beyaz lahana neden acı olur / Cinbiberli Acılı Beyaz Lahana Turşusu - Nefis Yemek Tarifleri

Beyaz Lahana Neden Acı Olur

beyaz lahana neden acı olur

Taze lahana çok çeşitli yemekler hazırlamak için kullanılabilir, ancak fermente edilmişse bağımsız bir atıştırmalık da olabilir. Çıtır çıtır ve lezzetli lahana turşusu çeşitli garnitürlerle iyi gider ve vücut için bir vitamin kaynağıdır. Ancak bazen bitmiş ürünün tatsız ve acı bir tadı olabilir. Bu yazıda, bu fenomenin temel nedenlerini bulacağız, sebzeleri tuzlamak için kuralları ve acıdan kurtulmanın yollarını göz önüne alacağız.

Lahana turşusu faydaları

Lahana turşusu ısıl işlem için kendisini ödünç vermez, bu nedenle vitaminler ve besin maddeleri içinde depolanır. Genellikle soğuk mevsimde fermente edilir ve pratikte taze sebzelerin bulunmadığı kış diyetine iyi bir katkı olur.

Biliyor musunBir versiyona göre, bu sebzenin adı eski Yunanca “caputum” kelimesinden gelir ve “kafa” olarak çevrilir.

  • Mükemmel tadı ek olarak, ürün bir dizi ek yararlı özelliklere sahiptir:
  • fermantasyon sırasında C vitamini konsantrasyonu artar;
  • çok sayıda vitamin (A, B, C, K) ve mineralleri (manganez, bakır, demir, magnezyum, kalsiyum) içerir;
  • sindirim sistemini iyileştirir;
  • kalp kası güçlendirir;
  • vücuttaki metabolizmayı uyarır;
  • düşük kalorili içeriğe sahiptir ve diyet sırasında diyette kullanılabilir;
  • sinir sistemini güçlendirir;
  • kanser oluşumunu önler;
  • Bu etkili bir anthelmintic;
  • cilt durumunu iyileştirir;
  • kolesterolü düşürür;
  • diş ağrısı ortadan kaldırır;
  • vücudu mikroplardan ve bakterilerden koruyan laktik asit içerir;
  • Depresyon ve stresle savaşmaya yardımcı olur.

Tuzlu lahananın temel kuralları

İştah açıcının lezzetli hale gelmesi ve maksimum faydalı özellik sayısını koruması için, ana bileşeni doğru ve doğru şekilde tuzlama prosedürünü seçmeniz gerekir.

Lahana turşusunun hazırlanması aşağıdaki kurallara göre yapılır:

  1. Sebzeyi soğuk suyla durulayın ve başın kurumasını bekleyin.
  2. Tuzlamadan önce, sebzeyi üst yapraklardan soyun ve sapı kesin.
  3. Lahananın başını 4 parçaya bölün ve her birini bir bıçakla cm genişliğinde şeritler halinde kesin, böylece sebze dilimleri tuzla daha iyi doyurulur, ancak gevrek kalır.
  4. Tuzun kütle boyunca eşit dağılmasını sağlamak için geniş bir kapta lahanayı tuzla karıştırın.
  5. Karıştırma işleminde, yeterli miktarda meyve suyu oluşumunu teşvik etmek için kütlenin elinizle hafifçe aşağı bastırılması önerilir.
  6. Tuzlama için, kokusu olmayan ve uygun büyüklükte temiz bir kap kullanmanız gerekir. Cam kavanozlar bu amaç için en uygunudur.
  7. Kıyılmış sebzeleri kavanozlara koyun ve her birine elinizle sıkıca bastırın.
  8. Kavanoz neredeyse tamamen dolduğunda (tepede cm kalır), kavanozun boynunu plastik bir kapakla kapatmanız ve havanın girmesi için bir delik bırakmanız gerekir.
  9. Bir bardak su veya büyük bir elma - bir kavanozda lahana üst katmanı üzerine baskı koyun.
  10. Fermantasyon sırasında, turşu kavanozu, hava sıcaklığı +18 + 20 ° C olan sıcak bir odada olmalıdır. Bu işlem yaklaşık gün sürer.
  11. Fermente ederken, tankta köpük oluşacaktır ve çıkarmanız gerekir.

Önemli!Lahana turşusunu sadece fermantasyon işlemi bittikten ve turşularla birlikte kavanozun içinde durduktan sonra serin bir yere götürmeniz gerekir.

Neden acı

Acı lahana turşusu, ana malzemeyi seçme konusundaki hatalardan veya bu yemeğin pişirme tekniğini ihlal etmekten kaynaklanabilir. Bu durumda, fermantasyon işlemi yeterince aktif bir şekilde gerçekleştirilmez ve bu, zararlı mikroorganizmaların çoğalmasına yol açar, bu da bitmiş ürünün tatsız bir acı sonrasına neden olur. Bitmiş bir atıştırmalıkta acı bir tat vermenin ortaya çıkmasının ana nedenlerini göz önünde bulundurun ve onları nasıl yok edeceğimizi bulacağız.

Dekapaj işleminden önce piercing yok sayılıyor

Lahana turşusunda hoş olmayan acı bir tat, turşudan önce delinmediyse ortaya çıkabilir. Sebze suyunun tuz ile etkileşimi sürecinde, tank içerisinde özel bir asidik ortam oluşur. Fermantasyon işlemi sonucunda, tanktan kendiliğinden çıkamayan gazlar oluşur. Üründe biriktirildiğinde, sebzelerin tadını etkileyen hoş olmayan bir kokunun nedenidir, bu nedenle turşuların acı bir tat alması sağlanır.

Acılık oluşumunu önlemek için, bu tür işlemlerin yapılması önerilir:

  1. Pişirmeden önce, karbondioksiti açığa çıkarmak için kafayı keskin bir tahta çubukla birkaç yere delin.
  2. Fermantasyon sürecinde kütlenin dibine tahta bir sopa ile bir kavanozun içinde delinir, böylece karbondioksit birikmez ve dışarı çıkar. Bu prosedürü günde 2 defa tekrarlayın.
  3. Kavanoza kıyılmış lahana koyulduktan hemen sonra kabın ortasına bir tahta çubuk yerleştirebilirsiniz - hoş olmayan bir koku emer ve acı oluşmasını önler.
Bu önerileri uygularken, ortaya çıkan karbon dioksit dışarıya çıkacak ve bitmiş ürünün tadını etkilemeyecektir.

Büyük miktarda tuz

Turşuların acı tadı aşırı tuzdan kaynaklanabilir. Oda sıcaklığında, tuzla karıştırılmış ince kıyılmış ve sıkıca döşenmiş bir lahanada fermantasyon işlemi başlar. Sebze suyunun tuzla teması sonucu oluşan laktik asit bakterilerinin aktivitesinin bir sonucudur. Ancak fazla miktarda tuzla birlikte laktik asit bakterileri yaşamlarını yavaşlatır ve kısmen ölür ve fermantasyon süreci yavaşlar. Sonuç olarak, turşu kavanozu içinde karakteristik bir köpük oluşmaz, sebzenin tadı bozulur ve rengi gri renge döner.

Biliyor musunSadece g taze lahana, bir yetişkin için günlük C vitamini dozunun yaklaşık% 60'ını içerir.

Sorunu çözmek için aşağıdakileri yapmanız gerekir:

  • tuzlu suyun bir bölümünü tenekeden boşaltın ve üzerine soğuk suyla doldurun;
  • Tuzlamadan sonra günden fazla bir süre geçmediyse, turşuya az miktarda taze lahana ekleyebilir, karıştırıp fermentasyon için tekrar ılık bir yere koyabilirsiniz;
  • Eğer tuzları kavanozlara koyduktan sonra uzun süre tuzlaşma fark edilirse, tuzlu ürünü lahana çorbası, borsch veya börek için bir dolgu olarak kullanabilirsiniz.

Yeterli tuz yok

Lahananın acı tadında yemek pişirmek için kullanılan tuz eksikliği olabilir. Aktif fermantasyon işlemi sadece sebze suyunun ılık bir odada tuz ile etkileşimi ile mümkündür. Tankın içinde tuz bulunmadığında, yararlı laktik asit bakterilerinin çoğaldığı gerekli ortam oluşmaz. Bunun yerine, ısının etkisi altında, zararlı bakteriler lahanada çoğalarak ürünün çürümesine neden olur.

Turşu kavanoza tuz eksikliği belirtileri şunlardır:

  • sebze dilimlerinin gri rengi;
  • lahana yumuşar;
  • snack damakta tuzlu değildir;
  • hoş olmayan bir koku ortaya çıkması;
  • kavanozdaki kütle sümük ile kaplıdır.

Eğer sorun hazırlığın erken bir aşamasında farkedilirse, kavanozdaki tuz eksikliğini telafi edebilirsiniz. Bunu yapmak için tuzlu suyun bir kısmını boşaltmanız ve fermentasyonun başlamasını uyarmak için tanka taze tuz çözeltisi eklemeniz gerekir. Çerezin hazırlanmasından birkaç gün sonra tuz eksikliği farkedilmişse ve sebzeler yumuşak ve sümüksü hale gelmişse, tuzlama mümkün olmayacaktır. Hoş olmayan acılığa ek olarak, böyle bir yemek insan vücudunda zehirlenmeye neden olabilir.

Önemli!Lahana turşusu için standart bir tarifte, her 10 kg sebze için g tuz harcamanız gerekir.

Dekapaj için uygun olmayan kalite

Tuzlama için, sadece orta ve geç olgunlaşma lahana kullanabilirsiniz. Erken sebzelerde, lahana başları çok gevşektir ve yapraklar ince ve yeşildir. Taze salata yapmak için iyidirler, ancak minimum şeker içerirler ve fermantasyon sırasında acı olurlar. Olgunlaşma sırasında çok fazla şeker toplayan yoğun beyaz lahana kafaları tuzlamaya daha uygundur. Bu nedenle, mayalanma işlemi sırasında salınan sebzelerin suyunun tatlı bir tada sahip olması ve tuzla birlikte bitmiş atıştırmayı özellikle lezzetli hale getirmesidir.

Aşağıdaki çeşitler en iyi tuzlama için uygundur:

  • Moskova geç;
  • Valentine F1;
  • Harkov kışı;
  • Beyaz rusya;
  • hediye;
  • şan;
  • Atria F1;
  • Megaton F1.

Ekimi sırasında uygun olmayan kesme süresi

Bazen lahana turşusunun acı tadı, yanlış zamanda bahçeden kesilmiş olmasının bir sonucu olarak ortaya çıkar. Böylece tuzlama sırasında, sebze acı görünmüyor, tamamen olgunlaşmış olmalıdır.

İşte dekapaj için doğru başlığı seçmek için birkaç kural:

  • sebzelerin ilk dondan en geç 2 gün sonra kesilmesi önerilir, çünkü bu noktada tamamen olgunlaşır;
  • lahana yoğun olmalı, ellerle basıldığında hafifçe çatırdamalıdır;
  • baş beyaz bir renge sahip olmalıdır, bu bitkinin yapraklarında yeteri kadar şeker olduğunu gösterir;
  • güdük sulu ve yoğun olmalıdır;
  • Kesimden sonra, nihayet olgunluk kazanmak için lahana şefinin hafta daha yatması gerekir.

Acılık kurtulmak için nasıl

İstenmeyen acı bir acı tat vermekten kaçınmak için, pişirmeden önce lahananın fermantasyon kuralları hakkında bilgi sahibi olmanın en kolay yolu. Ancak, bir nedenden dolayı bitmiş ürünün hala acı bir tadı varsa, o zaman biraz püf noktası ile ortadan kaldırmayı deneyebilirsiniz.

Biliyor musunÇin'de 3. yüzyılda ekşi lahana hazırlanmaya başlandı.MÖ.örn., bir sebzeyi birkaç gün şarabın içine sokmak.

Yapılan hataları düzeltmenin ve bitmiş üründe acı çekmekten kurtulmanın ana yollarını düşünün:

  1. Turşuları bir tabağa koyun ve biraz dinlendirin. Hava dolaşımını iyileştirmek için, ürün periyodik olarak karıştırılmalıdır.
  2. Acı lahana turşusu meze turşusu hazırlayın. Bunu yapmak için, suyu suyunu sıkın ve sonra biraz şeker ve sirke, yarım soğan ve bitkisel yağ ekleyin. Elde edilen karışım cam kavanozlara yerleştirilir ve serin bir yerde saklanır.
  3. Lahana çorbası, pilav veya kızartma yapmak için acı lahana turşusu kullanın. Isıl işlem sürecinde acı tat tamamen ortadan kalkacaktır.
  4. Kaptaki bütün suyu turşu ile boşaltın ve su, tuz ve şekerden yapılmış yeni tuzlu suyla doldurun. Bu işlemden sonra, atıştırmalık lezzetini kısmen kaybedecek, fakat nahoş acı tadı yok olacak. Yeni bir tuzlu suyunun hazırlanması için tuz ve şeker eşit oranlarda alınmalıdır.

Pişirme ipuçları

Yukarıdaki kurallara uymanız durumunda, lahananın fermente işlemi aşırı karmaşık değildir. Ancak bunun yanında, meze, lezzetli, gevrek ve sağlıklı hale getirmek için yardımcı olacak birkaç püf noktaları vardır.

Önemli!Hazırlanan lahana turşusunun suyla durulanması tavsiye edilmez.Bu onu yumuşaklaştıracak ve tüm beslenme özelliklerinin kaybına yol açacaktır.

Lahana turşusu yemek için bazı ipuçları göz önünde bulundurun:

  • tuzlama için sıradan sofra tuzu kullanılması tavsiye edilir, çünkü iyotlu nahoş bir tuz tadı verir;
  • Bir sebzeyi 2 veya 3 litre hacimli cam kavanozlara mayalamak en iyisidir, böylece ürünün bozulmaya vakti olmaz;
  • atıştırmalıkların hazırlanması sırasında tarifte belirtilen tuz miktarını kullanın;
  • lahana turşusunun hazırlanması için cam, ahşap veya emaye kaplar kullanabilirsiniz, ancak bir sebzeyi plastik bir kapta veya paslanmaz çelik kaplarda fermente etmeniz önerilmez;
  • lahananın fermantasyonunu sonbaharın ortasında yapması gerekir;
  • taze bir sebzenin başlangıçta acı bir tadı varsa, soğuk suda önceden ıslatılması ve sadece tuzlanması için kullanılması önerilir;
  • tuza ek olarak, ürüne genellikle havuç, yaban turpu, biber ve diğer baharatlar eklenir;
  • iştah açıcıya rendelenmiş havuç eklerseniz, lahana açık pembemsi bir renge dönüşür;
  • bakteri üremesini önlemek için, içine lahana koymadan önce balın tankın duvarlarına yayılması önerilir;
  • küfle mücadele etmek için yaban turpu yapraklarını bir lahana kavanozuna koymak tavsiye edilir;
  • tanktaki tuzlu suyun yeterli olduğundan ve sebzeleri tamamen kapladığından emin olmanız gerekir.

Beyaz lahanadan acılık nasıl giderilir. Lahana turşusu neden acıdır? lahana turşusu neden acıdır

Pekin lahanası erkenci, diyet ve iyileştirici bir üründür. Çıtır çıtır sulu yapraklar büyüdükçe uzun süre kalınlaşmaz. Sıcakta, orta derecede nem eksikliği ile acılık biriktirmezler, kalorileri yüksek değildir ve tadı güzeldir. Pekin (Çin) lahanası neden salatada acıdır?

Çin lahanasının acılığının ana nedenleri:

  • Hoş olmayan tat, olur, lahana yetiştirme teknolojisindeki hatalarla ortaya çıkar.

    Referans! Hasat zamanı kaçırılırsa acılık oluşabilir, bitki zaten bir çiçek oku salmayı başardı.

  • Çok kuru ve sıcak bir yaz aylarında, bitki her zaman güneşli tarafta büyürse. Düzenli sulama yoksa, haftada en az iki veya üç kez. Çünkü sözde bitki stresi.
  • Düşük kaliteli malların satılık raflara çıkması, Çin lahanasının yeşil kütlesinde fazla miktarda nitrat birikir. Genellikle kükürt içeren bir maddedir. Kimyasal bileşiklerin varlığı, Pekin'in narin yapraklarına acı bir tat verir.
  • Bazen acılık, çeşitliliğin bir özelliğidir (melez). Açık yataklarda yetiştirilen "Khibinskaya" çeşidi gibi erken lahana çeşitleri 40 - 45 gün içinde olgunlaşır ve genellikle acı bir tada sahip değildir.
  • Uygun olmayan depolama veya taşıma. Sebzeler depolama sırasında çözülmüş olabilir. Yapraklarda çürük çıktı, ancak lahana yine de satışa çıktı.

Acının gerçek nedeni nasıl belirlenir?

Bir tabakta Çin sebzesinden başka ne acılık verebilir?

Pekin lahanası haşlanır ve haşlanır, salatalarda ve çorbalarda diğer sebzeler, baharatlar ve meyvelerle birlikte kullanılır. Pekin lahanası unutulmaz bir hafif tada sahiptir.

Dikkat! Bazı sebzelerin ve baharatların acı tadı, onların doğal ve doğal tadıdır. Pekin lahanası eklenmiş bir yemek acıysa, belki turp veya yaban turpu, hardal veya greyfurt yemeğe bu keskin tadı verir. Gerçekten acı yiyeceklerin listesi uzayıp gidiyor.

Ve yemekteki acı tat tarif tarafından sağlanmadıysa? Bazı sebzeler alışılmadık bir acı tat alır. Soğan veya marul, ıspanak, Brüksel lahanası veya alabaşlar gibi diğer lahana çeşitleri nedeniyle ortaya çıkabilir. Örneğin, kendi başına acı olan bazı marul çeşitleri vardır. Acılık rekortmeni - sıradan bir taze salatalık.

Bazen Pekin'in eklendiği bir salatadaki acılık ancak ertesi gün ortaya çıkabilir.

Kötü tadı gidermek için ne yapılmalı?

Bitkinin yaprakları acıysa, aşağıdaki basit yollardan biriyle hoş olmayan tadı giderebilirsiniz.:

Önemli! Kaynatma ve ıslatma sırasında vitaminler (askorbik asit) ve diğer faydalı maddeler de acı bir şekilde suya girer. Lahana artık acı değil, ancak sağlığa daha az faydası var.

Bir sebzenin bozulduğu nasıl anlaşılır?

Pekin lahanası soframızı çeşitlendiren lezzetli ve şifalı bir üründür. Lahananın bozulduğunu anlamak için dikkatlice incelerler.:

  1. Streç filmle düzgün bir şekilde kapatılmış mı, herhangi bir hasar var mı?
  2. Yapraklarda çürüme var mı veya böcek faaliyeti izleri var mı, morarma.
  3. Bitkinin çatalları her taraftan eşit renkli, sıkı ve yoğun olmalıdır.
  4. Lahana başı sağlıklı, zarar görmemiş, yıkanmamış, kuru, hasarlı ve zayıf yapraklardan soyulmuş olmalıdır. Aşırı nem ile hızla çürür.

Yemek için, üstüne hafifçe basık lahana seçmek daha iyidir.. Sap kesim noktasında çatlarsa, lahana sulu olur ve acı olmaz.

Çin lahanasındaki acılık, salatalık veya marulun aksine, hoş olmayan ancak nadir görülen bir olgudur. Bunu ortadan kaldırma yöntemleri zor değildir. Kendinizi sulu ve sağlıklı bir Pekin yemeği ile şımartma zevkinden mahrum etmeyin!

Bir hata bulursanız, lütfen bir metin parçasını vurgulayın ve tıklayın. Ctrl+Enter.

Birkaç yüzyıl boyunca lahana çok popüler olmuştur ve çok sağlıklı ve besleyici bir sebzedir. Taş Devri'nden beri yetiştirilmektedir. ile yayılmaya başladığı tahmin edilmektedir. Antik Roma. Zaten o zaman birkaç tür ve çeşit vardı. Lahana, onbirinci yüzyılda Rusya topraklarında ortaya çıktı. "Lahana" kelimesi, "kafa" anlamına gelen Latince "kaput" kelimesinden gelir. Bu yazımızda lahananın neden acı olduğuna ve lahana acılığının nedenlerine bakacağız.

Bugün bu popüler sebze olmadan hayatınızı hayal etmek imkansız. Yüzlerce ünlü yemek bazında hazırlanır. Lahana bağımsız bir yemek veya belki sadece bir garnitür olabilir.

Ancak böyle lezzetli ve sağlıklı bir sebze mahsulü keder getirir. Bazen lahana yaprakları çok tatsız ve endişe verici bir acıya sahiptir. Bu lahana yenebilir mi? Nasıl pişirilir? Tüm bu sorular hostesler tarafından böyle bir sorunla karşılaşıldığında sorulur. Acılık vermeyen daha iyileri var

acılık nedenleri

Acılık varlığı, neredeyse tüm turpgillerden bitkilerin ayrıcalığıdır. Acılık hemen hemen tüm çeşitlerde ortaya çıkabilir. Bu nedenle, örneğin, iyi bilinen "amager" neredeyse her zaman acı bir tada sahiptir. Ve onunla savaşmak işe yaramaz. Ancak bazen aşağıdaki nedenler şımarık tadın nedeni olabilir:

  1. olgunlaşmamışlık. Sebze bahçede olgunlaşmamışsa, tadı farklı olabilir ve çoğu zaman daha iyisi için olmayabilir.
  2. Yetersiz nem miktarı. Kuru bir yazda, yetersiz sulama nedeniyle her çeşit acı olacaktır.
  3. Toprak bileşimi. Bir sebze topraktaki tüm besin maddelerini alır, ancak toprakta fazla miktarda mineral ve azotlu bileşik varsa, lahana çok hoş bir tada sahip olmaz.
  4. Aşırı nitratlar. Vicdansız üreticiler genellikle sebze yetiştirme teknolojisini ihlal eder. Ve hızlı büyüme ve güzel bir sunum için çok fazla nitrat kullanırlar. İlk üç neden kolayca ortadan kaldırılırsa ve acıdan kurtulmak oldukça mümkünse, ikinci durumda ürünün tadını iyileştirmek işe yaramaz. Nitratlar ısıl işlem sırasında çıkarılmaz ve bu durumda ıslatma bile durumu hiç düzeltmeyecektir. Yemek için nitratlarla zehirlenmiş bir sebze kullanmamak daha iyidir.

Acıdan kurtulmanın yolları

  1. Isı tedavisi. Çatalları temizleyip güzelce yıkayın. Kesip 10 dakika kaynatın, suyu boşaltın. Bu işlemden sonra tat önemli ölçüde iyileşecek, acılık kaybolacaktır.
  2. Tuz. Lahana başını ince doğrayın, tuz serpin ve iyice karıştırın. Meyve suyunun öne çıkması için durmak için zaman verin. Göze çarptığında, iyice süzün. Tuz, iyi tadı geri getirmeye yardımcı olacaktır. Bu da mümkün.
  3. Limon suyu. Acılıkla savaşmanın bir başka etkili ve kolay yolu, limon suyuyla bir solüsyona batırmaktır.

Tüm bu seçenekler, salataların yanı sıra kızartma ve yemek pişirmek için de uygundur. haşlanmış lahana. Yani, herhangi bir kısıtlama olmaksızın farklı yemek seçenekleri için kullanmak. İnternette çeşitli sitelerde tarifleri olan videoları izleyebilirsiniz. Bugün en popüler lahana yemekleri bigus, lahana turşusu, vitamin salatası, lahana dolması vb.

Lahananın acılığı nasıl giderilir?

  1. Lahanayı ayrı bir kapta doğrayın, iyice ezin, tuz ekleyin, ezin ve 5 dakika bekletin, sonra suyunu süzün ve lahanayı salataya koyun. Genel olarak, ne tür lahana aldığınızı görün. Hafifçe düzleştirilmiş bir üst kısım seçin ve kesme noktasındaki sap çatlamışsa, genellikle harikadır - sulu olur ve acı olmaz.
  2. 2 dakika kaynar suda haşlayıp süzgeçten geçirin, üzerine soğuk su dökün
  3. tuzlu suda ıslatın
  4. Lahana neden acıdır? Lahanadaki acılık birkaç nedenden dolayı olabilir. Bazı lahana çeşitleri acılığa eğilimlidir (Brüksel, karnabahar) ve yanlış yetiştirilirse nem eksikliği ile acı olabilir. İkinci sebep pek cesaret verici değil, çünkü lahana fazla nitratla acı olabiliyor, tabii ki marketlerde kimyasal analizler yapıp kalitesiz malları ele geçiriyorlar ama vakaların %15'inde raflarda bitebiliyor. satıcıların.

    Karnabahardaki acılık nasıl giderilir? Karnabahar bazen gerçekten acıdır. Bu, dondurulmuş, ancak taze, salıncaklar için geçerlidir. Karnabaharın acılığından kurtulmak için şunları yapabilirsiniz:


    1. Karnabaharın kızartmadan önce kaynatılması veya bu işlemlerden sonra tuzlu kaynar su ile haşlanması tavsiye edilir, lahanada acılık izi kalmaz.

    2. Tuzlu ve asitli suda bekletin, ardından acılık geçecektir. Peki, karnabaharı tuzsuz pişirirseniz, suyu asitlendirin ve ardından çift kazana koyun.

    3. Ayrıca, lahanadaki acılık, limon suyunun iyi bir şekilde çıkarılmasına yardımcı olur, demonte salkımları serpmeniz gerekir.

    Lahana turşusunda acılık nasıl giderilir? Acıyı bırakmak için, baskıyı kaldırmanız ve elli ila on yerdeki lahanayı delmeniz gerekir. İnce bir tahta çubuk olması daha iyidir, ancak bu yoksa ince bir bıçak da kullanılabilir. Bu işlemi ekşi mayadan sonraki ikinci veya üçüncü günde yapabilirsiniz. Bundan sonra, lahana soğukta çıkarılmalı veya buzdolabına konulmalıdır. Lahana turşusunu asla ılık veya sıcak su, sadece soğuk haşlanmış! Aksi takdirde, tüm ekşiliği kaybedersiniz ve faydalı özellikler.

    Erken lahanadan acılık nasıl giderilir? Erken lahananın acılığını gidermek için bir dakika kaynar suya batırın.

    Brüksel lahanasının acılığı nasıl giderilir? Brüksel lahanasının acılığını gidermenin birkaç yolu vardır ve bunlar zaten başarıyla test edildikleri için gerçekten yardımcı olurlar.

    1. Lahanayı kaynar suya koyun, birkaç saniye sonra suyu boşaltın, üzerine taze su dökün, kaynatın ve 10 dakika pişirin.

    2. Brüksel lahanasını kaynatırken sadece birkaç damla limon suyu ekleyin! Ve bir çift kazanda pişirirseniz, suya, pişirirken olduğundan biraz daha fazla limon suyu da ekleyebilirsiniz.

    Kaynak: Faydalı Bilgi Ansiklopedisi funduszeue.info

  5. Acı lahanaya hiç rastlamadım, ne lahana ne de karnabahar
    sadece o acı lahanayı yeme! acılık her şeyden olabilir, pestisitlerden ve nitratlardan (((
    ona ihtiyacın var mı?

doğal sebepler

Hemen hemen tüm lahana saplarının yanı sıra bazı yapraklarda hafif bir acı vardır - bu normaldir. Bu fenomenin nedeni, bitkinin patojenlere ve zararlılara karşı doğal savunması olan sebzedeki glikozitlerin içeriğidir.

Geç ve orta-geç çeşitler, glikozitleri içinde biriktirebilir. daha fazla Daha erken olgunlaşan çeşitlerden daha fazla. Bu aynı zamanda Ogorodnaya metresi çeşidinin melezleri için de geçerlidir.

Kış tüketimi için bu çeşitler bir süre yattıktan sonra uygundur. Kural olarak, Şubat ayından daha erken olmayan yiyecekler için kullanılırlar. Yoğun, mavimsi dış yapraklar ile mumsu bir kaplama ve iç kısımda yeşil yapraklar ile ayırt edilirler. Depolama süresi ile orantılı olarak glikozit miktarı azalır. Bu çeşitlerin hasadı mahzende saklanır, Mart ayına kadar acı tadı tamamen kaybolur.

Yaz ve sonbaharda, yaprakları açık yeşil veya beyaz olan erken ve sezon ortası çeşitleri yenir. Aynı tür kış için dekapaj için uygundur.

Büyüyen hatalar

Çatal oluşumu sırasında aşırı mineral gübreler, azotlu bileşikler ve nitratların yanı sıra potasyum, fosfor ve eser elementlerin eksikliği ekine acı bir tat verir. Lahana ise çok acı çok sayıda gübre zayıf sulama ile birleştirildi.

Erken hasat sebzenin olgunlaşmasını ve doğal bir tat kazanmasını engeller. Yakınlarda yetişen acı biber, lezzet özelliklerini mahalleye iletir, bu nedenle yakın çevrede yetiştirilemez.

Lahana acıdır eğer acı maddeler etkisi altında arttıysa olumsuz faktörler aşırı sıcaklık veya kuraklık gibi. Sulama sırasında potasyum humat ile muamele etmeyi unutmamak önemlidir. Lahana yatakları çeşide göre sulanır ve hava koşulları. Lahana suyu sever - büyürken bu gerçeği dikkate aldığınızdan emin olun.

Hasat, belirlenen tarihlerden daha geç ve daha önce yapılmamalıdır. Bahçede uygun ürün rotasyonu harika tada sahip çatallar elde etmenize yardımcı olur.

Acıdan nasıl kurtulurum

Yaprakları bir dakika kaynar suya batırılırsa, erken çeşitlerin başlarındaki acılık gider. Lahanayı ince ince doğrarsanız acılığı da giderebilir ve ardından yarım saat suda bekletebilirsiniz.

Lahana turşusu tuzlandıktan gün sonra ince bir tahta çubukla yerinden delinip soğuk bir yere konulursa acı olmaz. Lahana turşusu sadece soğuk kaynamış su ile yıkanır, ancak sıcak veya ılık değil: bu onu tat ve tüm faydalı maddelerden mahrum bırakacaktır.


Geç lahana ilk dondan önce çıkarıldığı için belirgin şekilde acıysa, acılığı giderilemez: depolamadan sonra bile kaybolmaz.

Uzun süreli depolama nedeniyle olumlu özelliklerini kaybeden ve acı olan lahana turşusu veya taze lahana pişmanlık duymadan atılmalıdır.

Karnabahar ve Brüksel Lahanasında Acılık

Taze Karnıbahar bazen acı. Bununla başa çıkmak için kaynar su ile haşlanır veya kaynatılır. Tuzlu ve asitli su, lahanayı içine batırırsanız, acısını da giderir. Soruna iyi bir çözüm, demonte çiçek salkımlarına limon suyu püskürtmektir.

Acı brüksel lahanası, kanıtlanmış yöntemlerle bu kaliteden mahrum bırakılır. Pişirmede 2 ana yöntem kullanılır:

  • Pişirirken, suya birkaç damla limon suyu ekleyin. Çift kazan ile pişirirken suya biraz daha limon suyu eklenir.
  • Lahanayı birkaç saniye kaynar suya koyun. Bundan sonra sıvıyı boşaltın, taze dökün, kaynatın ve 10 dakika pişirin.

Özetleme

Herhangi bir lahana türü benzersiz besleyici ve faydalı özelliklere sahiptir. Sebzeler tedavi ve önleme için kullanılır çeşitli hastalıklar. Ana şey, tadın hoş kalması ve bunun için kanıtlanmış yöntemler kullanarak acılık kültüründen kurtulmak gerekir.

lahana neden acıdır

Hoş olmayan bir pelin aromasının varlığı birkaç faktöre bağlıdır:

  • olgunlaşmamış sebzeler;
  • yetiştirme sırasında tarım teknolojisi ihlalleri;
  • kuru yaz;
  • çok sayıda kimyasal büyüme uyarıcısı.

Her vakaya ayrı ayrı bakalım ve durumu düzeltmeye çalışalım.

Çoğu zaman, bu paha biçilmez sebzenin erken çeşitlerinde böyle bir sıkıntı meydana gelir. Sezondaki ilk lahana mahsulü, üretim maliyeti oldukça yüksek olduğu için fazla nitratla günah işliyor.

Seraların doğru miktarda ısıtması, aydınlatması ve bitkilendirmesi gerekir. besinler ve sulama sağlar. Bu nedenle, vicdansız çiftçiler, yaprakların hızlı büyümesini garanti eden bir dizi azotlu madde ile fideleri yoğun bir şekilde “besler”.

Bu durumda, durumu düzeltmek gerçekçi değildir - nitratlar, ısıl işlem sırasında bile ürünü terk etmez. Bu nedenle marketten erkenci lahana alırken küçük bir parça koparıp tabii ki satıcının izni ile çiğnemelisiniz.

Başka bir şey, acılığın belirli bir çeşidin özelliği olup olmadığıdır. Bu durumda, durumu şu şekilde düzeltebilirsiniz:

  • genç bir sebzeden doğranmış talaşlar hafifçe tuzlanmalı ve elinizle hafifçe ezilmelidir. Lahana suyu başladığında bir kenara koyun - boşaltın;
  • hazırlanan parçalara limon suyu serpilebilir ve salataya gönderilebilir. Asit ve zeytin veya başka herhangi bir yağın kombinasyonu, pelin aromasını mükemmel şekilde giderir;
  • Hazırlanan lahanayı birkaç saniye kaynar suya batırın ve ardından pişirme işlemini durdurmak için hızlıca buzlu suya gönderin. Bu seçenek özellikle küçük çocuklar için iyidir. Bir eksi - ısıl işlem sırasında vitaminlerin bir kısmı yok edilir.

Geç lahana çeşitlerinde olgunlaşmamış lahana başları acı olabilir. Bu nedenle, yalnızca ilk dondan sonra depolamak için kaldırın. Tüm hoş olmayan maddeler, turpgiller bitkilerinde mühürlerde ve sapın kendisinde yoğunlaşır, bu nedenle, böyle bir kusurlu çeşitlerde bu yerler çıkarılmalıdır.

Küçük sır. Ailem haşlanmış lahanayı sever. Çoğu mutfak sitesinde, basitçe domates sosuyla dökülür ve sobaya gönderilir. Önceden tuzlanmış cipsleri hafifçe ezip kuru bir tavada hafifçe kızartıyorum. Parçalarda acılık veya hoş olmayan koku kalmaz.

Acı bir tat lahana turşunuzu bozuyorsa, yanlış hazırlamışsınız demektir. Sebze dekapajında ​​fermantasyon sürecinde, lahana kütlesini tahta bir çubukla delerek serbest bırakılması gereken gazlar oluşur. Ve fermantasyonun ilk haftasında kova veya fıçı yüzeyinde aktif olarak oluşan köpüğü çıkardığınızdan emin olun.

Bu tür sebzeler, yalnızca kafanın fazla büyüdüğü veya yanlış yerde uzun süre saklandığı ortaya çıkarsa acıdır. Nem yavaş yavaş çiçek salkımını bırakır ve sebzedeki meyve suyu konsantre hale gelir.

Acıyı karnabahardan çıkarmak için şunları yapabilirsiniz:

  • soğuk, hafif tuzlu suya koyun ve sobaya gönderin. Sıvı kaynar kaynamaz, boşaltın
  • ilk et suyu ve temiz kaynar su dökün. Ardından tarife göre pişirin;
  • tomurcukları çiçek salkımına ayırın ve limonla asitlendirilmiş soğuk suda en az yarım saat bekletin;
  • süt ilavesiyle suda veya bütün bir inek ürününde önceden kaynatın;
  • demonte lahanayı bir veya iki saat boyunca çiçek salkımına gönderin dondurucu. Sıfırın altındaki sıcaklıklardan sonra asla acı olmaz.

Doğal olarak, yukarıdaki yöntemlerin hiçbiri pestisit ve nitratlara karşı yardımcı olmayacaktır.

Bu sebze, yetiştirme yöntemleri ne olursa olsun bir pelin aromasına sahiptir, çünkü çocuklar bundan pek hoşlanmazlar.

Bu küçük kafaları çok basit bir şekilde yenilebilir hale getirmeye adapte oldum:

  • Üst yaprakları çıkardım, sapı bir bıçağın ucuyla dikkatlice çapraz olarak kestim;
  • Kafaları bir dakika tuzlu kaynar suya batırıyorum;
  • Sıcak brüksel lahanasını delikli kaşıkla tavadan alıp buzlu suya gönderiyorum.

Acıyı lahanadan çıkarmadan önce, sebzeyi en yakın laboratuvarda analiz ettiğinizden veya taşınabilir bir cihaz kullandığınızdan emin olun - çocukların ve yetişkinlerin diyetindeki aşırı kimya üzücü sonuçlara yol açabilir.

Umarım ipuçlarım gelecekte veya şu anda sizin için yararlı olacaktır! Bloguma abone olun ve arkadaşlarınıza tavsiye edin sosyal ağlarda- Seni nasıl şaşırtacağımı biliyorum!

Herkesin bildiği gibi lahana çok farklı olabilir: beyaz, Pekin, Savvoy, Brüksel, Pekin, karnabahar, brokoli ve daha birçok çeşit.

Ancak bazen bazı lahana çeşitleri acı olabilir. En önemlisi, beyaz lahana, özellikle fermente olduğunda, karnabahar ve Brüksel lahanası olduğunda acı olabilir. Lahanadaki acılık nasıl giderilir sorusuna cevap vermeden önce neden acı olduğunu bulmanız gerekir.

Lahana neden acıdır?

Lahanadaki acılık birkaç nedenden dolayı olabilir. Bazı lahana çeşitleri acılığa eğilimlidir (Brüksel, karnabahar) ve yanlış yetiştirilirse nem eksikliği ile acı olabilir. İkinci sebep ise pek cesaret verici değil, çünkü lahana fazla nitratla acı olabiliyor, tabii ki marketlerde kimyasal analiz yapıyorlar ve kalitesiz mallara el koyuyorlar ama vakaların %15'inde raflarda bitebiliyor. satıcıların.

Karnabahardaki acılık nasıl giderilir?

Karnabahar bazen gerçekten acıdır. Bu, dondurulmuş değil, taze, lahanalarda geçfunduszeue.infoaharın acılığından kurtulmak için şunları yapabilirsiniz:

1. Karnabaharın kızartmadan önce kaynatılması veya tuzlu kaynar su ile haşlanması tavsiye edilir - bu tür işlemlerden sonra lahanada acılık izi kalmaz.

2. Tuzlu ve asitli suda bekletin, ardından acılık geçecektir. Peki, karnabaharı tuzsuz pişirirseniz, suyu asitlendirin ve ardından çift kazana koyun.

3. Ayrıca, lahanadaki acılık, limon suyunun iyi bir şekilde çıkarılmasına yardımcı olur - demonte salkımları serpmeniz gerekir.

Lahana turşusunda acılık nasıl giderilir?

Acıyı bırakmak için, baskıyı kaldırmanız ve elli ila on yerdeki lahanayı delmeniz gerekir. İnce bir tahta çubuk olması daha iyidir, ancak bu yoksa ince bir bıçak da kullanılabilir. Bu işlemi ekşi mayadan sonraki ikinci veya üçüncü günde yapabilirsiniz. Bundan sonra, lahana soğukta çıkarılmalı veya buzdolabına konulmalıdır.

Lahana turşusunu asla ılık veya sıcak suyla yıkamayın, sadece kaynamış suyla soğutun! Aksi takdirde, tüm ekşiliğini ve kullanışlı özelliklerini kaybedersiniz.

Erken lahanadan acılık nasıl giderilir?

Erken lahananın acılığını gidermek için bir dakika kaynar suya batırın.

Brüksel lahanasının acılığı nasıl giderilir? Brüksel lahanasının acılığını gidermenin birkaç yolu vardır ve bunlar zaten başarıyla test edildikleri için gerçekten yardımcı olurlar. 1. Lahanayı kaynar suya koyun, birkaç saniye sonra suyu boşaltın, üzerine taze su dökün, kaynatın ve 10 dakika pişirin.

2. Brüksel lahanasını kaynatırken sadece birkaç damla limon suyu ekleyin! Ve bir çift kazanda pişirirseniz, suya, pişirirken olduğundan biraz daha fazla limon suyu da ekleyebilirsiniz.

funduszeue.info

Taze karnabaharın faydaları ve doğru şekilde nasıl pişirileceği

Karnabahar, Rus mutfağında iki yüz yıldan fazla bir süre önce ortaya çıkmasına rağmen, nispeten yakın zamanda yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Karnabaharın faydalarını çok iyi bilen beslenme uzmanlarının günlük diyetteki payını artırmaları şiddetle tavsiye edilmesine rağmen, tüketimi hala beyaz akrabasının gerisinde kalmaktadır. Bunun nedeni, insan vücudu için son derece önemli olan bir karbonhidrat, tuz, asit ve eser element kompleksi içeren bitkinin bileşimidir. İnce lif yapısından dolayı bu maddeler kolayca emilir. Ayrıca, sebzelerin kullanımına pratik olarak hiçbir kontrendikasyon yoktur. Karnabaharda kaç kalori olduğunu bulmak kolaydır. Taze bir bitkinin kalori içeriği 30 kcal'dir. Kızartma sırasında yağ kullanılmışsa, bu rakam kcal'a kadar çıkabilir. Bu faydalı özellikler, tıbbi, çocuk ve diyet yemeği. Ondan yemeklerin hamilelik ve terapötik açlık sırasında kullanılması tavsiye edilir.

Bir sebzenin pişme süresi, işleme yöntemine, yemeğin tarifine ve ürünün durumuna bağlıdır. Bu nedenle, 5 dakikadan bir saate kadar olabilir. Yararlı özelliklerini mümkün olduğunca korumak için, et suyunun düşük kaynama yoğunluğu ile pişirme yapılır veya haşlama ile sınırlıdır.

Emzirme için karnabahar püresi

Bu püre, en az altı aylık bebekler için ilk besleme olarak kullanılır. Gerekli ürünlerin bileşimi sadece iki maddeden oluşur:

  • Birkaç çiçek taze karnabahar;
  • Yemek pişirmek için su.

Patates püresini aşağıdaki sırayla hazırlayacağız:

  1. 10 saat boyunca soğuk suya batırılmış salkımları koyduk.
  2. Birkaç saniye kaynar suya batırın, sonra kaynatın.
  3. Yumuşadıklarında, gerekirse su ilave ederek bir blender ile yarı sıvı püre haline gelene kadar çırpın.

Bu pürenin faydalı özellikleri ve kalori içeriği taze bir ürünle aynıdır.

Baharat ve karnabahar ile pirinç

Gerekli bileşenlerin listesi:

Sırasıyla şunları yapalım:

  1. Pirinç pişiriyoruz.
  2. Soğanı bolca baharatlarla serpin ve soteleyin.
  3. Karnabahar salkımlarını kaba bir rende üzerine sürüyoruz ve soğana ekliyoruz.
  4. dakika kavurduktan sonra pirinci ekleyin, karıştırın ve tuzlayın.

Bu yemek mideyi zorlamadan iyi doyurur, bu nedenle hamilelik sırasında faydalıdır. Ancak karnabaharda kaç kalori olduğunu hesaplayanlar, bitkisel yağ ile pişirildiğinde kalori içeriğinin birim ve hayvansal yağ kullanıldığında - arttığını dikkate almalıdır. Bu nedenle, kilolarından dolayı hamilelikten korkan kadınlar gerekir. tavsiye edilmez.

Kruton ve peynirli kremalı lahana çorbası

Bu çorbanın kalori içeriği oldukça yüksektir. Hamilelik sırasındaki faydalı özellikleri, bir parçası olan haşlanmış lahananın taze bir sebzenin niteliklerinin çoğunu korumasından kaynaklanmaktadır. Çorbayı hazırlamak için aşağıdaki malzemeleri seçin:

Çorba aşağıdaki sırayla hazırlanır:

  1. Çiçek salkımını patatesle pişiriyoruz. Et suyuna hafif kavrulmuş soğan ve sarımsağı koyun ve birkaç dakika daha pişirmeye devam edin.
  2. Et suyunu süzün ve krema kıvamına gelene kadar blender ile çırpın.
  3. Ekşi krema ve hardalla tatlandırın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Her yiyici kendi porsiyonuna kruton, yeşillik ve peynir koyar.

haşlanmış karnabahar

Karnabaharın hamilelik sırasındaki faydaları büyük ölçüde onun bir parçası olan folik asidin özelliklerine dayanmaktadır. Bu asit fetüsün gelişimine katkıda bulunur. Haşlanmış lahana, tazeden daha azını içermez. Haşlanmış lahana hazırlanması için çok az şey gerektirir:

Sebzeyi şu şekilde pişireceğiz:

  1. Çatalları yıkayıp sapı ondan kesiyoruz.
  2. Suya tuz ekleyin ve sebzeyi yarım saat bekletin.
  3. Daha sonra güçlü bir dere altında yıkayıp kapağın altında otuz dakika pişirmeye ayarlıyoruz.
  4. Zevkinize göre tuz.
  5. Sebze yumuşadığında ateşi söndürürüz.

Her porsiyon servis edildiğinde sos veya baharatlarla tatlandırılır. Bazen karnabaharın acı olduğundan şikayet ederler. Neden acı - kimse kesin olarak bilmiyor. Sadece bazen erkenci çeşitlerden oluşan bir bitkinin acı olduğu bilinir, ancak bu geç çeşitlerde olmaz. Acılığı önlemek için pişirmeden önce ıslatılır. Islatılmış haşlanmış lahana acıysa, aşırı nitrattan acıdır ve özellikle hamilelik sırasında yenilmemelidir.

Yağsız Karnabahar ve Kırmızı Mercimek Çorbası

Bu çorbanın faydaları, diğer şeylerin yanı sıra, demir açısından zengin kırmızı mercimek ve diğer değerli elementleri içermesinden kaynaklanmaktadır. Kalori içeriği düşük olmasına rağmen, hamilelik sırasında bir kadının gücünü destekleyecek ve fetüsü demir eksikliğinden koruyacaktır. Tarifi aşağıdaki malzemeleri içerir:

  • g çiçek salkımına;
  • iki domates;
  • litre su;
  • gr kırmızı mercimek;
  • Havuç;
  • ampul;
  • ¼ fincan bitkisel yağ;
  • Tuz, dereotu, karabiber.

Pişirme işlemini nokta nokta yazalım:

  1. Doğranmış havuçları soğanla birlikte soteleyin.
  2. Onları önceden yıkanmış mercimeklerle birlikte kaynar suya indiriyoruz.
  3. Başka bir kapta, salkımları beş dakika tuzlu kaynar su ile dökün. Ardından kaynayan suyu dökün.
  4. Çeyrek saat mercimek pişirdikten sonra, ona çiçek salkımları bildiririz.
  5. Tencereye küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Et suyunu düşük ateşte kaynatın. Ardından, tuzlayın ve biberleyin. Sebzeler pişince tencereyi ocaktan alın.

Yeşiller, yiyicilerin kendi takdirine bağlı olarak tabaklara yerleştirilir.

Bu yemeğin faydaları, olası kontrendikasyonlarını gizlememelidir. Hamilelik sırasında, mide asiditesi, kolit ve gut ile birlikte yenmemelidir.

Domates ve bezelye ile karnabahar salatası

Düşük kalorili içerik, salatayı diyet yemekleri kategorisinde sınıflandırmanıza izin verir. Kompozisyonunu oluşturan bileşenlerin faydalı özellikleri gibi faydaları da açıktır. Bunları sıralayalım:

Salatayı aşağıdaki sırayla hazırlıyoruz:

  1. Çatalları tuzlu suda kaynatın ve parçalara ayırın.
  2. Domatesleri, otları, soğanları kesiyoruz.
  3. Sebzeleri ve otları yeşil bezelye ile karıştırın, yağ, karabiber ve tuz ile tatlandırın.

Faydanın zarara dönüşmemesi için karnabaharın nasıl saklanacağını hatırlamanız gerekir. Bu özellikle haşlanmış lahana için geçerlidir. Pişirdikten bir gün sonra faydalı özelliklerini kaybeder.

Peynir ve karnabahar yumurtalı güveç

Bu güveç hamilelik sırasında pek uygun değildir, kalori içeriği çok yüksektir. Ancak sıradan bir insanÖzellikle kışın, yiyeceklerin kalori içeriğinin bir erdem olduğu zaman, özelliklerini tam olarak takdir edecektir. Ancak karnabaharın faydaları bununla sınırlı değil. Tarif şunları içerir:

  • karnabahar - çatal;
  • Dört yumurta;
  • Sert peynir - gr;
  • 1/5 su bardağı mayonez;
  • Bir yemek kaşığı inek yağı;
  • Tuz.

Aşağıdaki işlemleri gerçekleştireceğiz:

  1. İçine iki litre su dökülmüş bir tencereye yarım yemek kaşığı tuz atıyoruz. Suyu kaynattıktan sonra karnabahar salkımlarını birkaç dakika içine atıyoruz, sonra bir kevgir içinde atıyoruz.
  2. Çiçek salkımlarını ghee içinde geçiriyoruz.
  3. Ayrı olarak, yumurtaları tuz ve mayonez ile çırpın.
  4. ince ovuyoruz sert peynir ve bir kaseye dökün. karıştırıyoruz.
  5. Çiçek salkımlarını formda yayar ve kasenin içeriğiyle doldururuz.
  6. derecelik fırında 15 dakika pişirin.
  7. Güvecin üst kısmı kızardığında hazır sayılabilir.

Genç sebze ve tavuk ile yaz çorbası

Sadece genç sebzelerin ve yağsız tavukların alındığı yaz çorbası, düşük kalorili içeriğe sahiptir ve çocuklar ve hamile kadınlar için eşit derecede uygundur.

Aşağıdaki ürünleri içerir:

  • Üç genç patates;
  • gr tavuk filetosu;
  • İki genç havuç;
  • Küçük bir çatal genç karnabahar;
  • ampul;
  • maydanoz ile dereotu;
  • Öğütülmüş biber ile tuz.

Çorba yapmak için algoritma aşağıdaki gibidir:

  1. Tavuğum ve parçalara ayırın. biz yerleştiririz soğuk su, ve beraberindeki tabakları ateşe koyun.
  2. Et suyu kaynadığında köpüğü çıkarın ve ısıyı azaltarak bir çeyrek saat daha pişirin.
  3. Çiçek salkımlarını soğuk suda yıkarız.
  4. Havuçları halkalar halinde kestik, soğanları ve patatesleri küpler halinde kestik. Çiçek salkımlarıyla birlikte bir tencereye döküp et suyunu ekliyoruz.
  5. Çorbayı baharatlarla baharatlayın, tuzlayın ve biberleyin.

Patates ve karnabahar ile sebze güveç

Güveç için aşağıdaki bileşen setine ihtiyacımız var:

Eylemlerimizin sırasını yazalım:

  1. Sebzeleri yıkayıp temizliyoruz.
  2. Domateslerin üzerine kaynar su dökün ve kabuklarını soyun.
  3. Havuç, patates, soğanı küçük parçalar halinde kesiyoruz. Soğanı derin bir kaba alın. Üzerine havuç ekleyin ve beş dakika daha kısık ateşte kızartın.
  4. Sonra domatesleri ve patatesleri rapor ediyoruz, sebze suyuna dökün ve bir kapakla örtün, bir çeyrek saat daha pişirin.
  5. Karnabaharın salkımını ayrı bir kapta bırakıyoruz ve kalan sebzelere aktarıyoruz, ardından yahni tamamen pişene kadar haşlamaya devam ediyoruz.

Video Tarifi: Karnabahar Güveç

funduszeue.info

Taze lahana neden acıdır?

Birkaç yüzyıl boyunca lahana çok popüler olmuştur ve çok sağlıklı ve besleyici bir sebzedir. Taş Devri'nden beri yetiştirilmektedir. Yayılmanın Antik Roma ile başladığı varsayılmaktadır. Zaten o zaman birkaç tür ve çeşit vardı. Lahana, onbirinci yüzyılda Rusya topraklarında ortaya çıktı. "Lahana" kelimesi, "kafa" anlamına gelen Latince "kaput" kelimesinden gelir. Bu yazımızda lahananın neden acı olduğuna ve lahana acılığının nedenlerine bakacağız.

Bugün bu popüler sebze olmadan hayatınızı hayal etmek imkansız. Yüzlerce ünlü yemek bazında hazırlanır. Lahana bağımsız bir yemek veya belki sadece bir garnitür olabilir.

Ancak böyle lezzetli ve sağlıklı bir sebze mahsulü keder getirir. Bazen lahana yaprakları çok tatsız ve endişe verici bir acıya sahiptir. Bu lahana yenebilir mi? Nasıl pişirilir? Tüm bu sorular hostesler tarafından böyle bir sorunla karşılaşıldığında sorulur. Acılık vermeyen daha iyi kış çeşitleri vardır.

acılık nedenleri

Acılık varlığı, neredeyse tüm turpgillerden bitkilerin ayrıcalığıdır. Acılık hemen hemen tüm çeşitlerde ortaya çıkabilir. Bu nedenle, örneğin, iyi bilinen "amager" neredeyse her zaman acı bir tada sahiptir. Ve onunla savaşmak işe yaramaz. Ancak bazen aşağıdaki nedenler şımarık tadın nedeni olabilir:

  1. olgunlaşmamışlık. Sebze bahçede olgunlaşmamışsa, tadı farklı olabilir ve çoğu zaman daha iyisi için olmayabilir.
  2. Yetersiz nem miktarı. Kuru bir yazda, yetersiz sulama nedeniyle her çeşit acı olacaktır.
  3. Toprak bileşimi. Bir sebze topraktaki tüm besin maddelerini alır, ancak toprakta fazla miktarda mineral ve azotlu bileşik varsa, lahana çok hoş bir tada sahip olmaz.
  4. Aşırı nitratlar. Vicdansız üreticiler genellikle sebze yetiştirme teknolojisini ihlal eder. Ve hızlı büyüme ve güzel bir sunum için çok fazla nitrat kullanırlar. İlk üç neden kolayca ortadan kaldırılırsa ve acıdan kurtulmak oldukça mümkünse, ikinci durumda ürünün tadını iyileştirmek işe yaramaz. Nitratlar ısıl işlem sırasında çıkarılmaz ve bu durumda ıslatma bile durumu hiç düzeltmeyecektir. Yemek için nitratlarla zehirlenmiş bir sebze kullanmamak daha iyidir.

Acıdan kurtulmanın yolları

  1. Isı tedavisi. Çatalları temizleyip güzelce yıkayın. Kesip 10 dakika kaynatın, suyu boşaltın. Bu işlemden sonra tat önemli ölçüde iyileşecek, acılık kaybolacaktır.
  2. Tuz. Lahana başını ince doğrayın, tuz serpin ve iyice karıştırın. Meyve suyunun öne çıkması için durmak için zaman verin. Göze çarptığında, iyice süzün. Tuz, iyi tadı geri getirmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca lahana turşusu yapabilirsiniz.
  3. Limon suyu. Acılıkla savaşmanın bir başka etkili ve kolay yolu, limon suyuyla bir solüsyona batırmaktır.

Tüm bu seçenekler hem salatalar hem de haşlanmış lahanaları kızartmak ve pişirmek için uygundur. Yani, herhangi bir kısıtlama olmaksızın farklı yemek seçenekleri için kullanmak. İnternette çeşitli sitelerde tarifleri olan videoları izleyebilirsiniz. Bugün en popüler lahana yemekleri bigus, lahana turşusu, vitamin salatası, lahana dolması vb.

funduszeue.info

Lahanadaki acılık nasıl giderilir?

İhtiyacın olacak:

  • Lahana
  • Lahana nasıl pişirilir hakkında bilgi
  • Tuz, baharatlar
  • Sirke
  • Lahana turşusu için kap

Taze beyaz ve kırmızı lahana, kural olarak acı değildir. Olgunlaşmanın sonunda, sap ve ona bitişik yapraklar acılaşmaya başlar. Acılık sadece sıradan lahanalarda değil, karnabahar ve Brüksel lahanasında da ortaya çıkabilir. Her durumu ayrı ayrı ele alalım. Lahana turşusu yaparken acılık oluşmasını önlemek için, hoş olmayan bir durumdan kaçınmanıza yardımcı olacak bazı basit püf noktaları öğrenmeniz gerekir.

İlk olarak, tuzlama için kışlık lahana çeşitleri kullanılır. Bu, lahananın dondan sonra çıkarılabileceği anlamına gelir - tuzlamadan önce acılığını bu şekilde kaybeder. Doğal olarak, lahana tuzlamadan önce çözülmelidir. Bu, acıyı lahanadan çıkarmadan önce yapılmalıdır. Tarife göre doğru bir şekilde lahana turşusu (bir fıçı veya kovada) yaptıysanız, üçüncü veya dördüncü günde çıkarılması gereken köpük çıkacaktır.

Kira Stoletova

Beyaz lahana hasat edildikten veya satın alındıktan sonra hostes içinde acılık bulabilir. Lahana birkaç nedenden dolayı acıdır.

doğal sebepler

Hemen hemen tüm lahana saplarının yanı sıra bazı yapraklarda hafif bir acı vardır - bu normaldir. Bu fenomenin nedeni, bitkinin patojenlere ve zararlılara karşı doğal savunması olan sebzedeki glikozitlerin içeriğidir.

Geç ve orta-geç çeşitler, daha erken olgunlaşan çeşitlerden daha büyük miktarlarda glikozit biriktirebilir. Bu aynı zamanda Ogorodnaya metresi çeşidinin melezleri için de geçerlidir.

Kış tüketimi için bu çeşitler bir süre yattıktan sonra uygundur. Kural olarak, Şubat ayından daha erken olmayan yiyecekler için kullanılırlar. Yoğun, mavimsi dış yapraklar ile mumsu bir kaplama ve iç kısımda yeşil yapraklar ile ayırt edilirler. Depolama süresi ile orantılı olarak glikozit miktarı azalır. Bu çeşitlerin hasadı mahzende saklanır, Mart ayına kadar acı tadı tamamen kaybolur.

Yaz ve sonbaharda, yaprakları açık yeşil veya beyaz olan erken ve sezon ortası çeşitleri yenir. Aynı tür kış için dekapaj için uygundur.

Büyüyen hatalar

Çatal oluşumu sırasında aşırı mineral gübreler, azotlu bileşikler ve nitratların yanı sıra potasyum, fosfor ve eser elementlerin eksikliği ekine acı bir tat verir. Çok miktarda gübre yetersiz sulama ile birleştirilirse, lahana çok acıdır.

Erken hasat sebzenin olgunlaşmasını ve doğal bir tat kazanmasını engeller. Yakınlarda yetişen acı biber, lezzet özelliklerini mahalleye iletir, bu nedenle yakın çevrede yetiştirilemez.

Aşırı sıcaklık veya kuraklık gibi olumsuz faktörlerin etkisi altında acı maddeler artmışsa, lahana acıdır. Sulama sırasında potasyum humat ile muamele etmeyi unutmamak önemlidir. Lahana yatakları çeşide ve hava şartlarına göre sulanır. Lahana suyu sever - büyürken bu gerçeği dikkate aldığınızdan emin olun.

Hasat, belirlenen tarihlerden daha geç ve daha önce yapılmamalıdır. Bahçede uygun ürün rotasyonu harika tada sahip çatallar elde etmenize yardımcı olur.

Acıdan nasıl kurtulurum

Yaprakları bir dakika kaynar suya batırılırsa, erken çeşitlerin başlarındaki acılık gider. Lahanayı ince ince doğrarsanız acılığı da giderebilir ve ardından yarım saat suda bekletebilirsiniz.

Lahana turşusu tuzlandıktan gün sonra ince bir tahta çubukla yerinden delinip soğuk bir yere konulursa acı olmaz. Lahana turşusu sadece soğuk kaynamış su ile yıkanır, ancak sıcak veya ılık değil: bu onu tat ve tüm faydalı maddelerden mahrum bırakacaktır.

Geç lahana ilk dondan önce çıkarıldığı için belirgin şekilde acıysa, acılığı giderilemez: depolamadan sonra bile kaybolmaz.

Uzun süreli depolama nedeniyle olumlu özelliklerini kaybeden ve acı olan lahana turşusu veya taze lahana pişmanlık duymadan atılmalıdır.

Karnabahar ve Brüksel Lahanasında Acılık

Taze karnabahar bazen acıdır. Bununla başa çıkmak için kaynar su ile haşlanır veya kaynatılır. Tuzlu ve asitli su, lahanayı içine batırırsanız, acısını da giderir. Soruna iyi bir çözüm, demonte çiçek salkımlarına limon suyu püskürtmektir.

Paylaş:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası