farklı ülkelerin yöresel kıyafetleri / Ülkelerin Geleneksel Kıyafetleri Ve Özellikleri! - Mahmure

Farklı Ülkelerin Yöresel Kıyafetleri

farklı ülkelerin yöresel kıyafetleri

yöresel kıyafetler

Yöresel kıyafetler bölge halkı tarafından örf ve ananelerin devam ettirilmesi amacıyla tercih edilir. Her bölgenin kendine has elbisesi vardır ve bunlarda farklı motifler görülür. Karadeniz bölgesi kadınları renkli şalvar ve alınlarına yazmalar takar. Karadeniz yöresel kıyafetleri genellikle horon oynanırken ya da o bölgeye uygun oyunlarda tercih edilir. Yalnızca kadınlar değil erkeklerin de giydiği pantolon, gömlek, kemer gibi elbiseler vardır. Ayrıca yediden yetmişe herkesin içinde çocuklar da bölge kıyafetlerini halk oyunları gibi gösterilerde giyer. Bu nedenle yöresel elbise denince renklerin ahengi ile birlikte ve meşhur oyunlar akla gelir. İnsanlar bir arada yaşadıkları sürece mutlu ve barış içinde bir hayat sürmek ister. Bu da ancak eğlenceli anlarla mümkündür. Bu eğlencenin tadı ise bölge halkının kendi aralarında oynadıkları yöresel oyunlar ile çıkar. Türk yöresel kıyafetler içinde ilk olarak mehter takımı elbiseleri vardır. Daha sonra sırayla Karadeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayan halkın kıyafetleri göz kamaştırır. Yöresel kıyafet modelleri birbirinden farklıdır. Kıyafetler genelde o bölgenin halkının zevkine göre dizayn edilir ve yıllar boyunca süren bir gelenek olarak günümüze kadar gelmesi sağlanır. Ege bölgesinin meşhur zeybek oyununda folklorik kıyafetler ilk sırada tercih edilir. Zeybek havasıyla çalınan müzikte kadın ya da erkeklerden oluşan topluluk bir arada dans edebildiği gibi iki kişi de bu oyunda olabilir. Düğün, nişan merasimlerinin vazgeçilmezi olan yöresel oyunlarda insanlar kendilerine has kıyafetleri tercih eder.

Şık Tasarımlarıyla Yöresel Kıyafetler

Şık Tasarımlarıyla Yöresel Kıyafetler

Geleneksel giysiler adı üstünde o bölgede yaşayan halkın kullandığı ve gelecek nesile aktarmak için uğraştığı modellerdir. Kültür mirasının nesiller boyunca sürdürülmesi için halkın bu mirasa sahip çıkması önemlidir. Miras denince akla yalnızca müze, harabeler ya da değerli madenler gelmemelidir. Elbiseler de nesilden nesile geçerek yüzyıllar boyunca kullanılabilir. Çok değerli kültürel hazinelerden olan İç Anadolu yöresel kıyafetler denince akla fes, şalvar pantolon, gömlek ve uzun etek gelir. Ayrıca kadın ve erkeklerin bel bölgelerine taktıkları renkli kemerlerle de bu kombinler daha da zenginleştirilebilir. Renk olarak Türkler daha çok kırmızı tercih eder. Gerek zeybek gerekse harmandalı gibi oyunlarda insanlar kırmızı rengin daha etkileyici olduğunu düşünür. Erkek yöresel kıyafetler için en çok giyilen bol pantolonlar ve başa takılan fesler oyunlarda göz kamaştırır. Farklı bir mistik hava veren bu elbiseler, geçmiş ya da yakın tarihi gözler önüne serer. Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan insanların yöresel oyunları halay üzerine kurulur. Halayda kadın ve erkek her kesimden insan bir araya gelir e beraberlik içinde oyunlarını sergiler. Doğu yöresel kıyafetleri de bu oyunlar esnasında kullanılır. Kumaş kalitesi ile göz dolduran renkli yapısıyla bölgenin insanının zevkini gözler önüne seren yöresel kostümler yıllarca kullanılabilecek kadar dayanıklıdır. Türkiye çapında yüzbinlerce insan halk oyunlarını sever ve bu oyunlarda giyilmek üzere tasarlanan yöresel giysileri tercih eder. Yedi coğrafi bölgenin her biri kendi içinde tarihi miras olarak farklı ezgileri ve oyunları barındırır. Şive olarak da büyük çeşitliliğin olduğu bu topraklarda yerel halk da zaman zaman yöresel halk kıyafetlerini günlük hayatlarında severek giyer. Ege bölgesi efeleri zeybek oynarken daha çok çizgili kumaş pantolon ile üzerine yelek, gömlek ve renkli ceket kullanır. Ege yöresel kıyafetleri renk olarak yeşil ve kırmızı ağırlıktadır. Bu bölge halkı da iç ve kıyı kesim köylerinde hala bu geleneği sürdürür. Siz de ülkenin renkli tarihi ve has kıyafetleri ile ilgileniyorsanız yöresel kıyafetler satın almak için Trendyol üzerinden araştırma yapabilirsiniz.

Zengin Mirasın Habercisi Yöresel Kıyafetler

Zengin Mirasın Habercisi Yöresel Kıyafetler

Düğünlerde, söz ve nişan merasimlerinde gelin ve damat o bölge halkının genel kültürüne uygun olarak giyinir. Yöresel düğün kıyafetleri uzun yılların birikimi sonucunda oluşur. Kına gecelerinde gelin kız, bindallı için farklı renklerin bir arada olduğu modelleri tercih eder. Yöresel gelin kıyafetleri geniş bir skalada sunulduğu için stilinize uygun seçeneklere ulaşmanız mümkündür. Damat bey ise bölge erkeklerinin sıklıkla kullandığı takımları giyer. Bu ülkenin her bölgesinde yazılı olmayan bir kuraldır. Trakya yöresel kıyafetleri diğer bölgelere nazaran daha renkli ve daha şatafatlıdır. Roman havaları tatlı ezgilerle oynanır. Bayram, düğün ya da önemli kutlamalarda alkollü içecekler hazırlanır. Halk yöresel giyimlerini kuşanır. Her yaştan insan bu kutlamalarda yerini alır. Çocuk yöresel kıyafet modelleri de küçük bedende imal edilir. Kız çocuklarına yazma, erkek çocuklarına ise foter şapka giydirilmesi meşhurdur. Fes ya da diğer modeller de kullanılabilir. Yöresel bebek kıyafetleri de etek, pantolon ve şapkadan oluşur. Renkleri ise bölge halkının geleneği üzerine belirlenir. Yöresel kıyafet fiyatları da bölgeden bölgeye değişiklik gösterir. Elbisenin parça sayısı, dikilirken kullanılan kumaş miktarı, kumaşın kalitesi ve renkleri fiyatını belirleyen faktörler arasındadır. Bu elbiselere ek olarak takılan aksesuarlardan olan yöresel kıyafet kemerleri de fiyatın belirlenmesinde diğer önemli faktörler arasında yer alır. Kemerlerin üzerinde işlemeler ve bölge halkının önem verdiği motifler bulunur. Bunlara ek olarak oyunlar oynanırken ya da bir davette kadın ve erkekler çeşitli aksesuar da kullanır. Erkekler fes takarken kadınlar da yazma kullanır. Kadın yöresel kıyafetlerinde kullanılan yazmanın ucu değerli madenlerle süslenir. Altın ya da gümüş madenleri sıklıkla kullanılır. Kemerin bel bölgesinde şıkır şıkır sallanan pullar dikkati çeker. Sizler de gizemli atmosfere ortak olmak ve kendi yörenizin kıyafetlerini giymek isterseniz Trendyol üzerinden çeşitlere bakıp satın alabilirsiniz.

Gelenekleri Yansıtan Yöresel Kıyafetler

Gelenekleri Yansıtan Yöresel Kıyafetler

Akdeniz bölgesi yöresel kıyafetleri arasında fes, tepelik, kefiye ve fistan ile yazma bulunur. Kadın ve erkek her yaştan insanın severek ve beğenerek kullandığı bu modeller bölgenin sıcak iklimini müziğe de yansıtır. Halk sıcak oyunlarla kaynaşır ve birlik beraberlik içinde daha huzurlu bir hayat sürer. Yöresel folklor kıyafetleri genel olarak tüm ülkede halk oyunları oynanırken giyilir. Lise, ortaokul ve ilkokul sıralarında çocuklara öğretilen bu oyunlar zengin kültürel mirasın geleceğe aktarılabilmesi için oldukça önemlidir. Halk kendi arasında önemli gün ve gecelerde çeşitli kutlamalar yapar. Bunu da halk oyunları yöresel kıyafetleri giyerek gerçekleştirir. Çünkü bu elbiseler bölge halkının dayanışması, birlik ve beraberliği için önemlidir. Örneğin ege bölgesinde zeybek oyununda efeler merasim alanına çıkıp oyunların sergilerken mutlaka yöresel efe kıyafetleri giyer. Bu oyuna daha fazla dikkat çeker. İnsanların beğenisi daha fazla toplanır. Çünkü her kesimin hoşlandığı, zevk aldığı oyunlar, renkler, elbiseler ve ezgiler vardır. Bu unsurlar o bölgede yaşayan insanları bir arada tutar. Günümüzde her ne kadar eskisi gibi kullanılmasa da modern yöresel kıyafetler insanların beğenisine sunulur. Halen birçok noktada halk oyunları neşeli türküler beğenilerek çalınıp söylenir. Halaylar çekilir ve yöresel halk kıyafetleri ile çeşitli gösteriler yapılır. Halkın milli birlik ve beraberlik coşkusu bu oyunlar sayesinde artar. Birlikte yaşamaya alışmış olan insanlar yıllardır süregelen geleneklerini bozmayarak adetlerini gelecek kuşağa aktarır. Sizler de bu geleneği, örf ve adetlerinizi gelecek nesillere aktarmak isterseniz yöresel kıyafetler satın almak için üretilen tüm modellere Trendyol aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Ülkelerin kültürlerini yansıtan geleneksel kıyafetleri

Her ülkenin yemeği, dini inancı, yaşam biçimi, kültürü ve yöresel kıyafeti farklılık gösterir. Ülkelerin kültürlerini yansıtan geleneksel kıyafetleri ise o ülkenin tarzını ve yaşam biçimini en iyi şekilde yansıtır. İşte yöresel kıyafetleriyle dikkat çeken ülkelerden bazıları

Yayınlanma: - 23 Mart Güncellenme:

Ülkelerin kültürlerini yansıtan geleneksel kıyafetleri

İskoçya

İskoçya'da erkeklerin giydiği yöresel kıyafet, iğne ile tutturulmuş kısa bir etek olan Kilt'tir. Kilt ilk olarak yüzyılda genç ve yetişkin erkekler tarafından giyilmiştir. Ama günümüz İskoçya'sında resmi törenler ve etkinliklerde sıklıkla tercih edilir. Kiltin yanı sıra ceket, yelek, uzun çorap ve küçük çanta da kullanılır. Bunlar İskoçya erkekleri tarafından özel günlerde giyilir.

Eteğin önüne asılan kürk torba ise ilginç bir görünüme sahiptir. Bu torba, cep görevi görür. Kiltlerin altına ne giyilir derseniz de genellikle altı sert av ayakkabıları giyilir. İskoçya'daki kadınların giydiği kareli elbiseler ise oldukça sevimli görünür. Elbiselerin altına da ince ayakkabılar giyilir. Bu ayakkabılar her ne kadar erkeklerinkine benzer olsa da, daha incedir. Aksesuar olarak da gayet şık ve ekose desenli şallar kullanılır.

Japonya

Japonya'nın geleneksel kıyafet olan kimonoyu bilmeyen yoktur. Kimonoların birçok farklı çeşidi vardır. Göze oldukça hoş gelen kimonolar, tüm vücudu sarar ve birçok kattan oluşur. Üst üste sarılan kumaşlar ise bel kısmından geniş bir kuşakla vücuda bağlanır. Japonya'nın geçmişine bakacak olursanız, bu tarz kıyafetlerin kadın ve erkeklerin ortak tercihi olduğunu anlayabilirsiniz.

Ama günümüz Japonya'sında bu durum farklılık gösterir. Saten ve renkli kimonolar kadınlara aitken, daha düz desenli kimonolar ise erkeklere aittir. Ayrıca kadınların kimonosunun daha uzun kollu ve işlemeli olduğunu, erkeklerin kimonolarının ise genellikle daha sade olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Hindistan

Hindistan'ın geleneksel kıyafeti Sari'dir. Dikdörtgen şeklindeki bu kıyafet 4 metre uzunluğunda olup, genellikle kısa kollu ve sırt dekoltelidir. Üzerindeki nakış işlemelerle oldukça şık olan Sari, gayet zarif görünür. Sari, keten ya da ipek kumaştan imal edilir. Ayrıca birçok rengi vardır. Özel günlerde giyildiği gibi günlük hayatta da giyilir. Üzerinde yer alan motifler ise tapınaklardan, saraylardan ve resimlerden ilham alınarak işlenir.

Erkeklerin kıyafetlerini incelediğinizde ise kadınlara göre daha sade olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz. Çoğunlukla krem ve beyaz renk tercih eden erkeklerin ayakkabıları da bu renklerde olur. Üste de ince bir şal atılır.


Azerbaycan

Azerbaycan'ın geleneksel kıyafeti, Kafkas kıyafeti olarak bilinir. Özellikle özel günlerde giyilen bu yöresel kıyafet, Kafkasya kültürünün izlerini taşır. Bir anlamda da tarihi yansıtır diyebilirsiniz. Kesimi son derece zariftir ve özel nakışlarla süslenir. Kadınların bellerine altın bantlar takılır. Erkeklere özgü kıyafet ise tamamen siyah ve dore rengidir.

Oldukça dikkat çekici olan çizme görünümlü özel ayakkabıları ise dize kadar çekilir. Kadınların kıyafetleri; uzun işlemeli etekler, ipek gömlek ve üzeri işlemeli cepken yeleklerdir. Kafalara ise boncuklu ya da işlemeli başlıklar takılır. Erkeklere ise ipekten gömlekler, bol pantolonlar ve işlemeli uzun cepkenler giydirilir. Bu yöresel kıyafetler ise fes ya da başlık ile tamamlanır. İşte Azerbeycan'ın yöresel kıyafeti bu şekildedir.


Bulgaristan

Bulgaristan'ın yöresel kıyafetleri, Bez ve Ferace olmak üzere ikiye ayrılır. Bu isimleri daha önce duymadıysanız da son derece normal. Çünkü fazla bilinmezler. Feraceler genellikle siyah ve lacivert gibi koyu renkte olur. Yöresel giysilerde kullanılan bezin ise kare şeklinde bir şal olduğunu görebilirsiniz.

Bu bezlerin çizgilerinin genişliği ve rengi de her köye göre değişir. Neden derseniz, bezler ve feraceler bulundukları bölgelerin mevsimine göre kumaş bakımından farklılık gösterir. Bellerine ve boyunlarına da altın sarısı detaylar asılarak kıyafetlerine hareket katılır.


Arabistan

Arabistan'ın geleneksel kıyafeti Kandura'dır. Arap giysisi olarak bilinen Kandura, beyaz renktedir ve uzundur. Erkekler tarafından giyilen bu Arap giysisi, oldukça bol bir kesime sahiptir. Tagıyah ise kıyafetin üzerine takılan beyaz bir örme kafatası örtüsüdür.

Ayrıca giydikleri Kandura giysisi, pamuktan imal edilir ve mevsime uygun olarak yapılır. Arabistan'ın geleneksel kıyafetleri, gördüğünüz üzere son derece sade ve beyaz ağırlıklıdır.

İran

İran'ın geleneksel kıyafetlerinde başörtüsü başta gelir. Ayrıca kıyafetlerin dikiminde altın sarısı rengi sıklıkla kullanılır. Özellikle Türkmen ve Zerdüşt inancına sahip kadınlarda başörtüleri çok farklı şekillerde kullanılır. Beluçi kadınlarının geleneksel kıyafetlerinde başörtüsünün yerini sarık alır. Bunun nedenine gelecek olursanız, bölgenin iklim şartlarına uygun bir örtü türü olmasıdır.

Kürt kadınlarına da fırfırlı etekler ve uzun kollu bol gömlekler giydirilir. Aynı zamanda kenarları motiflerle ve nakışlarla süslenir. Eskiden yelek gibi giyilen bir tür ceket üzerine rengarenk pullar, altın ya da gümüş sikkeler dikilir.

Meksika

Meksika'nın geleneksel kıyafetlerinde neredeyse her renk bulunur. Avrupa unsurlarının karıştırıldığı kıyafetlerde genel olarak elyaf pamuk, yün ve ipek kumaş kullanılır. Konu Meksika kıyafeti olunca da akla gelen ilk şeyin yuvarlak ve büyük geleneksel Meksika şapkası olduğunu bilirsiniz.

Meksikalı erkeklere çizme ve Guayebera adı verilen gömlek giydirilir. Guayebera, beyaz renkte bir gömlektir. Ayrıca serin tutma özelliğinden dolayı da oldukça tercih edilir. Kadınların yöresel kıyafeti ise altı fırfırlı uzun ve renkli eteklerdir. Bu yöresel kıyafetlere göz attığınız zaman, harika bir görsel şölenle karşılaşabilirsiniz.


Kaynak: Tatil sepeti

AltınAvrupaAzerbaycanbeyazBulgaristanHindistanİranJaponyaKadınMeksikarengarenktatil

Renkli Gelenekler: Ülkelerin Yöresel Kıyafetler ve İsimleri

Dünyada birbirinden renkli gelenekler ve kültürler hala yaşatılmaya devam ediyor. Anadolu topraklarında da olduğu gibi başka ülkelerin de kendine has inançları, gelenekleri, lezzetleri, yaşam biçimleri ve kıyafetleri mevcut. Konu gelenek olunca kıyafetler olunca o kültüre dair ipuçlarını da kıyafetler veriyor. Peki farklı ülkelerin kıyafetleri hakkında bilgi sahibi olmaya ne dersiniz? Eğer cevabınız “Evet!” ise, gelin hep beraber farklı ülkelerin yöresel kıyafetler ve isimleri nelermiş yakından bakalım.

Gho – Butan

Çin ile Hindistan arasında sıkışmış küçük bir Himalaya krallığı olan Butan’da herkesin milli kıyafet giymesi zorunludur. Erkekler beline “keram” adı verilen bir kemerle bağlanan diz boyu bir elbise olan “gho” ismindeki kıyafeti giyiyorlar. Resmi toplantılarda ise Gho’ya, rengi kullanıcının durumuna bağlı olan ipek bir fular ekleniyor. Kadınların giydiği geleneksel kıyafete ise “kira” adı veriliyor (Kira, ayak bileği uzunluğunda bir elbisedir ve “raçu” adı verilen bir atkıyla beraber kullanılır).

yüzyıl Avrupa’sına Moda Yolculuğu: Turquerie Akımı
Turquerie (Türköri), yüzyılda Batı Avrupa topluluklarının özellikleFransızların Türk sanat ve kültüründen etkilenerek başlattıkları moda akımınıtanımlamak için kullanılır. Bu dönemde Osmanlı İmparatorluğu sadece siyasiolarak değil sanat, dil ve edebiyatta da en kudretli olduğu dönemi yaşıyord…

Sami Kıyafetleri – Norveç, İsveç, Rusya

Sami kültürüyle özdeşleşmiş geleneksel kıyafetler; Moğol kıyafetlerini andırmaktadır. Sami terimi, genellikle Norveç, İsveç, Rusya ve Finlandiya’nın soğuk ortamlarında yaşayan kişiler için kullanılan bir terimdir. Sami halkının kıyafetleri, sundukları zengin renk seçenekleri ile Namibya’nın geleneksel kıyafetlerine rakip olabilecek gösterişe sahiptir.

Moravya Yelek ve Ceketleri – Çek Cumhuriyeti

Çek yöresel kıyafetleri; Çek kültürü ve davranışlarını yansıtır ve oldukça renkli ve gösterişli olmasıyla bilinir. Çek halk kıyafetleri iki gruba ayrılmaktadır; Bohemya ve Orta Moravya’daki Batı tarzı ve Moravia ve Silezya’daki Doğu stili. Her iki bölgede de yün ve keten kıyafetleri üretilir (yaz ve kış için). Kadınların geleneksel Moravya kıyafetleri ise ön ve arkaya bağlanmış iki önlük ve beyaz bir bluzdan oluşmaktadır. Erkekler ise uzun pantolonlar ve bol ceketler giymektedir.

Cheongsam – Çin

Dünyanın büyük bir çoğunluğunun modernizme ayak uydurmasıyla beraber günümüzde tek bir geleneksel kıyafet haline gelmiş Çin kıyafeti yoktur. Bu durum Çin’in çok kültürlü yapısından kaynaklanıyor olabilir.  Eğer bugün herhangi bir giysi stili Çin’i anlatacaksa “Cheongsam” bunun için oldukça uygun bir kıyafet olacaktır. “Mandarin Sabahlığı” olarak da bilinen bu kıyafet Çin kökenli olup, hem erkek hem de kadınlar tarafından giyilmektedir. ’lerin başında Shanghai şehrinde ortaya çıkıp sonrasında Çin’deki orta ve yüksek sınıf kişiler tarafından kabul edilen bir kıyafet haline gelmiştir.

Breton Kostümü – Fransa

Breton kostümü, resmi kıyafet veya bayram kıyafeti olarak bilinmektedir ve Bretonlar (Fransa’nın Brittany bölgesinde yaşayanlar) tarafından giyilen kıyafete verilen isimdir. Brittany, Breton halkının  vatanıdır ve tarihini yansıtan ayrı bir kültürel kimliği koruyan altı Kelt ulusuna ev sahipliği yapar. Bu küçük bölge, çeşitli geleneksel kostümleriyle ünlüdür, resmi olarak bölgede 66 farklı geleneksel kıyafet bulunur. Bölge halkının giydiği kıyafetler, Bretonların eski zamanlarda giydikleri resmi veya bayram kıyafetlerinden oluşmaktadır. Bazı Breton kostümleri mesleğe veya yere göre dikilmiş edilmiş olmasına rağmen günlük hayatta kullanılan versiyonları daha az gösterişlidir. yüzyılın sonlarından beri Breton kostümleri Brittany’de özel dini etkinlikler veya kültürel etkinlikler sırasında giyilir.

Kebaya – Endonezya

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra; Endonezya da hala geleneklerini yaşatmaya çalışan bir ülkedir. “Kebaya” adı verilen bu kıyafet aynı zamanda Endonezya Cumhuriyeti’ni de temsil etmektedir. Ancak orjinalinde Kebaya Java ve Bali kültürlerinden gelmiş bir kıyafettir.  Endonezyanın çok renkli kültürünü yansıtan renkleriyle Kebaya; günümüzde “Batil” ile beraber en popüler geleneksel kıyafetleri arasında yer almaktadır.

Herero Kıyafetleri – Namibya

Namibya’daki Herero kadınlarının geleneksel kıyafetleri; yirminci yüzyılın başlarında savaştıkları Alman sömürgecileri tarafından giyilen ve şimdi Herero kimliğinin gururlu bir parçası olarak korunan Viktorya dönemi kıyafetinin bir uyarlamasıdır. Herero kıyafetinin silüeti oldukça belirgindir; tabana kadar uzanan bir etek, kabarık manşonlu gömme korsajı ve muhteşem boynuz şeklinde bir şapkasıyla kıyafet adeta sığır boynuzlarının görünümünü andırmaktadır.

Lliclla – Peru

Bir panço türü olan ”lliklla”, İspanyol işgalinin getirdiği kolonileşmeyle beraber Avrupa’lıların baskısıyla Peru’da yaygınlaşmış kıyafetlerin birleşiminden oluşmaktadır. Günümüzde Lliclla; dikdörtgen, el dokuması bir omuz eşarbıyla beraber Bolivya ve Peru’daki Andes bölgesinde yaşayan Quechua kadınları tarafından giyilmektedir. Esasında dekoratif amaçla kullanılan bir iğne olan ”tupu” ile uçları birleştirilerek kullanılan Lliclla kimi zaman mısır, kimi zaman da çocuk taşımak için de yerli halk tarafından tercih edilir.

Khanga (Kanga) – Afrika

Yöresel kıyafetler denildiği zaman akla ilk olarak Afrika kıtası gelir. Khanga ise parlak, renkli ve hafif kumaşa sahip olup, özellikle Afrika Büyük Göller bölgesinde yaşayan kadınlar tarafından günlük yaşantıda sıklıkla giyilmektedir. Kanga genellikle bir çift (2 parça birleştirilmiş) olarak satın alınır ve giyilmeden önce onları ayırmak için kumaşın kenarından itibaren kesilip dikilmesi gerekir. Kangalar Afrika’da özellikle doğum günleri ve düğünler için oldukça popüler bir hediyedir.

Hindistan – Sari ve Dhoti

Hindistan kıyafetleri kültür çeşitliliği nedeniyle rengarenktir. Hint toprağının seküler doğası, çeşitli dini inançların yıllar içinde özgürce gelişmesine izin vermiştir. Eğer Hindistan’a bir gün yolunuz düşerse seyahat ettiğiniz her birkaç yüz kilometrede yepyeni bir kültürle karşılaşacaksınız demektir. En yaygın ve popüler Hint kıyafetleri, kadınlar için sariler ve erkekler için dhotilerdir. Bu havadar ve hafif giysiler, rahat yapıları nedeniyle son derece popülerdir. Kıyafetlerin ince olmasının sebebi, ülkenin oldukça sıcak ve tropikal yer alıyor olmasından kaynaklanmaktadır.

İsveç Yöresel Kıyafetleri

İsveç halk kıyafetleri çok çeşitleri bölgeye, cinsiyete, duruma, medeni ve sosyal duruma göre değişmektedir. Sıkı durun; her bölgenin kendine ait günlük ve bayram kıyafetleri, düğün kıyafetleri, tören kıyafetleri vardır ve bu kıyafetler farklı varyasyon oluşmaktadır ( kadın halk kıyafeti ve erkek kıyafeti olmak üzere). Hepimizin aşina olduğu mavi ve sarı renk paletiyle papatya anımsatan bu elbise, İsveç ve çevre ülkelerin çoğunda görülebilir. İsveç’in kültürüne dair bir araştırma yaptığınız zaman çoğu zaman mavi ve sarı renk paletinde bir İsveç halk kostümü görürsünüz – ki bu kostümler bunlar İsveç ulusal bayrağının renklerinden oluşmaktadır. Bu kıyafet aynı zamanda kraliyet mensupları ve halk tarafından giyilen resmi İsveç yöresel kıyafetidir.


Bültene Kayıt Olun
sanatperver'in bültenine şimdi katılın, Türkiye'de ve dünyada takip etmeye değer içerikler haftalık olarak mailinize gelsin.


&#;lkelerin Geleneksel Kıyafetleri Ve &#;zellikleri!

Peru’nun Kat Kat EtekleriÜlkelerin Geleneksel Kıyafetleri Ve Özellikleri

İspanyol öncesi dönemle, kolonileşme dönemi sırasında Avrupalıların baskılarıyla ortaya çıkan bir kıyafettir. Birden fazla kumaşın kat kat ve üst üste dikilmesiyle oluşan eteklerden meydana gelir. Bunun yanında omuza atılan “lliclla” adlı dokuma şallar dekoratif bir iğne olan “tupu” ile uçları birleştirilerek kullanılıyor. Eski dönemlerde kadınlar, omuzdaki şalla kadınlar çocuklarını, hatta tarlalardan topladıkları mısırları taşırlarmış.

Hawaii’den MuuMuuÜlkelerin Geleneksel Kıyafetleri Ve Özellikleri

Rahat, salaş görünümü ve düşük omuzlu bir elbisedir. Hawaii’de düğün, eğlence ve etkinliklerde kendi kültür ve geleneklerini yansıtmak amacıyla giydikleri kıyafetlerinden biridir.

İspanya Polleras’ıÜlkelerin Geleneksel Kıyafetleri Ve Özellikleriİspanya’nın kendi kültürlerinin simgesi olan Polleras, eğlence ve festivallerin vazgeçilmez kostümüdür. Farklı modellerde ipek ve pamuk kumaştan üretilir. Özellikle danslarını daha iyi yansıtması amacıyla birden fazla kumaşın kat kat dikilmesiyle oluşur. Kumaşın üzerinde çiçek ve hayvan resimlerine yer verirler. Çünkü kültürlerinin ilk insanlarını temsil ettiklerine inanırlar.

İskoçya KiltiÜlkelerin Geleneksel Kıyafetleri Ve ÖzellikleriKilt İskoçya'da erkeklerin etek, dizaltı çorap, gömlek, kravat ve ceket ile yaptıkları kombine deniyor. Kadınlar da giymeyi tercih etse de genellikle erkekler giyiyor. Her ailenin eteklerinin deseni farklıdır. Bu kombin bazen yanında küçük çanta ile tamamlanır. Eteğin önüne asılan kürk torba ise hem cüzdan hem de cep görevi görüyor. Kiltlerin altına genellikle “gillie brogue” denen altı sert av ayakkabıları giyiliyor. Özel günlerde tercih edilen bu kıyafet, erkekler tarafından ulusal gururu simgeliyor.

Fas’ın BabuşlarıÜlkelerin Geleneksel Kıyafetleri Ve ÖzellikleriFas’ın en bilindik yerel kıyafetlerinden biri, hiç şüphesiz geleneksel ayakkabıları “babouche”lar. Deriden ya da kumaştan yapılan bu ayakkabılar özel günlerde giyilecek olanlar için çeşitli motiflerle süsleniyor. İncecik deri bir tabana pabuçların topuğu yok. Babouche’ın en tipik rengi sarı olsa da her renkte babouche bulmak mümkündür. Özellikle Tanca’da ve Marakeş’te en güzel örneklerinin bulunduğu bu ayakkabılar geleneksel olarak elde yapılıyor. İlk giyildiğinde bir parça sert olsa da zaman içinde ayağın şeklini alıyor.

Hollanda’nın Klomp’larıÜlkelerin Geleneksel Kıyafetleri Ve ÖzellikleriHollanda’nın tipik geleneksel kıyafeti de yine bir ayakkabı olan “Klomp”. Ucu yukarı doğru sivrilen tahta terlikler, tüm ayağı içine alacak şekilde kaplıyor. Kırsal kesimlerde ortaya çıkan bu ayakkabılar, bahçeyle ya da çiftçilikle uğraşanların ayaklarını sert cisimlerden ve dikenlerden korumayı amaçlıyordu Zamanla ülkenin kendine has motifleriyle birleşerek özel günlerde de giyilen geleneksel bir ayakkabıya dönüşmüştür. Klomp sadece kadınlar tarafından giyilen uzun bir etek, bluz ve eteğin önüne geçirilen bir önlük ile veya kimi zaman da omuza alınan bir şal ile Hollanda’nın geleneksel kostümünü tamamlıyor. Erkeklerin geleneksel yerel kıyafeti ise genellikle yünlü, bol pantolonlar, gömlekler, ceketler ve kasketlerden oluşuyor.

Bulgaristan Geleneksel KıyafetiÜlkelerin Geleneksel Kıyafetleri Ve ÖzellikleriBulgaristan’a ait olan geleneksel kıyafetler “Bez” ve “Ferace” olarak ikiye ayrılır. Feraceler genelde koyu renktedir. Bu bezler ve feraceler bulundukları bölgelere göre kalınlık ve kumaş bakımından farklılıklar gösterir. Kol kısımları bilekten dirseğe kadar beyaz renktedir. Bellerine ve boyunlarına astıkları altın sarısı detaylarla kıyafetlerini hareketlendirirler. Beyaz çoraplarla kıyafetlerine sadelik katarlar.

Azerbaycan geleneksel KıyafetiÜlkelerin Geleneksel Kıyafetleri Ve ÖzellikleriKafkasya kültürünün izlerini taşıyan bu kıyafetlerde zarif kesimler ön plana çıkar. Özel nakışlarla bezenmiş ve bellerine taktıkları altın bantlarla hoş bir görünüm elde ederler. Erkeklere özgü Kafkas kıyafeti ise tamamen siyah ve dore renginden oluşur. Dize kadar çekilen çizme görünümlü özel ayakkabıları ile de dikkat çekmektedirler.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası