pantolon ütüsü nasıl yapılır / Pantolon Nasıl Ütülenir? – Pantolon Ütüsü - EvHayat

Pantolon Ütüsü Nasıl Yapılır

pantolon ütüsü nasıl yapılır

Pantolon ütüsü en az gömlek ütüsü kadar zor olan ve pek çok kişiyi ütü yapmaktan soğutan kıyafetlerden biridir. Ancak pantolon ütülemenin püf noktaları bilindiğinde, tek çizgiyle başarıyla ütülenmesi ve yapılan ütünün uzun süre dayanıklı olması mümkündür. Her iki paçanın aynı düzgünlükte olması ve çift çizgi oluşmaması için pür dikkat ütüye yoğunlaşmak çoğu zaman ütü yaparken stres olmaya neden olur. Pantolon nasıl ütülenir sorusuna sizler için detaylı cevap verdik.

Pantolon Ütülerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Pantolon ütülemeye başlarken, pantolon paçaları yerine, pantolon içinde kalan ceplerin ütülenmesi daha doğru olacaktır. Kırışık bir şekilde pantolon içinde kalan cep, pantolon yüzeyinin de kırışık bir şekilde ütülenmesine neden olur. Sonrasında ise bel kısmının ütü masasının yuvarlak baş kısmına geçirilerek ütülenmesi, pantolon ütülerken sona yaklaşıldığının hissedilmesini sağlar. Pantolon ütüsünde en çok dikkat edilen nokta ise, kumaş pantolonların vazgeçilmezi olan ütü çizgisi, tek çizgi halinde yapıldığında pantolon ütüsünün başarılı bir şekilde yapıldığını gösterir. Daha önceden var olan ütü çizgisini dikkatli bir şekilde belirginleştirmek ve çok fazla ütü ile ileri geri yapmamaya özen göstermek, ütülenen pantolonun oldukça şık bir ütüye sahip olmasını sağlayacaktır.

pantolon nasıl ütülenir

Pantolon Ütülemenin Püf Noktaları

Kumaş pantolon ütülerken sıkça karşılaşılan sorunlardan biri de, pantolonun zamanla parlama yapmaya başlamasıdır. Özellikle sık ütülenen pantolonlar için geçerli olan bu sorunun önüne geçmek için, ütü ile pantolon arasına nemli bir tülbent koyulması, kumaşın parlamasını önleyecektir. Ayrıca nemli bez sayesinde ütülenen pantolonun ütüsü daha uzun süre kullanılacaktır.

Pantolon ütülerken birkaç kat oluşumunu engellemek için ütü buhar ayarının açık olduğundan emin olmak gerekir. Pantolon çizgisi ütülenirken bir elin de buhar düğmesinde olması, oluşan hafif kat çizgilerinin yok olmasını ve tek çizgili pürüzsüz bir pantolon ütülemeyi sağlar.

pantolon nasıl ütülenir

Ütünün Hangi Ayarında Pantolon Ütülenir?

Son teknolojinin ürünü olan birçok ütü, tek bir program ile bütün kumaş türlerindeki kıyafetlerin ütülenmesine olanak sağlamaktadır. Ancak her kumaş türü için farklı bir ayar düğmesi olan ütülerle pantolon ütülerken, pantolonun kumaş özelliği dikkate alınarak ayar yapılmalıdır. Bunun için en güvenilir yol; pantolonun kumaş etiketindeki ütü ayarına bakmaktır. Ütü işareti üzerinde yer alan noktalar ideal ütü ısısını gösterir. Isınmış olan ütüyü birden pantolon kumaşına değdirmek yerine hafifçe ütüye başlamak talihsiz ütü kazalarının önüne geçmede yardımcı olacaktır.

pantolon nasıl ütülenir

Pantolon Ütülerken Yapılan Hatalar

Pantolon ütüsünü gösteren bacak kısımları, pantolon ütüleyecekleri en çok zorlayan kısımlar arasındadır. Pantolon ütülerken pantolonu tek bir parça kıyafet olarak görmek yerine, her kısmına ayrı özenle ütü yapılması, pantolon ütüsünün oldukça başarılı olmasını sağlayacaktır. Özellikle açık renge sahip pantolonların koyu renklere göre daha çok özen gerektirmesi, ütü başında geçirilen zamanın oldukça uzun olmasına neden olmaktadır. Pantolon ütüsünün dayanıklı ve şık olması için mutlaka kaliteli bir ütü kullanmak ve su haznesinin dolu olduğundan emin olmak gerekir.

Etiketler:pantolonpantolon ütüsüütü

Pantolon Nasıl Ütülenir? Pantolonların Ütüsü Kaç Derecede, Nasıl ve Hangi Ayarda Yapılır

Pantolon nasıl ütülenir sorusu, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Ütü ayarlarında pantolon kaç derecede ütülenir sorusuna yanıt bulabilirsiniz. Kumaş pantolon ütüsü nasıl yapılır ya da kumaş pantolona çizgi nasıl yapılır soruları da dikkate alınması ve araştırılması gereken bir konudur. Kot pantolon ütüleme teknikleri ise kot pantolonlar için hayati öneme haizdir. Kot pantolon ütü ayarı ile ilgili merak ettikleriniz yazımızın devamında.

Pantolon Nasıl Ütülenir?

Ütü yapmak, genellikle sevilmeyen bir işlemdir. Ütüler yüksek ısı üreten elektronik malzemelerdir. Bu nedenle ütüleyeceğiniz kıyafetin ne şekilde ütülenmesi gerektiğini bilmiyorsanız kıyafetlerinize zarar verebilirsiniz.

Kıyafetleriniz arasında en sık ütülenen parçalardan biri de pantolonlardır. Pantolonların ütülenmesinde ütü izi bırakmadan profesyonel bir performans sergilemeniz gerekir. Pantolon ütüsüne geçmeden önce pantolonlarınızın doğru şekilde yıkandığı ve kurutulduğundan emin olmalısınız. Yıkama esnasında kırışıklık giderici deterjan kullanımı, ütünün de daha kolay yapılmasını sağlayacaktır. Ayrıca, kirli kıyafetlerin ütülenmesi, pantolon üzerinde kalıcı lekelerin oluşmasına neden olur.

Pantolon Kaç Derecede Ütülenir?

Pantolonun ütülenmesinde dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan biri de ütü derecesinin doğru ayarlanmasıdır. Ütü derecesinin yüksek olması, kıyafet üzerinde yanık oluşmasına ya da kumaşın yapışmasına neden olabilir. Yine kıyafetin kirli olması ve ütü ayarının yanlış olması durumunda da pantolonda leke oluşumu gözlemlenebilir.

Pantolon ütüsünü en iyi şekilde yapmak için ilk adım, mutlaka ütü masası kullanımıdır. Yerde ya da klasik masalar üzerinde ütü yapılması uygun değildir. Bunun yanında ütü yaparken dikkat etmeniz gereken ayrıntılar şunlardır.

• Ütü seçiminde buhar performansı yüksek ütüler tercih edilmelidir. Buhar kazanlı ütüler en ideal seçimdir.

• Isı ayarının ila derece arasında olması idealdir.

• Ütü izi olmasını istemediğiniz kumaş pantolonlarınızı ters çevirerek ütülemeniz daha uygundur.

• Klasik kumaş pantolonlarda ise ütü izinin keskin olması çok önemlidir. Pantolonun ütülenmiş olduğu, ütü izinden belli olur.

• Pantolonun ütü izi olması istenen bölümü daha yüksek basınç ve buharla ütülenmelidir.

• Ütü çok fazla kumaş üzerinde durdurulmamalıdır.

Kot Pantolon Ütüleme Teknikleri

Kot pantolonların ütülenmesi klasik kumaş pantolonlara nazaran daha kolaydır. Çünkü kot pantolonlarda ütü izi yoktur. Kot pantolon kumaşına zarar vermemek adına pantolon ters çevrilerek ütülenmelidir. Bu sayede pantolonu uzun süre sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz. Ütü derecesinin ise ila derece arasında olması ideal bir seçimdir.

Contents

Kumaş pantolon çizgi nasıl ütülenir?

&#; Eğer pantolonun arkasında cepleri bulunuyorsa düğmelerini kapatmanız, ütülenince düzgün görünmesini sağlayacaktır. &#; Pantolonunuza çizgi yapmak isterseniz ütüyü buharını püskürterek bastırmanız ve yavaş ve keskin hareketlerle pantolonun üst kısımlarına doğru ütülemeye devam etmeniz gerekir.

Keten pantolona ütü yapılır mı?

Keten pantolon nemli olmadığı sürece ütülenmesi çok zordur. Kaliteli bir buharlı ütü ya da yüksek ısı ve bol buhar gereklidir. Keten pantolonu ütülemeye başlamadan önce nemlendirmek için sprey şişesini temiz suyla doldurun. Spreyle hafifçe nemlendirirseniz kırışıklıkları açmak kolaylaşır.

Kumaş pantolon nasıl asılır?

Pantolonların askıdan kaymasını önleyen asma yöntemi üç aşamadan oluşuyor. Pantolonu baş aşağ, her iki elinizle bir paçasını tutun. Adım 2 – Pantolon bir bacağını askıya asın ve ikiye katlansın. Ardından, pantolon bacağının alt kısmı, pantolonun kasıklarının hemen üzerine oturana kadar aşağı çekin.

Kumaş pantolon kaç derecede ütülenir?

Yüksek sıcaklıkta ütülenmesi gerekir ve derece bu tür kıyafetler için ideal bir ütü sıcaklığıdır.

Kumaş pantolon çift ütü izi nasıl geçer?

Bunun için eski bir bezi hidrojen peroksit ile nemlendirmeniz ve ardından bezi lekeli kıyafetin üzerine yerleştirmenizi öneririz En üst kata koyacağınız kuru bir bezin ardından tüm katmanları buharlı ütü ile orta ayarda ütülemeniz lekeyi ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

Kumaş pantolon ütü yanığı nasıl geçer?

Yani yarım bardak su ve yarım bardak oksijenli karışımı hazırlayın. İyice karıştırın ve bir bezi bu su ile ıslatın. Yanık lekesi olan bölgeyi bu bezle silin. Giysinizdeki yanık lekesinin kaybolduğunu göreceksiniz.

Keten perde nasıl ütülenir?

Perde hala hafif nemli iken ütüyü düşük ısı ayarına getirerek uzun ve dikey bir şekilde ütülenebilir. Eğer perde yıkarken çekmişse, perdenizi hafif gerip esneterek eski haline getirebilirsiniz. Eğer perde şeffaf keten veya dantel gibi hassas bir malzemeden yapılmışsa, mutlaka elde yıkama yapılmalıdır.

Ütüde Silk ne demek?

İpekliler, Yünlüler: İpek ( silk ) ve yün (wool) kumaşlar, hassas lifler olduğundan selülozik liflere nazaran daha düşük sıcaklıklarda ütülenmesi gerekir. °C&#; de ütüleme yapılması tavsiye edilir. İpekli kumaşlar için ütünün ipek ayarı varsa ona getirin. Hassas kumaşlarda ütü bezi kullanılabilir.

Keten elbise nasıl ütülenir?

Kurumaya yakın hafif nemliyken ütü yapılmalıdır. Ütünün sıcaklık ayarlarını keten kumaş konumuna getirmelisiniz. Eğer böyle bir ayar bulunmuyorsa en yüksek sıcaklık ayarını seçebilirsiniz. Sonrasında gömleğin tersine çevrilmesi gereklidir.

Pantolon nereden asılır?

Peki kıyafet türüne göre ipe asma şekli nasıl olmalı? Pantolon asımı: Pantolon, eşofman altı, şort gibi kıyafetleri asarken yapmanız gereken şey, kıyafetin en zor kuruyan kısmını yani bel bölgesini alta bakacak şekilde sallandırmak olacaktır.

Pantolon nasıl asılır?

Tişörtleri omuz kısmından asmak yerine alt tarafından hafifçe katlayıp gerdirerek asarsanız sarkmaları önleyebilirsiniz. Pantolonları daha kısa sürede kurutmak için paçalarından katlayarak asmayı deneyebilirsiniz. Böylelikle daha ağır olan bel kısmı aşağı gelerek pantolonun düz ve hızlı bir şekilde kurumasını sağlıyor.

Pantolonlar asılır mı katlanır mı?

&#; Etekler için mandallı özel etek askıları kullanabilir, pantolonlar için de yine mandallı askıları, paçalardan asmak suretiyle kullanabilir, ya da ahşap askıların orta çubuklarından faydalanabilirsiniz. &#; Trikolar ve yünlüler genellikle katlanmalıdır. &#; Kot gibi sağlam kumaşlı pantolonlar da katlanabilir.

Yün kaç derecede ütülenir?

İPEK/ YÜN. Hassas yapıya sahip olan ipekler ve yünler derece sıcaklıkta ütülenmelidir. Orta sıcaklıklar bu tür elbiseler için idealdir. Pamukları ve yünleri ütülerken ütü bezi kullanılabilir.

Kot gömlek hangi ayarda ütülenir?

Gömlek kumaşı pamuklu ise yüksek, pamuk karışımı ise orta, sentetik kumaş ise en düşük ısıyı ayarlamalısınız. &#; Gömleğin kırışıklık durumuna göre buhar seviyesini ayarlayın. Kırışıklığın fazla olduğu yerlere daha fazla buhar vererek ütülerseniz kırışıklık kolayca yok edilir.

Siyah kot nasıl ütülenir?

Pantolonu ütülemeden önce renk solmasını önlemek için kotunuzu ters çevirin. Kotunuzu ütülerken ısı ayarına dikkat ederek ideal sıcaklık olan dereceyi kullandığınızdan emin olun. Ütülemeye dikişlerden başlayın ve bu işlemi bitirdikten sonra kotunuzu düzeltip geri kalan kısımları ütüleyin.

Yün pantolon nasıl ütülenir. Polyester pantolon nasıl ütülenir

Bir iş insanı için pantolonlar gardırobun neredeyse en önemli unsurudur. Düzgün bir görünüm ve kusursuz ütülenmiş oklar, sahibi hakkında kendisinden söyleyebileceğinden daha fazlasını anlatacaktır. Bu nedenle, kendinizi güvende hissetmek için pantolonunuzu doğru şekilde ütülemeyi öğrenmek çok önemlidir ve iş arkadaşlarınız sizin hakkınızda sadece hoş bir izlenime sahiptir.

Pantolon nasıl ütülenir: gerekli teknik ve çalışma algoritması

Pantolonları niteliksel olarak ütülemek için iyi bir ütüye ve ütü için uygun şekilde organize edilmiş bir yere ihtiyacınız olacak. Bütün bunlar olmadan, kırışıklıklardan ve morluklardan kurtulmak, güzel, hatta oklar yapmak mümkün olmayacak. İdeal olarak, ütü bir sıcaklık anahtarı ve bir buhar besleme sistemi ile donatılmışsa. Eski bir Sovyet ütünüz varsa - önemli değil. Bu durumda, her zaman birkaç kez katlanmış nemli gazlı bez kullanın. Dikey bir buharlı pişiricinin mutlu bir sahibiyseniz, onun yardımıyla ağırlıktaki en zor çürükleri bile düzeltebileceksiniz.
Özel bir nozul kullanarak bozulma olmadan düzgün oklar yapabilirsiniz.

Pantolonları bir ütü masasında ütülemek daha iyidir, ancak kalın bir battaniyeyle kaplı bir mutfak masası ile oldukça başarılı bir şekilde değiştirilebilir. Yardımcı öğeler de kullanışlı olacaktır:

  • ütü;
  • terzi iğneleri veya kırtasiye klipsleri (bağlayıcılar);
  • su ile sprey şişesi;
  • havlu havlu;
  • karton veya kalın kağıt.

Pantolonların da diğer giysiler gibi içten dışa veya ütüyle ütülenmesi önerilir. Bu, kumaşı las, parlaklık ve bronzluk oluşumundan koruyacaktır. Okları ütülerken, ağ ve yan dikişleri tutturmak için kullanıldığından pimler ve klipsler kullanışlıdır. Kıvrımların daha iyi ütülenmesi için kumaşı ayrıca nemlendirmek için bir sprey şişesi kullanılır ve bir havlu, ulaşılması zor bazı yerleri ütüleme işlemini kolaylaştırır. Ütülemeden sonra pantolonun dışına baskı yapmamaları için ceplerin veya dikişlerin çuvallarının altına bir karton levha yerleştirilir.
Pantolon ütülemek için ütü, ütü masası, ütü ve klipslere ihtiyacınız olacak.

Farklı kumaşlardan pantolonları ütülemek için sıcaklık koşulları

Ütülemeye başlamadan önce etiket üzerindeki bilgileri okumalısınız. Kumaşın bileşimi ve bakım talimatları burada belirtilmelidir. Malzemeye bağlı olarak, optimum sıcaklık rejimini seçmeniz gerekir.
Etiket, ütüleme seçeneklerini ve ürün bakımını gösteren piktogramları gösterir

Kumaşın bileşimini bilerek, termostatta doğru sıcaklığı seçmek daha kolay olacaktır:

  • yün, karışık kumaş - yün modu, 2 veya iki nokta;
  • polyester - ipek, naylon modu, 1 numara veya bir nokta;
  • pamuk, keten - pamuk, keten modu, 3 numara veya üç nokta;
  • pamuk + sentetikler - yün gibi demir, ancak basınçlı.

Yün basınçla ütülenmez, ancak buğulanır, kumaşa ütünün tabanıyla zar zor dokunur. Pamuk ve keten nemli bir ütü kullanılarak basınçla preslenir. Sentetik kumaşlar minimum sıcaklıkta sadece gazlı bez ile ütülenir. Kumaşın bileşimini belirlemek mümkün değilse, ütüleme içten dışa pantolonun eteklerinde başlar.

Ayrıca kumaş türünü de göz önünde bulundurun. Bir hav varsa, ürün mümkünse sadece ters taraftan ütülenir. Bu yeterli değilse, ütü hav yönünde, yani yukarıdan aşağıya, kumaşın yüzeyine hafifçe dokunacak şekilde yönlendirilir.

Klasik pantolonları oklarla ütülemek için algoritma

Pantolonlar aşağıdaki sırayla ütülenir:

  1. İçeriden dışarı çevirin.
  2. İlk önce üst kısmı ütüleyin: altlarında çuval bezi cepleri.
    Çuval bezi pantolonlar içeriden ütülenir
  3. Pantolonun şekle iyi oturması ve dikişlerde kırışmaması için yan ve basamak dikişlerini ütüleyin. Yan dikiş kemerden aşağı ütülenir, basamak dikiş pantolonun altından yukarıya doğru yapılır.
  4. Pantolon yüzünde çıkıyor.
  5. Fermuarı açın, farklı taraflarını açın ve orta dikişi ütüleyin. Kalçalarda felç.
    Pantolonun orta dikişini ütülemek için fermuarı açmanız gerekir.
  6. Kemer önce ön yarıda, sonra arkada ütülenir.
    Pantolonun bel kısmı dışarıdan ütülenir
  7. Oklara dönüşen kıvrımlar varsa, onlara da dikkat ediyoruz.
  8. Demir yan ve arka cepler.
    Yan cepler, pantolonu ütü masasının üzerine çekerek ön taraftan ütülenir
  9. Pantolonun içine katlanmış bir havlu koyarlar veya tahtanın kenarına koyarlar.
  10. Kod parçasını ve pantolonun önünü ütüleyin.
    Kod parçası, ütünün burnu ile ütülenir
  11. Pantolonu ikiye katlayın ve oklar oluşturmaya başlayın.
  12. işi bitirdikten sonra pantolonların 15 dakika ve tercihen birkaç saat soğumasına izin verilir.

Pantolonda kırışıklık nasıl yapılır

Deneyimsiz bir hostes veya bekar bir adam için okları bile mükemmel şekilde ütülemek oldukça zordur. Her seferinde kuru temizlemeye para harcamak istemiyorsanız, kusursuz ütülemenin tüm püf noktalarını öğrenmelisiniz. Burada iki önemli nokta var: Bacakların nasıl doğru katlanacağı ve aslında bu okların nereye yerleştirilmesi gerektiği.

Pantolon nasıl doğru katlanır ve oklar nerede olmalı

Bozulmadan kusursuz okların oluşması için pantolonun doğru katlanması önemlidir. Ürün orta dikiş boyunca ikiye katlanır. Bacaklar, basamak dikişleri yan dikişlerle tamamen örtüşecek şekilde hizalanır. Yan dikişlerin çizgilerinin pantolonun üst kısmında çakıştığından emin olun (kemerin kenarlarına bakın). Pantolon doğru bir şekilde kesilirse, dikişler hizalandığında, ön ok tam olarak ön kıvrımın veya pilenin sonunda başlayacaktır.
Okları düzgün bir şekilde oluşturmak için pantolonu doğru şekilde katlamanız gerekir.

Oklar, pantolonun ön ve arka yarısını iki eşit parçaya “keser”. Öndeki pantolonların modeline bağlı olarak, bir püskül veya pile ile başlayabilirler. Pantolonun iki katı varsa, kod parçasına daha yakın olan kıvrım bir oka dönüşür. Arka yarıya gelince, ok, arka kıstırma ucunun veya cebin iç kenarının seviyesinde bir yerde biter, ancak bele ulaşmaz. Pantolonun arka yarısı her zaman ilkinden sonra ütülenir. Üzerinde ok oldukça kolay oluşturulur, ancak yalnızca ön tarafı doğru şekilde ütüledikten sonra.

Fotoğraf galerisi: Farklı erkek ve kadın pantolon modellerinde okların bulunduğu yer

Bu pantolonlarda ön pileler kırışmaya dönüşüyor Kırışıklıklar ön dart uçlarında başlıyor Öndeki kırışıklıklar kırışma ile başlıyor Kadın pantolonlarının birçok modelinde de kırışma var

Kadın ve erkek pantolonlarını oklarla ütülemek arasında fark var mıdır?

Kadın ve erkek modellerin ütülenmesinde önemli bir fark yoktur. Ütüleme aynı algoritmaya göre yapılır: önce içeriden, sonra üst kısım "yüzden" ütülenir ve son olarak ok oluşumuna geçilir. Fark sadece ütüleme tekniğinde olabilir. Kadın pantolonları daraltılabilir veya neredeyse bitişik olabilir. Bu durumda, iç dikişleri ütülerken, pantolon paçasının içine katlanmış bir havlu konur veya kolları ütülemek için aynı pantolon paçası tahtaya çekilir. Bunu, okun katlama çizgisini kırmamak ve içeriden katlama yapmamak için yaparlar.

Ayrıca tüm kadın pantolon modellerinde bele ulaşan okların bulunmadığını da göz önünde bulundurmalısınız.
Kadın pantolonundaki oklar bacakları görsel olarak uzatır

Oklar nasıl doğru şekilde ütülenir

Demek işin yarısını yaptın ve geriye sadece okları ütülemek kaldı. Aşağıdakileri yapın:

  1. Pantolonu ikiye katlayın, kasık ve yan dikişler boyunca hizalayın.
  2. Pantolonu bir klips veya pim ile bele sabitleyin (kumaş çok ince değilse ve delik göstermiyorsa).
    Pantolon kemerini büro klipsleri yardımıyla sabitlemek daha iyidir.
  3. Üst bacağınızı yana doğru çevirin.
    Oklar her bacakta ayrı ayrı ütülenir
  4. Altta sabitleyin, bir kez daha dikiş çizgisinin çakışmasını kontrol edin.
    Kırtasiye klipsleri yardımıyla pantolonun altını sabitleyebilirsiniz ve ardından ütüleme sırasında dikişler dağılmaz.
  5. Pantolon astarlıysa, mümkün olduğunca hareket ettirmeyi unutmayın.
  6. Alt bacağı ütüyle örtün ve bir sprey şişesinden suyla nemlendirin.
    Ütü ağı, pantolonlarda kırışıklık oluşturma işlemini büyük ölçüde kolaylaştırır.
  7. Ön okun çizgisini “işaretleyin”: ütüyü sırayla önce diz bölgesine, sonra üst kısma ve son olarak alt kısma uygulayın.
  8. Bundan sonra, serbest elinizle bacağını hafifçe çekerek okları yukarıdan aşağıya cesurca ütüleyin.
    Önce pantolonun ön yarısındaki oku ütüleyin
  9. Kasık ütüleyin.
  10. Geri oku aynı şekilde oluşturmaya devam edin, sadece ütüleme ters yönde olmalıdır - aşağıdan yukarıya.
    Pantolonun arka yarısındaki ok, ancak ön tarafa ok yapıldıktan sonra ütülenir.
  11. Bacağını diğer tarafa çevirin ve tekrar ütüleyin.
  12. Pantolon paçasını biraz soğumaya bırakın (15 dakika).
  13. Pantolonu, ütülenmemiş kısım yüzeyde ve ütülenmiş kısım yan tarafta kalacak şekilde diğer tarafa çevirin.
  14. Okları da aynı şekilde oluşturun.
  15. Pantolonu, her iki bacak üst üste gelecek şekilde ikiye katlayın ve her iki taraftan tekrar ütüleyin.
    Sonucu düzeltmek için pantolonun her iki yarısı birlikte ütülenir.
  16. Ürünü bir saat soğumaya bırakın.
  17. Pantolonlarınızı bir askıya asın veya giyin.

Seramik tabanlı yüksek kaliteli bir buharlı ütünüz varsa ve pantolonun dikildiği kumaş ıslak ısıl işleme uygundur ve parlaklığa karşı dayanıklıdırsa, ütüleme ütüsü atlanabilir.

Yıkanana kadar pantolonlarda kırışıklıklar nasıl korunur

"Çiftleme" ve bozulma olmadan pürüzsüz, güzel okların oluşumu, özenli ve beceri gerektiren bir iştir. Bu nedenle, bu etkiyi en azından bir sonraki yıkamaya kadar korumak istemek doğaldır. Okları uzun süre düzeltmeye yardımcı olacak birkaç numara var:

  1. Bir kalıp sabun. Sabun, içeriden bir ok çizgisi çizin. Daha sonra ürün ters çevrilir ve buharla ütülenir.
  2. Sirke çözeltisi. Bir litre su için bir yemek kaşığı sirke gerekir. Çözelti bir ütü ile püskürtülür veya bir su tankına dökülür ve "asetik" buharla ütülenir. Okların kıvrımı net, düzgün ve deformasyona karşı dirençlidir.
  3. nişasta çözeltisi. Bir litre soğuk suya bir çay kaşığı patates veya mısır nişastası alın. Ateşte 2 dakika kaynatın ve ardından oda sıcaklığına soğumaya bırakın. Elde edilen çözeltide demir nemlendirilir. Sadece açık tonlardaki keten ve pamuklu kumaşlar için kullanın.

Bu arada, bir sirke çözeltisi kumaşta parlaklık ve leke oluşumunu engeller. Böylece kırışıklıkları şekillendirmede sirke kullanarak pantolonunuzu da göze hoş gelmeyen parlak lekelerden korumuş olursunuz.

Video: pantolonlardaki kırışıklıklar nasıl ütülenir ve nasıl dayanıklı hale getirilir

Ütüleme hatalarını düzeltme: bayanlar, bronzluk izleri, çift oklar

Ne yazık ki, çoğu zaman ütüyü kullanmayı unutuyoruz ve kumaşta göze hoş gelmeyen parlak noktalar kalıyor. Neyse ki, çoğu durumda bu sorunlar çözülebilir.

Parlama ve parlaklık nasıl kaldırılır

Lasalar, demirin tabanından çıkan parlak izlerdir. Doğal, karışık ve sentetik liflerden yapılmış koyu renkli kumaşlarda en çok dikkat çekerler. Sorun aşağıdaki şekillerde giderilir:

  1. Kumaş pamuklu veya ketenden yapılmışsa, bağcıklar hemen hemen her zaman nemli bir ütüden buharla çıkarılır.
  2. Kumaş karıştırılırsa, bir su, sirke ve birkaç damla sıvı sabun çözeltisi hazırlamanız gerekecektir. Gazlı bezi solüsyonda nemlendirin ve leke tamamen kaybolana kadar sorunlu bölgeyi ütüleyin.
  3. Amonyak, yünlü kumaşlardan parlaklığın giderilmesine yardımcı olacaktır. Bir litre suda birkaç damla amonyak seyreltilir. Ardından, ilk yöntemde olduğu gibi devam edin.
  4. Sentetik kumaşlardaki Las, benzinle çıkarılır. Üründe bir pamuklu ped nemlendirilir ve ardından leke onunla tedavi edilir. Bu işlemden sonra ürün doğal olarak yıkanır ve kurutulur.
  5. Koyu renk takım elbise kumaşlarındaki parlaklık da şekersiz siyah çay ile giderilir: pamuklu çubuk nemlendirilir ve leke işlenir.
  6. Ayrıca pantolonları tekrar yıkayabilir ve durularken yumuşatıcı ekleyebilirsiniz.

Kızları kendi başınıza yok etmek mümkün olmadıysa, pantolonu kuru temizlemeye götürmelisiniz. Sentetik kumaşlar söz konusu olduğunda, ütüden gelen parlaklığın kaldığı da olur. Bu durumda, pantolon sonsuza kadar mahvolur.

Video: pantolondaki demir parlaması nasıl kaldırılır

Ütüden yanık izleri nasıl kaldırılır

Yanık izleri, beyaz, açık ve renkli kumaşlarda en çok dikkat çeken sarı lekelerdir. Bunları ortadan kaldırmak lazlardan daha zordur. Bu amaçla aşağıdaki yöntemler kullanılır:

  1. Limon ve pudra şekeri. Leke bir dilim limonla ovulur ve pudra şekeri serpilir. Kurumasını bekleyin ve ardından tedavi edilen alanı kısmen yıkayın veya ürünü tamamen yıkayın.
  2. Soğan lapası. Soğan lapası bronzlaşan yere sürülür ve tamamen kurumaya bırakılır. Daha sonra her zamanki gibi yıkayın ve kurutun. Lekeleri dikkatlice ovalayan soğan yarımlarını da kullanabilirsiniz.
  3. Sirke ve tuz. %9 sirke ve sudan eşit oranlarda bir çözelti hazırlayın. Bronzlaşmış bir yer bir çözelti içinde nemlendirilir ve ardından tuz serpilir. Kumaş kuruduktan sonra ürün yıkanır.
  4. %3 hidrojen peroksit. Sadece beyaz kumaşlarda kullanın. Peroksit bir pamuklu çubuğa uygulanır ve bronz bir alanla işlemden geçirilir. Muamele edilen alan kuruduktan sonra soğuk suyla durulanır.

Yeteneklerinizden emin değilseniz ve pantolonunuzu tamamen mahvetmekten korkuyorsanız, hemen kuru temizlemeciye başvurun.

İlk andan itibaren doğru tek okları yapmak her zaman mümkün değildir. Ütüleme sırasında pantolon ütüleme yüzeyi boyunca kayarsa, bu pantolonu giyecek kişiyi memnun etmeyecek olan çift okların oluşması oldukça olasıdır. Neyse ki, "ev yapımı" okları çıkarmak, özel bir pres altında oluşturulan kararlı endüstriyel oklardan çok daha kolaydır. Aşağıdakileri yapın:

  1. Pantolonu ters çevirin.
  2. Oklar bacağın ortasında olacak şekilde düzenleyin.
  3. Gazlı bezi iyice nemlendirin ve sorunlu bölgeye yerleştirin.
  4. Oklar kaybolana kadar ütüleyin.

Bu yöntemin dezavantajı, büyük olasılıkla “fabrika” okundan da kurtulmanız ve yeniden oluşturulması gerekmesidir. Dikişlerin birbirine uyması için önce pantolonu düzgün bir şekilde katlamaya çalışmanızı ve ardından buharla iyice ütülemenizi öneririz. Belki fazladan ok kaybolur. Ayrıca pantolonlarınızı yıkayabilir ve ardından daha iyi ütülemeye çalışabilirsiniz.
Islak bir bez ile ütüleyerek fazla oku atmayı deneyebilirsiniz.

Görgü kurallarına göre gömlek kolları ok olmadan ütülenir ve klasik erkek pantolonları oklarla düzgün bir şekilde ütülenir. Bu hile sayfası, erkek pantolonlarını ütülemenin tüm sırlarını ortaya çıkaracak:

pantolon nasıl ütülenir

1. Erkek pantolonunu ütülemeden önce etikete dikkat etmelisiniz - ürünün ütüleme modu hakkında tavsiyeler içerir. Her kumaş türü için ütüleme sıcaklığı farklıdır! tabloya bakın
2. Pantolonu düz bir zemine koyun: ütü masasının üzerine, yere veya battaniyeyle kaplı bir masanın üzerine.
3. Pantolonu ters çevirin ve astarı, bel bandını ve iç cepleri ütüleyin.
4. Sağ tarafı dışarı çevirin ve bacakları, yan dikişler eşleşecek, yani tam olarak üst üste gelecek şekilde konumlandırın.
5. Konumu emniyet pimleri veya dişlerle sabitleyin.
6. Gereksiz katlanmaları önlemek için cepleri ters çevirin.
7. Üstte yatan pantolon bacağını bükün.
8. Önce demir oklar - bkz.
9. Bacağını nemli bir pamuklu bez/gazlı bezle örtün ve ütüleyin. En iyi sonucu almak için ütünüzü buhara ayarlayın.
İkinci ayakla aynı adımları tekrarlayın.
Pantolonların buruşmaması için mutlaka bir askıda soğumaya bırakın.

En iyi ipuçları:

Erkek pantolonlarını ütülemeden önce etikete dikkat edin - ürünün ütülenmesi için öneriler içerir. Her kumaş türü için ütüleme sıcaklığı farklıdır! Santimetre.

Günlük pantolon ütüleme ritüelini kolaylaştıracak özel aletler kullanın.

Ütüyü kumaşın üzerinde taşımak değil, okların alanına odaklanarak yeniden düzenlemek önemlidir.

Pantolonun kırışıklığı, ütülemeden önce kumaşı içeriden tam olarak kırışık çizgisi boyunca kuru sabunla ovalarsanız daha uzun süre dayanır.

Ön taraftaki pantolonları bir bezle ütülemeniz gerekiyor.

Oklu pantolonlar klasik pantolon takımının ana özelliğidir. Güzelce yumuşatılmış, pürüzsüz oklar, bir iş insanının ayırt edici özelliğidir. Sonuçta, bir ortağın ciddiyeti, ticari nitelikleri ve görünüşüne olan ilgisi hakkında konuşuyorlar. Ancak genellikle düzgün, düzgün oklar yapmak oldukça zor bir iştir. Şimdi pantolonlardaki kırışıklıkların nasıl düzgün bir şekilde ütüleneceğine bir göz atalım.

Ütüleme adımları

Ütüleme işleminin mümkün olduğunca etkili olması ve ürüne zarar vermemesi için uygun hazırlık gereklidir. Ütüleme sırasında hatalardan kaçınmanıza yardımcı olabilecek birkaç özellik vardır.

Her şeyden önce, gerekli tüm araç ve gereçleri hazırlamanız gerekir:

Bundan sonra, kemer bölgesinde bulunan ürün etiketini incelemeniz gerekir. Üzerindeki bilgiler sayesinde, kumaşın bileşimi ve ürüne bakmanın olası yolları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Suni (sentetik) ve doğal kumaşlar, ütü tabanının farklı ısıtma sıcaklıkları ile ütülenir. Yün, keten ve pamuk yüksek sıcaklıklara dayanabilirken naylon, polyester ve ipek biraz ısıya ihtiyaç duyar veya kavurma ve kavurma riskine ihtiyaç duyar.

Cepler içindeki cisimlerden arındırılmalı, pantolonun dış yüzeyi kirlenme açısından kontrol edilmeli ve gerekirse tüy ve kılları temizlemek için fırça ile temizlenmelidir.

Sıcaklığa maruz kalmak kirin güçlenmesine neden olabileceğinden, yalnızca temiz pantolonlar ütülenebilir. Pürüzsüzleştirmeden sonra, küçük noktalar liflere derinlemesine nüfuz edecek ve daha sonra bunları çıkarmak zor veya imkansız olacaktır. Bu nedenle ürünü yıkamanız veya lekeleri çıkarmanız gerekiyorsa, bu işlemler önceden yapılmalıdır.

Ütülemenin ilk aşamasında, pantolonlar ters çevrilmeli ve ardından önden ütülenmelidir. Aynı zamanda, ütünün tabanı tamamen temizdi ve her zaman el altında bir parça ince kumaş vardı, çünkü onsuz bacakları iyi ütülemek ve ok yapmak imkansız. Ütünün ürünün malzemesiyle doğrudan teması yanık izlerine ve parlamaya neden olabilir. Pantolonun lekelenmesini önlemek için ütüleme için beyaz kumaşları tercih etmek daha iyidir.

Ayrıca ıslak kumaşın kuru ve fazla kurutulmuş aksine daha iyi düzleştiği de bir sır değil. Bu nedenle, çalışma sırasında ütü mümkün olduğunca sık su ile nemlendirilmeli ve ütünün buhar işlevini kullanmalı veya bir sprey şişesi kullanılmalıdır.

Tüm hazırlık çalışmalarını tamamladıktan, ürünü yumuşatma işlemine başlayabilirsiniz.

Düz okların oluşumu

Yani ana aşamayı tamamladıktan sonra pantolon üzerinde oklar oluşturmaya başlayabilirsiniz. Okları yumuşatma kuralları:

  1. Ürün üzerindeki okları ütülemeden önce, bacakların yan dikişlerinin tam olarak eşleştiğinden emin olmanız gerekir. Ayrıca, bükülmelerini ve yer değiştirmelerini önlemek için okların sıkışmaya devam ettiğini kontrol edin.
  2. Kolaylık sağlamak için, pimleri kullanarak ok çizgisini sabitleyebilirsiniz. Ancak bu, ponponların ve delinmelerin oluşmaması için çok dikkatli yapılmalıdır. Ve ütüleme sürecinde, ütünün tabanının pimlerin üzerine düşmediğinden emin olun, aksi takdirde kumaştaki izlerden kaçınılamaz.
  3. Alternatif bir sabitleme seçeneği kullanabilirsiniz - ok boyunca bir teyel dikişi döşemek. Bu prosedür zamanla daha uzun olmasına rağmen, ürünün malzemesi için risk oluşturmaz. Ütüleme sonunda teyel çıkarılmalıdır.
  4. Ardından, ütüleme alanlarını ütüyle örtün ve okları düzeltmeye başlayın. Bunu yapmanın iki yolu vardır:
  • aynı anda iki ayak üzerinde oklar oluşturur;
  • her bacaktaki okları gerçekleştirmek için adım adım.

En kolay yol, dizlerden kenarlara doğru hareket ederek ütülemeye başlamaktır.. Kumaşın katlama çizgileri serbest elinizle hafifçe çekilmelidir. Hazırlanan okun yerinden çıkmaması için buharlı ütü ile presleme hareketleri yapın. Bu yöntem sentetik kumaşlar için idealdir.

Ütülemeden sonra ürünü soğumaya ve kurumaya bırakın ve ardından bir dolaba asın veya giymek için giyin. Aksi takdirde, pantolonun malzemesinin hızlı kırışma riski vardır.

Mükemmel oklar elde etmenin püf noktaları

Birkaç popüler yol var, sayesinde uzun süre pürüzsüz, kırışmayan oklar elde edebilirsiniz:

  1. Sivri uçlu bir çamaşır sabunu parçasıyla okun iç çizgisini sürün ve ancak o zaman onları düzeltmeye başlayın.
  2. Ütüyü sade su yerine sirke çözeltisiyle ıslatın. Bir litre suya eklenen bir yemek kaşığı sirke parlamayı önleyecek ve ayrıca ellerde ek sabitleme sağlayacaktır.

İlk kez tam olarak başarılı olamadıysanız, sonuç düzeltilebilir. Pantolondan özensiz okları çıkarmak için şunları yapmanız gerekir:

Böylece, ütülemenin tüm aşamalarını doğru bir şekilde tamamlayarak, erkek pantolonlarına sadece güzel oklar yapmakla kalmaz, aynı zamanda parlak ve bronzlaşma izlerini de sonsuza kadar unutabilirsiniz. Ve bazı numaralara başvurmak - uzun süre düzgün oklar oluşturun.

Dikkat, sadece BUGÜN!

Hem erkek hem de kadınlar için iş gardırobunun en önemli parçası pantolonlardır. Genellikle klasik modeller uygun bakım gerektirir. Mükemmel ütülenmiş oklara sahip pantolonsuz sıkı bir kıyafet hayal etmek zor ve bugün bundan bahsediyoruz. Okların yeni gibi görünmesi için yıkandıktan sonra pantolonların oklarla nasıl düzgün bir şekilde ütüleneceğini anlayalım. Bilim kolay değildir, ancak ustalaşmak gerçektir. Sadece biraz sabır ve azim gerekiyor.

okların tarihi

Giyim endüstrisinin gelişimi yüzyılın ortalarında gerçekleşti. O anda fabrikalarda ve fabrikalarda pantolon dikilmeye başlandı. Üreticiden perakende satış noktalarına uzanan uzun yolculuk, ürünlerin sıkı bir şekilde paketlenmiş kutularda bükülme noktasında bir kat kazanmasına katkıda bulundu. Kendine böyle pahalı bir satın alma izni veren kişi, gardırop öğesinin yeni olduğunu, başka bir deyişle “iğneden” olduğunu başkalarına göstermek için uzun süre bu kıvrım oklarını gösterdi. Zamanla pantolonun üzerindeki pilelerin sahibine ince, saygın ve bakımlı bir görünüm kazandırdığı fark edildi.

Böylece ince ve hatta okları olan klasik pantolon modası moda oldu. Festival kıyafeti sistematik olarak güncellendi, bir demirle silahlandı.

pantolon nasıl hazırlanır

Başlamak için, işyerini uygun şekilde organize etmeniz gerekir.

  • Bir ütü masası takın ve çiftlikte değilse, herhangi bir yatay yüzeyin kullanılmasına izin verilir: zemin, dolap, çekmeceli dolap, kanepe veya masa.

Önemli! Uygun olmayan bir kaplama kullanırsanız, birkaç kat halinde bir bezle kaplayarak korumayı unutmayın.

  • Ütülemeye başlamadan önce ürün üzerindeki etikete dikkat ediniz. Orada, kumaşın yüksek sıcaklıkların etkisi altında kırışma yeteneğini koruduğu yazılmalıdır.

  • Buharsız ve ek işlevleri olmayan sıradan bir ütünüz varsa, herhangi bir ince kumaş veya gazlı bez şeklinde koruyucu bir malzeme kullanın.
  • Deneyimsiz ev kadınları, hareketsizce sabitlemek ve buna göre doğru şekilde ütülemek için bacakları tahtaya sabitledikleri pimleri önceden hazırlar.
  • Ürünün malzemesinin ıslak olması daha iyidir. Bu, ütülemeden sonra öğenin orijinal konumuna geri dönmesini önlemeye yardımcı olacaktır.
  • Sıcaklık, ürünün etiketinde belirtilen kumaşın bileşimi hakkındaki bilgilere bağlıdır.
  • Sigorta için: Doğal kumaşlar yüksek sıcaklıkta, sentetik kumaşlar düşük veya orta sıcaklıkta ütülenir.
  • Önce giysiyi ters çevirin ve kırışıklıkları düzeltin.
  • Tüm hazırlıkları tamamladıktan sonra “yüzden” tesviye etmeye başlayabilirsiniz.

Kırışıklıklar nasıl yumuşatılır

Erkek pantolonunun tarzı, kadınlarınkinden önemli ölçüde farklıdır. İkinci durumda, tucks kullanımı sağlanır. Kadın figürünün tüm kıvrımlarını vurgulayarak görsel olarak incedirler. Ek olarak, kadınların rahatlığı için, düz, dar ve kısa pantolonlar yaparlar.

Pantolonun oklarla nasıl ütüleneceği sorununu hızlı bir şekilde çözmeniz gerekiyorsa, gardırop öğesinin tüm özellikleri dikkate alınır. Tüm erkek modellerinde ütü için hazırlıklar aynıdır.

Kadın stilleri

Ürünü içeriden ütüleyin. Aynı zamanda, kıvrımlar, cepler, kemer gibi karmaşık unsurları göz ardı etmeyin. Bir sonraki talimat:

  1. Pantolonu sağa çevirin ve düz bir yüzey üzerine düz bir şekilde yatırın.
  2. Kadın skinny pantolonları, sadece katlama hattını değil, aynı zamanda dartları da birleştirecek şekilde istiflenir.
  3. Şeyi eşit şekilde tutmak için pimlerle tutturun.
  4. Kumaşın üzerine nemli gazlı bez yerleştirin.
  5. Ütülemeye başlayın.
  6. İlk ayağı ütülemeyi bitirdikten sonra dikkatlice kenara çekin ve ikinci ayağı ütüleyin.

Erkek modeller nasıl düzgün bir şekilde ütülenir

Başlangıçta, tüm zor alanları - cepler, fermuar alanları ve kemerler - ütülemek daha iyidir. Bunu içten dışa doğru yapmak en iyisidir. Yürütme şeması, kadın modellerle aynıdır. Aradaki fark, erkeklerin dart olmamasıdır. Bir erkek acemi davayı alırsa, başlamadan önce sürecin bir fotoğrafını veya videosunu görmek daha iyidir.

Önemli! Kumaşı nemlendirmek için periyodik olarak bir sprey şişesi kullanın. Lütfen eşit bir katlamanın oldukça uzun bir meslek olduğunu ve yüksek sıcaklıkların etkisi altında gazlı bezin çabuk kuruduğunu unutmayın. Sürekli nemli tutmak daha iyidir.

oklar nerede

Bacaklara güzel kıvrımlar yerleştirmenin daha iyi olduğu bir dizi kurala dikkat edin.

  • kat kesinlikle paylaşılan iplik boyunca uzanır;
  • şerit dizin ortasında olmalıdır;
  • oklar, en üstten alt kesime kadar tüm uzunluk boyunca uzanır.

Ütü yapmak için pantolonunuzu nasıl katlayabilirsiniz?

  • Kasık ve yan dikişlerin konumuna odaklanın. Görev okları ütülemekse, bacakları yanlarda ve alt kesimde mümkün olduğunca doğru bir şekilde eşleştirmeye çalışın.
  • Dış ve ağ dikişlerinin birbirinin üzerinde net bir şekilde durduğundan emin olun.
  • Güvenilirlik ve sigorta için bacakları pimlerle sabitleyin.
  • Kadın modellerinin ütülenmesi çok daha kolaydır, çünkü kıvrımları vardır ve erkek seçenekleri için dikişlerin konumuna kontrol ve sürekli dikkat önemlidir.

Önemli! Özellikle kavisli bir yüzeyde ütü yapıyorsanız, pimler bazen eğri kumaş sorununu çözmez.

Okların ömrü nasıl uzatılır

Takım elbisenizi toplayıp mükemmel kıvrımlar yapsanız bile ilk yıkama çabalarınızı boşa çıkaracaktır. Sonucu uzun süre kaydetmek için, okları kaydetmenin incelikleriyle ilgilenmelisiniz. Okların ömrünü uzatmak için halk tariflerini kolayca ve basitçe kullanabilirsiniz, maliyetleri ucuzdur ve etkisi uzun vadelidir.

  • Sabun uygulaması. Çamaşır sabunu veya herhangi bir sabun kalıntısı alın ve yanlış taraftan ütülenmiş çizgiler boyunca çizin. Bundan sonra, bacakları tekrar önden ütüleyin.
  • Nişasta kullanımı. Diz veya kalça bölgelerinde (kıvrımların iyi tutunmadığı yerler) içten dışa doğru bir nişasta macunu ile tedavi edilebilir. Tamamen kuruduktan sonra ürünü ters çevirin ve “yüzünden” ütüleyin.

  • sofra sirkesi. Bir litre suda bir yemek kaşığı sirkeyi seyreltin. Pamuklu kumaşı bu solüsyona batırın, giysilerin üzerine koyun ve ütüleme işlemini başlatın.
  • İşlemin bitiminden sonra ürünü hemen giymeyin. dakika soğumaya bırakın. Bu durumda, şey daha uzun süre temiz kalacaktır.
  • Pantolonlarınızı önceden ütülediyseniz, bir askıda saklayın veya katlamadan asın.

Artık pantolonunuzda mükemmel düz çizgileri nasıl ütüleyeceğinizi zaten biliyorsunuz, bu yüzden işte yetkin ütüleme veya acil durumlarda bazı yararlı ipuçları.

  • Dizlerdeki kumaş esnemiş ve şeklini kaybetmişse, nemli bir bezle teğet hareketlerle kumaşın üzerinden geçin. Onları orijinal şekillerine döndürün ve ancak bundan sonra ütüleyin.
  • Malzeme doğal ise, yıkamadan önce okları iplikle dikin. Böylece dağılmazlar. Her zamanki gibi inme.
  • Bacakta uzadıktan sonra kalan kırışıklığı ıslak gazlı bezle gidermeyi deneyebilirsiniz. Parlaklığı önlemek için içten dışa ütüleyin. Belirli bir kumaş türü için izin verilen maksimum sıcaklığı ayarlayın. Ütüyü gazlı bezin üzerine koyun ve tamamen kurumasını bekleyin. Gerekirse, kırışıklığın tamamen kaybolması için prosedürü tekrarlayın.

İnsanlarla kıyafetlerinden tanıştığım gerçeği halk bilgeliğinden uzun zamandır bilinmektedir. Pantolonunuzu uygun şekilde buharlayıp ütülerseniz, iğne gibi görüneceksiniz. İdeal oklar, başkalarının gözünde karma için bir artı ekler ve çift veya bulanık oklar sizin fikrinizi bozar. Edinilen bilgi ve sürekli uygulama, gardırobun düzenli kalmasına yardımcı olacaktır.

Video: Pantolondaki oklar nasıl ütülenir

Pantolon hem kadın hem de erkek gardırobunun önemli detaylarından biridir. Ütülemeleri zahmetli bir süreçtir.

Dışarıdan yardım almadan yapmak için herkes pantolonları nasıl düzgün bir şekilde ütüleyeceğini bilmelidir.

hazırlık faaliyetleri

Oklu veya oksuz pantolon nasıl ütülenir?

Ütülemeye başlamadan önce şunları hazırlamanız gerekir:

  1. Ütülenecek bir yer bulun. Ürünü masa üzerinde işleyecekseniz üzerini yoğun açık renkli bir bezle örtün. Varsa özel bir örtü ile örtün veya kalın bir battaniye ile örtün. Ürünü bozmamak için üstüne küçük bir parça gazlı bez yayın.
  2. Ütüyü pantolon etiketinde belirtilen sıcaklığa kadar ısıtın. En iyi seçenek bir vapura sahip olmak olacaktır, çünkü bu işlev olmadan güzel ve hatta oklar yapmak mümkün olmayacaktır. Ayrıca bir kap su veya sprey şişesi hazırlayın.
  3. Ürünü ters çevirin ve ütüleme yüzeyine yerleştirin.

Giysileri ütülerken, özellikle doğal malzemeler (yün, ipek veya pamuk) için ince bir bez veya gazlı bez kullanın.

Adım adım ütüleme işlemi

İhtiyacınız olan her şeyi hazırladıktan sonra ütü işlemine başlayabilirsiniz.


Pantolonun nasıl ütüleneceğine dair talimatlar:

  1. Her şeyden önce, cepler ve kemerin yanı sıra astardaki tüm detayları ütülemeniz gerekir. Ardından pantolonu sağa çevirin.
  2. Ardından, ürünün üstünü düzleştirmeniz gerekir. Bu durumda, özel bir yastık yardımcı olacaktır. Bireysel giysi parçalarının altına yerleştirilir.
  3. Pantolonlara geçelim. Ön ve iç dikişleri birbirine katlayın. Tam olarak eşleşmeleri gerekir. Buhar işlevini kullanarak bunları bir tarafta düzeltin. Ardından diğer taraftaki manipülasyonları tekrarlayın. Üst bacağını aşağı katlayın ve içeriden ütüleyin. İkinci kısım ile tekrarlayın.

Bu aşamada okların hala yapılmasına gerek yoktur. Çalıştığınız her alanın gazlı bezle kaplanması gerektiğini unutmayın.

Gazlı bez her zaman hafif nemli olmalıdır, bu tavsiyeye uyulmazsa sonuç bozulacaktır.

Oklar üzerinde çalışmak

Pantolon kırışıklıkları nasıl ütülenir? Pantolon ütülendikten sonra okların uygulanmasına geçebilirsiniz.

İş aşağıdaki gibidir:

  1. Ütülemeye başlamadan önce dartları bulun. Hem arkada hem de bacağın önünde bulunurlar. Sıkıştırmayı ütü yüzeyine bir pim ile sabitleyin, bacakları kenar boyunca düzeltin. Her iki bacağın da dikişlerde ve alt kesimlerde eşleştiğinden emin olun. Ve ancak bundan sonra onları pimlerle sabitlemeye başlayın.
  2. Ürünü gazlı bezle örtün. Ardından pantolon üzerindeki okları ütülemeniz gerekir. Bunu yapmak için buhar işlevini kullanın.
  3. Kırışıklıkları olan ütülenmiş pantolonları soğuması için masanın üzerinde bırakın.

dakika sonra ütülenen pantolonlar bir elbise askısına asılarak giyilebilir veya dolaba kaldırılabilir.

Sabitleme okları

Bir kişinin oklarla pantolon ütülemesinin yanı sıra, okların tutunabilmesi için ne yapması gerektiğini bilmesi gerekir.


Deneyimli ev kadınları bazı önemli ipuçları verir:

  1. Pantolondaki kırışıklıklar nasıl düzeltilir? Okları daha iyi sabitlemek için sprey şişesindeki su sofra sirkesi veya amonyak ile seyreltilebilir.
  2. Sabun, pantolon üzerindeki okları düzeltmeye ve uzun süre sabitlemeye yardımcı olacaktır. Bunu yapmak için, pantolonu yanlış tarafa çevirin ve okun düzleştirileceği çizgiye sabun sürün. Bu adımdan sonra bacak ütülenir.

Tüm ipuçlarını takip ederseniz, pantolonları oklarla doğru şekilde ütülemek o kadar zor değildir.

Okları ortadan kaldırmanın yolları

Oklarla pantolon nasıl ütülenir? Herkes amaçlanan okları tam olarak yapmayı başaramaz, bu da sonuçta ürünün görünümünü bozar. Sonra başka bir soru ortaya çıkıyor, onları ütülü pantolonlardan nasıl çabucak çıkarabilirim?

Bunun için durumdan bir çıkış yolu var:

  • pantolonu ters çevirin;
  • okları oluşturmak için kullanılan ütüde aynı sıcaklığı ayarlayın;
  • peki, püskürtme tabancasını veya buhar işlevini kullanarak.

Sorunu ilk seferde düzeltmek her zaman mümkün değildir, bu nedenle adımları birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.


Deneyimli ev kadınları, uygun ütüleme için birkaç kural belirler:

  1. Saflık.Ütüleme sırasında, ütünün yüksek sıcaklığı öğeye etki eder ve kir parçacıkları kumaş liflerine daha da derinlemesine nüfuz eder. O zaman lekelerden kurtulmak daha da zor olacaktır. Bu nedenle ütülenen pantolonlarda leke oluşmaması için önce yıkanması gerekir.
  2. Malzemenin bileşimi ve demirin ısıtılması.Ütüleme sıcaklığı kumaşın cinsine bağlıdır. , yün, ipek, pamuk tamamen farklı teknolojiler kullanılarak düzleştirilir. Ürünün dikişleri bölgesinde bulunan istenen sıcaklığı belirlemek için.
  3. Ütü. Erkek pantolonunu nasıl düzgün bir şekilde ütüleyeceğinizi bilmiyorsanız, endişelenecek bir şey yoktur. Ana şey, ütünün yüksek sıcaklığına doğrudan maruz kalmaya karşı koruma sağlayacak küçük bir bez parçasına sahip olmaktır. Ütü deniyor. Gazlı bez veya beyaz pamuklu kumaştan yapılabilir.
  4. Yanlış taraf. Ok yapmadan önce, bay ve bayanların ürünü yanlış tarafta bir ok ile çevirmesi gerekir. Bu, parlamayı önlemeye yardımcı olacaktır.
  5. Su ile püskürtme.Ütüleme işlemi için ıslak bir ürün daha iyidir. Bu nedenle, her zaman elinizde bir kap su veya bir sprey şişesi bulundurmalısınız. Daha da iyisi, bir buharlı pişirici veya buhar jeneratörü edinin.

Bundan sonra, yumuşatılmış şey dolaba bir elbise askısı üzerine yerleştirilir.

Pantolonuna ok atmak kolay değil. Bazen bu süreç uzun zaman alır. Ancak ne zaman bir beceri ortaya çıkarsa, bundan sonra ütü yapmak artık çok sıkıcı bir iş olarak görülmez.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası