ayak altı derileri neden soyulur / Ayaklarda Deri Soyulması Neden Olur? Ayaklarda Deri Döküntüsü Sebepleri - Mortilki

Ayak Altı Derileri Neden Soyulur

ayak altı derileri neden soyulur

Su Toplaması Nedir, Neden Olur? Ayakta Su Toplaması Nasıl Ge&#;er, Nasıl Tedavi Edilir?

Su Toplaması Nedir? 

Deri, üst ve alt deri olmak üzere iki kısımdan meydana gelir. Üst kısımda bulunan deri ölü hücrelerden oluştuğundan dolayı sinir ve kan damarı bulunmaz. Alt deri ise tam tersidir. Bu iki tabaka arasında oluşan sıvı birikmesine halk dilinde su toplaması adı verilir. Oluşan su toplanmasının küçük olanlarına vezikül, büyük olanlarına ise bül adı verilmektedir. 

Su toplanması olayı, vücudumuzu oluşturan hücrelerin içerisinde bulunan sıvının bir şekilde dışarı sızmasıdır. Bu sıvı deri dışına atılmadan bir süre burada kalırsa iltihap oluşumu gerçekleşebilir. Su toplanması olayının gerçekleştiği bölgede gerilim nedeniyle ağrı oluşabilmektedir. Bu durum problemi yaşayan kişide rahatsız edici bir his oluşturabilir.

Eğer ayağınızda içi dolu büyük bir kabarcık mevcut ise su kabarcıklarının içinin boşaltılması gereklidir. Pratik olarak ev ortamında yapılabilecek steril bir iğne ucu ile öncesinde kabarcığın oluştuğu bölgeyi iyot solüsyonu ile temizlemek ve ardından iğne ile kabarcığın tavanını bozmadan ortadan kaldırılmadan sıvının çekilmesidir. Bu işlem kabarcığa bağlı olarak gelişen ağrıların hafifletilmesini hem de bölgede meydana gelen hasarın daha hızlı iyileşmesini sağlayacaktır. 

Ayakta Su Toplanmasının Nedenleri Nelerdir? 

Ayakta su toplanmasının bilinen birçok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerden bazıları ise şunlardır;

Koşmak ya da çok yürümek derinin tahriş olmasına sebep olabilir. Bu nedenle hasar alan deri su toplayabilir. 

Ayakkabı içerisine giren çakıl, kum, taş gibi maddeler ayağı zorlayacağından dolayı su toplanmasına sebep olabilir. 

Çorap ve ayakkabı seçimi yanlış yapılırsa ciltte hasar oluşturabilir. Bunun yanı sıra sıkça çorap değiştirmek su toplanmasını önleyebilir. Seçilen ayakkabıların kullanım amacına uygun bir şekilde seçilmesi de önemlidir. Kullanılan çoraplar pamuklu değil, yünlü/sentetik olmalıdır. 

Ayakta acı hissi oluşursa, ayak derhal yıkanmalı ve kurtularak temiz bir çorap giyilmelidir. 

Ayakta oluşan su toplanması bu gibi nedenlerle oluşmamış ise ve iyileşmesi uzun bir süre alıyorsa başka bir hastalığın habercisi olabilir. Bu gibi durumlarda doktora danışılmasında fayda vardır. 

Su Toplaması Nedir, Neden Olur Ayakta Su Toplaması Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir

 ​​​​Ayakta Su Toplaması Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir? 

 Ayakta meydana gelen su toplamalarının dikkate alınmaması durumlarında enfeksiyon kapma riski oluşturan rahatsız edici bir durumdur. Su toplaması rahatsızlığının tamamen geçene kadar ayakta durmaması oldukça önemlidir. Ayaklarda meydana gelen su toplaması kişilerin istirahat etmesi halinde normale göre daha hızlı iyileşme gerçekleşecektir.

Ayaklarda meydana gelen su toplanmasına, kullanılan ayakkabı sebep olmuş ise aynı ayakkabının giyilmemesi ya da sorunun çözülmesi gerekmektedir. Ayaklarda oluşan su kabarcıkları geçmemiş ise içerisinde bulunan sıvının temiz bir ortamda boşaltılması gerekir. Su toplaması meydana gelen ayağa bir müddet çorap giyilmemelidir. 

Eğer ayakta oluşan kabarcık zaten kendiliğinden yırtılmış bir halde ise sorunlu bölgenin temizliğine daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir. Yırtılmış olan kabarcığın çevresi sıklıkla ılık su ile temizlenmeli ve antibiyotik krem tatbik edilmelidir. Su toplayan bölgede yırtılan yerler hiçbir şekilde daha fazla soyulmamalı, derinin bu bölgeyi kendi kendine atması beklenmelidir.

Kanser, kalp rahatsızlıkları, HIV, şeker hastalığı gibi nedenlerle enfeksiyon kapma riski oldukça yüksek olan kişilerin ayaklarında meydana gelen su kabarcıklarının patlatmamaları gereklidir. Bu rahatsızlıklara sahip olan kişiler mutlaka uzman bir doktor tarafından yönlendirilerek tedavi edilmelidir. 

&#;ok kuruyan ve &#;atlayan topukların evde tedavisi

Haberin Devamı
Çok kuruyan ve çatlayan topukların evde tedavisi

Ayaklarınızı nemlendirerek önleminizi alın

Deri çatlakları kaşınabilir, yanabilir ve kanayabilir. Kuru ayak tabanlarında, özellikle topuklar ve parmak aralarında çatlama daha sık görülür. Problem ortaya çıkmadan önce çeşitli önlemler alarak, kuru cildin nasırlara ve çatlaklara dönüşmesinin önüne geçilebilir. Çatlağa neden olabilecek etkenler araştırılmalı ve ayaklar haftada bir kez değil, her gün kremle ovulmalıdır. Kalın derinin soyucu kremlerle inceltilmesi faydalı olur. Törpü uygulaması, hassaslaşmış olan derinin zedelenmesini arttıracağından dolayı bu işlemden kaçınılmalıdıfunduszeue.info ayakkabılar ve koruyucu tabanlıklar tercih edilmelidir. Eğer mantar enfeksiyonu varsa tedavi gerekir.

Geçmezse bir uzmana başvurun

Geç gelen ayak bakımı, geç iyileşme demektir. Topuk çatlakları çok ileri düzeye varan ve derinleşen kişiler, uygulanacak bu doğal bakımlara cevap alamayabilirler. Dermatoloji uzmanına başvurulduğunda bu sorun, sebebe yönelik olarak etkin bir biçimde çözülür.

Benzer bilgiler ve daha fazlası için funduszeue.info’a tıkla.

Haberin Devamı

Sponsorlu içerik

Parmak Uçlarında Deri Soyulması Nedenleri ve Tedavisi

Parmak uçlarındaki cilt, bazı durumlarda rahatsız edici bir şekilde soyulabilir veya çatlayabilir. Parmak ucu derisinin soyulması eller, ayaklar veya dudaklardaki derinin soyulma vakaları kadar nadir bir durum değildir. Cilt soyulması genellikle ciddi bir endişe nedeni olmamakla birlikte, birkaç tıbbi durumla ilişkilendirilebilir, bu yüzden hızlı bir teşhis önemlidir. Parmak uçlarında cilt soyulması, döküntü, kaşıntı veya kuruluk gibi diğer cilt sorunlarına da eşlik edebilir. Parmak uçlarında deri soyulmasının genel nedenine ve kişinin ne zaman bir doktora görünmesi gerektiğine dair bilgiler aşağıda verilmiştir:

Parmak Uçlarında Deri Soyulma Nedenleri

Parmak uçlarında cilt soyulması, çevresel faktörlerden veya altta yatan koşullardan kaynaklanabilir. Bu kaynaklar aşağıdaki gibidir:

Çevre

Cilt soyulmasının çevresel nedenleri iç problemlerden çok dışsaldır. Bu kategori, hava durumunu ve çocuklarda parmak emmeyi içerebilir. Dışsal nedenlerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:
1. Sık sık elleri yıkama: Elleri sık sık sabunla yıkama, parmak uçlarının soyulmasına ve çatlamasına neden olabilir. Kuru cilt sık görülen bir durumdur ve cildin derisinin soyulmasına Parmak Uçlarında Deri Soyulması Nedenleri ve Tedavisive çatlamasına neden olabilir. Kuru cilt, sıklıkla sabunla sık sık yıkama yapılmasından kaynaklanabilir. Zararlı bakterilerin yayılmasını azaltmak için sık sık el yıkama önemlidir, ancak sabun kullanmak cildin koruyucu yağlarının da zarar görmesine neden olunur. Bu yağlar kaybolduğunda, cilt artık nemi tutamaz, kuru cilt veya sabun dermatitine neden olabilir. Ellerin sık sık yıkanması nedeniyle parmaklarının ucunda deri soyulması yaşayan kişilerin yalnızca gerektiğinde ellerini yıkaması, daha sonra nemlendirmesi ve cildi sert havlularla kurutmasından kaçınmaları önerilir.

2. İklim: Çok kuru hava koşulları cildi kurutarak soyulmasına veya çatlamasına neden olabilir. Bu kuru kış aylarında, özellikle de dışarıda vakit geçirirken eldiven kullanılmıyorsa parmak uçlarında deri soyulması görülebilir.
3. Güneş yanığı: Güneşin ultraviyole (UV) ışınları cilde zarar verebilir. Cilt soyulmadan veya pul pul dökülmeden önce kırmızı, ılık, ağrılı ve hassas hale gelebilir. Çoğu güneş yanığı hafiftir ve bir hafta içinde iyileşebilir, ayrıca bir kişinin cilt kanseri gelişme riskini de artırabilir. Güneş yanığı olan bir kişi güneşten uzak durmalı ve iyileşirken cildini nemli tutmak için aloe vera gibi alkol içermeyen nemlendirici gibi losyonlar kullanmalıdır.
4. Parmak emme: Çocuklarda parmak veya başparmak emmek nispeten yaygındır, ancak Parmak Uçlarında Deri Soyulması Nedenleri ve Tedavisiparmak uçlarında ağrılı yaralara ve soyulmaya neden olabilir. Çocukların çoğu bu alışkanlıktan büyüdüğü halde, ilk başta teşvik ve izleme gerektirebilir. Tırnak ısırmaya benzer şekilde, bazı yetişkinler de stresli veya alışkanlık dışı olduklarında parmakları emebilir veya çiğneyebilir.
5. Kimyasallar: Çoğu çalışan kişiler derisini zararlı kimyasallara maruz bırakabilecek işlere sahiptir. Bu genellikle, tarım, inşaat ve imalat sektöründeki işleri içerir. Pek çok temizlik ürünü, sabun ve solvent, ayrıca cildi kuru veya tahriş edebilecek kimyasallara da sahiptir. Düzenli olarak kimyasallara maruz kalan birinin koruyucu kıyafet giydiğinden, ellerini düzenli olarak yıkadığından ve nemlendirdiğinden emin olmalıdır.

Temel Şartları

Bir dizi temel tıbbi durum parmak uçlarındaki derinin soyulmasına neden olabilir. Bu tıbbi durumlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:
1. El egzaması: El egzaması nüfusun yaklaşık yüzde 10&#;unu etkileyen yaygın bir durumdur. Aynı zamanda el dermatiti olarak da bilinir. El egzaması veya el dermatiti, cildin parmak Parmak Uçlarında Deri Soyulması Nedenleri ve Tedavisiuçlarında soyulmasına neden olabilir. Ellerde egzama, genetik veya alerjenle veya tahriş edici maddeyle temas ederek ortaya çıkabilir. Bazı endüstrilerde çalışan kişilerin etkilenmesi daha olasıdır. Bu endüstrilerden bazıları aşağıdaki gibidir:
• Temizlik
• Yemek servisi
• Sağlık hizmeti
• Kuaförlük
• Mekanik

2. Eksfolyatif keratoliz: Eksfolye edici keratoliz, soyulmaya neden olan yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Ayrıca yaz aylarında gerçekleşmesi daha muhtemeldir ve sık sık genç erişkinleri etkiler. Yüzeysel hava dolu kabarcıklar parmak uçlarında görünebilir ve ardından soyulmuş bölgeleri bırakarak patlayabilir. Bu bölgeler daha sonra kırmızı, kuru ve çatlak olabilir, ancak genellikle kaşıntılı değildir. Kesin neden bilinmemekle birlikte, eksfolyatif keratoliz, sabun, deterjanlar ve çözücüler gibi tahriş edici maddelere maruz bırakılarak daha da kötüleşebilir. Bir kişi yumuşak, kimyasal içermeyen sabunlar kullanarak yarar sağlayabilir ve bazı temizlik ürünlerinden kaçınabilir.
3. Sedef hastalığı: Sedef hastalığı, kırmızı, iltihaplı cilt lekelerine neden olan bir cilt hastalığıdır. Parmakların dış tarafı, dirsekler, dizler, kafa derisinde daha yaygındır ve ancak vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Psoriasis, bağışıklık sisteminin yanlışlıkla sağlıklı cilt hücrelerine saldırdığı anlamına gelen otoimmün bir hastalıktır ve bulaşıcı değildir. Sedef hastalığı olan bir kişi, durumun kötüleştiği sırada sedef alevlenmeleri yaşayabilir. İzler, yaralanmalar, diyet, nem ve stres gibi birçok dış faktör tarafından tetiklenebilir. Sedef hastalığı semptomlarını hafifletmek için herhangi bir tedavi yoktur, cilde uygulanan özel kremler veya merhemleri, topikal kortikosteroidleri ve fototerapiyi içerir.
4. Alerjik kontakt dermatit: Alerjik kontakt dermatit, kişi alerjisi olan bir şeye dokunduğunda ortaya çıkar. Örneğin, birisinin nikel alerjisi varsa, cildine dokunduğunda derileri tahriş olabilir, çatlayabilir veya soyulabilir. Ayrıca, zehirli meşe, zehirli sarmaşık, ve zehirli sumak gibi bazı zehirli bitkiler aynı etkiye sahiptir.
5. Kawasaki hastalığı: Kawasaki hastalığı, çoğunlukla 5 yaşın altındaki çocukları etkileyen nadir bir durumdur. En belirgin semptom 5 günden fazla süren yüksek ateştir, ayrıca cildin parmak uçlarında soyulmasına neden olabilir. Kawasaki hastalığı hastanede tedavi edilmelidir ve ciddi sonuçları olabilir, bu nedenle acil tanı hayati önem taşır. Kalp komplikasyonları vakaların yaklaşık yüzde 5&#;inde görülür ve vakaların yüzde 1&#;i ölümcüldür.

Ne Zaman Doktora Gidilmelidir?

Parmak uçlarındaki deri soyulma vakalarının çoğu hafiftir, evde nemlendirici ile ve tahriş edici maddelerden kaçınarak kolayca tedavi edilebilir. Bununla birlikte, bazı durumlar doktor tarafından teşhis edilmesi gereken altta yatan tıbbi koşullar neden olur. Bir kişinin bu cilt rahatsızlığını yaşadığı durumda bazı bilgileri doktora bildirmesi gerekmektedir, bu bilgiler şu şekildedir:

Enfeksiyon Belirtileri

• 2 haftadan fazla süren parmak ucundaki ciltte soyulma
• Konservatif tedaviler sonucu iyileşmeyen derinin soyulmaya devam etmesi
• Zamanla kötüye giden semptomlar
Bir kişinin bilmediği başka alerjileri de olabilir, ancak bir doktor genellikle bunları bir yama testi ile teşhis edebilecektir.

Önleme

Kişinin cildinde ki soyulmayı veya parmak uçlarında ki çatlamayı önlemek için izleyebileceği bazı basit ipuçları ve yaşam tarzı değişiklikleri vardır. Bu basit ipuçları ve yaşam tarzı değişikliklerinden bazıları aşağıdaki gibidir:
• Sıcak su yerine ılık su kullanmak
• Bulaşık yıkarken veya temizlik ürünlerini kullanırken eldiven takmak
• Soğuk havalarda dışarıda eldiven giymek
• Parmak uçları suyla temas ettikten sonra nemlendirici kullanmak
Kuru cilt, egzama ve sedef hastalığına yönelik el rahatsızlıkları olan kişilerin satın alabilecek birçok ürün vardır, ancak ilk alındığın da ürünün uygun olup olmadığından emin olmak için bir sağlık uzmanına danışılması tavsiye edilmektedir.

Kaynakça:
funduszeue.info
funduszeue.info
funduszeue.info

Yazar: Özlem Güvenç Ağaoğlu

Ayaklarda Deri Soyulması Neden Olur? Ayaklarda Deri Döküntüsü Sebepleri

Ayaklarda deri soyulması yaygın görülen rahatsız edici bir durum olsa da tedavisi kolaydır. Ayrıca, sorunun kaynağını bilmek ve bu doğrultuda önlem almak ayaklarınızdaki deri döküntülerinden kurtulmanızı sağlayabilir. Ayak derisindeki döküntülerin potansiyel birçok nedeni olmasına rağmen yaygın etkenler, mantar enfeksiyonları, kuru cilt, hiperhidroz, sedef ve egzamadır. Ek olarak, yeterince su içmemek, uygunsuz ayakkabı giymek ve güneş yanıkları gibi faktörler nedeniyle ortaya çıkabilir.

Gün boyunca giydiğiniz çorabınızı çıkarıp ters çevirdiğinizde pul pul deri döküntüleriyle karşılaştıysanız bu konuda yalnız değilsiniz. Ayaklarda deri döküntüsü çoğu insanın yaşadığı yaygın bir sorundur. Diğer yandan, panik yapmayı gerektirecek acil bir sağlık riski oluşturmasa da çoğu zaman kaşıntılı olması ve nahoş bir görüntü oluşturması nedeniyle can sıkıcı olabilir. Bu nedenle, ayaklardaki deri soyulmasının sebebini bilmek ve uygun tedaviyi almak önemlidir.

Ayaklarda deri soyulmasının birkaç muhtemel sebebi olduğundan bahsetmiştik. Şimdi bu etkenleri maddeler halinde sıralayıp ayaklarda deri döküntüsü neden olur? Sorusunu cevaplandırmaya çalışalım ve bu konuda neler yapabileceğimize hep birlikte göz atalım&#;

Ayaklarda Deri Döküntüsüne Neden Olan Etkenler

Ayaklardaki deri soyulması yalnızca parmak aralarında, tabanında, üzerinde veya topuklarda olabileceği gibi ayağın bütününde olabilir. Ayrıca, genel olarak döküntülere kaşıntı eşlik etse de bazı kişiler kaşıntısız döküntü yaşayabilir. Ek olarak, ayaklarda yanma, kuruluk, fazla terleme, ayak kokusu veya kızarıklık eşlik edebilir.

Mantar enfeksiyonları: Ayaklarda deri döküntüsü veya soyulmasının en yaygın nedeni mantar enfeksiyonlarıdır. Özellikle tinea pedis isimli mantarın yol açtığı sporcu ayağı veya atlet ayağı olarak bilinen enfeksiyon, ayaklarda deri soyulması konusunda birincil suçlulardan biridir. Çoğu zaman ayak parmak aralarında başlar ve ayağın diğer noktalarına yayılır. Her iki ayakta olabileceği gibi tek ayağı da etkileyebilir.

Sporcu ayağı bulaşıcı bir mantar enfeksiyondur. Doğrudan temas yoluyla veya enfekte olan yüzeye dokunmak (basmak) yoluyla bulaşabilir. Nemli ve karanlık bölgeleri çok seven bu mantar, spor salonlarının duş kabinlerinde, buhar odalarında, umumi havuz kenarlarında, hamam ve kaplıcalarda yoğun olarak bulunur. Bu tür ortamlarda, zemine çıplak ayakla basmamak, başkasının kullandığı terliği giymemek ve ortak havlu kullanmamak çok önemlidir.

Ayaklarda kaşıntı olmaması mantar olmadığı anlamına gelmez. Çoğu insan, ayaklarında deri soyulması olmasına rağmen kaşıntı yaşamazlar. Bu nedenle, aslında bunun bir mantar enfeksiyonu olduğunun farkına varmazlar. Güzel haber, antifungal kremler veya spreyler ayak mantarından kurtulmanızı sağlayabilir. Ayrıca, 1 ölçüye 1 ölçü olacak şekilde beyaz sirke ve su karışımında her gün ayakları 20 dakika bekletmek mantar enfeksiyonlarına iyi gelir.

Cilt kuruluğu: Bazı insanların yağ bezleri normalinden çok daha az yağ (sebum) üretir. Böylelikle cilt kurur ve pul pul dökülen, pürüzlü, kaşıntılı bir cilt ortaya çıkar. Ayrıca, kuru hava, çok sıcak suyla duş almak, uzun süre güneşe maruz kalmak, sigara içmek ve stresli bir yaşam sürdürmek, el ve ayaklar dahil tüm ciltte kuruluğa neden olur.

Ayaklarınızdaki deri döküntülerinin kuru cilt nedeniyle olduğunu düşünüyorsanız çözümü basittir. Bu konuda bolca su içmek ve nemlendirici kremleri kullanmak anahtardır. Ayrıca, kuru ciltler için uygun sabun kullanmak, ılık suyla duş almak ve odadaki nem seviyesini yükseltmek işinize yarayabilir.

Egzama: Bir tür cilt rahatsızlığı olan egzama ayak tabanından dirseklere ve hatta kafa derisine kadar vücudun birçok noktasında görülebilir. Bulaşıcı olmayan bu hastalığı yaygın semptomları, kaşıntı, kızarıklık, döküntü, kuruluk ve cilt çatlaklarıdır.

Egzama hastalığından ötürü ellerinizde veya ayaklarınızda deri döküntüsü yaşadığınızı düşünüyorsanız, cildiye bölümüne giderek bir dermatologa muayene olmanız gerekir. Doktorunuzun teşhise göre reçeteleyeceği antihistamin ilaçlar veya steroid kremler sorunu çözecektir.

Sedef: Bu cilt rahatsızlığı, ayak tabanı dahil vücudun birçok bölgesinde döküntüye ve kaşıntıya neden olabilir. Sebebi net olarak bilinmemekle birlikte, cilt hücrelerinin aşırı büyümesi ve genetik faktörlerin etkili olduğu düşünülmektedir.

Egzamada olduğu gibi sedef hastalığı için de cildiye bölümüne giderek uzman bir dermatologa muayene olmak şarttır. Doktorunuz teşhis sonrası salisilik asit veya kortikosteroid içeren kremleri reçeteleyebilir.

Aşırı terleme (Hiperhidroz): Aşırı terleme durumu olan hiperhidroz tüm vücudu ya da bölgesel olarak vücudun bazı noktalarını etkileyebilir. Ayaklarda en çok tabanlarda meydana gelir. Ayakların çok fazla terlemesi, tahrişe, kızarıklığa ve deri soyulmasına neden olabilir. Doktor tarafından reçetelendirilen antikolinerjik ilaçlar veya çeşitli çözeltiler ile tedavi edilebilir.

Uygunsuz ayakkabı seçimi:Ayağa tam uyum sağlamayan sentetik ürünlerden yapılmış ayakkabılar, ayaklarda deri kalınlaşması ve döküntü dahil bir dizi cilt sorununa neden olabilir. Diğer yandan, topuk çatlakları söz konusu olduğunda ise terlikler birincil suçludur.

Mümkünse her gün aynı ayakkabıyı giymeyin ve günlük olarak çorabınızı değiştirmeyi alışkanlık haline getirin. Gün sonunda size uygun bir tarif seçerek ayak banyosu yapmayı düşünün. Ayrıca, sentetik malzemeler yerine deriden imal eden ortopedik ayakkabıları tercih edin.

Doğal deri döküntüleri: Ayaklardaki deri soyulmaları genel olarak çeşitli etkenler doğrultusunda meydana gelse de bazı zamanlarda yalnızca vücudun doğal bir süreci olarak gerçekleşebilir. Bu zararsız ve geçici bir durumdur. İhtiyacınız olan tek şey bir ponza taşıdır. Banyo esnasında ayaklarınıza ponza taşı uygulayın ve sonrasında nemlendirici krem ve losyon kullanın.

Ayaklarımdaki Deri Soyulmasına Karşı Neler Yapabilirim?

Ayak mantarı için eczanelerde reçetesiz olarak satılan krem ve spreyleri kullanabilirsiniz veya doktorunuzun teşhis sonrası reçetelediği ilacı kullanarak deri döküntüsünden kurtulabilirsiniz. Diğer yandan, gelecekte bu tür sorunlarla karşılaşmamak için aşağıdaki önlemler işinize yarayabilir&#;

Ne Zaman Doktora Gitmeliyim?

Ayaklardaki deri döküntüsüne neden olan faktörler çoğu zaman endişe kaynağı ciddi bir sorun değildir. Hatta bazı zamanlarda tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden geçer. Bununla birlikte, ayaklarınızdaki deri soyulmasına aşağıdaki ek semptomlar eşlik ediyorsa kısa zamanda doktora gitmeniz gerekir.

Sonuç:

Ayaklardaki deri soyulmasının en yaygın nedeni mantar enfeksiyonlarıdır. Bununla birlikte, sedef ve egzama gibi cilt rahatsızlıkları, ayaklarda aşırı terleme, cilt kuruluğu, güneş yanıkları ve uygunsuz ayakkabı, çorap seçimi gibi nedenlerden dolayı meydana gelebilir.

Ek semptomların görülmediği basit ayak deri döküntülerini eczanelerde reçetesiz satılan birçok ilaç tedavi edebilir. Eğer bu çözümler işe yaramazsa bir doktora görünerek uygun ilaç tedavisini almak gerekir. El, ayak ve vücudun diğer bölgelerindeki tüm deri döküntüleri için cildiye bölümüne gidilmelidir.

Ayakta Deri Soyulması ve KaşıntıAyakta Deri Soyulmasına Ne İyi Gelir?El ve Ayaklarda Deri Soyulması

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası