müzik dersi araç gereçleri / Okul Çantanıza Hangi Ders Araç Gereçlerini Koyuyorsunuz? Söyleyiniz. – Forum Sınıf

Müzik Dersi Araç Gereçleri

müzik dersi araç gereçleri

Okul Çantanıza Hangi Ders Araç Gereçlerini Koyuyorsunuz? Söyleyiniz.

Okula Hangi Araç Gereçler Götürülür?

Soru: Okul Çantanıza Hangi Ders Araç Gereçlerini Koyuyorsunuz? Söyleyiniz.

Cevap: Okul çantamı o günkü ders programıma göre hazırlıyorum. Her gün farklı derslerim olduğu için almam gereken kitaplar ve defteler değişiyor. Ayrıca cetvel, pergel gibi araç-gereçler de bazı derslerde lazım oluyor. Müzik gibi derslerde flütler de gerekebiliyor.

Okul Çantanıza Hangi Ders Araç Gereçlerini Koyuyorsunuz Söyleyiniz.

Her gün farklı dersler olması nedeniyle onları da gününe göre unutmadan koyuyorum. Çantamı bir gün önceden hazırlayarak kontrol ediyorum. Ayrıca bunların dışında her gün gerekli olan eşyaları da mutlaka hazır bulunduruyorum. Kalemlerimi, kalem tıraşlarımı, silgimi unutmuyorum. Okula gitmeden önce bir şey unutup unutmadığımı görmek için tekrar bakıyor, her şeyi onaylıyorum.

Böylece okula etksiksiz bir şekilde giderek derslerime verimli bir şekilde katılabiliyorum.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde yer alan kritik sorulardan birini cevaplamış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Facebook'ta Paylaş

Linkedin'de Paylaş

  • Anonim cevap yazdı

    Müzik Öğretmenlerinin Teftişte Dikkat Etmesi Gereken Bilgiler

    DERSLİĞİN FİZİKİ DURUMU:

    funduszeue.infokler MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Maddesine göre düzenlenir.

         Sınıf seviyesine ve programa uygun ders araçları bulundurulur.

         Dersliklerde bulunan dayanıklı taşınırlar, Taşınır Mal Yönetmeliğinin 8 numaralı eki “Dayanıklı Taşınırlar Listesi”ne yazılarak, ilgili derslik sorumlusuna “Devir Kurulu” tarafından devredilir ve anılan liste bulunduğu yere asılır (Taşınır Mal Yönetmeliği, Madde: 33).

         Belirli gün, hafta ve programlarla ilgili afiş, resim ve panolar süresi içerisinde sergilendikten sonra kaldırılır (MEB Yayımlar Dairesi Başkanlığının 23/11/ tarih ve /54 sayılı Genelgesi.

         Dersliğin her gün/her devrede temizliği yaptırılır. Çöp sepeti bulundurulur.

         Teneffüslerde pencereler açılarak dersliğin havalandırılması sağlanır.

         Öğretim yılı süresince öğrenci-öğretmen iş birliği ile geliştirilen ve güncelleştirilen Atatürk Köşesi oluşturulur (KTY. Madde:8, İKY. Madde)

         Millî bayramlar, belirli gün ve haftalarda süsleme yapılır. Dersliklerde duyuru ve öğrenci etkinlikleri panosu yer alır (İKY, Madde: ).

          Öğretmenlerce, derslik ve okul kütüphanesindeki kitapların iyi kullanılması ve korunması sağlanır. (İKY, Madde: 70)

         Öğrenciyi etkin kılacak eğitim ortamı hazırlanır.

    Dersin öğretim programlarında gösterilen ders araç ve gereçleri sağlanarak, uygun bir yerde muhafaza edilir (İKY, Madde: ).

    Olanaklar ölçüsünde ders araç-gerecin bakımı ve onarımı yapılır.

    Sınıf kitaplığındaki kitaplar sınıf kitaplık defterine kaydedilir. Öğretmenin kişisel çabasıyla sağlanmış kitap ve araçlar sınıfın malı sayılır. Öğretmenin okul veya sınıf değiştirmesi durumunda kitaplar aynı sınıfta bırakılır (İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Madde: ).

         Sınıf kitaplığında sınıf seviyesine ve derslerin özelliğine uygun yeteri kadar kitap, yazım kılavuzu, Türkçe sözlük, ders programları ile kaynak kitaplar bulundurulur (İKY, Madde: de: ).

         MEB İGM nün 04/08/ tarih ve /70 sayılı Genelgesi uyarınca; ilköğretim okulu öğrencilerinde ortak duygu ve bilincin oluşması amacıyla belirlenen Temel Eser bulundurulur.

         Özel öğretim kurumlarında: dersin öğretim programına uygun araç gereçler bulundurulur (ÖÖKASY. Madde).

     

    2.   EĞİTİM – ÖĞRETİM DURUMU:

    Öğretmenler tarafında Ünitelendirilmiş yıllık planlar; “Dinleme-Söyleme-Çalma”, “Müziksel Algı ve Bilgilenme”, “Müziksel Yaratıcılık” ve “Müzik Kültürü öğrenme alanları ile temel becerileri, kazanımları ve değerleri kapsayacak (MDÖfunduszeue.info:6) şekilde yapılır ve derslere hazırlıklı ve planlı girilir. Planın bir nüshası Okul yönetimine elektronik ortamda verilir ve bir nüshasını da öğretmen yanında bulundurur (İKY; Madde: 64, 95, 98; Planlama Yönergesi; TD. ,, İGM. tarih ve sayılı yazısı).

    Müzik dersinin öğrenme ve öğretme sürecinde etkinlikler öğrenciyi etkin kılan ve onu merkeze alan yapılandırıcı yaklaşıma uygun planlanmasına önem verilir (MDÖP. Sayfa:7)

    Müzik dersinin öğrenme ve öğretme sürecinde; Müziksel iletişim-okuma-yazma yoluyla müzik öğretimi, Müziksel Devinim/Ritimleme yoluyla müzik öğretimi, Müziksel Devinme/Ritimleme/Söyleme-Çalma/Doğaçlama yoluyla müzik öğretimi, özel müzik öğretimi yöntemleri yanında genel müzik öğretim yöntemleri kullanılır(MDÖP. Sayfa.7,18).

    Nota öğretimi amaç değil, araç olduğu ilkesinden hareketle nota öğretimine 4. sınıfta başlanır. Kulaktan şarkı öğretimi 4. sınıfı kadar aktif olarak uygulanır ve nota öğretimi yanında ilköğretim süresince her düzeyde kullanılır (MDÖP. Safa:7)

    sınıflarda şakı söyleme etkinliğinde çok; dinleme, çalma ve yaratıcılık eğitimlerine ağırlık verilir (MDÖfunduszeue.info:8).

    Bazı kazanımların basitten karmaşığa ilkesine uygu olarak işlenmesi için programdaki sıralı kazanımların işlenmesindeki öncelik sonralık sırasına uygun plan yapılır ve bu sıraya göre ders işlenir. Bu kazanımlar farklı kazanımlarla ders içi ilişkilendirme yapılarak da verilebilir (MDÖfunduszeue.info:8).

    Diğer disiplinlerle ilişkiler kurularak müziğin hayatın bir paçası olduğu gerçeği her fırsatta dile getirilir(MDÖfunduszeue.info:8)

    Öğrenme ve öğretme sürecinin başında öğrencilerin ön öğrenmelerini ortaya çıkarmak amacıyla derste hazırlayıcı ve motive edici uygulamalara yer verilir(MDÖfunduszeue.info:9).

    Ders yılı sonunda yıl sonu etkinlikleri yapılır(MDÖfunduszeue.info:9).

            Marş, türkü ve benzeri seçkin eserlerin de yer aldığı multi –medya araçları da kullanılır (MDÖfunduszeue.info:9)

            Öğrenme ve öğretme sürecinde değerlendirme bölümü hariç; giriş, sezdirme, bilgiyi paylaşma, bilgiyi kulama alt başlıkları işleniş bölümüne yansıtılır (MDÖfunduszeue.info:9)

            Derslerde, Türkçe’nin doğru ve etkili kullanılmasına gereken önem verilir (İKY. Madde:6/c).

            Bütün etkinliklerde; sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu gereği, Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları ve Türk Milli Eğitiminin Temel ilkeleri göz önünde bulundurulur.

            Atatürk ilkeleri ve devrimleri ve düşünceleri sebep sonuç ilişkisi içerisinde öğrencilere kavratılır.

            Öğretmen kılavuz kitabı, ders anında el altında bulundurulur ve kullanılır.

            Öğrencilerin de hazırlıklı gelmelerini sağlayıcı çalışmalar yapılır.

            İşlenecek etkinliğe uygun araç ve gereçler hazır bulundurulur ve kullanılır.

            Öğrenci çalışma kitapları kullanılır.

            Etkili iletişim için beden dili kullanılır (ses tonu, jest ve mimik hareketleri, göz teması vb.).

            Etkinliklerde öğrencilerin ilgi ve yetenekleri dikkate alınır.

            İşlenen konuların özelliğine uygun olarak, okulda derslik dışındaki BT sınıfı, kütüphane, çok amaçlı salon, v.b. bölümler kullanılır

    1. 3.      Öğrenci başarısını ölçme ve değerlendirme

    Ölçme ve değerlendirme çalışmalarında, İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin maddelerde belirtilen hükümlere uyulur.

    Öğrencilere öğrenmeleri için farklı imkânlar sunulduğu gibi öğrendiklerini gösteresi içinde; gözleme, sunum, proje, performans, öz değerlendirme, akran değerlendirmesi, dereceli puanlama anahtarı, kontrol listeleri, ürün dosyası, ,kısa cevaplı, açık uçlu  testler, eşleştirmeli yazılı sınavlar vb. gibi  farklı ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanılır(MDÖfunduszeue.info,69)

    Başarının ölçülmesi ve değerlendirilmesinde öğretim programlarda belirtilen amaçlar ve kazanımlar esas alınır(İKY Madde).

    Her öğrenciye, bir ders yılında istedikleri ders veya derslerden en az bir proje, her dönem için her dersten performans görevi verilir. Proje ve performans görevleri öğrenci seviyesine uygun olur, dereceli puanlama anahtarı ile değerlendirilir (İGM/37 sayılı Genelgesi).

    Ürün dosyasının öğrenciler tarafından, programlardaki açıklamalar doğrultusunda tutmaları ve velilerin incelemesi sağlanır ( İGM/95 sayılı Genelgesi).

    Öğrenci sınıf içi performanslarının değerlendirilmesi için gözlem formları amaca uygun biçimde hazırlanır.

    Öğrencilerin başarıları; sınavlar, proje ve öğrenci performansını belirlemeye yönelik çalışmalar yaptırılarak değerlendirilir (İKY. Madde).

    Yazılı sınav kâğıtları ile öğrencilerin hazırladıkları proje ve performans görevlerinin değerlendirilmesinde kullanılan dereceli puanlama ölçekleri bir yıl süre ile saklanır (İKY. Madde).

    Proje ve performans görevleri öğretmence değerlendirildikten sonra öğrencilere iade edilir ve öğrenci tarafından ders yılı sonuna kadar saklanır (İKY. Madde).

            Sınav zamanı en az bir hafta önce öğrencilere duyurulur ve bir günde iki sınavdan fazla sınav yapılmaz. İKY. Madde)

            Sınıf seviyesine göre yetersizliği görülen öğrenciler için gerekli tedbirler alınır ve bunların sınıf tekrarı ile ilgili olarak yönetmelik emirleri yerine getirilir (İKY. Madde)

            Kaynaştırma öğrencilerin başarıları; BEP’ leri dikkate alınarak sınav, proje ve öğrenci performansını belirlemeye yönelik çalışmalarla değerlendirilir. Kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılmaz.(İKY Madde,47).

            Öğrencilere verilen puanlar e okul sistemindeki Öğretmen Not Çizelgesine zamanında işlenir (İKY. Madde).

    Sınıf Rehber Öğretmeni Olması Halinde:

    MEB. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinin Maddesine Uygun Olarak;

          Okulun rehberlik ve psikolojik danışma programı çerçevesinde sınıfının yıllık çalışmalar plânlanır ve bu plânlamanın bir örneği rehberlik ve psikolojik danışma servisine verilir.

          Rehberlik için ayrılan sürede sınıfa girer. Rehberlik dersinde; Sınıf rehberlik çalışmaları kapsamında eğitsel ve meslekî rehberlik etkinliklerini, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri servisinin organizasyonu ve rehberliğinde yürütür.

          Sınıf başkanını, ders yılı başında öğrenciler arasından seçimle belirler (İKY. Madde).

          Sınıfındaki öğrencilerin öğrenci gelişim dosyalarının tutulmasında, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri servisiyle iş birliği içinde yürütür.

    Sınıfa yeni gelen öğrencilerin gelişim dosyalarını rehberlik ve psikolojik danışma servisi ile iş birliği içinde inceleyip, değerlendirir.

    Çalışmalarda öğrenci hakkında topladığı bilgilerden özel ve kişisel olanların gizliliğini korur.

    Sınıfıyla ilgili çalışmalarını, ihtiyaç ve önerilerini belirten bir raporu ders yılı sonunda ilk hafta içinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri servisine iletir.

    Öğrencilerin ilgi, yetenek ve akademik başarıları doğrultusunda kulüplere yöneltilmeleri konusunda psikolojik danışmanla iş birliği yapar.

    İlköğretimde Yöneltme Yönergesinin maddesi gereği:

    Yöneltme çalışmaları kapsamında kullanılabilecek bireyi tanıma tekniklerinden de yararlanarak öğrenci hakkında bilgi toplar, öğrenciyi ve gerekli durumlarda veliyi bilgilendirir ve özel ve kişisel olanların gizliliğine gerekli önemi verir.

    Branş öğretmenlerinden gelen sınıf gözlem formlarındaki gözlem sonuçlarını, mayıs ayında yapılacak olan veli bilgilendirme toplantısına kadar her öğrenci için gözlem raporuna işler, raporun bir nüshasını toplantıda velilere dağıtır, bir örneğini de öğrenci dosyasında ait olduğu yılsonuna kadar saklar.

    Bilgi akışının sağlanabilmesi için öğrenci dosyalarını, şube rehber öğretmeni değişikliğinde okul yönetimine teslim edilir.

    Üstün yetenekli öğrenciler ile özel eğitime alınması gereken öğrencilerin belirlenmesi ve yöneltilmelerinin sağlıklı yapılabilmesi için -varsa- okulundaki rehberlik ve psikolojik danışma servisi, -yoksa- bağlı bulunduğu rehberlik ve araştırma merkezi ile işbirliği yapar.

             Öğrencileri, akademik başarının üst öğrenim kurumlarına geçişteki önemi hakkında bilgilendirir, Öğrencilere meslek alanları ve üst öğrenim kurumlarını tanıtmak için okul yönetimi ve rehberlik ve psikolojik danışma servisi ile iş birliği yaparak dokümanlar temin edip etkinlikler düzenler.

            Yöneltme sürecinde rehber öğretmen ile iş birliği yapar.

             8 inci sınıf şube rehber öğretmeni, yöneltme öneri kurulu toplantısına kadar her öğrencinin yöneltme öneri formunun; “İlgi ve Yetenekler, Kişilik Özellikleri, Akademik Başarısı, Katıldığı Sosyal ve Kültürel Etkinlikler, Öğrenci ve Veli Görüşü” bölümlerini doldurur.

             8 inci sınıf şube rehber öğretmeni olması halinde, rehber öğretmenle birlikte gözlem raporları ve öğrenci dosyasındaki bilgilerden yararlanarak her öğrenci için eğitim programı önerisi hazırlar, yöneltme öneri formunun “Öneri” bölümünü doldurur, eğitim programı önerisi hazırlanırken yöneltme öneri formundaki bilgiler esas alınır ve öğrencinin ilköğretimi süresince elde edilen tüm gözlem sonuçları ve akademik başarısı bir bütünlük içinde değerlendirilir. Öğrenciye güzel sanatlar eğitimi önerilmesi durumunda, yöneltme öneri formunda bu öneriye temel teşkil eden dersin öğretmeninin imzasına yer verilir.

             8 inci sınıf şube rehber öğretmeni olması halinde yöneltme öneri kuruluna katılıp, sınıfındaki her öğrencinin yöneltme önerisini gerekçeleri ile birlikte kurula açıklayıp kurulun onayına sunar.

    MEB. İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ile ilgili olarak

           Toplum hizmeti çalışmalarında toplumsal sorumluluk kazandırma amaçlanır.

           Öğrenci kulüpleri, yönetmeliğin Maddesindeki esaslar göz önünde bulundurularak oluşturulur.

           Öğretmen, rehber öğretmeni olduğu sınıfın öğrencilerinin tamamının en az bir öğrenci kulübüne üye olmasını sağlar, sınıfın öğrencilerinin hangi kulüpte görev aldığını gösterir listeyi hazırlayıp ilgililere verir. (funduszeue.info)

           Kulüp çalışmalarında, yönetmeliğin 7. Maddesindeki esaslara uyulur.

           Sınıf/şube rehber öğretmenlerinin yanında gönüllü veliler de sosyal etkinlik çalışmalarına katılarak öğrencilere yardım ve rehberlikte bulunabilir. (İOKSEY. Madde:7/d),

           Öğrenciler, toplum hizmeti çalışmalarını, yönetmeliğin ilgili maddelerine uygun yıllık çalışma planı (ek.3) veya sosyal etkinlik proje öneri formu (ek.4) hazırlayarak danışman öğretmene imzalattıktan sonra etkinliklerini sürdürür. (İOKSEY. Madde:7/ı, 13/a,b)

           Çalışmalar projelendiriliyorsa, sosyal etkinlik proje öneri formu (ek.4) yanında sosyal etkinlik proje uygulama takvimi (ek.6) hazırlanıp, çalışmalar sonunda sosyal etkinlik proje sonuç raporu (ek.5) düzenlenir. (İOKSEY. Madde:7/ı,13/a,b)

           Öğrencilere, sınıflarda 5 saat, 4–8. sınıflarda 10 saat toplum hizmeti çalışmaları planlı olarak yaptırılır. (İOKSEY. Madde/c)

           Danışman Öğretmen; Kulübün öğrenci sayısını sosyal etkinlik kuruluna bildirir. Yazışmaları koordine eder. Çalışmalara gerekli rehberliği yapar. Çalışmaları değerlendirir, takip eder, sonucu sosyal etkinlik kuruluna bildirir. (İOKSEY. Madde/a-ı).

       Sınıf/şube rehber öğretmeni; kulüpler hakkında öğrencileri bilgilendirir. Öğrencilerin istediği kulübe üye olmasını sağlar ve bu konuda danışman öğretmenle iş birliği yapar. Sınıf öğrenci listesini danışman öğretmene ve okul yönetimine ayrı-ayrı verir. Yapılabilecek toplum hizmetlerini öğrencilere tanıtır ve öğrencileri ilgilerine göre toplum hizmetine yönlendirip onlara kulüp ve toplum hizmeti çalışmalarında rehberlik ve danışmanlık yapar. Proje çalışmalarında veli ile iş birliği içinde bulunur. Çalışmaların sonucunda projeyi değerlendirerek öğrenci değerlendirme formu ile sonucunu gizlilik içinde okul yönetimine bildirir (İOKSEY. Madde/a-j).

       Danışman öğretmen, öğrenci kulüp temsilcisinin ve öğrencilerin görevlerini yapmasını sağlar. (İOKSEY. Madde: 18/a-f, 19/a-f).

       Öğrenci kulüpleri ile toplum hizmeti çalışmalarını tanıtıcı nitelikte duyuru, dergi, gazete ve yıllık çıkarılmasına katkı sağlar. (İOKSEY. Madde/a-ı/).

       Çeşitli gösteri, seminer, konferans, panel ve benzeri etkinlikler (İOKSEY. Madde/a-d) ile tiyatro (İOKSEY. Madde/a-ı), düzenlenmesine katkı sağlar.

       Amaca ve konunun özelliğine göre; geziler planlanır ve düzenlenir. Yapılacak geziler ve gezilerle ilgili iş ve işlemler MEB. İOK. Sosyal Etkinlik Yönetmeliğinin 21/a-g Maddelerine uygun yapılır.

       Gözlem, inceleme ve araştırma yaptırılarak, öğrenciler inceleme ve araştırmaya yönlendirilir.

       Görev seçiminde öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda rehberlik yapılır.

       Proje ve performans görevleri belirlenen ölçütlerle değerlendirilir.

       Sınıf seviyesine uygun olarak İstiklal Marşı ve anlamı öğretilir.

       Sınıf seviyesine uygun olarak Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi öğretilir.

       Atatürk İlke ve devrimleri; bilgi, duygu ve davranış düzeyinde kavratılır.

       Öğretmen Türk dilini doğru kullanır.

       Öğrencilerin bitişik eğik yazı yazma kurallarına uymaları sağlanır.

       Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılır.

       Türkçe dersinde, Kitap Okuma ve Şiir Okuma ve Okuma Gelişim dosyası tutulur.

        tarih ve sayılı Valilik Oluru gereğince, “Ankara Okuyor” projesi kapsamında, sınıfta her gün dönüşümlü olarak farklı ders saatlerinde 20 dakikalık okuma saati uygulanır.

    Sınıflarda özel eğitimi gerektiren öğrencilerle ilgili etkinlikleri yürütme

       Kaynaştırma eğitimine alınmış öğrenciler için BEP (Bireysel Eğitim Planı)  Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 69’uncu maddesine uygun olarak hazırlanır (İKY. Madde/h). Eğitim öğretimleri BEP çerçevesinde yapılır.

       Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitim-öğretim ile ilgili iş ve işlemleri Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğine ve /60 Genelgeye uygun olarak yürütülür.

       Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencilerin yetersizlik türü, eğitim performansı ve ihtiyacına göre; araç-gereç, eğitim materyalleri, öğretim yöntem ve tekniklerinin uygulanması ile ilgili düzenlemeler yapılır. ( ÖEHY. Madde).

       Öğrencilerin eğitim performansları ve ihtiyaçları doğrultusunda bire bir eğitim yapılır. (ÖEHY. Madde)

       Kaynaştırma yolu ile eğitimlerine devam eden öğrencilerin BEP’ larına göre ölçme ve değerlendirilmesi yapılır. Başarılarının değerlendirilmesinde yönetmelik esaslarına uyulur (ÖEHY. Madde).

       Kaynaştırma uygulaması yapılan sınıftaki diğer öğrenciler ve aileler, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin özellikleri hakkında bilgilendirilir.  (ÖEHY. Madde/f).

    1. 3.      YÖNETİM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ

    Okulun Stratejik Planını hakkında bilgisi olur, planın hazırlanmasına katkı sağlar.

    Okulun Misyonu ve Vizyon hakkında bilgi sahibi olur.

    Kalite Kurulu ve kalite geliştirme ekiplerinde görev alır.

    Okul Gelişim Yönetim Ekibi ve Toplam Kalite Yönetimi uygulama çalışmalarına katkı sağlar.

    Okuldaki sosyal faaliyetlere katılır.

    Okul çalışanları ile olumlu ilişkiler kurar.

    Nöbetçi öğretmenlik görevini yerine getirir ve nöbet defterini işler.

    Sayılı Kanun ve /6 sayılı Başbakanlık genelgesi gereği sigara yasağına uyar.

    Okul içinde Kılık Kıyafet Yönetmeliği hükümlerine uyar.

      Okulda kurulan komisyonlarında görev alır. Okul kantini, okul kooperatifi, yemekhane, taşıma ve servis araçları iş ve işlemlerindeki görevleri yapar.

      Okul aile birliği faaliyetlerine katkı sağlar.

    1. KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞİM

    Öğrencileri, okulunu ve öğretmenlik mesleğini sever, benimser ve örnek olur.

    Mesleğin ve görevinin gerektirdiği ilke ve kurallara uyar.

    Mesleğin saygınlığına uygun davranır.

    Kendini yetiştirmek için eğitimle ilgili eserleri okur, eğitim içerikli süreli yayınları takip eder, mevzuatı ve çağdaş öğretim stratejilerini izler ve uygular.

    İhtiyaç duyduğu alanlarda hizmet içi eğitimi seminerlerine katılım için müracaatta bulunur.

    Alanıyla ilgili seminer, konferans gibi etkinliklere konuşmacı veya dinleyici olarak katılabilir.

    Teknolojiyi kişisel ve mesleki alanda etkili kullanabilmek için kurslara katılır.

    5.         OKUTTUĞU DERSLE İLGİLİ DEFTER, DOSYA VE KAYITLARI TUTMA

    Ders defterine uygulanan etkinliğin adını veya etkinliğin ilgili olduğu kazanımı yazar ve imzalar.

    Günlük devam takip yoklama fişini doldurur ve imzalar.

    Öğrenci Gelişim Dosyalarını e-okul ortamında zamanında işler (İKY. Madde).

    Şube ve Zümre Öğretmenler Kurulu toplantılarına katılır ve toplantı ile ilgili tutanakların bir örneğini dosyasında bulundurur.

    İş takvimi ve yıllık çalışma programı hazırlar.

    Yazılı sınav kâğıtları ve cevap anahtarlarını hazır bulundurur.

    Öz değerlendirme ölçekleri, öğrenci ürün dosyaları değerlendirme formu, grup değerlendirme formu, öğrenci gözlem formu, proje ve performans değerlendirme formları akran değerlendirme formu.

    Aday öğretmenler, adaylık çalışmalarını dosyalar.

    Sınıf Rehberlik Dosyasında: şube rehberlik yılık planı, rehberlik ders planları, öğrenci tanıma-gözlem formları, sınıf veli toplantı tutanakları, uygulanan test, anket ve formlar, proje görevi tercih dilekçeleri ve dağıtım listesi, Öğrencilerin hangi kulüplerde görev aldığı ve öğrencilerin hangi toplum hizmeti yürüttüğünü gösteren listesi, Sosyal etkinlikler danışman öğretmen değerlendirme formu bulundurulur.

      Sosyal Etkinlikler Dosyası içinde: Sosyal etkinlikler yıllık çalışma planı (Ek-3), kulüp öğrenci listesi ve toplum hizmeti yapacakların listesi, faaliyetlere ait dokümanları bulundurulur.

      Milli Bayramlar, belirli gün ve haftalarda düzenlenecek törenlere katılır ve görev alır.

      Mesleki toplantılara katılır, görev alır ve katkıda bulunur.

      Mesleki eserleri ve eğitim alanındaki yeni gelişmeleri takip eder.

      Çevreyi tanır ve çevrenin değer yargılarına saygı duyar.

      Veli toplantıları dışında da velilerle birebir görüşmeler yapar. Bu görüşmelerle ilgili kayıtları tutar.

      Eğitim-öğretim etkinliklerine velilerin ve çevrenin katkılarını sağlar.

      Yaptığı eğitsel ve kültürel etkinlikleri çevreye yansıtır.

      Öğrencilerinde çevre bilinci oluşturur.

      Çevre incelemesi yapar ve olanları günceleştirir ve öğrencilerinin çevreyi tanımasında ve çevre bilinci geliştirmesinde bunlardan faydalanır.

      MEB. İlköğretim Kurumlarında Yetiştirici Sınıf Açılmasına İlişkin Yönerge (TD) gereği; yetiştirici sınıf açılmasına yönelik çalışmalara katılır, bu çocukların okula kazandırılmaları için oluşturulan ikna ekiplerinde görev alır, alan taramalarına katılır veya Yetiştirici Sınıflarda görev alır.

    KAYNAKÇA

    1. 1.      MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliği (İKY)
    2. 2.      MEB Kurum Tanıtım Yönetmeliği (KTY)
    3. 3.      MEB İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği (SEY)
    4. 4.      MEB Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği (ÖEHY)
    5. 5.      MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği (RPDHY)
    6. 6.      MEB Okul Kütüphaneleri Yönetmeliği (OKY)
    7. 7.      İlköğretimde Yöneltme Yönergesi (İYY)
    8. 8.      MEB Özel Öğretim Kurumlarına Ait Standartlar Yönergesi (ÖÖKASY)
    9. 9.      MEB Eğitim Öğretim Çalışmalarının Planlı Yürütülmesine İlişkin Yönerge (Planlama Yönergesi)
    10.   Müzik Dersi Öğretim Programı (MDÖP)

    Yorum yaparak destek olabilirsiniz.

    Müzik Aletleri

    Herkes için Özgün Müzik Aletleri

    Enstrüman ya da çalgı aletleri olarak da isimlendirilip karşınıza çıkarılan Müzik aletleri, dinleyen ya da çalabilen her kişi için özel anlamlara sahip olması ile mutluluk yaratıyor. Farklı yöresel, folklorik ya da modern tarzda sunulan ses çıkaran aletler, deneyimli ya da yeni başlayan ellerde farklı melodilere ya da ezgilere hayat verebilmeleri ile memnun bırakıyor. Çeşitli alternatifleri ile birçok kullanıcının özel ilgi alanına giren modeller, kendisini seven ve düzenli aralıklarla çalan her kullanıcısına her geçen gün daha iyi sesler çıkarabiliyor. Yaşamın neşesini, hüznünü, acılarını ve dile getirilmemiş tüm mutluluklarını farklı biçimlerde dile getiren müzik aletleri, solo olarak kullanıldığı gibi birçok farklı orkestrayla daha farklı ses tonları ile dinleyicilerini mest edip müzik şöleni yaratıyor. Kaliteli eğitimler ve düzenli alıştırmalar sonrasında birçok kullanıcının farklı ses yapısında Müzik aletleri çeşitleri kullanabileceği dile getiriliyor. Her yaştan kullanıcının hayallerini süsleyen birçok farklı tarza sahip olan aletler, bazen nefesin verdiği etkiyle bazen de parmak ya da avuçların yarattığı kuvvetle rahatlıkla çalınıyor. Sanata ilgi duyan her kullanıcı için birçok farklı müzik aleti bulunuyor. İlk defa başlayan ve son derece heyecanlı olan amatör kullanıcılardan profesyonelleşmiş deneyimli ellere kadar pek çok kişinin ortak tarzını etkileyen enstrümanlar, beklentileri aynı enstrüman türünde birçok farklı seçenekle de karşınıza getirebiliyor. Profesyonel meslek olarak müzikle uğraşan kişiler tarafından fazlaca alınan modeller, birçok farklı müzik grubu tarafından da fazlaca tercih edilmesi ile biliniyor. Çeşitli notalarla çalınabilen modeller, birçok farklı müzik okulunda, konservatuarda ve özel müzik kurslarında fazlaca görebileceğiniz tarzları ile dikkat çekiyor. Hobi amaçlı çalmak isteyen kullanıcılar için başlangıç düzeyinde bulunan türleriyle ilgi gören çalgı aletleri, her seviyeye uygunluk gösterebiliyor.

    Müzik Aletleri Meraklı Kullanıcılarını Memnun Ediyor

    Ritim duygusunun öne geçtiği parçalardan hafif tonlu ve geçişli ses yapısına sahip olan müziklere kadar pek çok müzik türü dünyada bulunuyor. Yerel motiflerle güçlendirilmiş yöresel müziklerden bütün dünyanın ilgisini çeken geleneksel türlere olmak üzere pek çok tür, boş zamanını enstrüman becerisi kazanarak sağlamak isteyen pek çok kullanıcıya memnuniyet sağlamak için birçok müzik çalgısından yararlanılarak oluşturuluyor. Kaliteli malzemeden üretilip sizlerin kullanımına sunulan enstrümanlar çok fazla sayıda olduğu için “hangi müzik aleti bana uygun” demeniz de bir o kadar normal oluyor. Seçtiğiniz enstrüman ürünün ne kadar sürede eğitimini alacağınızı, hangi modelini tercih edeceğinizi ve kullanırken ne kadar egzersiz yapacağınızı belirlemek, sizlerin akıcı şekilde aleti çalabilmenize ve etrafınızdaki kullanıcılara müzik ziyafeti çektirmenize olanak sağlıyor. Kendi içerisinde farklı birçok aletin bulunması ile büyük çeşitlilikler gösterdiğini sizlere sunan ürünler, hiç sıkılmadan yeni keşifler yapmanızı sağlıyor. Çeşitli pratiklerle gelişiminizi kendinizin rahatlıkla gözlemleyebilmesini sağlayan müzik için üretilen aletler, farklı yaşlarda kişilerin ortak hedefi olabiliyor. Kendi başınıza öğrenebilmenizi sağlayan modellerden profesyonel destekle üstesinden gelip akıcı biçimde çalabilmenizi sağlayan enstrümanlar, “müzik aletleri nasıl çalınır” merakı içerisindeyim diyen birçok kullanıcısının aklındaki soruları hızlı şekilde cevaplıyor. Gelişimini tamamlamış bireylerden henüz yetişme çağında olan çocuk kullanıcılara olmak üzere birçok farklı kullanıcının en fazla almayı istediği müzik aletleri; farklı tasarım, renk, ses yapısı ve kullanılan malzeme ile alternatif yaratıyor. Gelişim sürecindeki çocukların yönlendirme ile sahip olabileceği müzik aletleri, giderek artan öğrenme süreci ile ileriki dönemlerde birçok önemli sanatçının ortaya çıkabilmesini sağlayabilmesi açısından dikkatlerin üzerine çekilmesini sağlıyor. Çocuklarınızın sosyal yapısını, motor becerilerini, duygusal iletişimini ve çevreyle kurduğu dil yapısını düzenleyen enstrümanlar, aynı zamanda onların daha iyi vakit geçirmelerine sebep oluyor. Tasarımlarına ve boyutlarına göre teknik olarak ayrılabilen müzik aletleri, ses verme biçimlerine göre düşünüldüğünde nefesli, telli ve vurmalı olarak da sınıflandırılıyor. Nefesli stilde çalma, vurma stili ile ses yaratma ve tellerin yapısı ile çeşitli şekilde kolaylıkla kullanılabilen modeller, müzik aletleri kaç gruba ayrılır ve hangisini seçmeli diyen pek çok kullanıcıya yol gösterici ve hangisini seçmesi konusunda yardım ediyor. İş stresinden sıkılan kullanıcıların monoton yaşamına ahenk getirecek olan müzik çalgı aletleri, dünyada yapabileceğiniz becerilere yenisini katabilmenizi sağlıyor. Afrika marakas müzik aletinden klasik gitara kadar pek çok farklı modeli içerisinde bulunduran müzik aletleri, hemen öğrenmeye başlamanızı isteklendiren tarzıyla dikkat çekiyor.

    Müzik Aletleri Farklı Türden Müzik Seslerini Kendi Tarzlarıyla Sağlıyor

    Ses tellerinin titreşimi ile harekete geçen telli çalgılar farklı akustik tarzların oluşabilmesini mümkün kılan tarzlarını, enstrümanı kullanan kişinin yapacağı vuruş şiddetine bağlı olarak sağlıyor. Diz üstü ve ayakta kullanabileceğiniz gitar ve bağlama gibi telli müzik aletlerinden boyun ve kolların sıkıştırması ile sabitleyip çalma çubuğu ile kullanabileceğiniz kemanlara olmak üzere birçok farklı telli müzik aleti bulunuyor. Arp ve kanun tarzı çalgı aletleri, çeşitli şekilde sabitlenmeyle kullanım sağlayan telli modeller arasındaki diğer aletler olarak biliniyor. Çocuk, yaşlı, genç olmak üzere herkesin sırtında görebileceğiniz telli aletler arasında olan gitar modelleri, kullanıcısının çeşitli müzik kurslarında ve okullarında rahatlıkla öğrenebildiği enstrümanlar içerisinde bulunuyor. Yaşamanızı renk katmak için alacağınız müzik aletleri içerisinde bulunan müzik aletleri üflemeli çeşitler, farklı literatürlerde nefesli çalgılar olarak da adlandırılabiliyor. Nefes kuvvetinizin tarzı ile farklı seslerin çıkabilmesini sağlayan üflemeli müzik aletleri, çeşitli tiz noktalara çıkıp inebilmenizi sağlayan birçok çeşitten oluşuyor. Üfleme suretiyle içeriye giren havanın yarattığı sesin ortaya çıkardığı ses yapısı ile işlevsellik gösteren nefesli müzik aletleri, sağlam egzersizlerle ilgi duyan herkesin zamanla gelişim kat edilmesini sağlıyor. Öğrenciler için sunulan flüt türleri fazlaca satın alınan modeller içerisinde bulunurken; ney ve zurna gibi diğer müzik aletleri stilleri de farklı nefes ve nota bilgileri ile kullanılıyor. Vurmalı yapısı ile ses veren Müzik aletleri türleri içerisinde bulunan ritim duygusu ortaya çıkaran çeşitler, el ve çubuklar yardımı ile farklı ses yapıları ile havaya ses titreşimleri sunarken; birçok farklı düğün töreni, gösteri geçişi ve yıl sonu müsameresinde rahatlıkla kullanılan modelleri ile sizlerin nasıl kullanıldığına şahit olmasını sağlıyor. İster vurmalı, isterseniz de nefesli ya da telli fark etmeksizin birçok farklı tarzda ve ses çıkarabilme işlevselliğinde birçok farklı enstrüman bulunuyor. Kendi aralarında çeşitli şekillerde alt gruplara da ayrılabilen çalgı aletleri kaliteleri ve sunduğu ses çıkışları ile her müzisyenin taleplerinin karşılanmasını sağlıyor. Birçok sosyal ortamlar içerisinde gözlerin ve dikkatlerin üzerinizde olmasını sağlayan Müzik aletleri ve özellikleri, sizlerin yaşamına renk ve canlılık katan türden işlevselliğe sahip olmaları ile öne çıkıyor. Yeni başlama ya da deneyimli olup daha önceki müzik aletlerinden sıkılmış olan birçok kullanıcıya yönelik birçok farklı türü bulunan aletler, kendi müziğinizi yapıp yazdığınız şarkılara ritim ve ses verebilmeniz için de kullanışlı özellikler gösteriyor. Yeteneklerini sergilemek isteye her kullanıcıya sunulan kaliteli müzik aletleri, farklı zevklere sahip çeşitli müzik meraklılarının buluşma adresi olabiliyor.

    Müzik Aletleri: Müziğin Ruhuna Keşfedenlerin Ortak Noktası

    Farklılıkları ile çeşitli müziklerin oluşmasına katkı sunan Müzik aletleri vurmalı, nefesli ve çeşitli yapıya sahip telli çeşitleri ile farklı ses beklentilerinin ortaya çıkarılmasını sağlıyor. Tek başına ses oluşturabileceği gibi organizasyonel şekilde gruplarla beraber de çalınabilen müzik aletleri, farklı nota ve aralıklarla kendine düşen her türlü ses yapısını ortama duyuruyor. Üreticiliğinizi de geliştiren müzik aleti çalma becerisi, yeteneğinizin sizlerin çeşitli sosyal aktivitelere dahil olmasına da yardımcı olmasını sağlıyor. Deneyimli müzisyenlerin pratik yapıp çeşitli müzik antrenmanı yapabilmesine kolaylık tanıyan ürünler, sahnede ya da evlerinizde kullanılmak için birçok farklı kalite yapısı ile kullanımınıza sunuluyor. Ritimleri ile birçok farklı kullanıcısına farklı türlerde sunulan davullar, folklorik tarz asma modellerden dijital yapısı ile elektronik olarak güçlendirilmiş set modelleriyle de kullanımınıza sunuluyor. Müzik aletleri davul gibi vurmalı aletlerden farklı ağaçlardan elde edilen tasarımı ile talep edilen telli yapıdaki gitar ve bağlama çeşitleriyle de alternatif oluşturuyor. Farklı sayıda tellerden oluşturulan çeşitler, kendi aralarında gruplandırmayı sağlarken; çeşitli sapları ve görüntüleriyle de albenilik oluşturuyor. Kullanılan malzemenin yapısına göre farklı açık ve koyu renk yapısına büründürülebilen müzik aletleri saz çeşitleri, bağlama diye isimlendirilen farklı türlerle de çeşitli türkülerin müzisyenlerce dile getirilmesini sağlıyor. Farklı ön kapak, arka kapak, sap ve perde sayısına sahip olan sazlar; manyetiğe sahip teknolojik modelleriyle de ilgiyle satın alınıyor. Klasik gitar yapısı ile birçok kullanıcı tarafından satın alınan ya da müzik okulunda önerilen gitar enstrümanlar, kadın ya da erkek fark etmeden her kullanıcının aradığı seçkin ve şık görüntüleriyle öne çıkıyor. Ortak müzik tutkusunu pekiştiren müzik çalgısı çeşitleri, farklı müzik türlerinin birbirine geçiş sağladığı sanatsal zeminlerin oluşmasına da katkı sağlıyor. Telli yapısı ile ses veren stile sahip olup, ilgilisinin ihtiyaçlarını karşılayan müzik aletleri arp çeşitleri, klasik Batı müziğinde fazlaca kullanılmasıyla da bilinen önemli çalgı aletleri içerisinde bulunuyor. Eski tarihine rağmen yeni jenerasyon tarafından da fazlaca talep edilen arplar, farklı telleriyle aranılan birçok yumuşak ses yapısını farklı parmak dokunuşları ile sizlere sağlıyor. Tuşlu yapısı ile teknolojinin tüm imkânları kullanılarak sizlere sunulan piyanolar, klasik müzik türünden pop müzik türüne kadar pek çok müzik dalı içerisinde müzisyenlerin aradığı türler arasında bulunuyor. Yerel Afrika müziklerinden klasik batı müziğine ya da Pop ve Rock gibi çağın müzik tarzlarına uygun birçok parçanın ses yapısı ile dile gelmesini sağlayan enstrümanlar, kullanıcısıyla bütünleşiyor.

    Müzik Aletleri Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

    Tel titreşiminden çıkan ses yapısı ile ortama müzik sunan telli çalgı modelleri içerisinde yaylı yapıdaki kemanlar, çeşitli parmak uçları ve penalarla çalınan gitarlar ya da üzerine çeşitli çubuk ve çekiçlerle vurulan santur gibi farklı telli müzik aletleri bulunuyor. Gül, ladin ve kelebek ağacı gibi birçok farklı ağaç yapısından oluşturulabilen Müzik aletleri telli modelleri arasındaki kemanlar; 1/2, 3/4 ve 4/4 gibi farklı boyut ve tarzları ile her kullanıcının kullanabilmesine olanak oluşturuyor. % el yapımı modellerle karşınıza çıkarılan kemanlar, kahverengi naturel renkteki modellerle dikkat çekebildiği gibi kelebek ağacından sapa, abanoz ağacından klavye ve çeneliğe, Moğol at kuyruğu ve gül ağacından yapılan yaya sahip olan metalik gri renk yapısındaki elektro keman modeli ile de ilgilisinin tercih etmesini sağlıyor. Klasik, akustik, sahne, elektro ve farklı ebatlarda bulunan çocuk kullanıcı özel modelleri ile dikkatleri çeken müzik aletleri gitar; akça ağaç, nato ağaç, kelebek ağacı, gül ağacı gibi birçok farklı ağaçtan elde edilip sap, klavye ve gövdesi ile sizlere aradığınız müzik yapısı sunuyor. Kaliteli malzemeden üretilen tarzı ile birçok müzik okulunda severek kullanılıp ağızlık, gövde ve mekanizması gümüş kaplamadan ve ambişürü saf gümüşten üretilen yan flüt modelleri, her kullanıcının aradığı cinsten flüt tarzı sunuyor. Altın renkli flüt modelleriyle aynı zamanda gösteriş ve şık tasarım arayan kullanıcıları da memnun eden modeller, tatmin olmanızı sağlıyor. Özel çantaları ile sunulan müzik aletleri melodika modelleri, 32 tuşlu yapısı ve rahatlıkla hava gönderip çalabilmenizi sağlayan ağızlık ve hortum yapısı ile farklı melodileri dile getirmenizi sağlarken; pembe ve siyah renkleriyle de sizlere alternatif oluşturuyor. 22 cm çapa ve 44 cm boya sahip olan gram ağırlığındaki sedef işlemeli darbuka modeli, sentetik derisi ile birçok ritmi sizlere sunarken; vurmalı çalgı modelleri arasında tasarımı ile alkışları alan ürünler içerisinde bulunuyor. Def olarak da isimlendirilen tef modelleri, deri malzemenin yuvarlak gövdeye gerdirilip üretilmeleri ile kullanılan eski müzik aletleri arasında bulunuyor. Parmak uçları ve avuç içinin vurulup sallanması ile müzik tarzını sunan tef müzik aletleri, otantik müziklerin oluşturulmasında birçok müzik grubuna önemli özellikler ve müzik yapısı sunuyor. Telli yapıya sahip olan bağlama ve gitar modellerinden nefes ile çalınabilecek klarnet, flüt ve zurnaya ya da vurmayla ses çıkaracağınız davul ve darbuka modellerinden tuşla çalışan piyano ve kalimba modellerine olmak üzere müzik aletleri fiyatları, birçok farklı modelin çıkardığı ses yapısı ve kullanılan kaliteli malzemeye göre değişim gösteriyor.

    Müzik Aletleri Çeşitli Uygunluklarda İlgililerine Sunuluyor

    Müzik aletleri kanun, keman, piyano, gitar, bağlama, tef, kalimba, darbuka gibi farklı şekilde isimlendirilip talep edilse de müzik dünyasında vurmalı, telli ya da nefesli olarak da isimlendirilebiliyor. Her kullanıcı için farklı biçimlerde tasarlanan modellere sahip olan müzik aletleri, çeşitli müzik türü parçalarının istenilen şekillerde çalınmasını sağlıyor. Farklı ağaç gövdelerinden üretilen gitar ve sazların farklı sap ve klavye yapısı ile üretilmiş olması, çıkan müziğe sirayet ettiği için her kullanıcı en iyisini hedefleyip isteyebiliyor. Kopmayan tellerden, çürüme yapmayan nefesli çalgı gövdesinden, darbe ve vurmalara karşı dayanıklı olan gövdeye sahip vurmalı modellerden üretilen müzik aletleri, birçok yetenekli müzisyen tarafından satın alındığı gibi yeni başlayan kullanıcılar tarafından da öncelikli tercih sebebi oluyor. Çocuklar için son derece albeniye sahip olan melodika modelleri, hem nefesli hem de tuşlu yapısı ile çalınan müzik enstrümanı olarak bilinip birçok ebeveyn tarafından çocukların müziğe yönelmesini sağlayan önemli örnekler arasında gösteriliyor. Çeşitli müzik okullarında yapılan müzik aleti önerileri, her kullanıcının en fazla istediği müzik tarzına yönelmesini sağlıyor. Evde, sahnede, müzik okullarında ya da tatilde rahatlıkla çalabileceğiniz müzik aletleri, işten geldikten sonra stresten arınabilmenizi ve enerjinizi yeniden kazanmanızı salıyor. Kazandırdığı psikolojik yararlarıyla da bilinen müzik aletleri, giderek büyüyen meraklıları ile sürekli olarak gelişip sizlere hep en donanımlı şekillerde sunuluyor. Çeşitli ürünler şeklinde parça parça olarak satılan bakım ya da tamamlayıcı müzik aletleri aksesuarları, müzik enstrümanından alacağınız performansın yukarıya doğru çıkmasını sağlıyor. Dijital bateri seti parçalarından çeşitli gitar, saz ve buzuki modellerinde kullanılan çubuk manyetiğe ya da piyano taburesine olmak üzere birçok farklı parça sizlerin konfor içerisinde müzik aleti çalmasını sağlıyor. Kaliteleriyle dayanıklı yapıya sahip olan enstrümanlar; dayanıklı dikişlerden ve deriden oluşturulan darbuka ve davullardan elektronik sistem devreleri güçlendirilmiş piyanolara ya da güçlü gövdelere ve esnek tellere sahip olan gitarlardan çürüme yapmayan ağızlıklara sahip flüt ve klarnetler ile çeşitlilik sağlıyor. Kaliteli malzemeleri ile üretilmeleri ile beklenene uygun sesleri çıkaran çalgı aletleri, verimlilikleri ile parmak ısırtıyor. Satın aldıktan sonra çeşitli akort ve müzik hassasiyeti ayarlarını rahatlıkla yapacağınız modellerden direkt olarak kullanabileceğiniz vurmalı modellere kadar birçok müzik aleti, ilgililerine özveri ile sunulup yüksek performans sağlıyor. Beklentinize ve yöneliminize uygun modeli, çeşitli önerileri dikkate alarak müzik aletleri satış işlemini başarı ile yerine getirebilmeniz için sayfamızı inceleyebilirsiniz.

    nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası