ibrahim saraçoğlu reflü için kür / Reflüye İyi Gelen Bitkiler ve Bitkisel Kürleri - İbrahim Saraçoğlu Tavsiyeleri

Ibrahim Saraçoğlu Reflü Için Kür

ibrahim saraçoğlu reflü için kür

Helicobacter Pylori'ye Karşı Brokoli Kürü



Mide, tüm bakterileri yok edebilen asidik bir ortamdır ancak helicobacter pyloriden kendini koruyamamaktadır. Helicobacter pylori amonyak üreterek, kendisini bazik yapar ve bu ortamdan kendini korur. Helicobacter pylori uzun yıllar tedavi edilmezse gastrit, ülser ve ileride mide kanserine yakalanma riskine zemin hazırlamaktadır.  

Helicobacter pylori midede gastrit ve ülseri tetikleyen bir bakteridir. Gastrit ve ülserin çözümlenmesi için öncelikle aynısafa bitkisinin kullanılması gerekir. 21 gün Aynısafa bitkisinin kullanılmasının ardından bir hafta ara ile 21 gün daha brokoli kürünün uygulanması gerekir. 






*Midede bulunan Helicobacter pylori için önerimiz brokolidir.


Helicobacter Pylori için Brokoli Kürü Nasıl Hazırlanır?

Kaynayan yarım litre suyun içine gram brokoliyi atılır. Hafif ateşte en fazla dakika haşlanır. ve ılıdıktan sonra süzüp ayrılır. Üçte birini sabah, üçte birini öğlen ve son kalan üçte biri de akşam aç karnına içilir. Brokoli suyunu içtikten sonra 20 dakika su hariç herhangi birşey tüketilmemelidir.


Her yedi günlük uygulamanın sonunda üç gün ara verilir. Toplam uygulama zamanı 21 gün olmalıdır (üç günlük aralar hariç). 
Uygulama tamamlandıktan sonra şikayetlerin tekrar ortaya çıkması durumunda onbeş günlük brokoli kürü uygulanır. 


Çalışan Kişiler;
Öğlen kürünü uygulamakta sorun yaşıyorsa; yarısını sabah, diğer yarısını da akşam aç karnına içebilir.  Bu durumda; bir litre su yerine mL. su kullanılabilir.

Sabah  brokoli kürünün hazırlanamaması durumunda, sabah ve akşam içilecek haşlanmış brokoli suyu akşamdan hazırlanabilir. 

Haşlanmış olan brokoli de ayrıca salata olarak tüketilebilir. 

Dikkat:

Tiroit rahatsızlığı olan kişiler brokoli kürünü uygulamamalıdır.


*Helicobacter Pylori beraberinde Gastrit ve Ülser şikayeti var ise AynısafaKürü uygulanmalıdır. 


Prof Saraçoğlu Aynısafa Bitkisi



**Bağışıklık sistemini güçlendirmek için beraberinde Propolisin kullanılması gerekir.


Not: Helicobacter Pylori şikayetlerine karşı Brokoli kürü kullanımı tek başına yeterli değildir. Yardımcı diğer bitkilerin kullanımı ile ilgili danışmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.





DİKKAT

Tüm bu kürleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; bitkinin raf ömrüdür. İkincisi bitkinin doğru zamanda toplanmış olmasıdır. Üçüncüsü ise bitkinin nasıl kurutulmuş olduğudur. Her bitkinin özelliğine göre uygun koşullarda kurutulmuş olması gerekir. Bazı bitkiler gölgede, bazıları güneşte, bazıları ise karanlıkta kurulması gerekir. En önemlisi ise kullanacağınız bitkinin mutlak surette doğru tür olmasıdır. Eğer doğru bitki türü değil ise kürün etkisini büyük oranda azaltmaktadır.




Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeyiniz. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.



Reflüye Ne İyi Gelir? Doğal Tedavi Yöntemiyle Reflü Nasıl Geçer ve Nasıl Tedavi Edilir?

Reflü rahatsızlığı genellikle yaş aralığında görülürken toplumun %40'ını etkileyen bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Genetik faktörler, gebelik, fazla kilo ve karın içi basıncının artması reflü rahatsızlığının ortaya çıkmasına neden olan faktörler arasında yer alır. Mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması ile midede yer alan proteinlerin sindirilmesine destek olan madde, yemek borusunda birtakım tahrişlere neden olmakta, sonuç olarak ise yemek borusu mide asidine devamlı maruz kalarak kendini koruyamaz hale gelmektedir.

Günümüzde beslenme alışkanlıkları ile birçok sağlık problemleri gelişmekle birlikte bu rahatsızlıkların başında reflü şikayetleri gelmektedir. Tedavi sağlanmadığında reflü, yemek borusunda ülser, kanama darlık, iltihap gibi sorunlara yol açabilir. Aynı zamanda yemek borusunun tahrişi nedeniyle özofagus kanser riski de gelişebiliyor. Reflü kronik bir rahatsızlık olduğundan hastaların uzun vadede reflü şikayetlerini azaltmak ve olası hastalıkları önlemeleri açısından mutlaka uygun bir beslenme alışkanlıkları kazanılması gerekiyor. Öyleyse, reflüye ne iyi gelir? Reflü hastaları ne yemeli? Reflü nasıl geçer? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

REFLÜ NEDEN OLUR?

Reflü oluşumunun temelinde yemek borusunun mide asit içeriğine uzun süre maruz kalması yatmaktadır. Uzun süreli bu temas ile yemek borusunda hasarlar gelişebiliyor ve yanma hissi gerçekleşiyor. Yemek borusunun alt ucundaki kastan meydana gelen kapak, asidin yemek borusuna uzanmasını engellemenin yanı sıra mide içinde kalmasını sağlıyor. Reflü nedenlerinin başında gelen sfinkter kapağının sık aralıklarla gevşemesi ile midede asidik içeriği yemek borusuna kaçabiliyor.

REFLÜ NASIL ANLAŞILIR?

Reflü rahatsızlığı belirtilerinden şikâyetçiyseniz uzman bir doktora görünmenizde fayda bulunur. Reflü tanısı koymak için doktor şikayetlerinizi göz önünde bulundurarak gastroskopi ile mide kapağının incelenmesini ön görecektir. Böylelikle yemek borusundaki hasara ilişkin tüm detaylar gözlemlenecektir. Bazı durumlarda reflü durumunun değerlendirilmesi için mideden doku örneğine ihtiyaç duyulabilir. Bunların yanı sıra pHmetre ve Manometre işlemi ile yemek borusundaki mevcut asit oranı ölçülür ve yemek borusunda reflüye neden olabilecek diğer nedenler incelenir.

REFLÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Midede yanma ve ekşime şikayetleri başta olmak üzere reflü rahatsızlığının diğer belirtileri şunlardır;

  • Ağıza ekşiacı su gelmesi
  • Geğirme
  • Şişkinlik
  • Tüketilen yiyeceğin ağıza geri gelmesi
  • Kilo verme
  • Göğüste yanma
  • Ağız kokusu
  • Kronik faranjit
  • Alerjik astım
  • Kronik sinüzit
  • Diş çürükleri
Reflü sırt ağrısı yapar mı? Sırt ağrısı reflü krizi belirtisi mi?

REFLÜ NASIL GEÇER?

Reflü tedavisinde hedef, reflü şikayetlerini gidermek, yemek borusunda hasar var ise iyileşme sağlamak ve olası diğer komplikasyonları ortadan kaldırmaktır. Reflü şikayetlerini azaltamaya yardımcı olacak hususlar ise şöyle sıralanabilir:

  • Uygun bir beslenme planı oluşturulmak ve öğün saatlerine önem vermek reflü şikayetlerini azaltamaya yardımcı olacak en önemli detaydır.
  • Bir oturuşta mideye fazla yüklenmemeli ki bu genellikle öğün atlamaktan kaynaklanır, küçük porsiyonlar tüketimine özen gösterilmelidir.
  • Akşam yatmadan en az 34 saat önce katı ve sıvı alımı durdurulmalıdır. Mide dolu olduğunda yemek borusuna mide içeriğinin kaçması kolaylaşmaktadır.
  • Bel bölgesini sıkan kıyafetlerden kaçınılması gerekir.
  • Yemekten sonra hemen eğilip kalkmaktan kaçınmalı karın basıncını arttıracak hareketler yapılmalıdır.
  • Yastık yüksekliğinizin 30 cm olmasını sağlanmalıdır.
  • Yemek yerken küçük lokmalara ayırdığınız besinleri iyice çiğnemeye özen göstermelisiniz.
  • Fazla kilo problemi reflü rahatsızlığı şikayetlerini arttırdığından ideal kilonuza ulaşmaya çalışabilirsiniz.

REFLÜ HASTALARI NE YEMEMELİ?

Reflü problemi yaşayan bireylerin bazı yiyeceklerden kaçınması şikayetlerinin azaltması bakımından faydalı olur. İşte reflü hastalarının kaçınması gereken yiyecekler:

  • Çikolata
  • Kahve
  • Gazlı içecekler
  • Baharatlar
  • Soğan
  • Sarımsak
  • Sigara
  • Kızartılmış yiyecekler
  • Ekşili ve salçalı yiyecekler
  • Domates

Reflü şikayetlerini azaltmanıza yardımcı olacak yiyecekler ise şunları içermektedir:

  • Brokoli
  • Muz
  • Elma
  • Havuç
  • Lif oranı yüksek yiyecekler
  • Peynir
  • Kantaron yağı
  • Papatya çayı
  • Fasulye

BEBEKLERDE REFLÜ TEDAVİSİ

Bebeklerde reflü, genellikle bebeğin doğumunun ardından ilk 1 yılı kapsamaktadır. Çoğu zaman 4. ayda artan reflü şikayeti, 6. Ayın ardından azalmaya başlar. Bebeklerin büyük bir kısmında ayından sonra tamamen ortadan kalkan reflü hastalığı iyileşmediği takdirde net bir tanı ve uygun bir tedavi ile reflünün tüm şikayetleri ortadan kaldırılır. İlk bir yılın ardından hala geçmeyen reflü durumu mevcutsa bebeğinizi doktora götürmek faydalı olacaktır.

REFLÜYE İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

Pro. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun reflü hastaları için hazırlamış olduğu küre ilişkin detaylar şu şekildedir;

Reflüyü yatıştırmaya yardımcı olan kür süt, süte alerjisi olanlar için ise havuç suyu şeklindedir. Reflü ağrıları arttığı dönemlerde 12 bardak süt içmek yatıştırmaya yardımcı olur. Havuç suyunu elde etmek için ise katı meyve sıkacağından geçirerek suyunu içebilirsiniz.

REFLÜ İLAÇLARI

Reflünüz beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerine rağmen geçmiyorsa doktora gitmeniz önemlidir. Bu noktada hastalığın tedavisini sağlamak için etkili bazı ilaçlar reçete edilir. Toplumda mide koruyucu olarak bilinen bu ilaçlar omeprrazol, rabeprazol, esomeprazol, pantoprazol, lansoprazol şeklinde 5 gruba ayrılmaktadır. Hangi ilaçları kullanmanız gerektiği, ilaçların dozajı ve ne kadar kullanmanız gerektiği hakkında doktorunuzdan bilgi almayı unutmayın.

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

Reflü sırasında ne yapmalı?

Reflüye ne iyi gelir?Yüksek yastıkta yatın (Yatarken vucudun üst kısmı ve baş yüksekte olmalıdır).Fazla miktarda yemekten kaçının (Fazla yemek mide basıncını artırır ve reflü olasılığı artar).Az miktarda sık ve düzenli yemek funduszeue.infokleri yavaş yiyip, iyi çiğfunduszeue.info fazla öğe•7 Ara

Reflüye soda iyi gelir mi?

Bir kişinin ister reflüsü ister gastriti olsun olmasın, gazlı içeceklerden uzak durulmasını genel sağlık önerisi olarak yapıyoruz. Burada tek istisna maden suyu içindir. Sade maden sularının gastritte ve reflüde bir zararının olmadığını, şikâyetlerin azalmasına yol açtığını biliyoruz" diye konuştu.

Reflüye süt iyi gelir mi?

Uzmanlar, mide içeriğinin yemek borusuna aralıklı ve sürekli geçişi ile ağrı, yutma güçlüğü gibi belirtiler veren reflü hastalığını önlemek için süt içilmesini öneriyor.

Reflüye doğal olarak ne iyi gelir?

Lifli gıdalar hem mide asidini azaltır hem de sindirimi kolaylaştırır. Dolayısıyla tüm sebzeler, yulaf ezmesi, meyveler, kuru meyveler lif bakımından zengin besinlerdir. Ayrıca hindi, tavuk ve balık eti mide asidini azaltır. Elma, armut, muz, kavun gibi asidik olmayan meyveler tercih edilmelidir.
Aynısafa (Portakal Nergisi)

funduszeue.info İbrahim Adnan Saraçoğlu araştırmalarına göre Aynısafa (Portakal Nergisi) bitkisi genel mantar şikayetleri,mide ülseri,gastrit,reflü şikayetleri üzerinde yardımcı ve destekleyici olarak önerilmektedir.

DEVAMINI OKU
Domates'in Kimyası

Domates, kalp büyümesine karşı, kalbin dıştan yağlanmasına ve prostat büyümesine karşı yardımcı ve destekleyicidir.

DEVAMINI OKU
Kireçlenme şikayetine karşı: Çınar Yaprağı !

Neden Planatus anatolias? Çınar ağacı yapraklarının glikozidleri spesifik ve selektive olarak “osteoartrit” şikayetlerinde hem analgesic hem de vücutta gelişen genel kireçlenme şikayetlerine karşı etkilidir.

DEVAMINI OKU
Havuc'un Kimyası

Prof Saraçoğlu Havuç kürünü, migren, unutkanlık ve erken bunama, deri ve akciğer kanserini önleyici, hareketli sperm sayısını arttırılmasında yardımcı ve destekleyici olarak önermektedir. 

DEVAMINI OKU
Testere Dişli Aslan Pençesi Nasıl ve Ne zaman Kullanılmalıdır?

Adet düzensizliği ve tüylenme şikayetlerine, FSH hormonu yüksekliğine ve östrojen hormonun yükselmesine karşı Prof Saraçoğlu, yardımcı ve destekleyici olarak Testere Dişli Aslan Pençesi önermektedir.

DEVAMINI OKU
Adaçayı

funduszeue.info İbrahim Adnan Saraçoğlu araştırmalarına göre Adaçayı bitkisi, bademcik iltihabı, faranjit, kronik faranjit ve diş eti iltihabı şikayetlerine karşı yardımcı ve destekleyicidir.

DEVAMINI OKU
Güneş Alerjisine Karşı Çinko ve Kabak Çekirdeği Yağı!

Güneş alerjisine karşı çinko ve çinko bakımından oldukça zengin kabak çekirdeği yağı nasıl kullanılmalıdır? Güneş alerjisi vücutta histamin salgılanması ile oluşmaktadır. Di-valent çinko, serbest radikalleri nötralize ederek (antioksidant), güneş alerjisine engel olmaktadır. 

DEVAMINI OKU
Çil ve Güneş lekelerine karşı ne yapmalıyız?

Birçok kadının güneş ve çil lekelerinden şikâyetçi olduğu bilinir. Güvenilir markalardan elde edeceğiniz Leke Kremleri haricinde, Prof. Saraçoğlu'nun geliştirdiği evinizde kolayca uygulayabileceğiniz güneş lekelerine karşı avokado maskesi, güneş lekelerinin oluşmasını engellemektedir.

DEVAMINI OKU
Bitkisel Kür Nedir?

'Nasıl olsa bu sebzeyi yemeklerimde sıkça tüketiyorum, şifalı gücünden yeteri kadar istifade ediyorumdur' diye düşünebilirsiniz. Bu görüşler kesinlikle yanlıştır.

DEVAMINI OKU
Brokoli'nin Kimyası

​Prof Saraçoğlu brokoli, meme de oluşan fibrokistlere (fibroadenom) karşı,meme kanserini önleyici, iyi huylu prostat büyümesi ve prostatite karşı yardımcı ve destekleyicidir.

DEVAMINI OKU

Haberlerin Tamamı İçin Tıklayınız »

Safra Reflüsü Belirtileri Nelerdir?

Alkali safra reflüsü, insan yaşamının kalite standardını düşüren bir rahatsızlıktır. Genel olarak safra reflüsü belirtiler gösterdiğinde, kişilerde rahatsızlık ve huzursuzluk hissi yaratır. Bunlar dışında safra reflüsü belirtileri şunlardır:

Yemek borusunda yanma hissi: Mide içeriğinin yemek borusuna geri dönmesi, yemek borusunda yanma hissine neden olabilmektedir. Bu, en yaygın safra reflüsü belirtileri arasındadıfunduszeue.info kısılması ve öksürük: Safra sıvısı ve mide asidi kimi zaman boğaza kadar gelir ve bu nedenle boğazda tahriş oluşur. Bu tahriş nedeniyle ses kısıklığı ve öksürük yaşfunduszeue.info bulantısı, kusma: Alkali safra reflüsü nedeniyle mide bulantısı ve devamında kusma ortaya çıkabilmektedir. Çünkü mide içeriğinin yer değiştirmesi, mide bulantısını funduszeue.infoın ağrısı: Yemek borusu ve midenin birleştiği yerde yaşanan safra reflüsü, özellikle üst karın ağrısına yol açar ve bu ağrıya yanma hissi de eşlik funduszeue.info ekşimesi: Mide ekşimesi, safra reflüsü belirtiler arasında en ayın olanlar arasındadır. Bu durum, yemek borusunda yanmaya ve ağızda ekşi bir tada neden olabilir. Safra reflüsünün ileri boyutlarda olduğu durumlarda, kalp krizi hissiyle de karıştırıfunduszeue.info ve istenmeyen kilo kaybı: Dispepsi bir hazımsızlık sorunudur ve safra reflsüne bağlı gastrit gelişimi durumunda ortaya çıkabilmektedir. Dispepsi sonucunda da iştahsızlık yaşanır ve istenmeyen kilo kaybı yaşanabilir.

Safra Reflüsü Teşhisi Nasıl Konur?

Safra reflüsü teşhisi, kişilerin safra reflüsü belirtileri göstermesi ve bu şikayetler üzerine bir sağlık kuruluşuna başvurmasıyla kolaylıkla yapılabilmektedir. Yaygın olarak kişiler, safra reflüsü belirtiler arasında yer alan iştahsızlık, midede ve boğazda yanma ve mide ekşimesi nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurmaktadır. Bu şikayetle hastaneye başvuran hastaların önce anamnezi alınır. Hasta öyküsü alınırken bu şikayetlerin ne zaman başladığı, tekrarladığı iyice öğrenilir. Fiziki muayene sonrasında testler ve görüntüleme yöntemleri ile safra reflüsü teşhisi konur. Safra reflüsü teşhisi konurken yararlanılan yöntemler şunlardır:

Özefagus Manometresi: Bu yöntemde burundan bir katater gönderilir ve yemek borusu basıncıyla hareketleri görüntüfunduszeue.infoskopi Yöntemi: Bu yöntemde, ucunda kamera bulunan bir boru, ağızdan ince bağırsağa ulaştırılır. Böylelikle; yemek borusu, mide ve bağırsağın ilk bölümü gözle funduszeue.info Özefagus Mide Grafisi: Safra reflüsü belirtileri gösteren kişilerin baryumlu kontrast madde ile gaz yapıcı içmesi sonrasında bu yöntem sayesinde yemek borusu, mide ve ince bağırsağın ilk kısmı görüntülenir Saatlik pH Metre Testi: Safra reflüsü olanlar, bu yöntemde burundan asit probu alır ve 24 saatlik ölçüm sonrasında yemek borusunun aside maruz kalma sıklığı ile şiddeti belirlenir.

Safra Reflüsü Tedavisi Nasıl Yapılır?

Safra reflüsü tedavisi amacı; yemek borusunda ve de midede meydana gelen inflamasyonun azaltılması, sindirim sisteminin normal işleyişini kazanması ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen safra reflüsü belirtileri ortadan kaldırmaktır. Bu nedenle; safra reflüsü tedavisinde en temel amaç hastaların rahat hareket edebilmesini ve günlük yaşam kalitesini yükseltmeyi sağlamaktır. Tedavi için de yapılması gereken ilk olarak; yaşam tarzı değişikliği ile beslenme tarzı değişikliğidir. Bunun yanı sıra ilaç tedavisi de uygulanmaktadır. İlaç tedavisinin etki etmediği durumlarda cerrahiye başvurulur.

Safra Reflüsü Olan Ne Yememeli?

Safra reflüsü tedavisi ilk adımı; beslenme rutininin değiştirilmesidir. Safra reflüsü olanlar ilk olarak baharatlı yiyeceklerden uzak durmalı, çay ve kahve gibi mideyi ve yemek borusunu tahriş eden gıdaların kullanımına son vermeli ya da kısıtlamalıdır. Ayrıca sigara ve alkol gibi zararlı maddelerden de uzak durulmalıdır. Eğer safra reflüsü belirtileri yaşam tarzı ve beslenme tarzı değişikliği ile önlenemiyorsa o zaman ilaçlı tedaviye geçilir. İlaçlı tedavinin de sonuç vermemesi durumunda cerrahi operasyonlara başvurulur.

Safra Reflüsü İbrahim Saraçoğlu Tarifi

Safra reflüsü belirtileri, safra reflüsü İbrahim Saraçoğlu kür tarifi ile azaltılabilmektedir. Siz de videoyu izleyerek İbrahim Saraçoğlu’nun safra reflüsü kürü tarifini uygulayabilirsiniz. Ancak bu şikayetiniz varsa öncelikle bir sağlık kuruluşuna başvurmalı ve teşhis aldıktan sonra doktorun ön gördüğü tedaviyi uygulamalısınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası