sek tereyağı ekşi / sek süt - sayfa 9 - ekşi sözlük

Sek Tereyağı Ekşi

sek tereyağı ekşi

markaların kaşar peynirinde yaptığı sahtekarlık

  • çok faydalı bir başlık olmuş.
    standartların esnek olmadığı avrupa'da türk firmalarının bi kısmı ceza yememek için ürünün üzerine 'peynir'bile yazamıyor. 'erzincan beyazı' vs yazıyor.
    zira içindeki ürün peynir değil.

  • (bkz: içimizdeki michael moore'lar)

    güzel bir araştırma. yazarı tebrik ediyorum.

  • turkiye'de islerine hayli yaramis sahtekarliktir. baksaniza kac kisi hic haberim yoktu yazmis. bu bilincsizlik ve denetimsizlik sayesinde tuketiciyle dalga geciyorlar. 1 kglik paket goruntusunde 700 gr diye sacma sapan bir agirlik peydah oldu, karinca pipisi kadar gercek adini yazip ki onu bile evire cevire yaziyorlar (palm yagina bitkisel/hurma yagi diye ad uydurup dogal susu vermek gibi). ben bu olaydan cok uzun suredir haberdarim o peynirlerden de almiyorum haliyle. tost yemezseniz olmezsiniz ama bu kuflu kokmus peynirleri yerseniz ne olur tanri bilir.

  • bunları ben kortekste çakma kaşar olarak rafladığım için denk gelmemeye çalıştığım durum. olay, tostun arasında eriyip sünmüş peynir beklentimizin imaj hilesiyle çöp olarak yedirilip sömürülmesi resmen. yine arzular, yine zaafiyetler ve hayal kırıklıkları.
    yoldan geçen marketingçinin birini çevirip; marketing bulaşık suyunu içilecek su gibi gösterme sanatı mıdır? diye sorsan, tam olarak öyle değil tabii ki ne alakası var der. ama bu sahtekarlık tam bir pazarlama işi. asıl mevzu, insan ihtiyaçları ve beklentileri üzerinden dönen tüketim işinin, henüz tam olarak etik ve insan yararının gözetildiği bir değerlendirme sisteminden geçmeden tüm dünyada üretilip pazarlanabiliyor olması ve başka bir çağın ilkel dönemlerinde yaşamamız.
    durumu ince gören yazarın sahte kaşar çalışması da elle tutulur tespit olmuş.

  • arkadaşa haddi bildirilmiş ama olayı biraz daha dramatize etmek bakımından eklemek gerekir ki 9 liraya yediğimiz boktan domatesler de cabasıdır.

  • ekşi'de uzun süre sonra ilk defa aydınlatıcı kutsal bir bilgi. başlığı açan arkadaşa saygılar sevgiler.
    hiç dikkat etmediğim bir konuydu yarından tezi yok herkese bu bilgiyi aktarıcam.
    üstünde kaşar peyniri diye bir şey yok adamların öyle bir iddiası da yok diyen olmuş fakat yazıldığı gibi alanların yüzde sekseni doksanı bence de onu kaşar peyniri diye alıyor. sen çakma bir ürün yapmışsın araya da raflara sıkıştırmışsın düpedüz aldatmaca bu yaptıkları.

    ben zaten yerel tanıdığım bir marketten peynirimi tereyağımı alıyorum fakat toplumun çoğu -zaten biliniyordu da- bir kez daha görüldü ki aldatılıp kâr uğruna zehirleniyor.

  • benim bile fark edemediğim sahtekarlık. benim bile çünkü kaşar diye almışlığım var o kahvaltılık peynirden inanılmaz hazır gıda karşıtı uyuz bir insan olsam da.

    özellikle çocuklarınıza yedirmeyin bu kahvaltıyı güya sevdiren peynir görünümlü kimyasalları.

    aldığınız yer köylü pazarı da olsa aynı yöntem ile eritiliyor. içinde ne var sorusuna "ne sen sor ne de ben söyleyeyim" cevabını almıştık samimi bir satıcıdan.

    üstüne devlet eliyle de bu tarz gıdanın üretimine destek verilmekte. benzer durum yoğurtta geçerli. gıda kodeksi komisyonunun aldığı karar 16 şubat 2009’da resmi gazete’de yayımlandı. yoğurttaki yüzde 12 katı madde şartı kaldırıldı ve süt proteini miktarı yüzde 4’den yüzde 3’e indirildi. bana şu durumun kar elde etmek dışında sağlığa yararlı olumlu bir yanını gösterin?

    kaşar peynir içinse kars peyniri demek istiyorum ama yüzde 90 müslüman olan bir ülke düşünün muhafazakar yönetim ile gurur duyan en çok sahtekarlık bu ülkede yapılsın, gel de güven ve al o adı kars kaşarı olan peyniri. en iyisi tulum ya da olgunlaşmış beyaz peynir yemek.

  • talep: yeri gelmişken kaşar peynirlerin erime süreleri baz alındığında hangisinin iyi olduğunu bilen biri var ise aydınlatsın lütfen. çabuk eriyen mi zor eriyen mi?

    başlığı açan arkadaş bilinen yaygın markalardan sütaş ve sek'i finale bırakmış ancak sütaş'ın eski kalitesinden uzak olduğunu söyleyebilirim.

    sık marka değiştiren ve hepsine şans veren biri olarak ben sekin yanına bahçıvanı yakıştırıyorum ikinci olarak. aynı tost makinesinde sütaş ve sek kaşar peynirleriyle iki ayrı tost yapın farkı göreceksiniz. sek daha yeni yumuşamaya başlamışken sütaş çoktan akıp makineye yapışmış olacaktır. azıcık ıslandığında bile eriyor sütaş'ınki. ben bunu kalitesizliğe yordum zira lezzet olarak bakıldığında da sek daha iyi gibi.

    belki bu erime mevzusu içindeki katkılarla alakalıdır. örneğin sondaj yaparken kullanılan ve çamurda kıvam arttırma ve su kaybını önlemek için kullanılan cmc'yi (carboxy methyl cellulose) yoğurtta da kullandıklarını duymuştum. belki öyle bir şeydir ya da içindeki su veya süt oranıyla alakalıdır bilemiyorm bilen var ise aydınlatıversin hepimizi.

    edit: bahçıvan'ın yerini teksüt aldı.

  • bu bahsedilen sahtekarlığı aslında sadece kaşar peynirde değil, uzun zamandır salam, sucuk, sosis, jambon gibi ürünlerde de görüyoruz. hepsi de ısıl işlem görmüş, tavuk artıkları veya hindi artıkları ile doldurulmuş ürünler, her ne kadar ürün demeye dilim varmasa da. çok uzun zamandır ailemi ve tanıdıklarımı uyarıyordum bu ürünleri almayın diye, dikkat etmeden alıyorlardı, çünkü raflarda hep en önde bulunuyor, hem de fiyatları oldukça makul.
    artık alınmayacaklar listeme ısıl işlem görmüş salam, sucuk, sosis, jambon üzerine bu kaşarımsı peynirler de eklendi.

  • üzerinde kaşar yazmaması akladı mı şimdi her şeyi? ben bu peynirlerden hiç almadım ama her gördüğümde normal "kaşar"peynirinin tost için yumuşatılmışı olduğunu düşündüm. kaşar olmadığı hiç aklıma gelmedi, gayet de kaşar gibi duruyor.

  • Son günlerde peş peşe zam haberleri gelirken en çok zamlanan ürünlerden biri de tereyağı oldu. Oysa ki, Türk yemeklerinin birçoğunda tereyağı baş malzemedir. Evde sık sık kullandığım tereyağının fiyatı da bir hayli artınca yeni bir araştırmaya koyuldum. En iyi tereyağı markası ve seçenekleri kalite, hijyen ve lezzet olarak ön plana çıkıyor. Ben de bu markaları araştırırken uygun fiyatlı olan seçeneklere de yer vermek istedim.

    Tereyağı en fazla hile yapılan ürünlerden biri. Boya, kimyasal madde, patates püresi vb. birçok madde tereyağına eklenebiliyor. Dolayısıyla güvenilir markaları ve bildiğiniz işletmeleri tercih etmeniz son derece önemli. Ancak ekonomik koşullar gereği uygun fiyatı da göz ardı etmemek gerekiyor. Gelin, birlikte en iyi tereyağı markasını bulalım!

    En İyi 11 Tereyağı Markası

    Siz tereyağını en çok hangi yemeklerde kullanıyorsunuz? Ben özellikle pilavlarda ve soslarda tereyağı tadını çok seviyorum. En iyi tereyağı ise elbette kendi yaptığınız veya bildiğiniz bir yerden satın aldığınız el yapımı tereyağı olacaktır. Ancak özellikle büyük şehirde yaşayan kişiler için bu imkan oldukça sınırlı veya hiç yok. Ben de marketten veya internet üzerinden kolayca satın alabileceğiniz markaları listelemek istedim. İşte en iyi tereyağı markaları!

    Kebir

    Türkiye’nin en büyük süt ürünleri üreticilerinden olan Kebir, en iyi tereyağı markası listesinde ilk sıralara yerleşiyor. Kebir ile aradığınız tereyağı lezzetini bulacağınıza eminim. Özellikle gurme serisini denemelisiniz. Kebir’in 400 gram – 18 kg aralığında değişen birçok paketi bulunuyor. Ayrıca diğer markalara göre daha iyi bir fiyat sunduğunu söylemek mümkün. Dolayısıyla hem evlerde hem de işletmelerde kullanmak için oldukça iyi bir tercih olacaktır.

    Kebir web sitesini buradan inceleyin!

    Karlıdağ

    Markette satılan en iyi tereyağı markasını ararken Karlıdağ’ı tercih edebilirsiniz. Malatya’da üretim yapan Karlıdağ, tuzlu ve tuzsuz tereyağlarıyla müşterilerinden tam puan almayı başarıyor. Özellikle mis gibi kokan bir tereyağ arıyorsanız Karlıdağ markası en iyi seçeneklerden biri. Kahvaltılarda kullanabileceğiniz tereyağlarından yemekler için tuzlu tereyağına kadar zengin bir seçenek sunuyor. Özellikle tuzlu tereyağı ile yemeklerinizde eşsiz bir lezzet yakalayabilirsiniz.

    Karlıdağ web sitesini ziyaret etmek için tıklayın!

    Gündoğdu

    En iyi tereyağ markaları hakkında araştırma yaparken sık sık Gündoğdu ile karşılaştım. Birkaç hafta önce ise ilk kargom geldi ve deneyebildim. Açıkçası, marketlerde sık sık karşılaştığımız markalara oranla daha başarılı olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca özellikle pilav ve sahanda yumurtalara üstün bir lezzet katmayı başarıyor. Özellikle kargo konusunda oldukça başarılılar. Siparişim ertesi gün kargolandı ve özel kutusuyla teslim edildi. Bu sayede hiçbir bozulma olmamıştı ve ürünler hala soğuktu.

    Gündoğdu web sitesine erişim sağlamak için buraya tıklayın!

    Saray Çiftliği

    Yirmi yılı aşkın süredir üretim yapan Saray Çiftliği, en iyi tereyağı markaları listesinde önemli bir yer ediniyor. Saray Çiftliği, antibiyotik kullanmayan ineklerden elde ettiği sütü, katkı maddesi olmadan tereyağı haline getiriyor. Bu sayede birçoğumuzun aklında yer edinen eski tereyağı lezzeti ortaya çıkıyor. Saray Çiftliği’nin en önemli avantajlarından biriyse diğer markalara oranla fiyatının uygun olması. Bu sayede hem ekonomik hem de lezzetli bir alışveriş fırsatı sağlıyor.

    Saray Çiftliği sitesini ziyaret etmek için hemen tıkla!

    Arı Gıda

    Hem uygun fiyatlı hem de lezzetli bir tereyağı satın almak ister misiniz? Evet diyorsanız, Arı Gıda sizin için en iyi tereyağı markasıdır! Malatya’da üretim yapan Arı Gıda, tuzlu ve tuzsuz tereyağı seçenekleriyle tariflerinizde mükemmel lezzeti bulmanızı sağlayacaktır. Arı Gıda tereyağı, benim ve özellikle de annemin en sevdiği markalardan biri. Köylerde yapılan tereyağı tadını andırıyor aynı zamanda yüksek hijyen sağlanan alanlarda özel olarak üretilmektedir. Arı Gıda’nın en önemli avantajlarından biriyse hızlı ve güvenilir kargoya sahip olması.

    Arı Gıda web sitesini incelemek için hemen tıkla!

    Gurme Park

    Türkiye’nin ilk gastronomi marketi olarak hizmet veren Gurme Park, zengin ürün çeşidiyle ön plana çıkıyor. En iyi tereyağı markaları listesinde yer edinen Gurme Park inek tereyağından manda tereyağına kadar birçok çeşit sunmaktadır. Köy yayık tereyağı, koyun tereyağı, manda tereyağı, keçi tereyağı, inek tereyağı gibi birçok yerde bulamayacağınız çeşitleri bulabilirsiniz. Özellikle koyun tereyağı ve manda tereyağını denemenizi öneririm. Biz, mağazalarından birkaç defa alışveriş yapmıştık ve son derece memnun kaldığımı söylemeliyim.

    Gurme Park web sitesine ulaşmak için tıklayın!

    Torku

    Türkiye’nin en iyi tereyağı markası denilince akla gelen ilk isimlerden biri de Torku oluyor. Torku, neredeyse her market ve bakkalda bulabileceğiniz markalardan biri. Güvenilir, lezzetli ve uygun fiyatlı bir alışveriş yapmak istiyorsanız Torku’nun ürünlerini tercih edebilirsiniz. 10 gramlık tereyağlarından 1 kg paketlere satılan tereyağlarına kadar zengin bir seçeneğe sahip.

    Torku sitesini ziyaret etmek için hemen tıkla!

    Kars Bakkaliyesi

    Erzurum’da hizmet veren Kars Bakkaliyesi, uzun yıllardır kaliteli şarküteri ve süt ürünleriyle müşterilerinin memnuniyetini kazanıyor. Türkiye’nin her noktasından Kars Bakkaliyesi siparişi verebilir ve kaliteli tereyağı satın alabilirsiniz. Tereyağın en önemli avantajıysa enfes kokusu ve özellikle omletlerde sağladığı üstün lezzet. Özellikle köy tereyağı arayışındaysanız Kars Bakkaliyesi’ni tercih etmenizi öneririm. Tereyağları, özel çiftliklerden toplanan sütlerle hazırlanıyor.

    Kars Bakkaliyesi web sitesini buraya tıklayarak ziyaret edin!

    Sek

    Türkiye’nin en iyi tereyağı markaları arasında bulunan Sek, güvenilir alışveriş yapmak isteyenlere hitap ediyor. Üretim aşamaları, ilgili yönetmeliklere uygun olarak yüksek hijyen standartlarında gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda köy tereyağı ve paket tereyağı gibi farklı alternatiflere sahip. Sek markasının en önemli avantajıysa, market tereyağlarında bulunmayan özel lezzeti. Ayrıca birçok kişinin hoşlanmadığı yoğun tereyağı kokusu da yok. Bu sayede yemeklerinizde ve tatlılarınızda kolaylıkla kullanabilirsiniz.

    Sek web sitesine ulaşmak için hemen tıkla!

    Niyazi Bey Çiftliği

    Yaklaşık on yıldır Samsun’da hizmet veren Niyazi Bey Çiftliği, doğal tereyağı arayanlar için en iyi seçeneklerden biridir. Üstelik uygun fiyatlı tereyağı için de en iyi alternatiflerden biri olduğunu söylemeliyim. Açıkçası, Niyazi Bey Çiftliği’nin tereyağlarını daha önce denemedim. Ancak en iyi tereyağlarını araştırırken sık sık karşılaştım ve yüksek memnuniyet oranları sayesinde de listeye ekledim. Müşterileri, özellikle tat ve kokusuyla eski tereyağı tadını aldıklarını söylüyor. Siparişim geldiği zaman detayları sizinle de paylaşacağım. Sitesinde köy yayık tereyağı, manda tereyağı ve saf tereyağı gibi seçenekler var.

    Niyazi Bey Çiftliği sitesini ziyaret etmek için buraya tıklayın!

    Tire Süt

    1967 yılından beri hizmet veren Tire Süt, en iyi tereyağı markası listesindeki en önemli isimlerden biri. Tire Süt, organik tarım ve organik hayvancılık ilkeleriyle, aile boyu güvenilir ve lezzetli gıdaları tüketmenizi sağlıyor. Ayrıca İzmir’de üretim yapan Tire Süt, geniş bir dağıtım ağına sahip değil. Bu nedenle İzmir ve çevresine gittiğinizde mutlaka Tire Süt ürünlerini denemenizi öneririm. Organik tereyağları özellikle çocuklar için sağlıklı tarifler hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda web siteleri üzerinden de güvenilir sipariş verebilirsiniz.

    Tire Süt web sitesine erişim sağlamak için tıklayın!

     

    En iyi tereyağı markaları içeriğini arkadaşlarınızla paylaşabilir ve en lezzetli seçimi yapmaları için yardımcı olabilirsiniz! Ayrıca içerikle ilgili görüş ve önerilerinizi ya da tercih ettiğiniz tereyağı markalarını yorumlara yazmayı unutmayın!

    Kategoriler YİYECEK & İÇECEK

    Paylaşmak Önemsemektir!

    Feride Belet

    Feride Belet

    Ben Feride Belet, ODTÜ mezunuyum. Teknolojiyle yakından ilgileniyor, ürünleri değerlendirmeyi seviyorum. Yurt dışında ve Türkiye’de ürün inceleme üzerine çalışmalar yapıyor, ürünleri farklı açılardan değerlendirerek BuldumZ.com’da yorumlarımı paylaşıyorum.

    İyi Kalite Doğal Tereyağını Ayırt Etmenin 6 Yolu

    Tereyağı Türk mutfağının leziz yemeklerinin tadını ikiye katlayan bir yağ türüdür. Yaklaşık %82 süt yağından elde edilen tereyağı, pek çok yemek yapımında kullanılır. Şehriye ve pilav kavururken, çorba sosları hazırlarken mutfakta nefis bir koku oluşturan bu hayvansal kaynaklı yağ aynı zamanda besin değeri yüksek bir ana malzemedir.

    Piyasada birçok tereyağı türü bulunmaktadır. Doğal ürünler satan mağazalarda ise kalıp kalıp tereyağı sizleri karşılar. Ne yazık ki bazen satış oyunlarına maruz kalan tereyağı, %100 doğal olmayabilir. Bu gibi durumlarda gerçek tereyağı ile katkılı tereyağını birbirinden ayırt etmeniz gerekir. Peki, hakiki tereyağı nasıl anlaşılır?

    Gerçek tereyağı nasıl anlaşılır? Bu sorunun yanıtını en doğru şekilde almak için tereyağını bazı testlerden geçirmeniz gerekir. Yapılan testlerden geçen tereyağını güvenle yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Şimdi hep beraber gerçek tereyağı testi nasıl yapılır inceleyelim. Bu yazımızı okuduktan sonra evinize sahte ve katkı maddeler içeren tereyağının girmesi mümkün olmayacak!

    Tereyağ Yapımı

    Gerçek (Hakiki) Tereyağı Nasıl Anlaşılır? 6 Kolay Yöntem

    1) Suda Tek Parça Halinde Eriyorsa Gerçektir

    • Hakiki bir tereyağı suda tek parçada erime özelliğine sahiptir. Bu testi denemek için öncelikle tereyağından ufak bir parça kesin ve sıcak suyun içine atın.
    • Eğer tereyağı parçası tek parça halinde suda erimeye başlıyorsa, güvenle tüketebilirsiniz.
    • Şayet parçalara ayrılmış bir şekilde erimeye başlıyorsa bu yağ tereyağı değildir ve margarin içeriği yüksek karışım bir yağdır.
    doğal tereyağı nasıl anlaşılır

    2) Oda Sıcaklığında Erimeyip Yumuşuyorsa Gerçektir

    • Gerçek tereyağı nasıl yapılır sorusunun merak edilen yanıtlarından biri de kıvamıdır. Gerçek tereyağı hazırlanırken kıvamı sabit kalır.
    • Bu sınavdan tereyağının geçmesi için tereyağını oda sıcaklığında birkaç saat bekletin.
    • Belirli bir süre geçtikten sonra eğer yağda su gibi erime meydana geliyorsa ne yazık ki elinizdeki tereyağı sahte yağdır.
    • Gerçek bir tereyağı, oda sıcaklığında kıvamını korur. Erime yapmaz ve sadece yumuşar.
    kaliteli tereyağı nasıl anlaşılır

    3) Erirken Köpürüyorsa Gerçektir

    • Tereyağının en meşhur özelliklerinden biri de yüksek sıcaklıkta pişirildiğinde ortaya çıkan iştah açan koku ve köpüktür. Peki bu köpük yağın gerçekliği ile ilgisi nedir?
    • Gerçek tereyağı yanar mı diye düşünebilirsiniz. Bu endişeyi gidermek için tereyağından bir kaşık alın ve minik bir tavada kızdırın.
    • Kızdırılan yağda köpürmeler meydana gelmediyse bu yağ margarin karışımlı sahte bir yağdır.
    • Gerçek ve organik bir tereyağı tavada kızdırıldığında köpürmeye başlar.
    • Bu köpürmenin nedeni ise, yağ yapılırken kendi bünyesinde bulunan suyun açığa çıkmasıdır.
    iyi tereyağı nasıl anlaşılır

    4) Eriyen Sıvı Yağdan Daha Açık Renkliyse Gerçektir

    Gerçek tereyağı ne renktir diye merak ediyorsanız sizlere net bir renk veremeyiz. Çünkü tereyağının rengini belirleyen kullanılan sütün türü ve yağıdır. Fakat rengi konusunda sizlere şöyle bir tüyo verebiliriz:

    • Eğer tereyağı tavada erirken, kendi renginden daha koyu bir renk alıyorsa üzülerek ifade etmeliyiz ki bu yağın içerisinde boya olma ihtimali çok yüksektir.
    • Bu testi şöyle deneyebilirsiniz: Almış olduğunuz tereyağı açık sarı renkteyse ve tavada eridiğinde altın sarısı koyu bir rengi almışsa kullandığınız yağ sahte ve katkılı bir yağdır.
    hakiki tereyağı nasıl anlaşılır

    5) İyi Kalite Tereyağı Fiyatları Yüksektir

    • Gerçek tereyağının ekonomik değeri yüksektir. Çünkü süt yağı kullanılır ve doğal taze sütlerden hazırlanır.
    • Eğer tereyağı alırken çok düşük rakamlar karşınıza çıkıyorsa bu yağları almanız önerilmez.
    • Piyasa ortalamasındaki tereyağının fiyatı 1 kilogram için ortalama 50 TL’dir. Bu rakam doğrultusunda gerçek ve sahte tereyağı ayrımı yapabilirsiniz.

    6) Bıçakla Ayırdığınızda Parça Halinde Bölünüyorsa Gerçektir

    • Sahte ve gerçek tereyağı arasındaki farkı bulmak için bir bıçak işinizi kolaylaştırabilir.
    • Tereyağının sahte olanı, bıçak darbesinde bütün olarak ayrılır.
    • Gerçekliğini test etmek istediğiniz tereyağına bıçak batırın. Doğal ve hakiki tereyağı çok küçük parçalara ayrılmaktadır.
    tereyağı nasıl anlaşılır

    Tereyağı ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

    Mısırözü Yağı Mı Ayçiçek Yağı Mı Sağlıklı?

    Tereyağı Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları

    Margarin Nedir? Nasıl Yapılır? Zararları Nelerdir?

    Tereyağı Kaç Kalori? Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

    Sade Yağ Nedir? Nasıl Yapılır, Kullanılır? Tereyağı ile Arasındaki Fark

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır