harnup özü pekmezi faydaları / Keçiboynuzu (Harnup) Nedir? | NPİSTANBUL

Harnup Özü Pekmezi Faydaları

harnup özü pekmezi faydaları

Keçiboynuzu ve keçiboynuzu pekmezinin mucizevi faydaları

Keçiboynuzu/ harnup (Ceratonia siliqua), baklagiller familyasından doğal olarak Akdeniz ikliminde yetişen ve baklaları yenen her daim yeşil ağaç ya da çalı türüdür. İngilizcesi "carob" ise de, genelde "St.Johns Bread" olarak bilinir. Almanca'sı da "johannisbrot" dur. Her iki lisanda da "Yakup Peygamberin Ekmeği" anlamına gelir. Yakup peygamberin çölde ekmek yerine tükettiği bir meyvedir. Yaklaşık 5000 yıldan beri bilinmektedir.

Birkaç yüzyıl öncesine kadar şeker yerine veya yapılan tatlılarda ağırlıklı olarak harnup kullanılırdı. Günümüzdeki beyaz şeker üretiminin başlaması ile bu kültür ve sağlıklı beslenme yapısı yok olmuştur. Harnup ağacı ilk 15 yıl hiç meyve vermeyen bir ağaçtır. Yetişkin bir ağaç 1000 kiloya kadar meyve verebilmektedir.

Olgunlaşmadan yenirse bağırsakları yumuşatır, olgunken kabızlık yapar. Yabani olanların tohumlarına 'Kırat' veya 'Karat' adı verilir. (0,2 gram 1 karat) Karat ölçüsü buradan gelmektedir.

Gallik asit içeriyor!
Keçiboynuzunun içerdiği gallik asit insan sağlığı üzerinde çok etkisi olan bir maddedir. Bu maddenin belirtilen bu özelliklerini artıran ve takviye eden keçiboynuzunda bulunan promotor maddelerdir.

Gallik asitin özellikleri:
• Analgesic/ağrı kesici
• Antiallergenic/alerjiye karşı
• Antiasthmatic/astıma karşı
• Antibacterial/bakteri yok edici
• Antibronchitic/bronşite karşı
• Anticancer/kansere karşı
• Antihepatotoxic/karaciğeri toksinden arındırıcı
• Antioksidant/serbest radikalleri yok edici
• Immunostimulant/bağışıklık sistemini güçlendirici
• Antiviral/mikroplara karşı
• Antiseptic/antiseptik
• Cancer-preventive/kansere karşı koruyucu
• Antinitrosaminic/nitrozamin yok edici
• Bronchodilator/bronş genişletici
• Antipolio/çocuk felçine karşı

Her derde deva...
Günümüz yaşam şartlarında maruz kaldığımız eletromanyetik kirlilikle vücuda giren radyasyonu dışarı atma özelliğine sahip keçiboynuzu, 7'den 70'e herkesin günlük vitamin ihtiyacını karşılamaktadır. Akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği bulunmaz bir imkan. Balgam söktürücü gücü ve astıma karşı olan tedavi edici gücü de çok fazladır.

Keçiboynuzunun en önemli özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır. Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır. Bu etken madde aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında öylesine etkilidir ki derhal sonuç almak mümkün olabilmektedir. Ayrıca alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerine de iyi gelmektedir.

Kortizon tedavisinden başka çare bulamayan, alerjik nefes darlığı çeken ve yılın belli mevsimlerinde şiddetli öksürük krizleri olduğunu anlatan birçok insanın, keçiboynuzunu kullanmaya başladıktan daha hemen ertesi gün rahatlamaya başladıkları gözlemlenmektedir.

Guatr rahatsızlığından dolayı nefes darlığı çekenler de olumlu sonuçlar aldıklarını belirtmişlerdir.

Keçiboynuzunda kolesterol bulunmaması ayrı bir avantajdır. Kaffein ve theobromine içermediği için de tansiyon problemi olanların rahatlıkla uygulayabilecekleri bir kürdür. Fosfor ve kalsiyum bakımından zengindir. Bu nedenle osteoporoz rahatsızlığı olanlara kalsiyum ihtiyaçlarının karşılanmasında çok iyi bir destekleyicidir.

Keçiboynuzu (harnup) pekmezinin faydaları
1kg pekmezde;
• 8069 mg potasyum
• 698 mg kalsiyum
• 565 mg fosfor
• 147 mg sodyum
• 383 mg magnezyum
• 3,54 mg demir
• 2,4 mg bakır
• 3,2 mg çinko
• 3,9 mg mangan bulunur.

Alerji ve nefes darlığı tedavisinde kullanımı
Orta büyüklükteki keçiboynuzundan 6-7 tanesini önce soğuk su altında yıkayın. Daha sonra bunları küçük küçük (3-4 cm uzunluğunda) kırarak, kaynamakta olan yarım litreye yakın suyun içine atın. Hafif ateşte 7-8 dakika kaynatınız. Soğuduktan sonra süzerek suyunu cam şişeye doldurun. Buzdolabında en fazla üç gün bekletebilirsiniz.

Her gün sabah kahvaltısı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı için. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığınız keçiboynuzu suyu üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak hazırlamanız gerekecektir. Hiç ara vermeden 20 gün uygulayın. Yirmi gün tamamlandıktan sonra aynı şekilde hiç ara vermeden 15 gün devam edin. On beş günlük kürü uygularken bir çay bardağı içerisine bir küçük çay kaşığı bal ilave edip karıştırın, sabah kahvaltınız arasında ve akşam yemeğinden önce birer çay bardağı için. Keçi boynuzu kürünü uygularken sabah kahvaltınızda ayrıca bal tüketmeyiniz.

Akciğer kanserini önleme amaçlı kullanımı
Kür 1′den en önemli farkı ve dikkat edilmesi gereken nokta kaynama süresidir. Soğuk su altında 6-7 adet keçiboynuzunu yıkadıktan sonra 600-650 ml (yarım litreden biraz fazla) kaynamakta olan suyun içine kırarak atın. 3-4 dakika hafif ateşte ağzı kapalı olarak kaynadıktan sonra 20 dakika soğumaya bırakın. Yirmi dakika sonra harnup parçalarını temiz bir kaşık ile kabın içerisinden çıkartın. Soğuduktan sonra temiz bir kaba suyunu alın. Her ay 4 gün, sabah ve akşam birer çay bardağı içmeniz gerekiyor.

İktidarsızlık tedavisinde kullanımı
Hareketli sperm sayısını ve kalitesini artırıcı ve de erkeklerdeki iktidarsızlığa karşı olan bu kür için kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya, 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atın. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatın. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatın ve 20 dakika dinlendirin.

Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartın. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısını da akşam yatağa giderken için. Bu uygulamaya bir hafta boyunca her gün devam edin. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca her gün akşam yatağa giderken bir su bardağı için. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayın.


http://dogaltedavi.wordpress.com

False

Keçiboynuzu özünün faydaları

Zira kurumsallaşmış yapısıyla sektörün bir açıdan prestijinin simgesi haline gelen Altın Havan Ödülleri, Eczacılık ve ilaç sektörürün duayenlerinden oluşan jüri üyelerinin oylarıyla belirleniyor. Sonuçların açıklanmasından sonra pekçok kişinin ilgisi kaçınılmaz olarak bu ürüne çevrildi.

Peki Altın Havan Ödülü’ne layık görülen Hünnap keçiboynuzu özünü, değerli ve farklı kılan neydig? Bu soruyu en doğru cevaplayacak kişiye, Hünnap yönetim kurulu başkanı Abdullah Sarı’ya yönelttiğimizde “ işin özüne saygı duyarak” diye yanıtlıyor ilkin bizi. Sarı, üretim felesefelerini ve tabi ödüllü keçiboynuzu özünün sırrını şu sözleriyle anlatmaya devam ediyor: “Insan, yediğidir” der bir doğu bilgesi. Bu söz bizim açımızdan anahtar sözlerden biriydi. Modernleşme ile birlikte yediklerimizin niteliği de hızla değişmeye başladı ve sanırım bunun olumsuz sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. Kentlerdeki hızlı yaşam temposu, ürettiği stres dalgası neredeyse bütün yaşantımızı kronik hale getiriyor ve sonunda bizi hasta etmeyi başarıyor.

Bizim önümüzdeyse binlerce yıllık, zengin bir Anadolu geleneği duruyordu ve bu zengin mirasın özünü koruyarak herkes için faydalı olabilecek tatları neden üretmeyelim diye kolları sıvadık. Bu özen ve anlayışla Hünnap keçiboynuzu özünü üretmeye başladık. Keçiboynuzu özünün pek çok hastalığın önlenmesindeki güçlü doğası ve anadolumuzun en kadim şifalı tatlarından birisi olması dolayısıyla bizim birincil önceleğimiz oldu.

Ürün anlayaşımızın özünü geleneksel hassasiyetler belirledi ve üretim koşullarımızda yüksek standartlardan asla ödün vermeyi ilke edindik. Hünnap keçiboynuzu özünü üretirken faydalı ana etken maddelerin muhafazası için mesela soğuk pres yöntemini kullanıyoruz ve ürünümüzü Türkiye’nin en yetkin üniversitelerinden İTÜ’den düzenli olarak analiz sonuçlarını alarak kalite standartımızı koruyoruz.

Ürünün halkımızla buluşmasındaysa eczacıların sahip oldukları güvenilirlikleri ve mesleki birikimleriyle vazgeçmeyeceğimiz dostlarımız olmasını istedik. Eczacı dostlarımızla olan değerli birlikteliğimiz bizim için özel bir anlam ifade ediyor. Çünkü Fitoterapi yalnızca eczacılık fakültelerinde farmokognozi adı altında verilen bir bilim dalıdır. Ve bu eğitimi alan kişiler ise sadece eczacılardır. Tedavide kullanılan ilaçlar, bitkisel droglar ve doğal destek ürünlerinin kullanılmasında önerici olabilecek tek meslek gurubu da eczacılıktır.??Bu sebepten dolayı Hünnap Doğal Ürünler olarak ürettiğimiz bütün ürünlerimizi eczanelerde insanımızın hizmetine sunuyoruz. Halkımız fayadasını gördügü ürüne sadakatle bağlanıyor. Bütün bunlar biraraya gelince değerli bir şeyler yaptığınızı farketmek hepimizi mutlu ediyor. Ve elbette böyle prestijli bir ödüle layık görülmek bizleri onurlardığı kadar daha fazla sorumlulukla yolumuza devam etmemiz gerektiğini hatırlatıyor.
.
Keçiboynuzu Özü’nün Faydaları

Keçiboynuzu meyvesinin özüyle elde edilen keçiboynuzu özü kokusu ve tadıyla eşsiz bir gıda olmasının yansıra, insan için gerekli olan neredeyse bütün mineralleri ve değerli pek çok vitamini bünyesinde barındırması sebebiyle güçlü bir sağlık kaynağıdır. Anadolu insanı için keçiboyunuzu özü her mevsim sofrasından ayırmadığı eşsiz bir lezzet olagelmiştir.


• Kalsiyum bakımından sütten 3 kat daha zengindir.
• Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini destekler.
• Kemik erimesi ve kansızlık tedavisine yardımcı olur.
• Astım, alerjik, ve bronşit tedavisine yardımcı olur.
• Gribe karşı vücut direncinin artmasına yardımcı olur.
• Sigara kullananlarda güçlü bir balgam söktürdüğü bilinir.
• Akciğer ve karaciğer’de biriken toksin maddelerin dışarı atılmasına yardımcı olur.
• Güçlü bir antioksidandır, gallik asit içerir. • Vücutta biriken radyasyonun dışarı atılmasına yardımcı olur.
• Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. • Diş ve diş etlerinin güçlendirilmesine yardımcı olur.
• Tansiyon problemi tedavisine yardımcı olur. • Cinsel gücü ve sperm sayısını artırdığı bilinmektedir.
• Keçiboynuzunda yağ, kafein, gluten ve kolesterol bulunmaz. • İçerisinde; Doğal Kalsiyum, Demir, Potasyum, Magnezyum, Fosfor, Çinko, Mangan, Sodyum, Protein, Diyet Lifi, C, A, E, B, D, B2, B3 Vitaminleri bulunur.

Sağlıklı Şeker Keçiboynuzu Özü

Her fırsatta mutfağımızın baş köşesinde yer edinmesi gereken meyvelerden biri olan keçiboynuzu, Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü yerlerde kendiliğinden yetişen maki türündeki bir ağacın meyveleridir. Yemiş olarak tüketilebildiği gibi, ilaç ve tekstil sanayisinde ve hatta çikolata imalatında tatlandırıcı olarak da kullanılır. Keçiboynuzunun özü çeşitli işlemlerden geçirilerek çıkarılır.

Keçiboynuzu özü nedir, keçiboynuzu özü faydaları nelerdir, bu mucizevi bitki ne gibi hastalıklara iyi gelmektedir, şimdi tam da olgunlaşma mevsimi gelmişken sorularınızın cevabını bu yazıda bulabilirsiniz.

Keçiboynuzu Unu İle 14 Tatlı Tarif

keçiboynuzu özü faydaları

Keçiboynuzu Özü Nedir?

  • Bazı yörelerde harnup adıyla bilinen, şekil itibariyle keçilerin boynuzuna benzetildiği için keçiboynuzu adı ile meşhur bu meyve, ilk başta yeşil olup zamanla karararak olgunlaşır.
  • Keçiboynuzu meyvesi 15-20 santimetreye kadar uzayabilir. Yan kısımlarında sıvı halde balı bulunur ve Anadolu’da kemirilmek suretiyle yemiş olarak tüketilir.
  • Orta kısmından ise 15 kadar sert ve yassı tohum çıkar ve bu tohumlar meyvenin çekirdeği gibidir, yenilmez.
  • Keçiboynuzu özü ise bu meyvenin çeşitli işlemlerden geçirilerek sıvı ve konsantre durumuna getirilmiş halidir.
  • Sadece keçiboynuzu kullanılarak ve yüksek sıcaklıklara maruz kalmadan tamamen steril ortamlarda üretilir.
  • Bilinenin aksine keçiboynuzu özü soğuk pres yöntemiyle üretilmez, üretilemez.
  • Zira soğuk sıkım, sadece bazı yağların üretiminde kullanılan bir yöntemdir.
  • Soğuk pres 27 derecenin altında yapılan işleme verilen addır.
  • Uzmanlar, keçiboynuzu bu derecenin altında bir işleme tabi tutulursa bazı zararlı mikroorganizmaların üreyeceğini belirtmektedirler.

Boy Uzatan Yiyecekler, Çocuğunuzun Gelişimini Destekleyen 7 Besin

keçiboynuzu özü nasıl kullanılır

Keçiboynuzu Özü Faydaları Nelerdir?

  • Süte nazaran %300 daha fazla kalsiyum içerdiği için özellikle büyüme çağındaki çocukların gelişimine katkıda bulunur.
  • İçerdiği kalsiyum miktarı göz önüne alınıp değerlendirilirse keçiboynuzu özü boy uzatır mı sorusunun cevabı olarak yeterli olacaktır.
  • Keçiboynuzu özü akciğer için rahatlatıcıdır.
  • Nefes darlığı, astım, bronşit ve alerjik hastalıklara karşı kullanılır. Bronşları açar, göğsü yumuşatır, göğüs ağrılarını azaltır.
  • Keçiboynuz özü Kansızlığa karşı çok etkilidir, kan depolarını doldurur.
  • Özellikle anemi hastası kadınlar için tavsiye edilir.
  • Keçiboynuzu özü cinsellik ile beraber anılır zira keçiboynuzu özünün afrodizyak etkisi olduğu, cinsel gücü artırdığı ve sperm sayısını çoğalttığı bilinmektedir.
  • Yüksek miktarda potasyum, fosfor ve kalsiyum içerdiği için zekâyı açar, hafızayı güçlendirir.
  • Keçiboynuzu özü çinko sayesinde bağışıklığı güçlendirir ve saç, tırnak ve cilt yapısının güçlenmesine destek olur.
  • İhtiva ettiği mineral ile diş ve diş etlerini güçlendirir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek grip ve soğuk algınlığına karşı kalkan vazifesi görür.
  • Yoğun lif içerdiği için bağırsakların hızlı çalışmasını sağlar ve bağırsak temizliği yapar.
  • Keçi boynuzu ne işe yarar sorusunun bir cevabı da sigara içenlere yöneliktir. Sigara kullananlar için doğal bir balgam söktürücüdür.
  • İçinde bulunan enzimler aracılığıyla karaciğeri yeniler, vücuttan ağır metallerin ve radyasyonun atılmasına yardımcı olur.
  • Keçiboynuzu özü cilde faydaları olabilen bir alternatiftir.
  • Cildinizin daha sağlıklı ve parlak olması için keçiboynuzu da tüketebilir ya da keçiboynuzu tozu maskesi de uygulayabilirsiniz.
  • Keçiboynuzu özü demir eksikliği durumu için de destekleyici olsa da demir eksikliği ardındaki sebep iyi araştırılmalıdır. Gerekirse b12 desteği alınmalı ve c vitamini alımı da yükseltilmelidir.

Keçiboynuzu Kürü Nasıl Yapılır? Faydaları

keçiboynuzu özü zararları

Keçiboynuzu Özü Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

  • Keçiboynuzu özü nasıl kullanılır, keçiboynuzu özü aç karnına mı içilir sorularının cevabı olarak, en ideal olan kullanım şekli yetişkinler için her sabah aç karnına 2-3 yemek kaşığı, çocuklar için ise yine aç karnına 1-2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü içilmesidir.
  • Bebekler için ise tok karnına 1 çay kaşığı keçiboynuzu yeterli gelir. Bunun yanı sıra sabah kahvaltılarında bal ya da reçel yerine alternatif olarak tüketilebilir.
  • Keçiboynuzu özü iştah açar mı diye bir soru akla gelirse aksine ara öğünlerde iştah kapatıcı olarak birer tatlı kaşığı tüketilmesi diyetisyenler tarafından önerilmektedir.
  • Tadı kendisine ağır gelip tek başına yiyemeyenler su ile karıştırıp hafifleterek meyve suyu gibi tüketebilirler.
  • Yoğurt üzerine dökülerek ara öğün olarak tüketilebileceği gibi tahin ile karıştırılarak da tatlı niyetine yenilebilir.
  • Keçiboynuzu özü çocuklara sıvı çikolata yerine verilebilir.
  • Keçiboynuzu özü ile çikolata yapımı tarifleri de bulunmaktadır, rafine şekersiz çikolata yapmak için bu tariflere de göz atabilirsiniz.
  • Keçiboynuzu özünün ne işe yaradığını özetlemek gerekirse yukarıda ifade ettiğimiz yararları için kullanılabileceği gibi rafine şeker ilavesiz bu besin tatlı krizlerini önlemek için çok sağlıklı bir tercih olur.
  • Anadolu’da keçi boynuzu özü kullananlar bu meyvenin özündeki gelişime katkısı olan maddelerden dolayı özellikle gelişim çağındaki çocukların da keçiboynuzu yemesi için teşvik etmektedir.
  • Keçiboynuzu özü doğal kapsül arayışları revaçtadır.
  • Takviye şeklindeki hap formundaki keçiboynuzu özleri yerine aktarlardan meyve olarak keçi boynuzu da alabilirsiniz.
  • Keçiboynuzu yiyerek hem özündeki faydaları vücudunuza katabilir hem de daha beyaz dişlere sahip olabilirsiniz.

Keçiboynuzu Özü Nasıl Yapılır?

  • Keçiboynuzu meyvesinden üretilen iki tür besin vardır: keçiboynuzu özü ile keçiboynuzu özü pekmezi.
  • İki besin arasındaki fark, ihtiva ettikleri besin değerleri ile akışkanlıklarıdır. keçiboynuzu özü besin değeri, pekmezinden daha yüksektir.

Keçiboynuzu özünün yapılışı ise şu aşamalarla gerçekleşir:

  • Henüz yeşil iken toplanan keçiboynuzları iki gün boyunca suyun içerisinde bekletilir.
  • İki günün sonunda yeni teknoloji pres makinalarında preslenerek özü çıkarılır.
  • Presleme sırasında çıkan ısı ile mikroorganizmalardan arındırılır.
  • Daha sonra süzme işlemi uygulanarak damıtılır ve akışkan bir hal kazandırılır.
  • Tüm besin değerleri korunan keçiboynuzu özü cam kaplar içerisine konularak vakumlama sistemiyle paketlenir.
  • Böylece uzun süre tazeliğini ve besin değerini koruması sağlanmış olur.
keçiboynuzu özü fiyat

Keçiboynuzu Özü Kalori ve Besin Değerleri

  • Keçiboynuzu yüzyıllar boyunca şeker olarak tüketilmiş, şeker pancarı ve kamış şekerinin yaygınlaşmasıyla popülaritesini yitirmiştir.

Rafine şekere sağlıklı bir alternatif olarak gösterilen keçiboynuzu özünün 100 gramı:

  • 8,5 g fruktoz,
  • 9,5 g glikoz, 21 g sakkaroz,
  • A, E, B vitaminleri ile kalsiyum, çinko, fosfor ve potasyum içerir.
  • Yağ oranı oldukça düşüktür ve kolesterol içermez. 100 gramında 270 kcal vardır.
  • Çikolata yerine alternatif olarak gösterilse de bitter çikolata ile kalori olarak birbirine oldukça yakındır.
  • Keçiboynuzu özünün çikolatadan en büyük farkı ise kafein içermemesidir.
  • Kafeine duyarlıysanız keçiboynuzu özünü çikolata yerine tercih edebilirsiniz.
  • Lakin diyet için keçiboynuzu özü tüketmek istiyorsanız kalorisinin çikolataya denk düştüğünü aklınızdan çıkarmamanız gerekir.
  • Bu noktada çikolata özellikle bayanlara daha cazip gözükse de sağlıklı tercih keçiboynuzundan yana olacaktır.
  • Ayrıca keçiboynuzu özü zayıflatır mı sorusuna tek başına keçiboynuzu özü tüketmek kilo kaybı sağlar denilemez lakin iştahı kapattığı için iyi bir diyet yardımcısı olduğu ve dolaylı yoldan da olsa zayıflattığı söylenebilir.
keçiboynuzu özü nedir

Keçiboynuzu Özü Zararları ve Yan Etkileri

  • Keçiboynuzu özü tüketiminde en çok dikkat edilmesi gereken husus, her yararlı şeyde olduğu gibi keçiboynuzu özü tüketiminde de aşırıya kaçmamaktır.
  • Hiçbir besinin tek başına bir hastalığı önleyici ya da tedavi edici olduğu söylenemez.
  • Bu sebeple tüketim noktasında mutedil davranmak, keçiboynuzu özünü tek başına bir ilaç gibi görmekten öte, tedaviyi destekleyici ya da yaşam kalitesini artırıcı bir gıda takviyesi olarak görmek en doğru olandır.
  • Keçiboynuzu özünün bilinen bir zararı bulunmamaktadır ama biraz önce ifade edildiği gibi her şeyin fazlası zarardır.
  • Özellikle içerdiği yüksek dozdaki glikoz sebebiyle sürekli diyet yapmak zorunda olan diyabet hastalarının ve kanında pıhtılaşma sorunu yaşayan ve bu sebeple kan inceltici ilaç kullanan kişilerin doktorlarına danışmadan keçiboynuzu özü tüketmemeleri tavsiye olunur.
  • Aşırı tüketiminde baş dönmesi ve mide bulantısı yapması ise bilinen bir yan etkisidir.
  • Keçiboynuzu özü Canan Karatay tarafından içerdiği şeker oranına dikkat çekilerek değerlendirilmektedir.
  • Keçiboynuzu özü ciddi bir sağlık problemi yoksa rafine şeker için alternatif olarak tüketilebilir.
keçiboynuzu özü

Keçiboynuzu Özü Nerede Satılır? Fiyatı Ne Kadar?

  • Keçiboynuzu özü tüm aktarlarda bulunabilir.
  • Aktarların yanı sıra büyük market zincirlerinin raflarında da yer almaktadır.
  • Son zamanlarda herbalistler tarafından sıklıkla tavsiye edildiği ve uzmanlar tarafından bin bir türlü faydası ortaya konduğu için eczanelerde de ilaçlarla beraber aynı raflarda yer aldığı hayreti muzip bir şekilde görülmektedir.
  • Keçiboynuzu özü fiyat olarak gramaj ve ambalaj eksenli değişkenlik göstermektedir.
  • Özellikle soğuk algınlığı ve gribin arttığı kış aylarında çok fazla rağbet gördüğü için buna mukabil olarak fiyatlardaki artış dikkat çekmektedir.
  • Keçiboynuzu özü İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanların tavsiyesi ile son yıllarda daha çok rağbet görmekte ve bu sebeple internet üzerinden bile satış yapan markalar bulunmaktadır.

Keçiboynuzu Faydaları Nelerdir?

Acai Üzümünün Sizi Şok Edecek 7 Faydası

Kekreyemiş Tozu Nedir? Kullanımı, Kilo Verdirir Mi?

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Tozu Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? Boy Uzatır Mı?

Keçiboynuzu özü faydaları nelerdir? Keçiboynuzu özü nasıl tüketilir?

Besleyici değeri oldukça yüksek olan keçiboynuzu, genellikle Akdeniz ikliminde yetişen bir meyvedir. İçerisinde bulunan vitamin ve bileşenler nedeniyle güçlü bir besin kaynağı olan keçiboynuzunun faydaları, tüketimi ve keçiboynuzu tohumlarından elde edilen keçiboynuzu özünün faydalarını ve keçiboynuzu pekmezine ilişkin bilgileri yazımızda inceleyebilirsiniz.

Keçiboynuzu nedir? 

Keçiboynuzu, Akdeniz, Kuzey Afrika’nın yanı sıra, Hint Yarımadası ve Asya’nın belirli bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Keçiboynuzu, içerisinde kalsiyum, çinko, potasyum, fosfor, K ve E vitaminleri gibi mineral ve vitamin içeriğine sahiptir. Ayrıca keçiboynuzu içerdiği %52-62 şeker oranıyla enerji içeriği yüksek gıdalar arasındadır.

Keçiboynuzunun faydaları

 İşte cilt sağlığından, üst solunum yolu hastalıklarına kadar, keçiboynuzunun sağlığa faydaları:

  • Kilo vermede yardımcıdır. Keçiboynuzu içerisinde diyet lifi bulunur. Bu lif, yemekten sonra zaman zaman serbest bırakılan ve vücuda açlık hissi veren bir hormon olan ghrelin salgısını engeller. Bu sayede, keçiboynuzu aşırı yeme istediği azaltarak, kilo sorununa önleyici ve iyileştirici etki yapar.
  • Kan şekerini dengelemeye yardımcıdır. Keçiboynuzunda bulunan D-pinitol, insan metabolizmasında insülin gibi davranarak kan şekerini düşürme ve dengeleme özelliğine sahiptir.
  • Doğal besinleri içeren bir beslenme düzeninden gelen potasyum, insanlarda kalp ve damar hastalıkları riskini azalttığı bilinmektedir. Keçiboynuzu da mineral maddelerce zengin olup içeriğinde en fazla potasyum içermektedir.
  • Keçiboynuzu ishale karşı iyi gelir. İçerisindeki lif sayesinde sindirim sistemine dost olan keçiboynuzu, ishale karşı oldukça faydalıdır. Uzmanlar keçiboynuzunun ishale karşı anlık etki gösterdiğini belirtiyorlar.
  • Keçiboynuzu hasarlı hücreleri onarır.
  • Keçiboynuzu soğuk algınlığa faydalıdır. Keçiboynuzunun içerisinde bulunan antioksidan doğal bir antibiyotiktir. Gribe ya da öksürüğe sebep olan virüs ve enfeksiyonlara karşı yok edici etkisi bulunmaktadır.
  • Cinsel gücü artırır. Enerji deposu olan keçiboynuzunun cinsel gücü artırıcı etkisi vardır.

Keçiboynuzunu nasıl tüketilir?

  • Keçiboynuzu, pekmez, toz, kür, nektar gibi birçok seçenekle tüketilebilir.
  • Aldığınız keçiboynuzu çok sertse, taze değilse ılık ve temiz suda bir süre bekleterek tüketebilirsiniz.
  • Keçiboynuzunun sık sık doğal haliyle tüketimi pek fazla tavsiye edilmemektedir. Daha rahat kullanmanız için pekmez olarak tüketebilirsiniz.

Keçiboynuzu özünün faydaları

Keçiboynuzu özü, keçiboynuzu tohumlarından elde edilen doğal bir gıda katkısıdır. Keçiboynuzu özü yoğurt, krem peynir ve dondurma gibi çeşitli gıda ürünlerine eklenir. Gıdada, kalınlaşma ve stabilize edici bir madde olarak kullanılır. Keçiboynuzu özü aynı zamanda glütensizdir ve bazen yiyeceklerde çikolata aroması sağlamak için kullanılır.

7 gram keçiboynuzu özünün besin içeriği yaklaşık olarak, 9 kalori, 2 gram karbonhidrat, 2 gram fiber içerir. Keçiboynuzu özü bir ton besin içermezken, önemli miktarda sağlığa yararlı lif bulundurur. Sadece birkaç gram keçiboynuzu günlük lif ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu içerir.

  • Balgam sökücüdür.
  • Vücutta biriken radyasyonun dışarı atılmasını sağlar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Cinsel gücü arttırdığı gibi, sperm sayısını artırdığı bilinmektedir.
  • Diş ve diş eti sağlığında fayda sağlar.
  • Kansızlığa iyi gelir.
  • Düşük kolesterole iyi gelebilir.

Keçiboynuzu pekmezi

Geleneksel olarak şekerden yapılan pekmez, kullanılan yiyeceklerde ayrı bir tat bırakan, karamelli lezzetli bir sıvıdır. Keçiboynuzu pekmezi ise damaklarda apayrı bir tat bırakan eşsiz bir lezzete sahiptir. 

  • Enerjiyi artırıcı etkisi vardır. Keçiboynuzu pekmezindeki kaloriler karbonhidrattan gelir. Bir çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezinde 60 kalori ve 14 gram karbonhidrat vardır. Genel sağlık için, kalorilerinizin yüzde 45 ila yüzde 65’ini karbonhidrattan almalısınız. Vücudunuzun ve beyin sinir sisteminizin enerji kaynağı karbonhidrattır. Keçiboynuzu pekmezi içerisindeki karbonhidratlar kolayca emilir ve enerji kaynağı olarak davranır.
  • Önemli bir mineral kaynağıdır. Keçiboynuzu pekmezinin 1 çorba kaşığı porsiyonu günlük kalsiyumun günlük değerinin yüzde 4’ünü ve demirin günlük değerinin yüzde 5’ini karşılar. Besinlerinizde yeterli miktarda kalsiyum olması, kemik sağlığınız için önemlidir. Keçiboynuzu pekmezi de kalsiyum ve demir alımınızı artırabilir.
  • Keçiboynuzu pekmezi içerdikleriyle iyi bir besin kaynağı olsa da, yapılış aşamasında şeker ekleniyor. Bu nedenle öğünlerinize keçiboynuzu pekmezi ekleyin fakat, kontrol altında tutmayı da ihmal etmeyin.
  • Keçiboynuzu pekmezi çikolata benzeri bir lezzete sahiptir. Tatlılarda bir bileşen olarak kullanabilirsiniz veya tahin ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

Keçiboynuzu kürleri

Kan şekerini dengelemek için keçiboynuzu kürü

Malzemeler:

  • 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu
  • Sıcak keçi sütü 

Yapılışı:

  •  1 bardak sıcak keçi sütünün için 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu ekleyin ve eritin. 
  •  Her gün kahvaltıda ve akşam yatmadan 1 saat önce sıcak olarak içebilirsiniz.
  •  Süt tüketmek istemiyorsanız, sıcak su ile yapabilirsiniz.

Öksürük  için keçiboynuzu kürü

Bir kaşık keçiboynuzu pekmezi içine birkaç damla limon sıkarak her sabah aç karnına tüketin. Kahvaltı yapmak için en az 5 dakika bekleyin. 1 ay boyunca her gün düzenli olarak tekrarlayın, ihtiyaç duyduğunuzda yeniden küre başlayabilirsiniz. Boğazınızda aşırı tahriş varsa, pekmez içine ılık tereyağı da ekleyebilirsiniz. 

İlginizi çekebilir: Keten tohumu faydaları ve keten tohumu nasıl kullanılır?

Kaynaklar:
Organicfacts
healthline
Dr. Axe
Livestrong

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası