fen öğretmeni olmak için hangi liseye gitmek gerekir / Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri

Fen Öğretmeni Olmak Için Hangi Liseye Gitmek Gerekir

fen öğretmeni olmak için hangi liseye gitmek gerekir

Öğrenci İşleri Menü

Soru Meslek Lisesi mezunları mühendis olabilir mi?

Cevap:Meslek Lisesi mezunları Mühendislik Fakülteleri  veya  Teknoloji Fakülteleri´nin mühendislik bölümlerinde lisans eğitimi alarak  "Mühendis" olabilirler. Teknoloji Fakültelerinde sadece meslek lisesi mezunlarının tercih de bulunabileceği kontenjanlar ayrılmaktadır(M.T.O.K). Bu kontenjanlara Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Genel Lise mezunları tercihleri arasında gösteremez..

Bu sayede meslek lisesi mezunları kendi aralarında yarışarak Mühendislik Fakültelerine yerleşebilmektedirler.

Üniversite ( ÖSYM sonuçları)

Bölüm

Puan Türü

Kontenjan

En Küçük Puanı

Celal Bayar Üniversitesi

Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi(TURGUTLU)

Yazilim Mühendisligi

MF-4

36

,

Celal Bayar Üniversitesi

Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi(TURGUTLU)

Yazilim Mühendisligi (M.T.O.K.)

MF-4

16

,

Soru 2.  Teknoloji Fakültesi mezunlarının unvanı ve iş bulma olanakları nelerdir?

Cevap: Teknoloji  Fakültesi mezunlarına ilgili alanda Mühendis  unvanı ve Mühendislik diploması verilir. Diğer mühendislik Fakültesi mezunlarından hiç bir farkı yoktur. Mühendislerin çalıştığı bütün kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler. Ayrıca Pedagojik formasyon almaları halinde meslek liselerinde öğretmen olarak görev yapabilmektedirler.

Soru 3. Teknoloji Fakültesi mezunlarının imza yetkisi  var mı?

Cevap: Teknoloji Fakültesi mezunu mühendislerin imza yetkisi vardır.  Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliğine bağlı mühendis odalarına üye olabilir.

Soru funduszeue.infooji Fakültelerinin amacı nedir?

Cevap:  Teknoloji fakültelerinin amacı;  uygulamaya dönük mühendis yetiştirmektir. Teknoloji fakülteleri hem piyasanın  ihtiyacı olan yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak hem de Mesleki ve Teknik  Eğitim kurumlarının gereksinim duyduğu öğretmen ihtiyacını karşılamak amacını  taşırlar.

Soru 5. Teknoloji Fakültelerinde Hazırlık sınıfı var mı?

Cevap: Teknoloji Fakülteleri'ne M.T.O.K kontenjanından yerleşenlere 1  yıllık Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden oluşan İntibak Eğitimi  (Hazırlık) verilir.

Soru 6. Teknoloji Fakültelerini kimler tercih edebilir, kimler tercih  edemez?

Cevap: Teknoloji Fakültelerinin M.T.O.K. kontenjanlarını sadece meslek  liselerinin ilgili bölümünden mezun öğrenciler tercih edebilir.                   

Teknoloji  Fakültelerinin lisans programlarının M.T.O.K. kontenjanını, genel lise mezunları ile mesleki ve teknik ortaöğretim  kurumlarının diğer alanlarından mezun olan adaylar tercihleri arasında  gösteremezler.

Soru 7.   M.T.O.K.'un açılımı nedir?

Cevap:   M.T.O.K. ; Mesleki ve Teknik  Ortaöğretim (Anodulu Teknik Lise-Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi)

 Kurumları'nın kısaltılmasıdır.

Soru 8. M.T.O.K.  kontenjanları hangi fakültelerin  bünyesinde bulunmaktadır?

Cevap:M.T.O.K.'lar  üniversitelerin sadece teknoloji fakülteleri bünyesinde bulunur. 

Soru 9.Meslek lisesi mezunu adayların yerleştirilmesinde ek puan uygulaması var mı?

Cevap:Meslek liseli adaylar için bir ek puan yoktur. Ancak meslek lisesi mezunu öğrenciler kendileri için ayrılmış olan MTOK kontenjanına müracaat etmeleri durumunda kendi aralarında sıralanarak bu kontenjanlara yerleşebilir.

Soru Makina Teknolojisi Metal  Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi,Bilişim Teknolojisi ve Mobilya İç Mekan Tasarımı Alanlarından mezun olan öğrencilerimiz hangi  bölümleri tercih edebilirler?

Cevap: ( ÖSYM KLAVUZUNA GÖRE)

Makina Teknolojisi Alanı mezunları

§  Makine Mühendisliği

§  İmalat  Mühendisliği

§  Mekatronik Mühendisliği

§  Otomotiv Mühendisliği

Metal Teknolojisi Alanı mezunları

§  İmalat  Mühendisliği

§  Metalurji  ve Malzeme Mühendisliği   

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı  mezunları

§  Bilgisayar  Mühendisliği

§  Elektrik- Elektronik Mühendisliği

§  Mekatronik Mühendisliği

§  Enerji Sistemleri Mühendisliği

§  Biyomedikal Mühendisliği

Bilişim  Teknolojisi Alanı mezunları

§  Bilgisayar Mühendisliği

§  Elektrik-Elektronik Mühendisliği

§  Yazılım Mühendisliği

§  Biyomedikal Mühendisliği

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı mezunları

§               Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği

§               İnşaat Mühendisliği

Fen Bilgisi &#;ğretmeni Nasıl Olunur?

Genel Özellikler

Aşağıdaki veriler, şu an Fen Bilgisi &#;ğretmeni pozisyonunda çalışanların ortak özelliklerine göre analiz edilmiştir.

  • Mezun Oldukları İlk 5 Üniversite

    1. Gazi &#;niversitesi
    2. Ondokuz Mayıs &#;niversitesi
    3. Manisa Celal Bayar &#;niversitesi
    4. Karadeniz Teknik &#;niversitesi (KT&#;)
    5. Atat&#;rk &#;niversitesi
  • Mezun Oldukları İlk 5 Bölüm

    Fen Bilgisi &#;ğretmenliği%

    Fizik &#;ğretmenliği%

  • Çalıştıkları İlk 5 Sektör

  • Çalıştıkları İlk 5 Departman

  • Eğitim Durumu

    1. &#;niversite
    2. Y&#;ksek lisans
    3. Diğer
    4. Doktora
    5. Lise
  • Cinsiyet Dağılımı

Son Güncellenme:

Öğretmenlik ülkemizde kutsal sayılan mesleklerden birisidir. Öğretmenliğin farklı pek çok branşı bulunmaktadır. Biyoloji öğretmenliği de bunlardan birisidir. Biyoloji Öğretmeni olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Biyoloji Öğretmeni Kimdir?

Dershanelerde, etüt merkezlerinde, orta öğretim ve lise düzeyindeki kurumlarda öğrencilere fen bilgisi dersleri ve biyoloji dersleri veren öğretmenlere Biyoloji Öğretmeni denmektedir. Biyoloji Öğretmenliği canlıların bütün yaşam evreleri ile ilgilenmektedir. Biyoloji Bilimi ile doğrudan ilgisi bulunan bu branşa sahip öğretmenler öğrencileri de bu alanda yetiştirmektedir.

Biyoloji Öğretmeni Ne İş Yapar?

Öğretmenler kendi alanlarında öğrencileri yetiştirme görevlerine sahiplerdir. Biyoloji Öğretmenleri ise öğrenciler ile birebir ilişki kurarak konuları anlatır ve öğrenilmesi adına pek çok test uygular. Biyoloji konusu beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeyi öğrenci gruplarına hangi yöntemler ile öğreteceği MEB tarafından onaylanmış olan programlarda belirtilmiştir. Biyoloji Öğretmeni bu programlara uygun olarak eğitim vereceği öğrenci yaş grubuna karşı çalışma planı hazırlayarak bu programı uygular. Bu şekilde öğrencilerine alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır.

Biyoloji Öğretmeni Nasıl Olunur?

Biyoloji Öğretmeni olmak isteyen kişiler üniversitelerin eğitim fakültelerinde bulunan Biyoloji  Öğretmenliği bölümünü okuyup bitirmeleri gerekmektedir. Bunun dışında Biyoloji Öğretmeni olabilmek için üniversitelerin Biyoloji bölümü de okunabilir. Fakat Biyoloji bölümü okunduktan sonra formasyon eğitimi alınması gerekmektedir. Ayrıca devlet okullarında öğretmenlik yapmak isteyen kişiler KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girip gerekli puanı almaları gerekmektedir.

Biyoloji Öğretmeninin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Biyoloji Öğretmenleri öğrencileri ile birebir ilişki kurarak biyoloji alanında konuları anlatır. Biyoloji Öğretmenleri eğitim vermenin dışında pek çok görevi ve sorumluluğu da bulunmaktadır. Biyoloji Öğretmenlerinin görev ve sorumlulukları şunlardır:

- Eğitim verilecek olan grubu tanımak ve onlara uygun bir eğitim programı hazırlamak
- Öğrencilerinin başarı durumlarını test etmek
- Birçok etkinlik düzenleyerek öğrencilerin sosyal yönlerini geliştirmek
- Öğrencilerin sorunlarına karşı çözümler getirmek
- Kendi alanı ile ilgili yeni gelişmeleri izleyip bu bilgileri öğrencilere katmak
- Nöbetçi olduğu günlerde disiplini sağlamak
- Sınıf öğretmeni veya rehber öğretmeni olduğu öğrencilere her anlamda yardımcı olmak Biyoloji Öğretmenlerinin görev ve sorumlulukları arasında yer almaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası