muhasebeci maaşları özel sektör / Muhasebe Elemanı Maaşı Ne Kadar? | funduszeue.info

Muhasebeci Maaşları Özel Sektör

muhasebeci maaşları özel sektör


Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü var. Aşağıda sırasıyla Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü nedir, puan türü nedir, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

2 Yıllık Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Nedir?

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü; kurum ve kuruluşların muhasebe ve vergi ile ilgili işlemlerini kaydeden, gerektiğinde bunları izleyen ve denetleyen kişileri yetiştiren bir önlisans programıdır.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü için de baraj puanı puandır.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Muhasebe Büroları
2- Mali Müşavirlik Büroları
3- Dış Ticaret yapan firmalar
4- Çeşitli Finans kuruluşları
5- Her türlü ticari işletme, şirket vs.
6- Maliye Bakanlığı
7- Mal Müdürlükleri
8- Defterdarlıklar
9- Vergi Daireleri
Sigorta Şirketleri
Bankalar

Muhasebe ve vergi uygulama meslek elemanlarının vergi dairelerinde, muhasebe bürolarında, işletmelerin muhasebe servislerinde, muhasebe programı yapan iş yerlerinde çalışma olanakları vardır. Bu meslekte iş bulma olanağı oldukça yüksektir. Son zamanlarda muhasebecilik alanında bilgisayar paket programlarının yaygınlaştığı görülmekte ve bu oran giderek artmaktadır. Bundan dolayı bu alanda bilgisayar programlarını kullanan nitelikli elemanlara piyasada her zaman ihtiyaç duyulmaktadır.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Muhasebe ve Vergi Uygulamaları mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Muhasebe ve Vergi Uygulamaları mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Muhasebe ile ilgili fişleri, fatura ve belgeleri bilgisayarda ilgili yerlere kaydeder.

2- Belgelerin korunması, dosyalanması ve denetimi ile ilgili işlemleri yapar.

3- İşletme adına ödenmesi gereken vergi, harç ve diğer ödemelerin takibini yaparak ödenmesini sağlar.

4- Her ayın sonunda o ayın hesaplarının ve yapılan işlemlerin genel kontrolü amacıyla aylık dökümü çıkarır (aylık mizan), hata var ise gerekli düzeltmeleri yapar.

5- İşletmenin bankalar, müşteriler, maliye ve diğer kuruluşlarla olan ilişkilerini izler.

6- Yıl sonunda işletmenin mal varlığının çıkarılması amacıyla sayım ve ölçüm işlemlerini (envanter) yapar.

7- Dönem sonunda işletmenin kar ve zarar durumunu, varlığını, alacak ve borcunu gösteren tabloları (bilanço) düzenler.

8- Kurum ve kuruluşların yıl boyunca yapmış olduğu işlemlerin muhasebe kayıtlarını izler ve denetler.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Muhasebe ve Vergi Uygulamaları çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Muhasebe ve vergi uygulama meslek elemanları sakin, temiz, iyi aydınlatılmış kapalı ortamlarda görev yaparlar. Sürekli masa başında ve bilgisayar karşısında oturmak gözleri rahatsız edebilir. Yıl sonu ve dönem sonlarında gece ve hafta sonu çalışmak gerekebilir. Meslek elemanları çalışmaları sırasında muhasebecilerle, işverenlerle ve diğer görevlilerle iletişim halindedir.

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Bilgisayar

2- Hesap makinesi

3- Fiş, fatura vb. belgeler

4- Çeşitli dokümanlar

5- Vergi ve ilgili kanunlar

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Muhasebe ve Vergi Uygulamaları maaşlar lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Muhasebe ve Vergi Uygulamaları maaşları lira arasındadır.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

-Ekonomi

-Ekonomi ve Finans

-İktisat

-İşletme

-Lojistik Yönetimi

-Maliye

-Muhasebe ve Denetim

-Muhasebe ve Finans Yönetimi

-Uluslararası Finans

-Uluslararası Finans ve Bankacılık

-Uluslararası İşletme Yönetimi

-Uluslararası Ticaret

-Uluslararası Ticaret ve Finansman

-Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

-Uluslararası Ticaret ve Lojistik

-Yönetim Bilişim Sistemleri

2 Yıllık Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I, Genel Muhasebe, İngilizce-I, Muhasebe Meslek Hukuku, Temel Bilgi Teknolojileri, Temel Hukuk, Ticari Matematik, Türk Dili-I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II, Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri, Genel İşletme, İngilizce-II, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Mesleki Sorumluluk ve Etik, Ticaret Hukuku, Türk Dili-II.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Banka ve Sigorta Muhasebesi, Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamaları, Finansal Tablolar Analizi, Genel Ekonomi, Maliyet Muhasebesi, Otel Muhasebesi, Kıymetli Evrak Hukuku, Vergi Hukuku.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Dış Ticaret İşlemleri Muhasebesi, Finansal Yönetim, Muhasebe Denetimi, İnşaat Muhasebesi, Eleştirel Düşünme, Yaratıcılık ve Girişimcilik, Şirketler Muhasebesi, Türk Vergi Sistemi ve Uygulaması.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları KPSS taban puanları için , , , , ve atamalarına baktık. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümüne son beş yılda toplam kontenjan verilmiş ve 81 ve üzeri puanlarla çeşitli kurumlara atamalar gerçekleşmiştir.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Planlı çalışmayı bilmeli.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Matematik ve mantık konularında başarılı olmalı.

6- Ayrıntılar üzerinde uzun süre dikkatle çalışabilmeli.

7- Kapalı yerlerde oturarak çalışmaktan sıkılmamalı.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Okuyanlar ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Muhasebe ve Vergi Uygulamaları iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

Asgari ücret günlük net tutar nedir?" height="auto" src="funduszeue.info" width="">Asgari ücret günlük ne kadar ?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası