ali öğmen puan hesaplama / KOCAELİ / GEBZE - Çelik İhracatçıları Birliği Ali Nuri Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ali Öğmen Puan Hesaplama

ali öğmen puan hesaplama

TEKİRDAĞ ÇORLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Sıkça Sorulan Sorular

Destekleme ve Yetiştirme Kursları

  • Öğretmenler nerelerde kurs verebilmektedir?

    Kadrolu/sözleşmeli ve ücret karşılığı görevlendirilen öğretmenler, iş takviminde belirtilen başvuru süresi içinde kadrolarının veya MEBBİS’te görevlendirme kayıtlarının bulunduğu ilçe sınırlarında bulunan kurumlardan birisini tercih edebilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler e-Kurs Modülü üzerinden ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunur.

  • Kurslarda sınıf mevcudu kaç öğrenci/kursiyerden oluşur?

    Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10’dan az; bir kursun sınıf mevcudunun ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20’ den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Ancak, her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz. Tek gruplu kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 24’e kadar çıkarılabilir.

     
  • DYK'larda günlük kurs saatleri nasıldır?

    Kurs saatleri kurs merkezlerinin imkânları ölçüsünde her bir kurs günü 2 saatten az, 8 saatten çok olmamak üzere haftanın farklı günlerine dağıtılabilir. Ancak, ortaöğretim kurumları hariç bir güne aynı dersten 2 saatten fazla ders konulamaz.

     
  • Kurs programları nasıl oluşturulacaktır?

    Kurslara ait kazanım kavrama testleri, örnek ders planları ile programları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmî internet sayfasında yer alan “Kurslar” bölümünde yayımlanır.

  • Destekleme ve yetiştirme kurslarının hizmet puanı eklenmesi nerede yapılır?

    Destekleme ve yetiştirme kurslarındaki hizmet puanı eklenmesi İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri İnsan Kaynakları birimlerince aylık yada dönemlik yapılmaktadır.

  • Mezunlara yönelik kurslarla ilgili iş ve işlemler nasıl yürütülecektir?

    Mezunlara yönelik kursların halk eğitimi merkezlerince açılması esastır. Halk eğitimi merkezinin bulunmadığı veya bu merkezlerde kursun açılamadığı hâllerde millî eğitim müdürlüklerince yapılacak planlama dâhilinde diğer eğitim kurumları ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların derslik olarak kullanılabilecek bölümlerinden yararlanılır. Bu durumda kurs yönetimi halk eğitimi merkezi müdürlüğünce, halk eğitimi merkezi müdürlüğünün bulunmadığı yerlerde il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce sağlanır.

     
  • Yaz Dönemi Kurs Seviyeleri Nasıl Olacaktır?

    Yaz dönemi kurs merkezi başvurularında e-Okul sisteminde sınıf atlatma işlemleri gerçekleştirilmediğinden öğrencilerin o yıl tamamladıkları sınıf seviyesi seçilecektir. Yaz dönemi kurslarında öğrencilerin tamamladıkları sınıf seviyesi müfredatı tekrar edilebilir veya bir üst sınıf seviyesinin müfredatı uygulanabilir.

     
  • Kurs merkezlerinde bir sınıf seviyesinde birden fazla şube açılması durumunda öğrenci/kursiyerlerin seviyelerine göre sınıflar oluşturulabilecek midir?

    Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10’dan az; bir kursun sınıf mevcudunun ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20’ den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Ancak, her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz. Tek gruplu kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 24’e kadar çıkarılabilir. Kurslarda yapılacak seviye tespit sınavlarına göre sınıflar/gruplar oluşturulabilir.

  • İlkokul öğrencileri için destekleme ve yetiştirme kursları açılabilecek midir?

    İlkokul öğrencileri için herhangi bir destekleme ve yetiştirme kursu açılmayacaktır.

  • Okul müdürü veya müdür yardımcıları kurslarda ders verebilecek midir?

    Kurslarda, kurs talebinde bulunan kadrolu/sözleşmeli öğretmenlere öncelik verilmesi esastır. Bu öğretmenlerin ihtiyacı karşılamaması hâlinde kurs merkezi müdür ve müdür yardımcıları görevlendirilebilir.

  • Kurs merkezlerinde görevlendirilecek öğretmen sayısının yetersiz olması halinde bu ihtiyaç nasıl karşılanır?

    Kurslarda, kurs talebinde bulunan kadrolu/sözleşmeli öğretmenlere öncelik verilmesi esastır. Bu öğretmenlerin ihtiyacı karşılamaması hâlinde kurs merkezi müdür ve müdür yardımcıları görevlendirilebilir. Kurslarda görevlendirilecek kadrolu/sözleşmeli öğretmenlerin yetersiz olması hâlinde millî eğitim müdürlüğünce aday öğretmen olarak atanabilme şartlarını taşıyanlar arasından ve/veya üniversite öğretim elemanlarından ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirme yapılabilir.

  • Öğretmenler kurslarda bir haftada toplam kaç saate kadar derse girebilecektir?

    Öğretmenler okulda girdiği dersler dâhil haftada toplam 40 saate kadar ders verebilecektir. Örneğin bir öğretmen okulda haftada 21 saat derse giriyorsa 19 saate kadar, okulda haftada 30 saat derse giriyorsa 10 saate kadar derse girebilecektir.

  • Kurslarda görev alacak öğretmenler nasıl belirlenir?

    Kurslarda, kurs talebinde bulunan kadrolu/sözleşmeli öğretmenlere öncelik verilmesi esastır. Bu öğretmenlerin ihtiyacı karşılamaması hâlinde kurs merkezi müdür ve müdür yardımcıları görevlendirilebilir. Kurslarda görevlendirilecek kadrolu/sözleşmeli öğretmenlerin yetersiz olması hâlinde millî eğitim müdürlüğünce aday öğretmen olarak atanabilme şartlarını taşıyanlar arasından ve/veya üniversite öğretim elemanlarından ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirme yapılabilir.

     
  • Kurslar hangi derslerden açılır?

    Kurslar, ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumlarının tüm sınıf seviyelerinde Bakanlıkça belirlenen derslerden açılır.

  • Öğrencilerin kurslara devam etmesi zorunlu mudur?

    Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin/kursiyerlerin devamları zorunludur. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5’ine devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aştığı dersten kurs kaydı silinir.

  • Kurs merkezleri nasıl belirlenir?

    Kurslar, fiziki kapasitesi ve öğrenci/kursiyer potansiyeli yeterli olan resmî ortaokullar, imam hatip ortaokulları, genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulları, ortaöğretim kurumları ile halk eğitimi merkezi müdürlüklerine bağlı olarak açılır.

  • Kurs Süreleri Ne Kadardır?

    Yaz döneminde açılan kursların süresi 4 haftadan az 8 haftadan fazla, yıllık açılan kursun süresi ise 16 haftadan az, 36 haftadan fazla olamaz.

  • Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi modülüne nasıl ulaşılır?

    funduszeue.info adresinden Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmî internet sayfası açılır. Sağ üst bölümde yer alan “E-KURS” butonu tıklanır. Ayrıca, adres çubuğuna funduszeue.info  yazılarak da Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi modülüne ulaşılabilir.

  • Öğrenciler Ne Zamana Kadar Kursa Kaydolacak ve Nakil İşlemleri Nasıl Yapılacaktır?

    Açılan bir kursa, kurs açıldıktan bir ay sonrasına kadar e-Kurs Modülü üzerinden öğrenci/kursiyer kaydı yapılabilir. Nakil, yurtdışından gelme gibi değişik nedenlerle okula kaydı yapılan öğrencilerin talepleri kurs merkezi müdürlüğünce değerlendirilir.

  • DYK'da öğrenci sayısı 10'un altına düşen kurslarda nasıl bir işlem uygulanır?

    Açılan her bir kursa devam eden öğrenci/kursiyer sayısının 10 ’nın altına düşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına millî eğitim müdürlüğünce karar verilir. Bu işlemler aynı hafta içerisinde e-Kurs Modülü üzerinden de kurs merkezi müdürlüğü tarafından yapılır.

  • Kurslardan kimler faydalanacaktır?

    Kurslara Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun öğrenciler başvurabilecektir.

  • Kursların açılış ve kapanışları nasıl yapılmaktadır?

    Kursların açılış, kapanış, onay, öğretmen-öğrenci kayıt, ders programları vb. iş ve işlemleri e-Kurs Modülü (funduszeue.info ve funduszeue.info) üzerinden yapılır.

     

    Kurslar, okul veya kurum müdürlüğü tarafından e-Kurs Modülü üzerinden teklif edilir ve il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı ile açılır. Kursların onay ve denetimi millî eğitim müdürlüğü adına il/ilçe komisyonları tarafından yapılır. Açılması uygun görülen kursların, e-Kurs Modülü üzerinden alınacak kurs onay çizelgeleri millî eğitim müdürlüğünce onaylanır.

     

    Ayrıca denetim sonucunda uygun şekilde yapılmayan kurslar İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatılır.

  • Kurs Planlaması Nasıl Yapılacaktır?

    Yıllık düzenlenecek kurslar; 5,6,7,8,9,10, 11,12 ve mezun öğrenciler için eylül ayında başlayacak şekilde planlanır. Ayrıca 12 nci sınıflarda öğrenim görecek öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlar için ise temmuz ayında başlayacak şekilde planlanır. 15 tatilde kurs yapılıp yapılmayacağını kurum belirler. Resmi tatillerde kurs yapılmaz. Olağanüstü durumlarda bu süreler millî eğitim müdürlüğünce değiştirilebilir.

  • Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi modülüne Öğretmen ve öğrenciler girişleri nasıl yapılacaktır?

    funduszeue.info ekranından

     

    Kadrolu öğretmen ve yöneticiler: MEBBİS girişinden kişisel kullanıcı adı ve şifreleri giriş yapabilirler.

     

    Ücretli Öğretmenler: Ücretli öğretmen girişinden E-Devlet şifreleri giriş yapabilirler.

     

    Öğrenciler: Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler e-Kurs Modülü üzerinden e-Okul bilgileri ile ya da e-Devlet girişini kullanarak kurs başvurusu yapar. Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi açık öğretim okulu kullanıcı adı ve şifresi ile kurs başvurusunda bulunabilirler. Kursiyerler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabilirler.

Açıköğretim ve Mesleki Açıköğretim

  • Sınav Ücretini ne zaman yatırmama gerekiyor?

    Yeni kayıt olan öğrenciler sisteme kayıtlarını yaptırdıktan sonra bankaya gidip sınav ücretlerini yatırabilirler. Hali hazırda öğrenime devam etmekte olan öğrenciler ise önce bankaya gidip sınav ücretini yatırıp daha sonra kayıt yenileme işlemi yaptırabilir.

  • Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptırdım. Hemen arkasından kayıt yenileme yaptıracak mıyım?

    Örneğin 1. Döneminde yeni kayıt yaptıran öğrenciler, yılı 1. Döneminde kayıt yenileme yaptırmazlar. Takip eden dönemlerde kayıt yenilemek zorundadırlar.

  • Daha önce bir liseden mezun oldum. Yeniden Açık Öğretim Lisesi / Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt olabilir miyim?

    Daha önce bir lise bitiren (Bu örgün eğitimde bir Lise, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi veya Açık Öğretim lisesi de olabilir) Açık Öğretim Lisesi / Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırabilirler. 

  • Yeni kayıt yaptırdım. Öğrencilik durumum ''Ön kayıt öğrencisi'' olarak gözüküyor. Bu ne anlama gelmektedir?

    Okul tarafından alınan kayıtlar, öğrencinin bilgileri sisteme aktarılıncaya kadar ön kayıt olarak gözükür. Tasdiknameli gelen öğrencilerin tasdiknamesindeki veriler sisteme merkez kullanıcılar tarafından aktarılır ve öğrenci aktif öğrenci yapılır. Ortaokul diplomalı veya lise diplomalı öğrencilerin belgeleri tamam ise bunlarda yine merkez kullanıcılar tarafından sistemde aktif öğrenci yapılır. 

  • Mesleki Eğitim Merkezinde okuyorum. Aynı zamanda Açık Liseye de kayıt yaptırabilir miyim?

    Mesleki eğitim merkezine kayıtlı öğrenciler aynı zamanda Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine de kayıt yaptırabilirler. Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrenciler, mesleki eğitim merkezinde karşılığı olan derslerden yüz yüze eğitim programına devam ettirilmez.

  • Mesleki Açık Öğretim Lisesine nerede kayıt yaptırabilirim?

    Mesleki Açık Öğretim Lisesine bulunduğunuz il/ilçede yüz yüze eğitim vermekle yetkilendirilmiş Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile diğer okul/kurumlara kayıt dönemlerinde giderek kayıt yaptırabilirsiniz.

     
  • Açık Öğretim Liselerinden gelen öğrencilerin e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde geriye dönük sınıf yıl sonu ders notları bulunmamaktadır.

    Açık Öğretim Liselerinden gelen öğrencilerin geriye dönük sınıf yıl sonu ders notlarının okul idareler tarafından e-Okul/Ortaöğretim Kurum İşlemleri/Sorumluluk Tasdikname/Önceki Sınıflarında Aldığı Dersler ekranından girilmesi gerekmektedir.

     

  • Açık öğretim liselerinden örgün ortaöğretim kurumlarına nakil ve geçişler nasıl ve ne zaman yapılır?

  • Öğrenim hakkı bulunmayan öğrenciler Açık Öğretim Liselerine kayıt yaptırabilir mi?

    Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi veya mesleki eğitim merkezine yönlendirilerek kayıtları yapılır.

     

Hayat Boyu Öğrenme

  • İl ve İlçe MEM e-Yaygın kullanıcısı personeller Mebbis veya E-Devlet Şifresi ile giriş yapabilecek mi?

    tarihinden itibaren e-Yaygın sistemine kurum yönetici ve öğretmenleri, il ve ilçelerde görevli personel sadece Mebbis veya e-Devlet Şifresi ile giriş yapabileceklerdir.

  • Kurslara Nasıl Başvuru yapabilirim?

    e-yaygıfunduszeue.info sistemi üzerinden üye olarak istediğiniz kurslara ön kayıt yaptırıp kurs açma talebinde bulunabilirsiniz. Halk Eğitimi Merkezi, Olgunlaşma Enstitüleri ve Turizm Eğitim Merkezlerine bireysel başvuruda bulunabilirsiniz.

  • Yabancı Uyruklular Kurslara Kayıt Olabilir Mi?

    MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ ne göre; (2) (Değişik: 27/11/ tarih ve sayılı R.G.) Kurslara kayıt, kursiyerin T.C. kimlik numarası esas alınarak yapılır. Yabancı kimlik numarası alan yabancılar için, bu kimlik numarası esas alınarak kurslara kayıt yapılır.

  • Aktif Kurslarda Eğitici Değişikliği Yapabilir Miyim?

    Yapılabilir. Bunun için yeni plan ekranını kullanabilir ve bu konuda hazırlanmış olan yardım sayfalarından faydalanabilirsiniz.       

     

  • Aktif Kurslarda Ders Gün Ve Saatlerini Değiştirebilir Miyim?

    Yapılabilir. Bunun için yeni plan ekranını kullanabilir ve bu konuda hazırlanmış olan yardım sayfalarından faydalanabilirsiniz.       

     

  • Kurs Sonu İşlemleri Onaylandıktan Sonra Sisteme Yanlış Girilen Bilgiler Nasıl Düzeltilebilir?

    İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne konu ile ilgili resmi yazı ile müracaat edilir. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürü İnceleme Soruşturma sonucunda gerekli yetkiyi kuruma verir. Kurum müdürü işlemi gerçekleştirebilir. Konu ile ilgili yardım sayfalarından yararlanabilirsiniz.        

  • Özel Öğretim Kurumu Olarak Kurs Açma Konusunda Karşılaştığım Sorunlarda Nereye Başvurmalıyım?

    Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün ilgili dairelerine başvuru yapmanız gerekmektedir.        

Özlük Bölümü

  • Kimlik bilgilerimde değişiklik olduğunda ne yapmalıyım?
    •   Kayıtlı olduğunuz okul/kurumda, kayıt yenileme dönemlerinde kimlik bilgilerinizi güncelletmelisiniz.

  • Pasaport sürem doldu. Nasıl uzatabilirim?

     

    Öğrenciler REBUS (Resmi Burslu Öğrenci Sistemi) üzerinden  “Harçsız Pasaport” yazısı alarak bu belge ile pasaport sürelerini harç bedeli ödemeden uzatabilirler.

  • Öğretmenlerin yaz tatiline denk gelen doğum öncesi 5 haftalık analık izin süresi doğum sonrasına aktarılabilir mi?

     

    tarih ve sayılı Kamu Personeli Genel Tebliğinin (Seri No: 6) Öğretmenlere Verilecek Analık İzni" başlıklı 10 uncu maddesinin (b) şıkkında; Öğretmenlerin yaz tatiline denk gelen ve fiilen çalışılması halinde doğum sonrası analık izni süresine eklenebilen doğum öncesi beş haftalık (çoğul gebeliklerde yedi haftalık) analık izin süresi, doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmeyeceği belirtilmiştir. Bu durumda, öğretmenlerin yaz tatiline denk gelen doğum öncesi fiilen çalışmadığı 5 haftalık analık izin süresinin doğum sonrasına aktarılması mümkün değildir.

  • Memur kardeşinin hastalandığından dolayı refakat izni kullanabilir mi?

     

    Memurun bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, sayılı Devlet Memurları Kanununun inci maddesinin son fıkrasına göre aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar refakat izni kullanabilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır.

  • Sözleşmeli öğretmenler annesinin hastalığından dolayı refakat izin kullanabilir mi? Sözleşmeli öğretmenin refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 9 uncu maddesinin son fıkrasına göre en fazla 3 ay refakat izin kullanabilir. Kadrolu öğretmen olarak görev yapanların, memuriyet öncesi özel öğretim kurumlarında uzman öğretici olarak çalıştığı süreler kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilir mi?

     

    sayılı Devlet Memurları Kanununun C/5 maddesine göre özel okullarda "öğretmenlik" veya "yöneticilik" yaptıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığına kadrolu öğretmen olarak atananların özel okullarda geçen hizmet sürelerinin 2/3 ünün kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilebilmektedir. Söz konusu madde de "uzman öğretici" unvanına yer verilmediğinden, özel öğretim kurumlarında uzman öğretici olarak görev yapanların bu hizmet sürelerinin memuriyete esas kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilmesi mümkün olamamaktadır.

  • Sözleşmeli öğretmenin evlenme halinde ne kadar izin verilir?

     

    Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 9 uncu maddesinin beşinci fıkrasına göre sözleşmeli öğretmenin evlenmesi halinde yedi gün izin kullanabilir.

  • Sözleşmeli öğretmenler asker öğretmenlik yapabilir mi?

     

    Sözleşmeli öğretmenler asker öğretmenlik yapabilmektedir. Askerliğini "asker öğretmen" olarak yapmak isteyenlerin, kurumlarından öğretmen olduklarına dair Ek-A belgesi alarak askerlik şubelerine vermeleri gerekmektedir. Asker öğretmen olarak Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilmesi uygun görülenlerin seçimleri Millî Savunma Bakanlığınca yapılmaktadır.

GENEL

  • Sözleşmeli öğretmenler asker öğretmenlik yapabilir mi?

    Sözleşmeli öğretmenler asker öğretmenlik yapabilmektedir. Askerliğini "asker öğretmen" olarak yapmak isteyenlerin, kurumlarından öğretmen olduklarına dair Ek-A belgesi alarak askerlik şubelerine vermeleri gerekmektedir. Asker öğretmen olarak Millî Eğitim Bakanlığı emrine verilmesi uygun görülenlerin seçimleri Millî Savunma Bakanlığınca yapılmaktadır.

Kazımiye Mahallesi, Selanik Sokak, No5 Çorlu / Tekirdağ - ()

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.

Bursa Liseleri Taban Puanları Yüzdelik Dilimleri LGS-MEB

Bursa / Osmangazi / Şükrü Şankaya Anadolu LisesiAnadolu LisesiPansiyon Yokİngilizce,113,723,53Bursa / İnegöl / İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen LisesiFen LisesiPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,883,873,96Bursa / Yıldırım / Ulubatlı Hasan Anadolu LisesiAnadolu LisesiPansiyon Yokİngilizce,844,754,85Bursa / Osmangazi / Osmangazi Gazi Anadolu LisesiAnadolu LisesiPansiyon Yokİngilizce,985,956,16Bursa / Osmangazi / Bursa Erkek LisesiAnadolu LisesiPansiyon(Erkek)İngilizce,6365,96Bursa / Karacabey / Karacabey Ulviye Matlı Fen LisesiFen LisesiPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,276,25,84Bursa / Mustafakemalpaşa / İbrahim Önal Fen LisesiFen LisesiPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,967,157,23Bursa / Yıldırım / Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip LisesiHazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu İmam Hatip LisesiPansiyon(Kız)İngilizce,367,247,17Bursa / Mudanya / Turhan Tayan Anadolu LisesiAnadolu LisesiPansiyon Yokİngilizce,317,47,22Bursa / Nilüfer / Özlüce Şehit Aykut Yurtsever Anadolu LisesiAnadolu LisesiPansiyon Yokİngilizce,098,38–Bursa / Osmangazi / BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler LisesiSosyal Bilimler LisesiPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,358,859,02Bursa / Osmangazi / BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler LisesiHazırlık Sınıfı Bulunmayan Sosyal Bilimler LisesiPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,489,1710,15Bursa / Osmangazi / Bursa Anadolu Kız LisesiAnadolu LisesiPansiyon(Kız)İngilizce,7210,3310,15Bursa / Yıldırım / 6 Nisan Anadolu LisesiAnadolu LisesiPansiyon Yokİngilizce,7910,67–Bursa / Osmangazi / Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon(Erkek)İngilizce,9710,819,62Bursa / Nilüfer / Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,3611,84–Bursa / Nilüfer / Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,7512,34–Bursa / İnegöl / Zeki Konukoğlu Anadolu LisesiAnadolu LisesiPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,5012,59–Bursa / Yıldırım / Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon(Erkek)İngilizce,0313,4712,86Bursa / Nilüfer / Nilüfer Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon Yokİngilizce,3513,6113,41Bursa / Gürsu / Yıldız Anadolu LisesiAnadolu LisesiPansiyon Yokİngilizce,0114,0813,86Bursa / Nilüfer / Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,9514,93–Bursa / Nilüfer / Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,4315,04–Bursa / İnegöl / Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon(Kız)İngilizce,3915,2510,98Bursa / Nilüfer / Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,7215,61–Bursa / Osmangazi / Türk Eğitim Vakfı Hayri Tokaman Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,3116,5917,84Bursa / Osmangazi / Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon Yokİngilizce,6816,7316,84Bursa / İnegöl / Halil İnalcık Sosyal Bilimler LisesiHazırlık Sınıfı Bulunmayan Sosyal Bilimler LisesiPansiyon Yokİngilizce,2118,4615,88Bursa / Mustafakemalpaşa / Sedat Karan Anadolu LisesiAnadolu LisesiPansiyon Yokİngilizce,1718,7117,29Bursa / Osmangazi / Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,2118,9420,14Bursa / Nilüfer / Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,7419,54–Bursa / Osmangazi / Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon Yokİngilizce,1920,4120,62Bursa / Nilüfer / M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,3520,6229,96Bursa / Nilüfer / M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,0622,5426,35Bursa / Yıldırım / Yeşil Devlet Hatun Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon Yokİngilizce,8122,6120,19Bursa / Gemlik / Gemport Gemlik Anadolu LisesiAnadolu LisesiPansiyon Yokİngilizce,6223,7623,09Bursa / Osmangazi / Öztimurlar Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,5824,9233,11Bursa / Yenişehir / Yenişehir Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon(Erkek)İngilizce,5325,8222,32Bursa / Osmangazi / Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,5926,438,91Bursa / Kestel / Uludağ Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon Yokİngilizce,5927,0230,48Bursa / Osmangazi / Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,2727,4536Bursa / İznik / İznik Anadolu LisesiAnadolu LisesiPansiyon Yokİngilizce,3429,68–Bursa / Nilüfer / Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Meslek ProgramıPansiyon(Erkek)İngilizce,5730,9544,47Bursa / Osmangazi / Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,9631,1634,45Bursa / Osmangazi / Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,8434,0641,54Bursa / Osmangazi / Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,9735,1246,25Bursa / Osmangazi / Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,2235,4144,37Bursa / Osmangazi / Şehit Hakan Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Meslek ProgramıPansiyon Yokİngilizce,6935,6130,49Bursa / Nilüfer / Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Meslek ProgramıPansiyon Yokİngilizce,6238,3650,98Bursa / Nilüfer / Özlüce Rasim Özdenören Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon(Erkek)İngilizce,0139,4333,24Bursa / Osmangazi / Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,5542,6148,82Bursa / Gürsu / Ticaret ve Sanayi Odası Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Meslek ProgramıPansiyon Yokİngilizce,1843,2257,81Bursa / Osmangazi / Cavit Çağlar Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,0544,6353,15Bursa / Nilüfer / Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Meslek ProgramıPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,8444,73–Bursa / Yıldırım / Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,5344,8750,76Bursa / Osmangazi / Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Meslek ProgramıPansiyon(Erkek)İngilizce,7845,2153,76Bursa / Osmangazi / BTSO Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Meslek ProgramıPansiyon Yokİngilizce,1645,9858,77Bursa / Osmangazi / Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,7746,6453,85Bursa / Osmangazi / Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,3747,371,95Bursa / Osmangazi / Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Meslek ProgramıPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,7948,54–Bursa / Nilüfer / Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Meslek ProgramıPansiyon(Kız/Erkek)İngilizce,3948,73–Bursa / Osmangazi / Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,8952,5652,61Bursa / Mustafakemalpaşa / Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,5354,8757,74Bursa / Osmangazi / Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Meslek ProgramıPansiyon(Erkek)İngilizce,3954,9585,25Bursa / Yıldırım / Yıldırım Beyazıt Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,6455,3662,02Bursa / Yenişehir / Yenişehir Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,4056,04–Bursa / İnegöl / Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon(Erkek)İngilizce,4158,8565,74Bursa / Kestel / Şehit Emre Karaaslan Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,9060,3169,42Bursa / Gemlik / Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,6660,4577,3Bursa / Karacabey / Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,4860,5655,6Bursa / Orhangazi / Süleymanşah Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon(Erkek)İngilizce,7562,249,46Bursa / Yıldırım / Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,0262,6669,85Bursa / Yıldırım / Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,0767,0171,61Bursa / Osmangazi / Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Meslek ProgramıPansiyon(Erkek)İngilizce,6170,6–Bursa / Osmangazi / Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Meslek ProgramıPansiyon(Erkek)İngilizce,2870,82–Bursa / Mustafakemalpaşa / Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,6073,3385,91Bursa / Mustafakemalpaşa / Mustafakemalpaşa Kız Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon(Kız)İngilizce,9475,1574,3Bursa / Gemlik / Gemlik Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon(Erkek)İngilizce,1780,5384,95Bursa / İnegöl / Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,9380,69–Bursa / İnegöl / Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon(Erkek)İngilizce,7784,296,31Bursa / Nilüfer / Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon Yokİngilizce,7888,6236,66Bursa / İznik / İznik Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon Yokİngilizce,7390,3699,86Bursa / Karacabey / Karacabey Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon(Erkek)İngilizce,9290,890,64Bursa / Mudanya / Mudanya Anadolu İmam Hatip LisesiAnadolu İmam Hatip LisesiPansiyon(Erkek)İngilizce,279493,24Bursa / Orhangazi / Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,8895,6798,04Bursa / Karacabey / Karacabey Ticaret Borsası Harmanlı Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiAnadolu Teknik ProgramıPansiyon Yokİngilizce,6498,84–

LGS PUAN HESAPLAMA Sınav bitti, artık gözler sonuçlarda.. A-B-C-D kitapçığı LGS puan hesaplayıcı burada!

Sınav bitti. Öğenciler LGS soruları ve cevaplarını kontrol etti. MEB LGS cevap anahtarını yayınlamasından sonra adaylar A-B-C-D kitapçığına göre LGS puan hesaplamlarını yapıyor. Öğrenciler doğru - yanlış sayıları sonucunda ortaya çıkan net sayılarına göre LGS puan hesaplamasını yapacak ve buna göre tercihte bulunacak. Peki LGS puan hesaplama nasıl yapılır, LGS puan hesaplayıcı nasıl kullanılır? İşte tüm bilgiler. 

LGS PUAN HESAPLAMA  

LGS için puan hesaplama işlemi basit bir şekilde yapılır. Sınavda sorulan sorulara göre yanlış ve doğru cevap adetleri ortaya çıkartılır. Sonrasında bu sayılar LGS puan hesaplama formülündeki alakalı bölümlere girilir. Derse ait ham puan sayısı, testin doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanır.

LGS PUAN HESAPLAMA Sınav bitti, artık gözler sonuçlarda.. A-B-C-D kitapçığı LGS puan hesaplayıcı burada!

LGS PUAN HESAPLAYICI 

LGS sınavında 3 yanlış bir doğruyu götürüyor. Yani yanlış yaptığınız her 3 soru, 1 doğru cevabınızı geçersiz yapacaktır. Bu nedenle uzmanlar, adayların doğruluğundan emin olmadıkları soruları boş bırakmaları gerektiğini belirtiyor.

Doğru Sayısı: 10
Yanlış Sayısı: 5
Boş Sayısı: 5
NET SAYISI: 8,33

Doğru Sayısı: 15
Yanlış Sayısı: 0
Boş Sayısı: 5
NET SAYISI: 15

Doğru Sayısı: 10
Yanlış Sayısı: 10
Boş Sayısı: 0
NET SAYISI: 6, 66

Doğru Sayısı: 5
Yanlış Sayısı: 17
Boş Sayısı: 5
NET SAYISI: -0, 66

MEB LGS NET SAYISI  NASIL HESAPLANIR?

LGS puanınızı hesaplamak için en doğru yöntem kendiniz için bir tablo hazırlamaktır. Ders Adı, Soru Sayısı, Doğru Sayısı, Yanlış Sayısı ve Net Sayısının yazılı olduğu bir tablo ile 3 yanlışın 1 doğruyu götürdüğünü hesaba katarak net sayılarınızı bulabilirsiniz. Ardından tek tek şu adımları izleyebilirsiniz:

Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

LGS PUAN HESAPLAMA Sınav bitti, artık gözler sonuçlarda.. A-B-C-D kitapçığı LGS puan hesaplayıcı burada!

Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.

Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

KPSS Puan Hesaplama Ülkemizde her yıl milyonlarca aday kpss’ye girmektedir. Bu adaylar ayrıca A Grubu, B Grubu, ÖABT sınavlarına göre de ayrılmaktadır. A Grubu öğrencileri cumartesi sabah girecekleri genel kültür genel yetenek sınavından sonra hemen ertesi günü sabah oturumunda iktisat, işletme, maliye, muhasebe ve hukuk testlerini çözmektedir. Öğleden sonra girdikleri sınavda ise Çalışma Ekonomisi, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Ekonometri testlerini çözmektedirler. Tabi öğrenciler sınav sonrası kendilerine kaç nete kaç puan gelecek gibi sorular sormaktadır. Unibilgi kpss puan hesaplama sitesinde ÖSYM’nin standart sapma, test ortalamaları gibi veriler dikkate alınarak hazırlanan sistemde ÖSYM puanına en yakınını sizler için hesaplamaktadır. KPSS’ye çalışırken süreç içerisinde bir sürü deneme çözeceksiniz ve haliyle çözeceğiniz denemelerden kaç puan alacağınızı merak ediyorsunuz. Örneğin veterinerlik mezunu 60 Genel Gültür 60 Genel Yetenek testini çözdükten sonra KPSS P3 puanını merak etmektedir. Bilmeyen arkadaşlar için tekrarlayalım. Sadece genel kültür ve genel yetenek testine giren adayların puanı p3 üzerinden hesaplanır. p3 puan hesaplama motorunu kullanarak lisans mezunu öğrenciler istedikleri zaman puanlarını hesaplayabilirler. KPSS puan hesaplama dediğimizde şüphesiz en çok İİBF ve SBF mezunu öğrenciler hayıflanmaktadır. Tam puan türünün hesaplandığı A grubunda öğrenciler bazı puan türlerini merak etmektedir. Örneğin gümrük muhafaza memuru olmak için p3 puanına bakılıyor. Gelir Uzman Yardımcılığı için P35 puanına, İl Göç Uzman Yardımcılığı için P31 ve P35 puanına bakılırken diğer müfettişlik ve uzman yardımcılığı kadroları için p40, p49 puan türleri önem taşırken kurumlar geriye kalan puan türlerinde de adayları çağırabilmektedir. Peki puan türü nasıl hesaplanır? Örneğin P35 puan türü için veriler şu şekilde; Genel yetenek %10 Genel kültür %10 Maliye %20 Muhasebe %20 İktisat %20 Hukuk %20 Ancak standart sapma, test ortalamaları da puanınızı etkilemektedir. funduszeue.info internet sitesinde kpss a puan hesaplama işlemini yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken YDS puanıyla birlikte KPSS’de ya da denemelerde yaptığınız netleri girmeniz. Hesapla butonuna bastığınızda ÖSYM sonuç sayfasında alacağınız puana en yakın puanlarla karşılaşacağınızdan şüpheniz olmasın. KPSS zor bir süreç. Düzenli çalışma, süreçten kopmama ve son düzlükte depar atmanız gerekecektir. Bunları yaptığınızda başarı kendiliğinden gelecektir. 1 senelik emek ise sabır gerektirir. Düzen, süreçten kopmama ve son düzlük hadisesi sabır işidir. KPSS’ye girecek tüm adaylara başarılar diliyorum.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası