ismail erzurumluoğlu sipariş / Maket araçlar yoğun ilgi görüyor - Aydın Cesur Haber

Ismail Erzurumluoğlu Sipariş

ismail erzurumluoğlu sipariş

Maket araçlar yoğun ilgi görüyor

Aydın’da yaşayan İsmail Erzurumluoğlu, hobi olarak başladığı maket araç yapım işini yoğun talep üzerine büyüterek yurt içine ve yurt dışına satış yapar haline geldi. Oğlu Güner ile birlikte uzun yıllar reklamcılık işi yapan ve 9 yıl önce de maket araç işine geçiş yapan İsmail Erzurumluoğlu, yaptığı maketlerin sosyal medyada yayımlanmasının ardından gelen taleplere yetişmekte zaman zaman zorluk çektiğini belirterek, maket araç işini öğrenmek ve yanında çalışmak isteyenlere kapısının açık olduğunu belirtti.

"Dünyada benim sistemimde bu işi yapan başka biri yok"
Dünya genelinde kendi sisteminin tek olduğunu ve yaptıkları maketlerin dünyada tek olduğunu belirten İsmail Erzurumluoğlu, "Bizim kendi oyuncağımız hiç olmadı. Küçüklüğümüzde oyuncaklarımızı telden, naylon parçalardan ve ağaçlardan kendimizce bir şeyler yaptık hep. O zamanlardan gelen bir otobüs hevesim vardı. Gençlik yıllarımda, askere gitmeden önce de sevdiğim bir otobüsün maketini yaptım. O otobüsün fotoğrafını çektirmek istedim ve o zamanlarda teknoloji bu kadar gelişmediği için fotoğrafçıya gitmem gerekiyordu. Stüdyoya giderken de ’20 yaşına gelmişsin hala çocuk oyuncağı mı yapıyorsun’ demesinler diye battaniyeye sararak götürdüm. Keşke deselerdi ve o dönemden bu yana bu işi yapıyor olsaydım. Şu anda yaptığımız maketler dünyada tek. Benim sistemimde bu işi yapan dünyada benden başka kimse yok" dedi.

"Sosyal medya dönüm noktamız oldu"
Amatörce başladığı maket araçların sosyal medyada paylaşılmasının dönüm noktası olduğunu belirten Erzurumluoğlu, "Satmaktan ziyade amatörce kendim hobi amaçlı başladım. tane yaptıktan sonra kendi asıl mesleğim olan reklamcılığa başladım. Sonrasında yaş kemale erdi ve bu yaştan sonra da iş yerinin bir kenarında yine maket işini yapmak istedim. Tamamen el yapımı saçtan, çelikten ve alüminyumdan birkaç model maket yaptım. Bu modelleri çocuklar sosyal medya hesaplarında paylaştılar. Paylaşımlarının ardından bit talep patlaması yaşadık, fuarlardan davetler aldık. O gün bu gündür yani 30 yıllık reklamcılık hayatımın sonrasındaki 9 yıllık süre içerisinde maket yapıyoruz. Bu güne kadar bin 2 bin tane üretmişizdir" diye konuştu.

"Yurt içi ve yurt dışına gönderiyoruz"
Oğlu Güner ile birlikte ürettikleri maket araçları yurt içi ve yurt dışına gönderdiklerini ve talebin yoğun olduğunu kaydeden Erzurumluoğlu, "Türkiye’nin 80 vilayetine ve yurt dışına da gönderiyorum. Farı yanan büyük ebatlı farı yanan maketlerimiz 1/10 ölçekli ve tamamen el yapımı ürünlerdir. Onlarda kalıp sistemi kullanmıyoruz. Bunların da fiyatları alıcılara yüksek geliyor. Her birinin üretimi en az bir ila bir buçuk aylık zaman alıyor. Biz de onun karşılığını alabilmemiz için mecburen fiyatını yüksek tutuyoruz. Herkes almak istiyor ama alamıyor derken ölçülerini ortalama yarıya düşürdük. Çeşitli özelliklerinde de oynamalar yaparak 10’da 1, 5’de 1 fiyatına düşürdük. Yaptığımız 1/18 modellerini minimum 50 adet yapmak şartıyla üretime geçtik. Oğlum Güner bilgisayarda işliyor, makinelerimizde kalıplaştırıyoruz, baskılarını yapıyoruz. Geri kalan tezgahtaki işleri, boyaları, aksesuarları bana ait. Bitirince kutularına varana kadar kendimiz yapıyoruz, dışarıya bağımlı değiliz. Hiç bir parçamızı dışarıdan almıyoruz" dedi.

"Öğrenmek ve çalışmak isteyene kapımız açık"
Maket araç yapım işini öğrenmek isteyen ve yanında çalışmak isteyenlere kapılarının her zaman açık olduğunu sözlerine ekleyen Erzurumluoğlu, "Keşke birileri gelse, öğrense. Ben yaşına geldim ve daha ne kadar çalışıp, ne kadar yaşayacağım bilemiyorum. Oğlum Güner ile beraber çalışacak kişi ya da kişileri istihdam edebilecek durumdayız. İş var, ama biz yapamayız diye üst üste sipariş almıyoruz, alamıyoruz. Bu işi öğrenmek isteyen ve bizle birlikte çalışmak isteyenlere ’kurs parası verin’ demiyoruz. Yeter ki gelsin, bize faydası dokunsun, kendini geliştirsin bu işi de öğrensin" ifadelerini kullandı.

"Yapamayacağımız maket modeli yok"
Babası ile birlikte çalışan ve maket araç işinde iddialı olduklarını belirten Güner Erzurumluoğlu ise şunları kaydetti:

"Ben genel olarak bilgisayar çizimleri, CNC kesimleri, kalıplandırma gibi işlerle daha çok ön plandayım. Babam da daha sonrasında bunların toplanması, boyanması ve satışa hazır hale getirilmesi gibi işlere bakıyor. Yapamayacağımız bir maket modeli yok. Biz genel olarak ticari araç yani büyük kamyon ve otobüs üzerine maketler yapıyoruz, otomobil maketi yapmıyoruz. Onları yapan firmalar var ve belirli fiyatlarda bulabiliyorsunuz. Bizdeki modellerin özellikleri genel olarak Türkiye’de kullanılan modeller. Bazı modeller vardır mesela dışarıda kesinlikle bulamazsınız sadece Türkiye’de vardır. Biz de bunların maketlerini yapıyoruz. Bir de üst yapıcı firmalarımız var. Onların üst yapı kendi imalatlarının aynısını kopyalayarak maketlendiriyoruz, onlar da hediye ediyorlar. Maketleri yapmak seri üretim dediğimizde bile 1 buçuk ayımızı alıyor. Özel tasarım bir şey varsa o da çok farklı zamanda çıkıyor. Tasarımına ve zorluğuna göre 1 ay ya da 3 ay gibi zaman alıyor."

#maket araç, Aydın, ihracat

Aydın'da torunları için kamyon maketleri yaptı, dünya talip oldu

Aydın’da torunları için kamyon maketleri yaptı, dünya talip oldu

Aydın'da torunları için yaptığı araç maketlerinin internette paylaşılmasının ardından, birçok ülkeden sipariş almaya başlayan İsmail Erzurumluoğlu, galeri kurup maket araç ihracatına başladı.

Aydın’da torunları için kamyon maketleri yaptı, dünya talip oldu

Aydın'da yaşayan 63 yaşındaki İsmail Erzurumluoğlu, emekli olduktan sonra torunları oynasın diye yaptığı el emeği kamyon, otobüs gibi maket araçlarına dünyanın pek çok ülkesinden talep gelince galeri kurup ihracatına başladı.

Aydın’da torunları için kamyon maketleri yaptı, dünya talip oldu

Efeler ilçesinde 4 yıl önce torunu için yaptığı araç maketlerinin internetten paylaşılmasıyla Türkiye'nin birçok kentinden sipariş alan Erzurumluoğlu, hobi olarak başladığı işi ticarete döktü.

Aydın’da torunları için kamyon maketleri yaptı, dünya talip oldu

Erzurumluoğlu, Türkiye'deki siparişleri yetiştirmeye çalışırken dünyanın birçok ülkesinden talep gelince Toptan Gıda Çarşısı'nda bin metrekarelik atölye kurdu.

Aydın’da torunları için kamyon maketleri yaptı, dünya talip oldu

Emekli olunca torunlarına araç maketleri yaparak vakit geçirmeyi hayal ederken kendini uluslararası ticaretin içinde bulan Erzurumluoğlu, hobi amaçlı başladığı araç maketin, ciddi uğraş isteyen bir işletmeye dönüşmesinin gururunu yaşadığını söyledi.

Aydın’da torunları için kamyon maketleri yaptı, dünya talip oldu

Emeklilik günlerinde vakit geçsin diyerek yaklaşık 40 yıl önce oğlu için el emeğiyle yaptığı otobüs maketinin benzerini torunları için yaptığını dile getiren Erzurumluoğlu, "Çocuklarım bunları internetten paylaşmış. Büyük ilgi gördü. Türkiye'nin birçok ilinden almak istediler." dedi.

Aydın’da torunları için kamyon maketleri yaptı, dünya talip oldu

Erzurumluoğlu, vakit geçsin, evin bütçesine de katkı olsun diye bazı birkaç siparişe cevap verdiğini, günden güne işlerin arttığını farkettiğini, talepleri karşılamak için mevcut atölyesini büyüttüğünü kaydetti.

Torunu için başladı, dünyaya satıyor

aydın'da yaşayan 63 yaşındaki ismail erzurumluoğlu, emekli olduktan sonra torunları oynasın diye yaptığı el emeği kamyon, otobüs gibi maket araçlarına dünyanın pek çok ülkesinden talep gelince galeri kurup ihracata başladı.

efeler ilçesinde 4 yıl önce torunu için yaptığı araç maketlerinin internetten paylaşılmasıyla türkiye'nin birçok kentinden sipariş alan erzurumluoğlu, hobi olarak başladığı işi ticarete döktü.

erzurumluoğlu, türkiye'deki siparişleri yetiştirmeye çalışırken dünyanın birçok ülkesinden de talep gelmeye başlayınca bir atölye kurdu.

talepleri yetiştiremiyor

emeklilik günlerinde vakit geçsin diye yaklaşık 40 yıl önce oğlu için el emeğiyle yaptığı otobüs maketinin benzerini torunları için yaptığını anlatan erzurumluoğlu, "çocuklarım bunları internetten paylaşmış. büyük ilgi gördü. türkiye'nin birçok ilinden almak istediler" dedi.

erzurumluoğlu, vakit geçsin, evin bütçesine de katkı olsun diye birkaç siparişe cevap verdiğini, günden güne işlerin arttığını farkettiğini, talepleri karşılamak için mevcut atölyesini büyüttüğünü belirtti.

gelen siparişlerin altından kalkmakta güçlük çektiklerini dile getiren erzurumluoğlu, şöyle devam etti:

"yetişmek mümkün değil. benim burada en az kişilik bir ekip olmam lazım ki siparişleri alıp yapabileyim. benden istenen 10 adet değil, en az 50 adet. o rakamlarda seri üretime geçmem gerekiyor. fabrikasyon sistemiyle her bir parçasını üretip, tezgahlarda kişinin onu montajlaması sonra ambalajlaması gerekiyor. ancak ben burada hepsini tamamen elle yapıyorum. el yapımıyla yıllık yapabileceğimiz 15, bilemediniz 30 tane. bunu seri üretime döndürmeye çalıştık. aradan geçen 4 yıllık süre içinde, adetlik siparişleri almaya başladık. bu arada bizim için önemli olan cıvata hariç her parçasını elde ürettiğim için müzelik ürünlerdi. ’e yakın otobüs modeli ürettim. kamyon müzesi için kamyon yaptım."

türkiye'nin önde gelen otobüs ve kamyon üreticilerinin hediyelik eşya olarak maket siparişi verdiğini belirten erzurumluoğlu, "sabah namazından yatsı namazına kadar hiç durmaksızın, sıcak bir yemek yemeden, sıcak bir çay içmeden çalışıyorum. bu iş sizi çok sürüklüyor. bir şeyler yapıyorsunuz, boş zaman yok. pazar yok. pazar günü dahi çalışmaya başladım. yaz mevsiminde günde 18 saat, kış mevsimindeyse saat çalışıyorum" diye konuştu.

çin ile rekabet etmek istiyor

bazı teknik konularda oğlunun yardımı dışında tamamını el emeğiyle yılda yaklaşık adet maket ürettiğini söyleyen erzurumluoğlu, "şimdi binli adetlerde siparişler geliyor. onları nasıl üretiriz? çin'le, avrupa'yla, amerika'yla rekabet nasıl olur? onun araştırması içindeyiz. inşallah yakında, o siparişleri karşılamak gibi bir arzumuz var. küçük bir firmayız, kurumsal olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

erzurumluoğlu, talebe göre bazen bir maketin yapımının aylar sürdüğünü belirterek, fiyatlarının zorluk derecesine göre lira ile 6 bin lira arasında değiştiği ifade etti.

maketlerin yurt dışında yoğun ilgi gördüğünü aktaran erzurumluoğlu, şöyle devam etti:

"ilk olarak romanya'dan 30 otobüs maketi siparişi aldık. şu anda ingiltere'den almanya'ya, endonezya'dan afganistan'a kadar dünyanın pek çok ülkesinden maket siparişleri alıyoruz. romanya'ya ihracat belgemiz henüz olmadığı için bunu başka bir arkadaşımız aracılığıyla yolladık. mail atıyorlar bize. sosyal medyadan talepte bulunuyorlar ama bizde dil yok, öğrenecek zaman da yok bu yaştan sonra. bize yardımcı olacak kişi de bulamıyoruz. atölyede çalışacak yardımcılara ihtiyacımız var ama bizi kimse ciddi görmüyor. oyuncak değil mi diyorlar? bunu bir sektör olarak görmüyorlar. oysa bizim amacımız avrupa ile çin’le rekabet edecek düzeye türkiye’yi getirmek."

kaynak: aa

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası