hamilelikte adim adim bebek gelisimi / Hamileliğin Haftası - 25 Haftalık Gebelik | Uni Baby

Hamilelikte Adim Adim Bebek Gelisimi

hamilelikte adim adim bebek gelisimi

Tebrikler! Miniğiniz sabırsızlanıp erken doğmak istemediği sürece doğuma yalnızca 11 haftanız kaldı. Günler saydığınız, heyecandan sabırsızlandığınız haftalar içerisine girmiş bulunuyorsunuz. Bebek odası yerleştirme, bebek kıyafetlerini tamamlama, bebeğinize hoş geldin partileri gibi işlerinizi yapmanın tam zamanı. Gebeliğin haftası “Bebeğim ne durumda?”, “Vücudumda neler oluyor?” gibi sorulara birlikte yanıt bulalım.

29 Haftada Bebek

Artık tombul bir bebeğe dönüşen miniğiniz, günden güne büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Sizin hareketlerini ve ağırlığını daha net hissettiğiniz yavrunuz da gelişen duyularıyla sizi anlıyor. 29 haftalık bebek sistemleri, iç organları ve duyuları nasıl gelişti sizler için araştırdık.

Bebeğim Ne Kadar Büyüdü?

Neredeyse tatume kabağı kadar olan 9 haftalık bebeğin boy ve kütle değerleri ortalama olarak aşağıdaki tablodaki gibidir.

Gebelik Yaşı (Hafta)Kütle (g)Uzunluk (cm)
Hafta

Sizlere sunmuş olduğumuz tabloda yaklaşık değerler alınmıştır. Bebeğinizin doktor kontrolü sonucu elde ettiği fetal değerler ile tablo arasında farklılıklar olabilir. Bu konuda endişelenmenize gerek yok. Gelişimde daima bireysel farklılıklar olacaktır. Bu konuda doktorunuzdan bilgi almayı unutmayın.

Bebek anne karnında ters duruyorsa ne yapmalı?: monash.pw

Sistemlerin Gelişimi ve Yeni Kazanılan Beceriler

Anne karnındaki bebek her geçen gün büyüyor. Bu büyüme sadece boy ve kilo değerleri ile sınırlı değil. Her sistem birbirini etkileyerek gelişim aşamalarını sürdürüyor. Sistemli bir şekilde ince ince ilerleyen süreçte 29 haftalık bebeklerde sistem ve organ gelişimi şu şekilde olacaktır:

Beynin serebral korteksinde anlama, algılama konuşma gibi merkezi sinir işlemleri gelişim göstermeye devam ediyor. Beyin şekli itibari artık daha kıvrımlı. Ancak ilerleyen haftalarda kıvrımlarını ve sinaptik bağlarını arttıracak. Merkezi sinir sistemi ile çevresel sinir sisteminin beden ile dış çevre arasındaki iletişimi güçlendirmesi ile birlikte bebeğin uyaranlara vereceği tepki artıyor.

Karaciğerde üretilen kan hücreleri artık kemik iliklerinde üretilmeye başlamıştır.

Bebeğiniz hayati öneme sahip olan amniyotik sıvısını yutmaya devam eder.  Sıvının içerisinde bulunan proteinler ve yağlar sizin aldığınız besinlere göre artış gösterir. Bu haftalarda ne kadar kaliteli beslenirseniz miniğiniz de o kadar güzel gelişim gösterecektir.

İçerisinde bulunduğunuz haftalarda bebeklerin solunum sistemi gelişmiş değildir. Akciğerler gaz değişimi yapabilecek düzeye erişemedi. Ancak bebek soluk alıp verme mekanizmasını amniyotik sıvı aracılığıyla geliştirmeye devam ediyor.

  • Destek ve Hareket Sistemi

Kalsiyum sayesinde gelişen kıkırdaklar yapılar kemik olma yolunda ilerlemektedir. Bu gelişim ilerleyen zamanlarda daha belirgin şekilde olacak.

Damaklardaki diş setlerinin kökleri hızla güçleniyor ve damak içerisinde yavaş yavaş yukarı geliyor.

Böbrek gelişimini henüz tamamlanmamış 29 haftalık bebek, amniyotik sıvısını içmeye devam eder. Böbrekler yolu ile süzülen sıvı idrar oluşturur. Bebek idrarını amniyotik sıvıya yapıp tekrar içer. Bu döngü yavrunuz doğana kadar devam eder.

Erkek ve kız üreme organları tamamen oluştu. Sadece gelişimlerini sürdürüp olgunlaşmaya devam ediyor.

Bebeğinizin bağışıklık sistemi sizin vücudunuzdan geçen antikorlar sayesinde güçlenmeye devam eder.

29 Haftalık Bebek Hareketleri

Gelişip büyüyen bebeğinize rahimde bulunduğu alan dar gelmeye başlar. Kısıtlı alanda yaptığı tekme, takla ve dönme gibi hareketler daha sık hissedilmeye başlar. haftalık bebeğin hareketleri her zaman çok fazla hissedilmez. Hareket etmediği uyuduğu ya da durgun olduğu zamanlar da olabilir.

29 Haftalık Bebekte Duyu Organları ve Gelişim Özellikleri

Yavrunuz büyüyüp geliştikçe duyuları sayesinde dışarıdaki dünyayı daha net anlayıp keşfetmeye başlayacak. 29 haftalık bebeklerde duyu organları aşağıdaki yeterlilikte olacaktır.

Gözlerde açılıp kapanmaya devam ediyor. Görme yetisini henüz tamamen kazanılmadı. Görüntü bulanık ve odaklanma sorunu yaşıyor. 29 haftalık bebekler, ancak dışarıdan gelen ışığı algılayarak gece ile gündüzü ayırt edebilecek durumdadır.

Biri sizi dinliyor olabilir. Kulak yapısı gelişen bebeğiniz, duyma işlevine sahiptir. Atacağınız bir kahkahayı kolayca duyabilir. Boğuk olsa da annesinin sesini ayırt etmeye başladığı bu dönemde onunla bol bol konuşmanızı öneririz. Rahatlatıcı müzikler ve ninniler yavrunuzu rahatlatmak için faydalı olabilir.

Hafta gelişmeye devam eden duyularla birlikte, bir de tat alma duyusu gibi tamamen gelişmiş olan duyu organları var. Bunlardan biri de dil. Amniyotik sıvıyı yutarken sizin gün içinde yediğiniz besinlerin tadını kolayca alabiliyor.

Tat alma duyusu ne kadar geliştiyse koklama duyusu da ona paralel olarak gelişim gösterdi. Çünkü iki duyunun da beyinde bulunan duyu merkezleri birbirine çok yakın.

Bebek, amniyotik sıvıdan nasıl tat alıyorsa sıvı burna girdiğinde kokusunu da öyle alır.

Miniğiniz derisinin altına yağ depolamaya devam eder. Bu işlem pürüzsüz bir teni beraberinde getirecek. Yağ depolama işlemi geliştikçe miniğinizin kürkü olan lanugo tüyleri dökülmeye devam eder.

29 Haftalık Bebek Kaç Aylık Olur?

40 haftalık yolun haftasındasınız. Her geçen hafta bebeğim kaç aylık oldu merakına girdiğinizi görür gibiyiz. Bu merakınıza ışık tutarak; 29 haftalık bebek kaç aylık olur? sorusuna birlikte cevap verelim.

1 hafta: 7 gün, 1 ay gün

29&#;7 = günlük

/30 = 6 aylık 23 günlük.

Yani bebeğiniz artık 7 aylık sayılıyor.

29 Haftalık Gebelikte Anne

Annelik duygusu büyük bir mutluluk ve heyecan veren kutsal bir duygudur. Miniğinizin büyüme serüvenindeki değişimleri büyük bir heyecanla izliyorsunuz. Peki ya siz? 29 haftalıkgebe olarak siz ne durumdasınız?

Uyku probleminin son haftalara yaklaştıkça artması çok normal. Uyku pozisyonunu alamamak, çektiğiniz ağrılar uyku problemi yaşamanıza sebep olur. Yatmadan önce ılık duş almak ya da bir bardak ılık süt içmek biraz uykunuzu getirebilir.

Girdiğiniz haftalar içerisinde reflü sorununu sıklıkla yaşayabilirsiniz. Reflü, halk arasında mide yanması olarak da bilinir. Oluşma nedeni miniğinizin büyüdükçe mideye baskı yapmasıdır.

Baskı altında kalan mide, içerisindeki bulamaç hâline gelmiş asitli besinlerin yukarı çıkmasına sebep olur.

  • Braxton hicks kasılmaları:

Henüz doğum başlamadı merak etmeyin. Yalancı doğum sancıları olarak da bilinen bu kasılmalar içinde bulunduğunuz haftalarda artışa geçebilir. Doğuma hazırlanan vücut ara sıra rahimden başlayarak yayılan bir sancı denemesi yapabilir.

Bu sancının gerçek doğum sancısı olup olmadığını anlamak için bulunduğunuz pozisyonda değişiklikler yapın. Değişiklik yapıldığında, sancıda azalma oluyorsa Braxton hicks denilen hazırlık sancısı olduğunu ve endişeye kapılmamanız gerektiğini anlamalısınız.

Hamilelik serüveninin ilerlemesi sonucu idrar kaçırma olasılığı da yükselir. Bebeğiniz gelişip büyüdükçe, minik ama güçlü bedeninin idrar torbasına baskı yapması sonucu idrar kaçırma gerçekleşir. Haftalar ilerledikçe güldüğünüzde bile idrar kaçırabilirsiniz. Bu yüzden bu duruma hazırlıklı olmakta fayda var.

Vücudunuzda kilo artışı devam ettikçe cilt gerilir ve genişlemek için kendine yer açmaya çabalar. Cildiniz esnek değil ise genişleyen bölgeler deride yırtılmalara sebep olarak ihtiyaç duyduğu alanı açar.

  • Hazımsızlık ve gaz sancısı:

Yavaşlayan sindirim sistemi ile birlikte gaz sancıları ve hazımsızlık çekebilirsiniz. Bol bol hareket etmek ve sindirimi kolay besinler tüketmek size fayda sağlayacaktır.

Hemoroit sorunu normal hastalık olarak karşımıza çıktığı gibi hamilelikte de çok sık rastlanan bir semptomdur. Bebeğinizin kütlesinin artması ile birlikte rahime baskı yapması ve bağırsak kaslarının gevşemesi sonucu kalın bağırsak dışarı itilir ve hemoroit oluşur.

Hamilelik dönemi boyunca anne adaylarının ayaklarında şişlikler oluşabilir. Sadece bacak değil eller ve yüz bölgenizde de ödem çok sık oluşur.

Ağırlaşan bebeğin kemiklerinize ve organlara baskı yapması ile birlikte bel ağrıları ve kaburgalarda baskı hissetmeniz kaçınılmaz.

  • Soluk alıp vermede zorlanma:

Bebeğin büyümesi ve alınan kilolar ile birlikte rahminiz akciğerlere baskı yapar. Ciğerleriniz sıkıştığı için soluk alıp vermede zorlanırsınız.

Hormonlarda oynama ve kalbin daha fazla kan pompalaması gibi durumlarda vücut ısınızda yükselmeler meydana gelmesi normaldir.

Sezaryen ile ilgili bilmeniz gereken tüm detayları bu makalemizde bulabilirsiniz: monash.pw

Hamilelik Semptomlarını En Aza İndirmek İçin Önemli Tavsiyeler!

Gebeliğin haftası itibari ile bebeğinizin gelişimi ile birlikte sizde iyi bir yol geldiniz. 29 haftalık hamilelik semptomlarını en aza indirmek için aşağıdaki tavsiyeleri dikkate alabilirsiniz.

  1. Uykusuzluk problemiyle başa çıkmak için, doktorunuzun önerdiği yatıştırıcı bitki çayı, ballı süt içebilirsiniz. Rahat bir uyku pozisyonu almak için bel ve bacaklarınızı yastıklarla destekleyin ve yatmadan önce ılık bir duş alın.
  2. Gereğinden fazla besin tüketmeyerek, hazımsızlık çektirecek besinler yerine lifli gıdalar tüketmek, hazır gıdalar ve yağlı besinlerden uzak durmak hem bağırsaklarınızı hem de midenizi rahatlatacaktır.
  3. Bol bol su tüketmeyi unutmayın. Ödem için en önemli iki unsur su tüketimini arttırmak ve tuz kullanımını azaltmaktır.
  4. İdrar kaçırma problemine karşı yanınızda yedek çamaşır ve yetişkin bezlei bulundurabilirsiniz.
  5. Vücutta oluşan çatlaklar için doktorun önerdiği doğal kremler ve doğal yağları kullanabilirsiniz.
  6. Hafif tempolu yürüyüşler ve gebelik egzersizleri ile vücudunuzu hareket ettirin.

Kaç Kilo Almalıyım?

Yediğiniz besinlere dikkat ederek beslenmeniz oldukça önemli. Bugüne kadar aldığınız kilolar size çok gelmesin. Çünkü bu kilo artışında bebeğinizin kütlesi ve amniyotik sıvının katkısı oldukça büyük. Peki, 29 haftalık gebelikte kaç kilo almalısın?

Uzmanların verdiği bilgilere göre şu ana dek 8,,5 kilo almanız beklenir. Sizler daha fazla ya da daha az kilo almış olabilirsiniz. Bildiğiniz gibi her anne adayının hamilelik serüveni aynı olmaz. Hamileliğini çok rahat geçiren bir anne ile mide bulantısı şikâyeti ile hamilelik geçiren anne aynı değildir. Bu nedenle ortalama olarak verdiğimiz değerlere bağlı kalmamalı ve kafanızda soru işaretlerini doktorunuzla paylaşmalısınız.

Beslenme Önerileri

Bebeğiniz anne karnındayken amniyotik sıvıdan beslenir. Bu beslenme düzeni annenin yediği besinlerin yavrunuza aktarılması üzerine işliyor. Yani siz ne kadar iyi beslenirseniz yavrunuz da o kadar sağlıklı büyür.

Öyleyse 29 haftalık gebelikte beslenme önerileri almakta fayda var.

  • Günlük 2, litre su tüketmeye özen gösterin. Vücut ısısının yükselmesi ile su ihtiyacınız daha da arar. Bol su tüketeyim derken idrar kaçırma durumuna karşı hazırlıklı olu
  • Vücudunuzda ödem artışı olduğu için, hareketsiz kalmayın. Ödemden dolayı tuz tüketimine dikkat edin.
  • Dengeli ve düzenli beslenmeye özen gösterin.
  • Bedeninizde demir azalacağı için, yeşil sebze meyveler, et, baklagiller gibi demir içeriği zengin gıdalar tüketin.
  • Lifli gıdalar tüketerek, hazımsızlık ya da hemoroit sorununun semptomlarını azaltın.
  • Soda ve mineralli su gibi mineralli su içerek midenizi rahatlatın.

Egzersiz Önerileri

Hayatımızın her alanında olduğu gibi hamilelik sürecinde de egzersiz önemlidir. Bedeninizin çalışmasını düzene sokmak ve kontrollü kilo almak için gebelikte dahi egzersiz yapın.

29 haftalık hamile egzersizleri:

  • Hafif tempolu yürüyüş
  • Nefes egzersizleri
  • Hamile yogaları
  • Hafif esneme hareketleri

Elbette yapacağınız egzersiz türü ve düzeyine mutlaka doktorunuz ile birlikte karar verin.

29 Haftalık Gebelik Kontrol Listesi:

  • Doktor kontrolleriniz sıklaşacak. Kontrollerinizi aksatmayın.
  • Doğuma hazırlık ve nefes yogası kurslarına gidebilirsiniz.
  • Bebek odası alışverişinizi tamamlayın.
  • Kendinizi psikolojik olarak doğuma hazırlayın.
  • Doğum çantanızı geciktirmeden hazırlayın.

Gebeliğin haftası doğuma adım adım yaklaşmış olduğunuz hamilelik serüveninde bebeğinizin gelişimi ve vücudunuzda olan değişimleri ne kadar iyi bilirseniz o kadar sağlıklı bir hamilelik geçireceğinizi unutmayın.

Doğum borçlanması nedir? Detaylar makalemizde: monash.pw

 

gebeliktehafta

hafta-gebelik-hakkinda-hersey

Hafta Hafta Gebelik

Hafta Hafta Gebelik

Hamilelik başlı başına duygusal olduğu kadar karmaşık bir süreçtir. Karnınızın içinde sizin genlerinizi taşıyan bir canlının var olduğunu ve her geçen gün büyüdüğünü hissetmek, belki de duyguların en güzelidir. Bu döneme girdiğiniz andan itibaren binlerce fikirle akrabalar ve arkadaşlar sizi bekliyor olacaktır. Ancak unutmayın bu dönemi yaşayan sizsiniz, o sizin bebeğiniz ve sizin karnınızda büyüyüp gelişiyor.

Her kadın hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren bebeğinin nasıl olacağını, cinsiyetini, sağlığını ve gelişimini merak eder. Düzenli doktor kontrolleri, sağlıklı ve dengeli beslenme, düzenli yapılan egzersizler, hem hamileliğinizi sizin hem de bebeğinizin sağlığını olumlu olarak etkiler. Bu nedenle hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren aslında sizi yeni bir yaşam bekler. Bu dönemde neler yemeniz gerektiği, hangi konulara dikkat etmeniz, hangi ayda hangi egzersizleri yapmanız gerektiğini bilmek çok önemlidir. İşte size hamilelik süreciniz boyunca destek olacak, bilmeniz gereken veya merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabileceğiniz monash.pw bu anlayışla yayın hayatına başladı. Günümüzde her gün yeni ortaya çıkan gelişmeler, hamilelik sürecinde yaşayabileceğiniz sorunlar, mutlu bir hamilelik dönemi geçirmeniz için yapmanız gerekenler, bebeğinizin ve sizin sağlığınız için önemli bilgiler, doğumdan sonra bebeğinizin bakımı ve benzeri birçok konuda size destek olacak, aklınızdaki sorulara cevap olabilecek içerikleriyle monash.pw her daim yakınınızda.

Hafta hafta hamileliğinizdeki gelişmeler, bebek gelişimi, gebelik haftası hesaplama, gebelikte beslenme, sağlık, spor, cinsellik, doğum sonrası gibi birbirinden bilgilendirici konularıyla siz de hamileliğinizin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Merak ettiğiniz konularda size destek olabilmek için her daim büyük bir titizlikle çalışan uzman kadromuzla gece gündüz yanı başınızda olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz.

monash.pw olarak hamileliğin kadınlar ve babalar için ne kadar önemli bir süreç olduğunun bilince olarak, yaptığımız araştırmaları en derinde tutuyor, en ince ayrıntısına kadar sizlerle paylaşabilmek için çalışıyoruz.

Hamile kalmadan önce ve hamilelik boyunca hangi testlerin yapılması gerektiğini bilmeniz, bebeğinizin ve sizin sağlığınız için oldukça önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle yapılması gereken testler konusunda sizi bilgilendiriyor, doktorunuz dışında size yardımcı olabilmek için sürekli öğreniyor ve araştırıyoruz. Hamileliğin kadınlar için zor olduğu kadar mutluluk verici bir süreç olduğunu biliyor, hassasiyetlerinize dikkat ediyor, sizi anlıyor ve yanınızda olabilmek için sürekli çalışıyoruz.

Bilginin ve sevginin paylaştıkça çoğaldığı bilinciyle hareket ederek, sizlere keyifli ve sağlıklı bir hamilelik dönemi diliyoruz.

5. Hafta Hamilelik ve Bebek Gelişimi

Hamileliğin beşinci haftası, bazı gebelik belirtilerinin de yavaş yavaş yaşanmaya başladığı dönemdir. Artık gebelik kesinleşmiş olur ve bebeğin gelişimi için bazı temeller de atılmaya başlanır. Ne gibi belirtilerin yaşandığı ve bebeğin anne karnında hissedilip hissedilmediğine değineceğiz. Öncesinde 5 haftalık gebelikte bebeğin durumundan söz edelim.

Bebeğiniz Büyüyor

Bebeğin rahme tutunduğu 5 haftalık gebelikte 3 katmandan söz edebiliriz. Bebeğin oluştuğu bu 3 katman ektoderm, mezoderm ve endodermdir. Üst katman olan ektoderm zaman içerisinde bebeğin beynini, omuriliğini, omurgasını ve sinirlerini oluşturur. Mezoderm tabakası ise bebeğin kalbinin ve dolaşım sisteminin oluşmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda kıkırdak dokular, kaslar, kemikler ve deri altı dokuların oluşmasında, şekillenmesinde de bu katman etkilidir. Endoderm tabakası ise akciğerlerin, bağırsakların, tiroidlerin, böbreklerin ve pankreasın oluşmasında rol alacaktır.

Bedeninizde Neler Oluyor?

Dış görünüşte büyük değişimler olmasa da 5 haftalık gebelikte anne adayları gebelik belirtilerini yaşamaya başlar. Mide bulantısı, kusma gibi çeşitli şikayetlerin artık kendini hissettirmeye başladığı bir dönem olduğunu söyleyebiliriz. Elbette her anne adayının gebelik belirtilerini yaşaması beklenmez. Bazı kadınlarda kokulara karşı aşırı bir hassasiyet gelişirken bazı anne adaylarında böyle bir durum yaşanmayabiliyor. Karında büyüme ise bu dönemde henüz gerçekleşmez.

5 Haftalık Gebelik Kaç Aydır?

Gebelik hesaplamaları kapsamında hamileliğin ilk günü, anne adaylarının son adet döneminin ilk günü olarak kabul ediliyor. Bu hesaplama yöntemi ise akılları karıştırabiliyor. 5 haftalık gebelik, hamileliğin ikinci ayıdır ve ikinci ayının ilk haftası olarak düşünülebilir. Hamileliğin ikinci ayı; gebeliğin 5 – 8 haftasıdır.

5 Haftalık Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

beşinci hafta hamilelik belirtileri

5 haftalık gebelik belirtileri her anne adayında aynı şiddette olmayabilir ve aşağıda sıraladığımız belirtileri tüm anne adayları yaşamayabilir.

  • Bitkin hissetme
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Göğüslerde hassasiyet olması
  • Sık sık idrara çıkma
  • Kasıklarda ağrı
  • Ağızda metalik tat
  • Tükürükte artma
  • Kokulara karşı hassasiyet
  • Ani duygu değişimleri

5 Haftalık Bebek Anne Karnında Hissedilir Mi?

Gebeliğin bu döneminde karın bölgesinde bebeğin hissedilmesi mümkün olmaz. Bebeğin hareketlerinin hissedilebilmesi için hamileliğin en az 16 haftasının tamamlanmış olması gerekiyor. Aslında bebekler anne karnında gebeliğin 7. haftasından sonra hareket etmeye başlarlar. Fakat bu dönemde çok küçük olmalarından kaynaklı olarak bu hareketler anne adayı tarafından hissedilemez.

5 Haftalık Gebelik Ultrasonda Görünür Mü?

Ultrasonda 5 haftalık gebeliğin görünmesi zor olsa da mümkündür. Karından yapılan ultrasonda görünmesi daha zor olduğundan ultrasonun vajinal yolla yapılması gerekiyor.

5 Haftalık Bebek Anne Karnında Nasıl Olur?

Gebeliğin beşinci haftasında bebekler anne karnında sadece bir nokta büyüklüğünde olur. Henüz bir bebek görünümü kazanmamışlardır. Amniyon kesesi içerisinde olurlar ve gebelik boyunca bu kese içerisinde gelişimlerini sürdüreceklerdir.

5 Haftalık Gebelikte Cinsel İlişkiye Girilir Mi?

beş haftalık gebelikte cinsel ilişki

Hamilelik döneminde kimi zaman anne adayları cinsel ilişkinin bebeklerine zarar vereceğini düşünebiliyor. Oysa herhangi bir problemin olmaması durumunda gebeliğin bu döneminde cinsel ilişkiye girilebilir. Elbette bebekler bu durumdan zarar görmez. Ancak düşük riskinin olması durumunda doktorunuz bir süre geçerli olmak kaydıyla cinsel ilişki yasağı getirebilir. Böyle bir yasak bulunmuyorsa cinsel ilişkiye girilmesinde de bir sakınca olmaz.

Bilgi sahibi olun &#;> Dördüncü Hafta Hamilelik

5 Haftalık Hamile Kadın Nelere Dikkat Etmelidir?

Hamileliğin beşinci haftasında olmak, bebeklerin hiçbir faktörden etkilenmediği anlamına gelmez. Bu nedenle anne adayları bu dönemde beslenmesine, günlük su tüketimine, uyku düzenine dikkat etmelidir. Folik asit desteği almak da önem taşır ve doktora danışarak folik asit takviyesine devam edilmelidir. Gebeliğin her döneminde rutin kontrolleri ve aynı zamanda yaptırılması gereken tetkikleri de ihmal etmemek gerekiyor. Alkol ve sigara kullanımı bu dönemde de bebekler için son derece zararlıdır. Dolayısıyla anne adaylarının alkol ve sigarayı da bırakmaları önemlidir.

Göz atın &#;> Salgın Döneminde Hamilelik

Adım Adım İlk Doktor Kontrolü İçin Öneriler

Gebeliklerde ilk doktor kontrolü oldukça önemlidir. Doktorunuza gebelik süreciyle ilgili danışabilir ve rutin kontroller için gerekli planlamanın yapılmasını sağlayabilirsiniz. Hamilelik dönemi boyunca yapılan testlerin ya da muayenelerin bebeğinize herhangi bir zararı olmaz. Dolayısıyla bu konuda bir kaygı yaşamanız da gerekmiyor. Olası problemlerin en erken dönemde tespit edilebilmesi ve şayet mümkünse önlem alınması için doktor kontrollerinin asla aksatılmaması ve ihmal edilmemesi gerekir. 5 haftalık gebelik dönemi ile alakalı olan tüm sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.

İlginizi çekebilir &#;>Gebelikte Egzersiz

 

Detaylı bilgi için Özel Bahçelievler Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezimizi arayarak ulaşabilirsiniz.
Cep Tel:  56 66
Ofis Tel:  66 54
E-Mail: [email protected]

18 Haftalık Gebelikte Neler Olur? Hamileliğin Haftası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gebelikte her haftanın ayrı bir önemi olduğu gibi gelişim ve kontrol açısından haftada mutlaka araştırılmalıdır. Özellikle anne adayları yaşayacakları duruma hazırlıklı olmak adına öncesinde bilgi sahibi olabilir.

18 Haftalık Gebelikte Neler Olur?

Gebelikte hafta, artık anne adayının yavaş yavaş rahatlamaya başladığı dönemdir. Çünkü bu dönemde bulantı, baş dönmesi gibi reaksiyonlar azalır ve kaybolur. Anne adayı eski enerjisine kavuşmaya başlar. Ayrıca bu dönemde kilo alış hızı artar. Bebek daha belirgin hale gelir. Bu nedenle ultrason için ideal bir haftadır. Anne ve bebek arasında güçlenen bağla beraber anne adayı bu haftadan itibaren bebeğin hareketlerini daha rahat hissedebilir.

Hamileliğin Haftası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hamileliğin haftası, artık riskli dönemlerin geride kaldığı zaman dilimidir. Ancak yine de dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Bunlardan ilki orantılı kilo alımıdır. Anne adayı bulantılı ve zorlu dönemi geride bıraktığı için daha fazla yiyecek tüketmek isteyebilir. Bu nedenle sağlıklı beslenmeye en çok dikkat edilmesi gereken zamandır. Aşırı kilo alımı ve zararsız yiyecek tüketimi hamilelik sürecini ve doğumu daha zor hale getirebilir.

Hamilelikte Hafta Bebek Gelişimi Nasıl Olur?

hafta bebek gelişiminde en büyük adım artık bebek sesleri duyabilir. Gözleri ve yüzü daha belirgin hale gelmiştir. Anne karnında 18 haftalık bebek ortalama gr ve 15 cm civarında olur. Bebeğin artık emme ve yutma refleksleri oluşmuştur. Bu hafta bebeğin parmak izleri de oluşur. El ve bacak hareketleri daha da hızlanırken iç organları hızla gelişime devam eder.

Gebelikte Hafta Doktor Kontrolünde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gebelikte hafta 2. trimester dönemine girmektedir. Bu haftada doktor kontrolüne gitmek için uygun bir zamandır. Çünkü bebekte değişimler gözlenir. Anne ile arasındaki bağın daha güçlü olduğu bu süreçte bebeği görmek anne adayına da iyi gelecektir. hafta doktor kontrolünde artık plasenta ve doğum kordonları daha belirgin olduğu için olası doğum tarihi hesaplanabilir.

Yani hafta doktor kontrolünde doktorunuza mutlaka doğum tarihini sormalısınız. Size tahmini ve yakın bir tarih verecektir. Ayrıca bu hafta ultrason kontrolünde olası bir çoklu gebelik varsa daha net saptanabilir. Cinsiyet bazı bebeklerde belli olabileceği için yine doktora sorulabilir ancak henüz erken biz zaman dilimi olduğu unutulmamalıdır. 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır