kedi kucağa nasıl alışır / Kediler kucağa nasıl alıştırılır? 11 Önemli İpucu

Kedi Kucağa Nasıl Alışır

kedi kucağa nasıl alışır

Kediler eğitilebilir mi?

Yavru kedinizi eğitmek için, onun nasıl düşündüğünü ve davrandığını öğrenmelisiniz.
Are cats trainable?

Kediler, köpeklerden hoşlanmaz. Köpekler, 'liderlerini' (sizi) mutlu etmek isteyen ekip üyeleridir. Yavru kediniz, kendi mutluluğuna daha fazla ilgi gösterecektir!

Bununla birlikte, bir parça anlayış ve sabırla, yavu kedinizi eğitememeniz için hiçbir neden yoktur. Ve yaptıklarınız önemlidir. Her şeyden önce, ona kucağınızda durmayı öğretmezseniz, yavru kedinizin tüylerini nasıl tarayacaksınız ya da sağlığına nasıl dikkat edeceksiniz? Ve gerçekten onun mutfak tezgahınızın üzerinde aşağı yukarı dolaşmasını ister misiniz?

 

Temel prensipler

Kedilerin cezayı anlamadığı, farkına varacağınız ilk şeydir. İyi davranışın teşvik edilmesi çok daha etkilidir. Karışık gibi mi geliyor? Üç kuralı aklınızdan hiç çıkarmayın - saygı, pekiştirme ve ödül.

Haydi saygısını kazanın. Bir 'kedi dostu' olduğunuzu gösterecek şekilde davranmanız önemlidir. Örneğin kedilerin dik dik bakılmasından hoşlanmadığını ya da ani seslere ya da hareketlere tahammül edemediğini biliyor musunuz?

Pekiştirme yalnızca tutarlılığı ve tekrarlamayı ifade etmektedir. Yavru kediniz vazgeçmesini istediğiniz bir şey yaparsa (mutfak tezgahlarının üstüne sıçramak gibi), her zaman sakin ve kesin bir 'hayır' demelisiniz. Teşvik etmek istediğiniz bir şey yaparsa, her zaman ona büyük bir coşku gösterdiğinizden emin olmalısınız.

Ödüllerle doğrudan bağlantı oluşturun. İki tip ödül vardır - sizden gelen övgüler ve lezzetli bir ödül bisküvisi. Her ikisi de yavru kediniz için son derece motive edicidir.

 

Yavru kedinize kucağınızda durmanın öğretilmesi

Kedilerin çoğu kucağa alınmaktan hoşlanmaz ve yavru kedinizi daha erken alırsanız, buna daha kolay alışacaktır.

Pek çok kişi yavru kedisinin kötü alışkanlıklarını farkına varmadan öğrenir. Yavru kedilerini kucaklarına alıp, çırpınmaya başlayınca onu hemen yere bırakırlar. Bu şekilde yavru kedi de, çırpınması halinde kendi isteğini kabul ettirdiğini öğrenir.

Yavru kedinizi kucağınıza alıp, çırpınması halinde onu nazikçe, ancak sıkı sıkı tutmaya devam etmek daha iyi bir yaklaşımdır. Sakinleştiğinde, onu bol bol övün ve kucağınızdan indirin.

 

Tırmalama

Yavru kedinize tırmalamamayı öğretebilir misiniz? Hayır. Kediler tırmalamayı sever - tırmalama, aynı zamanda kaslarının uzamasını da sağlayan, doğal bir bölgesini belirleme şeklidir. Bu, mobilyaların mahvolmasını kabul etmek zorunda olduğunuz anlamına mı geliyor? Hayır. Yavru kedinize yalnızca tırmalamadavranışını başka bir yere yönlendirmeyi öğretmelisiniz.

Yavru kedinize bir tırmalama tahtaısı alın (pürüzlü yüzeyler özellikle dikkat çekicidir; bu nedenle halata benzer bir şeyle kaplanmış olan bir tırmalama ağacını tercih etmek isteyebilirsiniz). Tırmalama tahtasının yakınında yavru kedinizle oyun oynayın ve daha sonra bunu kullandığında, överek ve belki bir ödül bisküvisi vererek onu ödüllendirin.

Bir mobilya parçasını tırmalarsa, onu kendi kokusuyla işaretleyecektir; bu mobilyayı koku giderici bir ürün kullanarak temizlemeniz, onu tekrar aynı yere gelmekten vazgeçirebilir. Yavru kediler genellikle kaygan yüzeyleri tırmalamaya pek düşkün olmadığından, bazı insanlar, mobilya parçaları üzerine politene benzer bir örtü koymanın yararlı olduğunu düşünür.

 

Isırmaktan vazgeçirme

Oyun ısırması doğal bir yavru kedi davranışıdır. Yavru kediniz oyun sırasında ellerinizi ısırırsa, oyunu hemen bitirin. Ne yaparsanız yapın, elinizi aniden çekip kurtarmaya çalışmayın. Bu yalnızca oyunu daha da eğlenceli hale getirir! Oyuncaklar ve toplar, av olarak daha güvenli objelerdir.

Clicker eğitimi

Clicker eğitimi, hayvanları eğitmenin modern, bilimsel ve iyi bir yöntemdir. Daha önce ele alınmış olan aynı prensipler kullanılır; ancak yavru kedinizin, iyi bir davranışı belirten 'click' sesini de duyar.

KEDİLER KUCAĞA NASIL ALIŞTIRILIR?

KEDİLER KUCAĞA NASIL ALIŞTIRILIR ?

Muhteşem tüylere sahip olan kedinize sarılmak, onu kucaklayarak sevmek istiyorsunuz değil mi? Ancak kendiniz bundan hoşlanmıyor ve sizden kaçınıyorsa canınızın sıkılması gayet normal.  Kedinizin kendiliğinden sık sık kucağınıza gelmesini, kendisine sarılmasına izin vermesini istiyorsanız sizlere birkaç önerimiz var.  Kedinizi nasıl kucağa alıştırırsınız sorusunu sizler için araştırdık.  Biraz sabır ve özveriyle kedinizi kucağa alıştırmanız mümkün.

Önce sebeplerini öğrenerek onları anlamaya çalışalım.

Kediler kucakta olmayı neden sevmez?

Kediler güven duygusuyla beslenen hayvanlardır. Yükseklere tırmanan, atlayan bir hayvan da olsa kendi 4 ayağının değeceğini bilmek ona güven verir.

Siz onu kucağınıza aldığınızda ona tırnak kesmeyi, veterinere götürülmeyi hatırlatıyor olabilirsiniz. Bu travmaları atlatması için önce ona güven vermelisiniz. Siz ona güven vermeden onu kucağınıza almaya çalıştığınızda, ne kadar bu durumdan hoşlanmasa da tırnaklarını üzerinize geçirmesi kaçınılmaz. Bunu korktuğu için yapıyor aslında size zarar vermek için değil.

Her kedi farklıdır öncelikle bunu bilmenizi isteriz, bazı kediler kucak kedisi olarak tanımlanabilirken British Shorthair gibi kediler kucaklanmaktan pek haz etmez.  Ancak biraz sabır, sevgi ve uygulamayla kedinizi kucaklaşmaya ikna edebilirsiniz.  Bu kısımda pes etmemeli, ona güven vermeye dikkat göstermelisiniz.  Kedinizi kucağa alıştırma kısmında önceliği size yani sahibine vereceğini unutmayın. 

Kediniz kucağınızda oturmuyor mu?

Rahatına düşkün kediler kendi alanlarını yaratmayı severler. Bunun için ilk tavsiyemiz üzerinize yumuşak kıyafetler giyerek alıştırmalara başlamanız olacak. Kediler kaç yaşına gelirse gelsin içgüdüsel olarak yumuşak dokularda annelerinde buldukları sıcaklığı hissedeceklerdir. Unutmayın doğduklarında anneleri onları yumuşacık tüyleri içerisinde sarıp sarmalıyordu. Kıyafetinizin yumuşak oluşu ile beraber yumuşak bir battaniyeyi de aracı olarak kullanabilirsiniz. Kediler özellikle kış aylarında vücut ısılarını dengelemek için sıcak yerler ararlar. Sıcak bir battaniye ile ilk teması yakalayabilirsiniz.

Kedinizle konuşmayı denediniz mi?

Bildiğiniz gibi kediler mutlu olduklarında gırlamaya başlarlar. Seslere karşı aşırı duyarlılıkları vardır. Bu yüzden kedinize dokunurken onunla kısık ses tonuyla mırıldar gibi konuşabilirsiniz. Ona söyleyeceğiniz sevgi sözcüklerini anlayacaktır.

Bir ahenkle küçük şarkılar mırıldayabilirsiniz. Sesinizden alacağı güven de kedinizle aranızdaki bağı güçlendirecektir.

Kedinizin vücudunu tanıyor musunuz?

Kediniz eğer sevilmekten hoşlanmıyorsa onu nasıl sevdiğinizi bir inceleyin. Sevmediği ve hassas olduğu noktalar olabilir. Bazı kediler kuyruklarına dokunulmasından hoşlanmaz. Dokunulmasından en keyif aldıkları yer çene altıdır. Siz doğru bölgeyi sevmeyi bulduğunuzdan emin olun ve alışma süresini atlatana kadar sevmediği hareketlerden uzak durun. Ani ve hızlı hareketler yapmayın.

Kediniz sizi kokluyor mu?

Kedilerin burnu çok hassastır. Garip bir şekilde bazen kötü kokulara karşı ilgi de duyabilirler. Bunu keşfetmek için neleri kokladığını gözlemleyin. Sizin üzerinizdeki bir koku onu rahatsız ediyor olabilir.

Mesela kediler sigara kokusundan hoşlanmazlar. Bildiğiniz gibi temiz çarşaflara ve kıyafetlere bayılırlar. Sürekli onların üzerinde yatmaktan keyif alırlar. İlk denemenize başlarken mis gibi bir şampuan kokusu, yumuşatıcı kokan bir yumuşak kazaklayken denemenizi tavsiye ederiz.

Yavru kediler yetişkin kedilere kıyasla daha hareketli olacakları için kucakta oturmayı pek sevmeyebilirler.  Yetişkin kediler ise yaşları ilerledikçe daha sakin ve kucak bağımlısı olurlar. Kedinizi kucağa alıştırma da size düşen ve yapmanız gerekenleri sizler için sıraladık. 

  • Dikkatini dağıtmaktan kaçının
  • Güven verin
  • İzin verdikçe onu okşamaya devam edin
  • Kedi ödül maması kedinizi kucağınıza gelmeye teşvik edin
  • En sevdiği oyuncağı yanınıza alın
  • Huzurlu bir ortam sunun
  • Kediniz henüz küçükken eğitime başlayın
  • Kedinize nazik dokunuşlarla dokunun
  • Çok fazla zorlamayın
  • Onunla oynamayı unutmayın
  • Kedinize zaman tanıyın
  • En sevdiği eşyayı kucağınıza koyarak onu da yanınıza çağırın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası