kombinin suyu neden düşer / One moment, please...

Kombinin Suyu Neden Düşer

kombinin suyu neden düşer

Kombideki Su basıncı Sürekli Düşüyor

Bu yazımızda sizlerekalorifer suyu eksiliyor şikayetinin çözümünü anlatacağız. Kombi ısınma ve sıcak su imkanını sunan elektronik bir su ısıtıcıdır. Sadece suyu ısıtmakla kalmaz, bu suyu kalorifer tesisatı ve peteklerde dolaştırarak ısınmamızı sağlar. Aynı zamanda elektrikli şofben gibi sıcak su imkanı da verir. Ancak şofbenler ısıttığı suyu depolarken, kombilerde depo yoktur, yani musluğu açtığımız anda sadece o an ısıtırlar. Özetle kombiler ani ısıtıcılardır diyebiliriz. Doğalgazla çalışan kombiler, eşanjör denilen parça sayesinde suyu anlık ısıtır. Birkaç saniye içinde çok yüksek ısılara çıkan eşanjör, suyu ısıtabilmek için bu şekilde çalışır. Tabi bu denli yüksek ısıya dayanabilmesinin sırrı da içinde sürekli su olmasıdır. İçinde su olmadan bu kadar ısınırsa, anında yanar ve delinir. İşte bu yüzden kombi içinde sürekli 1.5 veya 2.0 bar su olmalıdır. Suyun sürekli bu kadar basınçta olması kalorifer, yani ısınmak içinde gereklidir. Sistemde su olmazsa, devir daim yapılamaz kısacası her iki durumda da su şarttır. Eğer tesisatta ya da kombinin herhangi bir bölümünde bir kaçak varsa, kombi su bittiğinde delinmemesi için kendini otomatik olarak kapatır. Bu soruna kış ayına denk geldiyseniz, başınız büyük dertte demektir. Genellikle de kombinin en yoğun çalıştığı zaman yani kışın bu tür sorunlar oluşur.

Peki kombi basıncı neden düşer?

Bir çok nedeni olsa da en sık yaşanan durum kalorifer tesisatının bir yerden patlamasıdır. Yapılan tesisat bu sebeple çok önemlidir çünkü en ufak bir kaçakta, bir sürü parke veya fayans kırılıp ev tadilata girecektir. Böyle işlerde suyun nereden sızdığı bilinmediği için, yerini bulup tamir etmek bazen günlerce sürebilir. Tabi daire sahibi de bu durumdan son derece rahatsız olur. Kombi basıncı bazen içerisindeki denge kabının havasının bitmesi sonucu aşağı yukarı hareket eder  bu  dasürekli su eksilten kombi ise kesinlikle kaçak vardır. Kombi suyu eksilmesi kesinleştikten sonra, kombide ki arızanın giderilmesi gerekmektedir. Bar düşmesi hala devam ediyorsa kesin olarak anlamaktayız kalorifer tesisatında kaçak vardır.  Son yıllarda çıkan bir kimyasal sayesinde, bu problemi kafaya takmadan hallediyoruz. Hem de hiç bir yeri kırmadan, dökmeden. Kimyasal miktarı dairedeki tesisatın büyüklüğüne oranla hesaplanarak sisteme eklenir. Birkaç gün çalıştıktan sonra kaçakların hepsini kapatmış olur. İşte her şey bu kadar basit, sizin yapmanız gereken tek şey Anadolu Tesisatı aramak olacak.

Kaloriferde kaçak olduğu zaman bunu anlamamızın tek yolu kombideki basınç göstergesidir. Kaloriferdeki su normal su tesisatındaki gibi basınç olmadığı için kaçaklar fazla büyük olmaz. Alt komşumuzdan su akıyor diye şikayette duymayız genellikle. Ufak bir kaçak vardır ve bunu ilaçla kapatmak mümkündür. Tabi birde ilaçla kapatılamayacak kadar büyük olan kaçaklar vardır zamanında müdahale edilmediği için borunun sıcak ve soğuk su değişimlerinden etkilenerek kaçak biraz daha büyümüştür. Bu tip kaçakları da termal kamerayla yerini tespit edip o bölgenin onarımını yapmaktayız.Aşağıdaki resmide termal kamera ile kalorifer kaçağını nasıl bulduğumuza bakabilirsiniz.

Kombi sürekli su alıyor

Kalorifer sistemindeki arızalardan bir tanesi olan kombi su basıncı yükselmesi genelde çok rastlanmayan bir durumdur.Kalorifer tesisatında kaçakolması nedeniyle, kombideki su basıncının düşmesi normaldir, zaten herkes buna alışıktır fakat kombideki su basıncının yükselmesi gariptir. Bu durum da şu şekilde ortaya çıkar; Kombideki su doldurma vanası tam kapanmıyor veya tam sıkılmamıştır. Bu sebeple kombi su alır ve su basıncı yükselir. Kombi sürekli su alıyor ise nedeni işte tam olarak budur.

  • Kombi sürekli su eksiltiyor

Kombideki su eksiltmesi çoğu zaman anlaşılmaz ancak kombi arızaya geçince çağrılan servis bunu söyler. Sistemdeki su bittiği için kombi arızaya geçmiştir. Kombiler çok fazla su boşalmasına gerek kalmadan arızaya geçebilir. Örneğin 0.5 litre su kaybı kombinin kapanmasına yeter. Bu nedenle kombiyi kullanmazsınız. Çözümü ise artık çok basit, hiç bir yeri kırmadan uygulamış olduğumuz kimyasallar sayesinde, nerede kaçak varsa hepsi kapanır. Siz de kombinin sürekli su eksiltmesinden kurtulursunuz.

  • Kombi sürekli su akıtıyor, damlatıyor

Kombilerin altına damlayan sular için küçük kaplar konulduğunu sık sık görürüz. Sorunu çözmek yerine böyle önlemler almak, kombiye de ilerde zarar verebilir. Kombide olabilecek akıntılar, bağlantılarından veya çürümüş bir kısımdan kaynaklanır. Bağlantıların değişmesi veya çürük bir kısım varsa, gerekirse kombinin değişmesi sağlıklı olacaktır. Bazen su akıntılarının sebebi kombiye doldurulan fazla su da olabilir. Kombiler yüksek basınçtan zarar görmemek için, gelen fazla suyu altındaki otomatik tahliye vanasından dışarı atar. Böyle bir fazla basınç durumu varsa, damlamaya sebep olabilir.

  • Kombi tesisatında kaçak nasıl anlaşılır?

Genellikle kombi üzerindeki basıncın azalması ve kombinin arıza göstermesi ile birlikte açığa çıkan bu kaçaklar, çoğu zaman bir yerleri ıslatmaz. Şebeke suyundaki kaçaklar gibi sürekli basınçlı olmadıklarından, çok az bir kaçırmadan sonra basıncı düşer ve kaçak kesilir. Bu nedenle herhangi bir yerden su çıkmaz ve sızıntı belirtisi olmaz. Kalorifer tesisatındaki kaçağı anlamanın tek yolu kombideki su basıncına bakmak olacaktır.

Kalorifer tesisatında kaçak var

Kombinin basıncının sık sık düşmesiyle anlaşılan kaçakları kolayca tespit etmek için kombi basıncını belirli aralıklarla kontrol etmek gerekmektedir. Kombi tesisatında kaçak olduğu anlaşıldıktan sonra kaçak tamir kimyasalı kullanılarak kaçağın onarımı yapılabilir. Ancak unutmadan söylememiz gerekir ki kaçak tamir kimyasalı uygulanmadan evvel, kombi tesisat temizliği yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde kombi ve tesisat içinde biriken tortular kimyasal uygulaması sırasında yapışma eğilimi gösterecektir. Kombi kaçak tamir sıvısı nasıl uygulanır derseniz, öncelikle kalorifer tesisatının temizliği yapılır. Ardından sisteme belirli oranlarda kaçak tamir sıvısı eklenir. Bu kimyasal kaçak olan noktadan kendini dışarı verirken kristalleşerek kaçak olan bölümü kapatmaktadır. Kombinin su basıncının düşmesi nasıl engellenir, sorusunun cevabını vermiş olduk. Siz de sık sık kombiye su eklemek zorunda kalıyorsanız, kombi ve tesisatınızda kaçak kontrolü yapın. Anadolu Tesisat, kırmadan kalorifer kaçak tamiri yapan firma olarak size hizmet verebilen bir firmadır.

Kombi basıncı neden düşer? Su basıncı düştüğünde ne yapılmalı, nasıl düzeltilir?

  Bütün bir yıl boyunca en çok kullanılan beyaz eşyalar içerisinde kombi gelir. Özellikle kış aylarında büyük öneme sahip olan kombiler, belirli zaman aralıklarında basınç düşüklüğü yaşar. Bu basınç düşüklüğü eğer belli bir miktar ise o zaman çok önemli değildir. Ancak çok sık meydana geliyorsa o zaman çözüm yöntemleri ele almak önemlidir. 

Kombi Basıncı Neden Düşer?

 Kombi basıncı düşmesi ne temel nedenlerinden biri, kombinin tesisat kısmında herhangi bir sızıntı olmasıdır. Özellikle kombin herhangi bir noktasında küçücük bir çatlak dahi olsa, ciddi anlamda su sızıntısı meydana gelebilir. Bu da doğal olarak su basıncını düşürme durumunu ortaya çıkarabilir. Böyle durumlarda ısıtma sisteminde yer alan basınç, temiz su basıncından daha düşük olduğu vakit kombi basıncının düşüklüğünü anlamak kolay olmaz. 

Su Basıncı Düştüğünde Ne Yapılmalı?

 Kombi basıncı düşmesi ile beraber kombi kapanabilir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmamak için mutlaka su basıncının 1 barın üzerinde olması gerekmektedir. Eğer bu durum işe yaramıyor ise o vakit uzman bir servis bünyesinde destek almak büyük öneme sahiptir. Böylece yaşanabilecek olası problemlere karşı anında çözüm yöntemi üretilir. 

Su Basıncı Düştüğünde Nasıl Düzeltilir?

 Kombi üzerinden su basıncı düştüğü vakit ele alınması gereken birtakım çözüm yöntemleri bulunmaktadır. Örneğin kombinin alt kısmında bulunan bir vana ile kombiye su takviyesi yapılır. Böyle durumlarda bar basıncının 1,5 seviyelere gelmesine dikkat edilmelidir. Tabii bunun dışında servis üzerinden de yardım alınabilir ve olası problemleri karşı çözüm elde edilebilir. 

False

Kombinin Suyu Sürekli Eksiliyor

Kalorifer tesisatlarının zarar gördüğü durumlarda kombinin suyu eksilir ve sürekli kombiye su doldurmak zorunda kalırız. Eğer yeterli su sağlanamazsa kombide ciddi arızalar meydana gelebilmektedir. İleride yaşanabilecek problemleri önlemek için kombinin deposunda 1.5 bar derecesinde suyun bulunması gerekir.

Kombi su eksilmesinin 2 sebebi vardır, bunları sıralayacak olursak başlıca sebepleri;

1. Kombi içinde bulunan genleşme tankı diye adlandırdığımız içinde hava barındıran genleşme tankının havasında eksiklik olabilir.

2. Kombinin genleşme tankında bir problem yoksa bu durumda kalorifer tesisatında yani peteklere giden tesisatta kaçak olabilir.

kombi barı kaçta olmalı
kombi basıncı neden düşer su eksiltir
kombiden su eksiliyor

Kombide sıkıntı olup olmadığı anlayabilmek için hava tankının sibop kapağını ince bir tornavida ile kontrol ederiz hava geliyor ise tank ile alakalı olmadığını tespit etmiş oluruz hava yok ise kombi servisinden yardım alarak hava basılmasını sağlarız bu işi bir bisiklet pompası yardımıyla kendinizde yapabilirsiniz ancak kombi servisini çağırmanızı tavsiye etmekteyiz.

Kombilerde bariz bir su kaçağı olduğunu anlayabilmek için öncelikle açıkta olan tesisatı ve petek bağlantı noktalarını aynı zamanda kombi alt bağlantı noktaları da gözle kontrol edilir, buralarda oluşabilecek damlama ve sızıntılar da kombinin su eksilmesine sebep olabilir. Gözle yapılan kontrol çalışmasından sonra herhangi bir yerde sızıntı veya damlama yoksa o zaman parke veya fayans altında giden kısımlarda kaçak var demektir. Eskiden tesisatın geçtiği yerler kırılarak kaçak bulunurken artık kırma dökme olmadan cihazla tesisatlar kontrol edilmektedir.

Kalorifer tesisatında kaçak tespit edebilmek için öncelikle akustik cihaz ile tesisatınızı ölçer ardından herhangi bir su eksilmesi veya bar düşmesi ortaya çıkar ise dinleme cihazıyla tesisat komple ölçülür ve noktasal tespit yapılır. Günümüz teknolojisi ile termal kamera ve dinleme cihazla yardımı ile kaçaklar noktasal olarak bulunur ve sadece kaçak yeri kırılarak tamiratı yapılır.

Kalorifer tesisatında meydana gelen sıkıntıları önlemek için diğer yöntem de ilaç uygulamasıdır. Kombi basıncı yavaş bir şekilde düşüş gösterdiği zaman ilaçla kalorifer kaçağı kapatma yöntemi en etkili ve masrafsız olanıdır.

kalorifer kaçağı ilacı
kalorifer tesisatına ilaç uygulaması

Pro-tufist kalorifer kaçağı giderici kimyasalı kullanan ekibimiz, kalorifer tesisatı içerisinde meydana gelen sızıntıları kırmadan onarma özelliğine sahip özel kimyasal yapıya sahiptir. Kırma ve dökme işlemlerine gerek kalmadan yaşadığınız kombi su eksiltmesi, kombi bar düşmesi, kombi suyu eksiltmesi gibi problemler tamamen ortadan kaldırılır.

su kaçak tespiti onarımı
Su Kaçak Tespiti ve Onarımı

Kırmadan dökmeden son teknoloji su kaçağı tespit cihazlarımız ile su kaçaklarını tespit ediyoruz.

kameralı su kaçak tespiti
Kameralı Su Kaçak Tespiti

Kameralı su kaçak tespit cihazları ile pis su gider borularındaki kaçakları tespit ediyoruz.

kanal açma robotu
Robotla Tıkalı Pimaş Boru Açma

Kırmadan ve Dökmeden tıkanıklık açma robotlarımız ile pimaş gider tıkanıklıklarını açıyoruz.

kombi petek temizleme
Kombi ve Petek Temizleme

Kombi bakımı ve peteklerin makineli son teknoloji sistemler ile temizlik işlemlerini yapıyoruz.

klozet musluk montajı
Klozet / Musluk Montajı

Klozet montajı,lavabo montajı, klozet iç takım montajı hizmeti.

basınç düşürücü montajı
Basınç Düşürücü Montajı

Konut ve iş yerlerinize basınç düşürücü regülatör montaj hizmetini gerçekleştiriyoruz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız(6oylama, derecelendirme üzerinden; %80,00)

Kombi Basıncı Neden Düşer?

Kombiler konforlu yaşamın birer parçasıdır. Konforlu yaşamın sürdürülebilirliği kombilerin düzenli bakımlarına bağlıdır. Bakımların ihmal edilmesi, konforlu yaşamımızı sekteye uğratabilir.

Doğalgaz tadilat projesi
Doğalgaz tadilat projesi

Kombinin Suyu Neden Azalır?

Kombilerin çalışması; su, doğalgaz, elektrik üçlüsüne bağlıdır. Elektrik ve doğalgaz arka planda çalıştığı için sorun çıkarmaları çok nadir rastlanan durumdur. Ancak bu durum kombi suyu için geçerli değildir. Kombi çalıştığı süre boyunca suyu peteklere gönderir ve geri çeker. Tesisat sisteminde veya peteklerde bir sorun olduğunda sıkıntılar kendini göstermeye başlar. “kombinin suyu neden azalır?” diye sormaya başlarız. Kombi basıncı neden düşer, bunu ele alalım.

Belli Zamanlarda Kombi Basıncı Neden Düşer?

Kombi basıncı belli zamanlarda düşmesi olağan bir durumdur. Bu süre 2-3 ay gibi bir süre ve 0,5 bar gibi bir değerde olursa normaldir. Bu durum tesisat sistemi içindeki suyun buharlaşmasından meydana geliyordur. Kombi altındaki su takviye vanasını açarak su ilave edebilirsiniz.

Sürekli olarak kombi basıncı düşüyorsa bu normal bir durum değildir.

Kombi Su Eksiltmesinin Nedenleri

Yukarıdaki sorunlardan biri mevcutsa kombi sürekli su eksiltir. Kombi sürekli su eksiltmesi, kombi üstünde bulunan basınç göstergesinden belli olur.

Kalorifer tesisatında su kaçağı olması.

Kalorifer tesisatı sayesinde bütün kışı sıcak geçiririz. Kalorifer tesisatı içindeki sıcak su her defasında bütün petekleri dolaşarak, ısıyı peteklere aktarır. Ancak bazı durumlarda tesisat borularındaki bir arıza sonucu su borulardan dışarı çıkar.

Kalorifer tesisatı kaçağı, temiz su kaçağı gibi kendini hemen belli etmez. Bunun nedeni su miktarının az olması ve basıncın düşük olmasıdır. Kombi su basıncını, kombideki bar göstergesinin düşmesinden anlarız.

Kombi Su Basıncı Düşünce Ne Yapmalı?

Bu durum bir tesisat sorunudur. Kaçağın olduğu yerin tespit edilmesi gerekir. Eski dönemlerde olsa, kaçağın yerini bulmak için bütün ev inşaat alanına çevrilirdi. Neyse ki günümüzdeki teknoloji sayesinde böyle kaygıya kapılmamıza gerek yoktur. Firmamız, kalorifer tesisatı kaçaklarını tespit etmek için termal kamera kullanır. Termal kamera ile şap altından geçen tesisat boruları kontrol edilir. Termal kamera sayesinde, kalorifer tesisatındaki su kaçaklarını tespit aşamasında, hiç bir yere zarar verilmez. Kalorifer tesisatındaki kaçak tespit edildikten sonra, bölgesel tamirat yapılarak, oluşabilecek kırma işlemi minimum seviyeye indirilir. Yılların deneyimi ve uzman kadrosu ile müşteri memnuniyetini ön planda tutan firmamızı arayarak servis kaydı oluşturabilirsiniz.

genleşme tankı

Genleşme Tankının Arızalı Olması

Her kombide genleşme tankı bulunur. Fizik kurallarına göre, su ısınınca basıncı artar. Kombilerdeki sıcak su içinde bu kural geçerlidir. Sıcak suyun basıncının artmasını genleşme tankı engeller. Genleşme tankı olmasaydı, petekler ısındığında kombinin bar göstergesi yükselirdi, soğuduğu zamanda düşerdi.

Kombi su eksiltme nedenlerinden biride genleşme tankında meydana gelen bir arıza olabilir. Kombi çalışırken basınç yükseliyorsa, kapalı olduğunda da basınç düşüyorsa genleşme tankındaki bir arızadan kaynaklanan bir durumdur.

Teknik servisi çağırarak genleşme tankını kontrol etmelerini isteyebilirsiniz. Genleşme tankının tamir edilmesinden sonra bu sorun düzelecektir.

Bar Göstergesinin Arızalı Olması

Bar göstergesi; kalorifer tesisatı içindeki suyun basıncını gösteren, analog veya dijital sayaçlardır. Bazen kombi su eksiltmesi olarak görünen ancak, bar göstergesinin bozuk olmasından kaynaklanan durumlar oluşabilir. Bu durumda yapmanız gereken, teknik servisi çağırıp bar göstergesinin tamir edilmesini sağlamanızdır.

Kombi Basıncının Yükselmesi

Kombi basıncı ile ilgili olarak en sık karşılaşılan durumlardan biri kombinin su eksiltmesidir. Ancak bazı istisnai durumlarda kombi basıncının yükselmesi söz konusu olabilir. Pek sık karşılaşılmayan bu durumun nedeni genelde kombi su takviye vanasının arızalı olmasından kaynaklanır. Musluk arızalı olduğu için, kapalı olduğunu sandığınız takviye musluğu kombiye su vermeye devam eder. Kombi yetkili servisini çağırarak musluğu tamir ettirebilirsiniz.

kombi basıncı düşerse ne olur
kombi basıncı

Kombi Basıncı Düşerse Ne Olur?

“Kombi su basıncı neden düşüyor?” sorusunun cevabını verdikten sonra, “kombinin su basıncı düşerse ne olur?” sorunu cevaplayalım. Hepimizin bildiği gibi kombiler elektronik cihazlardır. Elektronik cihazlar oldukları için olabilecek aksaklıklara karşı güvenlik tedbirleri alınmıştır.

Kombi basıncının düşmesi durumunda kombi arıza kodu verir. Kombi arıza kodu verdikten sonra çalışmayı durdurur. Kombinin su basıncının düştüğünü fark etmezseniz bile, arıza kodu sayesinde bir sorun çıkmaz.

Bu durumda, kombi su takviye vanasını açarak kombiye su vermelisiniz. Bar göstergesi 1,5 – 2 bar arasına geldikten sonra vanayı kapatıp kombiyi tekrar çalıştırabilirsiniz.

Kombi Basıncı Yükselirse Ne Olur?

Kombi basıncının yükselmesi sizi korkutmasın. Kombi imalatçıları bu sorunun meydana gelmesi durumunda gerekli güvenlik tedbirlerini almışlardır.

Kombi basıncı belli bir seviyeye kadar yükseldikten sonra, kombi altında bulunan su tahliye hortumu fazla suyu tahliye eder. Tahliye hortumu sayesinde, kalorifer tesisatı yüksek basınçtan dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklardan etkilenmez.

Kombi bakımını her yıl eylül – ekim ayında yaptırmalısınız. Böylece kombinizin ömrünü uzatmış olursunuz.

Biz Kalorifer Tesisat Kaçaklarını Nasıl Buluyoruz?

Firmamız tesisat kaçakları konusunda yılların deneyimine sahiptir. Uzman ekiplerle, teknolojik cihazlar yardımı ile evinize veya iş yerinize zarar vermeyecek bir şekilde kalorifer tesisat kaçaklarını tespit edip, onarıyoruz. Peki, kırmadan bu işlemi nasıl yapıyoruz?

Yaptığımız işlem süreci boyunca evin veya iş yerinin hiçbir yerini kırmıyoruz. Özel kimyasal sayesinde tadilat gerektirmeden onarım gerçekleşir. Böylece hem ekonomik hem de kısa sürede sorununuz çözülmüş olur. Konu hakkında detaylı bilgi almak için firmamızı arayabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır