34 haftalık gebelik kaç aylık / Gebelik Haftasına Göre Kaç Aylık Hamile Olduğunuzu Hesaplayın! - funduszeue.info

34 Haftalık Gebelik Kaç Aylık

34 haftalık gebelik kaç aylık

Hamileli&#;in Haftas&#;nda Neler Oluyor?

Gebeli&#;in haftas&#;nda iken çoktan hastane çantan&#;z, bebe&#;iniz için ald&#;&#;&#;n&#;z k&#;yafetler biberon ve emzik setleri haz&#;rland&#; bile. Bir an önce mele&#;inizin dünyaya gelmesini bekliyorsunuz de&#;il mi? &#;çinizde olu&#;an o heyecan, bebe&#;iniz dünyaya geldikten sonra ikiye katlanacak. Çünkü hayalini kurdu&#;unuz annelik hayali art&#;k sizin için bir gerçek…

Tatl&#; tela&#;l&#; anneler için 34 haftal&#;k bebek geli&#;imi ve annede görülen de&#;i&#;imleri inceledik. Bu yaz&#; ile 34 haftal&#;k gebelik annedeki de&#;i&#;iklikler hakk&#;nda bilgi sahibi olabilirsiniz. Sa&#;l&#;kla bebe&#;inize kavu&#;man&#;z dile&#;i ile…

En do&#;ru bilgiler ve sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar için hamileli&#;inizi takip eden do&#;um doktorunuza dan&#;&#;&#;n&#;z. &#;çeri&#;imizde yer alan bilgiler reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz. Sa&#;l&#;kl&#; günler dileriz…

hamileli&#;in haftas&#;

34 Haftal&#;k Gebelik Kaç Ayl&#;k?

34 haftal&#;k gebelik yakla&#;&#;k olarak 8 ay, tam olarak 7 ay 28 güne kar&#;&#;l&#;k gelir. Hamileli&#;in günü itibariyle haftaya giri&#; yap&#;l&#;r. 27 – haftalar hamileli&#;in son zamanlar&#; yani 3. trimester dönemidir.

34 haftal&#;k gebelik

34 Haftal&#;k Gebelik: Anne ve Bebekteki Geli&#;meler

34 haftal&#;k gebelikte bebek, hayata gelebilecek kadar geli&#;im göstermi&#;tir. Hamileli&#;in 7. ay&#;n&#;n sonu 8. ay&#;n&#;n ba&#;lar&#;na denk gelir. Do&#;uma yakla&#;&#;k olarak 6 hafta kalm&#;&#;t&#;r. Bebe&#;in akci&#;erlerinin olu&#;umunu tamamlamas&#;na bebe&#;in bünyesine ba&#;l&#; olarak 3 hafta kalm&#;&#;t&#;r.

Bebek bu dönemde annenin hal ve davran&#;&#;lar&#;ndan etkilenir. Annenin duygu durumunu hisseder; yedi&#;i yiyeceklerin içti&#;i içeceklerin tad&#;n&#; alabilir. Bebek d&#;&#; ortamdaki etki ve seslere kar&#;&#; duyarl&#; olacakt&#;r. Bu dönemde bebeklerin boyu yakla&#;&#;k 45 cm olarak geli&#;ir haftal&#;k bebe&#;in kilosu yakla&#;&#;k olarak gramd&#;r. Bu oranlar tüm bebekler için net bir bilgi de&#;ildir; geli&#;ime göre de&#;i&#;iklik gösterebilir.

34 haftal&#;k gebelik

34 Haftal&#;k Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

haftada anne art&#;k do&#;uma haz&#;rland&#;&#;&#; evrededir. Do&#;um etkileri yo&#;un &#;ekilde hissedilebilir. Annede psikolojik ve fiziksel etkiler nedeniyle stres oran&#;n&#;n azalt&#;lmas&#;n&#; sa&#;layacak meditasyon, nefes çal&#;&#;malar&#; yap&#;labilir. Çünkü bebek annedeki duygu durumundan etkilenecektir. Bu nedenle anne aday&#;m&#;z kendiniz fazla heyecanl&#; ve negatif ortamlardan kendini uzak tutmal&#;d&#;r. Doktorunuzun izin verdi&#;i egzersizleri ve ortalama 30 dakikal&#;k hafif yürüyü&#;leri deneyebilirsiniz. Bolca dinlenmeye özen gösterilmelidir.

Bebek bu dönemde günün büyük bölümünü uyuyarak geçirebilece&#;inden hareketleri k&#;s&#;tlanm&#;&#; olabilir. Ayr&#;ca 34 haftal&#;k gebelikte do&#;um sanc&#;lar&#; gündeme gelebilir. Bu sanc&#;lar&#;n yalanc&#; ya da gerçek olup olmad&#;&#;&#; konusunda mutlaka doktor görü&#;ü almak gereklidir. K&#;sa süren ani ve düzensiz kas&#;lmalara brexton hicks kas&#;lmalar&#; denir; bunlar yalanc&#; do&#;um sanc&#;lar&#;d&#;r. Ac&#;dan çok rahats&#;z bir his verebilir.

Gerçek do&#;um sanc&#;lar&#; daha düzenli ve s&#;k geli&#;ir. Rahmin tüm bölümüne yay&#;lan bir a&#;r&#; net &#;ekilde hissedilir. Rahmin tepe bölümünden ba&#;layarak a&#;a&#;&#; do&#;ru iner. Bu sanc&#;lar&#; ya&#;&#;yorsan&#;z doktorunuza ba&#;vurunuz.

Do&#;um çantas&#;n&#;n anne ve bebek için gerekli tüm hastane ve ev ihtiyaçlar&#;n&#;n kar&#;&#;lanm&#;&#; olmas&#; gereklidir. Bebek odas&#;n&#;n hastane ç&#;k&#;&#;&#; konforlu &#;ekilde sizi beklemesi gerekmektedir.

34 Haftal&#;k Gebelik Bebek Kilosu Kaç Olmal&#;?

Hamileli&#;inizin haftas&#;nda bebe&#;inizin boyu yakla&#;&#;k 45 cm olacakt&#;r. Bu boya göre ise kilosu ortalama gram olacakt&#;r. Bu rakam bebe&#;in geli&#;imine ve annenin beslenmesine göre , gram de&#;i&#;kenlik gösterebilir. &#;deal kiloya sahip olmas&#; için annenin gebeli&#;in ilk haftas&#;ndan itibaren sa&#;l&#;kl&#; beslenmesi gereklidir.

34 haftal&#;k gebelik

34 Haftal&#;k Gebelikte Kas&#;k A&#;r&#;s&#; Do&#;um Belirtisi Mi?

34 haftal&#;k gebelik kar&#;n a&#;r&#;s&#; görülen bir dönemdir. Yalanc&#; do&#;um a&#;r&#;lar&#; olarak bilinen a&#;r&#;lar k&#;sa süreli ya&#;an&#;r. K&#;sa süreli ve düzensiz a&#;r&#;lar do&#;um belirtisi olarak görülmez; ancak dinlenince geçmeyen ve &#;iddetini art&#;ran devaml&#; a&#;r&#;lar do&#;umun habercisi olabilir. A&#;r&#;lar gün içinde geçmezse ve su veya s&#;v&#; da gelmeye ba&#;lad&#;ysa vakit kaybetmeden doktora gitmeniz gerekecektir.

34 Haftal&#;k Gebelikte Uyku Pozisyonu Nas&#;l Olmal&#;?

haftaya girdi&#;iniz andan itibaren karn&#;n&#;z önceki haftalara göre daha da belirgin bir &#;ekilde görünür. Bu haftada yüzüstü yatmak çok da mümkün de&#;ildir; çünkü göbek kendini iyice göstermi&#;tir.

E&#;er rahat ve sa&#;l&#;kl&#; bir &#;ekilde uyumak isterseniz hamileler için tasarlanan yast&#;klar&#; kullanabilirsiniz. Büyük bir yast&#;&#;&#; al&#;p kendinize destek yaparak rahat etti&#;iniz yönde uyuyabilirsiniz. Birçok makalede sol yöne do&#;ru uyuman&#;n faydal&#; oldu&#;u söylense de annenin sa&#;l&#;&#;&#;na göre ve rahat&#;na göre bir yön seçimi yap&#;labilir. Bu konuda doktor görü&#;ü almak en sa&#;l&#;kl&#;s&#; olacakt&#;r.

34 Haftal&#;k Hamileler Ne Zaman Do&#;uma Girer?

Sa&#;l&#;kl&#; bir gebelikte beklenen do&#;um haftas&#; 38 ile 42 haftad&#;r. Hatta baz&#; durumlarda hafta bile riskli olabilir. haftas&#;nda olan anne adaylar&#;m&#;z son haz&#;rl&#;klar&#;n&#; tamamlamal&#;d&#;r. Bu haftadan sonra gebeli&#;in durumuna göre do&#;um için tarih ayarlan&#;r ve bir risk yoksa haftadan sonra do&#;um plan&#; yap&#;l&#;r. Bu bilgilere doktorunuz karar verecektir.

34 haftal&#;k gebelik

En do&#;ru bilgiler ve sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar için hamileli&#;inizi takip eden do&#;um doktorunuza dan&#;&#;&#;n&#;z. &#;çeri&#;imizde yer alan bilgiler reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz. Sa&#;l&#;kl&#; günler dileriz…

Hamilelikte A&#;erilen 8 &#;lginç Yiyecek

Emziren Anneler Yemeli? Süt Artt&#;ran 14 Besin

Baby Shower Nedir? Baby Shower Parti Fikirleri

Hamilelikte Beslenme, Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Bebeklerde Geli&#;im, Do&#;um Sonras&#; 12 Ayl&#;k Bebek Geli&#;imi

34 Haftalık Gebelikte Neler Olur?

Hamileliğinizin haftasında heyecan arttıkça, bebeğinizin ideal kilo ve boy artışı, haftada annenin alması gereken kilo miktarı ya da bebeklerin neler yapabildikleri gibi konular birçok ebeveyn tarafından merak edilmektedir. Sizin ve bebeğinizin sağlığına değer veren Budizzz olarak 34 haftalık gebelik hakkında merak ettiğiniz her şeyi açıklamaya ve yenidoğan bebek hazırlıkları için vakit ayırmanızı sağlamaya çalıştık.

34 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

Hamilelikte hafta- ay hesabı, alışık olduğumuz metotlardan biraz daha farklı hesaplanmaktadır ve bu sebeple, birçok ebeveyn açısından hesaplaması zor olmaktadır. Eğer siz de gebeliğinizin ay takibini yapmakta zorlanıyorsanız, Hafta Hafta Gebelik rehberimizi takip ederek hem hamileliğinizin kaçıncı ayında olduğunuzu düzenli öğrenebilir hem de bebeğinizin gelişimi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

  • 34 haftalık gebelik gün üzerinden hesaplanmaktadır. Bu sebeple 7 ay 28 günlük hamile kabul edilirsiniz.
  • 8. ayı da geride bırakmak üzere olduğunuz bu günlerde, doğuma kalan süre ise ortalama olarak 6 haftadır.

Düzenli takip için Gebelikte Hafta Ay Hesaplayıcı'mızı düzenli kullanabilirsiniz.

34 Haftalık Bebeğin Boyu ve Kilosu

34 Haftalık Bebek Gelişimi

Ortalama Boy

45 cm

Ortalama Kilo

kg

Tablodaki veriler 34 haftalık bebeklerin ortalama boy ve kilo değerleri göz önüne alınarak oluşturulmuş olup bebekten bebeğe farklılık gösterebilir.

  • “34 haftalık bebeğin büyüklüğü ne kadardır?” sorusuna cevaben ise bir kavun büyüklüğünde olduğunu söyleyerek cevap verebiliriz.
  • Bebeğinizdeki bu ani kilo artışının sebebinin büyük oranda, kemiklerinin sertleşmesi olduğunu söyleyebiliriz.
  • Bebeğinizin boy ve kilo değerlerinin tablonun dışında olması sizi endişelendirmemelidir. Hamileliğinizin bu haftalarında doktorunuzun önerdiği 2 haftalık kontrollerinizi aksatmadığınız sürece, doktorunuz hem bebeğinizin gelişim eğrisini hem de amniyon sıvısı miktarını gözetim altında tutacak ve gerektiğinde müdahale edecektir.

34 Haftalık Bebeğin Ultrason Görüntüsü

34 haftalık bebek ultrason

  • Bebeğinizin ultrason görüntüsünün internette bulduklarınızdan ve başka annelerinkinden farklı olması sizi endişelendirmemelidir; çünkü her bebeğin anne karnındaki duruşu ve hareketleri birbirinden farklıdır.
  • 34 haftalık bebeğinizin ultrason görüntüsünde adeta yenidoğan bir bebeğin video kaydını izliyor gibi hissetmeniz doğaldır; çünkü bebeğiniz artık yenidoğan bebeğin yapabildiği neredeyse her şeyi yapabiliyor.
  • Bu dönemde annelerin en çok endişelendiği konu bebeklerinin baş aşağı dönmüş olup olmamasıdır; bu dönüş yaklaşık olarak 32 ilâ hafta arasında gerçekleşmektedir.
  • Eğer bebeğiniz henüz baş aşağı dönmemişse endişelenmenize gerek yoktur; çünkü bebeklerin büyük çoğunluğu doğum pozisyonunu haftaya kadar almaktadır. Bebeğiniz şu an kendini en rahat hissettiği pozisyonda kalmaya devam ediyor.
  • Bebeğinizi, ultrason görüntüsünde, ilk kez baş aşağı gördüyseniz ise erken doğumdan şüphelenmeniz normaldir; ancak korkmayın, hafta baş aşağı dönen bebekler dâhi ya da haftada doğabilmektedir.

34 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi

  • 34 haftalık olan bebeğinizin akciğerleri hariç bütün organları ve sistemleri, işlevlerini hemen hemen her açıdan yerine getirmeye başladı.
  • Bebeğinizin solunum sisteminin gelişimini tamamlaması için ise bu haftayı da atlatması gerekmektedir.
  • Sistemleri ve organları gelişmiş olan bebeğiniz, herhangi bir erken doğum durumunda çok az müdahale ile kolayca hayata tutunabilecektir. Artık yalancı kasılmaları erken doğum sanıp telaşlanmalarınız azalabilir.
  • Bebeğinizin dış dünyayı keşfi nedeniyle, beyin kıvrımları ve çukurları oluşmaya da devam ediyor.
  • hafta bebeğinizin vücut ısı kontrolü de Vernix Caseosa adı verilen ve bebeğinizin cilt yüzeyini kaplayan macunumsu yapının yanı sıra beyni tarafından da yapılıyor.
  • Vernix Caseosa tabakası, bebeğinizin doğum sırasında rahim kanalından geçmesini de kolaylaştıracağı için doğuma kadar bebeğinizin cildini kaplamaya devam edecektir.
  • Bebeğinizin cildini kaplayan ve lanugo adı verilen tüyler ise haftada neredeyse tamamen ortadan kalkmıştır.
  • 34 haftalık bebeğinizin sizinle neredeyse bir bütün olduğunu söylememiz de yalan olmaz. Artık bebeğiniz, sizin yiyip içtiklerinizin tadını alıyor; duygu durumu değişikliğinizi fark edebiliyor, gece ve gündüzü hissederek sizin uyku düzeninize göre kendi hareketlerini dâhi düzenleyebiliyor.
  • Geçirdiği gelişimleri ve algılarının açıklığını göz önüne alarak bebeğinizin sahip olduğu ilkel hafızada kötü hatıralar bırakmamak için, hamileliğinizin son haftalarını oldukça huzurlu ve sakin bir ortamda geçirmenizi tavsiye ederiz.
  • Ayrıca bebeğinize müzik dinletmek, kitap okumak ya da onunla sohbet etmek gibi etkinlikler yaparak hem vakit geçirebilir hem de onun huzura kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

34 Haftalık Gebelikte Anne

Hamileliğinizin son günlerine yaklaştığınız haftada, kendinizi yorgun hissetmeniz ve bedeninizdeki değişimlere ayak uydurmakta zorlanmanız oldukça normal. Özellikle bebek alışverişi, doğum çantası hazırlığı gibi konuların yarattığı stres ve büyüyen rahminizin baskısından doğan sıkıntılar göz önüne alındığında, yaşadığınız sürecin zorluğu anlaşılabilir. Ancak 34 haftalık gebelikte anne hakkında bilinmesi gerekenlere hâkim olduğunuz ve doktor kontrollerinizi aksatmadığınız sürece endişelenmenize gerek olmayabilir.

Hamileliğin Haftasında Anne Vücudu

  • Bu hafta rahminiz göbek deliğinden 14 cm, rahmin tepe noktasına kadar ise 34 cm yüksekliğe ulaşmış bulunmaktadır.
  • Hamileliğinizin haftasında fiziksel yorgunluk hissetmeniz ve uyumakta zorlanmanız oldukça normal. Eğer böyle şikayetleriniz varsa ve hareketlerinizin kısıtlanmasına sebep oluyorsa, ayaklarını yüksek bir yere koyarak dinlenmeye ya da hamilelikte doğru uyku pozisyonlarını deneyerek, yorgunluğunuzu atmanızı sağlayacak uykuyu almaya çalışabilirsiniz.
  • haftada kasıklarınızdaki ve bacaklarınızdaki artan ağrıların sebebi ise büyüyen rahminizin vücudunuza yaptığı baskıdır.
  • Kasıklarınızdaki ağrıya erken doğum belirtilerinden en az 2 tanesi eşlik ediyorsa, sancılarınız sıklaşmamış dâhi olsa doktorunuza başvurmanız gerekebilir.
  • Büyüyen rahminiz nedeniyle son birkaç haftadır yaşadığınız mide ve bağırsak sorunları, bebeğiniz kasık bölgenize indiyse haftada azalabilir.
  • Bebeğinizin böbrek üstü bezlerinden salgılanan hormonlar, göğüslerinizdeki süt üretimini tetiklediği ve bebeğinize doğumdan sonra vereceğiniz ilk sütün olan kolostrumu ürettiğiniz için, memelerinizde hassaslık ve akıntı olması da gayet doğaldır.
  • haftada üretmeye devam ettiğiniz kolostrum isimli süt, bebeğinizi dünyaya geldiği ilk günlerde koruyacak olan antikorları içereceği için, hamilelikte beslenme kurallarını aksatmamanızı tavsiye ederiz.
  • Hamileliğinizin haftasında yalancı sancılarınızın sıklığı sizi rahatsız edebilir ve erken doğum korkusu yaşatabilir. Ancak Braxton Hicks konusunda bilgi edindiğiniz sürece, yalancı sancı ve doğum sancısını rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.

Hamileliğin Haftasında Kaç Kilo Alınmalı?

“Hamileliğin haftasında ideal kilo kaçtır?” sorusuna, hamilelik kilosunu belirleyen faktörlerin çeşitliliği nedeniyle cevap vermek zordur; ancak alınması gereken ortalama kilo hemen hemen sabittir.

  • haftada hamileliğin başından itibaren aldığınız kilonun yaklaşık 13 kg’a ulaşması gayet normaldir.
  • Eğer ideal kilonuzun altında hamile kaldıysanız 13 kg’dan daha fazla kilo almış olmanız da normaldir.
  • Hamileliğin son haftalarındaki hızlı kilo alma eğilimi nedeniyle, idealden fazla kilo almamak ve sağlığınıza dikkat etmek için, kontrollü olmanızı tavsiye ederiz.

 Gebeliğiniz boyunca gitmeniz gereken kontrolleri kaçırmamak için Sağlık Bakanlığı'nın Doğum Öncesi Bakım Programı'nı takip etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Sıkça Sorulan Sorular

Anne karnındaki 34 haftalık bebeğin boyu kaç cm’dir?

Gebelikte haftada bebeğin boyu yaklaşık 45 cm’e ulaşmıştır ve bir kavun büyüklüğündedir.

Gebeliğin haftasında bebek kaç kilodur?

Gebelikte haftada bebeğin kilosu yaklaşık kg’a ulaşmıştır.

Anne karnındaki bebeğin tüyleri ne zaman dökülür?

Bebeğinizin cildini kaplayan lanugo tüyleri, haftada neredeyse tamamen dökülmüş olacaktır.

Kaç Aylık Hamileyim?

        Gebelikte hafta- ay hesabı, birçok ebeveyn için kafa karıştırıcı olabilmektedir. Eğer siz de “Kaç aylık hamileyim?” diye düşünüyorsanız, Gebelikte Hafta- Ay Hesaplayıcı’mızdan otomatik hesaplayabilirsiniz.

Hamilelik sonrasında sizi nelerin beklediğini biliyor musunuz?

Gebeliğiniz boyunca, bebeğinizin gelişimi, boyu- kilosu ve vücudunuzu bekleyen değişimler hakkında bilgi sahibi olabilmek ya da hamileliğinizi sağlıklı bir şekilde gözlemleyebilmek için Hafta Hafta Gebelik rehberimizi takip edebilirsiniz.

Hamileliğinizin kaçıncı ayında olduğunuzu biliyorsunuz; peki kaçıncı trimester’da olduğunuzu?

Hamilelik dönemi 3 trimester’a bölünmektedir ve her birinin kendine ait özellikleri vardır. Her trimester sonrasında kontrollerinizi yaptırmanız ve hamileliğinizin doğal seyrinde olup olmadığını takip edebilmeniz gerekmektedir. Peki gebelikte trimester’ların özellikleri nelerdir ve neleri takip etmeniz gerekir?

Gebelikte İlk 3 Ay (1. Trimester)

Hamileliğinizin ilk 13 haftası, 1. trimester olarak değerlendirilmekte ve gebeliğin en rahat haftaları olarak bilinmektedir; çünkü hamilelik semptomlarının en az görüldüğü dönemdir. Ancak, ilk trimester’da bebeğinizin sağlığından ve hamileliğinizin seyrinden emin olmak için yaptırmanız gereken gebelik testleri diğer trimester’lara göre fazladır.

  • Bebeğinizin sağlıklı olup olmadığının ilk belirtisi 6. haftadan itibaren belirginleşen ve haftada rahatlıkla duyulabilir hale gelen kalp atışlarıdır.
  • Ayrıca, haftadan itibaren bebeğinizin akciğer, kalp vb. hayati organları da belirginleşmeye ve gelişmeye başlar.
  • Hamileliğinizin ilk trimester’ında smear testi (rahim ağzı taraması) ve troit testinizi yaptırmanız önemlidir; çünkü bu testlerin sonucuna bağlı olarak, hamilelik süresince görmeniz gereken bir tedavi olup olmadığı tespit edilir.
  • Ayrıca, toksoplazma ve kızamıkçık testlerinizi hamilelik öncesinde yaptırmadıysanız, 1. trimester’da yaptırmanız gerekmektedir.
  • Down Sendromu gibi kromozomal farklılıkların tespit edildiği ikili tarama testi için ise 1. trimester’ın sonunu ya da 2. trimester’ın başını beklemeniz gerekmektedir; hamileliğin haftaları ikili tarama testi için idealdir.

Hamilelik Haftası

Kaç Aylık Hamilesiniz?

5 haftalık gebelik kaç aylık?

1 ay 5 günlük hamilesiniz.

6 haftalık gebelik kaç aylık?

1 ay 12 günlük hamilesiniz.

7 haftalık gebelik kaç aylık?

1 ay 19 günlük hamilesiniz.

8 haftalık gebelik kaç aylık?

1 ay 26 günlük hamilesiniz.

9 haftalık gebelik kaç aylık?

2 ay 3 günlük hamilesiniz.

10 haftalık gebelik kaç aylık?

2 ay 10 günlük hamilesiniz.

11 haftalık gebelik kaç aylık?

2 ay 17 günlük hamilesiniz.

12 haftalık gebelik kaç aylık?

2 ay 24 günlük hamilesiniz.

13 haftalık gebelik kaç aylık?

3 ay 1 günlük hamilesiniz.

kaç aylık hamileyim

Gebelikte Ay (2. Trimester)

Gebeliğin 2. trimester’ı, hamileliğin ve haftalarına denk gelen ve annelerin hem kaygılarının azaldığı hem de bebeklerinin gelişimine odaklanabildikleri bir dönemdir. Bu dönemde hamilelik semptomları yavaş yavaş başlamasına rağmen, asıl belirgin olan bebeğin gelişimidir.

Hamileliğin 2. trimester’ında annenin yaptırması gereken testler de azalmış ve yerini düzenli ultrason kontrollerine bırakmıştır. Ancak, eğer 1. trimester’ın sonunda ikili tarama testlerinizi yaptırmadıysanız, 2. trimester’ında başında yaptırabilirsiniz. İkili tarama testi için ön görülen zaman gebeliğin ilâ haftaları arasıdır ve doktorunuz tarafından belirlenecektir. Bu testte, bebeğinizin Down Sendromu gibi kromozomal bir farklılığının olup olmadığı kontrol edilir ve kesin sonuç elde edilemese dâhi doğruluk oranı yüksektir.

Hamileliğinizin 2. trimester’ında bebeğinizin organlarının ve vücut sistemlerinin gelişimi hızla sürmektedir ve haftadan itibaren cinsiyeti tahmin edilebilir. haftada ise bebeğinizin cinsiyetini kesin olarak öğrenebilirsiniz.

Hamilelik Haftası

Kaç Aylık Hamilesiniz?

14 haftalık gebelik kaç aylık?

3 ay 8 günlük hamilesiniz.

15 haftalık gebelik kaç aylık?

3 ay 15 günlük hamilesiniz.

16 haftalık gebelik kaç aylık?

3 ay 22 günlük hamilesiniz.

17 haftalık gebelik kaç aylık?

3 ay 29 günlük hamilesiniz.

18 haftalık gebelik kaç aylık?

4 ay 6 günlük hamilesiniz.

19 haftalık gebelik kaç aylık?

4 ay 13 günlük hamilesiniz.

20 haftalık gebelik kaç aylık?

4 ay 20 günlük hamilesiniz.

21 haftalık gebelik kaç aylık?

4 ay 27 günlük hamilesiniz.

22 haftalık gebelik kaç aylık?

5 ay 4 günlük hamilesiniz.

23 haftalık gebelik kaç aylık?

5 ay 11 günlük hamilesiniz.

24 haftalık gebelik kaç aylık?

5 ay 18 günlük hamilesiniz.

25 haftalık gebelik kaç aylık?

5 ay 25 günlük hamilesiniz.

26 haftalık gebelik kaç aylık?

6 ay 2 günlük hamilesiniz.

Gebelikte Ay (3. Trimester)

Gebeliğin 3. trimester’ı, hamileliğin hafta ilâ doğum arasında geçen süre olarak bilinmektedir ve bu süreçte annedeki hamilelik semptomları giderek artar. Sırt ağrıları, bacaklarda ödem, idrar kaçırma gibi hamilelik problemlerinin en çok yaşandığı dönemdir. Eğer hamileliğinizin 3. trimester’ında size bekleyen hamilelik semptomları ile nasıl baş edeceğinizi düşünüyorsanız, Hafta Hafta Gebelik rehberimizdeki önerileri deneyebilirsiniz.

Hamileliğin son trimester’ında bebeğinizin vücut sistemleri ve organları tamamen gelişir; hatta haftadan itibaren bebeğiniz yalnızca doğumu beklemekte ve kilo almaktadır. Bu haftadan itibaren bebeğinizin erken doğumda desteksiz hayatta kalma şansı da yükselir. Gebeliğinizin 3. trimester’ında hamilelik semptomları ile baş edebilmek ve bebeğiniz dünyaya geldiğinde onu karşılamaya hazır olabilmek için, bebek alışverişine odaklanabilir, doğum çantası hazırlığınızı yapabilir ya da beyaz gürültü sensörlü uyku arkadaşı edinebilirsiniz. Son haftalarınızı yenidoğan hazırlığı ile geçirmeniz, doğum korkusu ve stresini azaltmak için de önerilir.

Ay Ay Gebelik Hesaplama Nasıl Yapılır?

Gebelikte ay hesaplama, son menstrual döneminiz göz önüne alınarak yapılır. Kaç haftalık hamileliğin kaç aylık olduğunu hesaplamak için, gebelik haftanız yedi ile çarpılır ve gün eklenir; ardından 30'a bölünerek kaç aylık hamile olduğunuz bulunabilir. Bu hesaba göre menstrual döneminizde tam 40 hafta sonra 9 ay 10 gününüz tamamlanmış olur ve doğum beklenir. Ancak; belirtmek isteriz ki hamileliklerin yalnızca %4'ü beklenen zamanda sonlanmaktadır. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası