samsun eğitim araştırma onkoloji doktorları / Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doktorları | funduszeue.info

Samsun Eğitim Araştırma Onkoloji Doktorları

samsun eğitim araştırma onkoloji doktorları

Prof. Dr. Yasemin Kemal kimdir?

yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Kayseri’de tamamladıktan sonra, yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Tıp Eğitimine başlamıştır. Başarı ile geçen tıp eğitiminin ardından ilk uzmanlık sınavı ile Ankara Başkent Üniversitesinde İç Hastalıkları (Dahiliye) eğitimi almaya hak kazanmıştır. yılında dahiliye uzmanı olarak devlet hizmet yükümlülüğünü yerine getirmek üzere Diyarbakır Devlet Hastanesine atanmıştır.

Mecburi hizmet sonrasında yan dal eğitim için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıbbi Onkoloji Bilim Dalında eğitimine devam ederek, Tıbbi Onkolog olmuştur.

yılında Doçentlik sınavında başarılı olarak Doçent olmaya hak kazanmıştır. Birçok uluslararası dergide makaleleri bulunan Yasemin Kemal’in aynı zamanda birçok ulusal ve uluslarası kongrelerde sunum, sözlü ve poster bildirileri bulunmaktadır. Halen Bahçeşehir Üniversitesi tıp Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapmakta, tıbbi bilgilerini ise Samsun Medical Park Hastanesinde hastaları ile paylaşmaktadır.

Eğitim

Derece

Program Üniversite

Yıl

Lisans

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi

Tıpta Uzmanlık

 

Başkent ÜniversitesiTıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü

İç Hastalıkları Anabilim Dalı

Tıpta YandalUzmanlık

 

Ondokuz Mayıs ÜniversitesiTıp fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü

İç Hastalıkları Anabilim Dalı

Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı

Mesleki Deneyim

Görev Ünvanı

Görev Yeri

Yıl

Dr. Araştırma Görevlisi

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü

İç Hastalıkları Anabilim Dalı

Uzman Doktor

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İç Hastalıkları

Dr. Yan Dal Araştırma Görevlisi

Ondokuz Mayıs ÜniversitesiTıp fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü

İç Hastalıkları Anabilim Dalı

Tıbbi OnkolojiBilim Dalı

Yan Dal Uzmanı

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Tıbbi Onkoloji Departmanı

Yan Dal Doçenti

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Tıbbi Onkoloji Kliniği

 

Prof. Dr. Yasemin Kemal

Projelerde Yaptığı Görevler


1. Skuamoz hücreli baş boyun kanserlerinde human papilloma virüs (HPV) enfeksiyonu prevelansının ve alttiplerinin belirlenmesi, ARAŞTIRMA PROJESİ, Yürütücü,

Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler

  1. ASCO(American Society of Clinical Oncology), Üye ,
  2. Mediterranean Multidisciplinary Oncology Forum, Üye ,
  3. Samsun Meme Deneği, Üye ,
  4. Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, Üye ,
  5. ESMO(European Society of Medical Oncology), Uye,

 

ESERLER

Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

  1. Türkmen Kemal Y, Güvener Demirag N, Yildirir A, Atar A, Dogruk Unal A, Biyiklioglu Z. Effects of rosiglitazone on plasma brain natriuretic peptide levels and myocardial performance index in patients with type 2 diabetes mellitus. Acta Diabetol. Sep;44(3) Epub Aug
  2. Demirer AN, Kemal Y, Gursoy A, Sahin M, Tutuncu NB Clinicopathological characteristics of thyroid cancer in patients on dialysis for end-stage renal disease. Thyroid. Jan;18(1) doi: /thy
  3. Kemal Y, Yucel I, Ekiz K, Demirag G, Yilmaz B, Teker F, Ozdemir M. Elevated serum neutrophil to lymphocyte and platelet to lymphocyte ratios could be useful in lung cancer diagnosis. Asian Pac J Cancer Prev. ;15(6)
  4. Kemal Y, Demirağ G, Ekiz K, Yücel I. Mean platelet volume could be a useful biomarker for monitoring epithelial ovarian cancer. J Obstet Gynaecol. Aug;34(6)
  5. Yilmaz B, Kemal Y, Teker F, Kut E, Demirag G, Yucel I. Single dose regorafenib-induced hypertensive crisis. Exp Oncol. Jun;36(2)
  6. Teker F, Yilmaz B, Kemal Y, Kut E, Yucel I. Efficacy and safety of docetaxel or epirubicin, combined with cisplatin and fluorouracil (DCF and ECF), regimens as first line chemotherapy for advanced gastric cancer: a retrospective analysis from Turkey Asian Pac J Cancer Prev. ;15(16)
  7. Kemal Y, Demirag G, Baş B, Önem S, Teker F, Yücel İ. The value of red blood cell distribution width in endometrial cancer. Clin Chem Lab Med. Apr;53(5) doi: /cclm
  8. Teker F, Demirag G, Erdem D, Kemal Y, Yucel I. Quality of life in colorectal cancer patients during chemotherapy in the era of monoclonal antibody therapies. J BUON. Mar-Apr;20(2)
  9. Yılmaz B, Kemal Y, Teker F. Be careful before prescribing warfarin and octreotide together: a new drug-drug interaction report. Oct-Dec;18(4)
  10. Kemal Y, Demirag G, Ekiz K, Yucel I. Antithyroid peroxidase antibody positivity is associated with lower incidence of metastasis in breast cancer. Mol Clin Oncol. May;3(3) Epub Mar 2
  11. Kemal Y, Teker F, Demirag G, Yucel I. Primary testicular lymphoma: a single centre funduszeue.info Oncol. Sep;37(3)
  12. Kemal Y, Demirag G, Teker F, Kut E, Kefeli M, Ekiz K, Yucel I. High body-mass index is not associated with worse clinicopathological characteristics in predominantly obese breast cancer patients. Exp Oncol. Dec;37(4)
  13. Teker F, Canbaz F, Kemal Y, Yucel I. A case of gastric cancer with liver metastases had a complete response with cisplatin and capecitabine as third-line chemotherapy. J Cancer Res Ther. Oct-Dec;11(4)
  14. Demirag GG, Kefeli M, Kemal Y, Yucel I. Epithelial membrane protein 1 expression in ovarian serous tumors. Oncol Lett. Mar;11(3) Epub Feb 8.
  15. Kemal Y, Kökçü A, Kefeli M, Canbaz F, Demirag G, Kurtoğlu E, Yücal I. Virchow’s node metastasis: an unusual presentation of ovarian cancer. European Journal of Gynaecological Oncology. (BASIM AŞAMASINDA).

Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

  1. Demirag MK, Kemal Y. Chemotherapy-induced venous thromboembolism in patients with breast cancer. Turkish Journal of Thoracic and Cardiovascular Surgery, 21(3),
  2. Yılmaz B, Erdem D, Kemal Y. Kanser Hastalarında Beslenme. Iç  Hastalıkları Dergisi (18),
  3. Yasemin Kemal, Güzin Demirağ, Filiz Karagöz, İlkay Koray Bayrak, İdris Yücel. Yassı hücreli servikal kanserin memeye metastazı: olgu sunumu ; 48 - 2 Sayfalar 83 - 85 

Yeterlilik belgeleri

  1. Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ‘Yeterlilik Belgesi’
  2. ESMO (European Society of Medical Oncology) ‘Board Sertificate’

Jinekolog, Jinekolog Onkolog

Burak Tatar, kendisini jinekolojik kanser cerrahisi ve laparoskopik jinekolojik cerrahiye adamış deneyimli bir jinekolog ve jinekolojik onkoloji cerrahıdır.

Büyük Anadolu Hastanesi'nden önce Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda Kadın Hastalıkları ve Doğum asistanı, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda jinekolojik onkoloji Fellowu olarak çalıştı. Bu arada Avrupa Jinekoloji ve Obstetri Board'ı (EBCOG) klinik burs programı için seçildi ve yılında Torino Azienda Ospedaliera OIRM Üniversitesi'nde bu programı tamamladı.

yılında Uluslararası Jinekolojik Kanser Derneği Traveling Fellowship Programını kazandı ve klinik gözlemci olarak New York, ABD - Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi'nde çalıştı. Bundan sonra, özellikle robotik cerrahi alanında misafir klinik fellow olarak  Essen Üniversitesi Kliniği - Almanya'da çalıştı. yılında Avrupa Jinekolojik Onkoloji Derneği (ESGO) burs ödülünü kazandı ve Charité Üniversitesi Tıp Fakiltesi'nde -Berlin, Almanya-  ziyaretçi klinik fellow olarak çalıştı. yılından itibaren devam ettiği Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Moleküler Tıp ve Genetik doktora programında bilimsel yeterlilik sınavını başarı ile tamamlamıştır. Kanser genetiği başlıca çalışma alanıdır.

  yılından bu yana yüzlerce hastaya önce Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ardından Büyük Anadolu Hastanesi'nde ve şimdi kendi kliniğinde son teknoloji ve cerrahi teknikleri kullanarak kanser ve kadın hastalıkları cerrahisi uygulamaktadır. Ayrıca kapsamlı ameliyat öncesi ve sonrası bakım, kolposkopi ve poliklinik hizmeti vermektedir.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Binası, Merkez, nerede, Otobüs ile nasıl gidilir?

Merkez şehrinde Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Binası konumuna Toplu Taşıma

Merkez, Türkiye'deki Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Binası adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Binası adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Binası adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Binası için en yakın durak veya istasyonu mu arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi; Samsun Doğum Hastanesi; Halk Sağlığı Merkezi; Gar Tramvay Durağı.

OtobüsT4

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Binası için yol tarifi alın.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Binası adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Merkez konumundaki kullanıcılar dahil milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Binası için Otobüs fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Konum: Merkez, Samsun

Radyasyon Onkolojisi

Anabilim Dalı Kuruluşu

YÖK, Mayıs ’de Anabilim Dalı’nın kurulmasını onaylamış, yılında Anabilim Dalı öğrenci almaya başlamıştır.

Anabilim Dalı Başkanları

funduszeue.info Dr. İbrahim Egehan -

funduszeue.info Dr. Şaban Çakır Gökçe -

funduszeue.info Dr. Nilgün Özbek Okumuş -

Anabilim Dalının Tarihçesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’nın kuruluş çalışmaları; yılı başlarında funduszeue.infom Egehan tarafından Radyoloji Anabilim Dalı çatısı altında başlatılmıştır. Daha sonra Dr.Şaban Çakır ve Fizikçi Tenzile Yaşayacak’ın katılımıyla kurulan ekip; Eylül ’de, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı binasının tamamlanması üzerine çalışmalarını hızlandırmış, Aralık ’de poliklinik ve hasta tedavi hizmetlerine başlanmıştır. İki uzmanlık öğrencisinin yılında atanmasıyla çekirdek kadro tamamlanmıştır. Temmuz ’e kadar Anabilim Dalı Başkanlığını Dr. İbrahim Egehan; onun ayrılmasından sonra ise Dr. Şaban Çakır yürütmüştür. İlk mezunu yılında veren Anabilim Dalımız günümüze kadar 16 uzman yetiştirmiştir. yılında uzmanlık eğitimini tamamlayan Dr. Nilgün Özbek, Öğretim Üyesi kadrosuna katılmış, daha sonra Dr. Ş. Bilge Gürsel (), Dr. A. Deniz Meydan () ve Dr. Alparslan Serarslan’ın () uzmanlık eğitimlerini tamamlayarak katılımları ile öğretim üyesi kadrosu genişlemiştir. Kasım yılında Dr. Şaban Çakır’ın üniversitemizden ayrılması ile Anabilim Dalı Başkanlığını halen yürütmekte olan Dr. Nilgün Özbek Okumuş devralmıştır.

Anabilim Dalının Teorik Yapısı ve Akademik Amacı

Radyasyon Onkolojisi, iyonizan radyasyonun tedavi amaçlı kullanımında özel uzmanlık gerektiren, kanser ve diğer hastalıkların etyolojisi, tedavisi ve korunması ile ilgili bilginin oluşturulması, muhafazası ve yayılması ile ilgilenen tıp disiplinidir. Fizik ve Biyoloji birleşiminde bir disiplin olarak Radyasyon Onkolojisi, iyonizan radyasyonun tek başına veya cerrahi, ilaç tedavisi, oksijen ve hipertermi gibi diğer tedavi modaliteleri ile birlikte tedavi amaçlı kullanımını ele almaktadır. Ayrıca Radyasyon Onkolojisi, kanser biyolojisinin temel prensipleri, radyasyonun normal ve malign dokular ile biyolojik etkileşimi, ve tedavi amaçlı uygulanan radyasyonun fiziksel temellerinin araştırılması ile ilgilenmektedir. Öğrenilen bir uzmanlık alanı olarak Radyasyon Onkolojisi klinik bakım, bilimsel araştırma, bu disiplindeki uzmanların eğitimi ile ilgilenmekdedir. Anabilim dalımızın temel amaçları bu doğrultuda bilim insanı yetiştirmek, bilim dalının problemleri ile uğraşmak, iyonizan radyasyon ile tek başına veya diğer tedavi modelleri ile kombine multidisipliner yaklaşım içinde çoğunlukla malign ve bazen bening hastalıkların tedavilerini yapmak ve takip etmek ve bilim dalını ilgilendiren konularda deneysel ve klinik çalışmalar yapmaktır.

Anabilim Dalının Etkileşimde Olduğu Ulusal ve Uluslararası Akademik Kuruluşlar

1.Ülkemizdeki diğer üniversitelerin Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalları

2.Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği

funduszeue.infoanSocietyforTherapeuticRadiologyandOncology (ESTRO)

funduszeue.infoalComprehensiveCancer Network (NCCN)

funduszeue.infoherapyandOncologyGroup (RTOG)

Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Hekimleri

Öğretim Üyeleri

funduszeue.infoün ÖZBEK OKUMUŞ (Anabilim Dalı Başkanı)

funduszeue.infoŞüfunduszeue.info GÜRSEL

Doçfunduszeue.info Deniz MEYDAN

Dr.Öğr.Üfunduszeue.infolan SERARSLAN

Öğr.Göfunduszeue.infoçın DASTAN

Öğr.Göfunduszeue.info AKSU

Uzmanlık Öğrencileri

Dr. Mert Büyükulaş

Dr. Rana Elif Yıldız

Dr. Şevval Alan

Radyoterapi Fiziği Uzmanları

Dr. Öğretim Görevlisi Telat Aksu

Öğretim Görevlisi Yalçın Daştan

Uzman Seher Tezcan

Uzman Damla Tamam

Radyoterapi (Işın tedavisi)

Radyoterapi, kanserli dokunun veya bazı iyi huylu tümörlerin tedavisinin radyasyonla yapılması olarak tanımlanır. Radyoterapide kullanılan ışınlar tedavi edilen bölgedeki kanser hücrelerinin büyümesinin durdurmak ya da o hücreleri öldürmek amacıyla kullanılır.

Radyoterapi ekibi

Radyoterapi ekibi, radyasyon onkolojisi uzmanı, radyoterapi fiziği uzmanı, radyoterapi teknikeri ve hemşireden oluşmaktadır.

Radyoterapi öncesi hazırlık

Radyoterapi öncesi hazırlık birbirini takip eden safhalardan oluşmaktadır. Birinci safhada kliniğimize başvuran hastanın tanısına göre hastalığın yaygınlığının saptanması (evreleme) yapılır. İkinci safhada hasta ilgili anabilim dallarının bulunduğu konseyde değerlendirilerek tedavi planlaması yapılır. Tedavi planlaması kararlaştırıldıktan sonra radyoterapi öncesi mutlaka yapılması gerekli son safha olan simülasyon için randevu belirlenir.

Simülasyon

Simülasyon, tedavi cihazındaki şartlar sağlanarak radyasyon uygulanacak alanların belirlenmesi işlemidir. Simülasyon bilgisayarlı tomografi (BT) simülatör cihazını ile yapılmaktadır. Kliniğimizde kullanılan BT simülatörde solunum takip sistemi mevcut olup, hastanın solunumunu takip ederek (dört boyutlu-4D) çekim yapabilme özelliğine sahiptir. Böylelikle solunum kontrollü radyoterapi planlaması yapılabilmektedir. Solunum kontrollü radyoterapi ile yapılan tedavilerde tümör kontrol oranları artarken, radyoterapiye bağlı yan etkiler daha az görülmektedir. Kliniğimize simulasyon için gelen hasta BT simülatörü kullanan tekniker tarafından karşılanır. Gerekli bilgilendirme yapıldıktan sonra radyasyon onkolojisi uzmanı gözetiminde simülasyon yapılmaktadır. Simülasyon sırasında hastanın hareket etmemesi gerekmektedir. Bu sebeple, hastanın hareketini kısıtlamak amacıyla kişiye özel maske ve yataklar hazırlanır. İşlem sonrasında vücudun tedavi edilecek yerlerine özel kalemlerle işaretleme yapılır. Tedaviye kadar ve tedavi sırasında bu işaretlemenin muhafazası önem taşır. Simülasyon işlemi tamamlandıktan sonra hastanın radyoterapi planlama aşamasına geçilir.

Radyoterapi planlaması

Radyoterapi planlaması BT simülatörden gelen kesitsel görüntüler ile yapılır. Radyoterapi planlamasının ilk safhasında radyasyon onkolojisi uzmanı tarafından radyasyon alması ve almaması gereken yapılar ile doz belirlendikten sonra radyoterapi fiziği uzmanı tarafından radyoterapi doz hesaplamaları yapılmaktadır. Radyoterapi planlaması yaklaşık bir hafta sürmektedir. Radyoterapi planlaması biten hasta tedaviye çağrılır.

Radyoterapinin uygulanması

Radyoterapi hem vücut dışından (haricen veya eksternalradyoterapi) hem de vücudun iç kısmına özel cihazlar yerleştirerek içeriden (brakiterapi) uygulanabilmektedir. Tedavi cihazları çevreye radyasyon yayılımı olmaması için özel olarak yapılan kalın duvarlı odalar içinde bulunmaktadır. Tedavi cihazları dışarda radyoterapi teknikerinin oturduğu bir kumanda odasından idare edilmektedir. Tedavi sırasında hastanın izlendiği kapalı devre kamera sistemi ve karşılıklı konuşabilme imkanı veren ses sistemi bulunmaktadır. Hasta tedavi odasına alındıktan sonra soyunma kabinlerinde tedavi bölgesini açıkta bırakacak şekilde radyasyon onkolojisi uzmanı ve radyoterapi teknikeri eşliğinde hazırlanır ve tedavi masasına yatırılır. En son olarak radyasyon onkolojisi uzmanı, radyoterapi fiziği uzmanı ve radyoterapi teknikeri eşliğinde tedavi alanı onaylandıktan sonra ekip radyoterapi odasından çıkar ve radyasyon uygulaması (ışınlama) işlemine geçilir. Tedavi sırasında hasta hiçbir şey hissetmez. Tedavi genellikle ortalama dakika sürer.

Eksternalradyoterapi

Eksternalradyoterapi radyasyonun vücut dışından uygulanmasıdır. Kliniğimizde eksternalradyoterapi için toplam 2 adet lineer hızlandırıcı cihazı bulunmaktadır. Bu cihazlar ile hem X ışınları hem de elektron demetleri üretilebilmektedir.

Brakiterapi

Brakiterapilatince “yakından tedavi” anlamına gelmektedir. Radyoaktif kaynakların doğrudan organ ve vücut boşluklarına veya doku içerisine yerleştirilmesi ile uygulanır. Bu kaynakların yerleştirilmesi amacıyla özel olarak üretilmiş aletler (aplikatör) kullanılmaktadır. Kliniğimizde brakiterapi için ayaktan tedavi olanağı veren ve üç boyutlu planlama yapılabilen yüksek doz hızlı brakiterapi cihazımız bulunmaktadır.

Eksternalradyoterapi cihazlarımız

  1. VARIAN TRUE-BEAM

  2. VARIAN CLINAC DHX

Brakiterapi cihazımız

VARIAN GammaMedplusiX HDR/PDR

İletişim

Adres: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Onkoloji Hastanesi, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı, ATAKUM - SAMSUN

Tel: +

Dahili: ve

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası