seferihisar da nerede yaşanır / seferihisar - ekşi sözlük

Seferihisar Da Nerede Yaşanır

seferihisar da nerede yaşanır

Seferihisar Şehir Rehberi

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

Akkum Plajı: Seferihisar’ın merkezine sadece 8 kilometre uzaklıktaki turistik beldesi Sığacık’ta yer alan Akkum Plajı, tertemiz sularıyla Ege'nin en güzel plajlarından biri olarak gösteriliyor. Hem İzmir’den hem de Seferihisar’dan kolay ulaşılabildiği için özellikle yaz aylarında ve hafta sonları oldukça kalabalık olan mavi bayraklı plaj, gelişmiş turizm olanaklarıyla da dikkat çekiyor. Hafif atıştırmalıklar alabileceğiniz, şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz turistik tesislerin, eğlenceli plaj kulüplerinin ve onlarca su sporu merkezlerinin bulunan plajın çevresinde de butik oteller, restoranlar ve kafeler turistlere hizmet veriyor.

Teos Antik Kenti: Kuruluşu M.Ö. 6. yüzyıla uzanan ve 12 büyük İon kentinden biri olan Teos Antik Kenti, bölgedeki en önemli tarihi yapılarına sahipliği yapıyor. Tüm dünyadan tarih ve kültür meraklarının ilgisini çeken antik kent; Dionysos Tapınağı, Hellenistik ve Roma dönemlerinden kalıntıları, devasa limanı ve sur duvarlarıyla keyifli bir gezi sunuyor. yüzyılda Osmanlılar tarafından inşa edilmiş bir kalenin de bulunduğu antik kent, muhteşem gün batımı manzaralarıyla ünlü.

Karakoç Kaplıcaları: İzmir'e en yakın ve sevilen kaplıcalardan olan Karakoç Kaplıcaları, Seferihisar merkezine 17 kilometre uzaklıkta ve Roma döneminden beri insanlara şifa dağıtıyor. Mineraller bakımından çok zengin olan kaplıcanın termal suları, cilt hastalıklarından kas sorunlarına kadar onlarca rahatsızlığa iyi geliyor. Bölgedeki antik Roma hamamının da çok ziyaret edildiği ve çevresinde modern sağlık tesislerinin hizmet verdiği Karakoç Kaplıcaları’na Seferihisar'da kolayca bulabileceğiniz minibüslerle 20 dakikalık kısa bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Gönence Köyü: Dünyaca ünlü zeytinyağları ve organik ürünleri ile tanınan Gönence Köyü, Seferihisar'dan turistik turlar ile gezebileceğiniz, tarihi dokusunu korumayı başarmış ender Ege köylerinden biri. İlçe merkezine sadece 16 kilometre uzaklıkta yer alan ve çam ormanları arasında gizlenmiş köy; organik zeytin ve zeytinyağları, zeytinyağı ürünleri, kaliteli üzümler üretilmiş şarapları ve yöresel yemekleriyle mutlaka uğramanız gereken yerlerden. Sessiz ve huzurlu atmosferinde yılın bütün yorgunluğunu atabileceğiniz Gönence Köyü’nde hem organik ürünlerle köy kahvaltıları yapabilir hem de tarihi köy evlerinin harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Ekmeksiz Plajı: Teos Antik Kenti’nin denizle birleştiği güzel bir konumda bulunan mavi bayraklı Ekmeksiz Plajı, Seferihisar merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz ve Ege’nin tadını çıkarabileceğini çok sevilen bir plaj. Çevresini saran doğal güzellikler, ormanlar arasında uzanan piknik ve kamp alanlarıyla çok popüler olan plajın berrak suları da şnorkelle dalışlar yapmak için ideal. Plaj çevresinde turistik tesisler, oteller ve restoranlar hizmet sunuyor.

Sığacık Kalesi: Seferihisar’ın deniz kıyısında uzanan Sığacık beldesinin simgelerinden olan ve Selçuklular döneminde yapıldığı tahmin edilen Sığacık Kalesi, belde limanının hemen yanında çevresini saran rengarenk balıkçı tekneleriyle çok sevilen bir gezi alanı. Panoramik Ege Denizi ve liman manzaralarını fotoğraflarını çekmek için kale surlarına çıkabilir, kale çevresindeki dükkanlarda hediyelik eşyalar alabilir ve zengin deniz ürünleri sunan balık restoranlarında akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Teos Marina: Sığacık beldesinde yer alan bu antik liman, aynı zamanda Yunanistan adaları ile bir bağlantı noktası görevi görüyor. Onlarca yat ve teknenin konakladığı marinada Ege kıyılarını keşfe çıkabileceğiniz tekne gezileri, Yunan adası turları ve balık avlama etkinliklerine katılarak güzel zaman geçirebilirsiniz. Güzel manzaralarıyla akşam yürüyüşlerine çıkmak için de tercih edilen marinada ünlü balık restoranları da hizmet veriyor.

Seferihisar Ulu Camii: yılında inşa edilen ve Osmanlı dönemi mimari özelliklerini gösteren Ulu Camii, ilçe merkezinde Camikebir Mahallesi üzerinde kolayca gezilebilecek bir konumda yer alıyor. İçindeki etkileyici süslemeler ile dikkat çeken cami, yılında restore edilerek yenilendi ve hala hizmet vermeye devam ediyor.

Seferihisar Kültür Merkezi: Yöreye özgü taş mimarili tarihi bir konakta bulunan Seferihisar Kültür Merkezi; tarihlerine göre sıralanmış yöresel kıyafetler, el işi sanat ürünleri ve kişisel eşyaların sergilendiği koleksiyonlarıyla Seferihisar ve çevresindeki kültürü tanımak için mutlaka uğramanız gereken yerler arasında.

kaynağı değiştir]

Not: yılında bazı belde ve köyler mahalle statüsüne geçtiğinden şehir nüfusu artıp kır nüfusu azalmıştır. yılında ise Büyükşehir yasası nedeniyle köylerin tamamı mahalle statüsüne geçtiğinden kır nüfusu tabloda yer almamıştır.

Ekonomi[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir