kardeşler otomotiv fatsa / Çıtlak Kardeşler Oto Alt Bakım, Ordu — adres

Kardeşler Otomotiv Fatsa

kardeşler otomotiv fatsa

En Yakın Otomobil Lastik Bayisi

Konumunuza En Yakın Lastik Bayileri

Ticari araçlarınız ya da kişisel aracınız için ihtiyaç duyduğunuz tüm lastik modellerini sitemizde kolayca bulabilirsiniz. Sizin için en uygun lastik seçeneğine karar verebilmek için "Lastik Modelleri" sayfasına tıklayabilirsiniz. Açılan sayfada ister aracınıza ister lastik ebatlarına göre arama yapabilirsiniz. Sonrasında listelenen tüm lastik modellerini inceleyerek hızlıca hangi ürünü alacağınıza karar verebilirsiniz.

Almayı düşündüğünüz lastiğe karar verdikten sonra "Lastik Bayisi" sayfasını açarak konumunuza en yakın şubemizi bulabilirsiniz. Ardından, seçtiğiniz ürünü şubemize giderek aracınıza kolayca taktırabilirsiniz.

Şubelerimizde ürün alışverişi, lastik takma ve sökme işlemleri dışında farklı hizmetler de alabilirsiniz. Lastiklerinizin durumunu düzenli olarak takip edebilmek ve gerekli tedbirleri hızlıca alabilmek için aylık olarak lastik kontrolü yaptırabilirsiniz. Bu sayede lastiklerin hava basıncı, diş derinliği, varsa yara ya da hasarlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi için lastiklerinizin balans ayarlarına baktırabilirsiniz. Lastiklerinizde düzensiz aşınma varsa ya da düz yolda giderken aracınızın sağa veya sola doğru saptığını fark ediyorsanız rot ayarlarının bozulduğundan şüpheleniyor olabilirsiniz. Eğer böyle bir problemle karşı karşıyaysanız şubelerimizde rot ayarlarınızı da kontrol ettirebilirsiniz. 

Bu hizmetler dışında şubelerimizden sezonluk lastiklerinizin sizin için güvenli şekilde muhafaza edilmesini talep edebilir, lastik tamiri ve jant düzeltme servislerimizden de yararlanabilirsiniz. Sonuç olarak lastiklerinizin sağlığını etkileyebilecek tüm konularda şubelerimizden destek alabilir ve aklınıza takılan her konuyu lastik uzmanlarımıza danışabilirsiniz.

Ticari Araçlarınız İçin Conti° Filo Çözümleri

Kişisel araçlarınız için lastik bakımı ve tamirinin yanı sıra ticari filolarınız için de kapsamlı bir lastik hizmeti sunuyoruz. Conti°çözümlerimiz sayesinde Avrupa'daki 'den fazla ticari ortağımızla arıza yaşamanız durumunda 7/24 hizmet sunuyoruz. Bu sayede yolda kaldığınızda "En yakın lastikçiler nerede?" diye düşünmenize gerek kalmadan sorunlarınızı hızla gideriyoruz. Araçlarınızın en kısa sürede yola koyulmasını sağlayarak zaman kaybı yaşamanızın ve gecikme dolayısıyla zarar etmenizin önüne geçiyoruz.

Yolculuk esnasında araç lastiklerinizin değiştirilmesine ihtiyaç duyduğunuzda size 24 saat öncesine kadar rezervasyon oluşturma olanağı tanıyoruz. Sonrasında mobil hizmetimizle sizin tercih ettiğiniz noktada sökme ve takma işlemlerinizi kolayca tamamlıyoruz.

Filonuzdaki araçların lastiklerini akıllı hâle getirerek lastiklerinizin durumunu anlık olarak izlemenize imkân sunuyoruz. Lastiklerinize entegre ettiğimiz Continental lastik sensörleri ile lastiklerin sıcaklığını ve basıncını devamlı ölçüyoruz. Böylelikle lastiklerle ilgili bir sorun oluşması hâlinde bundan hemen haberdar olmanızı sağlıyoruz. Bu hizmetlerin yanı sıra dijital lastik izleme sistemimizi her geçen gün geliştirmeye devam ediyoruz. Sunduğumuz filo çözümleriyle lastik alışverişiniz sonrasında da yanınızda olmayı ve güvenle yolculuk yapabilmenizi her şeyden çok önemsiyoruz.

Uygun Fiyatlı Hizmet ve Ürün Seçenekleri

Continental olarak her araca uygun lastik modellerimizi cazip fiyatlarla sunarken araç lastiklerinizin bakımı ve sağlığı için gerekli olan tüm hizmetlerden de bütçe dostu fiyatlarla yararlanabilmenize imkân tanıyoruz.

Siz de güvenli, sağlam ve uzun ömürlü lastiklere sahip olmak istiyor ya da lastiklerinizin kontrolden geçirilip tamir edilmesi gerektiğini düşünüyorsanız en yakın Continental bayimizi ziyaret edebilirsiniz. Ziyaretiniz sonrasında konforlu bir sürüş deneyimi yaşamaya hazır olabilirsiniz.


Eski Yerleşimler

Cotyora ( Bozukkale): Ordu ili’nin ilk kuruluş yeri olarak bilinen Cotyora ( Kot Türklerinin yurdu) Kod Yurdu halk arasında Bozukkale, yapılan araştırmalara göre Bizanslılarca XI. yüzyılda yapılan küçük bir gözetleme kulesi olduğu anlaşılmıştır. Ordu-Samsun karayolu üzerinde il merkezine 2 km mesafede deniz kenarındadır. 2. derece arkeolojik SİT alanı olarak tescillidir.

Kurul Kaya Yerleşmesi:  İlimiz merkezine 13 km. mesafedeki Bayadı köyü sınırlarında bulunan sivri bir kaya üzerine kurulmuş antik bir yerleşme alanıdır. Yapılan çalışmalarda dehliz kazısı yapılmış – adet merdiven gün ışığına çıkarılmıştır. Kaya üzerinde piknik alanları mevcuttur. Kazı esnasında bulunan pişmiş topraktan çatı kiremitleri, duvar örgüsü seramik parçaları incelenmiş MÖ. V ve IV. yüzyılda yerleşme yapıldığı tespit edilmiştir.

Cıngırt Kayası Yerleşmesi: İlimiz Fatsa ilçesi Yapraklı köyü sınırları içerisinde yer alır. Kaya blokları üzerine kurulmuş antik yerleşmedir. Yerleşmede bir dehliz, kaya mezarları, nişler, duvar kalıntıları ile çanak çömlek parçaları bulunmaktadır.

Arıkmusa Yerleşmesi:  İlimiz Mesudiye ilçesi, Arıkmusa köyü sınırları içinde bulunan yüksek kayalıklar üzerinde kurulmuş bir yerleşimdir. Ana kayaya oyulmuş iki adet dehliz günümüze kadar gelmiştir. Ayrıca, gözetleme odaları mevcuttur. yıllıktır.

Yasonburnu Yarımadası:  Perşembe ilçe merkezine 15, il merkezine 28 km. mesafede Çaytepe köyü sınırları içindedir.  Yasonburnu üzerinde tarihinde yapılmış bir kilise mevcuttur. Turizm potansiyeli açısından İlimizin en önemli merkezlerinden biridir. Her yıl ortalama yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Hoynat Adası: Perşembe ilçemizin en önemli tarihi unsurlarından biridir. Ramazan köyü sınırları içerisinde Hoynat tünelinin hemen yanındadır. Eskiden gemicilerin depo ve sığınak olarak kullandıkları tahmin edilmektedir.  Üzerinde su kalıntısı bulunur. Martı ve karabatak kuşlarının yaşadığı kuş cennetidir. Tepeli Karabatakların Türkiye ‘ de tek yuva yaptığı yerdir.


Kaya Mezarları

Büben Kaya Mezarları:  Merkeze bağlı ( Zafer Köyü) Değişik ve ilginç görünüme sahiptir. Büben köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır.
 
Delikkaya Kaya Mezarları: İlimiz merkezine 10 km mesafedeki Delikkaya köyü sınırları içerisinde bulunur. Tek odalı, sütunsuz ve alınlıklı ve çift sütunlu girişe sahip, 3 kaya mezarı mevcuttur.

Kaleköy Kalesi Kaya Mezarları: Ünye İlçe merkezinin 7 km. batısında Kale köyünde bulunmaktadır. Kalenin etek kısmı oyularak yapılmıştır. Girişi antik grek tapınaklarındaki gibi alınlık formunda düzenlenmiş, yanları iç bükeydir kavislidir, iç kısımlarına freskler bulunmaktadır. Helenistik döneme ait vadi boyunca birçok mezara rastlanır.

Tozkoparan Kaya Mezarları: Ünye İlçe merkezine 5 km. uzaklıkta Gürpınar köyünde bulunmaktadır.  Mezar girişi büyük yuvarlak kemerli ve derin iniş vardır, buradan içiçe iki odaya geçilmektedir.
 
Dikenlice Kaya Mezarları:  İlimiz Gürgentepe İlçesi Dikenlice köyünde bulunur. Kayalıklara oyulmuş 9 adet kaya mezarı bulunmaktadır. Mezarlar tek odalı olup içerisinde ölünün konulduğu klineler (seki) vardır.

Mesudiye İlçesi Kaya Mezarları: İlimizde en çok kaya mezarı Mesudiye ilçesinde bulunmaktadır. Mesudiye’nin Konacık köyünde 2, Kale köyünde1, Eski köyde 2, Bakır köyde 1,  Çavdar köyünde 2,  Erik köyünde 6, Alanköyde 4 adet kaya mezarı bulunduğu tespit edilmiştir. Çift ve tek sütunlu çeşitleri ile görülmeye değerdir.

Kıranyağmur Köyü Kaya Mezarları: İlimiz Ulubey ilçesi sınırları içinde bulunan 8 adet kaya mezarıdır. Bunlar da diğer kaya mezarları gibi sadedir. Tek odalı ve yüksek kayalar üzerine oyulmuşlardır.

Kıranyağmur Köyü Kaya Mezarları: İlimiz Ulubey ilçesi sınırları içinde bulunan 8 adet kaya mezarıdır. Bunlar da diğer kaya mezarları gibi sadedir. Tek odalı ve yüksek kayalar üzerine oyulmuşlardır.

Kaleler

Ünye Kalesi: İlimiz Ünye İlçesinde Ünye – Niksar karayolunun 7. kilometresinde yolu solunda kalan,  bir tepenin üzerinde kurulu, ilçenin 5 km. güney doğusunda, yıllık bir kaledir. Kale köyü sınırları içindedir.
Göller Köyü Kalesi: Çatalpınar ilçesi, Göller köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Çevreye hakim kayalıklar üzerinde kurulmuş olup, sur kalıntıları, sarnıç ve yerleşim izlerine rastlanılmaktadır.
 
Kaleköy Kalesi: Mesudiye ilçesine 6 km. mesafede bulunan Kaleköy sınırlarında bulunur.  Üç kümbet kalıntısı ve kaya mezarları vardır. yüzyılda yapıldığı bilinmekte olup, eski mezar taşları mevcuttur. Büyük sur duvarları, kümbet kalıntıları ve tarihi mezarlardan oluşan kalıntılar bulunmaktadır.

Meletios  (Yastura) Kalesi:  Mesudiye ilçesine 15 km. uzaklıkta Yeşilçit köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Yeşilçit köyünün doğusunda doğal kaya blokları üzerine kurulmuştur. Ana kayanın oyulması ile oluşturulmuş merdiven ile kaleye ulaşım sağlanmaktadır. Yörenin en eski yerleşim yeri olarak kabul edilmektedir.

Gölköy Kalesi: Gölköy ilçesi Kale mahallesinde yer alır. Tek kapılı geniş alana sahip olarak inşa edilmiştir. İlçeye hâkim durumda, gözetleme ve savunmaya elverişli olarak yapılmıştır. Kale girişinin solunda silindir şekilli bir burç ve gözetleme kulesi yer almaktadır. yılında UNESCO tarafından Dünya Antik Eserler Listesi’ne alınmıştır.

Bolaman Kalesi:  Doğu Karadeniz kıyısında zincirleme bir şekilde inşa edilmiş kaledir. ölgemizin sivil mimarlık örneğini teşkil eder. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla yılından onarımı yapılmıştır.

Gençağa Kalesi:  İlimiz İkizce İlçesi Karlıtepe köyü sınırlarında sarp bir kaya kütlesi üzerinde yer almaktadır. Fazla hasar görmemiştir. yüzyılda Hacıemir Beyliği zamanında yapılmıştır. Temaşa imkânı yüksek bir kaledir.

Kuşnefak Kalesi: Kumru İlçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Merkeze 3 km mesafededir.

Çubuklu Kalesi:  Ulubey İlçesi Çubuklu köyü sınırlarında bulunan kale ilçeye 35 km. mesafede bulunmaktadır. Çok ilginç kaya mezarları bulunmaktadır. Kalenin üzerinden manzara muhteşem olup görülmeye değerdir. Her türlü motorlu taşıt ile ulaşım sağlamak mümkündür. yılında UNESCO tarafından Dünya Antik Eserler Listesi’ne alınmıştır.

Cami ve Hamamlar

Atik İbrahim Paşa ( Orta Cami)  : Ordu’da ilk inşa edilen Camilerden biridir. ’li yıllarda deniz kıyısına inşa edilmiş deniz dalgalarından zarar görmesi üzerine şimdiki yerine yeniden yapılmıştır.

Aziziye ( Yalı) Cami: Sultan Abdül Aziz zamanında yaptırıldığı ve adının Aziziye Camii verildiği tahmin edilmektedir. Ahşap olduğu ve yıkılmaya başlayınca yılında Kadı Zade Hasan Efendi tarafından kesme ve moloz taş ile yeniden inşa ettirildiği bilinmektedir.

Hamidiye ( Hükümet) Camii:  Ahşap ve taş malzemenin birlikte kullanılmıştır. Vilayet Binasının yanında inşa edilmiştir.( – )

Selimiye Camii: İlimiz Merkez Selimiye Mahallesinde yer almaktadır.  Cumhuriyet döneminde yapılmıştır. Binanın kendisi tarihi olmamakla beraber mihrabı Ordu’nun eski sanat eserlerinden biridir.

Saray Camii: İlimiz Ünye ilçesi Kaladere Mahallesinde bulunmaktadır. Dikdörtgen planlıdır. Ünye taşından yılında yapılmıştır.

Hacı Osman Ağa Camii:  Ünye İlçesi Merkez Ortayılmazlar Mahallesinde bulunmaktadır.

Yalıköy Camii:  Fatsa İlçemize bağlı Yalıköy’de bulunmaktadır.

Çayır Camii: İlimiz Çaybaşı ilçesi Merkez’de bulunan tamamen ahşaptan yapılma tarihi camidir. Yaklaşık yıllıktır.

Eski Pazar Camii ve Hamamları: Eski Pazar Ordu’nun ikinci yerleşim yeridir. Dikdörtgen planlıdır. yıllarında Hacıemiroğulları tarafından kurulduğu sanılmaktadır. Camiye ait biri kuzeyinde biri güneyinde olmak üzere Büyük ve Küçük Hamamlar vardır.

Eski ( Ulu Camii) Camii: İkizce İlçemizdedir. Selçuklular zamanında yörede Laloğlu adı altında beylik kurulduğu ve yöreye Lala denildiği bilinmektedir. Caminin bilinen adı ise "Laleli" dir.

Medreseönü Afırlı Camii: Perşembe ilçesi Medreseönü beldesinde bulunan camii, tamamen ahşap yapıdadır. Hiç onarım görmemiş ve orijinal mimarisi görülmeye değerdir.
Efirli Camii ve Mezarlığı: Perşembe İlçesi Efirli köyü sahil kesimindedir. yıllardan kalma olduğu tahmin edilmektedir.

Yalı Hamamı: İlimiz Merkez Düz mahallede bulunur, dikdörtgen planlı,  köşeleri kesme taştan, diğer kısımları moloz taştan yapılmıştır.

Saray Hamamı: İlimiz merkez Selimiye Mahallesi sınırları içerisinde yer alır.

Eski Hamam: Ünye İlçe merkezinde Kaledere mahallesinde bulunmaktadır. Halen kullanılmaktadır. Orjınali kilise olan yapı sonradan hamama dönüştürülmüştür.

Çifte Hamam: Ünye ilçemiz Kaladere mahallesinde yer almaktadır.

Kiliseler

Taşbaşı Kültür Merkezi ( Eski Cezaevi-Kilise) : Ordu il Merkezi Taşbaşı Mahallesi, kentsel SİT alanı içerisindedir. yılında yörede yaşayan Rumlar tarafından yapılmıştır Nisan tarihinden itibaren Kültür Merkezi Olarak kullanılmaktadır.  

Düz Mahalle Kilisesi (OBKT Sahnesi) :   Ordu Düz Mahalle Sinema sokakta yer almaktadır.  yüzyılın ikinci yarısından sonra yapılmış, restore edilerek Ordu Belediyesi Yıl Cumhuriyet Sahnesi olarak kullanılmaktadır.

Mesudiye Kilisesi: Mesudiye ilçe merkezinde bulunan kilise, yılında yapılmıştır. Çatısı ve neftleri ahşap olup yıkılmıştır. 
 
Yason Kilisesi: İlimiz Perşembe ilçesi Çaytepe köyü sınırları içerisinde Yasonburnu yarımadası üzerinde yer alan kilise, yılında yörede yaşayan Rumlar tarafından yaptırılmıştır.

Ünye Kiliseleri:  Ünye İlçe merkezinde bir kilise mevcuttur. Bu kilise Belediye’ye ait olup düğün salonu olarak kullanılmaktadır.

Kümbet-Türbeler ve Yatırlar

Şakir Efendi Yatırı: İlimiz Merkez Selimiye mahallesinde bulunmaktadır. Yatır içerisinde 7 adet kabir bulunmaktadır. Aslen Buharalı olan Şeyh Şakir Efendi, hem âlim hem Kadiri Şeyhidir.
 
Tuzak Köyü Türbesi: İlimiz Akkuş ilçesi Tuzak köyünde bulunan 7,5x5 m. Ebadında dikdörtgen planlı türbedir. Derviş Mehmed adında bir zata ait olduğu bilinmektedir. Ahşap yapıda olup, iki kısımdan oluşmaktadır.
 
Şeyh Yunus ( Emre) Türbesi:  Ünye İlçemiz Karşıyaka Mahallesinde Ünye Sanayi Sitesi çıkışında yoldan 3 km içeridedir.

Şid Abdal Türbesi ( Şidlü Dede) :  Kabataş İlçesi Kuzköy sınırları içerisinde bulunan Türbe asırda yöreye gelen Türklerden Şid Abdal’a aittir. Yörenin Türkleşmesine öncülük etmiş bir büyük hoca ve şeyhtir.
 
Emir Yakup   Kümbeti: Korgan-Tepealan, Koçcuağar Köyü sınırları içerisindedir. Danişment Gazi’nin komutanlarından olan Emir Yakup, yılında Türkler ile Tranzon Devleti arasında geçen savaşta esir edilmiştir.  Burada senelik büyük bir şehit mezarlığı vardır.
 
Şeyh Abdullah Türbesi: Ulubey İlçesi Şeyhler köyündedir. yy. yöreye gelen Şeyh Abdullah, zora düşenlerin yardımına koşması nedeniyle vefatından sonrada insanlar tarafından unutulmamıştır. Türbe Turkuaz çinilidir. Bir tane mescit vardır. Bu yörede Şeyh Abdullah’ı anma törenleri vardır.
 
Salih Derviş Türbesi: Ulubey İlçesi Karakoca mahallesinde olup, yılında yaptırılmıştır.

Çeşmeler-Kemer Köprü ve Anıtlarımız

Oluksuyu Çeşmesi: İlimiz Kirazlimanı Mahallesinde Oluksuyu sokakta bulunmaktadır. Soğuksu çeşmesi olarak da bilinmektedir. H: ( M: ) yılında yaptırılmıştır.

Kirazlimanı Çeşmesi: Merkez Kirazlimanı Mahallesinde bulunmaktadır. Kitabesine göre ( M) yaptırılmıştır. Çürüksulu Ali Paşa çeşmesi ve Keçiköy çeşmesi olarak bilinir.

Osmanbey Çeşmesi: Ordu ili Merkez Saray mahallesinde bulunmaktadır. Günümüzde halen akan iki musluğu bulunmakta ve her iki cephede de yekpare taştan iki yalak bulunmaktadır.

Tarihi Çeşme: İlimiz Merkez Zaferi Milli Mahallesi Yüksek Sokakla Çocuk Geçidi Sokağın birleştiği yol üzerinde olan tarihi çeşme, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı özelliği göstermesi nedeniyle tescil edilmiştir.
 
Oluklu Çeşme: İlimiz Kabadüz İlçesi, Harami Köyü Oluklu Mahallesinde bulunan çeşme, Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulunca korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı özelliği göstermesi nedeniyle tescil edilmiştir.
 
Kemer Köprü: Ordu İli Merkezde Bülbül deresi üzerinde bulunan tek saçaklı düzgün kesme taştan – yılları arasında yapılmıştır. Tek gözlü yuvarlak kemerli ve tabanı taş döşelidir. yılında onarım görmüştür. İlimizin tarihi köprülerinden biridir.
 
Kestane Köyü Kemer Köprüleri:    Gülyalı ilçesine bağlı Kestane köyündedir. – yıllarında yapılmıştır.
 
Kenş Kemer Köprüsü: İkizce ilçesi Şenbolluk beldesinde bulunan Akçay üzerinde bulunmaktadır.
 
Başkotanı Köprüsü: Melet ırmağının Mesudiye ilçesi ile Kabadüz ilçelerini birbirinden ayırdığı sınır üzerinde bulunan Başkotanı köprüsü, iki ilçe arasındaki yerleşim yerleri arasındaki ulaşımı sağlamaktadır. –80 yılarına tahmini olarak tarihlendirilen köprü günümüze kadar varlığını sürdürmüş ve halen ulaşımda kullanılmaktadır.

Sarp Dere Kemer Köprüleri: Ulubey ilçesi Karakoca mahallesi ve aşağı Kızılin mevkisindedir. İlimizin en uzun kemer köprüleridir.
 
İlk Adım Anıtı: İlimiz Sahil yolu üzerindendir. Aziz Atatürk’ün anısına Orduya ilk adım bastığı sahil caddesindeki iskele üzerinde yılında yaptırılmıştır.

Müze ve Tarihi Yapılar

Paşaoğlu Konağı (Etnografya Müzesi): Ordu Müzesi, il merkezinde Selimiye Mahallesinde (Boztepe yolu üzerinde)  bulunmaktadır. İlimizdeki tescilli eserler arasında son derece zengin bir taş işçiliğine sahip konak yılında Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından yapılmıştır.

İsmet Paşa İlköğretim Okulu: yıllarına burada yaşayan Ermeniler tarafından yapılmış, taştan, çok güzel mimariye sahip bir binadır.
 
Askerlik Şubesi - Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü: yüzyıl sonlarına doğru yapılmış taş mimarisinin nadir örneklerindendir.
 Osman Paşa Şadırvanı:  Aslen Ordulu olan Trabzon Valisi Hazinedarzade Osman Paşa tarafından yılında yaptırılmıştır. yılında yıktırılmış, yılında Ordulu işadamı Fahri ÇELEBİ tarafından Ordu Belediyesi öncülüğünde aslına uygun olarak yeniden yaptırılmıştır. Ülkemizde sütunları en yüksek şadırvanıdır.


Yaylalar
Yörenin dağlık ve ormanlarla kaplı olması, zengin florası ve sakinliği ziyaretçiler için çekici bir özellik olarak kabul edilmektedir. Ege ve Akdeniz Bölgesinde turizmde bilinen kum, güneş ve deniz olgusuna alternatif olarak, yayla turizmi ön plana çıkmaktadır.

Keyfalan Yaylası: Mesudiye İlçesinin güneydoğusunda bulunan Keyfalan yaylası Ordu’ya km. Mesudiye İlçesine 20 km. mesafededir. Havasının ve suyunun  çok temiz olmasından dolayı  verem hastalarına, iştahsızlık ve baş ağrısı gibi hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir.

Yeşilce – Topçam Yaylaları:  Yeşilce, Mesudiye- Çambaşı arasında küçük bir beldedir. Geleneksel Kültür ve Yayla Şenliklerinin düzenlendiği yaylalarda zengin floraya, ormanlara, otsu bitki örtüsüne, kaya mezarları ve kaleye sahiptir.

Düzoba Yaylası: İlimiz Kumru İlçesi yayla bakımından zengindir ve ilçenin en önemli turizm merkezleri yaylalardır. Erikçeli ( bakacak) yaylası, Erecek yaylası, Düzoba yaylası bunlardan en önemlileridir. Düzoba yaylası merkez haline getirilmiş ve Mayıs ayının sonu ile Ekim ayının başı arasında her Pazar günü yayla pazarı kurulmaktadır. Ramazan ve Kurban Bayramının 1. günü Fizme’de bilinmeyen bir tarihten bu tarafa güreşler tertip edilmektedir.

Korgan Yaylaları: Korgan ilçesine 25 km. mesafede bulunan Korgan Yaylasının görülmeye değer obaları mevcuttur. Her yıl temmuz ayı içinde yayla şenlikleri yapılmaktadır.

Argın Yaylası: Akkuş-Niksar karayolu üzerinde Akkuş ilçe merkezine 3 km. mesafede bulunan yayla yılında Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından Turizm merkezi olarak tescil edilmiştir. Bozulmamış doğal yapısı ile görülmeye değer yaylalarımız arasındadır. Kayak turizmine elverişlidir.

Perşembe Yaylası: Turizm Merkezi ilan edilen yaylarımızdandır. Aybastı İlçemize 17 km. mesafede bulunur. Her yıl temmuz ayı içinde yayla şenlikleri yapılmaktadır.

Göller ve Şelaleler

Gaga Gölü: Fatsa İlçesinin 10 km. güneyinde Fatsa-Aybastı  karayolu üzerinde 15 dönümlük bir alanı kaplamaktadır. Dinlenme ve mesire alanıdır, gölde balık bulunmaktadır.
 
Ulugöl Tabiat Parkı:
Gölköy ilçe merkezine 17 km mesafede bulunan krater gölüdür. 26,5 hektar büyüklüğündeki alan, Tabiat Parkı’dır. Doğal yapısı itibariyle yüksek peyzaj değerine sahiptir.
 
Gökgöl:  Gölköy İlçe merkezinde bulunan yerin altından kaynayan su ile oluşmuş doğal göldür. Suyu sodalı su özelliğindedir. Gölköy Belediye Başkanlığı tarafından çevre düzenlemesi yapılmıştır. Yeme içme yeri ve halkın dinlenmesine olanak verecek şekilde düzenlenerek hizmete açılmıştır.
 
Küpkaya Kanyonu: İlimiz Ulubey İlçesi Kardeşler Köyünde bulunmaktadır. Ordu’ya 32 km. Ulubey İlçesine 9 km mesafededir. Küçük ama İlimizin en güzel kanyonudur. Balık tutmak, kano sporu yapmak ve balık tutmak için idealdir. Kanyon yakınlarında ailece piknik yapılabilir, kamp yapmaya müsait yerleri bulunmaktadır.  Her türlü motorlu araçla ulaşım sağlanabilir. 

Karaoluk (Çiseli ) Şelalesi: İlimiz merkez Karaoluk köyü sınırları içerisindedir. Doğal güzelliği ile doğa harikası bir göl olan Karaoluk (Çiseli) Şelalesi ilimiz turizmi açısından cazibe noktalarımızdan birisidir.
 
Pösküden Şelalesi ve Mesire Yeri:  Kumru ilçesine 6 km mesafede bulunur. Burada pösküden şelaleleri, piknik alanı, balık çiftlikleri, ihtiyaç yerleri mevcuttur. Ailece görüp gezilecek yerlerimizdendir. Her türlü motorlu araçla ulaşım sağlanabilir.
 
Kurşunçal Ormanları ve Şelalesi: Perşembe ilçesisin Selimiye köyü sınırları içinde ve çok büyük alanı kaplayan Kurşunçal ormanları ve içinde bulunan Kurşunçal şelalesi, ilimizin en önemli şelalelerindendir. Şelalenin toplam yüksekliği m. kadardır. Orman turizmi için başlı başına bir potansiyeldir. Kamp, treking ve diğer doğa sporları için uygundur.
 
Kapılı (Cıngırt) ve Kazankaya Şelaleleri: Çaybaşı İlçe sınırları içerisinde bulunan şelalelerdir. Doğal güzellikleri bakımından görülmeye değerdir. Doğal gezi parkuru konumundadır.

Kaplıcalar-Akarsular-Mağaralar
Kaplıcalar:
İlimizde şifalı sular içerisinde  en önemlisi Fatsa İlçesindeki Sarmaşık Kaplıcalarıdır. Fatsa’nın  doğusundaki Bolaman Çayından sonra 10 km’lik stabilize yolla ulaşılmaktadır.

Çermik: Gölköy ilçe merkezinin m kadar güneyinde bulunan çermik gölü, suyu maden suyu özelliğindedir. Böbrek hastalığına tavsiye edilmektedir.
 
Uludere Acısuyu:  Korgan ilçesine 8 km. mesafede,  Çitlice köyü Uludere mevkiinde bulunmaktadır.  Romatizma, mide ve safra kesesi hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir. Her türlü motorlu taşıtla ulaşım sağlanabilmektedir.

Akarsular: İlimizdeki akarsuların kaynağı sahile paralel uzanan dağlardır. Ordu il sınırları içerisinde küçüklü büyüklü onlarca  ırmak ve dere bulunmaktadır. İlimizin yüksek kesimlerinde bu ırmaklarda alabalık tesisleri kurulmuştur.
 
Ordu-Merkez-Melet Irmağı: Ordu ilinin ana akarsuyu olup, km uzunluğundadır. Bölgenin Orta ve Doğu Karadeniz bölümleri arasında doğal bir sınır oluşturur.

Ordu-Merkez-Boztepe Köyü Akçaova Deresi: Ordu Ulubey kazasının kuzeybatısında Kurşunçalı mevkiinden doğar. Güneybatı ve kuzeydoğu doğrultusunda akar ve Ordu ilinin 7 km batısında Karadeniz’e ulaşır.

Yazkonağı Mağarası: İlimiz Ünye ilçesinin güneyinde Karagöl mahallesi sınırları içerisinde birbirine m. mesafede bulanan iki adet mağaradan oluşmaktadır. Mağara Ünye’den 4 km. mesafede  olup, motorlu araçlarla ulaşım sağlanabilmektedir.

Çınarcık Mağaraları (l-ll-lll) :  Ünye ilçemizin 20 km güneydoğusunda Çınarcık ve Korkulu köyleri arasında yer alır. Ünye –Tekkiraz kasaba yolunda gidilmektedir. Dikey gelişmiş, düden konumlu bir mağaradır.
 
Dambalı Mağarası (Maden Galerisi) :  İkizce ilçesinin 3 km. güneybatısında Kurtköy sınırları içindedir. Dambalı volkanik kayalarda maden çıkarımı açılmış yapay bir galeridir.

Boğazcık (Bahçeköy) Mağarası: Perşembe İlçesi Boğazcık köyü Bahçeköy mahallesinde olan Boğazcık mağarası, mağara turizmi adına önemli bir yer teşkil etmektedir.

Yaylacık Mağarası: Kumru ilçesi Akseki köyündedir. Yatay olarak gelişmiş geçit konumunda, fosil-yarı aktif bir mağaradır.
 
Patlaksu Mağarası: Kumru ilçesi Ballık köyündedir. Yatay olarak gelişmiş, kaynak konumlu, aktif bir mağaradır. Yaz ve kış aylarında sürekli akışı olan yer altı deresi nedeniyle sulama amacıyla kullanılabilir.
 

 

BULU KARDEŞLERFatsa Cad. No: 62 Tel: 27 82 ÇATALPINAR
BURSALIOĞLU LTD. ŞTİ. Sahil Cad. No:  Tel: 68 00 FATSA
ÇAY OTO LASTİK M.K.P. Cad. Garaj Sk. No: 21 Tel: 71 07 FATSA
DENİZ OTO LASTİK Ilıca Sk. Tel: 0 92 45 FATSA 
EVPAR OTOMOTİV İnönü Cad. No: 2 Tel: 11 92 AYBASTI
HİLAL PETROL LTD. ŞTİ. Otogar Bitişiği Tel: 12 85 FATSA
OTO SER Özel San. Sit. A Blok No: 23 Tel 93 40 FATSA
TARLAS OTO LASTİK Sahil Cd No:  Tel: 55 06 FATSA
TOPALOĞLU OTOMOTİV Sahil Cd. Tel: 12 78 FATSA
UÇARLAR OTO LASTİK Büyük San. Sit. 8. Blok No: 2 Tel: 60 81 FATSA
UÇARLAR OTOMOTİV B. San. Sit. 8. Blok No: 2 Tel: 60 81 FATSA
YILDIRIMLAR Garajlar Mevki Tel: 47 04 FATSA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası