mısır inciri nasıl yenir / Dikenli incirin bilinmeyen faydaları nelerdir? Dikenli incir nasıl tüketilir? - Sağlık Haberleri

Mısır Inciri Nasıl Yenir

mısır inciri nasıl yenir

Frenk inciri şerbeti Kivahan’ da staj yaparken Ali Usta sayesinde tanıştığım bir lezzet. Kaktüsleri severim ama daha önce hiç meyvesini görmemiştim, zaten meyve verecek kadar büyük kaktüsüm de olmadı hiç.

Kaktüs meyvesini soymak zahmetli bir iş iki kat eldiven giyseniz bile elinizden diken ayıklamak zorunda kalıyorsunuz. Dikenden korunmanın en pratik yolu elinizde eldiven varken meyveyi musluk altında yıkamak ve kısmen de olsa dikenlerinden arındırmak.

şerbet yapımı
Dikenli meyvenin kabuğunu soyduktan sonra altından çıkan erguvan renkli ve etli kısımın kendine has hiç bir şeye benzemeyen bir tadı var. İsterseniz bu şekilde bile yiyebilirsiniz. Meyvenin buralarda bulunması oldukça zor ama bu tip farklı şeyleri getirebilen bir tedarikçiniz varsa sorun yok. Sevgiler…



Frenk İnciri Şerbeti – Kaktüs Meyvesi Tarifi İçin Malzemeler

gr soyulmuş frenk inciri
gr toz şeker
1,5 litre su
adet limon tuzu

Frenk İnciri Şerbeti – Kaktüs Meyvesi Tarifi Nasıl Yapılır?

1- Soyulmuş frenk incirlerini derin ve geniş bir kaba ya da tencereye alarak üzerine toz şekeri ve limon tuzunu ilave edin.
2- Tüm mazleme parçalanıncaya kadar önce düşük daha sonra yüksek devirde yaklaşık 5 dakika blendırdan geçirin.
3- Karışımın üzerine azar azar su ilave ederek blendırdan geçirmeye devam edin. Tüm suyu ekleyince şişelere doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
5- Soğuk olarak servis yapın.

Dikenli İncir

Meyve tüketimi sağlıklı beslenmede oldukça büyük bir yer ve de aynı zamanda önem taşımaktadır. Meyveler, pek çok vitamini içeriğinde barındıran lezzetli ve de tatlı besinlerdir. Meyve tüketimi ile vücudun ihtiyaç duyduğu besin değerleri, vitamin, mineraller kolay ve sağlıklı bir şekilde karşılanabilir. Ülkemiz meyve yetiştiriciliği için oldukça verimli ve zengin bir bölgedir. Bu nedenle pek çok çeşit meyvenin üretimi ve bu sayede de tüketimi yapılmaktadır. Bu nedenle pek çok farklı meyve çeşidi ile tanışmaktayız. Bazı meyveler hiç bilmediğimiz, yeni tanıştığımız meyvelerdir. Dikenli incir meyvesi de bu meyveler arasındadır. Yaygın olarak bilinen bir meyve değil iken şu an yaygın olarak bilinen aynı zamanda da yaygın olarak tüketilen bir meyve çeşidi haline gelmiştir. Pek çok farklı isimle bilinen dikenli incir, dış cephesinde pek çok diken barındıran bir meyve türüdür.

Dikenli İncir Fiyatı

Dikenli İncir Fiyatı

Hint inciri, pabuç inciri ya da frenk yemişi adı ile de bilinen meyve oldukça sulu ve de tatlı bir yapıya sahiptir. Dikenli incir meyvesi, doğada kendi halinde yetişen bir kaktüsün meyvesidir. Bu meyve, genel olarak Ege ve de Akdeniz gibi sahil bölgelerinde yetişmektedir. Oldukça hızlı bir gelişime sahiptir. Dikenli incir yenilebilir bir meyvedir fakat yenmeden önce dikkatli bir şekilde kabuğu soyulmalıdır. Kabuğu soyulurken kalın eldiven gibi dikenin batmasını engelleyecek malzemelere ihtiyaç vardır. Çünkü meyve üzerinde diken oldukça fazla sayıdadır. Zahmetli bir soyma işlemi olsa da dikenli incir meyvesi buna değmektedir. Oldukça lezzetli bir tada sahip olan dikenli incir meyvesi, aynı zamanda faydalı da bir besindir. Dikenli incir besin değeri bakımından da oldukça zengin yapıya sahip bir meyve türüdür. İçeriğinde bolca C vitamini barındıran dikenli incir meyvesi, bu sayede güçlü bir antioksidan etkisi de yaratmaktadır. Aynı zamanda C vitamini sayesinde bağışıklık sistemine de olumlu katkısı vardır ve vücut direncini artırmaktadır. Sadece C vitamini içermekle kalmayan dikenli incirin içeriğinde magnezyum, potasyum, çinko ve de demir gibi pek çok farklı minerali bünyesinde barındırır. Bu sayede canlılık ve de zindelik hissi yaratır. Aynı zamanda dikenli incir meyvesi bağırsakları düzenlemede de işe yarıyor. Kabızlık gibi bağırsak problemlerine olumlu etkisi bulunur. Ayrıca; dikenli incir şeker oranı oldukça azdır. Dikenli incir fiyatı da boyuta ve miktara göre değişiklik göstermektedir.

Dikenli İncir Çeşitleri

Dikenli İncir Çeşitleri

Yoğun tüketim oranına sahip olan dikenli incir , dikenli incir kaktüsü veya dikenli incir bitkisi diye de adlandırırız oldukça zahmetli bir yeme şekline sahiptir. Fakat bu durum ona karşı isteği ve rağbeti azaltmamaktadır. Dış yüzeyindeki iri dikenler nedeni ile dikenli incir toplanırken oldukça dikkatli olmak gerekmektedir. Büyük boyuta sahip olan dikenler, bu meyvenin çıplak elle tutulmasını imkânsız hale getirmektedir. Bu nedenle mutlaka dikenin ten ile temasını kesin olarak kesmeye yarayacak bir malzeme kullanılmalıdır. Genel olarak dikenli yemiş meyvesi toplanırken kişiler kalın eldiven giymeyi tercih ederler. Pek çok şekilde faydası olan dikenli incir meyvesine ulaşmak, her zaman kolay olmayabilir. Bu nedenle dikenli incir meyvesi fidanı ile kendi dikenli incir meyvelerinizi yetiştirebilir ve keyfini çıkarabilirsiniz. Özellikle adana dikenli incir ve mersin dikenli incir üretiminde önemli bir yer kapsar. Tabi dikenli incir meyvesi yetiştirmenin de kendine göre birkaç kuralı ve de dikkat edilmesi gereken noktası vardır. Örneğin; dikim yapılacağı vakit buharlaşmanın az olduğu bir vakit seçilir ise fidan için daha sağlıklı olacaktır. Bunun için ise sabahın erken saatleri tercih edilebilir. Fidanı bir çukur kazıp içine yerleştirerek dikmek fidanın ilerleyen süreçler içinde de sağlam kalmasını sağlar. Kazılan çukurun yaklaşık olarak otuz santimetre olması tavsiye edilir. Dikme işlemi sonrasında ise ilk seferde büyük miktarda sulama yapılması önemlidir. Yaklaşık olarak yirmi beş litre kadar su vermek, fidanın içinde bulunduğu toprak ile birleşmesini ve hemen uyum sağlamasına yardımcı olacaktır. Dikenli incir çiçeği açmadan ortalama on beş gün önce ise gübreleme işlemi yapılabilir. Daha sonrasında mevsime bağlı olarak bir sulama düzeni oluşturulur ve bu düzene bağlı kalarak dikenli incir fidanı yetiştirilebilir. Dikenli incir bakımı oldukça önemlidir. Dikenli incir çeşitleri farklılık gösterebilir. İlk olarak renk açısından dikenli incir meyvesi farklılık gösterebiliyor. Bazı dikenli incir meyveleri, turuncu ile sarı arasında bir renkte olurken bazı dikenli incir meyveleri ise pembe ile mor arasında değişen bir renkte olabiliyorlar. Mor dikenli incir turuncu dikenli incire göre daha nadir görülen tür oluyor. Dikenli incir kalori açısında da diğer meyveler ile yaklaşık aynı değeri taşıyabiliyor. Bir meyve porsiyonu olarak bakar isek yaklaşık olarak üç adet dikenli incire denk sayılabiliyor. Dikenli incir tadı sulu ve tatlı olduğu için sevilen meyveler arasında hemen yerini alıyor.

Dikenli İncir Fidanı Dikimi

Dikenli İncir Fidanı Dikimi

Dikenli incir meyvesine her zaman ulaşmak ve , dilediğiniz şekilde yetiştirip tüketmek isterseniz eğer dikenli incir tohumu tam size göre bir tohumdur. Dikenli incir tohumu, mevsim ya da ay fark etmeksizin on iki ay boyunca dilediğiniz zaman rahatlıkla ekebileceğiniz bir tohum türüdür. Hobi amaçlı ya da herhangi başka bir amaç için dilediğiniz gibi ekimini yapabilir, sonrasında ise tüketimini gerçekleştirebilirsiniz. Dikenli inciri diktiğiniz yer ise mühim değildir. Dikimi ve de yetiştirmesi oldukça zahmetsiz olan bu meyve türünü saksıya da dikebilirsiniz ya da tercihe bağlı olarak bahçe ya da tarla gibi toprak zeminlere de dikebilirsiniz. Dikenli incir meyvesinin fidanı, hızlı bir gelişim sürecine sahiptir. Kendi kendine verimli bir bitki türüdür. Kış mevsiminde ise yapraklarını döker. Fidan boyu ise genel olarak kırk ile altmış santimetre arasında değişmektedir. Dikilecek olan dikenli incir fidanı arasında yetmiş ile seksen santimetre mesafe bırakılması, ekim tavsiyeleri arasındadır. Dikim sırasında eğer ki saksı tercih edilmemiş ve dikenli incir fidanları bahçe gibi arazi yapısında bir yere dikiliyor ise bu mesafeyi bırakmak kolay olacaktır. Dikenli incir fidanları arasında belirtilen boyutta mesafe bırakılması, ilerleyen zamanda fidanların büyümesi sonucunda sıkıntı çıkmasını ve de fidanların birbirini sıkıştırmasını engelleyecektir. Fidanların dikiminden sonra ise gübre kullanımı gelişim açısından oldukça yararlı olacaktır. Aynı zamanda gübre kullanımı, dikenli incir meyvesinin daha doğal ve de lezzetli olmasını sağlayacaktır. Gübrelerin az az eklenmesi ise püf noktalardan birisidir. Dikenli incir fidanı sulaması yapılırken çok sulama yapılmamalıdır. Eğer ki fazla sulama yapılırsa bu kökün çürümesine neden olacaktır. Bu durumun sonucunda ise fidanın gelişimi durur ve fidan ölür. Eğer ki az sulama yapılır ise bitki susuz kalma stresine girer. Bu durum fidanın gelişimine oldukça olumsuz bir etki yaratacaktır. Bu nedenle sulama işlemine çok dikkat edilmeli, fidanın su ihtiyacı anlaşılmalı ve ona göre sulama yapılmalıdır. Böylelikle fidanın çürümesinin ya da susuz kalma stresi yaşamasının önüne geçilerek sağlıklı gelişimi desteklenecektir. İçinde bulunulan iklime göre sulama işlemi iki ile dört günde bir olacak şekilde sulanabilir. Tabii bu sulama aralığını bulunduğunuz mevsime ve konumun verdiği iklim şartlarına göre değiştirebilirsiniz. Böylece dikenli incir meyvesi fidanınızın ihtiyacı olan sulama sıklığına kavuşabilirsiniz. Trendyol üzerinden dikenli incir meyvesi fidanına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası