7000 brüt kaç net / Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı / : Aradığınız sayfa bulunamadı.

7000 Brüt Kaç Net

7000 brüt kaç net

Brütten Nete Maaş Hesaplama

Brütten Nete Maaş Hesaplama işlemleri karmaşık gözükmesine karşın çok basit bir formül ile yapılabilmektedir. Aşağıda verilen fomül ve örnek ile brütten nete maaş hesaplama işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Brüt Maaş Nedir?

Brüt maaş işveren tarafından ödenen toplam miktardır. Bu tutarın içersine işveren ve işçi tarafından ödenen vergi ve yasal kesintiler dahildir.

Brüt Maaş Hesaplama

Brüt maaş hesaplaması içerisinde SGK ve prim kesintilerini barındırmaktadır. Brüt ücretinizi net ücret üzerinden hesaplamak için Netten Brüte Maaş Hesaplama sayfamızı kullanabilirsiniz.

Brütten Nete Net Maaş Hesaplama

Net Maaş Hesaplama işlemi için öncelikle brüt maaş miktarınızı bilmeniz gerekmektedir. Brütten nete maaş hesaplama formülü kabaca şu şekildedir: Brüt Maaş = Net Maaş + (SGK İşçi Primi + İşsizlik Primi) + Gelir Vergisi + Damga Vergisi

Brütten Nete yılında hesaplama yapılacak ise yılı verileri net hesaplama işleminde kullanılmalıdır. Gelir Vergisi hesaplma işlemi ise gelir (kazanç) tutarının (vergi matrahı), gelir vergisi oranıyla çarpılması ile hesaplanır.

  1. Brütten net maaş hesaplama işlemi için öncelikle %15 SKG + İşsizlik payı oranı brüt maaş ile çarpılır.
  2. Kalan tutar üzerinden %15 ( TL&#;ye kadar) oran çarpılarak Gelir Vergisi ortaya çıkartılır.
  3. Brüt Ücret / damga vergisi oranı ile çarpılır.
  4. En son olarak bu 3 sonuç toplanarak en baştaki brüt ücretimizden çıkartılır.Çıkan sonuç net ücrettir.

Brütten Nete Nasıl Hesaplanır?

Asgari ücrette vergi istisnası olması sebebiyle hesaplama formülleri değişmiştir. Bu sebeple önceki senelere göre yapılan hesaplamalara ,99 TL eklenmesi suretiyle Yılı için Brütten Nete Maaş Hesaplama işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Örnek Brütten Nete Hesaplama

Örnek brüt ücretimiz TL olsun. Bu tutar %15 SKG + İşsizlik payı oranı ile çarpıldığında TL elimizde olacaktır. Kalan rakam TL&#;dir. TL %15 ( TL&#;ye kadar) oran ile çarpıldığında TL yapmaktadır. En son olarak TL / damga vergisi oranı ile çarpıldığında 75,90 TL Damga Vergisi ortaya çıkmaktadır. Bu 3 rakamın toplamı TL + TL + 75,90 TL = ,9‬0 TL yapmaktadır. Bu tutar TL&#;den çıkarıldığında ,1‬0 TL Net Ücret ortaya çıkmaktadır.

Brüt net maaş hesaplama işleminde dikkat edilmesi gereken husus AGİ ücretinin net maaşa dahil olmadığıdır.

Yukarıda belirttiğimiz brütten nete hesaplama formülü ile kolayca brütten nete ücret hesaplaması işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Gelir Vergisi Hesaplama

Brüt net maaş hesaplama işlemi için gelir vergisi oranı büyük önem arzetmektedir. Gelir vergisi artan miktarlarda oran değştirmektedir. yılı için gelir vergisi oranı şu şekildedir;
  • TL&#;ye kadar olan
% 15
  • TL&#;nin TL&#;si için TL, fazlası için
% 20
  • TL&#;nin TL&#;si için TL, fazlası için
% 27
  • TL&#;den fazlasının TL&#;si için TL, fazlası için
% 35
Brütten maaş hesaplama işlemlerinde yukarıdaki örnekte verdiğimiz %15&#;lik oran ilk vergi dilimi olduğunu yukarıdaki tablodan görebilirsiniz. Ayrıca yukarıdaki oran brütten nete maaş hesaplama yılı için dikkat edilmesi gereken orandır. Brütten nete çevirme işlemi örneğin yılı için yapılacak ise o yılın vergi oranları dikkate alınmalıdır.

Net Asgari Ücret Yılı için Ne Kadardır?

Brutten Nete asgari ücret yılı için net olarak ,40 TL&#;dir. Brüt olarak TL&#;dir.

Almanya maaş hesaplama aracı ile aylık net maaşınızı kolayca hesaplayın.

Genel Bilgiler

Almanya'da kademeli vergi sistemi uygulanmaktadır. Diğer bir deyişle azdan az, çoktan çok vergi alınır. Gelirinize bağlı olarak %14 ile %42 arasında değişen oranlarda vergi ödersiniz. Ayrıca eğer geliriniz, Yıllık Vergisiz Ödenek kısmında belirtilen rakamların altında ise gelir vergisinden muaf olursunuz.

Aşağıda vergiler ve sosyal katkılar hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Brüt Maaş

Almanya'da maaşlar brüt ücret üzerinden anlaşılır. Brüt maaş için “Çalışanın eline geçen değil, çalışanın hak ettiği esas toplam kazanç” denilebilir.

Hiçbir kesinti olmadan tanımlanan brüt maaş, aylık veya yıllık olabilir, buna göre Hesap Dönemi kısmında doğru seçeneği işaretlemelisiniz.

Brüt maaştan kesintiler aylık olarak ödenir. Brüt maaşınızdan gelir vergisi, emeklilik sigortası, sağlık sigortası, kilise vergisi gibi yasal kesintiler ödenir. Geriye kalan miktar net maaşınızı belirler, bu miktar ay sonunda gerçekten hesabınıza aktarılan paradır. Her iki değeri de maaş bordronuzda görebilirsiniz.

Hesap Yılı

Tahmini vergi ve harç ücretleri her yıl için değiştiğinden, doğru vergilendirme yılını seçmek önemlidir.

Yıllık Vergisiz Ödenek

Temel ödenek, hiçbir gelir vergisinin alınmadığı miktardır. Yıllık vergisiz ödenek: 'de bekar kişiler için Euro, evli çiftler için Euro olarak belirlenmiştir. 'de bekar kişiler için: Euro, evli çiftler için ise Euro'dur.

Yukarıda belirtilen miktara ek olarak bir vergi muafiyetiniz varsa, muaf olan miktarı Vergisiz Ödenek kısmına girmelisiniz.

Almanya Vergi Sınıfları

Vergi sınıfınız, gelir düzeyinizin yanında, ödeyeceğiniz gelir vergisinin miktarında belirleyicidir. Federal Almanya Cumhuriyeti'nde aşağıdaki altı gelir vergi sınıfı vardır (Gelir Vergisi Kanununda düzenlenmiştir):

Vergi sınıfı I: Çocuğu olmayan bekar, ayrılmış, dul veya boşanmış çalışanlar için geçerlidir. Not: Henüz boşanmamış olsanız ve halihazırda iki farklı ikamet yeriniz olsa bile, vergi sınıfı I'e geçmeniz gerekir.

Vergi sınıfı II: Çocuklu bekar, ayrılmış, dul veya boşanmış çalışanlar için geçerlidir.

Vergi sınıfı III: Evlilikte bir kişi tarafından seçilebilir. Eğer eşlerden her ikisinde geliri varsa, daha yüksek kazanan eşin bu sınıfı seçmesi mantıklıdır. Diğer eş Vergi sınıfı V'i seçebilir.

Vergi sınıfı IV: Eş bağımsız olarak III ve V sınıflarına geçmezse, vergi sınıfı IV otomatik olarak atanır. Eşlerin birbirine yakın miktarda gelirleri varsa avantajlı vergi sınıfıdır.

Vergi sınıfı V: Gelir vergisi sınıfı III'ün karşılığıdır. Bir evlilikte bir kişi tarafından seçilebilir. Ortaklığa (önemli ölçüde) daha düşük gelir getiren kişi için mantıklıdır.

Vergi sınıfı VI: İki veya daha fazla işi olan çalışanlara yöneliktir. İkinci iş (€'luk mini iş sınırını aşarsa) her zaman gelir vergisi sınıfı 6'ya göre vergilendirilir. Bu vergi sınıfında kesintiler genel olarak yüksektir.

Kilise Vergisi

Kilise vergisi tamamen isteğe bağlı bir vergi çeşididir. Eğer herhangi bir kilisenin üyesi olmak, ayinlere, organizasyonlara katılmak veya sadece finansal olarak desteklemek istiyorsanız, vergi sınıfınızı belirlerken ilgili kısmı işaretleyebilirsiniz.

Federal Eyaletler

Almanya Federal Cumhuriyeti, 16 farklı eyaletten oluşur. Her eyalet vergi ve harç miktarlarını kendisi belirler. Net maaşınızı doğru olarak hesaplanabilmesi için ikamet ettiğiniz eyaleti seçiniz. Almanya eyaletleri ile ayrıntılı bilgileri buradaki yazımızda okuyabilirsiniz.

Çocuk Yardımı

Çocuk sahibi olan çalışanlar, çocuk ödeneğinden yararlanabilir. Bu, vergi miktarınızı azaltır ve net maaşınızın artmasını sağlar. Genel olarak, her iki ebeveyn de çocuk parası alma hakkına sahiptir, ancak bir ebeveyne de devredilebilir.

yılında çocuk vergisi indirimi Euro olarak güncellenmiştir.

Sağlık Sigortası

Sağlık sigortanız net maaşınızın hesaplanmasında önemli bir rol oynar. Zorunlu (veya yasal da denir) sağlık sigortası için sabit bir yüzde belirlenir ve doğrudan brüt maaşınızdan düşülür. Öte yandan, özel sigortalıysanız, sigorta ücreti brüt maaşınızdan doğrudan tahsil edilmeyecektir. Katkı payınızı daha sonra, yani net ücretinizi aldıktan sonra ödersiniz. Özel sigortanız varsa lütfen Aylık Prim kısmına miktarı giriniz.

Sosyal Güvenlik Katkıları

İşsizlik sigortası: Her çalışan %2,4 oranında işsizlik sigortası ödemek zorundadır.

Uzun süreli bakım sigortası: Her çalışan %3,05 oranında uzun süreli bakım sigortası ödemek zorundadır. Bu sigorta yaşlılık, hastalık gibi durumlara karşı çalışanları korumaktadır.

Yasal sağlık sigortası: Sağlık sigortası kısmında belirtildiği gibi, her çalışan %14,6 oranında sağlık sigortası öder.

Emeklilik sigortası: Yasal emeklilik sigortasının katkı oranı 1 Ocak tarihinden itibaren %18,6 olup, yarısı çalışan, yarısı işveren tarafından ödenmektedir.

Dayanışma Vergisi

Almanya Dayanışma Vergisi, 'de yürürlüğe giren ve eski Doğu Almanya'nın kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir vergidir.

Tüm vergi mükellefleri, ilgili gelir vergisi oranlarının %5,5'ini Dayanışma Vergisi olarak öder. Örneğin, kişisel gelir vergisi oranınız %30 ise - dayanışma vergisi %30'un %5,5'idir ve bu da gelirinizin %1,65'ini oluşturur. Yıllık geliri Euro altında olan bekar kişiler ve birlikte yaşayan, geliri Euro'nun altında olan çiftler bu vergiyi ödemezler.

Net Maaş

Almanya Maaş hesaplayıcı ile brüt maaşınızdan tüm vergi ve sosyal güvenlik katkı ücretleri düşülerek, net maaşınız hesaplanır. Almanya Maaş hesaplayıcı ile Almanya'daki maaşınızı kolay bir şekilde hesaplayabilir ve detayları görebilirsiniz. yılı için geriye dönük olarak gelir verginizi, sosyal güvenlik katkılarınız ve net maaşınızı hesaplayabilirsiniz.

Daha fazla göster

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir