el ile gelen düğün bayram atasözünün anlamı / El ile gelen düğün bayram(dır) Atasözü Anlamı

El Ile Gelen Düğün Bayram Atasözünün Anlamı

el ile gelen düğün bayram atasözünün anlamı

El ile gelen düğün bayram; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

El ile gelen düğün bayram(dır).
Bir topluluğun hep birlikte uğradığı bir sıkıntıya yakınmasız katlanılır; çünkü insanın sadece kendisi değil, herkesin sıkıntı içinde olduğu düşünülür. Çünkü kişilerin üzüntüsü paylaşılır, çözüm hakkında güç birliği yapılır. Ayrıca kendisi ile başka felaketzedelerin durumunu mukayese imkânı da vardır ve kişi hâline şükredebilir. Herkese eşit ulaşan güçlükler teselliye elverişlidir.

Kısaca anlamı : Bir topluluk içinde yapayanlız kalan bir kişinin, başına gelen bir musibete tek başına katlanması zordur. Ancak herkese birden gelen sıkıntı ve yıkım hafifmiş gibi gelir. Çünkü bu musibetten herkes nasibini almıştır.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : Gurbete gideceğim gün babam bana el ile gelen düğün bayram(dır) oğul kendine dikkat dedi.

Açıklama ve kompozisyon : Toplumun ıstıraplı günleri olduğu gibi sevinçli günleri de vardır. Bu âdeta Hz Kuranı Kerim&#;de &#;Zorlukla beraber kolaylık vardır. Evet, zorlukla beraber kolaylık vardır.&#; (İnşirah, 94/) Yani zorluğun çaresi vardır, çözümsüz değildir. Ancak bu kolaylık sabreden ve zorluğu yenmek için azmedenler içindir. Bunu yapmayanlar için böyle bir şey söz konusu değildir.

Karşılaştığımız beklenmedik durumların yarattığı sıkıntılar, bizi alışık olduğumuz yaşantımızdan alıkoyduğu için üzücü olur. Onları ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışırız. Bazen onlara karşı koymak için gücümüz bile yetmez.

Toplumda yalnızca kişilerin kişisel çıkarları yönünden ıstırapları yanında genel mahiyetteki olaylardan doğan ve toplumun bazen bir bölümünü bazen de bütününü ilgilendiren ve kişilerin tüm çıkarlarını kısıtlayan ya da baltalayan ve bu yüzden de kişileri etkileyip ıstıraba sürükleyen olayların da oluştuğu çoktur.

Bu olaylar toplumun bir bölümünü ya da bütünüyle ilgili olduğu için duyulan acı genel nitelik kazanır. Bu genelleşme ıstırabı azaltır. Çıkarları zedelenenler: “Ne yapalım, yapılan haksızlık bir kişiyi değil, benim durumumda olanların tümünü ilgilendirmektedir. Sineye çekmekten başka yapılacak hiç bir şey yoktur.”der.

Not:Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. seafoodplus.info

Secdem

Elle Gelen Düğün Bayram ne anlama gelir? Elle Gelen Düğün Bayram atasözünün anlamı, açıklaması, konulu kompozisyon, yazı örneği.

Elle Gelen Düğün Bayram

Arka resim kaynak: seafoodplus.info

Elle Gelen Düğün Bayram

ANAFİKİR : Herkese birden gelen bir sıkıntı, ne kadar ağır olsa da hafif görünür.

Açıklaması

Karşılaştığımız beklenmedik durumların yarattığı sıkıntılar, bizi alışık olduğumuz yaşantımızdan alıkoyduğu için üzücü olur. Onları ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışırız. Bazen onlara karşı koymak için gücümüz bile yetmez. Kimileri de başkalarına açılamayacak sıkıntılar olur. O zaman daha çok üzer biri. Ama bizim başımıza gelen sıkıntının aynı anda başkalarının da başına gelmesi bizim acılarımızı hafifletir, teselli bulur, hatta üzülmeyiz bile. Gerçek sıkıntılar tek başımıza yüklenmek zorunda kaldığımız sıkıntılardır.

Sıkıntılar paylaştıkça azalır, mutluluklar paylaştıkça çoğalır diye bir söz vardır. Kişinin sıkıntıyı tek başına kaldırması çok zor olacaktır. Ancak çevresinde aynı sıkıntıları yaşayan veya kendisi ile sıkıntısını paylaşan başkaları da varsa her şey çok daha katlanabilir bir hal alacaktır.

Elle Gelen Düğün Bayram Örnek Kompozisyon

Toplumun ıstıraplı günleri olduğu gibi sevinçli günleri de vardır. Bu âdeta değişmez bir kural gibidir.

Toplumdaki ıstırap veren olaylar ayrı ayrı kişileri ilgilendirdiği takdirde bu olayların acıları kişilere göre değişir. Kişiler, acıları nispetinde müteessirdir, acılan nispetinde dertlidir. Yapılan haksızlıklar kişileri ilgilendirir. Toplum böyle dert ve haksızlıklar için &#;Her koyun kendi bacağından asılır&#; atasözüyle sorumluluk paylarını kişilerin kendilerine yükler.

Toplumda yalnızca kişilerin kişisel çıkarları yönünden ıstırapları yanında genel mahiyetteki olaylardan doğan ve toplumun bazen bir bölümünü bazen de bütününü ilgilendiren ve kişilerin tüm çıkarlarını kısıtlayan ya da baltalayan ve bu yüzden de kişileri etkileyip ıstıraba sürükleyen olayların da oluştuğu çoktur.

Bu olaylar toplumun bir bölümünü ya da bütünüyle ilgili olduğu için duyulan acı genel nitelik kazanır. Bu genelleşme ıstırabı azaltır. Çıkarları zedelenenler: &#;Ne yapalım, yapılan haksızlık bir kişiyi değil, benim durumumda olanların tümünü ilgilendirmektedir. Sineye çekmekten başka yapılacak hiç bir şey yoktur.&#; der.

Böylece toplumun çoğunluğunu ilgilendiren meselelerde toplumun çıkarma uymanın geleneksel güzel bir örneğini vermiş oluruz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir