aöf ff ne demek / AÖF koşullu geçme nedir? Anadolu Üniversitesi AÖF harf not sistemi

Aöf Ff Ne Demek

aöf ff ne demek

Açıköğretim ders geçme puanları kaçtır? AÖF ders geçme notları çizelgesi…

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde (AÖF) ders geçebilmek için yeni sistemde, üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alınması gerekmektedir. Peki, Açıköğretim ders geçme puanları kaçtır? Merak edilenler haberimizde

Yayınlanma: - 06 Mayıs Güncellenme:

Açıköğretim ders geçme puanları kaçtır? AÖF ders geçme notları çizelgesi…

Açıköğretim Fakültesi ders geçme puanları ile ilgili bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik. AÖF dersinden geçmek için kaç puan almak gerekiyor? Öğrencilerin dersleri ve dönemi geçmesi için ortalamaları kaç olmalı? İşte cevapları…

Anadolu Üniversitesi Açıköğretm Fakültesi (AÖF) sınav sistemini değiştirdi. Buna göre yeni sistemde, öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmesi için üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur.

aöf sözcü ile ilgili görsel sonucu

AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Anadolu Üniversitesi merkezî açık öğretim ve uzaktan öğretim sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki dönemlik-kredili sisteme dayalı olarak yürütülen program ve bölümlerin ölçme ve değerlendirmesinde kullanılan “Bağıl Değerlendirme Sistemi” kaldırılarak yerine “Öğrenci Değerlendirme Sistemi” getirilmiştir. Buna göre:

84 – notları arasında AA harf notu ile geçebilirsiniz
77 – 83 notları arasında AB harf notu ile geçebilirsiniz
71 – 76 notları arasında BA harf notu ile geçebilirsiniz
66 – 70 notları arasında BB harf notu ile geçebilirsiniz
61 – 65 notları arasında BC harf notu ile geçebilirsiniz
56 – 60 notları arasında CB harf notu ile geçebilirsiniz
50 – 55 notları arasında CC harf notu ile geçebilirsiniz
46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçebilirsiniz
40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçebilirsiniz
33 – 39 notları arasında DD harf notu ile1,00 koşullu geçebilirsiniz
0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalırsınız.

AÖF HARF NOTLARI

84 – AA 4,00 (GEÇTİ)
77 – 83 AB 3,70 (GEÇTİ)
71 – 76 BA 3,30 (GEÇTİ)
66 – 70 BB 3,00 (GEÇTİ)
61 – 65 BC 2,70 (GEÇTİ)
56 – 60 CB 2,30 (GEÇTİ)
50 – 55 CC 2,00 (GEÇTİ)
46 – 49 CD 1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)
40 – 45 DC 1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)
33 – 39 DD 1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)
0 – 32 FF 0,00 (KALDI)

AÖF’de öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir. Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan, İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz. Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan, Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz. Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı ’ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız ise bu dersi/dersleri geçmiş, ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

Sınıf Geçme Sistemi: Kredili sistemde sınıf geçme yerine üst dönemden ders alma tabiri kullanılır. Genel not ortalamanız ve üzeri ise üst dönemden ders alabilirsiniz. ’ın altında ise üst dönemden ders alamazsınız.

DD, DC, CD gelen derslerinizden koşullu olarak ortalama ile geçebiliyorsunuz. Bu ortalama ile geçmenin koşulu ise Bahar Dönemi (2.dönem) sonunda Genel Not Ortalamanızı (GNO) veya daha üzeri getirmenizdir. Eğer Genel Not Ortalaması’nı 'dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalırsınız. FF gelen derslerden direkt kalıyorsunuz. FF ile kaldığınız dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar görürsünüz. Yani bahar döneminde kaldığınız bir dersi seneye bahar döneminde alabilirsiniz.

Sizden dönem olarak gibi bir ortalama beklenir. Eğer Güz Dönemi sonunda Genel Ortalamanızı veya üzerinde sağlayamamışsanız size bir Uyarı verilecektir. Bu uyarıdan sonraki dönemde ise Genel Not Ortalaması’nı en az 'a çıkarmanız istenecektir. Eğer bunu da yerine getiremezseniz taklip eden dönemde geçmiş 2 dönemdeki CC altı dersleri yeniden almanız ve ortalamasını geçmeniz istenecektir.

AÖF NOT ORTALAMASI NASIL HESAPLANIR?

AÖF not ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, güz dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde bir not alınmış olması gerekmektedir.

Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki veya sonraki güz dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.

AÖF Lisans son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmesi için;

– FF dersinin olmaması,
– En son Genel Not Ortalaması 2,00 veya üzeri olması,
– Alttan veya son sınıftan hiç ders bırakmamış olması gerekmektedir.

açıköğretimAnadolu ÜniversitesiAÖFİngilizceöğrencisınav

AÖF ders geçme notu kaç puan, harf notu karşılıkları ne? Açıköğretim ortalama hesaplama ve AÖF harf notu karşılıkları - FF, DC, CD anlamı

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçları bugün itibariyle öğrencilerin erişimine açıldı. Sınav sonuçlarını öğrenen açıköğretim öğrencileri, AÖF ders geçme notu kaç puan, harf notu karşılıkları ne sorusuyla bu yılki AÖF ortalaması hakkında araştırma yapıyor. İşte fakültenin duyurduğu harf notu karşılık tablosu ile Açıköğretim AÖF harf notu karşılıkları ve FF, DC, CD anlamı…

AÖF ders geçme notu kaç puan, harf notu karşılıkları ne? Açıköğretim ortalama hesaplama ve AÖF harf notu karşılıkları - FF, DC, CD anlamı
AÖF ders geçme notu kaç puan, harf notu karşılıkları ne? Açıköğretim ortalama hesaplama ve AÖF harf notu karşılıkları - FF, DC, CD anlamı
AÖF ders geçme notu kaç puan, harf notu karşılıkları ne? Açıköğretim ortalama hesaplama ve AÖF harf notu karşılıkları - FF, DC, CD anlamı
AÖF ders geçme notu kaç puan, harf notu karşılıkları ne? Açıköğretim ortalama hesaplama ve AÖF harf notu karşılıkları - FF, DC, CD anlamı
AÖF ders geçme notu kaç puan, harf notu karşılıkları ne? Açıköğretim ortalama hesaplama ve AÖF harf notu karşılıkları - FF, DC, CD anlamı
SON DAKİKA

FF geçer mi? AÖF FF geçer mi, ne demek?

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Sistemi'nin Güz Yarıyılı final sınav sonuçları açıklandı. Bu gelişmenin ardından en çok merak edilenlerden biri de harfli not sistemine göre, öğrencilerin geçip geçmediği oldu. Peki, FF geçer mi? AÖF FF geçer not mu, ne demek? Bütünlemeye kalır mı? İşte detaylar

FF GEÇER Mİ?

AÖF FF başarısız not harfidir. Yani FF geçer not değildir. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.

AÖF FF GEÇER Mİ?

AÖF FF başarısız Harf Notudur.

KISACA
AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.
CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

AÖF

Gündem

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası