yaz kur an kursu katılım belgesi örneği / Katılım Belgesi - funduszeue.info

Yaz Kur An Kursu Katılım Belgesi Örneği

yaz kur an kursu katılım belgesi örneği

ERZURUM AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU

 EĞİTİM FAALİYETLERİ

     Hükümlülerin kendisine ve çevresine duyarlı, sosyal ve manevi yönden toplumla uyumlu, suç ortamından ve suç işlemeyi doğuran nedenlerden uzaklaşmış bir şekilde topluma yeniden kazandırmayı amaçlayan eğitim ve iyileştirme çalışmalarımızı yürütmek üzere Eğitim Servisinde bir öğretmen ve iki infaz koruma memuru çalışmaktadır.
Kurumumuzda okuma yazma bilmeyen ya da yetişkin, başarı belgesi bulunmayan 65 yaş altı, sağlık durumu elverişli hükümlüler için I. ve II. Kademe kursları açılmaktadır.

     Okuma yazma, iş ve meslek kursları İlçe Mesleki Eğitim Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle açılmaktadır. Çok geniş bir yelpazede açılan ve açılacak bu kursların hükümlülerimizin tahliyeleri sonrası iş bulabilecekleri ya da kendi işlerini kurabilecekleri nitelikte olmasına özen gösterilmektedir. Bu doğrultuda Elektrik tesisatçılığı kursu, sıhhi tesisatçılık kursu, yağlı boya resim kursu ve Kur’an kursu başlaması planlanmakta olup saç sakal kesim kursu devam etmektedir.

     Kurumumuzda sinema, bilgi yarışması, münazara, şiir, kompozisyon, resim, tiyatro, konser gibi etkinlikler düzenlenmiş olup, belirli zamanlarda düzenlenmesi tekrarlanmaktadır.
 

Yaz Kur&#;an kursu katılım belgesi

Yaz Kur&#;an kursu katılım belgesi

Hoca
yaz kuran kursu katılım belgesi

Yaz Kur&#;an kursu katılım belgesi

yaz kuran kursu katılım belgesi örneği (resim)


Cevap: Yaz Kur&#;an kursu katılım belgesi

meçhul_
ALLAH (c.c)razı olsun funduszeue.info Yaz Kuran Kursu diploması almıştım uzun zaman önce:pselam ve dua ile..


Yanıt: Yaz Kur&#;an kursu katılım belgesi

DZALBAY
< ben alamdım:) >
Ben de almadım&#;Demek ki bahriyelilere vermiyorlar&#;;)

Paylaşım için Allah CC razı olsun hocam.


Soru: Yaz Kur&#;an kursu katılım belgesi

DZALBAY
< ve albaylara&#;.:) >
Olsun&#;Ben de kendim düzenler,başkalarına veririm&#;Nijer&#;deki gibi&#;


meçhul_
< Olsun&#;Ben de kendim düzenler,başkalarına veririm&#;Nijer&#;deki gibi&#; >
bendekinin fotokopisini çektirip verebilirim sizlere&#;:p


DZALBAY
< bendekinin fotokopisini çektirip verebilirim sizlere&#; >
Üzerine fotomontajla benim resmi mi koyacağız,yoksa orijinali gibi mi kalsın?

Bekliyorum&#;;)


meçhul_
< Üzerine fotomontajla benim resmi mi koyacağız,yoksa orijinali gibi mi kalsın?

Bekliyorum&#;;) >
Fotomontaj yapıpp yolluyorum hemen:p


DZALBAY
< Fotomontaj yapıpp yolluyorum hemen:p >
Bi dakka&#;Fotoğrafımı nereden buldun bakiiim?


Muhasibi
Mum hocam bunun daha iyisi yok mu? Böyle daha gerçekçi olanından.


kuran kursu katılım belgesi, katılım belgesi örneği, katılım belgesi örnekleri

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin misafirlerine muamelesi (vaaz) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

Yaz Kuran Kurslar&#; Uygulama Esaslar&#; Belli Oldu

Yaz Kuran Kurslar&#; Uygulama Esaslar&#; Belli Oldu

 YAZ KUR'AN KURSLARI UYGULAMA ESASLARI BELL&#; OLDU

Camiler Çocuk Açacak

I- Yaz Kur’an Kurslar&#;n&#;n Aç&#;l&#;&#;&#;;


Toplumu din konusunda ayd&#;nlatmakla yükümlü olan Diyanet &#;&#;leri Ba&#;kanl&#;&#;&#;, din e&#;itimi faaliyetlerini öncelikle camilerde ve Kur’an kurslar&#;nda yürütmeye çal&#;&#;maktad&#;r.

Bu hususla ilgili olarak, tarih ve say&#;l&#; Resmi Gazete’de yay&#;mlanan “Diyanet &#;&#;leri Ba&#;kanl&#;&#;&#; Kur’an E&#;itim Ve Ö&#;retimine Yönelik Kurslar &#;le Ö&#;renci Yurt Ve Pansiyonlar&#; Yönetmeli&#;i”nin Maddesinde; “Okullar&#;n tatil oldu&#;u zamanlarda, ki&#;ilerin kendi iste&#;ine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine ba&#;l&#; olarak Kur’an-&#; Kerim’i ve mealini ö&#;renmeleri, dini bilgilerini geli&#;tirmeleri, dini içerikli sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanmalar&#; amac&#;yla Kur’an kurslar&#;nda, camilerde ve müftülüklerce uygun görülecek yerlerde mülki amirin onay&#; ile yaz Kur’an kurslar&#; aç&#;l&#;r.” Hükmüne yer verilmi&#;tir.

Ayr&#;ca söz konusu kurslarda; günde üç saat e&#;itim-ö&#;retim yap&#;l&#;r.
Bu sürenin iki saati Kur’an-&#; Kerim ve meali, bir saati de itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersi için ayr&#;l&#;r.

Kurs binalar&#;, camiler ve müftülüklerce uygun görülecek di&#;er yerler müftülükçe aç&#;lacak bu kurslara tahsis edilebilir. Ayr&#;ca, halk e&#;itimi hizmeti binalar&#;ndan ve ta&#;&#;mal&#; e&#;itim uygulamas&#; nedeniyle at&#;l durumdaki ilkö&#;retim okulu binalar&#;ndan valilik onay&#; ile bedelsiz olarak yararlan&#;labilir.

II- Kay&#;t &#;&#;lemleri ve E&#;itim-Ö&#;retimin Süresi ile ilgili hususlar;

1. Yaz Kur’an kurslar&#;nda kay&#;tlar, 11 Haziran tarihinde ba&#;lar.

2. Örgün e&#;itime devam eden ö&#;rencilerin Kur’an-&#; kerimi yüzüne okuyabilmeleri, baz&#; dua ve sureleri ezberlemeleri ve ya&#;lar&#;na uygun temel dini bilgileri edinmelerine yönelik olarak tatil dönemlerinde de camiler ve yaz Kur’an kurslar&#;nda okumak isteyen küçük çocuklar için velisinin muvafakat&#;na ba&#;l&#; olarak kursa müracaatlar Ba&#;kanl&#;&#;&#;n düzenledi&#;i form dilekçe ile kabul edilir. Ayr&#;ca dilekçenin doldurulmas&#;nda beyan esas olup müracaat eden vatanda&#;lardan herhangi bir belge talep edilmeyecektir.

3. Yaz Kur’an kurslar&#;n&#;n aç&#;l&#;&#;&#; ve ö&#;rencilerin kay&#;t i&#;lemleri ile e&#;itim-ö&#;retim hizmetleri yukar&#;da yer alan yönetmelik hükümlerine uygun olarak yap&#;lacakt&#;r.

4. Yaz Kur’an kurslar&#;nda e&#;itim-ö&#;retim sürecinin yap&#;land&#;r&#;lmas&#; ve takibi ile ilgili gönderilen Ek-2 formda belirtilen i&#;lemler müftülüklerce titizlikle gerçekle&#;tirilecektir.

5.E&#;itim takvimi, kay&#;t i&#;lemleri, dönemler, kurlu sistem ve i&#;leyi&#;i hakk&#;nda gerekli tüm bilgiler veli ve ö&#;rencilere müftülüklerce duyurulacakt&#;r. Bu konuda Ek-3’tegönderilen afi&#; örne&#;i ço&#;alt&#;larak uygun görülen yerlere as&#;larak ayr&#;ca vaaz ve hutbelerde gerekli duyuru yap&#;lacakt&#;r.

6. Yaz Kur’an kurslar&#;na kat&#;lmak isteyen engellilere imkânlar ölçüsünde yard&#;mc&#; olunacak ve her ilde en az bir cami/Kur’an kursu engellilere yönelik dizayn edilecek ve ilgililere duyurulacakt&#;r. Bu gruba ders verecek personel, yaz Kur’an kurslar&#; öncesi bu amaçla düzenlenmi&#; hizmet içi e&#;itim kursuna kat&#;lanlar veya Braille alfabesini okumay&#;/i&#;aret dilini kullanmay&#; bilen ö&#;reticiler aras&#;ndan seçilecektir.

7. Yaz Kur’an kurslar&#;, 18 Haziran–17 A&#;ustos tarihleri aras&#;nda a&#;a&#;&#;da belirtilen dönemler halinde ve kur esas&#;na göre gerçekle&#;tirilecektir:

I. Dönem: 18 Haziran –06 Temmuz
II. Dönem: 09 Temmuz –27 Temmuz
III. Dönem: 3O Temmuz –17 A&#;ustos

8. Kurs ö&#;reticisi veya cami görevlisi, kursun ba&#;lang&#;c&#;nda kay&#;t ba&#;vurular&#;n&#; göz önünde bulundurarak ve velinin de iste&#;ini dikkate alarak ö&#;renciyi üç dönemden yaln&#;zca birisi için kay&#;t yapabilece&#;i gibi iki veya üç dönem için de kay&#;t yapabilecektir.

9. Kay&#;tlar dolmu&#; olsa bile kay&#;t için ba&#;vurular geri çevrilmeyecek, ilgili müftülükçe bu tür ba&#;vurular uygun olan cami/kurslara yönlendirilecektir.

III- Kurs Düzenlenebilecek Saatler;

1. Müftülükler, e&#;itim-ö&#;retim saatlerini; mahalli &#;artlar&#;, ö&#;retici, ö&#;renci ve velilerin talepleri vb. hususlar&#; dikkate alarak belirleyeceklerdir. Ayn&#; kurs veya camide ayr&#; zamanlarda kurs aç&#;labilece&#;i gibi tekli ya da ikili e&#;itim de yap&#;labilecektir.

2. &#;htiyaç oldu&#;u takdirde müftülükler, ayn&#; kurs ve camide farkl&#; saatlerde (sabah-ö&#;leden sonra) düzenlenecek yaz Kur’an kursu için din hizmetleri s&#;n&#;f&#;nda çal&#;&#;an personel ile sözle&#;meli Kur’an kursu ö&#;reticileri, imam hatipler ve geçici ö&#;reticilerden azami ölçüde yararlanacakt&#;r.
IV- Kurslarda E&#;itim-ö&#;retim Programlar&#; ve Materyaller;

Yaz Kur’an Kurslar&#; Ö&#;retim Program&#;n&#;n temel yakla&#;&#;m&#;na ve ö&#;renme-ö&#;retme sürecinde uyulmas&#; gereken ilkelere ayk&#;r&#; olmamak kayd&#;yla yard&#;mc&#; e&#;itim-ö&#;retim materyalleri kullan&#;labilecektir.(materyal seti almak için t&#;klay&#;n&#;z)

Konu ile ilgili olarak a&#;a&#;&#;daki maddelerde yer alan hususlara da dikkat edilecektir;

1. Yaz Kur’an kurslar&#;nda Ba&#;kanl&#;kça haz&#;rlanan e&#;itim ve ö&#;retim programlar&#; uygulan&#;r.

2. Uygulanan programlarda Ba&#;kanl&#;kça haz&#;rlanan ders kitaplar&#; ve materyaller ile müftülükçe uygun görülen di&#;er e&#;itim araçlar&#; kullan&#;l&#;r.


V- Formatör/Rehber Ö&#;reticilerden Yararlanma;

Formatör/Rehber ö&#;reticiler;

1. Kur’an kurslar&#;nda ve camilerde sürdürülen yayg&#;n din e&#;itimi hizmetlerinin yürütülmesinde kar&#;&#;la&#;&#;lan problemlerin tespiti, çözümü ve ilgili mercilere iletilmesi konular&#;nda di&#;er ö&#;reticilere yard&#;mc&#; olacaklard&#;r.

Bu haber funduszeue.info adresinden kopyalanm&#;&#;t&#;r



2. Yaz Kur’an kursu haz&#;rl&#;k seminerlerinde görev alacaklard&#;r.

3. E&#;itim-ö&#;retim ile ilgili güncel mevzuat&#;, uygulama esaslar&#;n&#; takip edecek ve bu bilgileri di&#;er ö&#;reticilere müftülü&#;ün uygun gördü&#;ü yer ve zamanda veya elektronik ortamda ula&#;t&#;racaklard&#;r.

4. Di&#;er ö&#;reticilere telefon numaras&#;n&#; ve e-posta adresini vererek meslekta&#;lar&#;n&#;n ihtiyaç duymalar&#; halinde kendisine kolayl&#;kla ula&#;malar&#;n&#; sa&#;layacaklard&#;r.

VI- Ö&#;reticiler &#;çin Hizmet &#;çi E&#;itim Semineri:

Yaz Kur’an kurslar&#;n&#;n planland&#;&#;&#; gibi gerçekle&#;tirilmesi, etkin ve verimli bir &#;ekilde yürütülmesinde kurs öncesinde düzenlenen hizmet içi e&#;itim seminerleri, büyük önem arz etmektedir. Bunun için görevlendirilecek personel önceden tespit edilerek, yaz Kur’an kurslar&#;ndan önce hizmet içi e&#;itim seminerine tabi tutulacaklard&#;r.

Seminer 21 May&#;s 08 Haziran tarihleri aras&#;nda ö&#;leden sonra ders saatlerini aksatmayacak &#;ekilde yap&#;lacakt&#;r. Seminerde örne&#;i gönderilen Ek-4program il/ilçe müftülerinin nezaretinde ve formatör/rehber ö&#;reticilerin rehberli&#;inde uygulanacakt&#;r.
Ayr&#;ca;

1. Seminer, yaz Kur’an kursu hizmetlerinde ülke genelinde ilke, metot, amaç ve uygulama birlikteli&#;ini sa&#;lamak, görevlendirilen personel için mahallince düzenlenen hizmet içi e&#;itim seminerlerinde rehberlik etmek, onlara hizmetin gerektirdi&#;i yeterlikleri kazand&#;rmak amac&#;yla, yaz Kur’an kurslar&#; ba&#;lamadan önce düzenlenecek ve kat&#;lan personele ait istatistiki bilgiler Ek-5 forma göre doldurulacakt&#;r.

2. Kur’an kursu ö&#;reticilerinin seminere kat&#;lmalar&#; sa&#;lanacak yaz Kur’an kurslar&#;nda görev alacak ö&#;reticilere, seminer ve yaz Kur’an kurslar&#; e&#;itim-ö&#;retimi ba&#;lamadan önce y&#;ll&#;k izinlerinden bir k&#;sm&#;n&#; kullanma f&#;rsat&#; verilecektir.

Bu haber funduszeue.info adresinden kopyalanm&#;&#;t&#;r



3. Müftülükler, ö&#;rencisi çok olan kurslarda geçici olarak istihdam edebilece&#;i personeli önceden belirleyerek mahallinde hizmet içi e&#;itime alacak ve ihtiyaç duyuldukça kurslarda görevlendirecektir.

4. Yaz Kur’an Kurslar&#; Uygulama Esaslar&#;’na ve mevcut materyallere uygun olmak kayd&#;yla mahallince haz&#;rlanan ders i&#;leni&#; örneklerinden de istifade edilebilecektir.

5. Bu seminerlerde, Üniversitelerin E&#;itim Bilimleri Bölümü ö&#;retim elemanlar&#;, Ba&#;kanl&#;k uzmanlar&#;, e&#;itim görevlileri ile formatör/rehber ö&#;reticiler ve ayr&#;ca görevlilere katk&#; sa&#;layacak, bilgi ve becerilerini art&#;racak, alan&#;nda ba&#;ar&#;l&#; olan ve e&#;itim merkezlerinde yaz Kur’an kurslar&#;na yönelik hizmet içi e&#;itime al&#;nan personelden de azami ölçüde yararlan&#;lacakt&#;r.

6. Görevli say&#;s&#; fazla olan yerlerde hizmet içi e&#;itim seminerlerinin gruplara ayr&#;larak daha uygun ve verimli mekânlarda yap&#;lmas&#;na dikkat edilecektir.

VII- Canl&#; Yay&#;n Yoluyla Uzaktan E&#;itim;

Yaz Kur’an kurslar&#;nda uygulanacak usul ve esaslar hakk&#;nda, bu hizmette görev alacak personelin bilgilendirilmesi amac&#;yla 18 Haziran Pazartesi günü saat ’de “Canl&#; Yay&#;n Yoluyla Uzaktan E&#;itim Program&#;” gerçekle&#;tirilecektir. Söz konusu program için özellikle yaz Kur’an kurslar&#;nda görevlendirilecek personelin rahatl&#;kla takip edebilece&#;i bir yer temin edilecek ve geçerli mazeretleri olanlar d&#;&#;&#;nda ilgili tüm personelin kat&#;l&#;m&#; sa&#;lanacakt&#;r.
Yap&#;lacak olan canl&#; yay&#;na Diyanet &#;&#;leri Ba&#;kan&#;m&#;z say&#;n Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ ile Ba&#;kan Yard&#;mc&#;s&#; Prof. Dr. Hasan Kâmil YILMAZ, E&#;itim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBA&#; ve Yayg&#;n Din E&#;itimi Daire Ba&#;kan&#; Belgin AYDIN konu&#;mac&#; olarak kat&#;lacaklard&#;r.

Canl&#; Yay&#;n Yoluyla Uzaktan E&#;itim Program&#; ile ilgili frekans numaras&#; daha sonra bildirilecektir.

VIII- E&#;itim-Ö&#;retim Sürecinde Göz önünde Bulundurulmas&#; Gereken Hususlar;

1. Yaz Kur’an kurslar&#;nda e&#;itim-ö&#;retim hizmetleri sevgi, ho&#;görü ve gönüllülük esas&#;na dayal&#; olarak ö&#;rencilerin tatilde olduklar&#; bilinciyle yürütülecektir. Kurs program&#; boyunca ö&#;rencilere de&#;erli olduklar&#; hissettirilecek, onlara güler yüz, &#;efkat ve anlay&#;&#; gösterilerek iyi ili&#;kiler kurulacak, kursta bulunmalar&#;n&#;n önemi ve amac&#; anlat&#;lacakt&#;r. Özellikle bu y&#;l cami/ funduszeue.infor&#;m&#;za ya&#;lar&#; küçük ö&#;renci kat&#;l&#;m&#; fazla olaca&#;&#;ndan e&#;itim ve ö&#;retimde ö&#;rencilerin ya&#; farkl&#;l&#;klar&#; göz önünde bulundurulacakt&#;r.

2. Müftülükler taraf&#;ndan yaz Kur’an kurslar&#; ba&#;lamadan önce, “Yaz Kur’an Kurslar&#; Ö&#;retim Programlar&#;, Yaz Kur’an Kurslar&#; Ö&#;retici K&#;lavuzu ve Dinimizi Ö&#;reniyoruz Ö&#;retici Kitab&#;” daha önce kendisine ula&#;mam&#;&#; olan ve bu kurslarda görev alan bütün personele mutlaka temin edilerek velilerine imza kar&#;&#;l&#;&#;&#; 1’er adet verilecektir. Söz konusu kitaplar cami/Kur’an kursu demirba&#; defterine kay&#;t edilerek her görevlinin an&#;lan materyalden mutlaka yararlanmas&#; sa&#;lanacakt&#;r.

3. Yaz Kur’an kurslar&#;na kat&#;lacak ö&#;rencilere ücretsiz Ders kitab&#; olarak; Ba&#;kanl&#;&#;&#;m&#;zca temin edilen “Elif-Bâ”lardan birisi, “Dinimizi Ö&#;reniyoruz 1, 2, 3” ve “&#;nteraktif CD destekli Tecvidli Kur’an-&#; Kerim Elif-Bâ” adl&#; kitaplar tüm ö&#;rencilere de verilecek ve kurs boyunca derslerde bu kitaplar takip edilecektir.

“Diyanet Çocuk Dergisi ve Tatil Eki” ba&#;ta olmak üzere Ba&#;kanl&#;&#;&#;m&#;z&#;n çocuklara yönelik tüm yay&#;nlar&#; ö&#;rencilere tan&#;t&#;lacakt&#;r.

4.Ba&#;kanl&#;&#;&#;m&#;zca haz&#;rlanan ve Türkiye Diyanet Vakf&#; taraf&#;ndan bas&#;lan yaz Kur’an kurslar&#;na yönelik Yaz Kur’an Kurslar&#; Tatil Kitab&#; ö&#;rencilere ücret kar&#;&#;l&#;&#;&#; da&#;&#;t&#;lacakt&#;r. Ayr&#;ca Türkiye Diyanet Vakf&#; yay&#;nlar&#;ndan ö&#;renci ve ö&#;reticilere yönelik kitap kampanyas&#; düzenlenecektir.

5. Kurslara, velilerin de kat&#;l&#;m&#;n&#;n sa&#;lanaca&#;&#; bir aç&#;l&#;&#;la ba&#;lanacak, Diyanet &#;&#;leri Ba&#;kan&#;m&#;z&#;n aç&#;l&#;&#; mesaj&#; okunacakt&#;r. (Ek-6) ç&#;kacak

6. E&#;itimin etkin ve verimli olabilmesi için s&#;n&#;f mevcudunun bir ö&#;reticiye azami 30 ö&#;renci dü&#;ecek &#;ekilde planlanmas&#;na çal&#;&#;&#;lacak ve ek-7’de örne&#;i gönderilen Yaz Kur’an Kursu Yoklama defterine kay&#;t edilerek takibi yap&#;lacakt&#;r.

7. Yaz Kur’an kurslar&#;nda görevlendirilen personel, yukar&#;da belirtilen materyallerle derslere haz&#;rl&#;kl&#; girecek ve günlük i&#;lenen derslerde her kura ait konuyuek-8’de yer alan ders defterinin ilgili bölümüne yazacakt&#;r.

8. Sadece bir ö&#;retici görevlendirilen camilerde ya da Kur’an kurslar&#;nda ö&#;renci say&#;s&#;n&#;n 30’u a&#;mas&#; durumunda ikinci bir ö&#;retici görevlendirilebilecektir.

9. Dersler “Yaz Kur’an Kurslar&#; Ö&#;retim Programlar&#;”nda her kur için ayr&#; ayr&#; belirlenmi&#; olan ünite ba&#;l&#;klar&#;na ba&#;l&#; kal&#;narak ve içerik ö&#;rencilerin seviyesi göz önünde bulundurularak i&#;lenecek ve konular&#;n dönem içerisinde yeti&#;tirilmesine dikkat edilecektir.

Her derste mümkün oldu&#;u kadar e&#;itim-ö&#;retim teknolojilerinden yararlan&#;lmaya çal&#;&#;&#;lacak, kurs idaresinin imkânlar&#; yeterli olmad&#;&#;&#; takdirde bu tür e&#;itim materyallerinin müftülüklerce kar&#;&#;lanmas&#; sa&#;lanacakt&#;r.

E&#;itim-ö&#;retim süreci, e&#;itim disiplinine uygun olarak düzenlenecek; disiplin, e&#;itimin çekicili&#;iyle sa&#;lanacak ve ödüllendirmede a&#;&#;r&#;l&#;&#;a yer verilmeyecektir.

&#;mkânlar ölçüsünde e&#;itim-ö&#;retim mekânlar&#;n&#;n fiziki yap&#;s&#;, araç-gereç, bilgisayar, materyal ve dokümanlar&#;n&#;n say&#;s&#;n&#;n ve kalitesinin art&#;r&#;lmas&#;na çal&#;&#;&#;lacakt&#;r.

Ö&#;renci-ö&#;retici diyalogunun peki&#;tirilebilmesi için derslerin, çe&#;itli oyun etkinlikleri içerisinde ö&#;rencinin kat&#;l&#;m&#;yla i&#;lenmesine çal&#;&#;&#;lacakt&#;r.

IX- Kur Sistemi;

1. Her bir kur’a ait ö&#;retim program&#;, ö&#;rencilerin rahatça okuyabilecekleri bir yere as&#;lacakt&#;r.

2. Kay&#;t talebiyle yaz Kur’an kurslar&#;na gelen veli ve ö&#;rencilere dönem esas&#; ve kur sistemi tan&#;t&#;lacak ve her bir dönemde ba&#;vuru esnas&#;nda kursa kayd&#; yap&#;lan ö&#;renciler, ö&#;retici taraf&#;ndan Kur’an-&#; Kerim ve Dini Bilgiler konular&#;nda seviye tespitine tabi tutulup kurlara ayr&#;ld&#;ktan sonra her dönemde kaç kur aç&#;laca&#;&#;, ö&#;rencilerin durumu, mekân, ö&#;retici ve di&#;er hususlar dikkate al&#;narak ihtiyaçlara göre belirlenecektir.

3. Yaz Kur’an kursu düzenlenen camilerde ve kurslarda görevlendirilen personele, kursa kat&#;lan ö&#;rencilere ilgili müftü ve görevlendirece&#;i personel taraf&#;ndan periyodik aral&#;klarla rehberlik ve denetim hizmeti verilecektir.

4. Yeterli say&#;da s&#;n&#;f ve ö&#;reticisi bulunan cami/Kur’an kurslar&#;nda her kur için ayr&#; ayr&#; s&#;n&#;flar olu&#;turulacakt&#;r.

X- E&#;itim-Ö&#;retim Program&#;, Sosyal, Kültürel ve Spor Etkinlikler ile &#;lgili Hususlar;

Bu kurslarda günde üç saat e&#;itim-ö&#;retim yap&#;l&#;r. Yaz Kur’an kurslar&#;nda Ba&#;kanl&#;kça haz&#;rlanan Yaz Kur’an Kurslar&#; Ö&#;retim Programlar&#; uygulan&#;r.

E&#;itim ve ö&#;retim ders saatlerinin d&#;&#;&#;nda ö&#;reticinin rehberli&#;inde gerekli tedbirler al&#;nmak suretiyle Kur’an kurslar&#;n&#; tan&#;tmak, Kur’an ö&#;retimini yayg&#;nla&#;t&#;rmak ve verimlili&#;ini art&#;rmak amac&#;yla e&#;itsel, dini, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenebilir. Ancak kurs d&#;&#;&#;nda yap&#;lacak faaliyetler, ilgili müftünün teklifi ve mülki amirin onay&#; ile gerçekle&#;tirilir.

tarihinde Ba&#;kanl&#;&#;&#;m&#;z ile Gençlik ve Spor Bakanl&#;&#;&#; aras&#;nda imzalanan protokol ile yaz Kur’an kurslar&#;nda ö&#;renci say&#;s&#;n&#; art&#;rmak, e&#;lenerek ve güzel vakit geçirerek tatil havas&#;nda Kur’an ö&#;renmelerini sa&#;lamak, sporu sevdirmek ve bo&#; vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sa&#;lamak amac&#;yla ya&#; aral&#;&#;&#;ndaki gençlere, Basketbol, Güre&#;, Masa Tenisi, Badminton, Taekwondo, Judo, Wushu, Karate gibi spor dallar&#;nda her ilin spor imkânlar&#; ölçüsünde kurslar düzenlenebilecektir.

Bu itibarla;

Protokol gere&#;i olarak tüm &#;l ve &#;lçe Müftülüklerimiz;

1. Proje uygulamas&#;ndan sorumlu ki&#;ileri belirleyerek görevlendirecek ve ileti&#;im bilgilerini Spor Genel Müdürlü&#;ü’ne bildirileceklerdir.

2. Tan&#;t&#;m çal&#;&#;malar&#; ile yaz Kur’an kurslar&#;nda sportif etkinliklerin yer ald&#;&#;&#; proje tan&#;t&#;m afi&#;i, yerel bas&#;n, vaaz, hutbe ve/veya mahalli imkânlar ile halka duyurulacakt&#;r.

3. Yaz kurs programlar&#; ile kursa kay&#;t yapt&#;ran ö&#;rencilerin isimleri Spor Genel Müdürlü&#;ü’ne bildirilecektir.

4. Proje, 18 Haziran tarihinden itibaren uygulamaya ba&#;layacakt&#;r.

5. Ö&#;rencilerin spor tesislerine ula&#;&#;mlar&#; müftülük veya spor müdürlüklerince sa&#;lanacakt&#;r.

6. Spor kulübü olmayan illerde Diyanet Spor kulübü kurularak kursa kat&#;lan gençlere lisans verilmesi sa&#;lanacakt&#;r.

7. Ö&#;renci yo&#;unlu&#;u olan illerde yap&#;lacak spor etkinlikleri için sabah ve ö&#;len ders planlamas&#;, il/ilçe müftülükleri taraf&#;ndan Ek’deki protokol hükümlerince yap&#;lacakt&#;r.


XI- Görevlendirme ve Ücretlendirme;

Yaz Kur’an kurslar&#;nda öncelikli olarak din hizmetleri s&#;n&#;f&#;nda bulunan personele görev verilmesi esast&#;r. Ancak &#;htiyaç duyulmas&#; halinde dini yüksekö&#;renim mezunlar&#; ile haf&#;zl&#;k belgesine sahip imam-hatip lisesi mezunlar&#;n&#;n yan&#; s&#;ra Kur’an kursu ö&#;reticili&#;i, imam-hatiplik ve müezzin-kayy&#;ml&#;k yeterlilik belgelerinden en az birine sahip olanlar da görevlendirilebilir.
Müftülüklerce, yaz Kur’an kurslar&#;nda en az 15 kursiyeri bulunanlara; y&#;lda iki ay, haftada be&#; gün ve günde üç saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenecektir.

Yaz Kur’an kurslar&#;nda görevlendirilenlerin ek ders ücretlerinin ödenmesi ise; tarihli ve say&#;l&#; Resmi Gazetede yay&#;mlanan / say&#;l&#; Bakanlar Kurulu Karar&#; çerçevesinde yap&#;lacakt&#;r.

XII- Belge &#;&#;lemleri, Formlar ve De&#;erlendirme Esaslar&#;;

1. Yaz Kur’an kurslar&#;na kat&#;lanlar için bitirme s&#;nav&#; yap&#;lmaz. Ancak ilgili ö&#;retici/cami görevlisi, ilgili kurlar&#; tamamlayan ö&#;rencilere “Kat&#;l&#;m Belgesi”düzenleyecektir.

Her dönem sonunda kur’u ba&#;ar&#;yla tamamlayan ö&#;rencilere, Ek-9’dagönderilen “Kat&#;l&#;m Belgesi”, velilerin de bulundu&#;u bir etkinlik program&#;yla verilecek ve yaz Kur’an kurslar&#; sonras&#;nda çocuklara yönelik neler yapmalar&#; gerekti&#;i konusunda tavsiyelerde bulunulacakt&#;r.

2. &#;l/ilçe müftülükleri, e-posta adresine gönderilen ekler (Ek- 1, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 15 ve 16) ço&#;alt&#;larak ihtiyaçlar&#;n&#; kar&#;&#;layacak &#;ekilde yaz Kur’an kurslar&#;nda görevlendirilen personele da&#;&#;t&#;lacakt&#;r.

3. &#;l müftülükleri, Ek’da yer alan bilgiler &#;&#;&#;&#;&#;nda Ek’i dolduracaklar ancakEk ve 11, ilgili müftülüklerde muhafaza edilecektir.

4. &#;l müftülükleri, Ek’de örne&#;i gönderilen yaz Kur’an kurslar&#;n&#;n düzenlendi&#;i mekânlar&#;, ö&#;retici ve ö&#;rencilerin ya&#; gruplar&#;na göre istatistiki bilgi formunu dolduracaklard&#;r.

5. Engellilere yönelik kurs aç&#;lan yerlerde, dönem sonunda Ek formdoldurulacakt&#;r.

6. Yaz Kur’an kurslar&#;na kat&#;lan ve belge almaya hak kazanan ö&#;renciler için Ek form doldurulacakt&#;r.

7. Yaz Kur’an kurslar&#;nda spor etkinliklerine kat&#;lan ö&#;rencilere ait Ek’deörne&#;i gönderilen form eksiksiz doldurulacak ve bu imkânlardan ücretsiz faydalanacakt&#;r.

8. Yaz Kur’an Kurslar&#;na kat&#;lmak için müracaat eden ö&#;renciler için Ek’daörne&#;i gönderilen Kursa Kay&#;t Dilekçesi eksiksiz olarak doldurulacakt&#;r.

9. &#;l müftülükleri, Ek- 5 12, 13, 14 ve 15’te yer alan istatistik bilgi formlar&#;n&#; usulüne uygun olarak dolduracak ve yaz Kur’an kurslar&#; ile ilgili de&#;erlendirme raporlar&#;n&#; da ekleyip en geç 14 Eylül tarihine kadar [email protected] adresine göndereceklerdir.
&#;htiyaç duyulmas&#; halinde (Ek-3, 7, 8 ve 9) Türkiye Diyanet Vakf&#; Yay&#;n Matbaac&#;l&#;k ve Ticaret &#;&#;letmesi Müdürlü&#;ü’nden temin edilebilecektir.

XIII- Kur’an Kurslar&#; Program&#; (E&#;itim Portal&#;):

Sa&#;l&#;kl&#; veri ak&#;&#;&#;n&#; temin amac&#;yla yaz Kur’an kurslar&#; ile ilgili bütün bilgilerin giri&#;i, y&#;l&#;nda oldu&#;u gibi bu y&#;l da, funduszeue.info adresindeki“E&#;itim Portal&#;” linkinden Kur’an Kurslar&#; Program&#;na yap&#;lacakt&#;r.

“Yaz Kur’an Kurslar&#; Uygulama Esaslar&#;” ve ekleri, (Ek-1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ve 17) müftülü&#;ünüz e-posta adresine gönderilmi&#;tir. Söz konusu eklere Ba&#;kanl&#;&#;&#;m&#;z web sitesinin E&#;itim Hizmetleri Genel Müdürlü&#;ü linkinde bulunan Duyurular ve Aç&#;klamalar sayfas&#;ndan(funduszeue.info) ula&#;abilirsiniz.

Yukar&#;daki ekler ilçe müftülüklerine il müftülüklerince gönderilecektir.

Yaz Kur’an kurslar&#;nda görev alan personel ile müftülüklerdeki bu konu ile ilgili görevlendirilen personel, daha önce kendilerine verilen kullan&#;c&#; ad&#; ve &#;ifresi ile birlikte“E&#;itim Portal&#;”n&#; kullanacaklard&#;r.

Bu programa yap&#;lacak veri giri&#;leri Ba&#;kanl&#;kça online olarak takip edilece&#;inden bilgilerin giri&#;i eksiksiz tam ve do&#;ru olarak yap&#;lacak, bu konuda ikinci bir yaz&#;&#;maya mahal verilmeyecek ve ad&#; geçen program il müftülü&#;ünce ilçe müftülüklerine duyurulacakt&#;r.

Bu sebeple, yaz Kur’an kurslar&#;n&#;n hay&#;rlara vesile olmas&#;n&#; temenni eder, Ba&#;kanl&#;&#;&#;m&#;zca yürütülen yayg&#;n din e&#;itimi hizmetlerinin amac&#;na uygun bir &#;ekilde gerçekle&#;tirilmesi için eme&#;i geçen tüm personele te&#;ekkür eder, ba&#;ar&#;lar dileriz.

E&#;&#;T&#;M H&#;ZMETLER&#; GENEL MÜDÜRLÜ&#;Ü

Yaz Kur'an Kursu &#;le &#;lgili Evraklar&#; A&#;a&#;&#;daki Linklerden &#;ndirebilirsiniz.


Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ'in Mesaj&#;

Kurs Kay&#;t Dilekçesi

Yaz Kur'an Kursu Afi&#;i

Kat&#;l&#;m Belgesi

 Anasayfaya gitmek için t&#;klay&#;n

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kur’an eğitim ve öğretimine yönelik kursların, Kur’an kursu yurt ve pansiyonlarının açılış ve çalışmaları, kurslarda verilen eğitim-öğretim hizmetleri ile bunların yönetim ve denetim esaslarını belirlemektir.

Kapsam

(1) Bu Yönetmelik, Kur’an eğitim ve öğretimine yönelik kursların, Kur’an kursu yurt ve pansiyonları ile buralarda yürütülen hizmetleri, hizmetten yararlananları, öğrencileri ve görev yapan personeli kapsar.

Dayanak

(1) Bu Yönetmelik, sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanuna dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

(1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Başkanlık: Diyanet İşleri Başkanlığını,

b) Camilerde Kur’an öğretimi kursu: Arzu eden vatandaşlara Kur’an-ı Kerim ve anlamı ile gerekli dini bilgileri özel programı çerçevesinde öğretmek üzere camilerde veya uygun görülen yerlerde açılan kursları,

c) e-Eğitim: Elektronik ortamda yürütülen eğitim ve öğretimi,

ç) Geçici öğretici: Kur’an kursu vekil öğreticiliğinde aranan şartları haiz olmaları kaydıyla, üzerinde resmi görevi bulunan veya bulunmayanlardan ücret karşılığı ders vermek üzere görevlendirilenleri,

d) Hafızlık belgesi: Başkanlıkça yapılan hafızlık tespit sınavlarında başarılı olanlara verilen belgeyi,

e) Kur’an kursu: Kur’an-ı Kerim okumak, anlamını öğrenmek, hafızlık yapmak ve din eğitimi almak isteyen vatandaşlara verilen eğitim ve eğitim yerini,

f) Öğretici: Kadrolu, sözleşmeli, vekil ve geçici Kur’an kursu öğreticisini,

g) Öğreticiler Kurulu: Müftülük bünyesinde Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan kurulu,

ğ) Vekil öğretici: sayılı Devlet Memurları Kanununun 86’ncı maddesinde ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili maddesinde aranan şartları haiz olmak kaydıyla açıktan vekil olarak atananları,

h) Yaz Kur’an kursu: Yaz aylarında açılan Kur’an kurslarını,

ı) Yaygın din eğitimi kursu: Başkanlıkça, arzu eden vatandaşlara Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun olarak yüzünden okumayı öğretmek, ibadetler için gerekli sure, ayet ve duaları ezberletmek, hafızlık yaptırmak ve İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları hakkında bilgiler vermek için açılan kurslarda yapılan eğitimi,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Kur’an kursunun yönetimi

(1) Kur’an kurslarındaki kurs yöneticisi, müftünün teklifi ve mülki amirin onayı ile belirlenir.

(2) Kurs yöneticisinin nitelikleri ile öğretici, nöbetçi öğretici ve diğer personelin görevleri Başkanlığın internet adresinde yayımlanacak bir yönerge ile belirlenir.

Haftalık çalışma süresi

(1) Öğretici, haftalık çalışma süresi bakımından sayılı Devlet Memurları Kanununun 99 uncu maddesinde belirtilen hükümlere tabidir.

Vekil veya geçici öğretici görevlendirme

(1) Kur’an kurslarında öğretici ihtiyacının kadrolu veya sözleşmeli öğreticilerle karşılanması esastır. Bu ihtiyacın kadrolu veya sözleşmeli öğreticilerle karşılanamaması halinde vekil veya geçici öğretici görevlendirilebilir.

Görevlendirme

(1) Öğrencisi kalmayan kursların öğreticileri, öğretici ihtiyacı olan başka Kur’an kursları ile diğer din hizmetlerinde müftülükçe görevlendirilir.

Öğretici izinleri

(1) Öğreticilerin yıllık izinlerini, kurslarda eğitim-öğretime ara verildiği tarihlerde kullanmaları esastır. Ancak öğreticiler yaz Kur’an kurslarında da eğitimi aksatmayacak şekilde izin kullanabilirler. Hafızlık eğitiminde görevli öğreticiler ise müftünün uygun gördüğü zamanlarda izin kullanırlar.

Ek ders ücretleri

(1) Başkanlıkça düzenlenen yaygın din eğitimi kurslarında görevlendirilenlerin ders ve ek ders ücretleri, ilgili mali mevzuat hükümlerine göre ödenir.

Eğitim takvimi

(1) Kursların eğitim takvimi; öğretim programları ve illerin özellikleri dikkate alınarak Başkanlıkça belirlenir.

(2) Kur’an kurslarında ihtiyaca ve talebe bağlı olarak hafta sonu ve mesai saatleri dışında da eğitim yapılabilir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Kur’an Kurslarının Açılışı ve Faaliyetleri

Kur’an kursunun açılışı

(1) Kur’an kursları, il, ilçe, belde ve köylerde ilgili il müftülüğünün teklifi ve Başkanlığın onayıyla eğitim-öğretime açılırlar.

(2) Kur’an kursları öğrenci sayısı, verilecek eğitimin ve öğretimin niteliği ile kullanılacak  binanın fiziki koşulları gibi ölçütler dikkate alınarak A grubu, B grubu, C grubu ve D grubu olarak tasnif edilirler. Tasnife ilişkin usul ve esaslar ile kurs binalarına ilişkin teknik şartlar Başkanlığın internet adresinde yayımlanacak yönerge ile belirlenir.

(3) Çeşitli nedenlerle Kur’an kurslarına gelemeyen veya bu hizmetlerden yararlanamayan vatandaşlarımız için uygun görülen yerlerde müftülüğün teklifi, mülki amirin onayı ile Kur’an eğitim ve öğretim kursu düzenlenebilir.

Kur’an kurslarının faaliyetleri

(1) Kur’an kurslarında aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilir;

a) Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun olarak yüzünden okumayı öğretmek,

b) Tecvid, tashih-i huruf ve talim gibi Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun ve güzel okumayı sağlayıcı bilgileri uygulamalı olarak öğretmek,

c) İbadetler için gerekli sûre, âyet ve duâları ezberletmek ve anlamlarını öğretmek,

ç) Hafızlık yaptırmak,

d) Kur’an-ı Kerim’in anlaşılmasını sağlamak,

e) İslâm Dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları ile Hz. Peygamberin hayatı ve örnek ahlâkı hakkında bilgiler vermek,

f) Dini içerikli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Eğitim ve Öğretim

Kur’an Eğitim ve Öğretimi Kurulu ve görevleri

(1) Kur’an Eğitim ve Öğretimi Kurulu; Diyanet İşleri Başkanının veya eğitimden sorumlu Başkan Yardımcısının başkanlığında, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü, Dini Yayınlar Genel Müdürü, Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan bir üye, Hukuk Müşaviri, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu’ndan bir üye, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı ve Program Geliştirme Daire Başkanından oluşur. Kurulun sekreterya görevi Program Geliştirme Daire Başkanlığınca yürütülür. Kurul çoğunlukla toplanır ve kararlarını çoğunlukla alır. Eşitlik halinde kurul başkanının tarafı çoğunluk sayılır. Kurul kararları Başkan onayı ile yürürlüğe girer.

(2) Kurul her yıl Eylül ayında ve ayrıca Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün önerisi üzerine Başkanlığın uygun göreceği tarihlerde toplanır. İhtiyaç duyulması halinde, Başkanlık personelinden veya dışarıdan gerekli görülenler toplantılara çağrılabilir.

(3) Kur’an Eğitim ve Öğretimi Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Taslak hazırlanan eğitim ve öğretim programları, ders kitapları, yardımcı kitaplar ve öğretici kılavuz kitaplarını incelemek ve uygulanmasını sağlamak,

b) Eğitim ve öğretimi geliştirme, değerlendirme ile ilgili görev ve hizmetleri yürütmek,

c) Yaygın din eğitiminde uygulanan programlara göre ders veya yardımcı ders kitapları ile materyal hazırlamak, hazırlatmak veya satın almak,

ç) Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kişilerce hazırlanan ders materyallerini inceleyerek bunların uygulanmasına karar vermek.

Programlar ve materyaller

(1) Kur’an eğitim ve öğretiminde Başkanlıkça hazırlanan eğitim ve öğretim programları uygulanır. Bu eğitimlerde Başkanlıkça hazırlanan ders kitapları kullanılır ve uygun görülen ders materyalleri de takip edilir.

(2) Bu hizmetlerde e-eğitim de kullanılabilir.

Kursa kayıt işlemleri

(1) Kur’an kurslarına kayıtlar, uygulanan eğitim-öğretim programlarına göre Başkanlıkça belirlenecek esaslara ve sürelere uygun olarak yapılır.

(2) Kursa müracaatlar, elektronik ortamda yapılır. Kursa kayıt olacaklarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranır. Yabancı uyruklu olanlar ise, Dışişleri Bakanlığının görüşü alındıktan sonra, Başkanlığın izni ile kursa kaydedilebilirler. Ancak Türkiye’de oturum veya eğitim izni alanlar doğrudan kayıt yaptırabilirler.

Değişik fıkra: Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (R.G/07///1) m.1

Sınıf mevcudu

(1) Kurslarda sınıf mevcudunun; yüzünden okuyanlar için 12, hafızlığa çalışanlar için ise 8 öğrenci olması esastır. Ancak kurslarda öğrenci sayısının yüzünden okuyanlar için 10’un, hafızlığa çalışanlar için 5’in altına düşmesi halinde müftünün teklifi ve mülki amirin onayı ile ilgili dönemde eğitim-öğretime devam edilir. Bu durumda görev yapan öğreticiler, aylık karşılığı derse girerler ve kendilerine ek ders ücreti tahakkuk ettirilmez.

(2) Ayrı bir eğitim metodu uygulanmak durumunda olunan engellilere yönelik oluşturulacak sınıflarda sınıf mevcudu için aranan öğrenci sayıları dikkate alınmaz.

Tatil

(1) Kurslarda, resmi bayramlarda eğitim-öğretime ara verilir. Ancak hafızlık eğitimi ile ilgili çalışmalara, hafta sonu ve tatil günlerinde de devam edilebilir.

Kurslarda disiplin

(1) Belirlenen kurallara uymayan, kursun düzen ve disiplinini bozanlar için yapılacak işlemler yönerge ile belirlenir.

BEŞİNCİ BÖLÜM

Hafızlık Eğitimi, Komisyonlar, Sınavlar ve Belge İşlemleri

Hafızlık takip komisyonu

(1) Hafızlık eğitim süreçlerini takip etmek ve değerlendirmek üzere il ve ilçe müftülüklerinde hafızlık takip komisyonu kurulur. Komisyon, müftünün teklifi ve mülki amirin onayı ile ikisi hafız en az üç kişiden oluşur. Komisyona müftü veya görevlendireceği personel başkanlık eder.

Hafızlık yapacakların seçimi

(1) Hafızlık eğitimi için öğrenci seçimi ve hafızlık eğitim süresi, Hafızlık Eğitim Programı esaslarına göre belirlenir.

Hafızlık tespit sınavı

(1) Hafızlık tespit sınavı; Kur’an kurslarında veya kendi imkânları ile hafızlıklarını tamamlayanların tespiti amacıyla başta Başkanlığa bağlı eğitim merkezleri olmak üzere uygun görülen yerlerde ve tarihlerde Başkanlıkça sözlü olarak yapılır.

Hafızlık tespit komisyonu

(1) Hafızlık tespit sınavı komisyonları, ikisi hafız en az üç kişiden oluşur ve bunlar Başkanlıkça belirlenir.

Değerlendirme ve belge işlemleri

(1) Hafızlık eğitimi dışındaki kurslarda değerlendirme sınavı isteğe bağlı olarak yapılır, sınav sonuçlarına göre başarı belgesi verilir. Sınava katılmayanlara kurs katılım belgesi verilir.

(2) Hafızlık tespit sınavlarında değerlendirme, puan üzerinden yapılır. Başarılı sayılabilmek için en az 70 puan alınması şarttır. Sınavda başarılı olanlara Başkanlıkça Hafızlık Belgesi verilir.

ALTINCI BÖLÜM

Yaz Kur’an Kursları ve Camilerde Kur’an Öğretimi Kursları

Yaz Kur’an kurslarının açılışı, süresi ve kayıt işlemleri

(1) Okulların tatil olduğu zamanlarda, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak Kur’an-ı Kerim’i ve mealini öğrenmeleri, dini bilgilerini geliştirmeleri, dini içerikli sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanmaları amacıyla Kur’an kurslarında, camilerde ve müftülüklerce uygun görülecek yerlerde mülki amirin onayı ile yaz Kur’an kursları açılır.

(2) Bu kursların süresi iki ayı ve haftada beş günü geçemez. Kursa müracaatlar, elektronik ortamda yapılır.

Değişik fıkra: Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (R.G/07///1) m.2

Camilerde Kur’an öğretimi kursu açılışı ve kayıt işlemleri

(1) Kur’an kursu bulunmayan veya bulunup da ihtiyaca cevap veremeyen yerlerde veya arzu eden vatandaşlara Kur’an-ı Kerim ve meâli ile gerekli dini bilgileri öğretmek üzere ilgili müftülüğün teklifi ve mülki amirin onayı ile camilerde Kur’an öğretimi kursları açılır.

(2) Bu kurslar, eğitim-öğretime uygun fiziki şartları haiz camilerde, müştemilatında veya müftülükçe uygun görülen yerlerde açılabilir. Kursa müracaatlar, elektronik ortamda yapılır.

Değişik fıkra: Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (R.G/07///1) m.3

Görevlendirme ve ücretlendirme

(1) Yaz Kur’an kurslarında öncelikli olarak din hizmetleri sınıfında bulunan personele görev verilir. Gerektiğinde aranan şartları haiz olmaları kaydıyla kurum personeli ve/veya kurum dışından vekil ve/veya geçici öğretici görevlendirilebilir.

(2) Camilerde Kur’an Öğretimi Kurslarında, din hizmetleri sınıfından nitelikleri Başkanlıkça belirlenen personel, öğretici olarak görevlendirilir.

(3) Bu kurslarda görevlendirilenlere; öğrenci sayısı mevzuatında belirtilen rakama ulaşması halinde ders ücreti tahakkuk ettirilir.

YEDİNCİ BÖLÜM

Yurt ve Pansiyonların Açılışı ve Yönetimi

Açılış ve öğrenci kabulü

(1) Kur’an eğitim ve öğretimi kursu hizmetlerinin yürütülmesinde barınma ve beslenme ihtiyacını karşılamak üzere müftünün teklifi ve mülkî amirin onayı ile aranan şartları haiz olan yurt ve pansiyonlar açılır. Bu yurt ve pansiyonlardan yaz Kur’an kursu öğrencileri de faydalanır. Yurt ve pansiyon binalarının taşıyacağı teknik şartlar Başkanlık internet adresinde yayımlanacak bir yönerge ile belirlenir.

(2) Yurt ve pansiyonlar, bu Yönetmelik çerçevesinde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri devam ettiği sürece hizmete açık bulundurulur.

(3) Yurt ve pansiyonlara öğrenci kabulünde; şehit yakını, öksüz, yetim, fakir, anne ve/veya babası yurt dışında olanlara, çevresinde devam edeceği türde Kur’an kursu bulunmayan veya bulunup da ihtiyaca cevap vermeyen yerlerden gelenlere öncelik verilir.

Görev ve sorumluluklar

(1) Yurt ve pansiyonların yönetimi ve diğer hizmetleri müftülüklerce yürütülür.

(2) Yurt ve pansiyon yöneticisi ile nöbetçi öğretici ve diğer personelin görevleri yönerge ile belirlenir

İzin

(1) Öğrencilere yurt ve pansiyon yöneticisi tarafından ihtiyaç halinde izin verilebilir.

Denetim ve gözetim

(1) Kur’an kursları ile yurt ve pansiyonların denetimi, Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişleri, ilgili müftü veya müftünün görevlendireceği personel tarafından yapılır.

Yurt ve pansiyonun kapatılması

(1) Yurt ve pansiyon binasında eğitim-öğretime devam edilmesinin öğrencilerin güvenliği için tehlike oluşturduğuna ilişkin teknik bilirkişi raporu bulunması halinde, yeni yurt ve pansiyon yapılmak üzere ancak kapatılabilir.

(2) Kapatılma işlemleri, pansiyonlarda kalan öğrencilerin barınmaları konusunda gerekli tedbirler alındıktan sonra müftünün teklifi ve mülkî amirin onayı ile yapılır.

Faaliyetlerin bildirilmesi

(1) Yurt ve pansiyonun yıllık faaliyetleri, yönetici tarafından her yıl eğitim-öğretim dönemi sonunda, kursun yöneticisi tarafından özet bir raporla müftülüğe bildirilir. Bu raporda yeni yıl için ihtiyaç duyulan tekliflere de yer verilir.

SEKİZİNCİ BÖLÜM

Mali Hükümler

Kur’an kursları, yurt ve pansiyonlarının mali işlemleri

(1) Kur’an kursları, yurt ve pansiyonların bütçeleri, kursların öğrenci sayıları dikkate alınarak Başkanlıkça malî yıl itibariyle düzenlenir.

Hizmet satın alınması

(1) Kur’an kursları, yurt ve pansiyonların, yemek, temizlik, güvenlik ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet satın alınabilir.

DOKUZUNCU BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Kurslarda bulundurulabilecek yayınlar

(1) Kur’an eğitimi ve öğretimi kurslarında bulundurulacak yazılı ve görsel yayınların nitelik ve türleri Başkanlık internet adresinde yayımlanacak bir yönerge ile belirlenir.

Kurs aile birliği

(1) Kurslarda kurs aile birliği oluşturulabilir. Kurs aile birliği, dini, kültürel, eğitsel, sosyal ve sportif etkinlikleri kurs yönetimi ile koordineli olarak yapar.

Öğreticiler kurulu

(1) Eğitim öğretim programlarını incelemek, uygulamada karşılaşılan güçlükleri görüşmek, çözüm yolları aramak, bilgi paylaşımında bulunmak üzere müftülük bünyesinde Kur’an kursu öğreticilerinden Öğreticiler Kurulu oluşturulur.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelikler

(1) 3/3/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kursları ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliği ile 20/6/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Tespit Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

(1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

(1) Bu Yönetmelik hükümlerini Diyanet İşleri Başkanı yürütür.

Değişik fıkra: Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (R.G/07///1) m.4

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası