evde tartar temizliği / Tartar Nedir?(Diş Taşı) Diş Tartarı Temizleme Nasıl Yapılır?

Evde Tartar Temizliği

evde tartar temizliği

Evde Diş Taşı Temizliği

Evde diş taşı temizliği, dişlerindeki tartar olarak da bilinen oluşumun yok edilmesine yönelik işlemlerdir. Diş taşları içerikleri ve sonuçlarıyla hem estetik açıdan hem de sağlık açısından kişide olumsuz etkilere neden olabilmektedir.

Evde diş taşı temizliği için farklı uygulamalar mevcuttur. Bunlardan bazıları diş taşlarının oluşumunu engellemeye yönelik, bazıları da diş taşı görünümünün düzelmesini sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Diş taşı temizleme işlemi için doktora başvurmadan önce pek çok kişi bu yöntemleri denemektedir.

Evde Diş Taşı Temizliği Nedir?

Diş taşı, diş yüzeyindeki plakların zamanla sertleşmesi sonucu ortaya çıkan oluşumun adıdır. Diş taşı tartar olarak da bilinir ve uzun vadede varlığı, diş kaybına kadar ilerleyebilen sorunlara neden olmaktadır. Bu nedenle düzenli olarak diş taşı temizliği yapmak, kişinin ağız ve diş sağlığı açısından önemlidir.

Diş taşı temizliği, düzenli aralıklarla ve uzman bir diş hekimi tarafından yapıldığı takdirde ilerleme ve başka sorunlara yol açma riski azalmaktadır. Kişinin ağız ve diş yapısı, beslenme düzeni ve yaşam alışkanlıkları, ağız sağlığına verdiği önem ve hatta kullanılan diş fırçasının özellikleri gibi pek çok detay bu oluşum üzerinde etkiye sahiptir.

Evde Diş Taşı Temizliği

Diş hekimleri bu sertleşmiş plakları diş yüzeyinden temizlemek için çeşitli medikal aletler kullanmaktadır. Evde diş taşı temizliği için uygulanan yöntemler daha çok semptomların azalması ve görünümün düzelmesine yöneliktir. Bununla birlikte iyi bir ağız ve diş bakımı uygulaması alışkanlığı bulunanlarda diş taşıyla ilgili şikayetler daha azdır.

Diş taşı temizliği uzun süre yapılmadığı takdirde;

Evde Diş Taşı Nasıl Temizlenir?

Diş taşlarının temizlenmesi oldukça önemli bir ağız ve diş sağlığı konusudur. Bu doğrultuda uzmanlar, “evde diş taşı temizliği nasıl yapılır” minvalinde sorularla karşılaşabilmektedir. Evde diş taşı temizliğinin pek çok yöntemi bulunmakla birlikte, bunların hemen hepsinde temel amaç tartar oluşumunu engellemek ya da yavaşlatmaktır.

Evde Diş Taşı Temizliği

“Evde Diş Taşı Temizliği İçin Yağ ile Gargara Yapmak”

Diş taşı temizleme yöntemi olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Bu uygulama, Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağının ağızda bir süre bekletilmesi ve bu yağ ile gargara yapılması şeklindedir. Hindistan cevizi yağı diş yüzeyini pürüzsüzleştirerek diş taşı ve plak oluşumu engelleyebilir. Ayrıca bu yağlar içerdikleri maddelerle ağız florasındaki bakteri ve diğer mikroorganizmaların ortadan kalkmasını sağlar.

“Evde Diş Taşı Temizliği İçin Karbonat”

Karbonat, diş macunlarının içeriğine de eklenen, beyazlatıcı ve temizleyici özellikleri bilinen bir maddedir. Diş üzerinde karbonat uygulanmasının diş taşı engelleme, diş taşlarının yumuşamasını sağlama gibi özellikleri vardır.

Evde Diş Taşı Temizliği

“Evde Diş Taşı Temizliği İçin Aloe Vera”

Bu bitki, iyileştirici özellikleriyle bilinmekle, cilt ve saç bakımında da yaygın şekilde kullanılmaktadır. Jel şeklindeki aleo vera bitkisi özü, karbonat ve gliserin ile karıştırılarak diş macunu gibi kullanılır. Bu uygulamanın diş ve diş eti sağlığına iyi geldiği, ayrıca diş taşı oluşumunu yavaşlattığı bilinmektedir.

“Evde Diş Taşı Temizliği İçin Limonlu Macun”

Limon, içerdiği maddeler sayesinde vücut sağlığına olduğu gibi ağız ve diş sağlığına da faydaları bilinen bir meyvedir. Karbonat ve zeytinyağı eklenerek oluşturulan karışım diş macunu gibi kullanıldığında diş taşı ve plak oluşumuna neden olan bakterileri ağızdan uzaklaştırabilmektedir.

Evde Diş Taşı Temizliği

Diş Taşı Temizliği Fiyatları

Ağız ve diş sağlığının korunmasında diş taşı temizliği oldukça önemli bir adımdır. Çünkü diş ve diş eti arasında oluşan plak ve diş taşlarının, diş kaybına kadar varabilen önemli sorunlara yol açtığı bilinmektedir.

Bu doğrultuda, her ne kadar evde diş taşı temizliğine yönelik bazı uygulamalar olsa da bir diş hekimi tarafından uygulanacak profesyonel diş taşı temizliği için vakit ve bütçe ayrılması gerekir. Aksi takdirde, daha yüksek maliyetli ve daha uzun sürelere yayılan tedaviler gerekebilecektir. Dişler diş taşı oluşumlarından uzaklaştırılmadığında uygulanacak pek çok yöntem bu sorun için yetersiz kalır.

Türk Diş Hekimleri Birliğinin yayınlanan tarifesine göre, tıbbi adı Detartraj olan diş taşı temizliği fiyatı yılında KDV dahil TL olarak belirlenmiştir.

Deneyimli ve güler yüzlü ekibiyle öne çıkan Dent Ümitköy’den diş taşı temizliği dahil pek çok hizmeti alabilirsiniz. Detaylı bilgi ve randevu için bize ulaşabilirsiniz.

Diş tartarları evde nasıl temizlenir?

Ceviz kabuğu ile diş tartarlarını temizleme yöntemi insanlar tarafından oldukça denenen ve etkili sonuçlar alınan bitkisel yöntemler arasında yer alıyor. Diş tartarları temizlenmediği taktirde kişiye oldukça rahatsızlık veriyor. Hatta ilerleyen zamanlarda diş tartarları tedavi edilmediğinde diş kaybına bile neden olabiliyor.

Ancak size vereceğimiz ceviz kabuğu ile diş tartarları temizleme yöntemlerinden sonra bu soruna veda edebileceksiniz.

Ceviz kabuğu ile diş tartarlarından nasıl kurtulurum sorusunu merak ediyorsanız işte tarifi…

Malzemeler
1 kâse ceviz kabuğu
1 bardak su

Diş tartarları evde nasıl temizlenir

Nasıl yapılır?
Suyu bir kabın içerisine alın ve içerisine ceviz kabuklarını ilave edin. 15 dk boyunca kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra 20 gün boyunca günde bir defa dişinizi fırçaladığınız diş fırçası haricinde bir fırçayla dişlerinize karışımı sürün. Her gün 1 defa uygulayacağınız bu yöntemle diş tartarlarından kurtulabilmeniz mümkün olabilir.

Tartar oluşumunu engellemek için bir takım alışkanlıklardan vazgeçip bu alışkanlıklarımıza karşı çeşitli önlemler almamız gerekmektedir.

Diş tartarlarını önlemek için neler yapmak gerekir?

1- Dişe yapışan ve şekerli yiyeceklerin tüketimini azaltmak gerekir.
2- Sigara tüketimini mümkünse bir an önce bırakmak gerekir
3- Çay ve kahve tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekir
4- Asitli ve gazlı içecekler tüketmemek gerekir.
5- Diş fırçası ile dişlerden temizlendikten sonra muhakkak diş ipini de kullanmak gerekir.
6- Şekerli ve gazlı içecekler tüketildiyse ağzın kesinlikle çalkalanması gerekir.
7- Yemek yedikten bir saat sonra dişler muhakkak fırçalanmalıdır. Diş temizliğine önem verilmelidir.
8- Diş fırçalanırken dişin arka kısımlarını fırçalamayı unutmamak gerekir.

Diş tartarı evde nasıl temizlenir?

Diş tartarını temizlemek için ceviz kabuğu yöntemi en çok kullanılan bitkisel ve etkili yöntemlerden birisidir. Aynı zamanda çeşitli doğal yöntemlere başvurarak diş tartarından kurtulmayı deneyebilirsiniz.

Evde deneyebileceğiniz diş tartarlarından kurtulma yöntemlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

Karbonatlı su

Diş tartarları evde nasıl temizlenir

Malzemeler

Yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı karbonat
Birkaç samla limon

Nasıl yapılır?

Karışımı bir kabın içerisinde karıştırın. Daha sonra temiz bir diş fırçası ile karışımı dilinize değdirmeyecek şekilde dişlerinizi bu karışımla fırçalayın. 1 hafta hafta boyunca günde bir defa bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Çilek ve domatesli yöntemi

Diş tartarları evde nasıl temizlenir

Küçük bir domates
1 adet çilek

Nasıl yapılır?

Malzemeleri püre haline getirin. Temiz bir diş fırçasıyla karışımı diş tartarı olan bölgelere sürüp, dişinizi fırçalayabilirsiniz.

Susam yöntemi

1 çorba kaşığı susam
Temiz bir diş fırçası

Nasıl yapılır?

Bir çorba kaşığı susamı ağzınıza alın ve yutmadan çiğneyin. Ağzınızda püre haline geldikten sonra kuru diş fırçasıyla susamları dişlerinizde gezdirin.

Portakal kabuğu

Bir adet portakal

Nasıl yapılır ?

Bir adet portakalın kabuğunu soyun. Blender da kabukları iyice püre haline getirdikten sonra dişlerinizi su ile çalkayabilirsiniz.

Diş Taşını Yok Eden Karışım

Çözümü kolay! Diş tartarını ve taşlarını temizlemenin en etkili yolu

Di&#; tartar&#; s&#;kl&#;kla kar&#;&#;lan a&#;&#;z ve di&#; problemleri aras&#;nda yer almaktad&#;r. Hem kötü bir görünüme hem de a&#;&#;z kokusuna sebep olan di&#; tartar&#;, di&#; ta&#;&#; olarak da bilinmektedir. Evde di&#; tartar&#;n&#; geçirmek için etkili yöntemler aran&#;yor. S&#;kl&#;kla arat&#;lan di&#; tartar&#;ndan nas&#;l kurtulunur sorusunun cevab&#;n&#; merak ediyorsan&#;z her evde bulunan basit malzemeler ile di&#; tartar&#;n&#; tamamen geçirebilirsiniz.

TARTAR OLU&#;UMU NASIL ÖNLEN&#;R?

Di&#;lerinizi günde iki kez en az iki dakika boyunca, k&#;rk be&#; derecelik bir aç&#;yla ve her bir di&#;in her bir taraf&#;n&#; tamamen f&#;rçalad&#;&#;&#;n&#;zdan emin olarak f&#;rçalaman&#;z gerekir. Bu yöntem gözden kaç&#;r&#;lmamal&#; veya atlanmamal&#;d&#;r.

Ekran görüntüsü

&#;ekerli at&#;&#;t&#;rmal&#;klardan ve içeceklerden kaç&#;nmak da önemlidir. Yiyeceklerdeki &#;eker sadece pla&#;&#;n di&#;leri kaplayan yap&#;&#;kan bir film olu&#;turmas&#;na yard&#;mc&#; olmakla kalmaz, ayn&#; zamanda &#;eker ayn&#; zamanda mikrobiyal büyüme için gerekli bir bile&#;endir. Mikroorganizmalar bu &#;ekerde bir besin kayna&#;&#;na sahip olduklar&#;nda, hepsi yemeye ve üremeye ba&#;lar, bu da sadece a&#;&#;z kokusuna yol açmaz, ayn&#; zamanda enfeksiyona da neden olabilir.

D&#;&#; TARTARINI GEÇ&#;RMEK &#;Ç&#;N

KARBONAT

Ekran görüntüsü

Di&#; beyazlatma ve tartarla mücadele kar&#;&#;&#;m&#; için, &#;slak bir di&#; f&#;rças&#;na biraz kabartma tozu dökün ve hem di&#;leri hem de di&#; etlerini iyice f&#;rçalamay&#; deneyin. Durulamadan önce karbonat&#; en az on be&#; dakika aç&#;k b&#;rak&#;n.

BEYAZ S&#;RKE

Ekran görüntüsü

Beyaz sirke kullanmak tartar&#; kesebilen ba&#;ka bir yöntemdir. Beyaz sirkeyi bir bardak &#;l&#;k tuzlu suda kar&#;&#;t&#;rarak ba&#;lay&#;n. Bu solüsyon daha sonra günde bir kez gargara yap&#;larak di&#;ler ve di&#; etleri aras&#;ndaki bölgede olu&#;an tartar&#;n giderilmesine yard&#;mc&#; olur. Kar&#;&#;&#;m, iki yemek ka&#;&#;&#;&#; beyaz sirkeden, çözünmü&#; tuz ile bir bardak &#;l&#;k suya haz&#;rlanmal&#;d&#;r. Beyaz sirkenin asetik yap&#;s&#;, bu yöntemin istenmeyen bakterileri öldürmede ve enfeksiyonu önlemede çok etkili oldu&#;u anlam&#;na gelir.

PORTAKAL KABU&#;U

Ekran görüntüsü

Portakal kabuklar&#; da tartardan kurtulman&#;n harika bir yoludur. Bir portakal kabu&#;unun içini al&#;p di&#; ve di&#; eti bölgeleri boyunca ovabilirsiniz. Di&#;er bir yöntem ise kabu&#;un iç k&#;sm&#;ndaki ezilmi&#; parçalardan macun yap&#;l&#;p su ile kar&#;&#;t&#;r&#;larak kullan&#;l&#;r. Bu macun daha sonra di&#; f&#;rças&#; ile di&#;lere sürülebilir. Portakal kabu&#;unun C vitamini ve antimikrobiyal özellikleri, di&#;lerdeki mikrobiyal büyümeyi öldürmenin yan&#; s&#;ra tartar ve plak üzerindeki tortular&#; keser.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Evde diş plağı, diş taşı temizliği nasıl yapılır? Yapılır mı? 15 doğal &#;neri

Diş ve ağız sağlığı insanlar hem sağlık hem yaşam kalitesi açısından oldukça önemli. Bu nedenle çeşitli bakterilerin oluşabildiği dişlerimizi hijyenik tutmak gerekiyor. Dişlerde yiyecek artıkları ve bakteriler nedeniyle oluşan plaklar kendi haline bırakıldığında zamanla sertleşme, kireçlenmeye başlar. Bu süreç kontrol altına alınmazsa diş taşı yani tartar oluşturur. Tartar ise hem kötü bir görüntü yaratır hem de dişlerde ve diş etlerinde uzun süreli ciddi hasara yol açabilir. İnternette ise her dönem evde diş plağı nasıl temizlenir? Evde diş taşı temizliği nasıl yapılır? sorularına rastlamak mümkün. Bu nedenle bu makalede bu iki sorunun yanıtına bakıyoruz.

Hemen ekleyelim: Evde diş taşı temizliği yapmaya çalışmayın. Çünkü dişlerinize zarar verebilirsiniz. Doğru yöntem ise evde diş taşına yol açmadan önce diş plağı temizliği yapmaktır.

Dişler İçin Çok Önemli 2 Madde

Biraz önce bahsettiğimiz gibi plaklar ve diş taşı (tartar) arka arkaya gelen iki süreç. Bu nedenle ağız sağlığı için yapılması gereken 2 önemli adım var

  1. Düzenli ve doğru şekilde günde iki kez dişleri temizlemek
  2. Diş hekiminizi düzenli aralıklarla ziyaret etmek.

diş taşı

Tartar (Diş Taşı) Nedir, Neden Olur?

Öncelikle plak nedir, diş taşı (tartar) nedir sorularının yanıtlarına bakıyoruz. Sağlık sitesi WebMD bu iki soruyu şöyle yanıtlıyor:

"Evde dişlerinize çok iyi baksanız bile ağzınızda bakteri bulunur. Gıda artıkları proteinler bir araya gelirken diş plağı adı verilen bir tabaka oluştururlar. Bu yapışkan tabaka dişlerinizi kaplar, diş eti hattınızın altına girer. Plak, diş minesine zarar verebilecek ve boşluklara yol açabilecek bakterileri taşır. Diş plağını düzenli olarak çıkarırsanız, kalıcı diş çürümelerini ve diş eti hastalıklarını önleyebilirsiniz. Bununla birlikte, plak dişlerinizde kalırsa ve sertleşerek tartar haline gelirse daha büyük sorunlar ortaya çıkar. Diş taşı olarak adlandırılan tartar, diş eti çizgisinin altında ve üstünde oluşur. Sert ve gözeneklidir; diş eti çekilmesine ve diş eti hastalığına yol açabilir. Dişçi muayenehanesinde özel aletlerle çıkarılmalıdır.

Tartar, dişlerin gerektiği gibi fırçalanmasını ve diş ipi kullanmayı zorlaştırabilir. Bu, boşluklara ve diş çürümesine yol açabilir.

diş plağı

Evde Plak, Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır, Yapılır Mı?

Peki hem plak oluşum hem diş taşı temizliği evde nasıl yapılır? Bu konuda farklı kaynakların önerilerini dinleyelim. Ama bu önerilere geçmeden önce mutlaka diş hekiminize danışın. Çünkü herkesin diş ve ağız yapısı farklı olacaktır.

WebMD evde diş taşı temizliği nasıl yapılır sorusuna "En iyi seçeneğiniz dişlerinizde tartar oluşmasına izin vermemektir. Tartar bir kez oluştuğunda, yalnızca bir diş hekimi onu çıkarabilir. Bu nedenle, oluşmuş olabilecek plak ve tartarları gidermek ve daha fazla sorun yaşamamak için 6 ayda bir diş hekiminizi ziyaret edin" diyor.

Yani evde bu sorunu çözmek için diş taşına sebep olmamak için plak oluşumunu önlemek gerekiyor. Peki, evde diş plağı nasıl temizlenir? İşte farklı kaynakların önerileri:

  1. Dişlerinizi düzenli fırçalayın ama bu sürelere uyun

diş fırçalama

WebMd "Her seferinde 2 dakika olmak üzere günde iki kez düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın. Günde iki kez 30 saniyelik bir fırçalama, plakları çıkarmaz veya tartarı önlemez. Ağzınıza sığacak kadar küçük, yumuşak kıllı bir fırça kullanın . Dişlerinizin arkasına ve arka azı dişlerinize ulaşılması zor yüzeyleri temizlediğinizden emin olun" olun diyor.

MentolDental'in de bu konuda benzer bir önerisi var ve şu uyarıyı yapıyor: Biliyor muydunuz, çoğu insan dişlerini sadece 45 saniye fırçalar ! Fırçalama süresi arttıkça kaldırılan plak miktarı artar. Bir araştırmaya göre , üç dakika fırçalamak, 30 saniye fırçalamaya göre %55 daha fazla plak temizliyor.

Dişlerinizi fırçalarken:

  1. Diş fırçanıza bezelye büyüklüğünde diş macunu koyun. Çocuklar için diş macunu miktarı yaklaşık bir pirinç tanesi büyüklüğündedir.
  2. Diş fırçanızı diş etlerinize 45 derecelik bir açıyla dişlerinizin üzerinde tutun.
  3. Dişlerinizin tüm dış yüzeylerini, iç yüzeylerini ve çiğneme yüzeylerini fırçalayın
  4. Dilinizi de unutmayın
  5. Ön dişlerinizin iç kısmı için diş fırçanızı dikey olarak eğin ve küçük yukarı ve aşağı hareketler yapın.
  1. Elektronik diş fırçası deneyebilirsiniz

diş fırçası

WebMD'ye göre bazı araştırmalar, elektronik veya elektrikli diş fırçalarının manuel modellere göre plağa karşı daha iyi çalıştığını söylüyor. Ancak hangi türü kullanırsanız kullanın iyi ve kaliteli bir diş macunu tercih edin.

  1. Florürlü diş macunu kullanın

diş macunu

Florür, dişleri çürütebilen aside karşı diş minesini güçlendirerek diş çürümelerini önlemeye yardımcı olabilir. Diş plaklarına karşı bu nedenle florürlü diş macunu tercih edilebilir. Hangi diş macununun sizin ve aileniz için en iyisi olduğuna karar vermek için bir diş hekimi ile konuşun .

  1. Düzenli olarak diş ipi kullanın

diş ipi

Düzenli diş fırçalıyor olabilirsiniz. Bunun yanında dişler arasındaki arasındaki plağı temizlemenin ve tartarı bu ulaşılması zor alanlardan uzak tutmanın güvenli yolu diş ipi kullanmaktır. Bazı çalışmalar "diş ipi ve diş fırçalamanın hafif diş eti hastalığını veya diş eti iltihabını tek başına diş fırçalamaya göre azalttığını söylüyor"

Sağlık sitesi healthline bu konuda "Yiyecek parçalarını yumuşatmak için fırçalamadan önce diş ipi kullanın, böylece onları fırçalayabilirsiniz" diyor.

  1. Uzmana sorup gargara kullanın

gargara

WebMd'nin bir önerisi de plağa neden olan bakterileri karşı gargara kullanmak. Gargara kullanmadan önce hekiminize kullanım şekli için danışın.

  1. Diyetinize dikkat edin

şeker

Ağzınızdaki bakteriler şekerli ve nişastalı yiyeceklerde gelişir. Bu nedenle tüketime dikkat edin. Yemek sırasında ve sonrasında bol su için, dişlerinizi fırçalayın.

  1. Sigara içmeyin

sigara

Araştırmalar, sigara içen veya diğer tütün ürünlerini kullanan kişilerde tartar olma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

  1. Karbonat

karbonat

Evde tartar oluşumuna yol açabilecek plak birikimini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilecek bazı doğal yöntemler de var. Bunlardan biri 'baking soda' olarak adlandırılan sodyum bikarbonat. Halk arasında genellikle kabartma tozu olarak da biliniyor. Dişlerinizin daha beyaz görünmesine yardımcı olabilir ve ayrıca aside neden olan boşluğu nötralize edebilir. Bazı diş macunları, dişlerdeki plağı çıkarmak için nazik bir aşındırıcı görevi gördüğü için 'baking soda' içerir. Yarım çay kaşığı kabartma tozu ile birkaç damla su karıştırarak bir macun yapın. Diş fırçanızı kullanarak macunu dişlerinize uygulayın ve dişlerinizi macunla bir dakika boyunca nazikçe fırçalayın, ardından suyla iyice durulayın.

Sağlık sitesi healthline bu konuda "Kabartma tozu, doğal bir temizleyici ve aşındırıcı olduğundan, ovma için iyi olduğu anlamına geldiği için, plak çıkarmada etkilidir" diyor.

yılında yapılan bir inceleme kabartma tozu içeren diş macunlarının plak miktarını azaltmada etkili olabileceğini söylüyor.

Uyarı: Ancak uzmanlar kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı öneriyor. Çünkü yanlış ya da fazla kullanımı diş minenize zarar verebilir.

  1. Yağ çekme

hindistan cevizi yağı

Sağlık sitesi healthline, "Ağzınızda genellikle hindistan cevizi veya zeytinyağı olmak üzere çalkalama yağı dişlerinizi güçlendirebilir, diş çürümelerini önleyebilir, ağrıyan diş etlerini yatıştırabilir ve plakları çıkarabilir" diyor.

Uyarı: Ancak Medical News'in bu konuda bir uyarısı var ve şöyle diyor:

"Yağ çekme, bakterileri ağızdan uzaklaştırdığı ve ağız sağlığını iyileştirdiği söylenen bir halk ilacıdır. Ancak, Amerikan Diş Hekimleri Birliği bu uygulamayı plak ve tartarın çıkarılması için önermemektedir. Şimdiye kadar, etkinliğini gösteren güvenilir bir çalışma yapılmamıştır. ADA , ağız sağlığını desteklemek için günde iki kez florür içeren diş macunu ile dişlerin fırçalanmasını ve günde bir kez diş ipi kullanılmasını önerir .

Bununla birlikte Hindistan cevizi yağı , anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir"

Bu yöntemde doğal yağın nasıl bulunabileceği ve ağız yapınız için uygun olup olmadığını doktorunuza danışmanız önerilir.

  1. Beyaz Sirke

beyaz sirke

Bazı kaynaklarda diş plaklarına karşı beyaz sirke öneriliyor. Anti bakteriyel olduğu için plak ve tartarın önlenmesine yardımcı olabildiği belirtiliyor. Ve şu şekilde kullanılabileceği belirtiliyor: Yarım bardak su alın ve 2 çay kaşığı beyaz sirke ve yarım çay kaşığı tuz ekleyin. Ağzınızı bu karışımla çalkalayın. Sonra iyice durulayın.

Uyarı: Ancak bu yöntemi eleştiren uzmanlar da var. Çünkü sirke asidik bir madde ve diş minelerine zarar verebilir. Bu nedenle bu yöntemin kullanılıp kullanılmayacağını da bir uzmana danışın.

  1. Aloe Vera

aloe vera

Aloe vera, anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bazı araştırmalar Aloe veranın diş eti iltihabına karış faydalı olabileceğini söylüyor.
Bugün bazı iş macunları da aloe vera kullanıyor.

Not: Evde Aloe Vera'yı kullanıp kullanamayacağınız ya da nasıl kullanacağınız konusunda bir uzmana danışın.

  1. Portakal kabukları

portakal kabukları

Bazı kaynaklarda hafta 1 kez dişlerinizi yaklaşık iki dakika fırçalamak için portakal kabuğunun iç kısmını kullanmak öneriliyor. Ayrıca kabuğunu ezerek macun haline getirebilir ve diş fırçanızla dişlerinize ve diş etlerinize uygulayabilirsiniz.

Uyarı: Yöntemi denemeden önce uzmanınıza danışın.

  1. Susam taneleri

susam

WebMD susam taneleri için "Bunlar aktif diş fırçalarıdır. Sadece bir avuç çiğneyin ama yutmayın. Ağzınızdayken tartarı diş fırçasıyla ovalayın" diyor.

  1. C vitamini yönünden zengin besinler kullanın

çilek

WebMD Domates ve çilek, C vitamini açısından zengindir ve tartar ve plak oluşumunu önlemeye yardımcı olan antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Çilekleri ve domatesleri ezerek macun kıvamına getirin ve dişlerinize uygulayın. Yıkamadan önce 5 dakika dinlenmeye bırakın. Farkı görene kadar haftada iki kez tekrarlayın.

Not: Yöntemi denemeden önce bir uzmana danışın.

  1. Dişlerinize zarar vermeyin

diş

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi evde diş taşı temizleme için ilk adım diş taşına yol açmamak. Yani diş taşı oluşturmadan plakları temizlemek en önemli çözüm. Tartarı ise evde temizlemek sağlıklı bir yöntem değil. Çünkü bunu yaparken dişlerinize zarar verebilirsiniz.

Genellikle bakterilerin sevdiği yiyeceklerin birçoğunu biz de seviyoruz. Bu nedenle bu tarz yiyecekler sonrası dişleri temizlemek oldukça önemli.

Şunlara da göz atın;

  1. Diş apsesi ağrısı nasıl geçer?
  2. Diş macununun kullanım alanları
  3. Diş apsesine ne iyi gelir?
  4. Çocuklarda ağız ve diş bakımı
  5. Diş ağrısına ne iyi gelir?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası