kpss yabancı dil testi / İstanbul Sultanbeyli Pegem Akademi | KPSS ÖABT Sınavı Hakkında | ÖABT Kursları

Kpss Yabancı Dil Testi

kpss yabancı dil testi

YDS'ye mi Girmeliyim YÖKDİL'e mi Girmeliyim?

YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı)

YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) ve YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı) ilk bakışta birbirine benzer sınavlar gibi görünse de sınav içeriği, geçerlilik yerleri, vb. çeşitli konularda farklılıklar göstermektedir.

YDS, ÖSYM tarafından düzenlenen, soru yapısı olarak her alandan soru tipini içinde barındıran bir sınavdır. YDS hakkında detaylı bilgi için “YDS (Yabancı Dil Sınavı) Nedir?” içerikli yazımızı okuyabilirsiniz.

YÖKDİL (Yüksek Öğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı)

YÖKDİL Sınavı ise YÖK koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmekte olup sınav Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere üç temel alana ayrılmaktadır. Adaylar uzmanlıklarına göre sınava bir alandan giriş yapabilmektedir. YÖKDİL hakkında detaylı bilgi için “YÖKDİL (Yüksek Öğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı) Nedir?” içerikli yazımızı okuyabilirsiniz.

YDS ve YÖKDİL Nerelerde Geçerlidir?

YÖKDİL ve YDS’den elde edilen puan lisansüstü eğitim, başvurularında, doçentlik sınavlarında, KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı olarak kullanılabilmektedir. Tıp ve Diş Hekimliği uzmanlık sınavı ve çeşitli ülkelerde denklik sınavları kapsamında da kullanılabilmektedir. Dil tazminatı almak isteyen kamu personelin de YDS’de yeterli puan almış olması gerekmektedir. YÖKDİL sınavı dil tazminatı için geçerli değildir.

YDS ve YÖKDİL’in geçerli oldukları yerleri detaylı olarak öğrenmek için:

-        YDS’nin geçerli olduğu yerler.

-        YÖKDİL’in geçerli olduğu yeler.

YDS ve YÖKDİL arasında yabancı dil alanı farklılığı da bulunmaktadır;

YDS, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinde de yapılmaktadır. YÖKDİL ise Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde uygulanmaktadır.

Yukarıda yer alan bilgilere baktığımızda iki sınav arasında bariz bir farklılık bulunmamaktadır. Bu yüzden, dil puanı almak isteyen kişiler tercihlerine göre hangi sınava gireceğine karar vermelidirler. Alan bazlı yabancı dil sınavında daha başarılı olacağınız düşünen adayların YÖKDİL’e, genel yabancı dil bilgisinin daha yeterli olduğunu düşünen adayların da YDS’ye girmesi uygun olacaktır.

 

 

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı



Sınav Tarihi
Başvuru Tarihleri
Geç Başvuru Günü
Sonuç Açıklama Tarih

 

 

 

 

YDS Nedir? YDS Ne İşe Yarar? YDS Sınavına Kimler Başvurabilir? YDS Sınavına Kimler Girebilir? YDS’den kaç puan almalıyım? YDS Sınav Merkezleri ve Merkez kodları – YDS Puan Sistemi Hakkıda Detaylı Bilgi

YDS Nedir? YDS Ne İşe Yarar?

YDS Sınavı, ülkemizde Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavıdır.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavı (ÜDS) ve Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (KPDS) yerine getirilmiş ortak sınavdır.

YDS, yabancı dil bilgisini gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavdır.

YDS Sınavı, ülkemizde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavıdır.

YDS sınavı, 04 Ocak tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında yönetmelik” uyarınca, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ( ÖSYM ) tarafından yapılmaktadır.

YDS sınavı senede 2 kez yapılmaktadır. İlk sınav “İlkbahar YDS Sınavı”, ikinci sınav ise “Sonbahar YDS Sınavı” olarak geçmektedir.

 

YDS Sınavına Kimler Başvurabilir? YDS Sınavına Kimler Girebilir?

Yabancı Dil Sınavına (YDS) aşağıdaki adaylar başvurabilir;

  • Üniversitelerde Doçentlik, Doktora ve Sanatta yeterlilik isteyen adaylar
  • Yüksek lisans programlarına girecek üniversiteden lisans derecesi ile mezun olan adaylar
  • Üniversitelerde lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta olan üniversite öğrencilerinden yüksek lisans veya doktora programlarına devam etmek isteyen adaylar
  • Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışan ve dil tazminatı veya yurtdışı görevlendirme nedeni ile yabancı dil bilgisi seviyesi belgesine ihtiyaç duyan adaylar
  • Özel sektörde çalışan (bankalar seafoodplus.info) ve yabancı dil tazminatından faydalanmak isteyen adaylar
  • TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) veya DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı) sınavlarına girecek adaylar
  • Kamu personeli olmak amacı ile KPSS’ye girecek adaylardan başvuracakları kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyen adaylar.

 

YDS Puan Sistemi

YDS Puan Harf Karşılıkları

  • Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere tam puan üzerinden,
  • 90 – arasındaki puanlar (A) seviyesi,
  • 80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
  • 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
  • 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
  • 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirilecektir.
  • – Doçent Adayları için: üzerinden en az 65 Puan,

  • – Doktora ve sanatta yeterlilik çalışmasına başvuracak adaylar için: en az 55 puan alınması gerekir.
  • – KPSS yabancı dile girmesi gerekenler de bu sınava katılacak, kpss puan türü belirlenirken bu sınavdan aldıkları puan da dikkate alınacaktır.
  • – Öğretim üyesi dışında Öğretim elemanı kadrolarına girebilmek için en az 50 puan
  • – Öğretim elemanı kadrosuna girilecek Üniversitede Yabancı dil kullanılıyorsa en az 80 puan
  • – Diğer kadrolar için alınması gereken puanlar, kurumlar tarafından belirlenecektir.
  • – Yabancı dil tazminatından faydalanmak isteyen adaylar için gereken puanlar çalıştıkları kurumlar tarafından belirlenecektir.

 




YDS , yani Yabancı Dil Sınavına ait konular aşağıda listelenmiştir. Çalışmak istediğiniz konunun üstüne tıklayınız.

YDS Kelime Bilgisi ÖlçmeYDS İngilizce Zamanlar - TensesYDS İngilizce Edatlar - PrepositionsYDS İngilizce Bağlaçlar - ConjunctionsCloze Test - Boşluk DoldurmaYDS İngilizce Cümle Tamamlama BecerileriTürkçe İngilizce - İngilizce Türkçe Çeviriİngilizce Paragraf Anlama Becerileri YDSİngilizce Diyalog Tamamlama YDSYDS Anlamca En Yakın Cümleyi BulmaYDS Verilen Duruma Uygun İfadeyi Bulma - SituationYDS Paragrafa Cümle Ekleme - Paragraf SorularıYDS Paragraftan Cümle Çıkarma - Paragraf Soruları

YDS, TOEFL , e-YDS(Elektronik Yabancı Dil Sınavı), IELTS (Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı),KPDS (Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı), Yüksek Lisans programlarına ait yabancı dil sınavları gibi sınavlar ülkemizde yapılan dil sınavlarıdır. Bu alanda dershaneye gidemeyen, çalışmakta olup vakit bulamayan, özetlerle konuların üstünden geçmek isteyen ve sınava hazırlanan kardeşlerimiz için bu bölümü oluşturduk.

Son yıllarda devamlı değişiklik gösteren eğitim sistemine paralel olarak sınavlarda çıkan sorular da gün geçtikçe değişiklik göstermektedir. Bu yüzden hangi alana girerseniz girin diğer alanlarda çıkan yabancı dil sorularını da çözmeniz sizin yararınıza olacaktır. Örneğin Lisans Yerleştirme Programına dahil olan YDS sınavında çıkan sorulara hakim olmak size KPDS sınavında avantaj sağlayacaktır. Her yıl sorular değişse de aynı yıl içinde farklı sınavlarda sorulan sorular birbirine benzer çıkabilmektedir. Bu bağlamda sitemizde de pekiştirme amaçlı sorulan sorular farklı sınavlardan farklı alanlardan sizlere sunulmaktadır.

Sınavların zorluk dereceleri birbirinden farklıdır. Örneğin bir TOEFL sınavı ile YDS sınavını bir tutmamız mümkün değildir. Peki TOEFL sınavına çalışan biri sitemizdeki konuları da çalışabilir mi? Elbette çalışabilir. Ancak bu hiçbir zaman yeterli olmamaktadır. Bu sadece belirtilen sınavlarla ilgili bir durum değildir. Yani zorluk ya da kolaylığıyla alakalı bir durum değildir. Bu yüzden başarılı olmak istiyorsanız her kaynaktan faydalanmalısınız. Kendinizi arı gibi düşünün lütfen. Her çiçekten bal alır bir arı. Tek bir çiçeğe, tek bir yere odaklanmaz. Böylece hala tarifi olmayan ve açıklanamayan bal çıkar ortaya. Yani belirtmek istediğimiz tek bir kaynağa odaklanmayın. Örneğin sadece sitemizden çalışmayın. O konu ile ilgili birçok kaynağı inceleyin. Farklı alanlardan farklı sorular çözün. Çalışmak tek başına yeterli değildir. Nasıl çalıştığınız ve ne kadar farklı alanlardan beslendiğiniz de önemlidir.

Şu anda sitemizde İngilizce konu anlatımı yapılmaktadır. İlerleyen zamanlarda Almanca ve Fransızca dersleri de eklenecektir. Yukarıda İngilizce konularına ve İngilizce sorularına ulaşabilirsiniz. Videolu ve yazılı olarak konu anlatımlarına ulaşabilir ve düşüncelerinizi, yorumlarınızı, isteklerinizi ve sorularınızı paylaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir