bacak ağrısına hangi bölüm bakıyor / Diz ve bacak ağrıları için hangi bölüme/doktora gidilir? - Son dakika sağlık haberleri – Sözcü

Bacak Ağrısına Hangi Bölüm Bakıyor

bacak ağrısına hangi bölüm bakıyor

Bacak Ağrısı İ&#;in Hangi Doktora Gidilir? Bacak Ağrısına Hangi B&#;l&#;m Bakar

Haberin Devamı

Diz ağrıları, hem uzun hem de kısa süreli problemlerin sebep olabildiği bir durumdur. Diz ağrılarına nazaran bacak ağrıları genellikle yaralanma ve aşırı kullanmadan dolayı oluşmaktadır.

Bacak Ve Diz Ağrıları Nasıl Oluşur?

 Diz ağrılarının belirli bir yaş grubu yoktur, her yaş grubunda gözlemlenebilmektedir. Oldukça yaygın olarak oluşan bu ağrıların sebepleri genellikle yırtık ya da yırtılmış bağ gibi yaralanmalar neticesinde oluşmaktadır. Bazı tıbbi olaylar da diz ağrılarına neden olabilmektedir.

 Bacak ağrılarının çoğu küçük yaralanma ya da aşırı kullanım sonucu oluşmaktadır. Bu ağrılar genel olarak birkaç gün sonra geçmektedir. Bununla beraber kemikler, eklemler, bağlar, kaslar, yumuşak dokular ya da tendonlarda yıpranmalar gibi ciddi tıbbi sorunlar da bacak ağrılarının oluşmasına sebep olabilmektedir.

Haberin Devamı

Bacak Ve Diz ağrıları İçin Hangi Doktora Gidilir? Bacak Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

 Diz bölgesinde belirgin bir ödem, ciltte meydana gelen kızarıklıklar, aşırı seyreden ağrı ve ateş, ısının artması ile oluşan hassasiyet oluşması durumlarında alanında uzman bir hekime başvurulmalıdır. Diz ağrısı şikayetlerinde ilk adım olarak travmatoloji ve ortopedi bölümlerine gidilmektedir. Fakat ani oluşan yaralanma ve travmaların haricinde fizik tedavi ve rehabilitasyon doktoruna / bölümüne gitmek daha doğru bir seçim olacaktır.

 Bacak ağrılarında, bacağın ağrı sebebine göre gidilecek bölümler değişkenlik göstermektedir. Olası bir bacak ağrısı semptomunda;

 - Nöroloji (Nörolog)

 - Genel Cerrahi

 - Kalp ve Damar Cerrahi

 - Ortopedi ve Travmatoloji (Ortopedist) uzmanlarına gitmekte fayda vardır.

Bacak Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir? Bacak Ağrısına Hangi Doktor Bakar, Nereden Randevu Alınır?

İnternet kullanıcıları genel olarak bacak ağrısının sebeplerini aratırken diğer yandan da bu ağrının sebebinin hangi hastane bölümünün üzerine olacağı konusunun da araştırmasını yapmıştır. En çok sorulan sorular arasında "bacak ağrısı için hangi bölüme gidilir, bacak ağrısına hangi bölüm ve doktor bakar" gibi sorular vardır. Yazımızda bizler de bu konu hakkında ayrıntılı şekilde bilgilendirmelerde bulunduk. Bu bilgilere ulaşmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Bacak Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Bacak ağrıları için gidilmesi gereken bölümlerde ilk başta ortopedi ve travmatoloji bölümü gelmektedir. Bunun sebebi genel olarak günlük yaşamda meydana gelen travmaya sebep olan olaylardan bacak bölgesinde meydana gelen ağrılardır. Bacak ağrısının birçok sebebi olabilir bunların bazıları; sinir sıkışması, bel fıtığı, damar sertliği, huzursuz bacak sendromu, eklem problemleri, diyabet, hamilelik gibi rahatsızlıklardır. Gördüğünüz üzere içlerinde sadece sakatlanmaya dayalı olmayan rahatsızlık sebepleri de vardır.

Bacak ağrılarının seviyesine göre fizik tedavi bölümü de devreye girmektedir. Hastaların bağ – kas gelişimini sağlamak adına elektrik tedavi, fizyoterapi gibi birçok iyileştirici çalışmalar bulunmaktadır. Ciddi kas – bağ yırtılmalarına bağlı ağrılar çoğu zaman cerrahi müdahalenin zorunlu hale gelmesine sebebiyet verebilir. Bir diğer unsur da kilo problemidir. Eğer hastanın kilo problemi var ise rahatsızlık ne konuda olursa olsun diyetisyene yönlendirilir.

Bel ve Bacak Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Bel ve bacak ağrıları genellikle birbiriyle bağlantılı olabilmektedir. Özellikle fıtık rahatsızlığında bununla karşılaşırız. Bel ağrısında gidilmesi gereken doktor; ağrı geçmişine ve ağrının şiddetine göre değişiklik gösterebilir. İlk kez bel ağrısı için gidecek hastaların ilk önce genel cerraha ya da aile hekimliklerine gitmesi gerekmektedir. Sonrasında ağrının temeline bağlı olarak hasta nörolog, ortopedist ya da fizik tedavi uzmanına sevk edilir.

Bel ağrısı olan hastanın belirli bölgelerinde gerçekleşen uyuşmalar varsa direkt bir nörolog tarafından tedavi edilmesi gereklidir. Aynı şekilde bu bacak ağrılarında da sinir kaynaklı olabilir. Bel ve bacak rahatsızlıklarında ilaç tedavi, fizik tedavi, ameliyat gibi iyileştirme yöntemlerinin yanı sıra farklı türde tedavi yöntemleri de vardır. Bu tedavi yöntemleri tamamlayıcı tedavi türleridir. Belli başlı tamamlayıcı tedavi türleri şunlardır:

Bacak Ağrısı İ&#;in Hangi B&#;l&#;me Gidilir? Bacak Ağrıları İ&#;in Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?

Bacak ağrısı için hangi doktora gidileceği sorusunun yanıtı, birçok kişi tarafından bilinemeyebiliyor. Bacak ağrıları için, aslında pek çok örnek verilebilir. Bu örneklerin arasında; bacakların zorlanması, kırıklar, kemik ya da yumuşak doku zedelenmesi; sadece birkaçıdır. Bacak ağrılarının nedenine göre gidilecek olan hastane bölümü, farklılık gösterebilir. Doğru teşhisle, kişi; doğru bölüme yönlendirilmelidir.

Bacak Ağrısı İçin Doğru Bölüm Seçimi

Bacak; yapısı, diğer pek çok organa oranla; çok daha karmaşık bir yapıdır. Bundan dolayı da, nedeni bilinmeyen tarzda pek çok ağrıya neden olabilmektedir. Kırıklar, kemik veya yumuşak doku zedelenmesi, ayak veya dize fazla yüklenilmesi sorunları olabilir. Ayrıca eklem, kas, bağ, damar veya sinirlerin zedelenmesi de; bacak ağrılarına neden olabilmektedir.

Bacak ağrılarının kaynaklandığı nedenlere göre, gidilecek bölüm de değişiklik göstermektedir. Bacak ağrılarına ek olarak oluşacak belirtilere göre, gideceğiniz alan da değişiklik gösterir. Belirtiler doğrultusunda, bölüm seçimi yapılmalıdır.

Bacak Ağrıları İçin Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?

Bacak ağrılarına ilişkin; kalp damar cerrahı, nöroloji uzmanı, genel dahiliye uzmanı ya da ortopedi uzmanı bilgi sahibidir. Bu doktorlardan randevu alabilir ve görünebilirsiniz. Bacak ağrısı belirtilerine göre, gidilecek ve randevu alınacak bölüm doktoru da; yine bu açıdan değerlendirilmelidir.

Ortopedi Uzmanları

Kemik ve iskelet sistemi ile ilgili sorunlarla ilgilenen ortopedi uzmanlarına, diz bölgesi veya diğer eklemlerde ağrı bulunuyorsa gidilmelidir. Ortopedi kliniğinin uzmanlık alanına giren konuların arasında; kırık, yaralanma, darbeler, menüsküs yırtığı, bağ zedelenmesi ile eklem iltihapları bulunmaktadır.

Kalp Damar Cerrahisi

Bacakta bulunan ağrılar, hareket ettikçe daha da artıyorsa veya bacakta solgun görünüm mevcutsa, bacakta atardamar tıkanıklıkları olabilme ihtimali yüksektir. Bacak ağrılarıyla birlikte böyle belirtiler de söz konusuysa; kalp damar cerrahisine görünmek doğru olacaktır.

Nöroloji Kliniği

Bacak ağrısı, aksine hareket halinde azalıyor ve dinlenme halinde artıyorsa; sorunlar, sinirlerden kaynaklanıyor olabilir. Bu belirtilerle oluşan bacak ağrıları için, nöroloji uzmanına görünebilirsiniz.

Genel Dahiliye Uzmanları

Bacak ağrıları, özellikle de kaval kemiğinin ön bölgelerinde meydana gelen şişlik, kızarıklık vb. gibi cilt hastalıklarıyla birleşiyorsa; genel dahiliye doktoruna gidilmesi gerekmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir