yazılım ile para kazanma / Öğrenciler İçin İnternetten Para Kazanma Yolları - funduszeue.info

Yazılım Ile Para Kazanma

yazılım ile para kazanma

Dolar Üzerinden Para Kazanmak ve Yazılım Öğrenmek İsteyenler İçin En İyi Kodlama Öğreten 9 Uygulama

Haberler

Eğitim

Dolar Üzerinden Para Kazanmak ve Yazılım Öğrenmek İsteyenler İçin En İyi Kodlama Öğreten 9 Uygulama

Yazılım ile dolar üzerinden para kazanmak ve evden çalışmak mümkün olunca kodlama öğrenmek birçok insanın hayali haline geldi. Geleceğin mesleklerinden biri olarak değerlendirildiği için günümüzde herkesin kodlama öğrenmesi tavsiye ediliyor. Peki nasıl öğrenebiliriz? Sizlere kodlama öğrenirken yol gösterici olacak 9 uygulama öneriyoruz.

9. SoloLearn

9. SoloLearn

8. Mimo

8. Mimo

7. Programming Hub

7. Programming Hub
funduszeue.info

6. Enki

6. Enki

5. Grasshopper

5. Grasshopper

4. Programming Hero

4. Programming Hero
funduszeue.info

3. Codemurai

3. Codemurai

2. Codecademy

2. Codecademy

1. Easy Coder

1. Easy Coder

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kod yazarak para kazanmak çoğumuzun hayali. Peki hangi dili öğreneceğiz? Nereden başlayacağız? Kod yazarak nasıl para kazanılır merak ediyorsanız ancak nereden başlayacağınızı bilmiyor veya cesaretinizi toplayamıyorsanız, yazımı okuduktan sonra hangi dil ile neler yapabileceğinizi çok daha iyi biliyor olacaksınız ve işe başlamak için önünüzde hiçbir engel kalmayacak.

Önce kod yazarak para kazanmanın bir internet efsanesi değil de gerçekten yapabileceğiniz bir şey olduğunu anlatacağım. Daha sonra, mobil oyun geliştirmekten WordPress eklentisi yazmaya kadar birçok yöntemi anlatıp, programlama dili kavramına geçiş yapacağız. Son olarak, programlama dillerinin artılarını ve eksilerini görüp, kendi yol haritanızı çizmenize elimden geldiğince yardımcı olacağım ve programlama öğrenirken karşılaşabileceğiniz zorluklardan bahsedeceğiz.

Kod Yazarak Para Kazanmak Mümkün mü?

Evde kod yazarak para kazanmak için öncelikle bir programlama dili öğrenmek gereklidir. Bunun için de başlangıç için sadece bir bilgisayara ve internet bağlantısına ihtiyacınız var. Sosyal medyada programcı bilgisayarı olarak gördüğünüz bilgisayarlar sizi korkutmasın çünkü çoğunluğu ya gösteriş amaçlı, ya da gerçekten üst düzey derleme performansı gerektiren işler için hazırlanmış makineler.

Oyun oynadığınız veya internette rahatça gezinebildiğiniz her bilgisayar, başlangıç için işinizi görecektir. Bu küçük detayı anlattıktan sonra, detaylara doğrudan giriş yapabiliriz:

Kod Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Programlama öğrenirken, belirli bir seviyeye geldikten sonra, evden çıkmadan, yani gerçekten de oturduğunuz yerden (bilgisayar ve internetiniz elinizin altında olduğu sürece) sadece yazılımcılıktan para kazanmak mümkün. Bu şekilde internetten para kazanma,  freelance , yani uzaktan çalışma olarak görülür. Kod yazarak para kazanma yöntemleri incelendiğinde öne çıkan seçenekler şu şekildedir:

  • Yazılım geliştirme (masaüstü programlama),
  • Mobil uygulama geliştirme,
  • Web programlama,
  • Udemy vb. platformlar üzerinde eğitim verme,
  • WordPress eklentileri hazırlama.

Kod yazarak gelir elde etmek için bir programlama dilinin kullanıldığı her alanı bu listeye dahil edebiliriz. Bunların nasıl yapılacağı ve detayları ise programlama dili öğrenmek kadar yaratıcı olmayı da gerektirir. Kodlama ile nasıl para kazanılır öğrenci arkadaşlarımızın da sıkça yönelttiği sorulardan olduğu için, burada bunun tüm yöntemlerini anlatacağız:

Yazılım Geliştirme

Masaüstü programlama olarak da bilinen bu yöntemde programlama dili kullanarak yazdığınız (kodladığınız) programı satabilirsiniz. Yazılım geliştirirken dikkat edilmesi gereken şey, projenin özgün ve işler olmasıdır. İşler bir yazılım projesi oluşturmak için şu şekilde çalışabilirsiniz:

  •  Araştırma:  Yazılımı kodlamaya başlamadan önce, araştırmaya kendi çevrenizden başlayabilirsiniz. İşletme sahibi olan yakınlarınıza işleriyle ilgili yaşadığınız zorlukları sorabilirsiniz. Benzer şekilde, piyasada var olan ve çok tutulan yazılımları ilham vermesi açısından inceleyebilirsiniz.
  •  Listeleme:  Ön araştırmanın ardından, gündelik hayatta karşılaşılan çevrimiçi zorlukları listelemelisiniz. Bu listeleme kodlayacağınız yazılımın pratikliğini arttırmada etkili olabilir. Çünkü bir yazılım ne kadar pratik kullanıma sahip ve işler ise o kadar tercih edilir.
  •  Yazılımı belirleme:  Bu aşamada hangi gündelik problemi çözüme kavuşturacağınıza karar vermelisiniz. Ardından bu konuyla ilgili gelişmiş ara yüze sahip ve işler bir yazılım hazırlamaya başlayabilirsiniz.
  •  Yazılımı hazırlama:  Belirlenen konuyu dair yazılımı, programlama dil(ler)i kullanılarak kodladığınız aşama.
  •  Test etme:  Yazılımı piyasaya sunmadan önce test etmeniz gerekir. Test aşaması piyasada sağlanacak güven ve prestij açısından oldukça büyük bir önem taşır.
  •  Yazılımı sunma:  Eğer kodladığınız yazılımı sipariş üzerine hazırlamadıysanız, satabilmek için iyi bir sunuma ihtiyacınız olacak. Bu noktada yazılımın pratikliğini gösteren renkli ve hareketli bir sunum hazırlamak ilgiyi yazılıma çekmeyi kolaylaştırır. Yazılım hangi sektöre hitap ediyorsa o sektörde bulunan kurumlara sunumlar yapılmalı ve gerekirse demo olarak test etme olanağı sağlanmalıdır. Yazılım kurumları dolaşmadan doğrudan bilişim sektöründe çalışan bir firmaya da satılabilir. Bu noktada hazırlanan satış sözleşmesi ile yazılımın tüm haklarından kişinin feragat ettirebileceği unutulmamalıdır.

Gördüğünüz gibi programlama dili kullanma yeteneğiniz ve piyasadaki ihtiyacı harmanladığınızda, yazılım hazırlayarak para kazanmak mümkündür. Bu noktada özgün ve iyi bir yazılım hazırlamanın günler, haftalar, aylar, hatta yıllar alabileceğini unutmayın. Bu hazırlık süreci tamamen deneyiminize ve sorunun büyüklüğüne bağlıdır; bazı sorunları çok küçük programcıklarla çözebilirken, bazıları için daha karmaşık çözümler üretmeniz gerekebilir.

Mobil Uygulama Geliştirerek Para Kazanmak

Kendinizi düşünerek başlayın. Cep telefonunuz ve üzerindeki uygulamalar olmadan hayat nasıl olurdu? Sabahları alarm, gün içinde adım ölçer (pedometre), not defteri ve daha birçok hayat kolaşlaştırıcı işlev yüklediğimiz cep telefonları, mobil uygulama pazarının büyüklüğü hakkında bir fikir verebilir. Geleceğin para kazandıran mesleklerinden biri de şüphesiz mobil uygulama geliştiriciliği. Bu sektöre yoğunlaşıp iyi bir eğitim aldığınızda, para kazanmanız değil, kazanamamanız zordur.

Sanal mağaza uygulamaları, bu mağazalara ürün eklemek, kişisel uygulamalar geliştirmek ve aklınıza gelen her konuda mobil uygulama geliştirmek mümkündür. Ancak, size verdiğim bu öneriyi herkes bildiğinden, rekabet çok yüksektir ve o nedenle çok iyi bir uygulama geliştirici olmanız gerekiyor. Günde bir saatinizi ayırarak ve sürekli küçük uygulamalar geliştirerek, 6 ay ile 1 sene arasında bir sürede, çok iyi bir mobil uygulama geliştirici olabilirsiniz.

Yüksek kazanç sağlayabileceğiniz mobil uygulama geliştirerek para kazanmak için şu adımlar takip edilebilir:

  •  Kapsamlı ön araştırma:  Uygulama geliştirirken işlerlik yeterli değildir. Geliştirilen uygulama işlerliği kadar orijinal bir fikre de dayanmalıdır. Var olmayan bir uygulamanın maddi değeri yüksek ve pazarı da daha geniştir. Bu nedenle uygulama geliştirmeden önce mobil işletim sistemlerinin uygulama marketleri detaylıca taranmalı ve eksik olan uygulamalar keşfedilmelidir.
  •  Rekabet analizi:  Piyasada çok fazla bilişim şirketi ve freelance çalışan bulunur. Bu durum kamçılayıcı ve ilham verici olarak kullanılabilir. Uygulamayı geliştirmeye başlamadan önce, diğer uygulamaları detaylıca deneyimlemeli ve uygulamaların açıkları ile işler olmayan noktalarını detaylıca incelemeniz çok faydalı olacaktır.
  •  Uygulama geliştirme:  Eksiklerden ve uygulama açıklarından yola çıkarak piyasanın ihtiyacı olan bir uygulamayı bu aşamada kodlarsınız.
  •  Uygulamayı satma:  Mobil uygulamayı, diğer yazılım türlerine göre daha kolay pazarlayabilirsiniz. Uygulamayı, doğrudan uygulama marketlerine yükleyebilir ve her indirmeden ücret kazanabilirsiniz. Yine kurumlara ya da bilişim şirketlerine satabilirsiniz. Uygulama üzerinden para kazanma yöntemi kullanılacak ise iyi bir reklam ağı kullanılmalı ve kazanan miktar artırılmalıdır.

Her işte olduğu gibi internette kod yazarak para kazanmak için de yaratıcı olmak ve yapılan işi satabilmek önemlidir. Müşterilerinizi / kullanıcılarınızı dinleyip, deneyimleri ışğında sık sık güncelleme yayınladığınızda ve onları memnun ettiğinizde, kısa süre popülarite ve para kazanmanız mümkün olacaktır.

Web Programlama Yaparak Para Kazanmak

Web programlama yaparak para kazanmak diğer yöntemlere nazaran daha kolaydır. Sıfırdan web sitesi tasarımı yaparak veya mevcut bir web sitesini yenileyerek para kazanabilirsiniz. Ayrıca, günümüzde en küçük işletmelerin bile ticari tanınırlık için web sitesine ihtiyaç duyduğunu düşünürseniz, potansiyel müşteri kitlenizin çok geniş olduğunu fark edebilirsiniz.

Tıpkı mobil uygulama alanında geçerli olduğu gibi, online kod yazarak para kazanma konusunda da yoğun bir rekabet ile karşılaşacaksınız. Bu nedenle, yine iyi çalışmalı ve piyasadaki en iyi web sitelerini tasarlamayı hedeflemelisiniz. Rakiplerinizin hiçbiri bu bilgiyle doğmadı ve onlar da öğrenme sürecinden geçerek para kazanmaya başladı.

Yazılım Geliştirme Eğitimi Vererek Para Kazanmak

İnternetten kod yazarak para kazanma yöntemleri arasında, kod yazma geçmişiniz varsa, eğitim vererek para kazanmak da önemli yer tutar. Günümüzde kitap okuyarak programlama dili öğrenmek yerine, online kurslarla öğrenmek yükselen bir trend haline geldi.

Online eğitim vererek para kazanmak için şu platformları kullanılabilirsiniz:

  • Udemy: Udemy bir online eğitim platformudur. Diğer eğitim platformlarından farklı olarak Udemy, kullanıcıların üye olarak içerik üretmesine izin verir. Yani eğitim videolarınızı çekip Udemy&#;ye yüklediğinizde, her satın almadan belirli bir komisyonu kendisi aldıktan sonra, kalanı hesabınıza yatırır. Udemy&#;de Türkçe eğitim de verebilirsiniz. Hatta eğitimlerin önemli bir kısmı Türkçe&#;dir. Öncelikle bu eğitimleri izleyip, kendi bilginize göre bir eğitim programı hazırlamanızı tavsiye ediyorum.
  • Coursera: Bilgisayar ve pazarlama alanında birçok kursa sahip olan Coursera&#;da, eğitimlerin çoğu ücretsizdir ancak bu eğitimlerin sertifikasını almak isteyenler para karşılığında satın alabilir. Hazırladığınız eğitimlerin testlerini hazırlayarak böyle bir sistem kurabilirsiniz.
  • Youtube: Youtube herkesin kolaylıkla hesap açabileceği bir video platformudur. Eğitim vermek istediğiniz konuda bir kanal açıp, hazırladığınız videoları oraya yükleyebilirsiniz. Bu videolardaki Adsense reklamları aracılığı ile pasif gelir elde etmek mümkündür.

Online eğitim vermek bana göre değil diyorsanız, yüz yüze eğitim verme yöntemini de deneyebilirsiniz. İnternetten kod yazarak para kazanma arasında, özel ders vererek programlama veya web tasarımı öğretmek de seçeneklerden biridir. Bu hizmeti sunabileceğiniz aracı sitelerden bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Fiverr: Çoğunlukla yurtdışına hizmet veren bir site olsa da, Türkiye içi ilan da çok fazla olduğu için, buradan ilan açarak özel ders verebilirsiniz.
  • bionluk: Yerli aracılar arasında en bilinenlerinden biri olan bionluk&#;ta, sadece özel ders değil, değişik konularda farklı hizmetler de verebilirsiniz. Çeviriden grafik tasarıma kadar geniş yelpazede hizmet veren sitede, ilanlarınızı açabilirsiniz.
  • SadeceOn: bionluk gibi yerli bir site olan SadeceOn&#;da da, kahve falından yazılım geliştirmeye kadar birçok farklı alanda hizmet verebilirsiniz. Özel ders verme de bunlardan biridir ve burada ilan açabilirsiniz.

Bu adresler aynı zamanda kod yazarak para kazanma siteleri arasındadır. Yüz yüze eğitim vermek için başka seçenekleriniz de, bilişim teknolojileri alanında kurs veren kurumlarda kayıtlı eğitmek olmak veya her ilçede bulunan halk eğitim merkezlerine eğitim vermek için başvuruda bulunmaktır.

WordPress Eklentisi Yaparak Para Kazanmak

WordPress, günümüzde internet dünyasının %40&#;ının altyapısını sağlayan bir blog yazılımıdır. Başka bir deyişle, internette yarım saatlik bir gezintinizde, ziyaret ettiğiniz her 10 siteden 4&#;ü Wordpress altyapısını kullanmaktadır. Wordpress para kazandırır mı diye düşünüyorsanız, hemen söyleyeyim;  EVET kazandırır! 

Wordpress para kazanma yöntemleri şu şekildedir:

Wordpress Tema Yaparak Para Kazanmak

Wordpress tema satmak, son yıllarda sıfırdan kod yazarak para kazanmak trendleri arasında en kârlı olanlardan biri. Hazırladığınız Wodpress temalarını Themeforest gibi Wordpress tema siteleri üzerinden satabilirsiniz. Wordpress paralı temalar, en yaygın ek gelir kaynakları arasında olsa da, bu konuda kendinizi iyice geliştirmeden bu işe girişmenizi önermiyorum çünkü rekabet çok yoğun olduğu için başlangıçta istediğiniz geliri elde edemeyip demoralize olabilirsiniz.

Ayrıca, Themeforest gibi siteler, çok katı kodlama kurallarına sahip olduğu için, başlangıçta yaptığınız her tema bu sitelerde satış için kabul edilmeyebilir.

Wordpress Eklenti Yapma Yoluyla Para Kazanmak

Wordpress eklenti yapma, PHP programlama dili biliyorsanız, ideal bir ek iş olabilir. Öncelikle Wordpress ücretsiz eklentiler kodlayarak kendinize funduszeue.info üzerinde bir kitle edinerek, daha sonra Wordpress ücretli eklentiler yapıp satmaya geçebilirsiniz. Burada önemli olan, yoğun olarak ihtiyaç duyulan eklentileri tespit edip onların eksikleri üzerinde düşünmek ve o eksikleri gideren eklentileri tasarlamaktır. Yazdığınız eklentileri, CodeCanyon adresinde satabilirsiniz.

Para, daima ihtiyacın olduğu yerden kazanılır. Tıpkı  yağmur yağarken şemsiye satmak  gibi, giderilmesi çok önemli bir ihtiyaç bulup onun üzerinde çalışmanız, ama öncesinde o fikri bulmanız gerekir. Wordpress eklenti hazırlama, günümüzde en iyi ek gelir fikirleri arasında olduğu için, fikir üretme kısmı en önemlisidir. Gerekirse bir defter hazırlayın ve aklınıza gelen bütün fikirleri not alın. Bu yöntem bir çeşit bilgi akışı gibi, size yeni fikirlerin gelmesini sağlayacaktır.

Kod Yazarak Para Kazanmak İçin Bilinmesi Gereken Programlama Dilleri

Hangi programlama dili ile başlanmalı sorusu, en çok karşılaştığım sorulardan biri. Bunun için öncelikle hangi programlama dili ne işe yarar onu öğrenmeli ve ihtiyacınıza uygun dili kendiniz seçmelisiniz. Örneğin, yapay zeka mühendisliği alanı için hangi programlama dilini seçmeliyim? şeklinde bir soru sorduğunuzda, günümüzün trendi olarak Python öğrenmelisiniz diyebilirim.

Peki, Python nedir? Daha doğrusu, deminden beri bahsettiğimiz programlama dili nedir?

Programlama Dili Nedir?

Programlama dili, konuşma diline yakın ifadelerle yazdığımız bilgisayar komutlarını, onun anlayabileceği 1 ve 0&#;lardan oluşan makine diline çevirmeye yarayan komutlar kümesidir. Konuştuğumuz dile daha yakın, okunduğunda anlaşılması kolay olan dillere yüksek seviyeli dil, daha soyut ve yoğun matematiksel işlemler içeren dillere de düşük seviyeli dil denir. Bizi ilgilendiren sınıflandırma ise, web programlama dilleri ve masaüstü programlama dilleri şeklindedir:

  • Web Programlama Dili: Çoğunlukla web sitesi tasarlamakta kullanılan, HTML, CSS, JavaScript, PHP, ASP ve son zamanlarda da Python dilleridir.
  • Masaüstü Programlama Dili: Daha çok Word, Excel vb. uygulamalar ve mobil uygulama geliştirme konusunda da kullanılabilen C, C++, C#, Java, Python ve Go gibi dillerdir.

Yazımın devamında, hangi programlama dili hangi alanlarda kullanılır sorusuna cevap verecek ve size yol haritanızı çizmenizde yardımcı olacağım.

Internet üzerinden kod yazarak para kazanmak

Web Programlama Dilleri

HTML ve CSS Nedir?

Web tasarımı yaparken, sayfada gördüğünüz bütün elemanları HTML ile inşa eder ve CSS ile görünümünü ayarlarsınız. Örneğin HMTL ile sayfayı üçe bölerken, CSS ile bu üç bölümün hangi yazı tipi ve hangi arka plan rengine sahip olacağını ayarlarsınız. HTML ve CSS tek başına günümüzün ihtiyaçlarına karşılık vermese de, web tasarımı yapmak istiyorsanız, mutlaka öğrenmelisiniz. Bu dillerde ustalaştıktan sonra, JavaScript&#;e geçmelisiniz.

JavaScript Nedir?

HTML ve CSS sayfanın iskeleti ve kaportası ise, JavaScript de motorudur. JavaScript ile durağan sayfalarınıza canlılık katar, her türlü veri işlemini gerçekleştirebilir ve kullanıcı ile etkileşime giren sayfalar tasarlayabilirsiniz. HTMl ve CSS ile bir sayfanın istemci tarafındaki işlemlerini yaparken, JavaScript ile sunucu üzerindeki işlemlerini yapabilirsiniz. HTML, CSS ve JavaScript öğrendikten sonra, Full Stack Developer olma yolunda önemli bir adım atmış olursunuz. Peki, full stack developer da nesi?

&#; Full Stack Developer Nedir?

Full Stack Developer kime denir sorusunun cevabı, tamamen öğrendiğiniz dillerle ilgili. Full stack developer yol haritası genellikle istemci ve sunucu tarafı programlama dillerinden bir veya birkaçını öğrenmeyi kapsar. Örneğin istemci tarafında HTML + CSS, sunucu tarafında JavaScript ve herhangi bir veritabanı öğrenerek, giriş düzeyinde bir full stack developer olabilirsiniz.

PHP Nedir?

PHP, tıpkı JavaScript gibi sunucu tarafında iş yapan, sayfayı interaktif hale getiren ve veri ile uğraşmayı kolay hale getiren bir programlama dilidir. Günümüzde internet sitelerin %79&#;u PHP kullanmaktadır çünkü PHP&#;yi kullanmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Dolayısı ile, PHP&#;ye çok büyük bir talep vardır. Ayrıca, yukarıda bahsettiğimiz WordPress tema ve eklenti geliştirme için, mutlaka PHP bilmeniz gereklidir.

ASP Nedir?

ASP, tıpkı PHP gibi bir sunucu taraflı programlama dilidir. Microsoft&#;un .NET Framework ve .NET CORE ekosistemlerinde, web tasarım yükünü kısmen ASP taşır. Günümüzde yerini giderek C#&#;a bıraktığı için, ASP öğrenmek yerine, doğrudan C# öğrenmeniz daha iyi olacaktır.

Python

Python ile programlama, internetten para kazanma yolları arasında son yıllarda en çok ilgi görenlerden biridir. Öğrenmesi ve kullanması en kolay ve zevkli dillerden olan Python, Django ve Flask gibi frameworkleri sayesinde web tasarımını oldukça kolaylaştırmaktadır. Python aynı zamanda masaüstü ve mobil tasarım için de çok tercih edilen bir dildir.

Python hakkında daha detaylı bilgi almak için, Python Öğrenmeli miyim? başlıklı yazımı okumanızı öneriyorum. Bu yazıyı okuduktan sonra, hangi programlama dili para kazandırır diye düşünmeyi bırakacak, cevabı bilerek emin adımlarla öğrenmeye başlayacaksınız.

Masaüstü Programlama Dilleri

C ve C++ Dili Nedir?

C ve C++ dilleri farklı diller olmasına rağmen, benzer yazım tarzına sahiptir ve daha çok yüksek performans gerektiren sistem programlama gibi işlerde kullanılmaktadır. Programlamaya yeni başlayacaksanız C veya C++ dillerine başlamanızı, karmaşık gelme ihtimali nedeniyle pek tavsiye etmiyorum, ama mutlaka bu dillerden başlayacağım diyorsanız, Türkiye&#;de bu konuda en yetkin kurumlardan biri olan C ve Sistem Programcıları Derneği&#;nin kurslarını ve yayınlarını tavsiye ediyorum.

C# ( C Sharp) Nedir?

Microsoft&#;un geliştirdiği bir dil olan C# (C Sharp &#; si şarp şeklinde okunur), yazım olarak C ve C++&#;ya çok benzemekle birlikte, sürekli geliştirilen ve .NET CORE gibi çok geniş bir ekosisteme sahip güncel bir dildir. Bu dili öğrendiğinizde hem masaüstü, hem mobil hem de web uygulamaları geliştirmek için elinizde çok güçlü bir araç olmuş olur, ama öğrenmesi biraz daha uzun sürecektir.

Java Nedir?

Tıpkı C# gibi, C ve C++ dillerine çok yakın bir dildir. Oracle tarafından dağıtımı sağlanan bu dil, bir süredir ücretli durumdadır. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde hala çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Öğrendiğinizde Türkiye&#;de de internet üzerinden para kazanmanız mümkündür. Android programlama öğrenme için, Kotlin ile birlikte, Java en iyi iki dilden biridir.

Go Nedir?

Go veya GoLang olarak bilinen, Google tarafından geliştirilen bu programlama dili de, tıpkı C ve C++ gibi bir sistem programlama dilidir. Geleceğe yatırım yapmak istiyorsanız öğrenmenizi tavsiye ediyorum ama henüz internet üzerinden para kazanmak için ideal bir dil değil.

Kod yazarak para kazanmak için hangi programlama dilini öğrenmeniz gerektiği tamamen size kalmış. Bu dillerin kod yazım şekillerini gördükten sonra, kendinize bir yol haritası çizmeli ve hepsinden önemlisi, bir hedef belirlemelisiniz. Ondan sonra, bu dillerden bir veya birkaçını öğrenmek için harekete geçmelisiniz.

Programlama Nasıl Öğrenilir?

Nasıl programlama öğrenebilirim diye düşünüyorsanız, programlama öğrenme siteleri günümüzde en büyük yardımcınız. Eskiden olduğu gibi kalın kitaplarla sıkıcı bir öğrenim süreci geçirmek yerine, Udemy, Coursera veya Pluralsight gibi sitelerden, değişen fiyatlarla ders satın alabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.

Udemy&#;de çok sayıda Türkçe ders olsa da, Pluralsight gibi kaynaklardan ders alabilmek için  İngilizce bilmeniz şart . Programlama dillerinin komut kümelerinin de İngilizce olduğu düşünüldüğünde, İngilizce bilginiz ne kadar iyiyse, programlamayı da o kadar hızlı ve etkin bir şekilde öğrenirsiniz.

Fiyat &#; performans açısından düşündüğümüzde, en ucuza en fazla kaynağı Udemy&#;de bulmanız mümkün. Hatta, yukarıda yazdığım gibi bilgi seviyenizi ilerlettiğinizde Udemy&#;de ders vererek para kazanmanız da mümkün. Bu nedenle, Udemy&#;yi para kazanılacak siteler arasında en iyilerinden biri olarak görüyorum ve başlangıçta alacağınız derslere ödeyeceğiniz parayı faydalı bir yatırım olarak değerlendirmenizi tavsiye ediyorum.

O zaman programlama öğrenmeye nereden başlamalıyım, hangi kurslara kayıt olmalıyım diye düşünüyorsanız, size incelediklerim arasından en beğendiğim Udemy kurslarını paylaşayım:

Web Tasarım Kursları

Kodlama ile Para Kazanmak

Masaüstü ve Mobil Programlama Kursları

 *  Bu video kaynaklarının dışında, yine ücretsiz olarak web ve masaüstü programlama dillerini öğrenebileceğiniz, İngilizce yayın yapan Codecademy sitesini tavsiye ediyorum.

Sonraki Adımlar

  • Bu sitelerden öğrenecekleriniz, sadece iyi bir temel olacak. Gerisi tamamen size ve azminize kalmış. İyi bir programcı olup kod yazarak para kazanmak için, zaman ve emek harcamanız gerekiyor. Öğrendiğiniz konuları anlayamadığınız zamanlar olduğunda, &#;ben bu işi başaramayacağım&#; diye düşündüğünüzde, çalışmaya bir süre ara verin. Sonra aynı konuyu tekrar çalışın. Eğer yine anlamazsanız, bir süre daha ara verin ve geri dönün.
  • Belki defalarca aynı konuyu çalışacak ve anlamayacaksınız. Böyle durumlarda soru sormaktan çekinmeyin. Internet üzerinde stackoverflow gibi kaynaklarda, sizin yaşadığınız sorunu yaşayan insanlara önerilen çözümleri okuyun ve anlamaya çalışın. Çözdüğünüz sorunları yaşayanlara cevap yazarak, öğreterek öğrenmenin gücünü kullanın.
  • Geleceğin meslekleri arasında sayılan programcılık, her geçen gün daha fazla kişiyi kendisine çekiyor ve daha fazla kişi kod yazmayı öğrenmeye çalışıyor. Bunların büyük çoğunluğu başladıktan kısa süre sonra yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı pes ediyor. Eğer bu işten para kazanmaya, kendinize ek gelir yaratmaya niyetliyseniz, kararlı olmalısınız. Anlık hevesle başlayan kişilerin çokluğu, rekabeti uzun vadede azaltacak. Başladığınız işi kararlılıkla sürdürerek, bu durumu bir avantaja çevirebilirsiniz.
  • Öğrendiklerinizle kendinize bir referans / portföy sitesi hazırlayın. Bu sitede küçük de olsa çalışmalarınızı paylaşın, hangi konularda insanlara yardımcı olabileceğinizi ve ücretli hizmet verebileceğinizi paylaşın. Eğer vaktiniz varsa, öğrendiklerinizi basitçe sitenizde açtığınız bir blogda anlatın.
  • Sosyal medya hesapları açın ve bu hesaplar üzerinden hem sitenizin reklamını yapın, hem de bilginizi paylaşıp sorun yaşayan insanlara yardımcı olun. Kendi reklamınızı yapmanın en ucuz ve etkili yolu, başkalarına yardımcı olmaktır. Siz yardım ettikçe, çevreniz genişleyecek ve yeni iş imkanları doğacak.
  • Öğrendiklerinizle asla yetinmeyin. Bilişim teknolojileri olağanüstü hızla gelişiyor ve değişiyor. Her geçen gün yeni teknolojiler geliştiriliyor ve bunlar da yeni para kazanma fırsatları yaratıyor. Herhangi bir bilişim teknolojisini ilk öğrenenlerden olmak, size daima yeni kapılar açacaktır.

Kod Yazarak Para Kazanma Siteleri

Yukarıda, eğitim vererek para kazanabileceğiniz bazı siteleri anlatmıştım. Tekrar anlatmak yerine, hatırlatmak için sadece isimlerini yazıp, daha önce değinmediğim kod yazarak para kazanma sitelerini sıralayacağım:

  • Udemy
  • Coursera
  • Youtube
  • bionluk
  • SadeceOn
  • Fiverr
  • ProjeKurdu: Bilişim teknolojileri kategorisinde freelance iş alabileceğiniz bir site.
  • CodeCanyon: Her türlü WordPress eklentinizi, JavaScript kodunuzu ve benzer kod çalışmalarınızı satabileceğiniz, komisyon usulü çalışan bir platform. Ödeme alabilmek için PayPal veya Payoneer hesabınızın olması gerekiyor.
  • Upwork: Kod yazarak para kazanmak için mevcut seçeneklerden biri. PHP&#;den JavaScript&#;e kadar birçok dilde yazdığınız kodu satabilir, freelance iş alabilirsiniz.
  • uzmankirala: Birçok değişik kategoride, ücretli hizmetlerinizi vitrine çıkarabileceğiniz bir platform.

Programlama Öğrenmenin Faydaları

Programlama öğrenmenin, çocuklarda mantısal düşünme yeteneğini geliştirmesinden, internetten para kazanmaya kadar birçok faydası vardır:

  • Programlama öğrenirken, bir sorunu küçük parçalara bölerek çözmeyi öğrendiğiniz için, hayatınızın diğer alanlarında da bu yöntemi uygular ve başarılı olursunuz. Kod yazmak, düşünme şeklinizi olumlu yönde geliştirir.
  • Yeni kariyer olanaklarına kavuşup, internetten para kazanma olanaklarına kavuşursunuz. Kod yazarak para kazanmak, sanılanın aksine sadece yazılım sektöründe gerçekleştirebileceğiniz bir iş değildir.
  • Kod yazmayı bilmeniz, kendi mesleğinizde hiç ummadığınız zamanlarda işinize yarayabilir. Örneğin, finans veya inşaat sektöründe, basit ama zaman alacak bir sorunun çözümü için yazacağınız küçük bir otomasyon programı ile, zaman ve para tasarrufu yapabilirsiniz.
  • Blog yazarak para kazanmak. Bildiklerinizi anlatarak, Google Adsense gibi reklam seçenekleri üzerinden para kazanabilirsiniz. Kod yazarak para kazanmak için çıktığınız yolda, kod yazmayı nasıl öğrendiğinizi anlatarak da para kazanabilirsiniz. Bu, kod eğitimi vermekten daha kolay bir yoldur.
  • Benzer şekilde, geliştireceğiniz mobil uygulamalara yerleştireceğiniz Google AdMob reklamları ile ek gelir kaynağı oluşturabilir, bir sonraki adımda bir mobil oyun programlayıp satarak tahmin edemeyeceğiniz paralar kazanabilirsiniz.

Bu yazımı beğendiyseniz, sayfanın altındaki sosyal medya paylaşım linkleri ile paylaşmanız, benim için en büyük teşekkür olacaktır. Siz paylaştıkça, ben de geri dönüşler alacak ve bu yazıyı daha iyi bir hale getirmek için elimden geleni yapacağım ve yeni içerikler üreteceğim. Siz de, aklınıza takılan her soruyu yorum olarak bana sorabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası