medical park sanal kolonoskopi ücreti / Özel Hastane Kolonoskopi Ücretleri 2022 (SGK Anlaşmalı)

Medical Park Sanal Kolonoskopi Ücreti

medical park sanal kolonoskopi ücreti

Özel Hastane Kolonoskopi Ücretleri 2023 (SGK Anlaşmalı)

Karın ağrısı, kanama, kabızlık, ani kilo kaybı, ishal vb. ince ve kalın bağırsağın uçtan uca üç boyutlu görüntülenmesini sağlayan endoskopik bir yöntem olan kolonoskopi genel cerrahi ve gastroenteroloji uzmanları tarafından gerçekleştirilir. özel ve kamu hastanelerinde ve tüm özel sağlık kuruluşlarında görüntüleme cihazları. Bu işlemi yaptırmak isteyenler Kolonoskopi nedir, nasıl uygulanır, 2023 yılında kamu ve özel hastanelerde Kolonoskopi fiyatı nedir diye merak etmektedirler. İstanbul, İzmir, Ankara ve diğer illerde özel hastane kolonoskopi ücretleri ne kadar diye araştırdık.

Özel Hastanelerde Kolonoskopi Ücretleri 2023

Özel hastane kolonoskopi ücretleri 2.000 TL- 8.000 TL aralığında değişmektedir.

Başta İzmir, Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Bursa olmak üzere tüm illerde hizmet veren Özel hastanelerin kolonoskopi ücretleri aşağıdaki gibidir:

  • Ankara Özel Çankaya Hastanesi Kolonoskopi Ücretleri: 1.800 TL-2.900 TL arasındadır.
  • Özel Ankara Cerrahi Tıp Merkezi Kolonoskopi Ücretleri: Kolonoskopi anestezi, patoloji fiyatı 1.650 TL’dir.
  • Ankara Özel Hastane Kolonoskopi ücreti: 2.700 TL ile 3.000 TL
  • Ankara Özel Bayındır Hastanesi Kolonoskopi Ücretleri: 2.000 TL ve ek ücretler ile 3.000 TL’dir.
  • Çankaya Özel Koru Hastanesi Kolonoskopi Ücretleri: 2.700 TL
  • Özel Liv Hospital Kolonoskopi Ücretleri 2.700 TL ile 3.500 TL
  • Özel Acıbadem Hastanesi Kolonoskopi Ücretleri: 6.900 TL-8.100 TL (Muayene olduktan sonra ve doktor uzmanlık alanına göre fiyatlar değişmektedir.)
  • Özel Medical Park Hastaneler Grubu Kolonoskopi Ücretleri: 2.250 TL -3.250 TL (Profesör ve Uzman doktor ücretleri farklılık göstermektedir.)
  • Ankara Memorial Hastanesi Kolonoskopi Ücretleri: 2.000 TL-3.500 TL
  • Medline Hastaneleri: 500 TL ye kadar muayene tutarları alınmakta olup, muayene sonrası belirlenmektedir.
  • Medifema kolonoskopi fiyatları: 2.000 TL- 3.500 TL
  • Medicana kolonoskopi ücreti: 2.700 TL ile 3.250 TL
  • Medical Park kolonoskopi ücreti 2.500 TL-3.700 TL
  • İstanbul Liv Hospital Hastaneleri Kolonoskopi Ücretleri: 2.600 TL- 3.200 TL
  • Koç Üniversitesi Hastanesi Kolonoskopi Ücretleri: 8.000 TL
  • İstanbul Avcılar Hospital: 2.500.00 TL-3.500 TL
  • Özel Ümit Hastaneleri: Muayene sonrasında fiyat verilmektedir.
  • Özel Nisa Hastanesi Kolonoskopi Ücretleri: 2.500 TL-3.500 TL
  • İstanbul Yeditepe Üniversite Hastanesi Kolonoskopi Ücretleri: Hastane ile görüşülmelidir.
  • İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Kolonoskopi Ücretleri: 4.500 TL-7.000 TL
  • İstanbul Medipol Hastanesi Kolonoskopi Ücretleri: İlgili poliklinik muayenesi sonucunda fiyat verilmektedir.
  • BezmiAlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Kolonoskopi Ücretleri: Muayene sonrası belirlenmektedir. Muayene uzman doktor ücreti: 100 TL, Profesör Doktor: 300 TL’dir.
  • Sakarya Özel Adatıp Hastanesi Kolonoskopi Ücretleri: Muayene olmadan bilgi verilmemektedir.

Verilen tutarlar ortalama olup, ilgili poliklinik hekimlerinin muayeneleri sonrasında ücretlerde değişiklik yapma hakkı hastanelere aittir. Hastanelerde muayene, teşhis, tetkik ve tahlil sonuçları ve ek ücretler değişkenlik göstereceği için en net fiyat bilgisini kurumdan almanız önemlidir. Muayene sonrası gideceğiniz hastanelerin birimlerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Özel ve Üniversite hastaneleri muayene sonrasında diğer işlemler için ek ücret talep etme hakkına sahiptir.

Özel Hastane SGK Anlaşmalı Kolonoskopi Ücretleri

Özel hastanelerde sigortalı anlaşmalı kolonoskopi fiyatları 1.000 TL ile 3.500 TL arasındadır. Bazı özel hastanelerin SGK ile anlaşması var. Buna göre özel hastanelerde sigorta anlaşmalı olduğu için bu fiyat aralıklarında yapılmaktadır. Muayene, tetkik ve diğer tedaviler için ek ücret ödeyerek tedavinizi yaptırabilirsiniz. Devlet hastanelerinde işlemler için herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Anestezili Kolonoskopi Fiyatları

Anestezili kolonoskopi fiyatları 3.500 TL‘dir. Kolonoskopi yaptırmaktan korkan ve korkan kişiler lokal anestezi altında bu işlemi yaptırmak istediklerinde bu 3.500 lirayı bu işlem için feda etmelidirler.

Devlet Hastanesinde Kolonoskopi Ücreti Ne Kadardır?

Bazı özel hastaneler SGK ile anlaşmalıyken kolonoskopi maliyeti uygunken Devlet Hastanelerinde sigortalı hastalara bu işlem ücretsiz. Tüm devlet hastanelerinde sigortalı olan vatandaşlardan randevu, tetkik ve diğer başvurular için ücret alınmaz. Kolonoskopi çoğu devlet hastanesinde ücretsiz olarak yapılabilmektedir. Devlet hastanelerinin muayene işlemleri için kesilen tutarlar ilaç ve reçetelerden düşülür.

Sanal Kolonoskopi

Sanal Kolonoskopi, kalın bağırsağın bilgisayarlı tomografi cihazından (BT kolonoskopi) üç boyutlu görüntülerinin alınmasıdır. Kolonoskopi yaptırmaktan korkan ve çekinen kişilere kolon kanserinin erken teşhisini sağlayan sanal kolonoskopi, kolon kanseri taramasında klasik kolonoskopiye alternatif olarak kullanılan bir tekniktir.

Sanal Kolonoskopi Fiyatları 2023 Güncel

Kalın bağırsakta yavaş gelişen tıkanıklık durumlarında sanal kolonoskopide bağırsak dışı yapıların değerlendirilmesi erken tanı açısından önemlidir. “Sanal Kolonoskopi” dediğimiz tüp kullanmadan bağırsakların dışarıdan tomografi ile incelenmesi yöntemi; Şu anda pahalı olması, muayene sonrası gaz ve karın ağrısına yol açabilmesi ve doğruluk oranının klasik kolonoskopiye göre nispeten düşük olması nedeniyle yaygın olarak kullanılmamaktadır.

Kolonoskopi Hakkında Merak Edilenler

Kolonoskopi Nedir?

Kolonoskopi işlemi: Kalın bağırsağın tüm bölümlerinde kolonoskop cihazı ile detaylı incelenmesi ve gerekli görüldüğü takdirde biyopsi alınması işlemidir.

Kolonoskopi Nasıl Yapılır?

Anestezi uzmanları ile hasta tam uyutularak ve yatar pozisyonda, üzerinde kamerası bulunan kolonoskop aleti ile kalın bağırsağın genişletilerek tüm devletdestekli.com bölümlerine bakılması ve hastanın şikayetine konu olan teşhisin yapılmasıdır. Hastanın bağırsak ile ilgili anormal tüm şikayetleri için, makattan girilerek parça alma ve temizleme işlemi yapılır.
Kolonoskopi yaklaşık yarım saat süren bir işlemdir.

Kolonoskopi işlemi Ne Kadar Sürer?

Kolonoskopi yaklaşık 30 dakika ile 1 saat süren bir işlemdir.

Kolonoskopi Riskleri Nelerdir?

Kolonoskopi Riski az olsa dabazı durumlarda rektumda yırtılma, kanama, infeksiyon vb. türden komplikasyonlar gelişebilir.

Kolonoskopi Acı Verir mi?

Kolonoskopi çok acı vermeyen bir işlem olup, hassasiyeti olan kişiler bu işlemden psikolojik olarak etkilendiği için yaptırmaktan vazgeçmektir. Ancak kanser taramaları gibi erlne tanılarda taramaların belirli aralıklarda çekinmeden sağlık için mutlaka yaptırılması gerekmektedir.

Fiyatlar bilgilendirme amaçlıdır! Her hastanenin ücretlendirme politikası farklıdır! Hastanelerde muayene, teşhis, tetkik ve tahlil sonuçları ve ilave ücretler değişkenlik göstereceğinden en net fiyat bilgisini kurumdan almanız önem arz etmektedir.

Seda Editör

Seda Editör

1986 yılında İstanbul’da doğdum. İstanbul Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezunum ve 5 yıldır editörlük yapıyorum. Ekonomi bölümü editörüyüm.

FacebookPinterestLinkedInInstagram

Sanal Kolonoskopi

Kolon kanseri veya halk arasında bilinen diğer adıyla “bağırsak kanseri” son yıllarda en yaygın şekilde görülen kanser hastalıklarının başında gelmektedir. Dış etkenler, düzensiz beslenme, kalıtsal sorunlar ve daha birçok etkenin neden olabildiği kolon kanseri, tıp dünyasında da büyük ses getiren ve üzerinde araştırma yapılan bir hastalık türüdür.
 
Son olarak teknolojik alanda modern tıbbın geliştirdiği tekniklerden biri olan sanal kolonoskopi ile kalın bağırsaktaki divertikül, polip veya kanser gibi sorunların belirlenmesi sağlanmaktadır. Bilgisayarlı tomografi (BT kolonoskopi) veya MRG kolonoskopi manyetik rezonans görüntüleme ile kalın bağırsaktaki hastalıkların belirlenmesine yardımcı olan bu teknik, hastanın durumuna göre farklı şekilde yapılabilmektedir.
 
Bilgisayarlı Tomografi (BT kolonoskopi) yapılırken X ışınları kullanılmaktadır. X ışınları, radyasyon yaydığı için bu teknik çok fazla tercih edilmemektedir. Ancak radyolojik görüntüleme alanında başarılı sonuçlar veren ve insan vücudu üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye neden olmayan manyetik rezonans görüntüleme (MRG kolonoskopi), sunmuş olduğu özellikleri ve görüntülemedeki sonuçları nedeniyle daha fazla tercih edilen bir görüntüleme yöntemi olarak değerlendirilmektedir.

Kolonoskopi yerine sanal kolonoskopi yapılabilir mi?

Teknoloji dünyasının tıp dünyası ile birleştirilmesinden sonra hastalıklarla mücadele etmek ve uygun tedavi yöntemlerini belirlemek çok daha rahat hale getirildi. Daha önceleri kısmen de olsa kalın bağırsak incelemelerinde tüm batın BT yapılabiliyordu.
 
Ancak bunun net sonuç vermediği yapılan incelemelerde anlaşılmıştır ve artık tüm batın (abdominal) BT; karın içi organların kist, iltihap, tümör, vb. olağan dışı durumlarını araştırmak kullanılan bir yöntem olarak değerlendirilmektedir. Özel durumlar dışında bağırsak ön hazırlığı gerektirmeyen tüm batın BT yerine kullanılan sanal kolonoskopi yapılmadan bir gün önce bağırsakların boşaltılması için “müshil” adı verilen ilaçların kullanılması gerekiyor.
 
Karşılaştırma yapan uzmanların aktardığına göre tüm batın BT, sanal kolonoskopi kadar bilgi vermiyor, bu nedenle de daha fazla sanal kolonoskopi ile kalın bağırsak görüntüsü alınması tercih ediliyor.

Sanal kolonoskopi yaptıranlar

Ortalama 10 ile 15 dakika arasında süren sanal kolonoskopi, anüsten ince bir tüpün yerleştirilmesiyle yapılan bir işlemdir. Anüsten yerleştirilen ince tüp ile içeriye sıklıkla insuflatör adı verilen otomatik bir cihaz ile CO2 gazı verilerek yapılır. Gaz verildikten sonra sürekli basıncın kontrol edilmesi sağlanır ve verilen basıncın 20-25 mm Hg basıncının üzerine veya altına sarkmaması sağlanır.
 
Bağırsağa yerleştirilen tarayıcı işlem sırasında oynatılır. Bu esnada hasta biraz ağrı duysa da genel olarak sanal kolonoskopi yapanlar, ağrılı bir işlem olmadığından söz etmektedirler. Ancak bilgisayarlı tomografi (BT kolonoskopi) X ışınları ile görüntüleme sağlayan bir sistem olduğu için radyasyon yaydığından dolayı çok fazla tavsiye edilmemektedir.
 
Özel hastanelerde ve radyoloji görüntüleme merkezlerinde yapılabilen sanal kolonoskopi yapanlar, bu işlemin hem daha ağrısız olduğunu hem de radyasyona maruz kalınmadığı için vücuda herhangi bir zararın ilişmediğini söylemektedir. Bu görüş, uzman doktorlarca da onaylanan bir görüştür.

Sanal kolonoskopi işlemi için özel bir hazırlık gerekir mi?

“Bağırsak temizliği” veya “bağırsak hazırlığı” işleminin yapılması için kolonoskopi yapılmadan bir gün önce hasta “müshil” adı verilen ilacı kullanır ve kalın bağırsağın son bölümü olan rektuma, lavman adı verilen bağırsak temizliği işlemi uygulanmaktadır. Bunun haricinde hastanın öncesinden yapması gereken özel bir hazırlık bulunmamaktadır. Bağırsak temizliğinin yapılması, görüntü kalitesinin daha iyi olması açısından önemlidir. Bu nedenle doktorun belirlediği dozda ilaç almanın bir gereklik olduğunu unutmamak gerekir.

Sanal kolonoskopi avantajları nelerdir?

Bağırsak incelemesi yapmak, kalın bağırsaktaki divertikül, polip veya kanser gibi hastalıkların teşhis edilmesi için kullanılan sanal kolonoskopi, endoskopiye göre çok daha konforludur. Endoskopi yapılırken “kolonoskop” adı verilen aletin kullanılması ağrıların oluşmasına neden olmaktadır. Ancak sanal kolonoskopide bu cihaz kullanılmadığı için hem daha konforludur hem de ağrısızdır.
 
“Sedasyon” yani sakinleştirici ilaç kullanılmadan görüntüleme alınan sanal kolonoskopi, bu özelliği ile de yine diğer görüntüleme sistemlerine göre daha avantajlıdır. İşlemden sonra hasta normal şekilde hayatına devam edebilmektedir.
 
Kolonoskopi tetkiklerinde bağırsaktan görüntü alabilmek için bağırsağın içerisine bir alet yerleştirilir. Bu da çoğu zaman işlemin ağrılı geçmesine neden olmaktadır. Fakat sanal kolonoskopi yapılırken buna ihtiyaç duyulmadığı için ağrıların oluşması durumu da söz konusu olmamaktadır.
 
Kolonoskopi tetkiki yapılırken bağırsağı şişirmek için hava verilmektedir. Bu da karın şişkinliği ve karın ağrısına yol açmaktadır. Sanal kolonoskopide ise CO2 gazı kullanılmaktadır. bu nedenle karın ağrısı veya şişkinlik gibi durumlar söz konusu olmaktan çıkmaktadır.

Sanal kolonoskopi dezavantajları nelerdir?

Sanal kolonoskopi her ne kadar endoskopi ve diğer görüntüleme işlemlerine göre daha avantajlı olsa da incelemede bağırsakta polip belirlenirse polipektomi işlemi uygulanmaz, tümör belirlenirse parça (biyopsi) alınamaz, aynı zamanda hastaya ayrıca kolonoskopi yapılmasına gerek duyulabilir.
 
İşlem, iki farklı şekilde gerçekleştirilir. MR sanal kolonoskopi avantajları ile ön plana çıkarken bazı hastanelerde bu sistem olmadığı için bunun yerine BT kolonoskopi yapılabilmektedir. Bu sistemde kullanılan X ışınları radyasyon yaydığı için hasta da buna maruz kalabilmektedir.
 
Kolonoskopi her ne kadar radyasyon yaysa da 2 ile 10 mm arasındaki çaptaki poliplerin görülebilmesi, bu teknikle mümkündür. Ancak sanal kolonoskopide bu çaptaki poliplerin görülmesi mümkün olmayabiliyor. Bu nedenle radyasyon yaymasına rağmen kolonoskopi “altın standart” olarak değerlendirilmektedir.

Sanal kolonoskopi nerede yapılır?

Özel hastanelerde ve görüntüleme merkezlerinde yapılabilen işlem, devlet hastanelerinde yapılmamaktadır. Devlet hastanelerinde yapılan tetkik türü kolonoskopidir. Ancak konfor açısından sanal kolonoskopinin daha avantajlı olması, hastaların bu tetkik yöntemini daha fazla tercih etmelerini sağlamaktadır. Sanal Kolonoskopi uygulamasını Şişli merkezimiz de 128 kesitli düşük doz tomografi cihazı ile yapmaktayız.

Sanal kolonoskopi fiyatları

Modern tıp dünyasının her alanda gelişmiş olması ve sunduğu sistemlerin daha sık kullanılır halde olması sayesinde manyetik rezonans görüntüleme (MR) işlemlerinde fiyatların düşmesi söz konusudur. Sanal kolonoskopi fiyatları da bu bağlamda eskisine göre daha ekonomik rakamlarla yapılabilmektedir.
 
Ancak araştırmalarınızı doğru şekilde yapmanız ve doğru bir hastane veya görüntüleme merkezi ile irtibat halinde olmanızın önemli bir yere sahip olduğunu unutmayın. Biyorad, alanında uzman kadrosu ile hastalarına doğru tanı koyma konusunda en çok tercih edilen isimlerden biridir. Sanal kolonoskopi fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi almak için çağrı merkezi numaramızı arayabilirsiniz.

Sanal kolonoskopi randevu

İstanbul’un Anadolu yakası ve Avrupa yakasındaki birçok merkezimizin olması, hastalara en yakın adresten randevu almasını kolaylaştırmaktadır. Sanal kolonoskopi randevusu oluşturmak için iletişim bilgilerinden Biyorad’a ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günlere yeniden “merhaba” demek ve hastalığınız büyümeden önlem almak için kontrollerinizi zamanında yaptırmanız ve muayene olmaktan çekinmemeniz gerektiğini unutmayın. Sağlıklı günlere…

Sanal Kolonoskopi

Sanal Kolonoskopi kalın bağırsak yerleşimli erken evre polip ve kanserin tespitinde kullanılan hızlı, güvenilir bilgisayarlı tomografi tetkikidir. Literatürde; 50 yaşın üstündeki bireylere, 3-5 yılda bir kolorektal kanser taraması yapılmasını önermektedir. Ailesinde kolorektal kanser ya da polip öyküsü olan kişilere daha sık tarama yapılması önerilmektedir. Bağırsak kanseri en sık görülen kanser türlerinden biridir. Bağırsak yerleşimli polipler erken tanı alıp, çıkarılırsa kolon kanseri gelişimi önlenebilir. Sanal Kolonoskopi polip ve kanser odaklarının erken tespitini sağlar.
Sanal kolonoskopinin 7-10 mm arasındaki polipleri saptamada tanı değeri yüzde 92 düzeyine ulaştığı saptanmıştır.
Kolon kanserinde dışkılama alışkanlıklarında ishal ya da kabızlık şeklinde izah edilemeyen değişiklik, rektal kanama ya da dışkıda kan görülmesi, iştahsızlık, açıklanamayan karın ağrıları ve kilo kaybı başlıca belirtileridir.
Klasik kolonoskopide uzun, bükülebilir tubüler bir cihaz kolon içerisinde ilerletilerek kolon değerlendirilir. Hasta konforu için inceleme sırasında genellikle sedasyona başvurulur. Cihaz ucundaki küçük kamera vasıtası ile görüntüler değerlendirilmek için monitöre iletilir. İşlem yaklaşık 30-60 dakika sürer. Zor ve nispeten zahmetli bir yöntemdir.
Sanal kolonoskopide , bağırsak temizliği kolonun iç yüzeyinin değerlendirilebilmesi için şarttır. Bağırsak temizliği için üç gün öncesinden lifli gıdaların kısıtlanması, posasız gıdaların tüketilmesine özen gösterilmesi gerekir. Özellikle iki gün önceden başlayarak kuru gıda, bakliyat, çiğ sebze ve meyve yenilmemelidir. Bu dönemde su kaybı olacağı için bol su içilmesi gerekmektedir. Tetkikten bir gün önce hafif bir akşam yemeğinden sonra bağırsak boşaltıcı şurup kullanılır. Sabah kahvaltı yapılmadan, randevu saatinde radyoloji ünitesine gelinir.
İnceleme kalın bağırsaklara anüsten az miktarda hava verilmesi ile başlar. Hava verilmesi ile genişleyen kalın bağırsak ayrıntılı üç boyutlu incelemeye imkân verir. Bağırsaklara hava verilirken bazı hastalar geçici "gaz krampı" şeklinde, bağırsaklarda gerilme hissedebilir. Önce sırt üstü sonra yüz üstü yatarken bilgisayarlı tomografi çekimi gerçekleştirilir ve inceleme sonlandırılır. İnceleme yaklaşık 15-20 dakika sürer.

Sanal Kolonoskopi

Ölümcül kanserler listesinde ikinci sırada yer alan bağırsak kanserlerinde, polipleri erken tanımak için kolonoskopi yaptırmak büyük önem taşıyor. Klasik kolonoskopinin hazırlık ve çekim sürecinden korkan hastaların imdadına sanal kolonoskopi çözüm oluyor. Tomografi eşliğinde 5 dakikada yapılan ve ön hazırlığı çok daha hafif geçen sanal kolonoskopi, Liv Hospital Radyoloji Kliniği uzman hekimleri tarafından başarıyla uygulanıyor. Hem Amerika hem de Avrupa’da on binlerce hasta üzerinde çalışmalar yapılmıştır. İkisinde de 10 mm üzerindeki polipleri saptama duyarlılığı yüzde 90 olarak gösterilmiştir.

Sanal kolonoskopi nedir?

Tomografi eşliğinde yapılan bir tetkiktir. Kolonun incelenmesine yarar. Kolondaki polypoid lezyonlarını, kolon tümörünü, kolon kanserini bulmaya yarar.
 

Nasıl yapılıyor?

Hasta aç karnına gelir ve tomografi cihazına yatırılır. Tomografi eşliğinde kalın bağırsak kontrollerle şişirilir. Normal kolonoskopide bir boruyla çekuma kadar gidilir. Sanal kolonoskopide çok küçük bir idrar sondası rektumdan içeri konulur ve kalın bağırsak şişirilir. Hastaya sırt üstü ve yüz üstü çekimler yapılır. Bir tarama 30 saniye sürer. Hastanın girmesi çıkması toplam 5 dakikadır. Hasta uyutulmaz. Uyuşturucu verilmez. Can acıtıcı bir işlem değildir. Çekimler yapıldıktan sonra bilgisayar yardımıyla 3 boyutlu şekilde kalın bağırsakların içinde gezinilebilir. Böylece buradaki polipler ve lezyonları görülebilir.
 

Normal kolonoskopiden (Konvansiyonel) farkı nedir?

Hastaya işlemden önce azaltılmış bağırsak temizliği verilir. Normal kolonoskopide hastalara katı bir diyet verilir. Sanal kolonoskopide ise çok daha hafif bir diyet ve ishal ilaçlarının yarısı kadar doz verilir. Hasta birkaç defa tuvalete gider. Bir gün önce katı gıdalardan hafif bir diyet yaptırılır. Çünkü kolonda dışkı kalsa bile sorun olmaz. Bir düğmeyle kalan dışkı makinede yok edebilir.
 

Avantajları

 

  • Kolonoskopiye göre minimal invaziv bir tetkiktir.
  • Sedasyon ihtiyacı yoktur. Anestezi alamayacak hastalarda çok işe yarar.
  • Hasta konforu yüksektir. Çünkü hazırlık aşaması çok daha kolay, sevimsiz bir işlem değildir.
  • Karındaki bütün organlar görülür. Tam bir check-up niteliğindedir.
  • Kıvrımlı kolonlar daha iyi değerlendirilir.
  • Batında, kolonda tümör varsa karın içine sıçrayan tümörleri de gösterir.
  • Tıkayıcı tümörlerde başka tümör olup olmadığını gösterir.
  • Hangi durumlarda yapılır?
  • Kolorektal kanser taraması
  • Tamamlanmamış kolonoskopi (Spazm, kolonik tortüozite, dolikokolon, divertikülozis, kooperasyon eksikliği)
  • Tıkayıcı kolon kanserlerinde, kolonda başka tümör olup olmadığının araştırılması
  • Konvansiyonel kolonoskopinin yapılamadığı durumlar (İleri yaşta hastalar olabilir, kan pıhtılaştırıcısı kullanır, anestezi alamaz)
  • Konvansiyonel kolonoskopiyi reddeden hastalar
  • Gaitada gizli kan testi pozitif hastalar

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır