elle kuyu açma burgusu / Diğer Tarım Makineleri PEKCAN MAKİNA Satılık Elle Kuyu Açma Aparatı

Elle Kuyu Açma Burgusu

elle kuyu açma burgusu

Kendin yap su kuyusu: etkili sondaj yöntemleri. Ekipmansız su için kuyu nasıl delinir

Kendi elinizle bir kuyu nasıl delinir? Üç delme yöntemine genel bakış

Güvenliğinizi sağlamak için kasıtlı bir karar verdiyseniz, banliyö bölgesi su, kuyu kullanmak en iyisidir. Kuyular kendi başınıza delinebilir ve bunu yapmak istiyorsanız, bu makale kullanışlı olacaktır. Ancak daha iyi kurulum su temini sistemleri, önemli deneyim ve bilgi gerektirdiğinden uzmanlara emanet edilmelidir.

Kuyu için yer seçimi

Başlangıç ​​olarak, gelecek için doğru yeri seçmeli ve mümkün olduğunca verimli hale getirmeliyiz. Sitenin, belirli işaretlerin olduğu sığ bir akifere sahip olup olmadığını belirlememiz gerekiyor.

Sahada bulunan sığ bir akiferin belirtileri

  1. Sitenin belirli bir bölgesinde, tercih eden birçok bitki birikmiştir. yüksek nem.
  2. Akşamları, artan miktarda bitki örtüsü olan bölgelerde sis ve çiy birikir ve kış zamanı karda çözülmüş yamalar oluşur.
  3. gidiyor çok sayıda sivrisinekler ve diğer böcekler. Ayrıca kedilerin derin suların üzerinde bulunan yerlerde dinlenmeyi tercih ettiğine inanılmaktadır.

Bu işaretlerden en az biri fark edildiyse, kuyuyu açmaya güvenle devam edebilirsiniz. Bütün bunlar elbette çoğunlukla halk işaretleridir; jeolojik bir çalışma derin suları tanımlamanın daha etkili bir yoludur.

Halk "derin suları tespit etme yöntemi

Delme işlemi sırasında gerekli olacak aletler

Hemen tüm aletlerin kendi ellerinizle yapılamayacağı, bazılarının satın alınması gerekeceği konusunda bir rezervasyon yapacağız. Örneğin bir matkap yapmayı başarırsak, kalitesi şüpheli olacaktır, çünkü standart fabrika matkapları yüksek mukavemetli sertleştirilmiş çelikten yapılmıştır.

İş yerinde ihtiyacımız olacak:

  • Derrick;
  • Bağlantı için kaplinlerin takıldığı delme kolonu;
  • Matkap kafası;
  • panolar;
  • İp;
  • Filtre.

Sondaj kulesi, Ø15 santimetre kalınlığındaki kalın kütüklerden kendi ellerinizle monte edebileceğiniz bir tür tripoddur. İkisi arasına, matkap sütununu bir iple astığımız bir vinç takıyoruz. Kolon, kaplinler ve dişlerle birbirine bağlanan çubuklardan oluşan bir yapıdır. Toplamda 6 çubuk olmalı, uzunlukları 1,5 ila 3 metre arasındadır.

Levhalar, çukurun duvarlarının parçalanmaması için bizim için faydalı olacaktır (daha sonra ne olduğunu konuşacağız). Matkap kafaları Çeşitli türler ve toprağın cinsine göre uygulanır. Bir kuyu delme yöntemine kadar çok şey bu tipe bağlıdır.

Matkap kafaları türleri

Matkap kafaları aşağıdaki türler:

  1. sert kayaları ayırmak için kullanılan bir keski;
  2. kazıyıcı - ucun çalıştırılmasından sonra kalan toprağı temizler (bailer ile gevşek toprağı da delebilirsiniz);
  3. kum ve kil için kullanılan bir kaşık;
  4. toprakta çakıl varsa bir bobine ihtiyaç duyulacaktır;
  5. serpantin ile kaşık.

Aletleri seçtik, doğrudan delmeye geçiyoruz.

Halat delme teknolojisi

Şok ipi yöntemi sondaj aşağıdaki aşamalardan oluşur.

Aşama 1.Ön talimat. Çalışmaya başlamadan önce, kuyunun optimal derinliğinin 7-10 metre olduğunu anlamalıyız. Kendi başınıza 20 metreden fazla sondaj yapamazsınız, eğer yeraltı suyu daha derinse, o zaman kesinlikle uzmanlar sondaj yapmalıdır.

Önemli! Her durumda kendi başınıza kuyu açmak imkansızdır, çünkü bunun için en az iki asistana ihtiyaç duyulacaktır.

2. aşama.Çukuru (dikdörtgen "kutu") kuyunun yerleştirileceği yere hizalayın. Çukurun boyutları 2x1.5x1.5 m olmalıdır ve dengesiz üst toprak katmanlarının parçalanmaması için gereklidir. Tahtaları alıyoruz ve çukurun duvarlarının astarını yapıyoruz.

Sahne 3. Tripod'u sondaj sahasına monte ediyoruz. Güvenli bir şekilde sabitliyoruz, ardından matkap sütununu deliğe yerleştirip çubuğu döndürüyoruz. Delme işlemi başladı. Her 60-70 santimetrede bir kolonu yapışan topraktan temizliyoruz.

4. Aşama Akifere ulaştığımızda sondaj kolonu dışarı çekilmeli, bunun yerine filtre indirilmelidir. Filtreyi mutlaka kullanacağız aksi takdirde su pompası kısa sürede kullanılmaz hale gelecektir. Kuyu duvarları ile filtre arasında oluşan boşluklar kumla kapatılır. Ardından, içinden suyun yükseleceği borular yerleştirir ve çukurun duvarlarını sökeriz. Kuyuyu dolduruyoruz.

Aşama 5. Tüm kuyunun "çekirdeği" olacak bir su pompası kuruyoruz. Dışa doğru, çok çekici görünmeyecek, bu yüzden onu bir çeşit süs ile dekore etmeniz tavsiye edilir. dekoratif unsur, örneğin, bir gölgelik.

Bu sayede 20 metreye kadar kuyu açabiliyoruz. Böyle bir derinlikte bulunan su, defalarca doğal filtrasyondan geçmiştir, temiz ve yumuşak olacaktır.

Kuyu boruları ve filtre

Kuyu filtresi aynı önemli detay pompa gibi. Ayırmak aşağıdaki türler filtreler:

Çalışma sırasında, filtrenin boru hattına kir girmesini önleyecek çakılla doldurulması arzu edilir. Bir filtre seçerken aşağıdaki parametrelere dikkat etmeliyiz:


Su kaldırma için boru düzenleme seçenekleri

  1. Gıda olarak su tüketilmesi planlanıyorsa, korozyona uğramayan plastik kullanılmalıdır. Finansman izin veriyorsa, daha pahalı emaye çelik borular satın alabilirsiniz.
  2. Kuyu ekonomik amaçlıysa, soket, ince duvarlı veya dişli borular kullanabiliriz.

Bir pompa kullanarak bir kuyu delmek

Derinlik ise bu yöntem mükemmeldir. yeraltı suyu 10 metreyi geçmez. Bir öncekinden daha az etkili değildir.

Aşama 1. Gevşek ve dengesiz üst toprak katmanlarını çıkarmak için 1,5 metre derinliğinde bir çukur kazıyoruz. Böyle bir çukurun alanı yaklaşık 1 metrekare olmalıdır. Çalışmaya uygun olması için duvarlarını tahtalarla döşeriz.

2. aşama.Çelik bir boru alıyoruz ve bir ucunu demir testeresi gibi dişlerle kesiyoruz. Dişleri büküyoruz farklı taraflar. Diğer ucunda borulara bağlantı için bir iplik yapıyoruz. Ardından, kelepçeleri kullanarak boruyu dikey tutabilmeniz için tutamaçlarla donatıyoruz. Kalan borularda da iplik yapıyoruz, ancak her iki tarafta. Her boru yaklaşık 3 metre uzunluğunda olmalıdır.

Sahne 3. Su ile doldurulmuş en az iki yüz litrelik önceden hazırlanmış bir kap, bir su pompası alıyoruz orta güç, ayrıca çukurun dibine ulaşacak bir hortum. Tüm borular Ø12 cm, mümkünse daha fazla olmalıdır.

Önemli! Bu prosedür de aşırıya kaçmaz, en az bir asistanınız olmalıdır.

4. Aşama Boruyu çukura mümkün olan maksimum derinliğe sokarız. Pompayı açıyoruz. Suyun basıncı borunun altındaki toprağı aşındıracak ve yavaş yavaş batacaktır. Borunun aynı anda sürekli olarak döndürülmesi arzu edilir.

Aşama 5. Su borudan taşacaktır, ancak bir elekten süzülerek tekrar kullanılabilir. Boru tamamen derinleştiğinde bir sonrakini ona takıyoruz ve akifere ulaşana kadar çalışmaya devam ediyoruz. Ardından levhaları çıkarıp deliği gömüyoruz ve borunun ucuna bir kapak takıyoruz ki bu sayede sisteme pislik girmesini önlüyoruz.

Bu bir kuyuyu delmenin en kolay yolu, ancak başkaları da var.

Ekonomik amaçlar için sığ bir kuyu

Örneğin bir bahçeyi sulamak için suya ihtiyaç duyulursa, bunun için geleneksel bir el matkabı kullanılarak bir kuyu yapılabilir. Tek koşul şu ki üst seviye yeraltı suyu yüzeyden en fazla üç metre uzakta olmalıdır. El matkabının uzunluğu yeterli değilse, takviye çubukları veya küçük metal borular ile inşa ederiz. f nasıl kurulur , yazımızda okuyabilirsiniz.

Matkabın sapına yapışan ek bir yük ile dünyanın en sert katmanlarından geçiyoruz. Böylece ellerdeki yük daha az olacaktır.

Önemli! Bu tür kuyulardan çıkarılan su, doğal filtrasyondan geçmediği için içmeye uygun değildir!

Delme sırasında dallar veya kökler gelirse, bunları daha önce uzun bir demir çubuğa bağlı bir balta ile keseriz. Yaklaşık iki metre sonra, ıslak kum gelmeye başlayacak, bu nedenle her 10 santimetrede bir matkap, temizlik için dışarı çekilmelidir, aksi takdirde cihazı kırabiliriz.

Kum mavimsi bir renk aldığında, neredeyse oradayız demektir. İlk su göründüğünde, matkap artık kullanılamaz, çünkü artık hiçbir şey vermeyecektir - sıvı toprak bıçaklara tutunmayacaktır. Sadece muhafaza borusunu yerleştirmemiz gerekiyor - sığ bir kuyu hazır!

Suyu kaldırmak için geleneksel bir elektrikli pompa kullanacağız.

Sonuç olarak

Endüstriyel matkaplar ölçeklerinde dikkat çekicidir, bu yüzden kendi ellerimizle kuyu delme fikri bize aptalca ve uygulanamaz görünüyor. Ancak, makaleyi okuyanlarınız, bunun, hafifçe söylemek gerekirse, bir abartı olduğunu zaten biliyorlar. Tek ihtiyacımız olan bir delme aleti, Ilave malzemeler, biraz beceri ve tabii ki sabır.

Elle delme kuyular - bu, bir su temini kaynağı düzenleme sürecinin en çok zaman alan çeşididir. Bununla birlikte, tüm iş, bunun düşük maliyeti ile dengelenir. teknolojik süreç. Aynı zamanda, sadece işlemin kendisi değil, aynı zamanda manuel delme sırasında kullanılan alet de ucuzdur.

Bu nedenle, ekonomik ev sahipleri arasında "manuel" teknolojiler büyük talep görmektedir. Ve bu yazıda, bu teknolojinin hem teknik hem de organizasyonel bileşenlerine değinerek, su kuyularının manuel olarak delinmesini ele alacağız.

Sondaj yapmaya başlamadan önce gelecekteki kuyunun yerini belirlemek gerekir. Bütçe tahminlerine odaklandığımız için, uzman şirketlerden gelen arama hizmetleri hariçtir. Kuyu için kendimiz bir yer bulacağız.

Bunu yapmak için, suyu herhangi bir yerden "çeken" basit ve ucuz bir malzeme - silika jeli stoklamanız gerekir.

Silika jel kullanarak su araması şu şekilde yapılır:

  • Umut verici yerlerde (temelden 5 metre ve septik tanktan 25-30 metre uzaklıkta), 1,5 metre derinliğe kadar çukurlar açılır. Toprak işleri için bir araç olarak, kuyuları delmek için en basit el matkabını kullanabilirsiniz.
  • Çukurlara önceden tartılmış bir silika jel kısmı yerleştirilir. Ayrıca, bu malzeme bir kumaş torba içinde bir mini kuyuya daldırılır.
  • 24 saat sonra neme doymuş madde torbadan çıkarılır ve tekrar tartılır.

Ve silika jelin en ağır kısmı, en yüksek toprak nemine sahip yeri gösterecektir. Tam teşekküllü bir kuyuya dönüşeceğimiz bu çukur.

Kuyuların manuel olarak delinmesi için aletler

En umut verici çukurun sahasında bir kuyu açmaya devam etmek için aşağıdaki araçlara ihtiyacımız var:

  • Burgu - toprağı ezen veya ezilmiş atıkları yüzeye "yükselten" şarap bıçaklarına sahip bir çubuk. İmalatın karmaşıklığı nedeniyle, burgu, istenen çapta basit bir buz matkabı ile değiştirilebilir.
  • Kapı, burgu üzerine sabitlenmiş yatay bir çubuktur. Kapıyı döndürerek, torku burguya ileterek delme işlemini gerçekleştiririz.
  • kafa - arayüzü kapı ile düzenlemek için burgu çubuğuna monte edilmiş bir adaptör.

Ayrıca, ayrıca ihtiyacımız olacak yardımcı ekipman, yani:

  • Bir dizi yedek çubuk - burguyu uzatmak için onlara ihtiyacınız olacak.
  • Tripod - delme noktasının üzerine monte edilmiş üç kütük veya metal borudan oluşan bir yapı.
  • En basit blok - tripodun altına asılacak. Muhafaza borularının montajı sırasında ihtiyaç duyulacaktır.
  • Vinç - yardımı ile burgu ve muhafaza borularını kuyuya indireceğiz (ve gerekirse yükselteceğiz).
  • Polimer veya asbestli çimento kaplama boruları - kuyu duvarlarını çökmeden güçlendirmek için kullanışlıdırlar.

Tripodu monte ettikten ve yukarıda açıklanan tüm araçları hazırladıktan sonra, kuyunun kendisinin düzenlenmesine geçebilirsiniz.

Kendi elinizle bir kuyu nasıl delinir: sürece genel bakış

Tipik bir kuyu delme işlemi çoğu durumda aşağıdaki kurallara göre düzenlenir:

  • İlk olarak, delmeden önce kılavuz deliği donatmanız gerekir. Bizim durumumuzda bu, bir torba silika jeli batırdığımız bir test kuyusu olacak.
  • İkinci olarak, test çukuru dikeyden minimum sapma ile donatılmalıdır. Aksi takdirde, ana kuyu yana doğru "ayrılacaktır", bu da daha sonra muhafaza borularının ve basınçlı ekipmanın kurulumunu zorlaştıracaktır.
  • Üçüncüsü, muhafaza borularını hemen kurmak daha iyidir. Aksi takdirde, madenin duvarları, burgunun sürekli yukarı / aşağı hareketine dayanamayacak ve en uygunsuz anda çökecektir.

Ayrıca şantiyede yeterli sayıda yedek çubuk ve muhafaza borusu biriktirilmelidir. Ayrıca, kalıpların hacimleri madenin beklenen derinliğine göre hesaplanır. Ve çoğu durumda, "manuel" şaft 10-12 metre işaretinin altına düşmez.

Bu kurallardan hareketle, kuyuların sondajı manuel olarak, çoğu durumda şu şekilde olur:

  • Burgu bir test kuyusuna daldırılır, üzerine başlı bir halka takılır ve aletin konumu en basit hidrolik seviye kullanılarak ortalanır.
  • Delme işlemi, matkabı yerden çıkarmak için kapıyı derinleştirmek için saat yönünde veya saat yönünün tersine çeviren bir çift kişi tarafından gerçekleştirilir. Üçüncü kişi, çubuğun dikeyden sapmasını izler ve burgu derinleştikçe bunu artırır. Ayrıca kuyuya boru daldırmakla da uğraşmaktadır.
  • Delme işlemi buna göre yapılır. aşağıdaki şema- matkap (burgu) 4-5 tur için zemine vidalanır, daha sonra burgu yaprakları arasındaki tüm boşluğu tıkayan toprağı çıkarmak için alet şafttan çıkarılır (çubuk tarafından çekilir) vinç kullanarak). Ardından 4-5 turluk yeni bir döngü ve yeni bir ekstraksiyon. Ve böylece, planlanan derinliğe ulaşana kadar.
  • Çubuğun uzatılması kullanılarak gerçekleştirilir Dişli bağlantı veya dil ve oluk bağlantısına yerleştirilmiş bir çelik çubuk. Son seçenek- hız açısından tercih edilir, ancak doğruluk için bir tehdit oluşturur. Bu nedenle direğin düşeyini oluşturduktan sonra en azından bir süre kontrol edilmelidir.
  • İlk bölüm muhafaza borusu(birincil filtrasyon için gerekli perforasyon ile) "filtre" uzunluğunun yarısına eşit bir işarete kadar derinleştirildikten sonra kuyuya daldırılır. Ayrıca borunun çapı vidanın çapından biraz daha büyük olacaktır. Bu nedenle, daldırma biraz çaba gerektirir. Boru tamamen kuyuya girdikten sonra bir sonraki bölüm üzerine vidalanır ve bu şekilde devam eder. Bu nedenle, bir kuyuyu manuel olarak düzenlerken, kısa gövde uzunlukları kullanılır. Sonuçta, uzun bölümler delme işlemine müdahale ederek kapıyla çalışmayı zorlaştıracaktır.

Sondaj işlemi, ilk akifere çıkış sinyalini veren, toprak yerine çok sıvı çamurun kuyudan "çıkarılması" durumunda sona erer. Daha sonra kuyuya bir dip filtre (çakıl yatağı) sokulur ve kaynak pompalanır.

Alternatif çözüm - biraz delme

Bir buz matkabı ile manuel olarak kuyu delmek çok uzun ve zahmetli bir işlemdir, ayrıca sadece yumuşak topraklarda mümkündür. Bu nedenle, bütçe izin veriyorsa, bir buz matkabı yerine, aynı değiştirilebilir çubuklara sabitlenmiş standart bir matkap ucu kullanmak daha iyidir.

Bu durumda tork jeneratörleri aynı kapı olacaktır ve kapı ile çubuğun taç ile bağlantısı aynı kafa kullanılarak donatılabilir. Sonuç olarak, işin genel emek yoğunluğu azalır ve delme hızı artar.

Ayrıca, kuyu manuel olarak açılmadan önce kuyuya yüksek konsantrasyonlu bir kil çözeltisi eklenirse, madeni düzenleme süreci kaynak gidecek daha hızlı.

Tabii ki, bu teknik sadece karmaşık hidrolik sondaj teknolojisinin aşamalarını kopyalar, ancak böyle bir hareket yine de bir miktar rahatlamayı garanti eder.

Delme tekniğinin kendisi aynı zamanda değişmeden kalır: tacı toprağa kazarız, bir vinçle çıkarırız, toprağı iç boşluktan çıkarırız (balyozla) ve her şey yeniden başlar.

Çoğunluk kır evleri genelden çok uzak su şebekeleri ve su almanın tek yolu kendi kaynağınızı ayarlamaktır. Özel bir kulübenin özerk su temini, bir kuyu kazılarak veya bir kuyu yaratılarak çözülür. Her iki yöntem de önemli ölçüde fiziksel güç harcaması gerektirir ve Para. emin olmak için kaliteli sonuç, ev sahipleri, alanda deneyime sahip özel ekipmana sahip profesyonelleri iş yapmaya davet eder, ancak kendi ellerinizle su kuyuları açmak da mümkündür.

İlk olarak, elle su kuyusu açma olasılığına karar vermelisiniz. Akiferin büyük derinliğinin yanı sıra topraktaki çok sert katmanların ciddi bir engel olabileceği ve sizi böyle bir girişimden vazgeçmeye zorlayabileceği açıktır. Komşularınızın zaten sahip olduğu kaynaklardan sitedeki jeolojik durumu önceden öğrenmek en kolay yoldur. Suyu hangi derinlikten pompaladıklarını, toprak işlerini nasıl yaptıklarını anlamak gerekir. Büyük fotoğraf netleşecek, ancak iş ilerledikçe, ayarlamaların daha sonra yapılması gerekecek, çünkü toprak katmanları kesinlikle eşit bir şekilde uzanmıyor ve hata daha büyük, kontrol kuyusu veya kuyusu ne kadar uzaktaysa.

20 metre veya daha fazla ufka sahip birçok geliştirici artık kullanmaya cesaret edemiyor el aletleri, insanların 50-60 metrelik derinliklerle başa çıktığı örnekler olmasına rağmen (daha fazla tasarruf elde edilir, çünkü batma fiyatları müşteriye göre belirlenir). koşu metre). Aynı zamanda, fiyatı ortalama bir kuyu delme maliyetiyle neredeyse karşılaştırılabilir olan, bir elektrik motoruyla çalıştırılan küçük sondaj kuleleri artık satışta. Kimse cihazı daha sonra kiralamak veya kurulumu kullanarak sipariş vermek için kuyu açma zahmetine girmez.

Özel bir evin su temini için kaynak seçenekleri

Kuyu tipi seçimi

AT bu durum En kritik parametre akiferin seviyesidir. Örneğin, su 8 metreye kadar bir derinlikte ise, normal olarak sağlanan tahrikli bir kuyu iğnesi ("Habeş kuyusu" olarak adlandırılır) yapmak mümkündür. yüzey pompası. Nispeten ince (örneğin inç) bir çelik borunun zemine önceden delinmesi veya doğrudan sürülmesiyle gerçekleştirilir.

Akiferler aşağıdaysa, o zaman pompa ekipmanı zaten suyu eve güç sağlamak için gerekli yüksekliğe çıkarabilecek bir dalgıç ihtiyacınız olacak. Buna göre, her durumda, manuel olarak bir kuyu açmanız gerekecek ve montaj yapabilmeniz için boru geçişinin net çapı en az 80 mm olmalıdır. dalgıç pompa 3 inç veya 100-110 mm - 4 inçlik bir ünite için. Muhafaza borularının duvarlarının kalınlığı (plastik borular için yaklaşık 5-8 mm'dir) ve kolonun sorunsuz montajı için bir miktar boşluk göz önüne alındığında, 20-30 mm daha fazla delmeniz gerekir. Bu göstergeye göre, ekipman seçilir.

Kaynaklar otonom su temini Kum ve artezyen (kireçtaşı için) kuyularına bölmek gelenekseldir. İlkleri 15 yıla kadar çalıştırılır ve saatte yaklaşık 1,5 metreküp su üretir. Derinlikleri 15 ila 40 metredir, bu da işi kendiniz yapmanıza izin verir, ancak onlar için dikkatlice bir yer seçmenizi sağlar. Derinlerde artezyen kuyusu su daha temiz, kaynak olmadan çalışabilir elden geçirmek 50 yıla kadar veya daha fazla, performansı çok daha yüksektir.

Motorlu bir matkapla bir kuyunun vidalı delinmesi

Kendi elinizle kuyu açmanın ana aşamaları

kendi kendine düzenleme kuyular neredeyse her zaman suyun sığ bir kum yatağından üretileceğini varsayar. Bu nedenle, drenaj kanalları veya septik tanklar gibi toprak kirliliği kaynaklarından mümkün olduğunca uzağa gitmek gerekir. Penetrasyon derinliğini azaltmak için, özellikle bir eğimde ise, sahadaki en alçak yeri seçmek mantıklıdır.

Bir kuyuyu manuel olarak delmeden önce, çalışma alanında bir çukur açılması tavsiye edilir, bu sayede gevşek zemin operasyon sırasında yüze dağılmayacaktır. Alandaki boyutları yaklaşık 2 X 2 metre ve derinlik - 1 metreye kadar olmalıdır. Bazen eğimi güçlendirmek için bir tür kalıp gerekebilir.

Burgu veya delme aletinin toprakla birlikte kaldırılmasını kolaylaştırmak için, kuyunun üzerine haddelenmiş metal veya keresteden bir tripod (veya başka bir çerçeve uzamsal yapısı) monte edilir. Tripodlarda, bloklara ek olarak, kabloyu gevşetmek için genellikle bir vinç veya vinç kurulur.

Spiral elemanlı bir sondaj dizisinin kullanılması, yumuşak topraklarda verimliliği artırmanıza olanak tanır

kuyu sondajı

Herşey bilinen teknolojiler kendin yap kuyusu sondajı iki ana yöntemden birini ifade eder:

Birincisi yumuşak kaya için, ikincisi kayalık için iyidir. Her iki durumda da, sondaj sırasında kuyuya bir miktar sıvı dökmek bazen mantıklı olsa da, iş genellikle pompa tarafından sağlanan su kullanılmadan yapılır. birçok fabrika ve doğaçlama tasarımlar sondaj aletleri ve bobinler, bir veya başka bir model, belirli bir toprak türü ile az çok etkili olacaktır.

Burgu yöntemi, nispeten sığ derinlikte bir kuyu yapılması planlandığında ve toprakta geniş katı kapanımlar yoksa kullanılır. Ana çalışma ekipmanı olarak burada bir matkap kullanılır - sonunda kesme kenarları olan metal bir burgu. İki kişi aleti döndürüyor, bıçaklar yeri kesiyor ve gevşetiyor. Spiral metal bıçaklarda atık malzeme çalışma alanı. Saplı çubuk zemin seviyesine indirildiğinde matkap kuyudan çıkarılır ve kangal zeminden temizlenir. Daha sonra sondaj dizisi ek bir çubuk ile uzatılır ve sondaj devam eder.

darbe yöntemi sonunda metal "dişleri" olan, kablolar vasıtasıyla kuyuya kaldırılan ve düşürülen içi boş bir delme aletinin (bailer) kullanımına dayanmaktadır. Birkaç darbeden sonra, kazan, ezilmiş kayanın teknolojik bir delikten dışarı itildiği yüzeye çıkar. Darbeli halat delme, oldukça yoğun topraklarda büyük derinliklere ulaşmanıza ve kendi ellerinizle kuyu açmanıza izin verirken, yumuşak kayada bu yöntem o kadar pratik değildir.

Paslanmaz çelik veya PVC ağ kullanılarak gövde filtre tasarımı

Su alımının düzenlenmesi

Akifer geçildiğinde ve ekipman suya dayanıklı katmana ulaştığında sondaj durur. Zemine bir muhafaza borusu yerleştirilir - battıkça, bir iplik yardımıyla kademeli olarak bölümler halinde birikir. Aynı zamanda, ilk bölüm bir öğütücü ile yaklaşık bir metre kesilir veya 3-7 santimetre artışlarla ve 5-25 mm çapında bir matkapla (aşağıda ne tür bir kaya olduğuna bağlı olarak) delikler açılır. : kum, kırıntılı kalıntılar veya kil). Borunun delikli kısmı, tel veya kendinden kılavuzlu vidalarla yerine sabitlenen paslanmaz çelik galon dokuma bir ağ ile sarılır. Muhafaza borusunun montajından sonra kuyu ile arasındaki boşluk ince çakıl ile doldurulur. Üzerinde son aşama pompanın montajı ve kafanın montajı.

Boru ve kuyu arasında bir drenaj boşluğunun oluşturulması

Bir kuyuyu manuel olarak delmeye karar verenlerin çoğu, görevle başa çıkmayı başardı ve çok para biriktirebildi. Bununla birlikte, zor jeolojik koşullar altında mekanizasyon olmadan yapmanın imkansız olduğu anlaşılmalıdır, bu nedenle, her birinde özel durum başarı şansını ayık bir şekilde değerlendirmek gerekir.

Video: manuel olarak kuyu nasıl delinir

Malzemeyi size e-posta ile göndereceğiz

B bütçe üretim seçeneği çevrimdışı kaynak su temini, birkaç kişi için ekipmansız bir kuyudur. mevcut teknolojiler. Bu, bir sondaj kulesi kiralamadan yapmanın yollarını ifade eder. Ancak, ev sahibi yine de bazı ekipman ve araçlara ihtiyaç duyacaktır.

Kendin yap ekipmanı olmadan kuyu yapmak

Cihazın amacı, nüansları

Kuyuya kıyasla, kuyu daha küçük boyutlara sahiptir ve sitenin çalışma alanından tasarruf etmenizi sağlar. Kaynağın ağzı çok daha kolay kapatılır, yağış ve kir içeri girmez. Çok miktarda toprağı çıkarmaya gerek yok, şantiyeden çıkarın.


Ekipmansız kendi ellerinizle çeşitli şekillerde bir kuyu inşa ediliyor:

  • toprağı suyla yıkayarak;
  • el matkabı burgu ile kaya çıkarma;

  • ya da ev yapımı bir cihazın kazanı.


En ekonomik yöntem, toprağın hiç çıkarılmadığı Habeş kuyusudur. İstiflenebilir borular tıkandığında toprak sıkıştırılır, kolon çalışır hale gelir ve su, basınç hattına bunun içinden girer.

İmalat yöntemleri, malzemeler, araçlar

Bu teknolojileri kullanarak ekipmansız kendi ellerinizle kuyu yapmak için çeşitli alet ve malzemelere ihtiyacınız olacak. Aşağıda, su alım kaynaklarının tasarımlarının bütçesi, artıları ve eksileri ele alınacaktır.

Manuel burgu

Klasik delmeyi seçerken, burgu veya çıkarılabilir bıçaklı bir el aleti satın almanız gerekecektir. Teknoloji operasyonlardan oluşur:

  • delme - bir el matkabının yüksekliği, üst suyun ufkuna bile ulaşılmasına izin vermez, bu nedenle, 1 - 1,5 m derinleşmeden sonra, bir sonraki bölümde çubuk artar;

  • yıkama - genellikle 2 - 3 kova çok fazla pompalanır kirli su, daha sonra kumlu 1-2 küp sıvı gelir, ardından kalite normalleşir;

Yöntemin avantajları:

  • düşük inşaat bütçesi - matkap alımı + uzatma için kilitli çubuk üretimi;
  • penetrasyon hızı - burgu, toprağın bağımsız olarak yukarı hareket ettiği bir Arşimet vidasıdır.

Değiştirilebilir bıçaklı bir matkap seçerken, işçilik maliyetleri keskin bir şekilde artar. Birkaç devirden sonra, kayayı sallamak için alet kaldırılmalıdır. Neyse ev ustası yardımcı olmadan yapabilir. Teknolojinin dezavantajları şunlardır:

  • karmaşık dikey konumlandırma;
  • sayısız iniş/çıkış.

El matkabı ekipmanlarının çapı 40 cm ile sınırlıdır, istenirse Rusya Federasyonu'nun 3 - 4 üreticisinin ürettiği 50 cm burguları bulabilirsiniz. Bu, gövde dizisinin çapını keskin bir şekilde sınırlar ve düşük güçlü dalgıç pompaların içine indirilmesine izin verir.

Yararlı tavsiye! Matkap akifere ulaşır ulaşmaz, toprak burgu ve bıçaklar üzerinde oyalanmayı bırakır. Daha fazla penetrasyon, alt deliğe basınç altında suyun verildiği yıkama ile gerçekleştirilir.

Habeş iğnesi

Kazı yapmadan su alma kaynağı inşa etmenin bir yöntemi var. Küçük çaplı bir boru çakılarak bitişik kayaların sıkıştırılmasıyla zeminde bir delik açılır. Yani, akifere ulaştıktan sonra çalışan alet basitçe bir muhafaza dizisi haline gelir.

Bu yüzden her şey gerekli ekipman sürüşten önce boruya monte edilmiş:

  • bir koni - bir borudan biraz daha büyük bir çap, böylece sıkıştırılmış toprak, üzerine monte edilen ekipmana zarar vermez, çelik çubuktan veya dövme ekipmanından yapılır;
  • filtre - boru, yuvarlak deliklerle delinir, üstüne tel veya V şeklinde bir ağ ile sarılır;
  • boru - 1 - 1,5 m, kolon dişli veya kaynaklı bağlantılara daldırıldığında birikir.

Kendin yap iyi bir iğne ekipmansız yapılır, ancak gerekli Özel alet- Nene. İçin Habeş kuyusu tripod, burgu, yıkama pompasına gerek yok. Bununla birlikte, bir balyozla darbe nüfuzu düzleşir üst parça borular, bu nedenle farklı bir şema uygulanır:

  • borunun en üstüne kelepçelerle bir hareketli blok takılır;
  • halatlar/kablolar mesnetlere takılır, bloğun makaraları üzerinden farklı taraflara atılır.

Bundan sonra, bir veya iki işçi aynı anda mesnedi hareket bloğuna kadar kaldırır, ipi serbest bırakır. Mesnet sahaya çarpar, boru zemine sürülür, saha yere yakın olana kadar işlem tekrarlanır. Ardından boru inşa edilir, baba ve hareket bloğu yükselir.

Düşük inşaat bütçesine (5-7 bin ruble) rağmen, teknolojinin bazı dezavantajları var:

  • bir mesnet, bir destek platformu bulma veya bu cihazları kendi elinizle yapmadaki zorluklar;
  • polimer borular darbeli delme için kullanılamaz, Çelik boru daha az kaynağa sahiptir.
Yararlı tavsiye! Gerekirse babayı kelepçelerle boruya sabitleyebilir, filtreyi temizlemek veya değiştirmek için kolonu krikolarla çekebilir, çek valfi değiştirebilirsiniz.

yem delme

Yukarıdaki yöntemlere ek olarak, şok halatlı sondaj olarak da adlandırılan bailer yöntemi kullanılarak ekipmansız kendi ellerinizle bir kuyu yapılabilir.

Bunun için bir dizi işlem kullanılır:

  • ağzına bir tripod - 1,5 - 2 m yüksekliğinde monte edilir, üst kısımda bir seyahat bloğu sabitlenir;
  • delme - kazan, bir kablo ile seyahat bloğuna kaldırılır, serbest bırakılır, yere düşer, kaya ile doldurulur, toprağı çıkardıktan sonra işlem tekrarlanır.

Kazan, alt kenarı sivri (pah) veya oluşumu yok etmek için dişleri olan bir borudan yapılmıştır. Menteşeli iç yuvarlak fiş boyutunda iç çap borular. Tapa yere çarptığında bir menteşe üzerinde açılır, çıkarıldığında içinde biriken toprağın ağırlığı altında kapanır.

Donanımlı bir su kuyusu, bir yazlık ev veya özel bir ev için özerk ve güvenilir bir su kaynağı kaynağıdır.

Bireysel su temini organizasyonu her zaman merkezi bir su temini eksikliğinden kaynaklanmaz, nedeni olabilir Düşük kaliteşebekede su, tedarikte kesintiler, su şebekesinin amortismanı, yüksek su maliyeti, kıtlığı ve diğer faktörler.

Hemen hemen tüm yazlık veya kır evleri sahiplerinin özerk bir su kaynağı vardır. Başka bir şey, seçimlerinin farklı olabileceğidir. Biri kuyuyu tercih eder, biri kuyuyu sever.


Bu arada bilmekte fayda var karşılaştırmalı özellikler – .

Bu makale kuyuyu tercih edenler içindir.

Kuyuların sondaj derinliğine göre ikiye ayrıldığına dikkat edilmelidir.

Su kuyusu çeşitleri


Kendin yap sondajı yapılması gerektiğinden, bağımsız uygulama açısından en erişilebilir olan kum kuyularının düzenlenmesini daha ayrıntılı olarak ele alacağız.

Su kuyusu açma - adım adım talimatlar

1. Derinlik belirleme

  • sığ (3 m'ye kadar) iyi akifer yer yüzeyine yakınsa ve suyun sadece teknik ihtiyaçlar veya sulama için kullanılması gerekiyorsa, akar. Böyle bir kuyuyu delmek için bir matkap, bir muhafaza borusu ve bir el pompası yeterlidir;
  • orta derinlikte (7 m'ye kadar) iyi insan tüketimine uygun su sağlamak. Kendi başınıza kuyu açmak için, matkaba ek olarak bir kürek ve bir çukur inşa etmek için zamana ihtiyacınız olacak. 1.5x1.5x1.5 boyutlarında bir çukur (çukur), büyük derinliklerde sondajı kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Kolaylık sağlamak için kontrplak veya levhalarla güçlendirilebilir. İşin tamamlanmasından sonra çukur uykuya dalar. Su bir pompa ile sağlanır;
  • derin (7 m'den fazla) kuyu, özel bir evin veya kulübenin tüm sakinleri için su ihtiyacını tamamen kapatacaktır. Aynı zamanda sadece bireysel tüketim için değil teknik ihtiyaçlar için de yeterli su olacak, sıhhi gereksinimler, sulama, havuz veya gölet bakımı (rezervuar).

Genel olarak, su alımı tipinin seçimi, kuyu organizasyonunun yerinin jeolojik bir çalışmasından sonra belirlenir. Son seçeneği düşünmeyi öneriyoruz - cihaz Derin Kuyu sunulanların en zoru olarak kendi ellerinizle.

2. Kuyu delme yöntemleri

Listelenen kuyu türleri (artezyen veya kireç kuyuları için geçerli değildir) aşağıdaki yöntemler (teknolojiler) kullanılarak delinebilir:

Bir burgu matkabı kullanarak burgu delme.

Çekirdek delme (dairesel bir matkap kullanılır). Darbeli delme. Bu durumda, kazı yapmadan toprağa çakılan bir matkap ucu kullanılır. Toprak basitçe ucun ekseninden uzağa sıkıştırılır. Keski, vinçli bir tripod kullanılarak dövülür. Darbeli döner delme. Matkabın işi, toprağı suyla yıkayarak desteklenir. Yöntem bireysel kullanım için zahmetlidir. Döner sondaj (mobil sondaj kulesi tarafından sağlanır).

Fotoğraf, Horizontal tarafından üretilen hareketli bir hidrolik döndürücüye sahip küçük boyutlu bir sondaj kulesi MGB50P-02S'yi göstermektedir.

3. Su kuyusu sondaj projesi

Akiferin derinliğinin tam olarak bilinmesi durumunda, kasa için matkabın boyutu ile doğrudan delinebilir. Değilse, önce akiferin hangi derinlikte olduğunu bulmanız gerekecek.

Bu nedenle, herhangi bir kuyu, aşağıdaki parametrelerden etkilenen bireysel bir projedir:

  • toprağın jeolojik yapısı;
  • suyun miktar ve kalitesine ilişkin olarak ileri sürülen gereksinimler;
  • kirlilik yerlerine gerekli mesafeleri koruma gerekliliği (düzenleme " sıhhi bölge»);
  • akiferin derinliği. Üstelik bu, matkabın ulaştığı ilk damar değil, kuyunun debisinin sağlanması açısından kullanım şartlarını sağlayacak olan damar anlamına gelmektedir.

4. Su kuyusu sondaj araçları

Şok ipi manuel delme yöntemi açıklandığından, avantajlarına dikkat edilmelidir:

  • faydalı toprak tabakasının çoğunun orijinal durumunda korunması. Onlar. ağır ekipman sahadaki bitkilere zarar vermez;
  • sondaj yeri konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Sitenin hemen her yerinde bir el matkabı delinebilir;

İş için ihtiyacınız olacak:

  • güçlendirilmiş bir kesme parçası ile matkap. İpucu: Matkabı, rolü eğe elemanları veya metal bir sap tarafından oynanabilen vidanın üzerine kaynak kesiciler ile güçlendirebilirsiniz. Ek olarak, kesiciler bir öğütücü kullanılarak bilenebilir;
  • kazılmış toprağın çıkarılması için araba;
  • hortumlu pompa tipi "bebek";

Döşeme için uygundur:

  • yastık için kırma taş veya çakıl;
  • Çelik tel filtre için;
  • borular;
  • bir alt filtre düzenlemek için tel.

5. Çukurun yeri ve düzeni seçimi

İşe alınan uzmanların veya halk yöntemlerinin yardımıyla (radyestezi, barometrik yöntem, silika jel kullanarak, çiy miktarına göre, keşif sondajı vb.) akiferin yüzeye en yakın olduğu yeri belirliyoruz.

Ardından, bir delik kazıyoruz. Bu, amacı kuyu delme işlemini kolaylaştırmak olan belirli bir derinlikteki toprağın gelişimidir.

Çukur düzenlemesi dönüm noktası iki nedenden dolayı.

İlk olarak, matkapla delme derinliği azaltılır.

İkincisi, kuyu çevresinde toprak çökmesi olasılığı hariç tutulur.

Çukurun boyutları delici tarafından belirlenir, ancak genellikle 1.5x1.5 ve 1.5-2.5m'dir. derinlemesine. Toprağın serpilmemesi için çukur kontrplak, levha veya metal ile güçlendirilir.

6. İlk yöntem: tripod - sondaj kulesi

Tripod, su kuyularını delmek için bir darbeli kablo mekanizmasıdır. destek yapısı matkap camı kullanılarak delme işlemini kolaylaştırmak için gerekli olacaktır.

Tripod ahşaptan yapılabilir (düğümler hariçtir) veya Metal boru(veya profil). Kiriş veya borunun uzunluğu 4-5 m olmalıdır.Sondaj için tripod nasıl yapılır şemada görülebilir. Ayrıca, üzerine matkap camının sabitlendiği tripoda kablolu mekanik bir vinç bağlanmıştır.

Böyle bir sondaj kulesi kompakttır ve önemli bir güvenlik payına sahiptir. Tesisatın çalışma prensibi basittir: yere düşen bir bardak toprağı emer. Toprağın bileşimine bağlı olarak tek vuruşta 20 cm'den 1 m'ye kadar toprak seçebilirsiniz. İşi kolaylaştırmak için sondaj alanını suyla doldurabilirsiniz. Zaman zaman matkap camı, içine doldurulmuş topraktan temizlenmelidir.

Dikkat: Matkabın takılı olduğu kablo kuyu derinliğinden daha uzun olmalıdır. Aksi takdirde kırılacak ve matkap altta kalacaktır.

Muhafaza borusu, derinliğe ilerleme ile aynı anda veya tüm işler tamamlandıktan sonra monte edilebilir.

7. İkinci yöntem - kasa ve matkap

Delme işlemi sırasında kasayı hemen kurabilirsiniz. O zaman çapı matkabın çapından daha büyük olmalıdır ki matkabın boru içinde serbestçe hareket edebilmesi için.

İş yaparken, akiferi kaçırmamak için kaldırılan toprağın nem içeriğini sürekli olarak izlemeniz gerekir (aksi takdirde bir boru ile kapatılabilir). Ana özellikler aşağıdadır.

Site sitesi için hazırlanan materyal

Bir akifer keşfedildikten sonra, bu damarda yeterli su rezervinin olup olmadığını anlamak için kirli suyun dışarı pompalanması gerekir. Bunun için dalgıç veya el pompası kullanılır.

2-3 kova pompaladıktan sonra çamurlu su, temiz hala ortaya çıkmadı, sondaj daha kapasitif bir katmana devam etmelidir.

Önemli: pompa bu tür çalışma koşulları için tasarlanmamıştır, bu nedenle su arıtma işleminden sonra bozulabilir. Yalnızca yüksek kaliteli bir pompa kullanılması önerilir.

8. Kuyu kasası

Kasa için çelik veya plastik borular kullanılabilir (kullanım ömrü 50 yıla kadardır). Ancak çinko safsızlıkları ile su kirlenmesi riski nedeniyle galvanizli boruların kullanılması önerilmez.

Üzüntünün anlamı şudur:

  • kuyu duvarlarının dökülmesinin önlenmesi;
  • tünemiş suyun kuyuya girme olasılığının ortadan kaldırılması (üst katmanlardan gelen su, eriyik veya yağmur suyu);
  • kuyunun tıkanma riskini ortadan kaldırır.

Muhafaza borusunun montajı, işin tamamlanmasından hemen sonra veya doğrudan delme işlemi sırasında gerçekleştirilir.

İpucu: Borular "gıcırdaırsa", onlara bir balyoz takmanız gerekir.

9. Sondajdan sonra kuyuyu suyla yıkamak

Muhafaza borusunun montajı burada bitmiyor. Şimdi kuyuyu yıkamanız gerekiyor. Bunu yapmak için, içinden suyun basınç altında beslendiği bir boru indirilir. Suyun basıncı sayesinde, kuyudan dışarı pompalanması gereken bir kil ve kum tabakası yıkanacaktır. Görünümden sonra saf su bunun analiz edilmesi gerekiyor. Bir kuyudan gelen suyun kalitesi için gereklilikler SanPiN 2.1.4.1074-01 (Rusya) veya DsanPіN 2.2.4-171-10 (Ukrayna) tarafından düzenlenir. Su kalitesi tatmin edici ise çalışmaya devam edilebilir.

10. Kum kuyusu için alt filtre

Filtrenin amacı boruyu siltleşmeden korumaktır.

Kuyu için filtre nasıl yapılır?

Kendi elinizle oluklu bir filtre yapabilirsiniz, bunun için borunun sonunda bir öğütücü ile çentikler (kesikler) yapmanız gerekir.

İpucu: Çentikler için ince bir disk (0,8 mm) kullanmanız gerekir. Dikkat edin - birçok çentik boruyu zayıflatacaktır.

Alternatif olarak, boruda delikler açabilirsiniz. Daha sonra çentik/delme yeri tel veya file ile sarılmalıdır. Bu şekilde elde edilen filtreyi, doldurulması filtrenin çamurlaşmasını önleyecek bir kırma taş yastığın üzerine yerleştirin. İpucu: Kuyuya sorunsuz dalış yapabilmek için filtre borusunun çapı ana boruların çapından daha küçük olmalıdır.

en çok basit seçenek hazır bir filtre satın alınacaktır.

Önemli: Filtre olmadan kuyu uzun süre çalışmaz. Yokluğu sadece derin su kuyularında (40 m'den fazla) haklıdır.

11. Su için kuyu borcu

Kuyunun kum kapasitesinin tam bir resmini elde etmek için bir gün beklemeniz ve ardından gelen su seviyesini kontrol etmeniz gerekir. Gelen su kullanıcıların ihtiyacına göre yeterli ise toprak ile kasa arasındaki mesafe doldurulabilir. Çukur da gömülü.

12. Sondajdan sonra su kuyusu oluşturulması

Bu gerekli bir adımdır. Biriktirmeyi veya sadece kuyunun son temizliğini gerçekleştirmek için, yüklemeniz gerekir. santrifüj pompası yüksek güç ve 1.5-2 hafta boyunca periyodik olarak su pompalayın.

İpucu: Pompalanan suyun nereye yönlendirileceğine önceden karar vermelisiniz.

13. Kendi elinizle bir su kuyusu delme - video

Delik delme için şok ipi yöntemini kullanan manuel teknoloji.

14. Su kuyusu için bir pompa montajı

Yüzey tipi pompaların bir kuyuya kurulum için tasarlanmadığını lütfen unutmayın. 8 m'lik derinlik sınırlaması nedeniyle, bu amaçlar için sadece dalgıç pompa- merkezkaç veya titreşim. Alt türlerin her birinin kendi avantajları vardır ve son seçim, aşağıdaki gibi faktörlerin etkisi analiz edilerek yapılabilir:

  • kuyu derinliği;
  • kuyudaki su seviyesi;
  • kasa çapı;
  • iyi borç;
  • kuyudaki su basıncı;
  • kuyu pompası maliyeti.

15. Kuyunun işletmeye alınması

Su altında bir kuyu sondajı bağımsız olarak değil, üçüncü taraf bir kuruluşun katılımıyla yapıldıysa, işi kabul etmeden önce aşağıdaki belgeleri talep etmeniz gerekir:

  • bir su kuyusu projesi uygulama olasılığına ilişkin hidrojeolojik sonuç;
  • sıhhi ve epidemiyolojik istasyonun izni (suyun kalitesini ve sıhhi bölgenin gerekliliklere uygunluğunu kontrol eder);

Tüm işler bağımsız olarak yapılacaksa, asıl şey acele etmek değil, teknolojiye dayanmak ve her şeye uymaktır. anahtar noktaları su kuyusu sondaj işlemi. Ancak unutmayın ki, sadece kullanım kaliteli malzemeler(özellikle borular ve bir pompa) kuyunun uzun vadeli işleyişinin anahtarı olacaktır.

Mert Toprak Burgusu Su Sondaj Aleti 15 Cm Kuyu Açma Aparatı Montaj Kollu Uzatmalı 11 Metrelik Takım mrt-toprak-burgu-15cm-mntjkol-10uzatma

Mert Toprak Burgusu Su Sondaj Aleti 15 Cm Kuyu Açma Aparatı Montaj Kollu Uzatmalı 11 Metrelik Takım

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Toprak Burgu Makinesi kategorisinde

en çok favorilenen 5. ürün

Satıcı : Emek Bağlantı

Peşin Fiyatına 3 Taksit!

Koleksiyona Ekle

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

175 favori

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün Emek Bağlantı tarafından gönderilecektir.
  • MERT METAL FİRMASI TARAFINDAN ÜRETİLMİŞTİR. Toprak burgu makinemiz manuel kolay kullanımlı, toprak burgu makinemiz çelik uç ve çelik helezon ile üretilmiş olup kırılma veya yamulma söz konusu değildir. ürün özellikleri: 1 Adet 15 cm Burgu ve 10 adet 101 cm İç İçe Geçmeli Uzatma bağlantı vidalarıyla birlikte 11 metrelik takım olarak gönderilir. 11 metre boy ile 11 metre derine inebilir, 15 cm helezon çap ile 23 cm genişlik açmaktadır. 45 cm tutma kolu elciği plastiktir , montaj kollu vidalıdır.
  • Bu üründen en fazla 5 adet sipariş verilebilir. 5 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Mert Toprak Burgusu Su Sondaj Aleti 15 Cm Kuyu Açma Aparatı Montaj Kollu Uzatmalı 11 Metrelik Takım

  • MERT METAL FİRMASI TARAFINDAN ÜRETİLMİŞTİR. Toprak burgu makinemiz manuel kolay kullanımlı, toprak burgu makinemiz çelik uç ve çelik helezon ile üretilmiş olup kırılma veya yamulma söz konusu değildir. ürün özellikleri: 1 Adet 15 cm Burgu ve 10 adet 101 cm İç İçe Geçmeli Uzatma bağlantı vidalarıyla birlikte 11 metrelik takım olarak gönderilir. 11 metre boy ile 11 metre derine inebilir, 15 cm helezon çap ile 23 cm genişlik açmaktadır. 45 cm tutma kolu elciği plastiktir , montaj kollu vidalıdır.
  • Bu üründen en fazla 5 adet sipariş verilebilir. 5 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası