2018 19 üniversite taban puanları ösym / Üniversite TABAN Puanları Öğren | ÖSYM YKS TYT AYT Tercih Kılavuzu - Türkiye Gazetesi

2018 19 Üniversite Taban Puanları Ösym

2018 19 üniversite taban puanları ösym

ÖSYM YKS TYT AYT Tercih Kılavuzu

ÖSYM üniversite taban puanları için açıklama yaptı mı? üniversite tavan puanları ve üniversite taban puanları açıklandı mı? YKS'ye giren üniversite adayları sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte hangi üniversiteleri tercih edebileceklerini araştırıyor. 7 Ağustos'ta başlayacak olan tercihler öncesinde ÖSYM tercih kılavuzu ve üniversite taban puanları merakla araştırlıyor. Okul öncesi öğretmenliği, hukuk, tıp fakültesi, mimarlık ve diş hekimliği gibi bölümlerin taban puanları haberimizde. Sınav sisteminin değişmesiyle birlikte değişen puan sistemi adayları endişelendiriyor. Tercih yaparken üniversite tercih kılavuzu TYT AYT ve üniversite taban puanları baz alınacak. İşte adayların işini kolaylaştırabilecek üniversite taban puanları () ve tercih kılavuzu  

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI TABLOSU (2 YILLIK- ÖNLİSANS)

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI TABLOSU (4 YILLIK - LİSANS)

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS sonuçlarının açıklanması ardından tercih listeleri Ağustos tarihleri arasında oluşturacak. ÖSYM tarafından tercih süreci başladığında, yılı tercih kılavuzu da yayınlanacak. Adaylar tercih kılavuzunu inceleyerek yükseköğretim programları arasında tercihlerini yapacaklar. Tercih listeleri oluşturulduktan sonra adaylar, puanlarına ve tercih sıralamalarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirilecek. İlk tercih işlemi sonucunda boş kalan kontenjanlar için adaylar, ikinci defa tercih işlemi yapabilecek.

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

HUKUK TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

TIP FAKÜLTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

MİMARLIK TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

DİŞ HEKİMLİĞİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

HEMŞİRELİK VE ANESTEZİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

ÜNİVERSİTE KONTENJAN KILAVUZU

Üniversite kontanjan kılavuzu ÖSYM'nin sitesinde yayınlandı. Üniversitelerin hangi bölümlerinde ne kadar kontanjan olduğunu öğrenmek isteyen adaylar iöçin rehberlik edecek olan kılavuz yayınlandı.

ÜNİVERSİTE KONTENJAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS PUAN DAĞILIMI

YKS'ye giren adaylardan TYT'de, sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde birer, dilde ise 5 aday puan alma başarısını gösterdi.

Ortaöğretim Başarı Puanı'nın 0,12 ile çarpılarak sınav puanına eklenmesiyle elde edilen puanlara göre, TYT'de 18, sözelde 1, sayısalda 51, eşit ağırlıkta 3 ve dilde 7 aday, ve üstünde puan aldı.

TYT'de sınavı geçerli olan 2 milyon bin adayın testlerdeki ortalama doğru cevap sayıları şöyle:

“Türkçe 40 soruda 16, ortalama, sosyal bilimler 20 soruda 6, ortalama, temel matematik 40 soruda 5, ortalama, fen bilimleri 20 soruda 2, ortalama.”

AYT'ye girip sınavı geçerli kabul edilen 1 milyon bin adayın ortalama doğru cevap sayıları ise şu şekilde:

“Türk dili ve edebiyatı 24 soruda 4, ortalama, tarih-1 10 soruda 1, ortalama, coğrafya-1 6 soruda 2, ortalama, tarih-2 11 soruda 1, ortalama, coğrafya-2 11 soruda 2, ortalama, felsefe grubu testinde 12 soruda 2, ortalama, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe grubu testinde 6 soruda ortalama 2,, matematik 40 soruda ortalama 3,, fizik 14 soruda 0, ortalama, kimya 13 soruda 1, ortalama, biyoloji 13 soruda 1, ortalama.”

Sınavda 80 sorunun yöneltildiği YDT'nin Almanca oturumuna giren 2 bin adayın ortalaması 31,, Arapça oturumuna katılan 4 bin adayın ortalaması 11,, Fransızca oturumunda yer alan bin 4 adayın ortalaması 29,, İngilizce oturumuna giren bin adayın ortalaması 24,, Rusça oturumundaki adayın ortalaması ise 31, olarak hesaplandı.

Bir bölüm hayali kuran adaylar için  Üniversite başarı sıralamaları Üniversitelerin Taban ve Tavan Puanları ile Bölümlerini ve Kontenjanlarını ÖSYM verilerine göre bu sayfada. funduszeue.info sitemizde yer alan üniversiteler bazında taban puanlar ile bölümlere yönelik puanlar tamamen güncel olup, ÖSYM&#;nin en son yapmış olduğu yerleştirme sonuçlarına göre oluşturulmuştur. TYT ve YKS sınavlarına girecek adaylar sitemizdeki puanları gönül rahatlığı ile ciddiye alabilirler.

Yine her üniversite ve bölümün altında geçmişten günümüze değin, ilgili üniversite ve bölümlere yönelik yorumlar bulunur. Bu yorumlar bizzat bölümü okuyan öğrenciler ya da tercih yapmayı düşünen adaylar tarafından yazıldıkları için değerlidir. Değerlendirmeleri okuyabilir sizler de katkılarınızı sunabilirsiniz. Aşağıda il il üniversitelerin taban puanlarını ve bölümleri yer almaktadır.  İstediğiniz ildeki üniversitenin taban puanlarına,kontenjan bilgilerine ve bölümlerine ulaşabilirsiniz. YKS ve YTY&#;ye girip ve tercih yapacak üniversite adayları aşağıda yer alan puanlara göre tercih yapacaklardır .

2 Yıllık Bölümler ve Puanları İçin Tıkla
4 Yıllık Bölümler ve Puanları İçin Tıkla

Üniversiteler Bazında Puanları İncelemek İçin Aşağıdan Üniversite Linklerini Kullanınız

İl İl Üniversite Puanları, Üniversite Taban Puanları ve Bölümleri Üniversite Başarı Sıralamaları  TYT YKS Üniversite Taban Puanları Bölümler ve Kontenjanları ,Hangi Üniversite Kaç Puan Üniversite Başarı Sıralaması,Üniversite Bölümleri ÖSYM,ÖSYM YKS TYT Taban Puanları , Paralı Vakıf Özel Üniversitelerin Taban Puanları Buradan öğrenebilirsiniz &#;

YKS tercih kılavuzu başarı sıralaması belli oldu! ÖSYM ile üniversite taban puanları sorgulama ekranı

Yüz binlerece adayın büyük merakla beklediği heyecanla beklediği YKS tercih kılavuzu başarı sıralaması açıklandı. ÖSYM'nin resmi sitesi bu açıklama sonrası büyük yoğunluk yaşadı. Sonuçları öğrenen adaylar üniversite YKS taban ve tavan puanları ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. 2 ve 4 yıllık bölümlerin üniversite taban puanları açıklanacak mı? ÖSYM ile YKS tercih kılavuzu ve üniversite taban puanları haberimizde

Yayınlanma:

YKS tercih kılavuzu başarı sıralaması belli oldu! ÖSYM ile üniversite taban puanları sorgulama ekranı

YKS tercih kılavuzu ÖSYM’nin resmi internet sitesinden yayınlandı. 2 ve 4 yıllık lisans – ön lisans bölümlerin üniversite taban puanları ise yayınlanmadı. Açıklanan sınav sonuçlarının ardından istediği üniversiteye girebilmenin hayalini kuran öğrenciler geçtiğimiz yılın üniversite taban puanları hakkında detaylı bilgiyi bu başlık altından öğrenebilirler.

funduszeue.info?SonucID=" target="_blank">YKS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversite sınav sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. YKS sonucunu öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM AİS üzerinden sınav sonucunu sorgulayabilecek. Üniversite tercihleri ise 7 Ağustos ile 14 Ağustos arasında gerçekleşecek.

Sınav sisteminin değişmesi ile adayların puan sistemi de değişti. Puan sisteminin ve katsayıların değişmesi ile birlikte,üniversite tercihi yapacak adayların önceki yılın taban ve tavan puanları yerine sıralamaları baz alması gerekiyor. Katsayıların değişmesi sıralamalar da yanıltıcı olabilir. Aşağıdaki linklerden üniversite taban puanlarını öğrenebilirsiniz.

ÜNİVERSİTE PUAN TABLOSU 1

ÜNİVERSİTE PUAN TABLOSU 2

KONTENJAN KILAVUZU

Sonuçların açıklanmasının ardından ise adaylar için bir hafta sürecek olan tercih maratonu başlayacak. Üniversite tercihleri Ağustos'ta yapılacak. Tercih bildirim işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde “funduszeue.info” internet adresinden değişiklik yapılabilecek. Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak yapacak. eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacak.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir. Tablo 3’te yer alan ön lisans programlarını, TYT'de ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebileceklerdir. Tablo 4’teki yükseköğretim programlarını, AYT/YDT'de ilgili puan türünde ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebileceklerdir. Yukarıdaki açıklamalara göre her adayın, girmek istediği programları Tablo-3 veya Tablo-4’ten bularak tercih sırasına koyması gerekir. Tercih sırası önemlidir. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacaktır. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değildir. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazabilecektir. YKS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacaktır.

YKS sonuçlarının ardından tercih heyecanı başladı! İşte üniversite taban puanları…

YKS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) adayların puanlarının hesaplanması için gereken kriterlerde güncelleme yaptı. YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya temel matematik testlerinin birinden en az ; Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin birinden en az puan elde edilmesi gerekecek.

Düzenlemeden önce TYT'de temel matematik ve Türkçe testlerinin ‘her birinden' en az ham puana ihtiyaç duyuluyordu. AYT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerden minimum ham puan almaları bekleniyordu.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair  henüz bir bilgilendirilme yapılmadı. Fakat, tercihlerine göre bir programa yerleşecek adayların üniversitelere kayıt takvimleri ÖSYM’nin bilgi amacıyla yayınladığı ön kılavuzda yer alıyor. Buna göre YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3 – 7 Eylül arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3 – 5 Eylül arasında gerçekleştirilecek.

PUAN DAĞILIMI

YKS'ye giren adaylardan TYT'de, sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde birer, dilde ise 5 aday puan alma başarısını gösterdi.

Ortaöğretim Başarı Puanı'nın 0,12 ile çarpılarak sınav puanına eklenmesiyle elde edilen puanlara göre, TYT'de 18, sözelde 1, sayısalda 51, eşit ağırlıkta 3 ve dilde 7 aday, ve üstünde puan aldı.

TYT'de sınavı geçerli olan 2 milyon bin adayın testlerdeki ortalama doğru cevap sayıları şöyle:

“Türkçe 40 soruda 16, ortalama, sosyal bilimler 20 soruda 6, ortalama, temel matematik 40 soruda 5, ortalama, fen bilimleri 20 soruda 2, ortalama.”

AYT'ye girip sınavı geçerli kabul edilen 1 milyon bin adayın ortalama doğru cevap sayıları ise şu şekilde:

“Türk dili ve edebiyatı 24 soruda 4, ortalama, tarih-1 10 soruda 1, ortalama, coğrafya-1 6 soruda 2, ortalama, tarih-2 11 soruda 1, ortalama, coğrafya-2 11 soruda 2, ortalama, felsefe grubu testinde 12 soruda 2, ortalama, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe grubu testinde 6 soruda ortalama 2,, matematik 40 soruda ortalama 3,, fizik 14 soruda 0, ortalama, kimya 13 soruda 1, ortalama, biyoloji 13 soruda 1, ortalama.”

Sınavda 80 sorunun yöneltildiği YDT'nin Almanca oturumuna giren 2 bin adayın ortalaması 31,, Arapça oturumuna katılan 4 bin adayın ortalaması 11,, Fransızca oturumunda yer alan bin 4 adayın ortalaması 29,, İngilizce oturumuna giren bin adayın ortalaması 24,, Rusça oturumundaki adayın ortalaması ise 31, olarak hesaplandı.

YKS İSTATİSTİKLERİ   AÇIKLANDI!

YKS giren adaylardan, Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT), sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde birer, dilde ise 5 aday puan aldı.

ÖSYM tarafından yayımlanan YKS Sonuçları Ön Değerlendirme Raporu'na göre, TYT'ye başvuran 2 milyon bin adaydan, 2 milyon bin 'ünün sınavı geçerli sayıldı.

Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) başvuran 2 milyon 19 bin adaydan 1 milyon bin 'inin sınavı, Yabancı Dil Testi'ne (YDT) başvuran bin adaydan da bin 'ünün sınavı geçerli kabul edildi.

TYT'ye giren adayların yüzde 83,06'sı AYT'ye, yüzde 4,85'i ise YDT oturumlarına katıldı.

aisAlmancaArapçaBiyolojiİngilizceinternetkimyaKPSSmatematikokulÖSYMRusçasınavsözTercih KılavuzuYKS



Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Bu sayfamız içerisinde ÖSYM tarafından yapılan YKS sisteminde yer alan TYT ve AYT sınavlarına girerek gidebileceğiniz üniversite taban puanları yer almaktadır.

Adaylar tercih yaparken ÖSYM tarafından paylaşılan uzun listeler ve tablolar arasında kafa karışıklığı yaşayabilmektedirler. Bu yüzden sizler için bölümler belli sınıflandırmalara ayırdık. Üniversite bölümlerini 4 yıllık, 2 yıllık ve üniversitelere göre ayırmanın yanı sıra sağlık, öğretmenlik gibi mesleklere göre ve sayısal, sözel gibi puan türlerine göre sınıflandırdık. Aşağıdaki tabloda yer alan alanlara tıkladıktan sonra puanını öğrenmek istediğiniz bölümü seçmeniz yeterli olacaktır. Üniversite Taban Puanları ve Sıralamaları şu şekildedir:

Üniversite tercihi yaparken en çok dikkat etmemiz gereken konulardan biri de puanımızın yettiği bölümleri tercih etmektir. Aksi halde boşta kalma ihtimalimiz olabilir. Bu nedenle üniversite sınavından aldığımız puan çerçevesinde bölümler seçmeli, bu bölümleri tercih listemize yazmalıyız.

Güncel sınav sistemine göre 2 yıllık bölümlerden birine gitmek isteyen aday YKS sisteminin ilk oturumu olan TYT sınavında aldığı puana göre tercih yapmalıdır. 4 yıllık bölümlere gitmek isteyen aday YKS sisteminin ikinci oturumu olan AYT sınavına da girerek yerleştirme puanına göre tercih yapmalıdır. Tercih yapılırken hedeflenen bölümün geçmiş yıllarda (özellikle de bir önceki yıl) alım yaptığı puanlara dikkat etmeliyiz. Üniversitelerin öğrenci alım puanları incelendiğinde uzun yıllar boyunca çok büyük farkların olduğu söylenemez. Fakat yine de puanların o yıl yapılan sınavın zorluk derecesine göre değiştiği de ayrı bir gerçektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası