aseton altına zarar verir mi / Altın ve pırlanta yüzük nasıl temizlenir? | Moda

Aseton Altına Zarar Verir Mi

aseton altına zarar verir mi

benri aseton

Fiyat performans açısından özellikle de indirimden dönemlerinde aldığım ürün.

Çok koyu oje sürmüyorum ama genellikle sürdüğümde de biraz bekletince çıkarıyor.

Genellikle asetonsuz versiyonunu kullanıyorum ama her ne kadar evitaminli, besleyici gibi ibareleri olsa da bence tırnakları kurutuyor. Sonrasında kremle düzeltiyorum ben bu sorunu.

Almaya devam eder miyim? Aseton benim için aşırı önemli bir ürün olmadığından ederim

tatlisever
cinsiyet:kadın
cilt alt tonu:warm
alerjik cilt:hayır
saç rengi:açık kestane
saç kalınlığı:ince telli
kepekli saç:hayır
ten rengi:buğday tenli
cilt tipi:karma
göz rengi:yeşil
saç şekli:dalgalı
saç tipi:yağlı

Pırlantaya Zarar Veren Maddeler Nelerdir?

Elmaslar, en sert doğal taş olarak tanımlanırken ve ölümsüz oldukları düşünülürken bir pırlantaya ne zarar verir? Çok zor olsa da pırlanta yüzük, pırlantalı bileklik veya pırlanta küpe gibi mücevherlerinize sert darbeler uygularsanız, bu yüksek dirençli küçük taşlar çatlayıp kırılabilirler. Ayrıca, pırlanta mücevherlerinize zarar vermenin tek yolu kırmak ya da çizmek değildir, çeşitli kimyasal çözücü maddeler de pırlantalara zarar verebilir.

Pırlanta için Zararlı Maddeler

Pırlantaya zarar veren maddeler veya pırlanta için zararlı maddeler; klor, kabartma tozu, aseton, saf alkol, limon suyu, sirke, kola, amonyak, terebentin, sodyum metabisülfit, hidroklorik asit ve benzeri kimyasallardır. Bu tür maddeler pırlanta mücevherlerin zarar görmesine neden olabilir, rengini ciddi şekilde deforme edebilir, ayrıca ayarlarını bozabilir. Kolayca alabileceğiniz herhangi bir kimyasal madde iyi olabilir, ancak, değerli taşlara eklenen çeşitli metaller, klor ve diğer bazı yaygın kimyasallardan etkilenebilir. Klor, amonyak gibi kimyasallar, berraklığı artırılmış, işlenmiş bir elmasa zarar verebilir, mat ve bulanık görünmesine neden olabilir, fakat doğal, işlenmemiş bir elmasa asla zarar veremezler.

Pırlanta Takıya Klorlu Su Zarar Verir mi?

Klor, bakterileri yok etmek için kullanılan bir ağartıcıdır ve ev tipi temizlik ürünlerinde sıklıkla kullanılır. Her ne kadar klor ve saf altın arasında bir reaksiyon olmasa da pırlanta mücevherlerin çoğu altın ve platin alaşımlarının bir kombinasyonu ile tasarlandığı için ana etki çeşitli alaşımlardan kaynaklanır. Klorun bir pırlanta yüzük halkası üzerindeki etkisi yavaş parçalanmadan çatlamaya ve metalinin kararmasına kadar uzanır. Pırlanta ve değerli taşlar üzerindeki klor etkisi taşa bağlı olarak değişebilir, ancak her ne pahasına olursa olsun klor ile temastan kaçınılmalıdır.

Kimyasal olarak, pırlantalara hidroklorik asit (tuz ruhu) ve nitrik asit (kezzap) ile zarar verebilir ve onları yeterince yüksek bir sıcaklıkta yakabilirsiniz, ancak asıl risk, değerli metallerini doğrudan etki ile küçültme açısındandır. O halde bile bu, genellikle oldukça uzun vadeli ve yoğun bir kimyasala maruz kalmayı gerektirir. Örneğin, her gün bir saat boyunca klorlu su ile temas, pırlanta takıların bağlantı tasarımlarına zarar verebilir (ancak pırlanta taş klordan etkilenmez). Dezenfektasyon alışkanlıklarıyla bir pırlanta takıyı, uzun süreli HCL çözeltisine batırmak, aynı sebepten dolayı kötü bir fikirdir.

Tuzlu Su Pırlanta Takıya Zarar Verir mi?

Tuzlu su, değerli mücevherler üzerinde önemli ölçüde etki edebilecek maddelerden bir tanesidir. Fakat elmasın direnç yetenekleri tuzlu suyun agresif aşındırıcılığından güçlüdür. Bu nedenle tuzlu su, pırlanta takıya zarar veremez, fakat nihayetinde montajı yapılan parçaların aşınmasına yol açabileceğinden ayarın zayıflaması veya bağlantıların gevşemesi, pırlanta taşın düşüp kaybolmasına neden olabilir.

Pırlantanın Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Bir elmas sonsuzluğun işaretidir, ancak tıpkı sevgi ve bağlılık ilişkilerinde olduğu gibi, ilgi ve alaka pırlanta takılarınızın uzun ömürlü olmasını sağlar. Pırlantanın bakımı ve temizliği için dikkat etmeniz gereken ve düzenli olarak yapabileceğiniz çok basit şeyler vardır:

  • Klor, çamaşır suyu ve ev tipi diğer kimyasallar pırlanta taşınıza zarar vermezken, montajına zarar verebilir veya rengini bozabilir. Herhangi bir kimyasal kullanmadan önce daima pırlanta yüzük, pırlanta küpe, pırlanta bileklik veya pırlanta kolye gibi değerli takılarınızı üzerinizden çıkarmanızda fayda vardır.

 

  • Pırlanta mücevherlerinin günlük temizliğini, küçük bir kaba koymuş olduğunuz ılık sabunlu su ve yumuşak bir diş fırçası yardımı ile yapabilirsiniz. Soğuk suyla iyice durulayıp tüy bırakmayan bir bezle kurulamanız yeterlidir. Alternatif olarak kabartma tozu kullanabilirsiniz. çay kaşığı kabartma tozu ile bir bardak sıcak su karışımı pırlanta dahil tüm takıları temizlemede harikadır.

 

  • Pırlantalı mücevherinizi kullanırken, parfüm, saç spreyi, deodorant veya saç boyası gibi kozmetiklerden uzak tutmakta yarar vardır. Bu tür maddeler, pırlanta parlaklığını ve ışıltısını matlaştıran bir birikim yaratır. Düzenli temizlik, elmas takılarınızı pırıl pırıl durumda tutar ve her zaman o çok özel ışıltısını verir.

 

  • Altın kombinasyonlu pırlantalı mücevherleri parlatmak için çok az su ve kabartma tozu ile yapılan bir macun kullanabilirsiniz. Yumuşak bir bez veya diş fırçası kullanarak pırlanta takı üzerindeki tüm kir ve lekeleri temizlediğinizden emin olduktan sonra üzerine bir miktar sirke dökerek durulayıp kurulayabilirsiniz.

 

  • Pırlanta takılarınızı bir çekmece veya mücevher kutusunda karıştırmamaya özen göstermeniz gerekir. Birbirine değen elmaslar birbirlerini ve ayrıca diğer mücevherlerinizi de çizebilir. Çizilmeleri önlemek için, pırlantalarını orijinal kutusunda, kumaş kaplı bir mücevher kutusunda veya yumuşak dokulu kâğıda sarılmış olarak muhafaza edebilirsiniz.

 

  • Kuyumcunuzu veya pırlantanızı satın aldığınız mağazayı yılda en az bir kez ziyaret edip değerli takılarınızı gevşek bağlantılar, faset aşınmalarına karşı kontrol ettirmeniz önerilir. Elmas uzmanları tarafından yapılacak olan profesyonel bakımın, öncelikle olası sorunları tespit etmesi önemlidir. Zamanla aşınmış ve kırılgan hale gelebilen altın, platin gibi pırlanta bağlantı bileşenlerinin onarımı veya yenilenmesi pırlanta taşının düşme, kaybolma riskini önler. Profesyonel bakım, mücevherlerinizi güvenli ve temiz tutarken onlara profesyonel bir &#;parlaklık&#; da kazandıracaktır.

Altın Takı

Altın Takı Kullanımı
Mücevherinizi bakımı kullanırken dikkat etmeniz gerekenler

-Mücevherlerinizi günlük hayatınızda kullanırken sert darbeler ve çizilmeler yüzeyinde kalıcı izler bırakabilir. Bu tür hasarların meydana gelmemesi için ev, bahçe vs. işlerle uğraşırken veya spor yaparken mümkün olduğunca takılarınızı üzerinizde bulundurmayınız. 

-Kullanmadığınız zamanlarda mücevherlerinizi özel mücevher kutularında, kendi orijinal kutularında veya kâğıt mendil gibi yumuşak malzemelerle ayrı ayrı sararak saklayınız. 

-Takılarınızı mücevher kutusu gibi yerlerde saklarken birbirine temas etmemesine dikkat ediniz. Değişik sertliklerde olan takılar birbirini çizebilir veya ezebilir. Pırlantalar dünyanın en sert maddesidir ancak sürtündükleri takdirde birbirlerini çizerek zedelerler, bu da onların değer kaybetmesine yol açar. 

-Takılarınıza klor, aseton veya çamaşır suyu gibi kimyasal maddelerin temas etmesi, renklerinin değişmesine ve matlaşmasına neden olmaktadır. Günlük kullanımda bulaşık yıkarken kullandığınız sabunların artıkları veya el kremleri bile takınızın üzerinde kalarak ışıltısını etkileyebilir. 

Altın Takı Özel Günler

-İnci, mercan gibi değerli taşlar tozdan, terden ve kozmetiklerden hoşlanmazlar. Özellikler su ve kızgın güneşe karşı çok hassaslardır. Kullanım sonrasında tozları alınarak ısı ve ışık almayan özel kutularında saklamak gerekir. Bununla beraber incilerin canlılığını kaybetmemesi için hava alması gerekmektedir, dolayısı ile uzun süre kapalı bırakmamak gerekir. Asitli maddeler içeren parfüm ve kozmetikler iplerini çürütebileceği için zaman zaman yeniden dizilmeye ihtiyaç duyarlar. 

-Elmaslı takılar su ile tema etmemelidir. Elmaslı ürünlerde parlaklık sağlaması için kullanılan foya kısmı, elmasın altının kapalı olmasına rağmen su alır ve zarar görür. Sarımsı veya kahverengi bir renge dönüşen foya, elmasın da renginin değişmesine neden olur. Böyle durumlarda taşın sökülerek foyasının değiştirilmesi gerekir.

-Takınızın üzerinde bulunan taşların düşüp kaybolma ihtimaline karşı düzenli olarak (yılda en az bir kez) kontrol edilmesi gerekir. Bu tür kontroller için mücevherinizi satın almış olduğunuz kuyumcuya başvurunuz.

Altın Temizliği

Takınızın bakımı için

Küçük bir kaba bir miktar sıcak su doldurarak içine yumuşak sıvı sabundan ekleyiniz. Takılarınızı (elmaslı, incili ve mercanlı ürünler hariç) üç-beş dakika bu karışımda bekletiniz. Daha sonra kılları yumuşak olan bir fırça ile (diş fırçası olabilir) nazikçe takınızın yüzeyini ve kir birikebilecek yerleri fırçalayınız. Üzerindeki deterjanın gitmesi için takıyı akan suyun altında tuttuktan sonra kuruması için kâğıt havlu üzerine bırakınız veya nazikçe siliniz. 

Pırlantalar temas halinde vücuttaki yağı kolayca üzerlerine alır ve parlaklığını etkileyecek şekilde yağ tabakası ile kaplı olabilir. Pırlantaları temizlerken alkol kullanılabilir, bulunmaması durumunda alkol ihtiva etmesi sebebi ile kolonya da kullanılabilirsiniz. 

Satın almış olduğunuz ürünlere profesyonel bakımın yapılabilmesi için kuyumcunuza veya mücevhercinize başvurunuz.

 

Mücevher Hakkında
Aşkın Sembolü Pırlanta
Pırlantanın 4C Özelliği
Değerli Taşlar
Altın Alırken
Altın Takı
Altın Bilgisi

Altın ve pırlanta yüzük nasıl temizlenir?

Koronavirüs’ten korunmak için ellerimizi sık sık dezenfekte etmemiz gerekiyor. Uzmanlar elleri sabunla en az 20 saniye boyunca iyi şekilde yıkamayı önerse de su ve sabun bulamama durumunda dezenfektan kullanmak gerekebiliyor. Dezenfektan kullandıktan sonra, ilk fırsatta suyla yıkayarak kalıntıları gidermek önerilse de bazen dezenfektan veya kolonya sürdüğümüz ellerimizle güne devam etmemiz gerekebiliyor. Böyle bir durumda da sadece cildimiz değil, sevdiğimiz eşyalardan bazıları da kimyasal etki altında oluyor; Takılarımız.


Hem el temizliği hem de takı temizliği için sık sık dezenfektan kullanmak yüzüklere zarar verebiliyor, mücevherlerin ve madeni takıların ışıltısını azaltabiliyor hatta takıların ayarlarını zamanla bozabiliyor. Bunun sebebi ise ellerimizi dezenfekte etmek için kullandığımız ürünlerin ve Koronavirüs salgını öncesinde de günlük hayatta sık sık kullandığımız kolonyanın içinde bulunan alkol.


Takıların alkole aşırı maruz kalması, özellikle de beyaz altın kaplamaların daha erken solmasına, matlaşmasına ve mikro düzeyde aşınmasına sebep olabiliyor. Ev yapımı dezenfektan kullanımı da sonucu değiştirmiyor. Ev yapımı dezenfektanların içinde cildi koruyan maddeler olmama ihtimali dolayısıyla takılar da daha fazla zarar görebiliyor.


Birçok yüzük, platin benzeri parlak beyaz bir metal olan rodyumla kaplanıyor. Bu işleme ‘rodajlama’ adı veriliyor. Gümüş veya altın takıların üzerine yapılan bir tür kaplama olan rodyum, takıların kararma ve aşınmasını önlemede oldukça etkili bir malzeme. Dayanıklılık ve parlaklık sağlasa da zaman içinde sık sık alkole maruz kaldığında hafif sarı bir renge bürünebildiği söyleniyor.


Rodyum, altın ve platin gibi değerli bir metal olduğu için üretim esnasında kaplama yapılırken çok ince bir tabaka halinde kullanılıyor. Rodyum yapısı gereği kararmıyor ancak kullanıma bağlı olarak zaman içinde hafif bir solma gösterebiliyor. Asit ve farklı hava koşullarına dayanıklı olsa bile bazı kimyasal ürünlere maruz kalmak renginde düşük ihtimalle de olsa solma yaratabiliyor. Yine de çıkarmak istemediğiniz ve sürekli taktığınız yüzüklerinizi aldığınız yere danışarak özellikle gümüş takılarınıza rodyum kaplama yaptırmak ve altın takılarınızda rodyum kaplama olup olmadığını kontrol etmek iyi bir fikir.


Platin, sarı altın veya pembe altın gibi diğer metaller beyaz altına göre daha az hassas olmaları ile biliniyor. Yüzüğünüzün kaplaması normalde 6 ayda aşınıyorsa, ellerde dezenfektan kullanılan dönem boyunca bu süre yarıya inebiliyor. Bu durumu göz önünde bulundurarak yüzüklerin bir kuyumcuya göstermek işe yarar bir tedbir haline geliyor.


Uzmanlar evde takı temizliği yapmak isteyenleri ve dışarıda el dezenfektanı kullananları her halükârda uyarıyor ve “Sağlık her şeyden önemlidir. En sevdiğiniz takılara zarar verme korkusu el hijyeninin önüne geçmesin” diyor.






İnci, lapis lazuli (lacivert taşı), turkuaz, opal gibi yumuşak yapılı ve gözenekli taşlar oldukça hassastır. El dezenfektanı gibi kimyasal maddelere maruz kalmak değerli taşlar üzerinde kalıcı hasar bırakabiliyor. Elmas ise dayanıklılığı ile tanınmış bir taş olduğu için elmasın el dezenfektanlarından çabuk hasar görme ihtimali diğer taşlara göre daha düşük görünüyor. Dolayısıyla, elmasın işlenmiş hali olan pırlanta için de aynı durum geçerli. Ne var ki, ev temizliğinde sık kullanılan ve klor içeren çamaşır suyu gibi temizleyici ürünlerin etkisi için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Pırlanta taş klordan zarar görmese bile, taşı tutan takının yani taşın monte edildiği yüzük, kolye, bilezik ve benzeri takıların bağlantı yerleri uzun vadede zarar görebiliyor.


Aşınma konusunda pırlanta yüzüklere özellikle dikkat etmek gerekiyor. Elmas çok dayanıklı bir değerli taş olduğu için, elmasın işlenmiş hali olan pırlanta için taşın kendisinden ziyade, taşı tutan takının aşınma riski ön plana çıkıyor. “Pırlanta yüzük taşı düşer mi?” sorusunun cevabı burada gizli. Yüzüğün kaplaması aşındıkça, taşları yerinde tutan tırnaklar gevşeyebiliyor. Bu durum taşların düşme ihtimalini arttırıyor. Pırlanta yüzükleri belli aralıklarla bir kuyumcuya göstermek, bağlantı yerlerinde aşınma olup olmadığını kontrol ettirmek ve gerektiğinde onarım yaptırmak tavsiye ediliyor. Böylece pırlantanın düşme riski azalıyor ve parlaklığı korunuyor.


Yeri gelmişken “Altın yüzük nasıl temizlenir?” sorusuna cevap vermekte de fayda var. Evde altın yüzüğü temizlemek için ılık suyun içine bulaşık deterjanı veya kremsiz şampuan koyun ve yüzüğü burada bir süre bekletin. Yüzüğünüzün karmaşık bir tasarımı varsa ve girintiler içinde kir kalıntıları varsa, yumuşak bir dış fırçası yardımıyla kirleri giderin ve iyice durulayın. Kâğıt havlu gibi sert malzemeler yerine pamuklu bir bezle kurulayın ve takıyı inceleyin. Kalıntı varsa işlemi tekrar uygulayın. “Pırlanta yüzük nasıl temizlenir?” sorusu için de benzer cevap geçerlidir. Alternatif yöntem olarak 1 bardak sıcak suyun içine çay kaşığı kabartma tozu koyun. Evde yüzük ve takı temizliği için bu işlem ilk adımda yeterlidir. Daha fazlası için kuyumcunuzdan yardım alabilirsiniz.




nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası