denizlili mucit / Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz - Hizmetlerimiz - Cemtek

Denizlili Mucit

denizlili mucit

kaynağı değiştir]

yılında Denizli'nin Acıpayam ilçesinin Yumrutaş köyünde doğdu. Üç-dört yaşlarındayken annesini, on bir yaşında babasını kaybetti[1].[2] Acıpayam Gölcük Yatılı Bölge Ortaokulu'nda ve Denizli Lisesi'nde öğrenim gördü.

Liseden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Fizik bölümüde yılında lisans, yılında yüksek lisans derecesi aldı.[3] 'de ABD'ye gitti; yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) fizik doktorasını tamamladı.

yılına kadar Stevens Teknoloji Enstitüsü'nde yardımcı doçent olarak görev yaptı. Ardından yılından itibaren, Boston’da bulunan ve girişimcilere destek sunan Sylvania Electric Products’ta görev yaptı; bilgisayarlara sesle komut verme üzerine çalıştı.[1]

Akademik çalışmalarına Princeton Üniversitesi'nde devam etti. 'de Einstein'ın Genel Görelilik Teorisinin zayıf alanlarla ilgili teorisinde eksikler tespit etti ve kendi adıyla anılan Yılmaz kütleçekim kuramını geliştirdi.[4][5]Olay ufkunu, kütleçekimini, Büyük Patlama'yı ve genişleyen evreni reddeden teorisi, fizik camiasında tartışıldı ve eleştirildi.[3] "Maser" (uyarılmış radyasyon emisyonu ile çoğaltılmış mikrodalga) kullanarak Genel Görelilik Teorisi üzerine yaptığı çalışmaları nedeniyle 'da Kütleçekim Araştırmaları Vakfı Ödülü'ne layık görüldü.[3]

Yılmaz, yılında Arthur D. Little firmasında üst düzey yönetici olarak çalışmaya ve MIT'de biyoloji bölümünde araştırma yapmaya başladı. Eindhoven'da Algı Araştırmaları Enstitüsü'nde ve Winchester'daki Algı Teknolojileri firmasında çalıştı. yılında kendisine Northeastern Üniversitesi tarafından fahri profesör ünvanı verildi.

'lerde bilim felsefesi ile ilgilendi. 'larda ise Tufts Üniversitesi Elektro-Optik Araştırma Merkezi ve Japonya'daki Hamamatsu Fotonik firmasında çalışmalar yaptı.

27 Ocak 'te ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Cambridge şehrinde öldü.[6]

Kaynakça[değiştir

Denizlili mucit kendi uçağını yapacak

Aile mesleği aşçılığı bırakıp yaklaşık 10 yıldan beri yamaç paraşütü pilotluğu yapan 30 yaşındaki Hasan Kaval, yamaç paraşütüyle süzüldüğü Denizli semalarında mangal yakmış, Türk kahvesi pişirmiş ve paraşütüne motosiklet bağlamıştı.

Daha önce karavan da imal eden Kaval, çocukluk hayali olan uçak yapma fikrini hayata geçirmek için araştırmalar yaptı.

Evinin salonunu atölyeye çeviren ve havacılıkta kullanılan alüminyum ve plastik malzemeyle 4 metre uzunluğundaki uçak gövdesini tamamlayan Kaval, &#;Hürkuş&#; adını verdiği uçağı, ip bağlayıp arkadaşları ile 6. katın balkonundan aşağı sarkıtarak indirdi. Uçak gövdesi, Hasan Kaval ve arkadaşlarınca, motor ve diğer eklentilerin takılması için atölyeye taşındı.

&#;ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ BU UÇAK ÜZERİNE KAFA YORDUM&#;

Coronavirüs (covid) salgını döneminde çocukluk hayalini gerçekleştirme fikriyle yola çıktığını söyleyen Kaval, yapmayı planladığı uçağın 4 metre uzunluğunda olacağını belirtti. Kaval, &#;Bu uçak gerçek ölçülerde bir uçak. Önünde bir motor sayesinde yamaç paraşütüyle birlikte uçuracağız. Yamaç paraşütüne entegre edilmiş dünyada tek örneği olan bir uçak olacak&#; dedi.

Uçağa ilk etapta motor ve yamaç paraşütü bağlayacaklarını ve kanatsız şekilde uçuracaklarını aktaran Kaval, daha sonra gövdeye kanat da ekleyeceklerini ifade etti.

Uçağı Türk havacılığının en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş anısına &#;Hürkuş&#; ismini verdiğini kaydeden Kaval, kendisinin de tehlikeli bulunan uçuşları nedeniyle 1 yıl ceza aldığını belirterek, &#;Vecihi Hürkuş gibi bir hayat hikayem var. O da bu ülkede bir uçuş yasağı almıştı, uçağı elinden alınmıştı. Yaptığım projelerden dolayı benim de bu yıl bir uçuş yasağım geldi&#; diye konuştu.

Uçağın her şeyiyle kendisine ait olduğunu dile getiren Kaval, &#;Çocukluğumdan beri böyle bir uçak üzerinde kafa yoruyordum. Fikir olarak tasarladığım, çizdiğim uçağı gerçeğe dönüştürmek için harekete geçtim ve evin içinde gövdesini bitirmiş oldum. Evin balkonundan iple aşağı inen uçağı çok yakın zamanda da uçarken göreceğiz&#; ifadelerini kullandı.

Hüseyin Yılmaz (fizikçi)

Hüseyin Yılmaz (13 Ağustos , Acıpayam, Denizli, Türkiye Ocak , Cambridge, Massachusetts, ABD) Türk fizikçi ve bilim insanı.

yılında yayımladığı kütleçekim teorisi ile tanınır. Renk algısı ve konuşma algılama konularında da çalışmalar yapmıştır.

Hayatı[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.