sabiha gökçen kibris uçak bileti / Lefkoşa - İstanbul Ucuz Uçak Bileti Al, En Ucuz Bilet : TL | Ucuzabilet

Sabiha Gökçen Kibris Uçak Bileti

sabiha gökçen kibris uçak bileti

Kıbrıs U&#;ak Bileti

Pegasus Havayolları Kıbrıs uçuşları için Lefkoşa Ercan Uluslararası Havalimanı (ECN) tercih edilir.

Pegasus Kıbrıs’a yılın her dönemi direkt ve aktarmalı uçuşlar düzenler. Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’nın varış noktası olduğu direkt uçuşlar İstanbul (SAW), İzmir (ADB), Adana (ADA), Kayseri(ASR), Antalya(AYT), Diyarbakır(DIY), Gaziantep (GZT), Ankara(ESB) ve Hatay(HTY) çıkışlı olarak gerçekleştirilir.

Ayrıca Türkiye’nin belirtilen direkt uçuş noktalarından aktarmalı olacak şekilde Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’ya uçak biletleri alarak konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

KKTC’de Ulaşım İmkânları

Lefkoşa Ercan Uluslararası Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım

Ercan Uluslararası Havalimanı ile şehir merkezi arası uzaklık yaklaşık 23 km’dir. Havalimanı- şehir merkezi arası ulaşım için tercih edebileceğiniz alternatifler otobüs, dolmuş, taksi, otel transfer ve araç kiralama hizmetleridir.

Otobüs – Dolmuş

Ercan Havalimanından Lefkoşa şehir merkezine KIBHAS otobüsleri tarafından seferler düzenlenir. Ayrıca KIBHAS otobüsleriyle Ercan Havalimanı’ndan Girne, Gazimağusa, Lefke ve Güzelyurt şehir merkezlerine çift yönlü ulaşım mümkündür. Kış döneminde saat başı hareket eden otobüsler, yaz sezonunda 20 dakikada bir sefer düzenler.

Kıbrıs’ta şehir merkezine ulaşım için değerIendirebileceğiniz seçeneklerden biri de dolmuşlardır. Değişen saat aralıklarında hareket eden dolmuşlar ile Lefkoşa şehir merkezine ve ülkenin diğer önemli yerleşim noktalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Taksi

Kıbrıs’ın genelinde ve Lefkoşa’da en çok tercih edilen ulaşım araçlarından biri olan taksilerle havalimanından şehir merkezine 7 gün 24 saat ulaşım sağlayabilirsiniz. Taksilerde mesafe bazında sabit ücret tarifesi uygulanır. Havalimanı terminal binasının çıkışında bulunan taksileri tercih ederek gideceğiniz bölgeye hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Otel Transfer – Araç Kiralama

Şehirde bazı oteller havalimanı – otel transfer hizmeti sunmaktadır. Servisler misafirlerini havalimanından kalacakları otele kadar götürür. Ayrıca Pegasus araç kiralama hizmeti ayrıcalıkları ile seyahatiniz öncesinde aracınızı seçebilir, Kıbrıs’ı kendi aracınızla özgürce dolaşma fırsatı elde edebilirsiniz. Bu arada Kıbrıs’ta trafiğin sol şeritten aktığını bilmeniz faydalı olacaktır.

KKTC Toplu Taşıma

KKTC’ de toplu taşıma otobüs, dolmuş ve taksilerle sağlanır. Hem şehir içi hem de şehirler arası hizmet veren otobüs ve dolmuşlarla ülkenin tarihi ve turistik bölgelerine ve plajlarına rahatlıkla ulaşılabilir. Diğer yandan, ülkenin en yaygın ulaşıma araçlarından biri olan taksilerle kuzey Kıbrıs’ın pek çok noktasına konforlu ve hızlı bir şekilde gidebilirsiniz. Ayrıca araç kiralama hizmeti ile Kıbrıs’ta belirlediğiniz gezi rotanız doğrultusunda seyahat edebilirsiniz.

KKTC’de toplu ulaşım saat kaça kadar sürer?

KKTC’de belediye otobüsleri kış sezonunda – , yaz sezonunda ise – saatleri arasında hizmet verir. Özel otobüslerde ise gündüz seferleri – , gece seferleri – saatleri arasında gerçekleştirilir.

Turistler için ulaşım kartı var mı?

Şehirde herhangi bir ulaşım kartı bulunmamaktadır. Tüm ulaşım araçlarında ödemeler nakit olarak kabul edilir.

KKTC Şehirler Arası Ulaşım

KKTC’de şehirler arası ulaşım için otobüs ve dolmuşlar bulunur. Şehirlerde ve Ercan havalimanında bulunan otobüs terminallerinden kalkan otobüs ve dolmuşlar Kuzey Kıbrıs’ın pek çok noktasına ulaşım sağlanır. Örneğin, uçakla Lefkoşa’ya ulaştıktan sonra havalimanından hareket eden otobüs ve dolmuşlarla Girne’ye geçebilirsiniz. Otobüs ve dolmuş saatleri değişiklik göstermekte olup, otobüs son hareket saatleri kış sezonunda , yaz sezonunda ise ’dur. Ayrıca taksilerle de Lefkoşa, Girne, GaziMağusa gibi şehirler arası rotalara seyahat edebilirsiniz.

Lefkoşa, Kıbrıs’ın konaklama için en çok tercih edilen şehirlerinden biri. Çünkü şehirde hem çok fazla otel seçeneği bulunuyor hem de diğer şehirlere göre daha hesaplı. Ama bilmelisiniz ki Kıbrıs’ın hangi şehrinde kalacaksanız kalın otel rezervasyonu yaparken kafanız karışabilir. 

Ultra lüks otellerde çok fazla çeşitlilik varken sunulan hizmetler arasında kaybolabilirsiniz. Kıbrıs’ta resort ve her şey dahil otellerin yanı sıra butik oteller ya da pansiyonlar da bulunuyor. Bütçenize göre bu oteller arasından seçim yapabilirsiniz. Eğer tercihiniz Lefkoşa’dan yana olacaksa Kıbrıs’ın diğer şehirlerine sık sık kalkan otobüsler ile seyahatinizi genişletebilirsiniz. 

Kıbrıs denilince herkesin aklına ilk olarak deniz, kum, güneş gelir. Balayı ve deniz tatilinde gözde ülke olan Kıbrıs’ta sadece oteller ve plajlar yok. Tarihine tanık olabileceğiniz surlar, müzeler ve mimari yapıları gezerek Kıbrıs’ta kültür turu da yapabilirsiniz.

  • Selimiye Cami turu: Lüzinyan döneminde St. Sophia Katedrali olarak inşa edilen bu yapı, yılında minare eklenerek camiye çevriliyor. Hem gotik hem de Osmanlı tarzının harmanlandığı Selimiye Cami, Lefkoşa’nın görülmesi gereken yapıları arasında ilk sıralarda bulunuyor.
  • Bedesten turu: Selimiye Cami gibi Osmanlı döneminde değişime uğrayan bir diğer yapı ise Bedesten oluyor. Yine Lüzinyanlar tarafından yapılan St. Nicolas Kilisesi, günümüzde hediyelik eşyaların ve Kıbrıs’a özgü ürünlerin satıldığı yer olarak hizmet veriyor. Çayınızı ya da kahvenizi içerken Bedesten’in mimarisini de inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz.
  • Surlariçi turu: Düşmanlardan korunmak için yapılan surlar aynı zamanda Lefkoşa’nın ilk yerleşim bölgesi olma özelliğini de taşıyor. Mimari kalıntıları ve halen ayakta duran tarihi yapıları Surlariçi bölgesinde görebilirsiniz. Bölgede en çok turist çeken yerlerden biri ise Büyükhan. 68 oda ve 10 dükkândan oluşan handa, hediyelik eşya satan dükkânlarda alışveriş yapabilir ve kafelerde gezinize kısa bir mola verebilirsiniz.
  • Barbarlık Müzesi turu: Kıbrıs’ın yakın tarihini acı da olsa görmek için Barbarlık Müzesi’ni ziyaret etmelisiniz. ’lı yıllarda Rumların saldırısı ile karşı karşıya kalan Binbaşı Nihat İlhan’ın evi müzeye çevriliyor ve bu sırada evdeki hiçbir şey değiştirilmiyor. Kurşun izlerinden kan izlerine kadar savaşın etkisini görebileceğiniz bu müze belki de Kıbrıs’taki en ilginç turunuz olabilir.
  • Sınır kapısı: Lefkoşa, dünya üzerinde ikiye bölünmüş ve böylelikle iki ülkeye de başkentlik yapan tek şehir. Bu ayrımı daha yakından görmek için çarşı içerisinde bulunan sınırı kapısı bölgesine gidebilirsiniz. Şehir hakkında daha detaylı bilgi almak ve gezilecek diğer yerleri incelemek için Lefkoşa Gezi Rehberi’ne göz atabilirsiniz.
  • Girne turu: Kıbrıs’ın gözde tatil şehirlerinden biri olan Girne’de harika plajlar ve kumsallar dışında gezilecek tarihi yerler de bulunuyor. Şehirde sizi karşılayan Girne Kalesi’ni ve içerisindeki farklı müzeleri gezdikten sonra bir diğer gotik mimari tarzı örneklerinden olan Bellapais Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz.
  • Mağusa turu: Kıbrıs’ın her bölgesinde ayrı bir tarih yatıyor. Lefkoşa’dan 1 saat uzaklıkta olan Mağusa’da; çeşitli medeniyetlerin yaşadığı Salamis Harabeleri’ni, Namık Kemal’in en iyi eserlerini yazdığı dönemde sürgün edildiği zindanları ve Namık Kemal Meydanı’nı, St. Nicholas Katedrali’nden Lala Mustafa Paşa Cami’ye dönüştürülen görkemli yapıyı görebilirsiniz.

Kıbrıs’ın tüm bölgelerindeki tarihi yapılar hakkında bilgi almak, Kıbrıs’ta yapılacak diğer aktiviteleri öğrenmek için Kıbrıs Gezi Rehberi’ni inceleyebilirsiniz.

Kıbrıs seyahatiniz için faydalı olabilecek bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Kıbrıs’a Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

  • Kıbrıs’ta trafik sol şeritten akıyor ve arabalarda direksiyon sağda bulunuyor. Ülkede yerel veya uluslararası ehliyetler kabul ediliyor. Ancak trafik akışına pek alışkın olmayanların araç kiralayacaksa araba kullanırken dikkat etmesi gerekiyor. Ayrıca ülkede kiralık araçların plakaları kırmızı. Araba kullanan herkes kırmızı plakaların turist olduğunu anlıyor ve trafikte daha dikkatli davranıyor.
  • Kıbrıs’ta toplu taşıma araçlarını bulmak pek mümkün değil. Kalkış saatleri belli olmayan otobüs veya dolmuşlar yerine ülkede ağırlıklı olarak lüks taksiler tercih ediliyor. 
  • Ülkede üçlü priz kullanıyor ve bazı otellerde dönüştürücü bulunuyor. Ancak yanınıza dönüştürücü almanız dışarıda rahatlıkla elektronik eşyalarınızı şarj etme imkânı sağlayacaktır.
  • Kıbrıs’ın para birimi Türk lirası ve Türkiye’de bulunan bankaların birçoğu Kıbrıs’ta da yer alıyor. Para ile ilgili işlemlerinizi rahatlıkla bu bankalarda gerçekleştirebilirsiniz.
  • Pazar günleri birçok yeri kapalı görebilirsiniz. Alışveriş gibi ihtiyaçlarınızı pazar gününe denk getirmemeye özen gösterin.
  • Kıbrıs’ın resmî dili Türkçe olsa da Kıbrıs ağzında kullanılan bazı kelimeler Türkçede yer almıyor veya başka anlamlar taşıyor. Ülkede aynı zamanda Rumca, Bulgarca, İngilizce ve Rusça konuşan kişiler de mevcut.
  • Kıbrıs’ın bağımsızlığını sadece Türkiye tanıyor.

Önemli Telefonlar 

  • Ülke Kodu: +90
  • Ercan Uluslararası Havalimanı: +90 51 00
  • Ercan Havalimanı Taksi Transfer: +90 53 00
  • Ambulans:
  • Polis:
  • Yangın:
  • Lefkoşa Büyükelçiliği: +90 31 00

Kıbrıs-Lefkoşa uçuşlarımızda aşağıdaki havalimanına iniş yapıyoruz.

Lefkoşa şehir merkezine 23, Girne’ye 44 km uzaklıkta bulunan Ercan Uluslararası Havalimanı, Kıbrıs’ın dünya ile bağlantısını sağlayan bir havalimanı. Lefkoşa şehir merkezine gitmek için havalimanında bulunan ve 2 saatte bir hareket eden KIBHAS otobüslerini kullanabileceğiniz gibi taksi hizmetini de tercih edebilirsiniz. Ayrıca bazı otellerin havalimanından transfer hizmeti bulunuyor. Oteliniz ile görüşüp transfer araçları ile kolayca kalacağınız yere varabilirsiniz.

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi Kilometre

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı2 Saat 15 Dakika

Kıbrıs Ercan Havalimanı Ulaşım Bilgileri

Otobüs

‘’Kıbhas’’ otobüsleri, Ercan havalimanından da hareket ediyor ve sefer saatleri de oldukça esnek. Otobüsler ile önemli noktalara ulaşım sağlanıyor. Girne, Güzelyurt, Lefkoşa, Magosa’dan da hareket eden otobüsler yine havalimanı dönüş yolunda da bu noktalara uğruyor. ’da başlayan seferler gece yarısı ’da kadar devam ediyor… ’da hareket eden araç, şehir merkezi ile birlikte tüm önemli noktaları da dolaşıyor. saatlerinde hareket eden otobüsler de yine tüm bölgeleri ziyaret ediyor ve daha geniş bir güzergah ile karşınıza çıkıyorlar.


Taksi

Taksiler, dış hatlar bölümünde sizleri bekliyor olacaktır ve Kıbrıs’ın önemli noktalarına da ulaşım, bu araçlar ile mümkündür. Taksi fiyatları ile ilgili ortalama bir fiyat veremiyoruz çünkü fiyatlandırma ile ilgili taksimetre ya da sabit ücret bilgis bulunmuyor.  


Diğer Alternatifler

Araç Kiralama

7 gün 24 saat hizmet veren araç kiralama firmaları da havalimanında sizleri bekleyen alternatiflerden bir tanesidir. Kıbrıs’ı ziyaret eden birçok kişi araç kiralamayı tercih ettiği için karşınıza bu anlamda çok sayıda seçenek çıkıyor.


Transfer

Özel firmalar tarafından sunulan transfer hizmetleri de belli bir ücret karşılığında tercih edilebilecek olan alternatiflerden bir tanesidir. Sizleri havalimanından aldıktan sonra yine gitmek istediğiniz adrese güvenilir ve çok daha konforlu bir şekilde ulaştırıyorlar. Resmi ve turistik plakalı taksiler hizmet vermektedir ve eğer dilerseniz seyahat öncesi online rezervasyon da yaptırabiliyorsunuz.

 

 

Atatürk Havalimanından Ulaşım   

Otobüs

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren TH-1 Taksim – Atatürk Havalimanı ve YH-1 Yenikapı İDO – Atatürk Havalimanı güzergâhını izleyen özel halk otobüslerine binerek Atatürk Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.  TH-1 numaralı otobüs, her yarım saatte bir Abdülhak Hamit Caddesi üzerinden kalkış yapmakta ve Şişhane, Unkapanı, Zeytinburnu, Yeşilyurt güzergâhını izleyerek Atatürk Havalimanı’na ulaşmaktadır. Hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte; ortalama 1 saat 45 dakika gibi bir sürede havalimanına ulaşım sağlanmaktadır. TH-1 numaralı otobüsün ulaşım ücreti 11 TL’dir.     
YH-1 numaralı otobüs ise Yenikapı Sahil durağından kalkarak; Aksaray, Ulubatlı, İncirli, Şirinevler güzergâhını izleyerek Atatürk Havalimanı’na ulaşmaktadır. Hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte; ortalama 1 saat 30 dakika gibi bir sürede havalimanına ulaşım sağlamaktadır. YH-1 numaralı otobüsün ulaşım ücreti 5,50 TL’dir.

Atatürk Havalimanı’na ulaşım için bir diğer seçenek de HAVABUS servisleridir. Taksim Divan Otel’in karşısında yer alan kalkış noktasından hareket eden servisler, Taksim-Aksaray Sahil Yolu-Atatürk Havalimanı güzergâhını izleyerek Atatürk Havalimanı’na her yarım saatte bir ulaşım sağlamaktadır. Sefer süresi ortalama 40 dakika olup, trafik ve hava durumuna göre değişiklik gösterebilir. HAVABUS Atatürk Havalimanı servis bilet ücreti 12 TL’dir.     
Anadolu Yakası’ndan Atatürk Havalimanı’na ulaşım sağlamak istiyorsanız;     
Kadıköy’den hareket eden A numaralı otobüse binerek, Ulubatlı durağında iniş yapıp YH-1 otobüsüne aktarma yapabilirsiniz. 10,10 TL ücretle, ortalama 3 saat gibi bir süreyle Atatürk Havalimanı’na ulaşmış sağlayabilirsiniz.  

Metro

İstanbul’un her yerine ulaşım sağlayan metro seçeneği ile Atatürk Havalimanı’na ulaşım oldukça kolay. Avrupa yakasından; M2 Hacıosman – Yenikapı Metro Hattı üzerinden herhangi bir durakta metroya geçiş yaparak son istasyon olan Yenikapı Metro İstasyonu’ndan M1A Yenikapı - Atatürk Havalimanı Metro Hattı’na aktarma yapabilirsiniz. M1A  hattına aktarma yaptıktan sonra M1A  kodlu metroya binerek Atatürk Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Metro seçeneğinde tam bilet kullananlara aktarma ücretiyle birlikte 3,95 TL, öğrencilere ise 1,65 TL’dir.    
Anadolu Yakası’ndan Atatürk Havalimanı’na ulaşım sağlamak istiyorsanız;    
M4 Kadıköy – Tavşantepe Metro Hattı üzerinde bulunan Ayrılık Çeşmesi İstasyonu’ndan Marmaray’a aktar yaparak Marmaray Yenikapı İstasyonu’ndan tekrar M1A Yenikapı – Atatürk Havalimanı Metro Hattı’na aktarma yaparak Atatürk Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.

Taksi

Atatürk Havalimanı’na ulaşmak için bir diğer alternatif seçenek ise taksidir. Merkezi noktalardan taksiye bindiğinizde; Taksim’den Atatürk Havalimanı’na TL ücretle ortalama 40 dakika içerisinde, Fatih’ten Atatürk Havalimanı’na TL ücretle ortalama 25 dakika içerisinde, Kadıköy’den Atatürk Havalimanı’na TL ücretle ortalama 50 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. (Ücretler ortalama rakamlardır, referans almayınız.)

 

Sabiha Gökçen Havalimanından Ulaşım

Otobüs

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren E-3 4. Levent Metro - Sabiha Gökçen Havalimanı, E-9 Bostancı - Sabiha Gökçen Havalimanı, E Kadıköy - Kurtköy - Sabiha Gökçen Havalimanı, SG-1 Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı, E Altunizade – Ümraniye - Sabi ha Gökçen Havalimanı, SG-2 Taksim - Sabiha Gökçen Havalimanı ve H Pendik YTH - Sabiha Gökçen Havalimanı güzergâhlarını izleyen özel halk otobüslerine binerek Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Ortalama ücret ve süre için lütfen İETT internet sayfasını kontrol ediniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için bir diğer seçenek de HAVABUS servisleridir. Taksim Divan Otel’in karşısında yer alan kalkış noktasından hareket ederek Taksim – Beşiktaş - Boğaziçi Köprüsü - Tem Bağlantı Yolu - Sabiha Gökçen Havalimanı güzergâhını izleyen servisler, Sabiha Gökçen Havalimanı’na her yarım saatte bir ulaşım sağlamaktadır. Sefer süresi ortalama 1 saat 30 dakika olup, trafik ve hava durumuna göre değişiklik gösterebilir. HAVABUS Taksim - Sabiha Gökçen Havalimanı servis bilet ücreti 15 TL’dir.     
Anadolu Yakası’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na HAVABUS servisleriyle ulaşım sağlamak istiyorsanız;     
Kadıköy Rıhtım İETT otobüs duraklarından hareket eden HAVUS servislerini kullanabilirsiniz. Kadıköy - Yeni Sahra - Tem Bağlantı Yolu - Sabiha Gökçen Havalimanı güzergâhını izleyen servisler, Sabiha Gökçen Havalimanı’na her yarım saatte bir ulaşım sağlamaktadır. Sefer süresi ortalama 1 saat olup, trafik ve hava duruma göre değişiklik gösterebilir. HAVABUS Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı servis bilet ücreti 10 TL’dir.

Metro

Avrupa Yakası’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmak için M2 Hacıosman – Yenikapı Metro Hattı’nı kullanarak Yenikapı İstasyonu’ndan Marmaray’a aktarma yapabilirsiniz. Marmaray Ayrılık Çeşmesi durağından M4 Kadıköy – Tavşantepe Metro Hattı’na aktarma yaparak Tavşantepe durağından inip E-9 Bostancı – Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca yılında tamamlanması planlanan M4 Kadıköy – Tavşantepe Hattı’na ek olarak yapılan Sabiha Gökçen Uzatması yakında metro ulaşımını daha da kolaylaştıracaktır.    

Taksi

Sabiha Gökçen Havalimanı’na bir diğer ulaşım seçeneği ise taksilerdir. Merkezi noktalardan taksiye bindiğinizde; Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na TL ücretle ortalama 40 saat içerisinde, Maltepe’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na TL ücretle ortalama 40 dakika içerisinde, Sultanbeyli’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na TL ücretle ortalama 20 dakika içerisinde, Taksim’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na TL ücretle ortalama 45 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. (Ücretler ortalama rakamlardır, referans almayınız.)    

Diğer Alternatifler

Tüm bu ulaşım seçenekleri dışında, İstanbul’da bulunan araç kiralama şirketlerinden de hizmet alabilirsiniz.
En uygun İstanbul uçak bileti fırsatını yakalamak için seafoodplus.info üzerinden yapacağınız sorgulamayla tüm havayollarını karşılaştırabilir ve size en uygun bileti hemen satın alabilirsiniz. seafoodplus.info olarak İyi uçuşlar dileriz.

 

 

İstanbul Kuzey Kıbrıs Uçak Bileti

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Zarif mimarisi, fonksiyonel ulaşım imkanları ve havalimanı hizmetleri ile yılında hizmete açılan Sabiha Gökçen Havalimanı, ismini Türkiye’nin ilk kadın pilotlarından ve dünyanın ilk kadın savaş uçağı pilotu olan Sabiha Gökçen’den alıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Anadolu yakasının tek, Türkiye’nin ise ikinci en yüksek kapasiteli havalimanı

Pendik, Kartal, Bostancı, Kadıköy, Taksim, Beşiktaş, Levent gibi merkezlere ulaşım kolaylığının yanı sıra Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce, Bolu, Bursa gibi şehirler için de ulaşım imkânı sağlıyor. Türkiye’nin hava trafiğinde stratejik bir konumda olan Sabiha Gökçen Havalimanı, yılda yaklaşık olarak 30 milyon yurt içi ve yurt dışı yolcu uçuşu gerçekleştiriyor.

Taksi

Gün içinde trafik yoğunluğu, hava durumu ve iş giriş-çıkış saatleri gibi faktörler belirleyici olsa da Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek için taksi, tercih edebileceğiniz bir ulaşım alternatifi.

İstanbul’un hemen her yerinde bulabileceğiniz ticari taksilerle giden yolcu kapısına kadar kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul içi taksi yolculuklarınızın maliyetini hesaplamak için çeşitli taksi ücret hesaplama uygulamalarından yararlanabilirsiniz.

Havabüs

Şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na direkt varış sağlamak için Avrupa ve Anadolu yakasının belirli noktalarından servis imkânı sunan Havabüs, hızlı bir ulaşım için tercih edilen alternatiflerden.

Taksim, Kadıköy ve Yenisahra güzergâhlarında servis sağlayan Havabüs, kısa aralıklarla hareket eden pratik bir hizmet sunuyor. Havabüs seferleri ve fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Marmaray-Metro

Havalimanına ulaşmak için şehrin gelişmiş toplu taşıma sisteminden yararlanabilirsiniz. Marmaray’ı kullanarak Ayrılık Çeşmesi’ne geçebilir, buradan Kadıköy-Kartal metrosuna aktarma yapabilirsiniz. Kartal’a ulaştıktan sonra, Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar giden E-9 otobüslerine binebilirsiniz.

Otobüs

Sabiha Gökçen Havalimanı’na Anadolu ve Avrupa Yakasının pek çok noktasından ulaşımınızı sağlayacak otobüs seferleri mevcut.

Kadıköy’den E11 ve E10, Bostancı yönünden E9, Altunizade ve Ümraniye’den E18 ve Pendik yönünden KM20 otobüslerini kullanabilirsiniz. 4. Levent yönünden havalimanına ulaşacaksanız, E3 hattı size yardımcı olacak.

Araç Kiralama

Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlamak için, havalimanında şubesi bulunan araç kiralama şirketlerini kullanabilirsiniz.

İstanbul’da bulunan ulusal ve uluslararası araç kiralama ofislerine uğrayabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden rezervasyon yaptırarak aracınızın önceden hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs Hakkında Genel Bilgiler

Türkiye’de “Yavru Vatan” olarak literatüre geçen Kuzey Kıbrıs, Akdeniz’in en büyük 3. adası olma özelliğine sahip. Türk ve Rum kesimi olarak ikiye ayrılan Kıbrıs Adası’nda, KKTC’nin başkenti Lefkoşa şehri. Neredeyse 8 ay süren yaz sezonuyla gerçek bir tatil cenneti olan Kuzey Kıbrıs, tüm senenin yorgunluğunu atmak, doyasıya eğlenmek, denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyen ziyaretçileri için cazibe merkezi haline geliyor. Kuzey Kıbrıs ayrıca; otelleri, tatil tesisleri, plajları, eğlence mekanlarıyla da öne çıkıyor.

M.Ö yıllarına dayanan tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kıbrıs’ta tarihin izlerini sürmek mümkün. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına pasaportsuz geçiş sağlayan Kuzey Kıbrıs; eşsiz doğası, büyüleyici manzaraları, tertemiz plajları, denizi, eğlence kültürü ve sıcak iklimi ile yerli ve yabancı birçok turistin vazgeçilmez rotası haline geliyor.

Kuzey Kıbrıs Ercan Uluslararası Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

İkinci Dünya Savaşı yıllarında İngiliz Hava Kuvvetleri’ne hizmet etmek için Lefkoşa’da kurulan Kuzey Kıbrıs Ercan Uluslararası Havalimanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını almasının ardından sivil havacılıkta da kullanılmaya başlandı. Havalimanına, yılında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit düşen Pilot Binbaşı Fehmi Ercan’ın adını yaşatmak için bu isim konuldu.

yılından bu yana iç ve dış hatlar ulaşımı sağlayan Ercan Uluslararası Havalimanı, yılda yüz binin üzerinde ziyaretçi ağırlıyor. Özellikle yaz sezonunda yoğun bir trafiğe sahip olan havalimanında, birçok yere farklı ulaşım seçeneği bulunuyor.

Taksi

Ercan Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine ve çevre şehirlere hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlamak için taksi alternatifini kullanabilirsiniz. Havalimanı terminal çıkışlarından günün her saati bulabileceğiniz taksiler ile Kıbrıs’ın hemen her yerine hızlıca varmanız mümkün.

KIBHAS Servisleri

Ercan Uluslararası Havalimanı’ndan Lefkoşa şehir merkezine ve birçok noktaya ulaşım sağlamak için KIBHAS servis araçlarını da tercih edebilirsiniz. KIBHAS servis araçları, Ercan Uluslararası Havalimanı terminal çıkışından hareket ediyor. KIBHAS servis saatleri, güzergahları ve fiyat bilgilerini en güncel haliyle buradan inceleyebilirsiniz.

Araç Kiralama

Ercan Uluslararası Havalimanı’nda bulunan araç kiralama ofisleri ile ihtiyacınıza uygun araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak size özel bir yolculuk ile havalimanından Kuzey Kıbrıs’ın dilediğiniz noktasına ulaşım sağlayabilirsiniz. Burada trafik sol şeritten aktığı için kiralayacağınız araçlarda direksiyonun sağ tarafta olacağını unutmayın.

Kuzey Kıbrıs’ta Ne Yenir?

Kuzey Kıbrıs, muhteşem doğası ve gelişmiş tatil hizmetleriyle ziyaretçilerini en iyi şekilde ağırlıyor. Tüm bunların yanında Kuzey Kıbrıs’a değer katan bir diğer özellik, muhteşem seafoodplus.info Kıbrıs mutfağı, etten balığa, peynirden sebzeye kadar neredeyse tüm lezzetli yiyecekleri barındırıyor.

Kuzey Kıbrıs hellim peyniriyle meşhur. Hellim peyniri Kuzey Kıbrıs kahvaltılarının vazgeçilmezi. Ama Kuzey Kıbrıs yemekleri bundan ibaret değil. Koyun ya da keçinin iç zarının kıyma, soğan ve maydanoz ile doldurulup ızgara yapıldığı şeftali kebabı Kuzey Kıbrıs’ın en sevilen ana yemeği. Aslında bu yemeğin orijinal ismi Şef Ali fakat Kuzey Kıbrıs’ta bu kebap şeftali kebabı olarak anılıseafoodplus.info Kıbrıs’ın en sevilen diğer lezzeti ise Kıbrıs köftesi. Patates, kıyma ve soğanla lezzetlendirilen Kıbrıs köftesi, salata ile tüketiliyor. Geleneksel bir lezzet ceviz macunu, Piruhi, kolakas yemeği Kuzey Kıbrıs sofralarının olmazsa olmazlarıseafoodplus.info Kıbrıs’ta lüks restoranlar bulabildiğiniz gibi, atıştırmalıklarıyla damaklarınızı şenlendirecek yemek mekânlarına ulaşmanız da mümkün. Her bütçeye ve damak tadına uygun restoranları yoğun olarak Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa’da bulabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs’ta Nerede Kalınır?

Kuzey Kıbrıs otelleri, genellikle yaz tatili için gelenlerin ihtiyaçlarına göre hizmetlerini belirler. Konfor ve tam donanım açısından başarılı bir grafik gösteren Kuzey Kıbrıs otelleri genellikle; havuz, sauna, spa, spor salonu gibi hizmetler vermeyi ihmal etmez. 5 yıldızlı otellere nazaran daha ekonomik alternatifler arayanlara da çözümler sunan Kuzey Kıbrıs otelleri genelde Girne ve Lefkoşa’da bulunur. Şehir surlarının iç kısmında kalan bölgede ve Dereboyu Caddesi civarında yer alan otellerden bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uygun seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs’ta Mutlaka Yapmanız Gerekenler

İstanbul-Kuzey Kıbrıs uçak bileti AnadoluJet uçuşları ile Akdeniz’in muhteşem ada ruhu sizi karşılayacak. Adanın masmavi denizi, birbirinden güzel doğal mirasları ve tarihî yapıları Kuzey Kıbrıs gezisinde sizleri bekliyor olacak. Kuzey Kıbrıs’ı keşfetmek için sıkı bir gezi planına ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte Kuzey Kıbrıs seyahatinizde mutlaka yapmanız gerekenler.

  • Lefkoşa’da bulunan Büyük Han’da, Kuzey Kıbrıs’ın kültürüne ait malzemelerin olduğu dükkânlardan alışveriş yapın.
  • Tarih dolu Arnavut kaldırımlı Surlariçi sokaklarını gezin.
  • yılının 24 Aralık günü Binbaşı Dr. Nihat İlhan’ın ailesinin Rum askerleri tarafından şehit edildiği ev olan ve bugün müze olarak ziyaret edilebilen Barbarlık Müzesi’ni mutlaka görün.
  • St. Hilarion Kalesi, Girne Kalesi, Selimiye Cami, Bellapais Manastırı, Lala Mustafa Paşa Cami ve Salamis Antik Kenti gibi tarihî merkezlere mutlaka uğrayın.
  • Vatan Yahut Silistre oyunu nedeniyle yılları arasında Kuzey Kıbrıs’a sürülen yazar Namık Kemal’in müzeye dönüştürülmüş zindanını ziyaret edin
  • Girne Marina ve civarındaki Venedik evlerini keşfedin.
  • Kuzey Kıbrıs’ta güneş ve denizin keyfini çıkarmak için tekne turuna çıkın. Koyları tek tek keşfedin.
  • Hellim peynirli bol zeytinyağlı kahvaltı sofraları ile güne başlayın, şeftali kebabı ile akşam yemeğinizde ziyafet etkisi yaşayın.
  • İtalyan asıllı Rum silah kaçakçısı Paulo Paolides tarafından yılında inşa edilmiş olan Mavi Köşk’ün ayrıntılarında kaybolun. Evin ses geçirmeyen perdeleri, renk renk döşeli odaları, süt havuzu ve tarihî koleksiyonlarıyla Paulo Paolides’in sıra dışı hayatını köşkün ayrıntılarından izleyin.
  • Marina’da bisiklet kiralayarak adayı pedallayın.
  • Adanın en güzel plajlarına ev sahipliği yapan Karpaz bölgesinde denize girin.

İstanbul - Kıbrıs Uçak Bileti Ara

Şehir merkezinden Yeni Havalimanı’na en kolay ve hızlı ulaşım Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanarak sağlanabilir. Ya da TEM Otoyolu’ndan Kemerburgaz Göktürk, Başakşehir, Gaziosmanpaşa ayrımları tercih edilebilir. Özel aracınızla gidecekseniz havalimanının geniş bir otopark alanı bulunuyor.

Taksi

Havalimanına ait özel taksitler hizmet verecek ancak şehir merkezinden havalimanına gidecekler için mesafe uzun olduğundan taksiler de dönüş yolunu hesaplayacaklarından sıkıntı çıkabilir. Bu durumda toplu ulaşımın yapıldığı bölgelere kadar da taksi seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Otobüs

Yeni Havalimanı’na İstanbul’un Kadıköy, Bakırköy, Mecidiyeköy, Beşiktaş, Yenikapı, Sirkeci, Otogar, Beylikdüzü, Ümraniye-Tepeüstü, Otagar, Pendik, Sarıyer, Arnavutköy, Kemerburgaz, Halkalı ve Bahçeşehir gibi bölgelerine düzenli otobüs seferleri yapılıyor.

Marmaray

Yeni Havalimanı’na Marmaray ağını kullanarak gitmek için Sirkeci-Yenikapı durağında inip oradan otobüs hattını kullanmanız gerekir. Sirkeci-Yenikapı hattından yaklaşık olarak her 10 dakikada bir otobüs kalkıyor.

Metrobüs

Metrobüs hattı Yeni Havalimanı’na uzak ancak metrobüsü kullanarak gitmeyi planlıyorsanız Beylikdüzü TÜYAP’tan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.

Metro

Yeni Havalimanı için metro henüz açılmadı. Çalışmalar devam ediyor. Gayrettepe metrosu ve Halkalı metrosu olmak üzere iki bölgeye metro açılacak. Halkalı metrosu Marmaray ile entegre çalışacak. Hali hazırda Başakşehir metrosunu kullanarak Başakşehir’e kadar gidip oradan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.

10 Haz Tarihinde Güncellenmiştir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir