zeytinyağı yemenin faydaları / Zeytinyağı neye iyi gelir? Nasıl kullanılır? Faydaları ve zararları

Zeytinyağı Yemenin Faydaları

zeytinyağı yemenin faydaları

Zeytin, 7000 yıllık geçmişe sahip, insanlık tarihinin her safhasında gelişimine destek olan Akdeniz kıyılarında yetişen bir meyvedir. M.Ö 5000 yılında ilk kez Filistin, Girit ve Miken bölgelerinde tespit edilen zeytin, Antik Çağ’ın en büyük yazarlarından kabul edilen İzmirli Homeros’un yazıtlarında da bahsettiğini görüyoruz. Anadolu’nun zengin topraklarında da yetişen zeytin, Antik Roma dönemi boyunca en çok üretilen ve tüketilen besin olma özelliğine sahiptir. Sadece meyve olarak tüketilmeyen zeytinin yağı da çok fazla kullanılmaktadır. 7000 yıllık zeytin kültürüne bakıldığında hala aynı yöntem ve teknikle zeytinyağı yapıldığını arkeolojik verilerin ışığında görüyoruz.

Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Cilt yaralarına iyi gelen zeytin yaprağı nasıl kullanılır?

Türkiye zeytin üretiminde dünyada İspanya, İtalya ve Yunanistan’dan sonra gelerek 4. Sırada yer almaktadır. Yapılan çalışmalar ve dikilen 24 milyon ağacın yakın gelecekte mahsul vermeye başlaması ile Türkiye’de zeytin üretimi yıllar içinde artarak gelişme göstermesi beklenmektedir. 

Diğer ülkelerde zeytin ağacı dikilecek yeni yerler kalmamışken Türkiye’de hala milyonlarca yeni ağaç dikmek için yerler bulunmaktadır. Buna binaen Türkiye’de zeytin üreticiliği adına atılan bu adımlar Türkiye’yi yakın gelecekte dünya zeytin üretiminde 2. Sıraya taşıması bekleniyor ve hedefleniyor.

Sofralık yeşil ve siyah zeytinler aynı ağacın mahsulüdür. Olgunlaşmadan vaktinden önce toplanan ürün yeşil zeytin olarak tüketilmektedir. Bir süre daha bekletilip toplanan zeytin ise siyah zeytin olarak kullanılmaktadır. Zeytinler hasat edildikten hemen sonra yenmez, ancak belli bir işlemden geçtikten sonra sofralarda yer alabilir.

Defne yaprağının faydaları nelerdir? Kuru defne yaprağı çayı nasıl yapılır?

Ülkemizde en yaygın zeytin ve zeytinyağı üreticiliği Ege ve Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Bazı büyük tesisler dışında yerel halkın butik olarak yaptığı işletmelerde bulunmaktadır. Dünya genelinde elde edilen zeytinlerin %90’ı ile zeytinyağı üretilmektedir. 

Ülkemizde zeytin ve zeytinyağı üretimi bu kadar yaygınken, ne yazık ki zeytinyağı tüketimi pek de yaygın değildir. Sofralardan eksik edilmemesi gereken zeytinyağı en sağlıklı yağlardandır. Doktorların şifa niyetine her gün bir kaşık zeytinyağı içmenin insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. 

ZEYTİNİN FAYDALARI

Tarih boyunca insanoğlunun severek tükettiği zeytin günümüzde de sofralardan eksik olmayan bir besin olmakla birlikte sağlığa da birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle kahvaltılarda belli miktarda yendiğinde içerdiği zengin besin değerleri sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu yağların belli oranda karşılanmasını sağlar. Zeytinin faydaları:

Evde adaçayı ve ebegümeci çayı nasıl hazırlanır? Adaçayı faydaları nelerdir?

- Günde 3-5 tane zeytin tüketmek mide ağrılarının belli oranda azaltır.

- Kolon kanserine karşı koruyucudur.

- Sindirimi kolaylaştırır.

- Zeytin de güçlü antioksidan içeren besinlerden olduğu için, vücudun toksinlerden arınıp zehirlenmelere karşı korur.

- Kan yapıcıdır.

- Yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

- Tok tutma özelliği sayesinde diyet yapanların kurtarıcısıdır.

- Sağlığa olan tüm yararlarının yanında cilt onarımı ve hücre yenilenmesine de katkıda bulunduğu için yaşlanma belirtilerini geciktirir. 

ZEYTİNİN BESİN DEĞERLERİ

Karbonhidrat 1.39

Protein 0.19

Yağ 2.51

Lif 0.37

Kolesterol 0

Sodyum 169.05

Potasyum 1.84

Kalsiyum 20.24

Vitamin A 3.91

Vitamin C 0.21

Demir 1.44

ZEYTİNYAĞI FAYDALARI

Yemeklere kattığı lezzetle birlikte aynı zamanda yemeklerin daha sağlıklı olmasını sağlayan zeytinyağı tam bir mucizedir. Dokunduğu her yere şifa veren zeytinyağı nemlendirici olarak yüze sürülebilir, saçlara maske yapılabilir, salatalara eklenerek çok lezzetli bir sos elde edilebilir. Tüm bu kullanımlarının yanında sabahları 1 tatlı kaşığı zeytinyağı içmenin faydaları şöyledir:

İncir yaprağının faydaları nelerdir? Varis tedavisinde incir yaprağı nasıl kullanılır?

- Organların kendini yenilemesine yardımcı olur.

- Karaciğerin temizlenip sağlıkla çalışmasını sağlar

- İçerdiği yüksek E vitamini sayesinde hücre yenilenmesine katkıda bulunur ve yaşlanmayı geciktirir.

- Alzheimer hastalığının görülmesini önler

- Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur.

- Antioksidan içeren zeytinyağı vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olurken kanser hücrelerinin de gelişimine ve yayılmasına engel olur.

CİLT VE SAÇ BAKIMINDA ZEYTİNYAĞI

Günümüzde kozmetik malzemelere çok fazla para harcanmaktadır. Saç ve cilt bakımına verilen içerisinde bir sürü kimyasal barındıran ürünler esasında cildimize ve saçımıza çok fazla zarar veriyor. Oysa doğal bir zeytinyağı tek başına onlarca kozmetik ürününün yapamadığını tek başına yapar. 

Nar suyu faydaları nelerdir? Sabah aç karnına nar suyu içmek iyi gelir?

- Duştan 45 dakika önce saçlara sadece zeytinyağı sürüp bekletmek saçlara doğal parlaklık verirken daha sağlıklı ve gür uzamasını sağlar.

- Her akşam yatmadan önce bir pamuğa birkaç damla zeytinyağı damlatarak doğal bir tonik gibi cilt temizlendiğinde cildin nem ihtiyacını doğal olarak karşılar, ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olur ve yaşlanmayı geciktirir. 

- Doğal peeling olarak limon ve zeytinyağı karıştırıldığında ciltte siyah nokta ve sivilce oluşumun engeller. 

1 ÇAY KAŞIĞI ZEYTİNYAĞININ BESİN DEĞERLERİ

Karbonhidrat 0.01

Yağ 4.5

Kolesterol 0

Sodyum 0.09

Potasyum 0.05

Kalsiyum 0.05

Vitamin A 7.05

Demir 0.03

Zeytinyağının faydaları! Zeytinyağı faydaları ve zararları neler?

Zeytinyağı mucizevi besinlerden biridir. Akdeniz ülkelerinde yetişen zeytin ağaçlarındaki zeytinlerden elde edilen zeytinyağı doğal bir şifa kaynağıdır. Vücudu yenileyen, kanserli hücrelere karşı savaşan zeytinyağı doymamış yağ asitleri ile aynı zamanda antioksidan açısından da zengindir. Cilt ve saç bakımı için de kullanımı önerilen zeytinyağının faydaları hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler ise zeytinyağı neye iyi gelir? sorusunu sıklıkla sormaktadır. Günümüzde saç bakım ürünlerinde, yüz maskelerinde ve el kremlerinde de zeytinyağı kullanımına sıkça rastlanmaktadır. İşte zeytinyağının faydaları hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar.

Zeytinyağının Faydaları

  • Doğanın mucizelerinden biri olan zeytinden elde edilen zeytinyağı, düzenli tüketildiği takdirde metabolizmanın daha düzenli ve hızlı çalışmasını sağlar.
  • Vücutta meydana gelen iltihapları azaltırken yenilerinin oluşmasını engeller.
  • Felç riskini azaltmaya yardımcı olur.
  • Zihinsel fonksiyonları desteklediği için Alzheimer riskini azaltmaya yardımcı olur.
  • Tip 2 diyabet hastaları tarafından kullanıldığında fayda sağlar.
  • Kalp sağlığını destekler.
  • Kötü kolesterolün düşürülmesinde yardımcıdır.
  • Sindirim sistemini düzenlemede etkilidir.
  • Kanserli hücrelere karşı koruma etkisi gösterir.
  • Bağırsak sağlığı için önemli bir yere sahiptir.
  • Hücre duvarlarını destekleyerek güçlendirir.
  • Karaciğer dostudur. Karaciğerin temizlenmesinde etkili rol oynar.
  • Kemiklerin güçlenmesinde etkilidir.
  • Cilt ve saç sağlığı için olumludur.
  • Cilt hücrelerini yenileyerek yaşlanmanın belirtilerini azaltır.
  • Safrada taş oluşmasına engel olur.

Zeytinyağının Zararları

  • Zeytinyağının fazla tüketimi sağlığa zararlı olabilir.
  • Eğer yüksek miktarda zeytinyağı tüketilirse kilo alımı hızlanabilir.
  • Eğer zeytinyağını kızartma için kullanacaksanız yağın yanmamasına özen göstermelisiniz. Yanmış zeytinyağı kullanılmamalıdır.
  • Zeytinyağı safrada taş oluşmasını engelleme özelliğine sahiptir. Ancak fazla tüketildiğine tam ters olacak şekilde safra kesesinde taş oluşumu meydana gelebilir.

Aç Karnına Zeytinyağı İçmenin Faydaları

  • Metabolizmayı güçlendirir.
  • İltihabı önlemede etkilidir.
  • Kalp sağlığına iyi gelir.
  • Kötü kolesterole iyi gelir.
  • Sindirim sistemine iyi gelir.
  • Kansere karşı mücadele eder.
  • Karaciğere iyi gelir.

Zeytinyağı Saça Faydaları

Zeytinyağının içinde saça iyi gelen E ve K vitaminleri bulunur. Bu yüzden saç bakım kremlerinde, şampuanlarında zeytinyağı sıkça kullanılır. Bunun yanı sıra zeytinyağı ile maske de yapılabilir. İşte zeytinyağının saça faydaları:

  • Saçların onarılmasını sağlar.
  • Saç köklerini besler ve güçlendirir.
  • Saçların yumuşak bir yapıya kavuşmasına yardımcı olur.
  • Saçların daha parlak görünmesini sağlar.
  • Saç köklerinin hava almasını sağlar, daha sağlıklı uzamasında yardımcıdır.

Zeytinyağı Cilde Faydaları

  • Zeytinyağı ciltte kullanıldığında güneş lekelerine iyi gelir.
  • Cildin yumuşamasını sağlar.
  • Sivilce tedavisinde etkilidir.
  • Makyaj temizlemede etkilidir.
  • Gözaltında meydana gelen morluk ve şişliklere iyi gelir.
  • Gözenekleri küçültür, tıkanık olan gözenekleri açmaya yardımcı olur.
  • Cildin kaybeden nemini geri kazanmasında yardımcıdır.

Zeytinyağı Bele İyi Gelir Mi?

Zeytinyağı vücuttaki ağrıların tedavisinde de kullanılan bir yağdır. Özellikle içeriğindeki fenolik asitler ve E vitaminleri sırttaki ve beldeki deriden içeriye nüfuz eder. Deriye nüfuz eden zeytinyağı lifli dokulara temas eder. Bu alandaki lifler beslendiği için zeytinyağı ağrıların azalmasında yardımcı olur. Bel ağrıları için zeytinyağı kullanmak isteyenler ağrılı bölgeye haftada 3 ya da 4 kez masaj yaparak işlem uygulayabilirler. Düzenli bir şekilde zeytinyağı masajı yapıldığı takdirde ağrılarda azalmanın meydana geldiğini görebilirsiniz.

Zeytinyağı neye iyi gelir? Nasıl kullanılır? Faydaları ve zararları

Zeytinyağı, insan sağlığı için çok faydalı bir besindir ve antioksidan bakımından zengindir. İçerdiği ana yağ oleik asit, tekli doymamış bir yağ asididir ve çok faydalıdır. Sızma zeytinyağında bulunan yağ asitleri ve antioksidanlar, kalp sağlığını korur; felç riskinin azaltır. Ayrıca vücudu hücresel hasarlardan ve kanserden korumaya yardımcı olur. Sanılanın aksine dengeli tüketildiğinde kilo almaya neden olmaz, hatta zayıflamaya yardımcı olur. Saç ve cilt için son derece besleyicidir. Ancak her cilde uygun değildir. Bazı cilt sorunlarının kötüleşmesine neden olabileceği için kullanmadan önce mutlaka bir dermatoloğa danışın.

Zeytinyağı nedir?

Zeytinyağı, zeytin ağacının meyvesi olan zeytinden elde edilen yağdır. Aslen Akdeniz’den gelmiş olsa da bugün dünya çapında tüketilmektedir. Yemeklerde, kozmetikte, ilaç ve sabun yapımında kullanılan zeytinyağı pek çok vitamin içerir. Akdeniz diyetinin vazgeçilmez parçası olan zeytinyağı, içerdiği antiosidanlar ve vitaminler sayesinde pek çok hastalıktan korur.

Zeytinyağı kaç kaloridir? Besin değeri nedir?

Zeytinyağının besin içeriği

Zeytinyağında bulunan vitaminler?

Bir çorba kaşığı (13,5 g) zeytinyağı içerdiği kalori miktarıve besin değeri aşağıdadır:

  • Kalori: 119
  • Doymuş yağ: 1.86 g (%14)
  • Tekli doymamış yağ: %73 (çoğunlukla oleik asit)
  • E Vitamini: 1.9 mg (Günlük ihtiyaç duyulan değerin %13’ü)
  • K Vitamini: 8.13 mcg (Günlük ihtiyaç duyulan değerin %7’si)

Zeytin yağında Omega 3 var mı?

Özellikle gerçek sızma zeytinyağında bolca Omega 3 ve antioksidanlar (polifenoller, tokoferoller, fitosteroller, skualen vb.) bulunur. Biyolojik olarak aktif olan ve anti-inflamatuar etkileri olan bu antioksidanlar kronik hastalık ve kalp hastalığı riskini azaltabilir, iltihaba karşı koruyabilir. Ayrıca yapılan araştırmalar zeytinyağındaki toplam yağ içeriğinin %73’ünü oluşturan ana yağ asidi oleik asidin iltihabı azalttığını ve kansere bağlı genler üzerinde faydalı etkileri olabileceğini göstermektedir. (1)

Zeytinyağının faydaları

  • Kansere karşı koruyucudur
  • İnme riskini azaltır
  • Kalp ve damar sağlığını destekler
  • Beyini korur, demans ve Alzheimer gibi hastalıkları önler
  • Mide ve sindirim sorunları gelişmesini engeller
  • Şeker hastalığına karşı koruyucudur
  • Metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeyi kolaylaştırır
  • Bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler
  • Cildi gençleştirir, saç kalitesini iyileştir

Akdeniz diyeti nedir, nasıl yapılır? Faydaları ve örnek diyet listesi

Zeytinyağı neye iyi gelir

Zeytinyağı kalbe iyi gelir mi?

Son on yıl içerisinde yapılan araştırmalarda, kalp hastalığının Akdeniz ülkelerinde daha az görüldüğü ve bunun temel nedeninin Akdeniz diyeti olduğu bulunmuştur. Sızma zeytinyağı, bu diyetin ana bileşenlerinden biridir.  İçerdiği bir tür antioksidan olan polifenol sayesinde kan basıncını düşürür, “kötü” LDL kolesterol partiküllerini oksidasyondan korur, kan damarlarının astarını iyileştirir ve kan pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olabilir. (2)

İnme (felç) riskini azaltabilir

Felç (inme), kan pıhtılaşması veya kanama nedeniyle beyne giden kan akışındaki sorundan kaynaklanır ve gelişmiş ülkelerdeki en büyük ikinci ölüm nedenidir. Yapılan birkaç büyük araştırma, zeytinyağının inme riskinde azalmaya neden olabileceğini göstermektedir. (3)

Zeytinyağı zayıflatır mı?

Pek çok yağ çeşidinin aksine yapılan araştırmalarda zeytinyağı kilo alımıyla ilişkili bulunmamıştır. Hatta çok aşırı tüketilmediğinde zeytinyağı yönünden zengin bir diyetin kilo vermeye yardımcı olabileceği düşünülmektedir. (4)

Antioksidan nedir, ne işe yarar? Hangi besinlerde bulunur?

Zeytinyağı Alzheimer hastalığından korur mu?

Alzheimer’in en önemli nedenlerinden biri, beyin hücrelerinin içinde biriken beta-amiloid plaklardır. Farelerde yapılan bir çalışma, natürel sızma zeytinyağının, içerdiği oleokant sayesinde bu plak oluşumunun yavaşladığı saptanmıştır. Böylece Alzheimer’ın ilerlemesini de yavaşlatmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca zeytinyağı açısından zengin bir Akdeniz diyeti beyin fonksiyonlarını koruyarak demansı önleyebilir. (5)

Zeytinyağı diyabet hastalığına iyi gelir mi?

Sızma zeytinyağı kan şekeri ve insülin duyarlılığı üzerindeki yararlı etkilere sahiptir. Bu nedenle tip 2 diyabete karşı oldukça koruyucudur. Yapılan bir çalışma zeytinyağı yönünden zengin bir Akdeniz diyetinin, tip 2 diyabet riskini %40’ın üzerinde azalttığını doğrulamıştır. (6)

Zeytinyağı kansere iyi gelir mi?

Zeytinyağındaki antioksidanlar, kanserin önde gelen etkenlerinden biri olduğuna inanılan serbest radikallere bağlı oksidatif hasarı azaltabilir ve epigenetik değişimden korunmaya yardımcı olabilir. Ancak bunun doğrulanması için daha fazla çalışmaya ihtiyaç var. (7)

E vitamini, hangi besinlerde bulunur? Faydaları ve eksikliği

Zeytinyağının mideye faydaları

Sızma zeytinyağının antibakteriyel özellikleri, midede yaşayan, mide ülserine ya da mide kanserine neden olabilen Helicobacter pylori bakterisini engelleyebilir veya öldürebilir. Yapılan bir çalışma günlük alınan 30 gram sızma zeytinyağının, insanların % 10-40’ında iki hafta kadar kısa bir sürede Helicobacter pylori enfeksiyonunu ortadan kaldırabileceğini bulmuştur. (8)

Karaciğer hasarını önleyebilir

Natürel sızma zeytinyağının içerdiği oleik asit ve fenolik bileşikler, iltihaplanmayı, oksidatif stresi, insülin direncini ve karaciğer hasarına neden olabilecek diğer sorunları önlemeye yardımcı olur. (9)

Bağırsak sağlığını destekler

2019 yılında yapılan bir çalışma, zeytinyağındaki fenollerin bağırsak bağışıklığını arttırarak bağırsak sağlığını desteklemeye yardımcı olabileceğini buldu. Bu da Ülseratif kolit ve Crohn hastalığı gibi İltihabi bağırsak hastalıkları için yararlı olabilir. (10)

Zeytinyağı kabızlığa iyi gelir mi?

Sabah aç karnına alınan bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı, içerdiği faydalı yağlarla bağırsakların içini yumuşatarak dışkının geçmesini kolaylaştırır. Dışkının daha fazla su tutmasına ve daha yumuşak kalmasına da yardımcı olarak kabızlığı önler. Ancak kabızlıkta öncelikli olarak lifli besinlerin tüketimi önerilmektedir. Çocuklar ve bebeklerde görülen kabızlık sorununda zeytinyağına başvurmak yerine elma veya armut suyu ya da kuru erik püresi tercih edin.

Kabızlık nasıl geçer? Kabızlığa iyi gelen doğal tedaviler

Zeytinyağının saça faydaları

Saça zeytinyağı sürersek ne olur?

Zeytinyağının birincil kimyasal elementleri oleik asit, palmitik asit ve skualen yumuşatıcı etkiye sahiptir.  Zeytinyağı saç tellerine nüfuz ederek ve nemi koruyarak saçı yumuşatabilir ve güçlendirebilir. Ayrıca kırık veya yanmış uçları onarabilir. Ancak saçlarınız ince telli veya yağlı yapıda ise zeytinyağı kullanmayın. Zeytinyağı, kuru ve kalın telli saçlarda daha etkilidir.

Zeytinyağı saça nasıl uygulanır?

  • Eğer sadece saçlarınızın uçlarına uygulayacaksanız 1 çorba kaşığı, tüm saçınıza uygulayacaksanız ¼ fincan zeytinyağı yeterli olacaktır.
  • Zeytinyağıyla saçınıza birkaç dakika masaj yapın. Eğer saç deriniz kuruysa o bölgeye de masaj yapabilirsiniz.
  • Masaj sonrası saçınıza duş bonesi takın ve 15 dakika kadar bekleyin.
  • Saçınızı şampuanla yıkamadan önce geniş dişli bir tarakla tarayın. Böylece, daha sonra daha rahat tarayabilir ve şekillendirebilirsiniz.
  • Artık şampuanla yıkayabilirsiniz.
  • Bu işlemi en fazla haftada bir kez yapın.

Zeytinyağının cilde faydaları

Özellikle içerdiği A, D, K ve E vitaminleri sayesinde zeytinyağı cilt dostu bir yağdır. Yüz yıkama, vücut yıkama, sabun ve losyonlar dahil olmak üzere birçok kişisel bakım ürününün bileşenidir. Ayrıca doğrudan cildinize uygulayarak nemlendirici olarak da kullanabilirsiniz. Ancak cildinize uygulayacağınız zeytinyağının yüksek kalite olmasına özellikle özen gösterin. Ayrıca zeytinyağı her cilt tipine uygun olmayabilir. Bu nedenle uygulamadan önce bir dermatoloğa danışmanızı öneriyoruz.

Zeytinyağı hangi cilt sorunlarına iyi gelir?

  • Harika bir makyaj temizleyicidir: Makyaj pamuğuna döktüğünüz sızma zeytinyağıyla cildinizi nazik hareketlerle silin. Ardından ılık suyla nemlendirilmiş bir bez yardımıyla yüzünüzü temizleyin.
  • Cildi nemlendirir: Sızma zeytinyağı yüz ve vücut için çok iyi bir nemlendiricidir. Ancak yağlı ciltlere uygun değildir. Yatmadan önce avucunuza üç damla zeytinyağı damlatın ve ellerinizi birbirine sürterek yağı ısıtıp nazikçe yüzünüze masaj yapın. Ayrıca gece kreminize karıştırarak da kullanabilirsiniz.
  • Hasarlı cilt dokularının onarılmasına yardımcı olur: İçerdiği vitaminler sayesinde dirsek ve diz gibi kurumaya ve çatlamaya yatkın bölgeleri nemlendirerek onarır.
  • Sivilce ve sedef hastalığı tedavisini destekleyebilir: Anti-enflamatuar özelliği sayesinde sivilce, rosacea ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarına yardımcı olabilir. Ancak öncesinde mutlaka bir dermatoloğa danışın. Zeytinyağı her cilt için uygun olmayabilir.

İltihaplı sivilce neden olur? Ne iyi gelir, nasıl geçer?

Zeytinyağı kırışıklıklara iyi gelir mi?

Zeytinyağının içerdiği A ve E vitamini kolajen üretimini teşvik ederek cildin sıkılaşmasını sağlar ve esnekliğini arttırır. Ayrıca cilde doğal bir parlaklık katar, antioksidan içeriğiyle cildin yaşlanmasını yavaşlatabilir ve kırışıklıkları azaltabilir. Ancak yağlı ciltler için uygun değildir. Yağı, gece veya güneşe maruz kaldıktan sonra göz çevresine sürebilirsiniz.

Zeytinyağının zararları

  • Zeytinyağı yağlı ciltlerde ya da dermatit gibi cilt rahatsızlıklarında kullanıma uygun değildir. Ayrıca bebeklerde de kullanılması önerilmemektedir. İlerleyen dönemlerde egzamaya neden olabilir.
  • Çok fazla tüketilirse kilo alımına neden olur.
  • Yüksek ısıda kolay yanar. Kızartma yapmadan önce yandığını fark ederseniz kesinlikle kullanmayın.
  • Çok fazla miktarda zeytinyağı tüketimi safra kesesinde taş oluşumuna ya da tıkanmaya neden olabilir.

Zeytinyağının yan etkileri var mı?

Çok fazla zeytinyağı tüketmek kilo almanıza ya da safra kesesi taşına neden olabilir. Topikal olarak yağlı ciltlere ve yağlı saçlara uygun değildir. Ayrıca bazı cilt rahatsızlıklarını daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle eğer hassas bir cildiniz varsa kullanmadan önce mutlaka bir dermatoloğa danışın.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır