flessi nedir / FLESSİ 5 MG FİLM KAPLI TABLET, 30 | myHealthbox

Flessi Nedir

flessi nedir

Filessi Kullananlar yada kullanması gerekenler Filessi Ne İçin Kullanılır? merak etmekteler. Ek izlemeye tabi olan Flessi ağrı kesici mi? Bu ilacı ilk defa kullanacak olanlar en çok merak ettikleri ise Flessi Ne İlacıdır? Flessi Yan Etkileri konusunda ek izlenime tabi olması sebebiyle farklı etkiler söz konusudur. Gelin birlikte Flessi Kas Gevşetici Uyku Yapar mı? öğrenelim&#;

Filessi Ne İşe Yarar?

Ek izlemeye tabi olan Flessi&#; yi kullanmadan önce muhakkak gerekli araştırmaları yapmanızda fayda var. Ek izlemeye tabi ilaç sistemi, yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen bir yöntemdir. Amaç yeni ruhsat verilmiş ilaçların yan etkileri ile ilgili bilgi toplamaktır.

• FLESSİ, beyaz, yuvarlak, bikonveks, çentikli film kaplı tablettir.
• Her bir film kaplı tablet, 10 mg siklobenzaprin HCl içerir.
• Akut (Hastada belirgin bir hastalığın bulgusu olarak aniden başlayan ağrı) ağrılı kas
iskelet sistemi hastalıklarına bağlı kas spazmlarının kısa süreli tedavisinde kullanılır.

Flessi Kullanma Talimatı İçin TIKLAYINIZ


Bu ilaç ek izlemeye tabidir’ ne demek?

Ek izleme, güvenirliği henüz tam tanımlanmamış yeni ruhsatlandırılmış ilaçların veya bu tanımlamaya ihtiyaç duyulan, yeni güvenlik sorunları olan ilaçların yan etki bildirim oranlarını artırma ihtiyacına dayanıyor. Uygulamayla ilaçların klinik uygulamadaki risklerinin daha da netleştirilmesi amacıyla ek bilgilerin mümkün olduğunca erken toplanması hedefleniyor.

Yani Flessi’nin neden olduğu yan etkiler ve bu yan etkilerin yaygınlık derecesi henüz kesin değil!

Bir anlamda bu ilacı kullanarak denek durumuna düşüyoruz. Flessi film kaplı tablet, akut ağrılı (Hastada belirgin bir hastalığın bulgusu olarak aniden başlayan ağrı) kas iskelet sistemi hastalıklarına bağlı kas spazmlarının kısa süreli tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Flessi’nin iki veya üç haftadan daha uzun süreyle kullanılması önerilmemektedir.


Bu ilacın ciddi yan etkileri bulunmaktadır! Bunlardan bazıları şunlardır; saç dökülmesi, felç, yüz felci, kalp krizi ve cinsel iktidarsızlık.


Flessi Ne İçin Kullanılır?

Flessi ilacı akut ağrı için kullanılan bir ilaçtır. İlaç kas ve iskelet sistemi hastalıkları neticesinde ortaya çıkan kas spazmlarında ve ağrılarında kullanılır.


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.


Flessi Nasıl Kullanılır?

Flessi ilacı için kullanım önerisi günde 3 kere olacak şekildedir. Doktorlar genellikle günde 3 kere 5 mg olacak şekilde ilacı reçete eder. Flessi ilacı hastalarda beklenen etkiyi göstermediğinde doktor önerisi doğrultusunda günde 3 kere 10 mg olacak şekilde yeniden düzenlenebilir.

Flessi film kaplı tablet kullanmaya başladığınızda 3 haftadan fazla süreyle kullanmamalısınız. İlaç kullanımı esnasında meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Flessi ilacını aç veya tok karnına kullanabilirsiniz. Sadece bol su ile yutularak kullanılmalıdır. İlacı çiğnemeyiniz veya suya karıştırmayınız.


Flessi İlacını Kullanırken Dikkatli Olması Gereken Kişiler

Flessi ilacı bazı hastalar için tehlikeli olabilir. Bu nedenle bazı hastaların Flessi ilacını kullanmaması ya da kullanmadan önce doktora danışması ve dikkatli olması gerekir. Flessi ilacının tehlikeli olduğu kişi grupları şu şekilde sıralanabilir;

  • Kalp yetmezliği olan kişiler
  • Daha önce kalp krizi geçiren kişiler
  • İlaç içerisinde bulunan maddelere karşı alerjisi olan kişiler
  • Ritim bozukluğu problemi olan kişiler
  • Tiroit bezi çok fazla çalışan kişiler
  • Kas çalışmasında problemi olan kişiler
  • Karaciğer hastalığı olan kişiler
  • Göz içi basıncı olan kişiler
  • Mesanede idrar birikme problemi olan kişiler
  • Antikolinerjik ilaç tedavisi kullanılan ilaçlar

Flessi Yan Etkileri Nelerdir?

Flessi ilacı bazı hastalarda çeşitli yan etkilere neden olabilmektedir. Bu yan etkiler şu şekilde sıralanabilir;

Çok Yaygın Görülen Yan EtkilerYaygın Görülen Yan EtkilerYaygın Olmayan Yan Etkiler
Karın ağrısı

Mide bulantısı

Sinirlilik

Farenjit

Düşünme yetisinde azalma

Asit yetmezliği

Baş dönmesi

Çok susama

Dilde ödem

Terleme

Sık sık idrara çıkma

Mide zarının iltihaplanması

Kalp çarpıntısı

Şişkinlik

Yürüme problemleri

Delüzyon

Agresif davranışlar

Kilo alma ya da kilo verme

Kan değerlerinde değişme

Kalp krizi

Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.


Flessi Fiyatı

Flessi ilacının  güncel satış fiyatı TL’dir. Bu rakam eczanelerde farklılık gösterebilir.


İlginizi Çekebilir  👇

👉 Flexo Jel Ne İçin Kullanılır? Flexo Jel Fiyatı

👉 Aldactone Ne İşe Yarar? Aldactone Yan Etkileri Nelerdir?

FLESSİ 5 MG FİLM KAPLI TABLET, 30 ADET

Ürün özellikleri

KISA ÜRÜN BİLGİSİ ▼Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM’a bildirmeleri beklenmektedir. Bakınız Bölüm Advers reaksiyonlar nasıl raporlanır? 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FLESSİ ® 5 mg Film Kaplı Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM ETKIN MADDE: Siklobenzaprin HCl 5 mg YARDIMCI MADDELER: Yardımcı maddeler için ’e bakınız. 3. FARMASÖTİK FORM Tablet Beyaz, yuvarlak, bikonveks, çentikli film kaplı tablet. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER TERAPÖTIK ENDIKASYONLAR FLESSİ, akut ağrılı kas iskelet sistemi hastalıklarına bağlı kas spazmlarının kısa süreli tedavisinde endikedir. POZOLOJI VE UYGULAMA ŞEKLI POZOLOJI/ UYGULAMA SIKLIĞI VE SÜRESI Önerilen siklobenzaprin HCl dozu günde üç kez 5 mg’dır. Doz, bireysel hasta yanıtına dayanarak, günde üç kez ya 7,5 mg ya da 10 mg’a yükseltilebilir. Siklobenzaprin HCl’nin iki veya üç haftadan daha uzun süreyle kullanılması önerilmemektedir. UYGULAMA ŞEKLI Sadece ağızdan kullanım içindir. Tabletler aç veya tok karnına su ile alınmalıdır. ÖZEL POPÜLASYONLARA ILIŞKIN EK BILGILER KARACIĞER YETMEZLIĞI Siklobenzaprin HCl ile yürütülen bir karaciğer yetmezliği olan hastaların dahil edildiği klinik çalışmada, EAA ve C maks için sağlıklı kontrol gurubunda gözlenen değerlerin yaklaşık iki katı raporlanmıştır. Bu nedenle siklobenzaprin HCl, hafif dereceli karaciğer yetmezliği bulunan hastalarda 5 mg ile tedaviye başlanmalı ve doz yukarıya doğru dikkatlice titre edilmelidir. Ciddi karaciğer yetmezliği bulunan hastalardaki verinin yetersizliğinden dolayı, siklobenzaprin HCl’in orta dereceli ve ciddi karaciğer yetmezliği bulunan hastalarda kullanılması önerilmemektedir. Siklobenzaprin ve aspirin tek veya çoklu dozlarda eş zamanlı uygulandığında, her ikisinin de plazma değerlerinde veya biyoyararlanıBelgenin tamamını okuyun

Flessi &#; Kullanmadan önce mutlaka okuyun (Bu ilaç ek izlemeye tabidir) 5 mg

Flessi film kaplı tablet, akut ağrılı (Hastada belirgin bir hastalığın bulgusu olarak aniden başlayan ağrı) kas iskelet sistemi hastalıklarına bağlı kas spazmlarının kısa süreli tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Flessi’nin iki veya üç haftadan daha uzun süreyle kullanılması önerilmemektedir.

Ön bilgi: Bu ilacın ciddi yan etkileri bulunmaktadır! Bunlardan bazıları şunlardır;saç dökülmesi, felç,yüz felci, kalp krizi ve cinsel iktidarsızlık.

Diğer yan etkiler yazının devamında belirtilmiştir.

DİKKAT! Bu ilaç ek izlemeye tabidir!

Bu ilaca ait kullanım kılavuzunda şöyle bir bölüm yer almaktadır:

Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen, yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Meydana gelen herhangi bir yan etkiyi raporlayarak yardımcı olabilirsiniz. Yan etkilerin nasıl raporlanacağını öğrenmek için 4. Bölümün sonuna bakabilirsiniz.

&#;Bu ilaç ek izlemeye tabidir&#; ne demek?

Ek izleme, güvenirliği henüz tam tanımlanmamış yeni ruhsatlandırılmış ilaçların veya bu tanımlamaya ihtiyaç duyulan, yeni güvenlik sorunları olan ilaçların yan etki bildirim oranlarını artırma ihtiyacına dayanıyor. Uygulamayla ilaçların klinik uygulamadaki risklerinin daha da netleştirilmesi amacıyla ek bilgilerin mümkün olduğunca erken toplanması hedefleniyor.

Yani Flessi&#;nin neden olduğu yan etkiler ve bu yan etkilerin yaygınlık derecesi henüz kesin değil!

Bir anlamda bu ilacı kullanarak denek durumuna düşüyoruz.

Flessi &#; Bireysel deneyim sonucum ne?

Bu ilacı maalesef ben de kullandım ve ciddi anlamda saç dökülmesine neden oldu. Çok geç fark etsem de kullanmayı bıraktım.

Doktorunuza mümkünse bu ilaç dışında bir ilaç yazdırmanız faydanıza olacaktır.

Flessi nasıl kullanılır?

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde günde 3 defa uygulanır.

Önerilen Flessi dozu günde üç kez 5 mg’dır. Doz, bireysel hasta yanıtına dayanarak, günde üç kez ya 7,5 mg ya da 10 mg’a yükseltilebilir.

Flessi’nin iki veya üç haftadan daha uzun süreyle kullanılması önerilmemektedir.

Flessi yan etkileri

  • Yüzde, dudakta, dilde ve/veya boğazda şişme olmaksızın gelişen nefes alma zorluğu,
  • Yüzde, dudakta, dilde ve/veya boğazda şişme ve buna bağlı olarak gelişebilen yutma zorluğu,
  • Ciltte kabarmalar ile görülen şiddetli kaşınma
  • Aritmi (kalp atımdüzensizliği),
  • Kalp iletim bozuklukları,
  • Depresyon tedavisinde kullanılan bir ilaç grubu olan MAO inhibitörleri ile kullanılmamalıdır; kullanılması durumunda hiperpiretik (yüksek ateş) krizine ve ölüme neden olabilir.
  • Konjestif kalp yetmezliği (kalbin vücudun ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar kan pompalayamaması durumu)

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Aşağıda kullanım kılavuzuna göre bazı yan etkilerin görülme sıklığını görebilirsiniz. Ancak bunların yeni verilerle değişkenlik gösterebileceğini unutmayınız!

flessi

Flessi &#; çok yaygın yan etkiler

  • Karın ağrısı
  • Asit yetmezliği
  • Kabızlık
  • Diyare (ishal)
  • Baş dönmesi
  • Bulantı
  • Asabiyet
  • Azalan mental keskinlik (düşünme, anlama yetisinde azalma)
  • Sinirlilik
  • Üst solunum yolu enfeksiyonu
  • Farenjit (boğaz iltihabı)

Flessi &#; yaygın yan etkiler

  • Kalp atım hızında artma (taşikardi)
  • Kalp atım düzensizliği (aritmi)
  • Kalp çarpıntısı
  • Tansiyon düşüklüğü
  • Kusma
  • Yeme bozukluğu
  • İshal
  • Gastrit (mide zarının iltihaplanması)
  • Susama
  • Şişkinlik
  • Dilde ödem
  • Karaciğer fonksiyonlarında anormallik
  • Sarılık
  • Terleme
  • Kaslarda zayıflık
  • Sık idrara çıkma veya idrar tutulması
  • Bayılma

Flessi &#; yaygın olmayan yan etkiler

  • Purpura (deride görülen kırmızı-morumsu renk)
  • Kemik iliği baskılanması
  • Lökopeni (beyaz kan hücresinin azalması)
  • Eozinofili (kanda eozinofil hücre artışı)
  • Trombositopeni (kanda trombosit sayısının azalması)
  • Antidiüretik hormon sendromu (böbrek kanallarının su geçirgenliğinin bozulması)
  • Kan şekeri düzeylerinin yükselmesi veya düşmesi
  • Kilo artışı veya kaybı
  • Azalmış veya artmış libido (cinsel içgüdü)
  • Anormal yürüyüş
  • Delüzyonlar (sanrı)
  • Agresif davranış
  • Paranoya (aşırı endişe veya korkuyla karakterize edilen, sıkça mantıksız kuruntularla bilinen ruhsal bir rahatsızlık).
  • Periferal nöropati (vücudun beyin ve omurilik dışında bulunan bölgelerinde oluşan hasara bağlıağrı)
  • Bell paralizi (yüz felci)
  • Ekstrapiramidal semptomlar (psikiyatrik ilaçların neden olduğu kaslarda kasılmalar, titreme, sallanma, hareketlerde yavaşlamalar, yerinde duramama gibi motor bozukluklara genel olarak verilen isim)
  • Tansiyon yüksekliği
  • Kalp krizi
  • Felç
  • Solunum güçlüğü
  • Bağırsak tıkanıklığı
  • Dilde renk değişikliği
  • Ağız iltihabı
  • Tükürük bezi şişmesi
  • Işığa hassasiyet
  • Saç dökülmesi
  • Miyalji (kas ağrısı)
  • İdrar boşaltımında rahatsızlık
  • İdrar yolunda daralma
  • İmpotens (cinsel iktidarsızlık)
  • Testislerde şişme
  • Meme büyümesi
  • Süt gelmesi
  • Göğüs ağrısı
  • Ödem

Flessi Kullanma Kılavuzu

Siz Flessi adlı bu ilacı kullandınız mı? Bu ilaçla ilgili deneyiminizi aşağıdan yorum yaparak paylaşabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz.

Not: Bu bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup doktor tavsiyesi yerine geçemez.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası