izmit ortodonti fiyatları / Ortodonti (Tel Tedavisi) | Kocaeli Ortodonti | İzmit Diş Teli

Izmit Ortodonti Fiyatları

izmit ortodonti fiyatları

Dişlenme dönemine göre ortodonti

1- Süt diş lenme dönemi: Okul öncesi yıllarda parmak emme, dudak yeme, ağıza yabancı cisim sokma gibi alışkanlıklara bağlı olarak ortaya çıkan sorunların mümkün olduğu kadar azaltılmasına yönelik uygulamalardır. Bu alışkanlıklar süt diş lenme döneminde ortadan kaldırılırsa iskelet yapıda kalıcı bir bozukluk oluşmadan iyileşme sağlanır. Bunun için de birtakım ağız içi veya ağız dışı aygıtlardan yararlanılır.

2- Karışık diş lenme dönemi: İlkokul çağı çocuklarını kapsar, ağızda hem daimi hem de süt diş lerinin bulunduğu dönemdir. Bu dönemde zamanından önce veya sonra süt diş lerinin kaybedilmesi, alttan gelen daimi diş lere rehberlik edememesi sonucunda bir takım yer darlığı problemleri oluşabilir. Oluşan çapraşıklığın (çarpıklığın) giderilmesi ortodontinin ilgi alanına girer. Yine bu dönemde başlayıp ergenlik çağının sonuna kadar devam eden çeneler arası uyumsuzlukların giderilmesi de ortodontinin konusudur.

3- Daimi diş lenme dönemi: Diş dizilerindeki bozukluklar diş çekimi yapılarak veya yapılmadan sabit ya da hareketli aygıtlarla düzeltilebilir.

Ortodontiste ne zaman gitmeli?

Süt diş lerinin ağıza çıkıp çiğneme fonksiyonuna girdiği 2.yaştan itibaren çocuklar diş hekimine kontrole götürülmelidir. Diş hekimi çocugun çene-yüz gelişimini ve diş lerin sağlığının yanı sıra, konumlarını çok yönlü değerlendirir. Olası sorunları önceden görmek ve önlem almak koruyucu hekimliğin olmazsa olmazıdır.

Çocuklarda iskeletsel sorunlara erken yaşlarda müdahale etmek gerekir. Süt diş leri arasında bulunan boşluklar, doğal gelişim göstergesidir. Erişkinlerin diş lerindeki gibi sıkı temaslar, ileride meydana gelebilecek yer darlığı ve dolayısıyla diş lerde çapraşıklığın (çarpıklığın) göstergesi olabilir. Daimi diş ler 6-7 yaşlarında sürmeye başlarlar ancak 8-12 yaşları arasında, süt azı diş leri değişene dek pek fazla problem gözlenmez. Ancak süt diş lerinin tümü, daimileriyle yer değiştirinceye kadar yerinde tutulmalıdır.

Bu nedenle süt diş lerindeki çürükler erkenden tedavi edilmelidir. Süt diş inin çekilmesi gerekiyorsa, çekilenin yerini tutacak yertutucu dediğimiz protezlerin yapılması ileride ortodonti tedavisine ihtiyaç duyulmasını önler.

Ortodontik sorunların sebepleri

1. Beslenme Bozuklukları: Yeterli beslenemeyen kişilerde, çene ve yüz yapısında hacimsel küçülme meydana gelebilir ve normal hacimdeki diş ler küçük çenelerde gerekli yeri bulamayacakları için çapraşıklıklar, rotasyonlar (dönme), hatta gömüklük olguları görülebilir.

2. Ağızdan Nefes Alma: Bademciklerde kronik iltihaplar ve benzeri nedenler,uzun süre devam ederse bademcikler aşırı derecede büyüyebilir. Bu durumda solunum yolları daralır ve nefes alma güçlüğü meydana gelir. Bu güçlüğü yenebilmek ve o bölgedeki hava geçiş yolunu genişletebilmek amacıyla çocuk alt çenesini ve buna bağlı olarak dilini öne alma zorunluluğu duyar. Bu durum, uzun süre devam edecek olursa alt çenenin öne doğru konumu yerleşir. Dil ön diş ler arasına girer ve diş lerin sürmelerine engel olursa açık kapanış meydana gelir. Hasta burundan nefes alamıyor ise ,üst çenenin büyüme potansiyeli üzerinde negatif etki oluşabilir.

3. Yanlış yutkunma: Bazı çocuklarda yutkunma anında çocuk dilini ön diş lerinin arasına sıkıştırır. Bu da ön diş lere istemsiz fazladan kuvvet vermek, yani diş leri devamli ittirmek demektir. Sonrasında diş ve damak gelişimi istenmeyen şekilde gelişir. Çoğu zaman ailelerin, hatta bazen hekimlerin de gözden kaçırdığı bir durumdur.

4. Parmak Emme: Yeni doğmuş bir bebekte oldukça gelişmiş bir emme mekanizması vardır. Emme içgüdüsü tatmin edilmemiş bir bebek, bu ihtiyacını gidermek için bazı alışkanlıklar edinir. Anne sütü ile 9-18 ay beslenen çocuklarda çoğunlukla bu alışkanlık görülmez. Yapılan araştırmalar parmak emmenin yaşamın ilk birkaç haftasında açlığa bağlı olarak geliştiğini göstermiştir. Dişlerin sürmeye başladığı dönemde bölgesel tahrişlerden doğan ağrı, parmak emme yoluyla giderilebileceğinden bu alışkanlığın diş lenmeye yardımcı olduğu düşünülebilir.

Çocuklar niçin parmak emer?

  • Bebek ani olarak anne memesi veya biberondan kesilirse
  • Bebek beslenirken emmesi çok kısa sürede sonlandırılırsa
  • Bebek uzun aralıklarla beslenirse Parmak emme alışkanlığında erken dönemde hiç önlem alınmaz. Bu dönemde alışkanlığı önlemek, çocuğun psikolojisini ve fizyolojisini etkileyeceği için zararlıdır.

Parmak emme alışkanlığının tedavisi için kesin bir yaş söylenemez. Uygun zaman ayarlanması her çocuk için ayrı ayrıdır. Alışkanlığın derecesi, çocuğun geçmişi zamanın ayarlanmasını etkiler. Genel olarak parmak emme 3.5 yaşından sonra da devam ederse tedaviye başlanmalıdır. Bu alışkanlığı devam ettiren çocukta, emilen parmağa ve sayısına göre etki alanında bulunan alt ve üst diş lerde yer değiştirmeler ve iskeletsel kapanış bozuklukları görülebilir.

5. Yalancı Emzik: Fizyolojik özellikleri olan bir emziğin 1.5 yaşına kadar emilmesi zararlı değildir. Hatta çocuğun parmak emme gibi kötü bir alışkanlık edinmesini önleme yönünden faydalıdır. Yalancı emzikler devamlı olarak kullanıldıkları zaman, etki alanları içindeki dokulara uzun süreli etki yapacağı için o bölgelerde düzensizlik ve çeşitli kapanış bozukluklarına sebep olabilmektedir.

6. Yatış Şekli: Yatma şekli, genellikle alt çenenin yatma sırasındaki pozisyonunu belirler. Bu da bize alt çenenin ortalama günde 8 saat hangi konumda olduğu hakkında işaret verir. Örneğin, yüz üstü yatan bir çocuk ile sırt üstü yatan bir çocukta alt çenenin konumu farklıdır. Ayrıca çocuğun yatarken çene altına elini koyarak uyuması çenede eklem kaymalarına da yol açabilir.

7. Kötü alışkanlıklar: Diş sıkmak, tırnak yemek, kalem ısırmak, dudak ısırmak vb.

8. Dişeti problemleri: Diş etrafındaki dokuların enfeksiyonları ve kemik kayıpları diş in desteğini azattığı için diş ler istenmeyen konumlara gelebilir.

9. Süt diş lerinin erken kaybı: Daimi diş lere rehberlik görevi yapan süt diş leri erken kaybedilirse yerlerine gelecek olanlar gömülü kalabilir veya farklı yerlerden ağıza sürebilir.

10. Yirmi yaş dişleri: Öndeki dişleri sıkıştırmasına bağlı düzensizlikler olabilir.

11. Daimi diş kaybı: Eksilen diş in boşluğuna kayan komşu diş ler düzensizlikler yapabilir.

12. Hormonal düzensizlikler, sistemik hastalıklar: Diş ve çevre dokularının sağlığını bozmak suretiyle düzensizliklere zemin hazırlayabilir.

13. Genetik olarak yatkınlık: Diğer aile bireylerinde ortodontik sorunlar varsa çocukta da olma ihtimali artar.

Çene-yüz bozukluklarının sınıflaması

İskeletsel bozukluklar:

İskelet bozukluğundan kaynaklanan sorunlarda tedaviler çocuklarda kemik gelişimi tamamlanmadan yapılmalıdır. Kemik gelişimi tamamlanmış yetişkin bireylerde tedavi için ortodonti ayrıca cerrahi yöntemlerden yardım almak zorundadır. (Ortognatik Tedavi)

Dişsel bozukluklar:

Dişlerin konumlarından kaynaklanan sorunlarda tedaviler çocuk/yetişkin farketmeden her yaşta yapılabilir. Tedavide esas olan, istenilen ideal konuma gelinceye kadar diş lerin kemik içinde hareket ettirilmesidir. Dolayısıyla bu tedavide çocuk hastalarda tedavi süresi yetişkinlere nazaran daha kısa olabilmektedir.

Ortodontik tedavi yöntemleri

Hareketli tedavi yöntemi

  • Invisalign plak yöntemi, genellikle daha az çapraşıklığın olduğu veya diş aralanmalarının az olduğu durumlarda uygulanır. Tamamen şeffaf, diş lerin üzerine kılıf şeklinde takılan, takınca dışarıdan belli olmayan plaklardan oluşmaktadır.
  • Fonksiyonel tedavi, kasları ve bazı iskeletsel yapıları hareketlendirerek yapılan tedavilerdir. Bu tedaviler çenenin önde ya da arkada olduğu durumlarda veya çenelerde darlık varsa genişletmek için kullanılmaktadır.
  • Ağız dışı apareyler, hastanın kendisinin takıp çıkardığı apareylerdir. Bunlar bazı maskeler, headgear denilen enseden çeneye gelen, alt-üst çenenin büyüme ve gelişimin kontrollü ve istenilen şekilde seyretmesini sağlayan apareylerdir. Bu apareyler genelde çocuklarda ya da ergenlerde kullanılabilmektedir.

Sabit tedavi yöntemi

  • Dişlerin yüzeyine yapıştırılan braketler kullanılmaktadır. Kimisi metal, kimisi diş renginde porselenden yapılan, kimisi de şeffaf olan uzaktan görünmeyen diğer deyişle daha estetik görünen braketlerdir.
  • Dişlerin görünmeyen iç taraflarına takılan braketlerle de (lingual braket) tedavi mümkün olabilmektedir. Braketlerle daha büyük bozukluklar, diş lerin dönmüş olduğu, aralanmaların çok daha fazla olduğu tedaviler yapılmaktadır.

Ortodontide sık sorulanlar

Ortodontik tedavi yetişkinlere de (tel tedavisi) uygulanabilir mi?

Evet. Gelişen teknoloji, çocukken yapılamayan ortodontik tedaviyi yetişkinlikte mümkün kılmakta; kendi düzgün diş leri ile gülümsemesi kişileri daha mutlu etmektedir. Aslında diş leri ilgilendiren tedaviler hemen her yaşta yapılabilir; yeter ki diş ler ve çevre dokuları (periyodonsiyum) sağlıklı olsun. Fakat çene kemiklerini ilgilendiren sorunlar ileri yaşlarda ancak ameliyatla düzeltilir.

Çene ortopedisi ne anlama gelir?

Çenelerin yüze veya birbirine göre bozulan ilişkilerini özel araçlarla düzeltmeyi amaç edinen bir ortodonti alanıdır. Mesela alt çenenin ileri konumlanması (prognatizm), alt çenenin geride olması veya üst ileri itim küçük yaşlarda “ortopedik tedavi” ile düzeltilebilir. Sadece diş lerin düzeltilmesi ise “ortodontik tedavi” ile elde edilir; fakat çoğu zaman ortopedik tedavi ve ortodontik tedavi birlikte yürütülür.

Çene ortopedisi ne anlama gelir?

Çenelerin yüze veya birbirine göre bozulan ilişkilerini özel araçlarla düzeltmeyi amaç edinen bir ortodonti alanıdır. Mesela alt çenenin ileri konumlanması (prognatizm), alt çenenin geride olması veya üst ileri itim küçük yaşlarda “ortopedik tedavi” ile düzeltilebilir. Sadece diş lerin düzeltilmesi ise “ortodontik tedavi” ile elde edilir; fakat çoğu zaman ortopedik tedavi ve ortodontik tedavi birlikte yürütülür.

Ortognatik cerrahi nedir?

Ortodontik veya ortopedik tedavi ile diş lerin düzgün sıralanması gerçekleştirilebilir. Çeneler arası ilişkiler de bir sınıra kadar düzeltilebilir. Fakat bazı vakalarda ortodontik tedavi yetersiz kalır. Böyle durumlarda bir çene-yüz cerrahı ile ortodontist birlikte çalışarak ağır bir vakayı cerrahi metotla düzeltebilir. Çok kısa sürede elde edilen estetik sonuç başarılı olmakta ve günümüzde ortognatik cerrahi tedavi gittikçe yaygınlaşmaktadır.

Ortodontik tedavi (tel tedavisi) sırasında diş ler nasıl hareket eder?

Diş üzerine yay, tel veya özel lastiklerle bir kuvvet uygulanırsa kuvvetin yönünde bir hareket oluşur. Hareket eden diş in önünde geçici bir süre için kemik dokusu yıkımı olur, hareketin aksi yönde ise yeni kemik dokusu yapılır. Böylece yeni yerlerini alan diş ler, yeni bir kemik yuvasına da otururlar.

Pekiştirme tedavisi nedir?

Ortodontik tedavi yaklaşık 2 yıl sürer. Dişler düzeldikten hemen sonra etrafındaki yapılar (periodonsiyum) diş lerin yeni konumuna uyum sağlayamamıştır. Ayrıca kemik dokusu olgunlaşmamıştır. Bu nedenle apareyler çıkarılırsa diş ler eski yerlerine dönebilirler. Bunu önlemek için düzelmiş diş leri yapılacak başka aygıtlarla yerlerinde pekiştirmek gerekir. Tedavinin bu son aşamasına pekiştirme tedavisi denir. Bu dönemde de çocukların diş lerine gereken özeni göstermesi şarttır.

Ortodontinin dışarıdan bakıldığında daha az farkedilmesi mümkün mü?

Günümüzde daha az fark edilen malzemelerle ortodontik tedavinin en çekinilen özelliği olan tel görünümünden kurtulmak mümkün olabilmektedir. Dişin üst yüzlerine yapıştırılan apareyler metal renginde, beyaz, şeffaf veya diş renginde olabilirler. Hatta bazı durumlarda diş in görünmeyen arka kısımlarına da uygulanabilirler.Ortodonti

Ortodontik tedavi öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

  • 1- Ortodontik tedaviye başlamadan önce çürük diş lerin tedavi edilmesi ve diş etinin tam sağlıklı duruma getirilmesi gerekir.
  • 2- Apareyin ve diş lerin düzenli fırçalanması şarttır. Hele sabit aygıtlarda diş lerin üzerine yapıştırılan olukların etrafında diş plağı çok çabuk yerleşir. Buna imkan verilmemesi gerekir.
  • 3- Hekim tedaviye başladıktan sonra hastasını ortalama ayda bir görür. Dolayısıyla ortodontik tedavide büyük görev, çocuklara düşer. Bu nedenle diş leri düzeltilecek çocuklarda tedavi isteği olması gerekir. Ailenin zorlaması çoğu zaman olumsuz etki uyandırmaktadır.
  • 4- Hekimin kontroller sırasındaki tavsiyelerine dikkatle uyulmalıdır.
  • 5- Randevular aksatılmamalıdır.
  • 6- Apareylerde kırılma, kopma veya ağıza yapışan düzeneklerde çıkma varsa tedavi kesintiye uğrar. Böyle durumlarda hemen hekime başvurulmalıdır.
  • 7- Pekiştirme tedavisinde bıkkınlık gösterilmemeli; uygulanan aygıt ağıza düzenli takılmalıdır.

Ortodontik tedavi öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

  • Diş boşlukların kapatılması
  • Çene (Diş, Damak) kapanış bozukluklarını gidermek
  • Dişlerin konumlarını ve duruşlarını düzeltmek
  • Diş ve dudakları düzgün olarak hizalamak.
  • Ortodonti tedavisi estetik diş hekimliğinde çok önemli bir yer tutar.
  • Ortodonti tedavisi ile diş ler çene kemiği üzerinde muntazam bir biçimde yerlerini alırken çene kapanış bozukluklarının neden olduğu eklem, baş, boyun ağrıları da giderilebilir.
  • Ortodonti tedavisi kişiye tam bir çiğneme fonksiyonu kazandırarak mide problemleri ve sindirim sistemi sorunlarının giderilmesinde de etkin rol oynar.
  • Ortodonti tedavisi diş leri daha düzgün sıralarken, diş lerinize daha iyi bakım yapabilmenize olanak sağlar, böylelikle diş lerinizde çürük riski azalmış olur.
  • Dişlerin estetik görünmesi ve çiğneme fonksiyonunu kazanabilmek için yapılacak ortodontik tedavi, alternatif protetik tedavilere nazaran daha pahalı tedavi olmakla birlikte diş lerin ve çevre dokularının doğal haliyle korunması / kullandırılması açısından paha biçilmez bir kazanç sağlamaktadır.
  • Ortodontik tedavide fiyatlar ve süreç vakanın şiddetine göre değişmektedir. ayrıca kullanılacak aparey çeşitlerine göre de fiyat ve süreç değişebilir.Yapılan bir araştırmada aynı sürede Türk kadınlarının kuaför masrafının aynı uzunluktaki ortodontik tedaviden daha fazla tuttuğu hesaplanmıştır.Ortodonti sayesinde, kendi diş lerinizle her yaşta daha güzel gülümsersiniz.

Diş teli tedavisi ile temel hedef dişlerde ve yüzde farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan düzensizliklerin ortadan kaldırılmasıdır. Ortodonti ise diş hekimliğinin özel bir dalını ifade eder. Diş teli tedavisine başvurulacak kişilerde görülen; diş büyüklükleri, çene büyüklüğü, çarpıklıklar, diş ile çene uyumsuzluğu vb. konularda hastaların bu sorunlardan kurutulmasını sağlayan bir tedavi yöntemi olarak tanımlanabilir.

Ortodonti tedavisi kapsamında yer alan ve yaygın olarak görülen sorunlardan biri olan diş teli tedavisinde çarpık dişler için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Ancak çeneye bağlı sorunlarda; çenenin önde ya da geride olması gibi temel problemlerin tedavisi daha küçük yaşlarda yapılması gerekir. Tel tedavisi her yaş grubu için diş hekimi tavsiyesi ile yapılabilir.

Ortodontik Tedavi Kimlere Yapılır?

Ortodontik tedavi olarak adlandırılan tüm işlemler temelde diş hekimliğinin bir dalı olan ortodonti anabilim dalının, dişlerin diş kemikleri üzerinde daha düzgün ve uyumlu hale getirilmesi ve yüz düzensizliklerinin giderilmesini hedefler. Bu nedenle her yaş grubundan kişi için diş ve çene ile ilgili yaşanan pek çok bozukluk ortodontinin ilgi alanına girebilir. Alt ve orta yüz düzensizliklerinin de giderilmesini sağlayan bu uzmanlık dalı kapsamında bilinen en yaygın tedavi ise tel tedavisidir.

Ortodonti tedavisi kapsamında:

  • Diş büyüklükleri,
  • Çenenin önde ya da geride olması,
  • Çene büyüklüğü,
  • Diş çarpıklıkları,
  • Aralıklı dişler vb.

Sorunları yaşayan kişilerin işlevsel bozukluklarının giderilmesi için tedaviye başvurulması gerekir.

Diş Teli Tedavisine Ne Zaman Başvurulmalıdır?

Diş teli tedavisi ne kadar sürer, ne zaman tel tedavisine başvurulması gerekir gibi sorular özellikle çarpık veya aralıklı dişlere sahip kişilerin tedaviden çok daha kısa sürede beklentilerini karşılamak için sordukları sorulardır. Uzman tavsiyelerine göre 7 yaş grubu her çocuğun ortodontik muayeneden geçerek olası sorunların erken yaşlarda tedavi edilmesini önermektedir. Gelişime bağlı sorunlar bu sayede kısa sürede tanımlanarak uygun tedavi uygulamalarına başvurulması mümkün hale gelir.

Ortodonti olarak tanımlanan uzmanlık alanı her yaş grubundan insan için çeşitli tedaviler uygulamaktadır. Ancak genel olarak tedavilere 10 – 12 yaşından önce başlanmamaktadır. Öte yandan sadece dişlerde yaşanan çarpıklıklar için tedavide yaş şartı aranmaz. Her yaşta bu sorunlar tedavi edilebilir. Diğer bozukluklar ise daha erken yaşlarda gerçekleşmelidir. Tel tedavisi ise diş çapraşıklarında uygulanır.

Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş teli tedavisi aşamaları tedavi yapılacak bölüme ve yöntemlere göre değişiklik göstermektedir. Diş telinin en basit şekliyle dişlerin istenen yönde ve belirli sürelerde sürekli güç ve baskı uygulanarak dişlerin düzeltilmesini sağlar. Diş teli ile uygulanan gücün fazla olması diş ve dişi çevresinde bulunan dokunun hasar görmesine neden olabilir.

Dişlerin istenen pozisyona ve düzene getirilmesi için dişlere yapışan ve üzerinde tellerin yer aldığı deliklerin bulunduğu braketlerin dişlere yapışık olması sürekli olarak tedaviye destek olacaktır.

Yetişkinlerde Ortodontik Tedavi Nasıl Olmalıdır?

Yetişkinlerde tel tedavisi ortodonti alanında uygulanan temel tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Ortodontik tedavi her yaşta mümkündür. Çeşitli uygulamalar dışında hemen hemen tüm diş ve çene ile ilgili sorunların çözümü için ortodontiye başvurulması mümkündür.

Yetişkinlerde ise ortodonti tedavileri kapsamında tel tedavisi uygulanması için belirli unsurların ortaya çıkmış olması gerekir. Güzel bir gülüşe sahip olmak ve daha sağlıklı diş yapısına kavuşmak için yetişkinlerde de rahatlıkla tel tedavileriyle beraber diş bozukluklarına karşı etkili yöntemler uygulanmaya başlamıştır. Diş telinin kullanımı genel olarak yetişkinlerde estetik kaygılara bağlı olarak yaygın biçimde kullanılmaktadır.

Diş Teli Nedir?

Diş teli, dizilimi bozuk ve çapraşık dişlerin düzeltilmesi için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Diş teli fiyatları kullanılan ürünler ve tedavi uygulayan kliniklere göre değişiklik göstermektedir. Dişlere uygulanan diş telleri uzun süreli kullanımda dişlerin muazzam bir şekilde düzelmesini sağlamaktadır. Ayrıca diş telleri; diş çıkmaması, dişlerin ayrık olması ya da kırık olması gibi problemler meydana gelmesi durumunda da sık sık tercih edilmektedir.

Diş teli fiyatları, tedavi türüne göre tek çene tedavi ücretleri uygulanacak tedaviye göre 12.000 TL’den başlamaktadır . Tek çeneye diş teli tedavisinde bu fiyatlar 4.000 ile 9.000 TL gibi taban fiyatlar ile tedavi edilmektedir, diş yapısı bozukluk oranı bu fiyatları belirleyen temel unsurlardan bir diğeridir. En doğru fiyat ve tedavi bilgisi için klinik muayenesi gerekmektedir.


YouTube video

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatı belirleyen bir çok etken bulunmaktadır. Herkesin diş, çene ve kemik yapısı farklı olduğu için ortodonti tedavileri tamamen kişiye özel yapılır. Ortodonti uzman doktoru kusursuz bir gülüş için gerekli tedavi sürecini planlayıp danışanları detaylı olarak bilgilendirir. Diş Teli Fiyatı belirlenebilmesi için klinik muayenesi gerekmektedir.Böylelikle kişinin durumuna en uygun tedavi planlaması yapılabilir.

Diş Teli Fiyatını Etkileyen Unsurlar Nelerdir?

Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından alınan karar neticesinde her yıl ortodonti (Diş Teli Fiyatları) devlet hastaneleri ve özel hastaneler için olmak üzere belirlenir. Bu fiyatların rekabet şartları dolayısıyla İnternet üzerinde paylaşılması yasaktır. Dolayısıyla en doğru fiyat bilgisini öğrenmek için kliniğimizi ziyaret etmeniz ve klinik muayenesi gerekmektedir.

Türk Diş hekimleri Birliği tarafından belirlenen Diş Teli Fiyatları 2023 listesi

 

2023 Diş Teli Fiyatları

KDV HARİÇ TLKDV DAHİL(%8) TL
Lateral Sefalometrik Film Analizi171,30185,00
Antero Posterior Sefalometrik Film Analizi (Frontal Film Analizi)171,30185,00
Kemik Yaşı Tayini101,85110,00
Ortodontik Fotoğraf101,85110,00
Ortodontik Fotoğraf Tetkiki78,7085,00
Ortodontik Model Yapımı171,30185,00
Ortodontik Model Analizi106,48115,00
Ara Dönem Sefalometrik Film Analizi152,78165,00
Ara Dönem Model Yapımı171,30185,00
Angle Sınıf I Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi3.995,374.315,00
Angle Sınıf II Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi5.810,196.275,00
Angle Sınıf III Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi8.050,938.695,00
Sabit Kapanış Yükseltici Tatbiki (Kısa Süreli)564,81610,00
Lingual Teknikle Angle Sınıf I Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi3.375,003.645,00
Lingual Teknikle Angle Sınıf II Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi5.486,115.925,00
Lingual Teknikle Angle Sınıf III Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi7.310,197.895,00
Açık Kapanışın Ortodontik Tedavisi6.847,227.395,00
Önleyici Ortodontik Tedavi3.046,303.290,00
Kısa Süreli Ortodontik Tedavi3.250,003.510,00
Pekiştirme Tedavisi1.148,151.240,00
Pekiştirme Aygıtı (Hawley Aygıtı vb.)990,741.070,00
Sabit Pekiştirme Aygıtı (Lingual Retainer)1.476,851.595,00
Dudak Yastıkçığı (Lip Bumper)1.685,191.820,00
Tek Çeneyi İlgilendiren Aparey Yapımı (Vida Hariç)1.064,811.150,00
Çift Çeneyi İlgilendiren Aparey Yapımı (Frankel Aygıtları – Aktivatör – Bionatör)1.810,191.955,00
Vida Uygulaması (Tek Vida)296,30320,00
Sabit Fonksiyonel Aygıt Uygulaması (Jasper – Jumper – Herbest Aygıtı)2.671,302.885,00
Kayıp Apareyin Yeniden Yapımı (Tek Çene)953,701.030,00
Aparey Tamiri421,30455,00
Ağız Dışı Aparey Tatbiki (Headgear – Chincap)1.050,931.135,00
Reverse Headgear2.662,042.875,00
Düz Ark Teli Tatbiki (Tek Çene NİTİ Telleri)449,07485,00
Büküm İçeren Tel Tatbiki (Tek Çene)393,52425,00
Segmental Ark veya Tork Arkı Tatbiki393,52425,00
Bant Tatbiki (Tek Diş)347,22375,00
Braket Tatbiki (Tek Diş)305,56330,00
Lingual Braket Tatbiki (Tek Diş)305,56330,00
Düşen Bant Tatbiki (Tek Diş)347,22375,00
Düşen Braket Tatbiki (Tek Diş)277,78300,00
Bant veya Braket Çıkarılması (Tek Diş)125,00135,00
Lingual Ataçman Tatbiki351,85380,00
Lingual Ark1.166,671.260,00
Nance Apareyi1.546,301.670,00
Hızlı Maksiller Genişletme Apareyi1.921,302.075,00
Preoperatif Dudak Damak Yarığı (Ortodontik Tedavi)2.625,002.835,00
Postoperatif Dudak Damak Yarığı (Ortodontik Tedavi)2.574,072.780,00
T.M.E. Splint Yapımı1.578,701.705,00
Model Set-Up796,30860,00
Positioner Yapımı2.319,442.505,00
Sefalometrik Cerrahi Planı398,15430,00
Ortodontik Modellerin Face – Bow ile Artikülatöre Taşınması1.023,151.105,00
Model Cerrahisi675,93730,00
Oklüzal Cerrahi Splint (Tek Çene)2.023,152.185,00
Ortodontik Ameliyat Arkı (Tek Çene)2.342,592.530,00
Sürme Rehberliği2.078,702.245,00
Ağız İçi Distalizasyon Apareyi (Pendex vb.)2.319,442.505,00
Gömülü Dişin Diş Dizisinde Yerine Yerleştirilmesi (Tek Diş)2.763,892.985,00
Reserve Curve’li Niti Ark Tatbiki532,41575,00
Ortognatik Cerrahi Ortodontik Tedavisi6.814,817.360,00
Mini Vida Uygulaması912,04985,00
İnterproksimal Aşındırma (Tek Diş)152,78165,00
Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Hafif) (Plak Ücreti Hariç)7.000,007.560,00
Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Orta) (Plak Ücreti Hariç)10.000,0010.800,00
Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Ağır) (Plak Ücreti Hariç)15.000,0016.200,00

Diş Teli Uygulaması

Diş teli uygulamasına başlayan diş hekimi ilk adım olarak dişte bulunan çürükleri ve diş taşlarını temizler. Diş teli uygulamasının yapılacağı dişler diş teli uygulaması içi hazırlanır. Daha sonra gerek görülen dişlere diş telleri uygulanır ve gerek duyulursa lastik takılır ve tedaviye destek sağlanır. Diş teli uygulaması yapıldıktan sonra ağzınızda bir fazlalık olduğu hissedebilirsiniz. Bu his oldukça normaldir. Tedavinin ilerleyen zamanlarında diş telleri dişlere hareket vermeye başlayacağı için ağzınızda acı da hissedebilirsiniz. Bunun için ağrı kesiciler kullanılması önerilmektedir. Diş telleri ilk takıldığı dönemlerde yemek rutininizde de değişiklikler yapmanız gerekmektedir. Et ya da sert yemekler sizi zorlayabilir. Özellikle ilk haftalarda daha çok sıvı ve yumuşak yiyecekler tüketmelisiniz. Sert yiyecekler tüketmeniz durumunda diş tellerinin yerinden oynamasına neden olabilirsiniz. Bunların dışında diş köklerinde hareketlenmeler meydana geldiğinde de ısırarak yenecek yiyecekleri tüketmekte zorluk çekebilirsiniz.

 

Diş Teli Çeşitleri

Diş teli çeşitlerini; metal diş telleri, şeffaf diş telleri, lingual braketler, şeffaf plaklar şeklinde sıralamak mümkündür.

Metal Diş Telleri:

Metal diş telleri, ortodontik tedavide en sık kullanılan yöntemdir. Metal diş telleri diğer diş teli fiyatları çeşitlerine göre çok daha dayanıklıdır. Özellikle de çocukların tedavisinde sık sık metal diş telleri kullanılmaktadır. Metal diş telleri, dişlerin dış tarafına yerleştirildiği için oldukça belirgin bir şekilde görülmektedir. Her ne kadar bakıldığında gözükse de metal diş telleri en hızlı sonuç veren diş telleridir.

Şeffaf ya da Porselen Diş Telleri:

Şeffaf diş telleri metal diş tellerine göre daha az gözükmektedir. Bu nedenle dişlerindeki tellerin görülmesinden rahatsız olan kişiler şeffaf diş tellerini sıklıkla tercih etmektedir.

Lingual Braketler:

Lingual braketler genellikle yaşlılar tarafından kullanılmaktadır. Lingual braketler, dişlerin iç düzeyine değil dişlerin iç kısmına yapıştırılır. Bu nedenle estetik açıdan herhangi bir sorun yaşatmazlar. Ancak lingual braketler çok daha dikkatli bir bakım gerekmektedir. Maliyet açısından da lingual braketler diğer diş teli fiyatları göre çok daha pahalıdır.

 

Şeffaf Plaklar:

Şeffaf plaklar neredeyse hiç görünmeyen bir tedavi türüdür. Bu nedenle şeffaf plaklar hastaya zahmetsiz ve estetik açıdan hoş bir tedavi süreci sunar. Şeffaf plaklar takıp çıkarılabilen malzemelerdir. Bu nedenle hastaya çok büyük avantajlar sağlarlar. Ancak şeffaf plaklar iki hafta bir değiştirilmelidir. Bu sayede dişler yavaş yavaş hareket ettirilir ve kolaylıkla istenilen şekle kavuşturulur.

Diş Teli Fiyatları Arasındaki Farklılıklar

Diş tellerinin en temel görevi dişlerdeki bozuklukları düzeltmektir. Diş telleri sayesinde dişlerdeki bozuklukların hemen hepsi düzeltilir. Dişlerde ki çapraşıklık ve ağızdaki kapanış bozuklukları düzeltilirken diş çürümeleri ve aşınmaları da korunmaktadır. Yani diş telleri sayesinde diş taşlarının neden olduğu sağlam diş kayıpları ortadan kaldırılmaktadır. Diş telleri, ağızda bitişik ve sıkışık dişler yüzünden bakteri oluşmasını da engellemektedir.

 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır