mü

ibucold ateş düşürür mü

Soğuk Algınlığı İlaçları

Sevgili anne babalar, ne zamandır yazmak istiyorum &#; Soğuk algınlığı ilaçları &#; başlıklı bir yazı. Çünkü gerçekten bu konuda biraz kafalar karışık. Maalesef yanlış kullanımlar görüyoruz, yanlış anlamaları düzeltmek için, bu konuda bir yazı yazma ihtiyacı hissettim. Soğuk algınlığı ilaçları deyince, bitkisel ilaçlar, vitaminler, burun açıcı serum fizyolojik deniz suyu içeren damlalar ve spreyler dahil birçok seçenek mevcut. Ancak benim burada üzerinde durmak istediğim, yan etki ihtimali daha yüksek olan, burun ve kulak salgılarını azaltma etkisi olan soğuk algınlığı ilaçları.

Anıl Yeşildal &#; seafoodplus.info

Soğuk algınlığı ilaçları kullanılırken içeriğine dikkat edilmeli !!

Bu ilaç grubunu kabaca iki gruba ayırabiliriz; Sadece antihistaminik yani alerji ilacı içeren bir grup var. Biraz önce bahsettiğimiz antihistaminikler alerji ilacı olmalarının yanında gerçekten solunum yollarında ciddi bir kurumaya yol açar. Ancak bazen daha yoğun şikayetleri olanlar için, bu ilaçların içine dekonjestan dediğimiz türde bazı maddeler de konmaktadır. Soğuk algınlığı ilaçları söz konusu olunca en dikkat etmemiz gereken etken maddeler Psödoefedrin ve Fenilefrin adlı etken maddelerdir.

Ne yazık ki bu tür ilaçların, bunların içine genellikle ateş düşürücü etkisi, ağrı kesici etkisi olan İbuprefen veya parasetamol de ekleniyor. Dolayısıyla bazen çocuğun yüksek ateşi olmadığı halde bunları da almak zorunda kalıyor. Ateş düşürücülerin hastalıkların iyileşmesi üzerine olumsuz etkileri olduğunu daha önce paylaşmıştım. Detayları merak edenler &#; Ateş Düşürücüler Gizli Düşmanımız  &#; adlı makalemi de okuyabilirler.

Calpol Öldürmez :))

&#; Calpol öldürüyor &#; diye haberlerde duymuş olabilirsiniz. Aslında çok gülünç bir haber çünkü bu haberde akabinde de, &#; doktorlar parasetamol öneriyor &#; deniyor. Ne yazık ki medyada doğru yanlış bilmeden, halkı endişeye sürükleyecek haberleri sıkça görebiliyoruz.

Oysa ülkemizde kullandığımız Calpol sadece parasetamol içerir. Çocuklarda yıllardır kullanılan en güvenli ateş düşürücü ve ağrı kesicidir. Buradaki haberin aslı şöyle. İngiltere&#;de bir çocuğun ölümünde sebep olduğu düşünülen ilaç, Calpol plus-mix. Yani bu ilacın içinde sadece ateş düşürücü parasetamol yok, içinde biraz önce bahsettiğimiz dekonjestan maddelerden bir tanesi var. Peki bu dekonjestan maddeler gerçekten çocukların ölümüne mi yol açıyor? Öncelikle % böyle bir ilişki olduğunu söylemek çok yanlış olur.

Detay için  &#; Calpol Neden Öldürsün ki? &#;adlı makalemi de okuyabilirsiniz.

Soğuk algınlığı ilaçları için bakış açımız değişiyor

Ama bu tür bilgiler bizim bu tarz ilaçlara daha farklı yaklaşmamıza yardımcı oluyor. Bu nedenle birkaç yıl önce, Sağlık Bakanlığı soğuk algınlığı ilaçları ile ilgili yeni düzenlemeler yaptı. Ruhsatlarındaki prospektüslerindeki yaş sınırlarında bir değişikliğe gidildi. İçerisinde dekonjestan olmayan soğuk algınlığı ilaçları için 2 yaş ile sınırı getirdi. İçerisinde dekonjestan olanlar ise 6 yaşla sınırlandı ve bunları reçetesiz satışı yasaklandı.

Soğuk algınlığı ilaçlarının içerikleri

Öncelikle konuyu daha net anlatabilmek, bazı yanlış anlaşılmaları ve bazı zararları önleyebilmek adına en sık kullanılan bazı soğuk algınlığı ilaç markalarını içerikleri ile birlikte söylemek durumundayım. Bu herhangi bir ilacı kötülemek övmek veya önermek anlamında algılanmasın lütfen. Daha da ilginci ilaçların isimleri de farkında olmadan hatalı bir yargı oluşturabiliyor.

Peditus nasıl bir ilaç?

Özellikle Sağlık Bakanlığı yaş sınırları koymadan önce, soğuk algınlığı olduğu zaman Peditus şurup bebeklere rahat rahat verilirdi. İsmine de baktığımızda Pedi Pediatriyi çağrıştırıyor yani çocuklar için hatta bebekler için uygun olduğu algısını yaratıyor. Oysa durum tam tersi Peditus artık 6 yaş ruhsatına sahip bir ilaç. Artık doktorlar bu konuya ruhsat değişikliğinden sonra çok dikkat ediyorlar. Ancak bir anneye sorsanız küçük bebeği için hele de reçetesiz satılıyorsa, Peditus mu verirsin, yoksa mavi kutulu A-ferin mi? Emin olun annelere böyle bir soru sorsanız yarıdan çoğu Peditus diyecektir. İşte bu yazının asıl amacı da zaten, ön yargıları ve kafadaki bu yanlış kalıplaşmış bilgileri ortadan kaldırmak.

Peki kötü bir ilaç mı? Tabii ki hayır, kötü bir ilaç değil. Ancak içerisinde Fenilefrin isimli dekonjestan madde olduğu için, uygun yaşlarda uygun dozlarda kısa süreler kullanılabilir. 3 yıl önce Sağlık Bakanlığı&#;nın soğuk algınlığı ilaçları üzerine yaptığı ruhsat değişikliklerinden sonra, bu tür ilaçların uygunsuz kullanımı iyice azaldı. Özellikle dekonjestan içeren ilaçlar 6 yaş üzerine uygun ibaresi kondu ve de reçetesiz satılması yasaklandı. Böylece çok özel durumlarda, doktorların azaltılmış dozlarda vermesi dışında uygunsuz kullanımların önüne geçilebildi.

Soğuk algınlığı ilaçları kaç yaşında kullanılabilir?

Bu tür ilaçlarda mümkün olduğunca ruhsattaki yaş sınırlarına dikkat etmekte fayda var. Aslında bilimsel kanıtlara, çok geniş vaka serileri ile yapılan çalışmalara bakıyoruz, kongrelerdeki konuşmaları dinliyoruz. Ve bu tür ilaçları ne soğuk algınlığında, ne kulak iltihabında, ne de kulakta sıvı birikiminde kullanmaya gerek olmadığı ifade ediliyor. Ama gerçek hayat, kongrelerdeki gibi değil. Sonuçta bu ilaçların tedavi etmediğini, sadece belirtileri azaltarak iyileşene kadar hastaları rahatlattığını biz doktorlar tabii ki biliyoruz.

Ancak burnu çok tıkalı olan, ağızda geri akıntının yaptığı öksürükten gece uyuyamayan ve bu durumdan son derece rahatsız olan bir çocuk düşünün. Eğer burundan sıkılan serum fizyolojik damlalarla, deniz sularıyla, bitkisel ilaçlarla çocuk yeterince rahatlamıyorsa, o ailenin ve çocuğun hayatı kabusa dönüyorsa, mecburen bir şeyler yapmak gerekiyor. Zaten biz gerek yok, bekleyelim desek de siz mutlaka başka ilaçlar talep ediyorsunuz.

Bu durumda da mümkün olduğunca ilaçların yaş sınırlarına dikkat ediyoruz. Biraz sonra size ilaçların markaları ve içerikleri ile ilgili yaş sınırları ile ilgili kısa özet bir bilgi vereceğim. Işığında kendi klinik pratiğinden bahsetmek gerekirse kesinlikle hiçbir ilaç vermiyorum. Serum fizyolojik dışında ilk 6 ay vermemek için gerçekten elimden gelen çabayı gösteriyorum ve de mümkünse aslında 2 yaşın öncesinde bu tür ilaçları hiç vermiyorum. Ancak bazen dediğim gibi gerçekten şikayetler çok yoğun olunca mecbur kalabiliyoruz o zaman da ne yapmak gerekiyor önerilen ilacın dozunun yarısını, benimki üçte birini enjektörle bir kaç mililitre gibi çok düşük dozlarda bazen vermek gerekebiliyor.

Yani bazen doktor dozunda ciddi ayarlamalar yaparak önerilen yaşın altında bu ilaçları verebiliyor. Bu durumda da ciddi bir yan etki genellikle görmüyoruz tam içeren ilaçlar gerçekten çok ciddi bir sıkıntı yoksa 6 yaşından önce verilmemeli. Ancak bazen kulakta sıvı birikimi kulak iltihabı gibi durumlarda kısa süreli yine 6 yaş için önerilen dozun yarısı üçte biri, dörtte biri gibi düşük dozlarda gün kadar kısa süreli kullanmak gerekebiliyor. Dekonjestan içermeyen soğuk algınlığı ilaçları ise 2 yaştan itibaren kullanılabiliyor. 2 yaşın altında kullanacaksak aynı şekilde yaşa kiloya uygun doz azaltmaları yapılabilir ama tekrar tekrar vurguluyorum; Çok mecbur kalmadıkça, ruhsatta yaş sınırları dışında bu tür İlaçları kullanmayı önermiyoruz.

Soğuk algınlığı ilaçları kaç çeşit?

Bu ilçaları 3 gruba ayıracağız.

İçerisinde dekonjestan bulunmayan ilaçlar

Bunlar daha önce de belirttiğim gibi, 2 yaşın altında kullanılmasa iyi olur. Şu anda Türkiye&#;de piyasada bu tarz sadece 2 tane ilaç var. A-ferin Pediatrik şurup kolay anlaşılması ve karışmaması açısından mavi kutuda olan. Bir de İburamin Zero şurup var, bu da pembe kutulu bir ilaç.

Dekonjestan içeren ilaçlar

Bunlar daha önce de belirttiğim gibi, 6 yaşın altında kullanılmasa iyi olur. Bu gruba gelince, en çok bilinenlerden birisi Peditus şurup. Bunun dışında A-ferin Plus şurup, kırmızı kutuda olan İburamin Cold şurup, lacivert-kırmızı kutulu ve Coldaway şurup en sık bilinenlerden bazıları. Bunlar genellikle 15 mg Psödoefedrin içeren şuruplar.

Ancak anne babaların yine çok sık aşina olduğu Sudafed, Actidem ve Actifed tarzı şurupların içerisindeki Psödoefedrin miktarının 5 ml yani bir ölçekte 30 mg olduğunu da vurgulamak gerekiyor. Dolayısıyla 6 yaşın üstünde bile, eğer bu şurupları vereceksek ancak 1/2 ölçek yani diğerlerine eşdeğer olacak şekilde verebiliyoruz. Normal şartlarda bu şurupların prospektüslerinde genellikle 12 yaş altında kullanılmaz ibaresine rastlayabilirsiniz. Bu tür ilaçların haplarına geldiğimizde, Psödoefedrin dozu genellikle  mg civarında. İster çocuk, ister yetişkin olsun dekonjestanların yüksek dozda ve sıklıkla alınması özellikle hassas bireylerde, kalpte çarpıntı bazen de ciddi ritim bozukluklarına yol açabilir. Epilepsisi olanlarda da Epilepsi nöbetini tetkileyebilir. Bu nedenle bu ilaçların doktor kontrolünde, dikkatli kullanılmalarında büyük fayda görüyorum.

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

İbucold C Tablet

ibucold c soğuk algınlığı ilaç, seafoodplus.info, HY, grip

İbucold C ne işe yarar? İbucoldC Tablet, soğuk algınlığı ve grip gibi viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının varlığında; yüksek ateş, baş ağrısı, burun akıntısı, vücut kırıklığı ve ağrı gibi belirtilerin giderilmesinde kullanılır.

Bu soğuk algınlığı hapı, soğuk algınlığı ilaçlarında yaygın olarak tercih edilen ibuprofen ve psödoefedrin hidroklorür gibi ilaç etkin maddelerine ek olarak her bir tabletinde  mg C vitamini (C vitamini) içerir.

Orta boylarda yaklaşık gramlık bir adet portakal 63,4 mg C vitamini içeriyor.

Sonuç olarak; 1 adet İbucold C Tablet, 5 adet portakal kadar C vitamini içerir. C vitamini oldukça önemli bir antioksidandır.

İbucold C içinde ne var?

Her bir film kaplı İbucoldC Tablet=  mg ibuprofen + 30 mg psödoefedrin hidroklorür + mg C vitamini (askorbik asit)

İbuprofen

İbuprofen;

  • anti-enflamatuar (yangı önleyici, iltihapla savaşan)
  • analjezik (ağrı kesici, ağrı hissini azaltıcı)
  • antipiretik (ateş düşürücü)

etkileri olan propiyonik asit türevi ve nonsteroid antiinflamatuar bir ilaçtır (NSAİİ). (1)

İbuprofen, hem reçeteli hem de reçetesiz satılan, yaygın olarak kullanılan steroid olmayan bir antienflamatuar (NSAİİ) ilaçtır.

İbuprofen en güvenli NSAİİ’ler arasında kabul edilir ve genellikle iyi tolere edilir, ancak nadiren klinik olarak belirgin ve ciddi akut karaciğer hasarına neden olabilir. (1)

Psödoefedrin HCl

Psödoefedrin, soğuk algınlığı, grip, saman nezlesi, alerji ve bronşit gibi solunum yolu ilişkili hastalıkların neden olduğu burun tıkanıklığı ve sinüs basıncının değişmesine bağlı oluşan ağrının tedavisinde kullanılır.

Psödoefedrin HCl bir dekonjestandır (sempatomimetik). Kan damarlarını daraltarak, mukoza şişkinliğini azaltır.

Burun içerisindeki ve paranazal sinüslerdeki mukozaların şişkinliğini azaltarak solunum yollarının ve paranazal sinüslerin daha rahat havalanmasını sağlar.

Solunum sistemi dekonjesyonunu sağlar. Daha rahat nefes almayı sağlar. Özellikle gece uyurken artan soğuk algınlığı şikayetlerinin neden olduğu rahat nefes alamama ve uyuyamama şikayetlerini hafifletir.

Vazokonstriksiyon yani damarlarda daralmaya neden olan psödoefedrin tansiyonun yükselmesine neden olabilir. Bu nedenle Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) böbrek hastalığı olanların, hipertansiyon veya koroner arter hastalarının psödoefedrin kullanmasını önermez (2).

Karaciğer, kalp ve böbrek hastalığı olanlar için, İbucold C tablet kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerektiğini hatırlatalım.

Psödoefedrin, anne sütüne küçük oranlarda da olsa geçebilir ve anne sütü miktarını azaltabilir (3).

C vitamini

L-askorbik asit olarak da bilinen C vitamini, gıdalarda doğal olarak bulunan, suda çözünür bir vitamindir.

  • Vitamin C önemli bir antioksidandır ve E vitamini (alfa-tokoferol) dahil olmak üzere vücuttaki diğer antioksidanları yeniden canlandırdığı gösterilmiştir.
  • Biyosentetik ve antioksidan fonksiyonlarına ek olarak, vitamin C bağışıklık fonksiyonunda önemli bir rol oynar.
  • Vitamin C protein metabolizmasında rol oynar. Saç dökülmelerini azaltır.

C vitamini

İbucold C Nasıl Kullanılır?

Yetişkin ve 12 yaşın üstündekiler için:

  • Her 4 veya 6 saatte 1 veya 2 tablet kullanılabilir.
  • 24 saatte maksimum 6 tablet kullanılır.

Doktorunuz başka şekilde önermediyse, sabah 1 tablet ve gece uyumadan 2 saat önce 2 tablet kullandığınız takdirde gece artan soğuk algınlığı belirtilerine karşı daha rahat uyursunuz. Gerekiyorsa öğlen de 1 tablet alarak günlük 4 tablet kullanabilirsiniz.

İbucold C, aç karnına içilir mi?

Düşük doz ibuprofen içeren İbucold C, aç veya tok alınabilir. Tok alındığında hazımsızlık riski düşer.

İbucold C kaç saatte bir içilir?

Bir yetişkin için standart kullanımı günde 3 kez en az 6 saat arayla alınmasıdır. Her 4 veya 6 saatte 1 veya 2 tablet kullanılabilir. 24 saatte maksimum 6 tablet kullanılır.

İbucold C Tablet iyi bir C vitamini kaynağı mıdır?

Evet! Her 1 adet İbucold C Tablet mg Askorbik asit (C vitamini) içerir.

Ancak C vitamini temin etmek için sağlıklı birine İbucold C tablet kullanmasını önermeyiz. Her bir tableti fazladan 30 mg psödoefedrin HCl ve ibuprofen yan etkisi riskini beraberinde getirir.

C vitamini suda çözünür bir vitamindir. Vücutta uzun süreli depolanması söz konusu değildir. Bu nedenle C vitamini düzenli olarak az az temin edildiğinde anlamlıdır. Bir günde 5 portakal yemektense 5 gün boyunca birer portakal yemek daha akıllıcadır.

C vitamini kaynakları

Gebelik ve Emzirme

Gebelerin, emziren annelerin, kalp damar hastalığı olanların, hipertansiyon hastalarının, böbrek hastalığı olanların psödoefedrin hidroklorür içeren İbucold C gibi ilaçları kullanmaları önerilmemektedir.

Hamilelik

İbucold C Tablet içerisindeki hem ibuprofen hem de psödoefedrin -doktor önerisi olmaksızın- hamileler tarafından kullanılmamalıdır.

Hem ibuprofen hem de psödoefedrin hamile kadınlarda çeşitli sağlık problemlerine neden olabilir.

Emzirme

İbucold C Tablet içerisindeki ibuprofen gerektiğinde emziren kadınlar tarafından kullanılabilir. Süte geçer ancak önerilen dozlarda kullanıldığında bebeğe zarar vermesi beklenmez.

Psödoefedrin HCl ise, emziren kadınlarda -doktor önerisi olmaksızın- kullanılmamalıdır. Psödoefedrin kan damarlarının daralmasını sağlar. Emziren kadının memesindeki kan dolaşımı azalabilir. Memede süt üretimi azalabilir. Emzirmede azalmaya neden olabilir. Ayrıca süt ile bebeğe geçerek bebekte çeşitli sağlık risklerine neden olabilir.

Emziren anneler İbucold C mg kullanabilir mi?

İçerisideki Psödoefedrin HCl nedeniyle İbucold C emziren kadınlar için en masum soğuk algınlığı ilaçlarından biri değildir. Özellikle anne sütü yetersiz ise doktorunuz bu ilacı kullanmamanızı önerebilir. Psödoefedrin içermeyen daha güvenli soğuk algınlığı ilaçları da mevcuttur.

Eğer bebek emziriyorsanız ve soğuk algınlığı ilacı kullanacaksanız doktorunuz size daha düşük yan etki riski taşıyan A-ferin Forte reçete edebilir.

Eğer gebeyseniz, hamile kalmayı planlıyorsanız ya da bebek emziriyorsanız herhangi bir ilaç kullanmadan önce lütfen doktorunuza danışın.

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Yiyecekler

Soru Cevap

İbucold C ne işe yarar?

İbucold C, soğuk algınlığı ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Yüksek ateşi düşürür. Ağrıyı hafifletir. Hapşırma, burun akıntısı, gözlerde kaşınma, gözlerin sulanması ve burun tıkanıklığı gibi soğuk algınlığı belirtilerini hafifletir. Ek olarak 1 adet İbucold C tablet, yaklaşık 5 adet portakal kadar C vitamini içerir. İçerisindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemine destek olur.

İbucold C antibiyotik mi?

Hayır, ibucold C içinde doğrudan bakterilerle mücadele eden bir etken madde yoktur. Antibiyotik değildir. Antienflamatuar, ateş düşürücü ve ağrı kesici etkileri olan ibuprofen içerir.

İbucold C adeti keser mi?

İbucold C içerisindeki ibuprofen dahil olmak üzere NSAİİ‘lerin yüksek dozlarda veya uzun süre kullanılması kadınlarda yumurtlamayı dolayısıyla regl tarihini etkilemesi mümkündür. Uzun süreli ve yüksek dozlarda kullanılması adet kesilmesine neden olabilir.

A-ferin mi İbucold C mi?

Her ikisi de soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmede etkilidir. A-ferin Forte tablet yan etki riski daha düşük bir ilaçtır. İbucold C ise göreceli olarak daha güçlüdür. Ancak yan etki riski de daha fazladır. Eğerl kalp, böbrek veya mide sorunlarınız varsa doktorunuz Aferin tercih etmenizi önerebilir. Son olarak İbucold ek olarak C vitamini içerir.

İbucold C reçetesiz alınır mı?

Evet, ibucold soğuk algınlığı hapı reçeteli veya reçetesiz olarak eczanelerden satın alınabilmektedir.

İbucold C boğaz ağrısına iyi gelir mi?

Evet, boğaz ağrısına iyi gelir. İbucold içindeki ibuprofen etken maddesi boğaz ağrısı, baş ağrısı veya diş ağrısı gibi ağrı semptomlarının giderilmesinde etkilidir.

İbucold C ve Parol aynı anda kullanılır mı?

Evet, Parol tablet ile İbucold C aynı anda kullanılabilir. Ancak bunu önermeyiz. Her iki ilaçta ağrı kesici ve ateş düşürücü etkilere sahiptir. Eğer ana hedef boğaz ağrısını veya yüksek ateşi gidermek ise Parol Tablet yeterli gelebilir. Eğer soğuk algınlığı tedavisi için ilaç kullanıyorsanız İbucold kullandıktan sonra yarım saat bekleyin. Muhtemelen İbucold tek başına yeterli gelecektir. Ancak ağrı veya yüksek ateşiniz devam ediyorsa o zaman Parol tablet de kullanabilirsiniz. Farklı şekilde önerdiyse doktorunuzun önerilerine uyun.

İbucold C etkisini ne zaman göstermeye başlar?

İbucold soğuk algınlığı ilacı içerisindeki ibuprofen yarım saat ila bir saat içerisinde ağrı kesici etkisini göstermeye başlar. Bir saat içerisinde yaygın kas ve eklem ağrısı ile baş ve boğaz ağrısının hafiflemesinde etkilidir. Bu esnada mukozaların rahatlamasına yardımcı olan psödoefedrin HCL sayesinde daha rahat nefes almaya başlamanız ve daha rahat oksijen alarak rahatlamanız mümkündür. İlacın içerisindeki C vitamini ise C vitamini eksikliğinizi gidererek bağışıklık sisteminize destek olabilir. C vitamini eksikliğiz varsa, C vitamini almanın olumlu etkilerini günler içerisinde görebilirsiniz. Eğer C vitamini eksikliğiniz olmamasına rağmen C vitamini alıyorsanız fayda görmeniz beklenmez. C vitamini suda çözünürdür. Fazla C vitamini idrarla atılacaktır.

Uzun süre İbucold C kullanabilir miyim?

En az sürede yeterli ilacı almak en iyisidir. Düşük doz ibuprofen içeren bu ilaç düşük yan etki riskine sahip olsa da uzun süre veya büyük dozlarda kullanıldığında gastrit gelişme riskini arttırabilir. Psödoefedrin HCL ise kan damarlarının daralmasına neden olarak hızlı veya düzensiz kalp atışlarına veya hipertansiyon gelişmesine neden olabilir.

Daha güvenli soğuk algınlığı ilacı var mı?

Psödoefedrin HCL içermeyen veya ibuprofen yerine daha güvenli olan parasetamol içeren soğuk algınlığı hapları daha düşük yan etki riskine sahiptir. Bu nedenle, doktorunuz, emziren kadınlarda, hipertansiyon hastalarında ve yaşlılarda A-ferin gibi daha düşük yan etki riski taşıyan soğuk algınlığı ilaçlarını önerebilir.

Regl tarihimi etkiler mi?

İbucold C içerisindeki ibuprofen dahil olmak üzere NSAİİ‘lerin yüksek dozlarda veya uzun süre kullanılması kadınlarda yumurtlamayı dolayısıyla regl tarihini etkilemesi mümkündür.

Doğurganlığımı etkiler mi?

İbuprofen dahil olmak üzere NSAİİ’ler gibi siklooksijenaz/prostaglandin sentezini inhibe ettiği bilinen herhangi bir ilaç kullanımı doğurganlığı (fertiliteyi) bozabilir ve hamile kalmayı planlayan kadınlarda kullanılmamalıdır. Hamile kalmaya çalışıyorsanız veya kısırlık testi yaptırıyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı almayın. Gebe kalma güçlüğü olan veya kısırlık incelemeleri yapılan kadınlarda, ibuprofen gibi NSAİİ ilaçların ne kadar gerekli olduğu yeniden değerlendirilmelidir.

İbucold C alırken alkol içebilir miyim?

Evet, içebilirsiniz. İbucold düşük doz da olsa ibuprofen içerir. Alkol alırken ek olarak ibuprofen almak midenizi daha fazla tahriş edebilir. Sigara içmek de mide tahrişi riskini arttıran faktörlerdendir.

Kaçınmam gereken yiyecek veya içecek var mı?

Hayır, bu ilacı alırken normal şekilde yiyip içebilirsiniz.

İbucold C Tablet ağrı keser mi?

Evet, ibucold soğuk algınlığı ilacı ağrı keser. Her 1 adet İbucold, mg ibuprofen içerir. İbuprofen, NSAİİ grubu bir ağrı kesicidir.

İbucold C Tablet ateş düşürür mü?

Evet, İbucold soğuk algınlığı ilacı, ateş düşürür. Her 1 adet İbucold tablet, mg ibuprofen içerir. İbuprofen, ateş düşürücüdür.

Ne kadar süre İbucold C alacağım?

Üst solunum yolu enfeksiyonlarında tedavinin süresi genel sağlık durumunuzla ve bağışıklık sisteminizle doğrudan ilişkilidir. Sağlıklı beslenen ve düzenli egzersiz yapan insanlarda soğuk algınlığının kısa sürmesi beklenir. Diğer taraftan ek hastalıkları olanlarda, yaşlılarda, iyi beslenemeyen insanlarda, aşırı çalışan insanlarda ve aşırı stres altındaki insanlarda soğuk algınlığı süresi uzayabilir ve hastalık daha şiddetli seyredebilir. Soğuk algınlığına neden olabilen yüzlerce çeşit virüsten hangisi veya hangileri tarafından enfekte olduğunuz da hastalık süresini ve şiddetini etkiler. Örneğin uzun süren kalabalık bir toplu taşıma hattında birden fazla kişiden birden fazla çeşit virüs kapabilirsiniz. Boğaz ağrısı, halsizlik ve öksürük gibi benzer belirtilere sahip olsanız da bağışıklık sisteminiz çeşit çeşit virüsle mücadele ettiği için hastalığınız şiddetli olabilir ve iyileşmeniz zaman alabilir. Son olarak grip aşılarının soğuk algınlığından koruması veya soğuk algınlığı süre ve şiddetini hafifletmesi beklenir.

İbucold C böbreklere zarar verir mi?

Bir NSAİİ olan ibuprofen içerir. Bu nedenle İbucold böbreklerde yan etki riski taşır. İlacın kullanım süresi ve dozu arttıkça böbreklerde oluşabilecek yan etki riski daha da artar.

İbucold C balgam söktürür mü?

Hayır, ibucold C içinde balgam sökücü özellik gösteren bir ilaç etken maddesi yoktur.

ibucold c 30 film kaplı tablet
İbucold C baş ağrısı yapar mı?

İbucold C baş ağrısına iyi gelebilecek ibuprofen isminde bir NSAİİ içerir. Ancak nadiren de olsa ibuprofen yan etki olarak baş ağrısı yapabilir.

Baş Ağrısı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

İbucold C vitamini mi?

Hayır, ibucold C bir vitamin değil bir soğuk algınlığı hapıdır. Ancak içerisinde bağışıklık sistemine destek olması için ek olarak C vitamini eklenmiştir.

İbucold c kalp çarpıntısı yapar mı?

İbucold içerisinde düşük doz ibuprofen bulunur. Bir NSAİİ olan ibuprofen yan etki olarak kalp çarpıntısına neden olabilir. Bu düşük bir ihtimaldir ancak NSAİİ içeren başka ilaçlarla birlikte kullandığınızda veya uzun süre kullandığınızda veya yüksek doz kullandığınızda kalp çarpıntısı yaşama riskiniz artar.

İbucold C diş iltihabına iyi gelir mi?

Hayır, İbucold C içerisinde diş iltihabındaki mikroplarla doğrudan mücadele edecek bir anti-biyotik etki yoktur. Diş ağrısını hafifletebilir. Ancak iltihabı veya apseyi tek başına tedavi edemez.

İbucold C diş ağrısına iyi gelir mi?

Evet, ibucold C içerisindeki düşük doz ibuprofen diş ağrısını hafifletebilir.

İbucold C devlet ödüyor mu?

Doktor reçetesiyle eczaneye gittiğinizde eğer sağlık sigortanız varsa devlet ödüyor. Reçetesiz olarak da eczanelerden satın alabilirsiniz.

İBUCOLD C Kullanımı Nasıl Yapılmalıdır?" width="" height="">

İbucold C Nasıl Kullanılır 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir