2 yıllık bilgisayar programcılığı maaşları / Önü Açık 2 Yıllık Bölümler - Üniversite Bölümleri l Üniversite Rehberi

2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı Maaşları

2 yıllık bilgisayar programcılığı maaşları

2 yıllık bilgisayar programcılığı ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. 2 yıllık bilgisayar programcılığı ne iş yapar?
  2. Bilgisayar programcılığı mezunu ne kadar maaş alır?
  3. Bilgisayar programcılığı iş bulabilir mi?
  4. Bilgisayar Programcılığı ataması var mı?
  5. Bilgisayar Programcılığı dan hangi bölümlere geçiş yapabilir?
  6. Bilgisayar Programcılığı hangi dersler var?
  7. Bilgisayar programcılığı KPSS ataması var mı?
  8. Bilgisayar Programcılığı nasıl bir meslektir?
  9. Bilgisayar Teknolojisi 2 yıllık okunur mu?
  10. Bilgisayar Programcılığı Atamasi var mi?
  11. Bilgisayar Programcılığı 2 nedir?

2 yıllık bilgisayar programcılığı ne iş yapar?

Bilgisayar Programcılığıbölümü mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler teknik servisler, web tasarım firmaları, yazılım geliştirme şirketleridir.

Bilgisayar programcılığı mezunu ne kadar maaş alır?

Bilgisayar Programcısı MaaşlarıBilgisayar Programcısı maaşıortalama aylık - TL'dir. En düşük maaşı -TL, En yüksek ise - TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaşalmak istiyorsanız, İŞKUR iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Bilgisayar programcılığı iş bulabilir mi?

Bilgisayar ProgramcılığıBölümü Mezunları İşİmkanları Ancak özel sektörlerde bulunması ihtimali de oldukça yüksektir. Kendini geliştirmiş olan bir bilgisayarprogramcısının işsiz kalması oldukça zordur. Özellikle birden fazla yazım diline sahip kişilerin bulması daha kolaydır.

Bilgisayar Programcılığı ataması var mı?

Bilgisayar programcılığımezunları merkezi atamalarda iki farklı nitelik kodunu taşıyan kadrolara başvurma şansına sahiptir. KPSS /1 atamasıiçinde de bilgisayar programcılığımezunlarının başvuru yapabildiği 67 kontenjan bulunmaktaydı.

Bilgisayar Programcılığı dan hangi bölümlere geçiş yapabilir?

Bilgisayar programcılığı mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabileceği, bilgisayar programcılığı DGS bölümleri şunlardır:
  • Bilgisayar Mühendisliği.
  • Bilgisayar Bilimleri.
  • Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri.
  • Bilişim Sistemleri Teknolojileri.
  • Endüstri Mühendisliği.
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği.
Daha fazla öğe

Bilgisayar Programcılığı hangi dersler var?

Dönem 1
  • Temel İngilizce I (ENGL)
  • Elektronik Teknisyenligi Matematiği (MATE)
  • Algoritma ve Programlamaya Giriş (BTEP)
  • Bilgi Teknolojileri Temel Kavramları (BTEP)
  • Temel Ofis Uygulamaları (BTEP)
  • Elektroteknik (EETE)
  • Temel İngilizce II (ENGL)
  • Veri Yapıları ve Programlama (BTEP)
Daha fazla öğe

Bilgisayar programcılığı KPSS ataması var mı?

Bilgisayar programcılığımezunları merkezi atamalarda iki farklı nitelik kodunu taşıyan kadrolara başvurma şansına sahiptir. KPSS/1 atamasıiçinde de bilgisayar programcılığımezunlarının başvuru yapabildiği 67 kontenjan bulunmaktaydı.

Bilgisayar Programcılığı nasıl bir meslektir?

Bilgisayarprogramlarını en iyi şekilde kodlamak ve yazılım yazmanın temellerini atmak amacı ile oluşturulmuş olan birbölümdür. Bilgisayar programcılığıön lisans birbölümdür. Bölümden mezun olmak için 2 yıllık bireğitime tabi tutulmaktasınız.

Bilgisayar Teknolojisi 2 yıllık okunur mu?

Bilgisayar teknolojileribölümü bu ihtiyacı karşılamak üzere geliştirilmiş 2 yıllıkbir ön lisans eğitimi olarak karşımıza çıkıyor. Bilgisayar Teknolojisibölümü öğrencileri de bilgisayarla ilgili diğer bölüm öğrencileri gibi bilgisayarın her yönü hakkında bilgi sahibi olmaktadır.

Bilgisayar Programcılığı Atamasi var mi?

Bilgisayar programcılığımezunları merkezi atamalarda iki farklı nitelik kodunu taşıyan kadrolara başvurma şansına sahiptir. KPSS /1 atamasıiçinde de bilgisayar programcılığımezunlarının başvuru yapabildiği 67 kontenjan bulunmaktaydı.

Bilgisayar Programcılığı 2 nedir?

Bilgisayar Programcılığı, temel programlama bilgisinin yanı sıra veri tabanı, internet programcılığı, ağ sistemleri, web tasarımı, bilgisayardonanımı gibi konularda hem teoriye hem de uygulamaya dayalı kapsamlı bir öğretim sunuyor.

Bilgisayar Programcısı Maaşı Ne Kadar? Maaşları, İş İlanları

Bilgisayar Programcısı görev tanımı nedir, ne iş yapar, hangi bölümü okumak gerekir, hangi belgeler gereklidir? Tüm bu bilgileri Bilgisayar Programcısı olmak isteyen adaylar için haberimizde derledik. İşte, Bilgisayar Programcısı  Maaşları

Değişik konularda ve çok miktardaki bilgiyi, bilgisayar ortamında hızlı ve sistematik bir biçimde çözümlemek ve değerlendirebilmek amacı ile program yazan kişidir.

Bilgisayar Programcısı Maaşı Ne Kadar?  Bilgisayar Programcısı Maaşları

Yeni mezun bir Bilgisayar Programcısı maaşı asgari ücrettir. En yüksek maaşı ise TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız, İŞKUR iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

İşkur Bilgisayar Programcısı İş İlanları İçin Tıklayın

Bilgisayar Programcısı Maaşı Ne Kadar? Maaşları, İş İlanları

Bilgisayar Programcısı Olmak İçin Hangi Bölümü Okumak Gerekir?

Ön lisans mezunu olmak gereklidir.

Bilgisayar Programcısı Ne İş Yapar?

Bilgisayar Programcısı işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a)    Bilgilerin bilgisayarda amaca uygun olarak sistematik bir biçimde kullanımını sağlayacak bilgisayar programları yazmak,
b)    Pek çok bilgisayar programlama dilini bilir ve elindeki bilgilerin niteliğine en uygun olan programlama dilini seçer ve programı bu dilde yazmak,
c)    Programlama dillerinin yazımında kullanılan kodlamaları yapar ve uygulamak,
d)    Yazdığı programı test etmek,
e)    Sistem analistinin verdiği formları, bilgisayarın kullanım diline kodlamak,
f)    Mesleği alanındaki gelişmeleri takip etmek ve uygulamak,

Haberin Devamı

vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Bilgisayar Programcısı Maaşı Ne Kadar? Maaşları, İş İlanları​​​​​​​

Bilgisayar Programcısı Meslek Ana Grubu:

Profesyonel Meslek Mensuplarıdır.

Meslek Alt Ana Grubu:

Meslek Alt Ana Grubu, Bilgi Ve İletişim Teknolojisi İle İlgili Profesyonel Meslek Mensuplarıdır.

Bilgisayar Programcısı Maaşı Ne Kadar? Maaşları, İş İlanları​​​​​​​

Meslek Grubu:

Meslek Grubu, Yazılım Ve Uygulama Geliştiricileri Ve Analistleridir.

Bilgisayar Programcısı Meslek Kodu Nedir?

Türk Meslekler sözlüğünde Bilgisayar Programcısı mesleğinin meslek kodu olarak belirlenmiştir

YORUM KAT: Yukarıdaki Bilgisayar Programcısı maaşlarına ek sizlerde Bilgisayar Programcısı mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere  iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :

Bilgisayar programcılığı, yazılım kodlarının bilgisayarın izleyeceği mantıksal bir diziye dönüştüren programları inşa eden bölümdür. Bilgisayar programcılığını bilgisayar mühendisi ve yazılım mühendisinin bir alt kategorisi olarak da düşünebiliriz. Çeşitli yazılım dillerinde birçok farklı programlama mimarisi kullanılarak yazılım programları bilgisayar programcıları tarafından oluşturulabilir. Bilgisayar programcısı olan ve piyasada aktif olarak çalışan on binlerce kişi mevcuttur. Özellikle de yazılım sistemlerinin çözümü, inşası, mimari yapısı gibi olayların oluşturulması açısından bilgisayar programcılarına fazlasıyla ihtiyaç duyulmaktadır.

Günümüzde birçok farklı sektörde yazılım departmanlarından söz etmek mümkündür. Yazılım departmanının ana görevi ise şirket içindeki işleyişin yazılım alanıyla olan kısmını gerçekleştirmek ve sonuç raporları üretmektir. Yazılım ve bilgisayar mühendisleri ile birlikte hareket eden bilgisayar programcılarının böylelikle yazılım sistemlerindeki hakimiyeti de daha fazla olacaktır.

Bilgisayar Programcılığı Ne İş Yapar?

Bilgisayar programcılığı genel iş amacı ilgili yazılım departmanındaki yazılım sistemlerinin geliştirilmesini sağlamaktır. Bununla birlikte genel olarak bilgisayar programcılarının sorumluluk ve görevleri şunlardan oluşmaktadır:

  • Kurum içi yazılım programlarının oluşturulması için kod yazmak,
  • Şirket için yenilikçi yazılımların oluşturulmasında sorumluluk üstlenmek,
  • Program hedeflerini analistler, müşteriler ve süpervizörler ile gözden geçirmek,
  • Program temel prototiplerini ve özelliklerini formüle etmek,
  • Yazılım testleri yaparak program işleyişini onaylamak,
  • İş akşının bilgilerini kullanarak proje gereksinimlerini eksiksiz kodlamak,
  • Kod kütüphanelerini oluşturmak,
  • Kullanım talimatları oluşturarak kullanıcılar için referanslar düzenlemek,
  • Yazılım güvenliklerini sağlamak

Tüm bu belirttiğimiz görev ve sorumluluklar bilgisayar programcıları tarafından gerçekleştirilmelidir. Tüm yazılım departmanlarında çalışan bilgisayar programcılarının bu tür görev ve sorumluluklar ile birlikte daha fazla verim sağlayacağı, yazılım programlarına daha fazla hakim olacağı da bir gerçektir. Bu bağlamda özellikle de şirket kurucularının ve yazılım takım liderlerinin hazırlayacağı iş organizasyonlarının bir parçası olarak bilgisayar programcıları son derece önemli bir konuma da sahiptir. Bireysel yazılım sistem çözümleri ya da kurumsal yazılım sistem çözümleri fark etmeksizin bilgisayar programcılarının çeşitli birçok görevi yerine getirmesiyle birlikte yazılım sistemlerindeki esneklik, güvenilirlik ve şeffaflık da son derece iyi biçimde sağlanacaktır.

Yazılım Mühendisliği

Bilgisayar Programcılığı Dersleri

Bilgisayar programcılığı bölümü 2 yıllık bölümler arasında yer almaktadır. Hemen her üniversitede aktif olarak yer alan bölümden mezun olan kişilere bilgisayar programcısı unvanı verilir. Bu bölümse temel olarak verilen şu derslerden söz etmek mümkündür:

  • Matematik 1
  • Matematik 2
  • İnkılap Tarihi
  • Türk Dili Edebiyatı
  • Web Tasarım Temelleri
  • Programlamaya Giriş Algoritma
  • Veri Tabanı
  • Görsel Programlama
  • Grafik Animasyon
  • İnternet Programcılığı
  • Ağ Temelleri
  • Mesleki İngilizce
  • Nesne Tabanlı Programlama
  • Kalite Güvence ve Standartları

Bu gibi dersler en temel dersler olup bilgisayar programcılığının disiplininin teorik olarak sunulduğu derslerdir. Teoriği pratiğe dönüştürmek üzere laboratuvar ortamlarında yazılım kodlaması yapmak, kod anlamında kişilerin kendini geliştirmesi de son derece önemlidir.

Sektörde ihtiyaç duyulan hemen her alandan ilgili derslerin verildiği bilgisayar programcılığı bölümünde kişiler kendilerini geliştirerek okullarını bitirmeleri gerekmektedir. Nitekim sektördeki tüm ihtiyaçların teorik anlamda bilgi olarak alındığı bölümde pratik anlamda da temel eğitimler sunulmaktadır.

Bilgisayar programcılığı bölümünü hedefleyen, düşünen kişilerin çeşitli üniversite araştırmalarını yapmalarında yarar vardır. Nitekim ülkemizde tüm illerde üniversiteler mevcuttur. Bilgisayar programcılığı bölümü de yine fazlasıyla talep edilen ve her üniversitede olan bir bölümdür. Bu anlamda bu bölümle birlikte iş sahasına çıkacak olan kişilerin teori ve pratik anlamda bilgilerinin yüksek olması da mümkündür.

Hedefi yazılım sektöründe yer almak olan kişilerin bunu gerçekleştirmeleri adına gidecekleri üniversitelerin taban puanları öğrenmek için alttaki linke tıklayabilirsiniz.

Bilgisayar Programcılığı Maaş

Bildiğiniz üzere yazılım sektörü çok büyük bir dünya. Bu yüzden maaşlarda sizin tecrübelerinize, şirketin kalitesine göre değişiklikler gösteriyor. Fakat belirli bir aralık vermek gerekirse En düşük aylık maaş , en yüksek ortalama aylık maaş ise TL civarı olmaktadır.

Nasıl Bilgisayar Programcısı Olunur?

Bilgisayar programcısı olmak için kişilerin 2 yıllık ön lisans bölümü olan bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olmaları gerekmektedir. Günümüzde hemen her üniversitede bu bölüm mevcuttur. 2 yıllık olmasına rağmen çok fazla kişi tarafından tercih edilen ve piyasada da çok fazla talep gören bilgisayar programcılığı ile birlikte kişiler yazılım sektörüne adım atabilir.

Bilgisayar programcılığından mezun olan kişiler DGS ile birlikte 4 yıllık bilgisayar mühendisliği ya da yazılım mühendisliği gibi lisans bölümlerine de geçiş yaparak unvanlarını yükseltebilirler. Son derece ihtiyacın fazla olduğu bu sektördeki kişiler için gerekli teorik ve pratik bilgiler bilgisayar programcılığı bölümüyle birlikte verilmektedir.

Bilgisayar Programcısında Olması Gereken Nitelikler Nelerdir?

Bilgisayar programcıları, işlerini yaparken çeşitli kriterlere ve özelliklere de sahip olmaları gerekmektedir. Buna göre bilgisayar programcısında aranan ve olması gereken en temel kriterler, nitelikler şunlardır:

  • Birden fazla programlama diline hakim olmak,
  • Bir problem karşısında yaratıcı çözümler üretmek,
  • Belirlenen işi zamanında ve eksiksiz biçimde teslim etmek,
  • Analitik düşünme özelliğine sahip olmak,
  • Organizasyonun bir parçası gibi düşünerek hareket etmek,
  • Yazılı ve sözlü iletişim becerisi yüksek olmak

Sektörde aktif olarak görev yapacak olan bilgisayar programcılarında aranan temel nitelikler bunlardan oluşmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası