diyanet aşı orucu bozar mı / Aşı orucu bozar mı? (Diyanet'ten açıklama) - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Diyanet Aşı Orucu Bozar Mı

diyanet aşı orucu bozar mı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Aşı olmak orucu bozmaz

Korona vakalarındaki artış nedeniyle teravih namazlarının evde kılınacağını açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Din İşleri Yüksek Kurulumuzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz." ifadelerinde bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ana teması "Şifa Ayı Ramazan" olan 2021 yılı Ramazan ayı bilgilendirme toplantısına katıldı.Teravih namazının korona önlemleri nedeniyle evlerde kılınacağını açıklayan Erbaş, "Çok merak edilen aşı orucu bozar mı?" sorusuna da yanıt verdi. Erbaş ifadelerinde, "Din İşleri Yüksek Kurulumuzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz" dedi. "İMKAN OLURSA YENİDEN CAMİLERDE KILINACAK"Erbaş teravih namazıyla da ilgili "Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız" ifadelerine yer verdi. Haber

https://www.haberler.com/diyanet-isleri-baskani-erbas-orucluyken-asi-14045742-haberi/

Aşı olmak orucu bozar mı, kaza gerektirir mi? Oruçluyken aşı olmak orucu bozar mı?

Ramazan ayında sağlık problemi yaşayan kişilerin oruç tutmaktan muaf oldukları diyanet tarafından da yapılan açıklamalarda yer alır. Ancak aşı olmanın orucu bozup bozmadığı hala merak konusudur. oruçluyken aşı olmak orucu bozar mı? sorusu ile ilgili en genel cevap yapılan aşının besin değeri taşıyıp taşımaması üzerinden yorumlanır. İşte, aşının orucu bozma üzerindeki etkileri ve diyanet yorumu.

Aşı Olmak Orucu Bozar Mı?

Aşı olmak orucu bozar mı diyanet tarafından cevaplanan sorular arasında yer almaktadır. Diyanete göre orucu bozan durumların arasında ağız yolu ile vücuda besin girmesi ya da cinsel ilişkiye girmektedir. Aşının ise böyle bir etkisi yoktur. Eğer besin içeriği olan iğneler yapılacaksa bu aşıyı bozar. Ancak besin değeri bulunmayan aşıların orucu bozmadığı diyanet tarafından da açık bir şekilde dile getirilmektedir. Bazı hastalar aşının orucu bozduğuna yönelik açıklamalar nedeni ile tedavilerini aksatabilmekte ya da erteleyebilmektedir. Kimi kişiler için Ramazan ayı boyunca oruç tutmak için yapılmayan aşılar sağlık için istenmeyen durumlara sebebiyet verebilir. Diyanet ise bu gibi durumlarda kişilerin iftarlarını yaptıktan sonra aşılarını olabileceğini ifade etmektedir.

Koronavirüs Aşısı Oruç Bozar Mı?

2021 yılının mart ayından bu yana hayatımızda olan ve halk sağlığını tehdit eden koronavirüs salgını sonrasında, salgının kontrol alınması için umut olan koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı. Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte aşı olmak isteyen ancak aşı orucu bozar yorumları yüzünden aşıyı reddedenler için de diyanetten konuyla ilgili açıklama geldi.

2021 yılında, Ramazan ayında aşının orucu bozduğu düşüncesi ile koronavirüs aşısının yapılmasında hızlı bir düşüş yaşanmıştı. Salgının seyrini olumsuz etkileyen bu durum için diyanet merak edilen koronavirüs aşısı orucu bozar mı? sorusunu cevapladı. Diyanetten yapılan açıklamada aşının orucu bozması için besin değeri taşıması vurgulanırken, koronavirüs aşısının herhangi bir besin değeri olmadığı ifade edildi. Bu sebeple koronavirüs aşısının orucu bozmadığı diyanet tarafından da doğrulandı.

Aşı orucu bozar mı? (Diyanet'ten açıklama)

AŞI OLMAK ORUCU BOZAR MI?

Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlardan yoğun olarak ‘Oruçluyken aşı olabilir miyiz?' soruları aldıklarını belirten Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Din İşleri Yüksek Kurulu'muzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz” dedi.

Diyanet, resmi internet adresinden ise "Aşı olmak orucu bozar mı?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Oruç; yemek, içmek, cinsel ilişki ve bunların kapsamına giren şeylerle bozulur. Bu sebeple, besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz. Tedavisi devam eden hastalar, sağlıklarına kavuşup tedavileri sona erinceye kadar oruçlarını erteleyebilirler. Bununla birlikte, Ramazan ayında herkesle birlikte oruca devam etmeyi arzu ediyorlar ve oruç tutmalarına da başka bir engel bulunmuyorsa iğnelerini iftardan sonra yaptırmaları yerinde olur. Bu imkâna sahip olmayanlar, tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler. Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların, damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir." 

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-playapp-storeHuawei App Gallery

Aşı Yaptırmak Orucu Bozar Mı? İşte Diyanet'in Fetvası

Gün içerisinde oruçluyken COVID-19 aşısını yaptırmak zorunda olanların ya da randevusu gün içinde verilenlerin rahatlıkla aşısını yaptırabileceğini aktaran Bozkurt, "Çünkü sağlığı korumak, sağlıklı kalabilmek ve bulaşı önlemek için bu önemli bir tedbirdir. Haliyle bundan uzak durmamak için aşı olmak zorundayız. Bu aşıyı olmak zorunda olan insanlara orucun engel olmadığını hatırlatmak isterim" şeklinde konuştu.

Gün içerisinde oruçluyken COVID-19 aşısını yaptırmak zorunda olanların ya da randevusu gün içinde verilenlerin rahatlıkla aşısını yaptırabileceğini aktaran Bozkurt, "Çünkü sağlığı korumak, sağlıklı kalabilmek ve bulaşı önlemek için bu önemli bir tedbirdir. Haliyle bundan uzak durmamak için aşı olmak zorundayız. Bu aşıyı olmak zorunda olan insanlara orucun engel olmadığını hatırlatmak isterim" şeklinde konuştu.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır