kulakta kalp atışı duyulması / Yattığınızda kulaktan gelen kalp sesi sadece bendemi var | DonanımHaber Forum

Kulakta Kalp Atışı Duyulması

kulakta kalp atışı duyulması

Kalbinizin Sesini Duyuyorsanız Taşikardi Olabilirsiniz!

Kadın Sağlığı

Kalbinizin Sesini Duyuyorsanız Taşikardi Olabilirsiniz!

"Korkma ve endişe anında kalp atış hızının nasıl etkilendiğini herkes deneyimlemiştir. Çok hızlı koşarken veya zorlu bir spor antrenmanından sonra da aynı şeyler hissedilebilir."

Ancak bazen ortada bir sebep yokken kalp çok hızlı atabilir ve bu durum sanılandan çok daha tehlikeli olabilir. Yaşanan bu durumun taşikardi olduğunu söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Habib Çil, konuyla ilgili önemli bilgiler veriyor.

Taşikardi nedir?

Kalpteki ritim, kalp dokularına gönderilen elektrik sinyalleri tarafından kontrol altında tutulur. Elektrik sinyallerinin üretim miktarı arttıkça ise kalbin atış hızı artar. Taşikardi olarak adlandırılan bu durum, şartların normal olmasına karşın kalp atış hızının yüksek seviyelere çıkmasıdır. Bu noktadaki ölçü ise kalp atım hızının atım/dk’yı geçmesidir. Her ne kadar genel bir ölçü olsa da cinsiyet ve yaşa bağlı olarak bu oran değişebilir.

Taşikardi neden olur?

Taşikardinin oluşmasında birçok faktör etkilidir. Bunların başında kalp hastalıklarına bağlı olarak kalp dokularında meydana gelen hasarlar gelir. Kalp hasarlarının yanı sıra;

  • Anemi,
  • Yüksek ateş,
  • Stres,
  • Ani duygu değişimleri,
  • Endişe ve korku anları,
  • Çok fazla kafein tüketimi,
  • Alkol ve sigara tüketimi,
  • Elektrolit dengesizliği,
  • Tiroid bezinin fazla çalışması,
  • Kalp yetmezliği,
  • Bazı doğumsal anomaliler,
  • Kalp hastalıkları,
  • Uyuşturucu madde kullanımı,
  • Kullanılan bazı ilaçlar.

Taşikardinin belirtileri nelerdir?

Taşikardi birçok kişide çeşitli belirtilerle ortaya çıkarken bazı kişilerde hiçbir şikayete yol açmaz. Erken müdahale şansını düşüren bu durum, ani kalp durması, kalp krizi ve ölüm riskini arttırabilir. Dolayısıyla kişilerin kalbinde ve vücudunda meydana gelen değişimleri ve bulguları iyi gözlemlenmesi gerekir. Özellikle de;

  • Kalp atışlarının giderek hızlanması,
  • Kalp atışlarının hissedilmeye başlanması,
  • Nabzın yükselmesi,
  • Baş dönmesi,
  • Bayılma,
  • Nefes almakta zorlanma,
  • Göğüste sıkışma hissi,
  • Sersemlik hissi,
  • Güçsüzlük,
  • Hipotansiyon,
  • Göğüs ağrısı yaşayan kişiler mutlaka uzman bir doktora görünmelidir.

Kalbinizin Sesini Duyuyorsanız Taşikardi Olabilirsiniz

Sigara içinler için tehlike büyük

Taşikardi yani kalpte ritim bozukluğu durumu söz konusu olduğunda birçok kişi risk grubunda yer alıyor. Özellikle de kalp sağlığı üzerinde ciddi bir tehlike yaratan sigara ve alkol kullanan kişilerin taşikardiye yakalanma riski çok daha yüksek. Bunun yanı sıra; kalp hastaları, tansiyon hastaları, kansızlık şikayeti yaşayanlar, uyku apnesi olanlar, tansiyon problemi olan kişiler ve sürekli stres altında olanlar da risk grubunda bulunuyor.

Taşikardi nasıl teşhis edilir?

Taşikardi birçok sebebe bağlı olarak ortaya çıktığından tanı yöntemleri de farklılık gösterir. Dolayısıyla taşikardinin tespiti için;

  • EKO testi,
  • Tiroid testleri,
  • Holter,
  • EPS,
  • Stres testi,
  • Kan testleri uygulanır.

Taşikardi tedavi edilebilir mi?

taşikardi için bir yol haritası belirlenirken öncelikle ritim bozukluğuna yol açan sebeplerin saptanması gerekir. Yol haritasını şekillendiren sadece hastalığın sebebi değil, hastanın yaşı, cinsiyeti ve genel sağlık durumu da etkilidir. Tedavideki asıl amaç, ritim bozukluğunun tekrarlamasını önlemek, sıklığını düşürmek, oluşabilecek riskleri azaltmaktır. Bu kapsamda uygulanan tedavi yaklaşımları ise şu şekildedir;

  • Vagal manevralar: İlk tercih edilen yöntemlerin başında gelen vagal manevralar, bazı hareketler aracılığıyla kalp ritminin düzenlenmesini amaçlar.
  • İlaçlar: Genellikle vagal manevraların eksik kaldığı durumlarda kalp ritmini dengeleyecek ilaçlara başvurulur.
  • Kardiyak ablasyon:kasık, kol ve boyna yerleştirilen kataterlerin kalbe yönlendirilmesidir. Kataterlerin hedefi aşırı elektrik sinyallerinin gönderilmesini engeller.
  • Kardiyoversiyon: Kalbe verilen şok ile elektriksel sinyaller uyarılır ve ritmin normale dönmesi sağlanır.
  • Kalp pili: Cildin altına yerleştirilen kalp pili, ritminin arttığı anlarda devreye girerek kalbin normal ritmine kavuşmasını sağlar.
  • Cerrahi yöntemler: Kalpte ritim bozukluğuna yol açan birden fazla elektrik yolunun olması durumunda tercih edilen yöntem ameliyattır.
False

Yattığınızda kulaktan gelen kalp sesi sadece bendemi var

Benzer içerikler

Kulakta Kalp Atışları Duyulmasının Nedenleri ve Tedavisi

Kulaktan gelen kalp atımları sık olarak rastlanılan bir durum olup; çoğu zaman endişe yaratılmaması gereken ve oluşum nedenine bağlı olarak tedavi yöntemi planlanan bir rahatsızlıktır.

İçindekiler

Kulakta Kalp Atışı Duymak

Sık bir şekilde karşılaşılan bir sorun olan kulaktan gelen kalp atışı birçok nedene bağlı olarak oluşabilmektedir. Vücutta yer alan organların arasında en önemlilerinden biri olan kulak iç, dış ve orta kulak olmak üzere üç ayrı kola ayrılmaktadır. İşitme görevinden sorumlu olan bu duyu organı; dışarıdan aldığı sesleri toplayıp sinirlerin vasıtasıyla işleyerek işitme ile birlikte dengeyi sağlamaktadır. İnsan hayatında bu kadar önemli bir göreve sahip olan kulaktan kalp sesini işitmek stres ve panik yaratan bir durum ortaya çıkarmaktadır.

Kulaktan Kalp Atışı Duymak

Günlük yaşantı üzerinde de olumsuz etkileri bulunan bu sinir bozan durum; bilhassa etrafta herhangi bir şekilde ses yok ve sakinken algılanabilmektedir. Özellikle gece yatarken hissedilen bu durum keyfin kaçmasına ve huzurun bozulmasına sebep olabilmektedir. Ortamda hiçbir ses olmamasına rağmen kulaktan gelen kalp ritim sesi durumuna tinnitus denilmektedir. Kulak çınlaması olarak da adlandırılan tinnitus durumunda zil, kalp atımları veya uğultu sesi algılanmaktadır. Genel olarak kırk yaşını aşan erkeklerde daha sık rastlanılan bu durum çevresel faktörlere bağlı olarak gelişebileceği gibi herhangi bir kalp veya damar hastalıklarının belirtisi olarak da ortaya çıkabilmektedir.

Kalp ritmi gibi oluşan kulak tınlamalarına pulsatil çınlama ismi verilmektedir. Bu durum genel olarak boyun, baş ve damarlarla ilgili sorunlardan kaynaklanabilmektedir. 

Nedenleri

Kulaktan gelen kalp ritim sesleri birçok nedenden ötürü oluşabilmektedir. Günlük hayatın yoruculuğu, yoğun bir tempo; stres gibı etkenlere bağlı olarak başta kalp kası olmak üzere vücutta bulunan diğer organlarda yorulmaktadır. Kalp aşırı yorgunluk ve zorlanmaya bağlı olarak daha hızlı çarpmaktadır. Kalp sesinin kulaktan duyulması pek çok insan için endişe yaratan bir durum olmaktadır. Çoğu zaman ayakta tedavi edilen veya herhangi bir tıbbi tedavi yöntemine gerek kalmadan kendiliğinden geçen bu rahatsızlığın nedenleri farklı kaynaklardan oluşabilmektedir.

Yüksek sesle müzik dinlemek veya herhangi bir vücut rahatsızlığından kaynaklanan bilen bu algılamaların nedeni bazı durumlarda kulak kasında oluşan bir iltihaptan kaynaklanarak kendini gösterebilmektedir. Kulaktan gelen kalp atım sesinin nedenleri ve şekli hastalara göre değişkenlik göstermektedir. Bazı durumlarda bu sesler sadece hasta tarafından duyulurken bazı durumlarda çevresi tarafından da algılanabilmektedir. Buna objektif sesler denilmektedir. Bazı durumlarda kulaktan gelen bu seslere; baş dönmesi, işitme azlığı, kulaktan akıntı gelmesi veya ağrılar da refakat eder. Kulakta kalp ritmi duyulmasının nedenleri arasında en yaygınlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Uygulanan Tedavi Yöntemleri

Çeşitli nedenlerden ötürü meydana gelen kulaktan gelen kalp atımları veya nabız seslerinin tedavisi oluşum nedenine göre değişiklik göstermektedir. Çoğu zaman oluşum nedeni çevresel faktörler olan bu rahatsızlığın tedavisi içın o faktörün ortadan kaldırılması yeterli olmaktadır. Yüksek sesle dinlenen müzikte sesi kısmak; gürültülü ortamdan çıkmak oluşum nedeni aşırı ses olan rahatsızlığın sona ermesine neden olmaktadır..

Kulak burun ve boğaz gibi organlardaki iltihabi durumlarda uygun olan ilaç tedavisi doktor tarafından düzenlenmektedir. Kulaktan kalp ritmi gelmesinin tedavisinde en ciddi olanı damar ve kalplerle ilgili olan sorunlardır.

Bu tür rahatsızlıklarda hastanın tedaviye verdiği destek çok önemlidir. Tansiyon veya kalp ritimleriyle ilgili gelen sesler çoğalması durumunda; hastanın beslenmesine dikkat etmesi, sorun yaratacak ortamlardan uzak kalması ve stressiz, sakın bir hayat yaşaması önerilmektedir. Heyecandan uzak sakin bir hayat yaşaması sağlığı açısından en doğru olan tedavi yöntemi olacaktır.

İltihaba bağlı durumlarda; oluşan enfeksiyonun ilerlememesi amacıyla hastanın zaman kaybetmeden bir kulak burun boğaz doktoruna gitmesi ve gereken temizlik veya tedavinin yapılması gerekmektedir. Yüksek ses yüzünden oluşan seslerde hastaya hemen bir tedavi uygulanmaz ve bir süre bekletilerek genel durumu izlenir. Kulaktan gelen kalp seslerinde genelde hasta ayakta günlük hayatından kısıtlama yapmadan tedavi edilmektedir.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız(25votes, average: 4,08out of 5)
Loading

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası