fethiye çalış plajı yorumlar / Fethiye Plajları ve Beachleri: Tercih Yaparken Dikkate Almanız Gereken Özellikleri ile 15 Yer

Fethiye Çalış Plajı Yorumlar

fethiye çalış plajı yorumlar

Fethiye Plajları

Doğal güzellikleri ve tarihi noktaları ile Fethiye her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Mavi bayraklı plajların, doğal koyların, eğlence dolu beachlerin ve meşhur Ölüdeniz’in etkisi bunda etkisi oldukça fazladır.


Fethiye Plajları

Ölüdeniz

Ölüdeniz ManzarasıFethiye’nin adını dünyaya duyuran güzellikteki Ölüdeniz, mavinin her tonunun görüldüğü eşsiz noktalardan biridir. Adını suyun son derece durgun alan Ölüdeniz su sporları için oldukça uygundur.

Yumuşak kumlu sahili ve ılık denizi ile hem yüzmek için hem de su sporları için oldukça ideal noktalardandır. Deniz çabuk derinleştiği için yüzmek için uygundur.

Fethiye merkezde bulunan Ölüdeniz’e giriş ücreti 20 TL’di. Şemsiye ve şezlong kiralama ücreti ise ortalama 30 TL’dir. 

Bütçeniz için uygun ve konforlu Fethiye otelleri listesini sizler için bir araya getirdik.


Patara Plajı

Patara Halk PlajıAdını Patara Antik Kenti’nden alan plaj toplamda 12 kilometre uzunluğundadır. Gündüzleri tatilciler tarafından kullanılan plaj geceleri ise Caretta Caretta Kaplumbağalarının akınına uğramaktadır.

Son derece ince ve beyaz bir kuma sahip olan plajda yürümek oldukça keyif vericidir. Bununla beraber denizi oldukça serin ancak yüzmek için fazla dalgalıdır. Çabuk derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun değildir.

Girişin ücretli olduğu plajda her türlü ihtiyacınızı karşılamak için bir adet kafeterya bulunmaktadır. Ayrıca işletmelerden şezlong ve şemsiye de kiralanabilir.

Plaja giriş müze kartı ile gerçekleşmektedir. Müze kartınız yoksa 10 TL ödemeniz gerekir. Bununla beraber şezlong ve şemsiye kiralanmaktadır.

Patara Antik Kentinde tatilini geçirenlere özel olarak Fethiye dışında konaklamalarda Muğla otel fiyatları sayfamızı incelemeleri faydalı olacaktır.


Çalış Plajı

Çalış Halk PlajıFethiye merkeze en yakın olan Çalış Plajı, kum ve ince çakıldan oluşan sahile sahiptir. Merkeze yakın olduğu için kalabalık olmaktadır.

Öğleden sonra oldukça dalgalı olan deniz sabahları iyice sakin bir hal alır. Ayrıca sürekli aldığı esintiden dolayı denizi son derece serindir. Sığ olan deniz sabah saatlerinde çocuklar için son derece uygundur. 2 kilometre uzunluğa sahip olan plaj her ne kadar kalabalık olsa da uzunluğundan dolayı sıkışma yaşanmasına engel olmaktadır.

Belediyenin işlettiği plajda bulunan tuvalet, soyunma kabini ve duş alanı ile beraber restoran da bulunmaktadır. Girişler ve şezlonglar ücretsiz olarak kullanılabilir.

Fethiye eşsiz güzellikle sahilleri dışında gezilebilecek noktalar Fethiye gezilecek yerler sayfasında yer almaktadır.


Belcekız Plajı

BelceKIZ Halk PlajıÖlüdeniz Mahallesi’nde bulunan Belcekız Plajı tatilciler tarafından en çok tercih edilen plajlardan biridir. Babadağ’dan paraşüt ile atlayan tatilcileri izlemek ve manzara eşliğinde oturmak son derece güzel bir deneyim olacaktır.

Derin ve sert dalgalara sahip olan Belcekız Plajı, çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygun bir yer sayılmamaktadır. Çakıl ve kum karışımı olan plaj yalınayak yürümek için de pek uygun değildir. Bununla beraber ılık bir denizi vardır.

1 kilometrelik sahil şeridi ile oldukça uzun olan Belcekız Plajı’na girişler ise ücretsizdir. Şezlong ve şemsiyeler ise ortalama olarak 20 - 30 TL’ye kiralanmaktadır.

Tatile çıkmadan önce Fethiye'deki etkinlik ve festivallerin tamamını görmek için Fethiye gezi rehberimizi incelemenizi tavsiye ediyoruz.


Kumburnu Plajı

Kumburnu Plajı Yamaç ParaşütüÖlüdeniz Tabiat Parkı’nda bulunan Kumburnu Plajı aslında bir lagündür. Burası Lagün oluşumu olduğu için denizi daha sakin hatta dalgasızdır.

Sahili yumuşak kumdan oluşmaktadır. Berrak bir denizi olduğu için deniz gözlüğü ile girilebilir ve su altı gözlemlenebilir. Ilık ve sığ bir denize sahip olan Kumburnu Plajı çocuklu aileler için oldukça uygundur.

Giriş fiyatı öğrenciler için 3,5, yetişkinler için 7 TL, araçlar için ise 25 TL olarak ücretlendirilmektedir. Şezlong ve şemsiyeler ortalama 20 - 30 TL’ye kiralanabilir.

Fethiye dışında Muğla genelinde yapılmakta olan tüm etkinliklere ulaşmak için Muğla gezi rehberine göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.


İnlice Halk Plajı

İnlice Halk Plajı Fethiyeİnlice Halk Plajı, Dalyan Fethiye güzergâhı üzerinde bulunan İnlice Mahallesi’nde yer almaktadır. Girişlerin ücretsiz olduğu plaj genel olarak bu güzergâhı kullanan yerli halk tarafından tercih edilmektedir.

Belediye tarafından işletilen plajın sert kumdan oluşan sahili vardır. Berrak ve serin olan denizi çabuk derinleştiği için çocuklar için pek uygun değildir. Plajda tuvalet, soyunma kabini, duş alanı bulunmaktadır.

Bununla birlikte İnlice Halk Plajı’nda bulunan şezlong ve şemsiyeler 10 - 20 TL arası bir ücret ile kiralanmaktadır.


Fethiye Beachleri

The Bay Beach

The Bay Beach FethiyeEskiden kamp alanı olarak kullanılan beach şimdilerde yüzmek isteyen tatilcileri ağırlamaktadır. Göcek Fethiye arasında kalan Günlüklü Koyu’nda bulunan The Bay Beach dev günlük ağaçları ile son derece güzel bir manzaraya sahip noktalardan biridir.

Son derece sakin ve ılık bir denize sahip olan beach aynı zamanda yumuşak kumdan oluşan plaja sahiptir. Bu anlamda özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Berrak olan deniz tabanı herhangi bir rahatsızlık vermemektedir.

Bununla beraber konaklama noktası olan Tay Beach Club’ın kendi restoranı ve barı bulunmaktadır. 

Girişin ücretli olduğu beache giriş ücreti olarak 25 TL ödenmektedir. Şemsiye ve şezlong ise kiralanarak kullanılmaktadır.

Doğa ile denizin birleştiğini yapabileceklerinizin sınırı olmayan tatil köyleri için Fethiye tatil köyleri yazımızı inceleyebilirsiniz.


Kuleli Beach Club

Kuleli Beach Club ManzarasıFethiye merkezinde bulunan Kuleli Beach Club masal kitaplarından çıkmış kadar güzel bir yerdir. Burası sürekli olarak partiler ve konserler ile canlı kalmaktadır.  

Genel olarak kalabalık olan beachin oldukça berrak ve sakin bir denizi vardır. Bununla beraber deniz sığ olduğu için çocuklu aileler için oldukça uygun sayılır. Daha derin noktalarda yüzmek için işletmenin yerleştirdiği yapay iskele bulunmaktadır. Kum ve çakıl karışımı olan plajında terlik giymek gerekmektedir.

Fiyat noktasında pahalı olan Kuleli Beach Club’a Giriş için 20 TL, şezlong ve şemsiye kiralamak için ise 25 TL ödemeniz gerekmektedir. Bununla beraber araçlar için otopark bulunmaktadır. Otopark ücreti ise 20 TL’dir.


Help Beach Club

Help Beach Club Yukarıdan BakışAraçla Fethiye merkezden 10 dakika mesafede olan Küçük Boncuklu Koyu’nda bulunan beach etraftaki en kaliteli beachlerden biridir. Son derece bakımlı olan Help Beach Club diğer beachlere oranla oldukça uygun sayılmaktadır.

Son derece yumuşak bir kuma sahip olan plajı yalınayak yürümek için oldukça idealdir. Bununla beraber berrak ve serin bir denize sahiptir. Deniz çabuk yavaş derinleştiği için aileler tarafından da tercih edilmektedir.

Beache giriş ücretsiz ancak her hizmet için ücret alınmaktadır. İçecekler, otopark, şemsiye ve şezlong ücrete tabidir. Şemsiye ve şezlongları ortalama 15 TL’ye kiralanırken ve otopark ücreti ise 20 TL’dir. Fiyatlar sezon içerisinde değişebilmektedir. 

Help Beach Club’a deniz yolu ile ulaşım da mümkündür. Günün belirli saatlerinde beache ait olan tekne Fethiye merkez ve beach arasında sefer düzenlemektedir. Haftanın her günü açık olan beachte cumartesi günleri Happy Hour’lar düzenlenmektedir.

Fethiye'de kendinizi evinizdeki rahatlıkta hissedebileceğiniz apart oteller için Fethiye apart oteller listemize uğramayı unutmayınız.


Fethiye Koyları

Kabak Koyu

Kabak Koyu

Uzunyurt Köyü’nde bulunan plaj yeryüzündeki cennet diye tanımlanmaktadır. Sit alanı olarak ilan edilen bölge Times Dergisi’nde Türkiye’de bulunan 6 gizli cennet arasında da listeye eklenmiştir. yılında keşfedilen koy yavaş yavaş araştırmalar ve geziler ile keşfedilince bölgede bulunan Kelebekler Vadisi gibi alanlar turizme açılmıştır.

Likya Yolu başlangıcında bulunan koyun plajında birkaç balıkçı yeri dışında herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Şemsiyeler ise civardan kesilen ağaçlar ile yapıldığı için muhteşem bir ortam sunmaktadır.

Derin bir vadinin üzerinde deniz ile birleşen noktada 3 tarafı yamaçlar ile çevrilmiş yaklaşık metrelik plaj bulunmaktadır. Burası sit alanı olduğu için tesis bulmak imkânsızdır. Bu anlamda yanınızda eşyalarınız ile gitmek gerekmektedir.

Girişte herhangi bir ücret ödenmemektedir. Sezonda genel itibari ile kalabalık olduğundan deniz bulanıklaşmaktadır. Dalgalı ve derin bir suyu vardır. Bu yüzden yüzme bilmeyenler ve çocuklar için tehlikeli olabilir.

Fethiye merkezden kalkan minibüsler ile gidebilmek mümkündür. Bu yolculuk ortalama 1 saat kadar sürmektedir ve kişi başı 10 TL gibi bir ücreti ödenmektedir.


Katrancı Koyu

Katrancı Koyu Yüzme AlanıGünlüklü Koyu’ndan yürüme mesafesinde olan Katrancı Koyu, Günlüklü Koyu ile benzer özelliklere sahiptir. Etrafı çam ve okaliptüs ağaçları ile kaplı olan koy kum ve çakıl karışımı plaja sahiptir.

Etrafta herhangi bir konaklama alanı bulunmamaktadır. Bunun yerine kamp yapılmasına izin verilen koyda çadırlar ise ortalama 30 TL’ye kiralanmaktadır.

Katrancı Koyu tabiat parkı sayıldığı için giriş ücretlidir. Ortalama 20 TL’lik ücret ile giriş yapılmaktadır.  Şemsiye ve şezlonglar ise kiralanarak kullanılmaktadır.


Günlüklü Koyu


Sakin ve sessiz yerlerden bir diğeri olan Günlüklü muhteşem doğal güzelliğe sahiptir. Yol boyunca güneş ışığını geçirmeyen uzun ağaçları ile plaja kadar muhteşem bir manzara sunan Günlüklü Koyu tabiat parkı olarak korunmaktadır.

Kristal berraklığında bir denize ve hafif çakıl ve kum karışımı sahile sahiptir. Burası diğer plajlara göre daha sakindir. Günlüklü Koyu’nda aynı zamanda ormanlık alan içinde kamp yapılmasına da izin vermektedir.

Fethiye merkezden araç ile 26 kilometre mesafede bulunan Günlüklü Koyu’na yarım saatte ulaşım mümkündür. Araç ile girişlerde 20 TL otopark ücreti ödenmesi gerekmektedir. Bununla beraber plajda bulunan şezlong ve şemsiyeler ise 30 TL’ye kiralanmaktadır.


Gemiler Koyu

Fethiye Gemiler KoyuFethiye merkeze 6 kilometre mesafede bulunan Gemiler Koyu oldukça sakin ve bakir koylardan biridir. Zeytin ve çam ağaçları ile sarılı olan koya ulaşım hem karadan hem de denizden sağlanmaktadır.

Genel olarak günübirlik tekne turları ile gelinen Gemiler Koyu tarihi açıdan da zengin yerlerden biridir. Üzerinde Antik Roma Dönemi’nden kalan kiliseler görülebilir.

Biraz bulanık olan denizi oldukça sıcaktır. Bununla beraber denizi çabuk derinleştiği için yüzme bilmeyenlere ve çocuklara uygun görülmemektedir. Sade çakıldan oluşan sahilinde yalın ayak yürümek rahatsız edicidir. Deniz tabanında bulunan taşlar, kayalar ve kestaneler yüzünden yalınayak girmek yaralanmanıza sebep olabilir.

İşletmelerin menüleri diğer koylara ve plajlara oranla oldukça pahalı sayılır. Giriş ücreti olarak ortalama 20 TL alınmaktadır. Şezlong ve şemsiyeler ise ortalama 20 - 30 TL’ye kiralanmaktadır.


Kıdrak Koyu

Kıdrak Koyu Halk Plajı

Yerel halk tarafından günübirlik yüzmek için gelinen noktalardan biri olan Kıdrak Koyu, Belcekız Plajı’ndan yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Plajı ince kum ve çakıl tanelerinden oluşmaktadır. Ölüdeniz gibi çabuk derinleşen denizi yüzme bilmeyenler için tehlikeli sayılmaktadır. Civarda yemek, tuvalet ve içecek ihtiyacı için çeşitli işletmeler bulunmaktadır.

Giriş ücreti ise 6 TL’dir. Eğer araç ile gidildiyse otopark ücreti olarak 18 TL ödenmesi gerekmektedir. Şezlong ve şemsiyeler ise ortalama 30 TL’ye kiralanabilir.


Oyuktepe Koyları

Doğa Harikası Oyuktepe KoyuFethiye merkeze 4 kilometre uzaklıkta bulunan Oyuktepe Koyları Turunç Pınarı, Mempaşa, Akvaryum, Küçük Samanlık, Kuleli Aksazlar, Büyük Samanlık ve Boncuklu koylarının tümüne verilen isimdir.

Daha çok piknik ve kamp alanı olarak kullanılan koyun denizi çabuk derinleşmektedir. Dalgalı ve serin olan denizi çocuklar için pek uygun değildir. Plajı ise çakıl kum karışımından oluşmaktadır.

Koylarda bulunan bazı plajlar tatilciler tarafından kullanılsa da bazı yerler ise oldukça bakirdir. Tesislerin olduğu plajlara ortalama 10 TL gibi bir ücret ödenerek girilmektedir. 


Fethiye'nin En İyi 10 Beach ve Plajı

Muğla’nın en büyük ilçesi olan Fethiye, binlerce yıllık tarihi, çam ormanlarıyla iç içe olan sayısız plajı ve tertemiz denizi ile Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil beldelerinden biri. Ölüdeniz, Faralya, Likya yolu, dalış, kano, yamaç paraşütü, gece hayatı derken, zamanın hem durmasını isteyeceğiniz hem de nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bir yerden söz ediyoruz… Fethiye’nin en çekici yanı ise elbette, eşsiz güzellikteki plajları. İşte, Fethiye’nin en iyi beachleri ve plajları…

Sea Me Beach


Sea Me Beach, Fethiye’nin en güzel koylarından biri sayılan Büyük Boncuklu’da bulunuyor. yılında açılan işletme, estetik, modern ve dinlendirici tasarımı ile dikkat çekiyor. Tertemiz bir denizi bembeyaz kumlar ve çam ağaçlarıyla buluşturan Sea Me Beach’in menüsü, lüks İtalyan restoranlarına taş çıkartacak düzeyde. Fiyatlar Fethiye standartlarının biraz üzerinde olsa da, Alaçatı ve Bodrum’la yarışan kalite bu durumu makul kılıyor. Sea Me Beach, – arasında hizmet veriyor.

Adres: Büyük Boncuklu Koyu, Fethiye, Muğla

Telefon: 65 95

Help Beach


Fethiye’nin merkezine yalnızca 10 dakika mesafede olan Help Beach, bölgenin en özellikli plajlarından biri. Etrafı çam ormanlarıyla çevrili Küçük Boncuklu Koyu’nda bulunan Help Beach Club, bembeyaz ve yumuşacık kum plajı, berrak, tertemiz ve yavaş derinleşen denizi, muhteşem gün batımı manzarası, günlük deniz mahsullerinden dünya mutfağına uzanan menüsü ile son derece popüler. Help Beach aynı zamanda, düğün ve özel partiler açısından da tercih ediliyor. saatleri arasında haftanın her günü hizmet veren Help Beach’e giriş ücretsiz ancak şezlong ve loca için ücret alınıyor. Mavi Yolculuk rotasında bulunan ve çok sayıda deniz sporu için de olanak tanıyan Help Beach’e hem karayolu, hem de işletmenin kendisine ait teknelerle ulaşabilirsiniz.

Adres: Küçük Boncuklu Koyu, Fethiye, Muğla

Telefon: 79 88

Çalış Plajı

çalış plajı

Görsel: Tripadvisor

Çalış Plajı, kilometrelerce uzanan plajı ve ev sahipliği yaptığı çok sayıda pansiyon ile Fethiye’de Ölüdeniz’in en önemli alternatiflerinden biri. Plaj, sabahları sakin ve berrak deniziyle meşhur. Öğleden sonraları gelen esinti denizi dalgalandırsa bile sıcak yaz günlerinde serinlemek için birebir. Arkasına çam ormanlarını alan muhteşem manzarası, rengarenk bir gün batımına karşı yürüyüş atmosferi, hediyelik eşya dükkanları ve su sporları seçenekleri ile hem yerli hem yabancı turistler arasında popüler. Plaj, gönüllülerin kurduğu Çalış Koruma Derneği tarafından işletiliyor. Çalış Plajı aynı zamanda, hem Caretta Carettaların yumurtalarını bıraktığı yerlerden biri, hem de ’ü aşkın kuş türünün koruma altına alındığı doğa parkının komşusu. Fethiye merkeze 10 dakika uzakta olan Çalış Plajı, akşam ’da kapatılıyor.

Kuleli Plajı

kuleli plajı

Görsel: Zehre Kuleli Beach

Sakinliği, çam ormanlarının turkuaz denizle birleştiği eşsiz konumu ve uygun fiyatlarıyla dikkat çeken Kuleli, Fethiye’nin az bilinen koylarından biri. Sessiz, sakin ve huzurlu ortamıyla, özel locaları ve ağaçların altındaki gölgelik alanlarıyla, kalabalıklardan kaçıp dinlenmek isteyen için birebir. Fethiye ilçe merkezine yaklaşık 6 kilometre uzaktaki koy son yıllarda getirilen harem-selamlık uygulamalarıyla da dikkat çekiyor. Koyun sahili genellikle çakıllı, denizi ise son derece sakin.

Lime Beach Club

lime beach club göcek

Göcek’te bulunan Lime Beach Club, hem konumu hem ortamıyla bölgenin en sevilen plajlarından biri. İskele ve locaları, misafirleri turkuaz sularda tüm gün süren bir tekne turunda gibi hissettirecek şekilde tasarlanmış. Denizi berrak ve sakin. Profesyonelce seçilen müzikleri, serinleten kokteylleri ve menüsü ile bir Fethiye tatilinde en az bir günü hak ediyor. Lime Beach Club’a, işletmenin Göcek Marina’dan hareket eden kendi tekneleriyle ulaşılıyor. Giriş ücreti TL, buna bir limonata ve şezlong dahil.

Adres: Büngüş Koyu Club Marina, Göcek/Muğla

Telefon: 22 98

Aksazlar Camping

aksazlar camping fethiye

Fethiye merkezine arabayla 10 dakika mesafede bulunan Aksazlar Camping, hem kamp alanı olarak hem de düğün gibi etkinliklere ev sahipliği yapmasıyla bölgenin popüler noktalarından. Aksazlar Camping’in en dikkat çekici özelliklerinden biri, doğal bir plaj olmaması. Ancak dışarıdan getirilen beyaz kumları, hijyenik ortamı ve körfeze bakan muhteşem manzarasıyla büyüleyici bir konumda bulunuyor. Leb-i Derya Restoran’ın işlettiği kamp alanına belirli bir ücret karşılığında günübirlik girilebiliyor.

Adres: Karagözler, Fevzi Çakmak Cd. No 70, Fethiye/Muğla

Telefon: 24 22 

Hillside Beach Club

hillside beach fethiye

Bir tatil köyü olan Hillside Beach Club, iki popüler plaja da ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri, çam ormanlarıyla çevrili Kalemya Koyu’ndaki ana plaj. Plaj voleybolu ve su sporları hizmeti de verilen bu plaj çocuklu ailelere daha uygun. Serenity Beach ise çok daha sessiz ve sakin; denizi temiz ve sığ değil. Pandemi dönemi dışında iki plaja da günübirlik ücret ödeyerek girilebiliyor.

Adres: Belen Cad. No Kalemya Koyu, Fethiye/Muğla

Telefon: 83 60

Küçük Samanlık Koyu

küçük samanlık plajı

Görsel: Tripadvisor

Fethiye şehir merkezine yakın koyların en sakin ve en güzellerinden biri olan Küçük Samanlık, cam gibi bir denize ve muhteşem bir doğaya sahip. Dalgasız denizi ve kumluk plajı ile akvaryuma benzetiliyor. Hem yerli, hem yabancı turistler arasında popüler olan Küçük Samanlık Koyu, iki iskelesi ve sığ denizi ile çocuklu aileler tarafından da tercih ediliyor. Koyda ücretli olarak şemsiye ve şezlong kirayalabilir veya kendi katlanır sandalyeniz ve şemsiyenizi götürebilirsiniz. Koyda yemek yemek için birçok işletme bulunuyor. Kano ve deniz bisikleti hizmeti de var.

Kabak Koyu

kabak koyu

Fethiye’nin Faralya mevkiindeki Kabak Koyu, birinci derecede SİT alanı olarak bakir kalmış doğası ile Fethiye’nin son yıllarda yükselen yıldızları arasında yer alıyor. Çam ormanlarının ortasında, bembeyaz kumu ve tertemiz deniziyle, son yıllarda sağlıklı ve sakin tatil alternatifleri arayanlar arasında popüler. Koydaki işletmelerin neredeyse tamamı camping stilinde. Birçoğu, ağaçların arasında ve koyu tepeden görecek şekilde konumlanmış bungalovlardan oluşuyor. İşletmelerin bazıları daha bohem, bazıları son derece lüks. 

Kelebekler Vadisi

Faralya mevkiindeki Kelebekler Vadisi, ’lerin başındaki popülaritesini Kabak Koyu’na kaptırmış olsa da Fethiye’nin en özellikli plajlarından biri olmayı sürdürüyor. Adını, yaklaşık kelebek türünün yaşadığı, birinci derecede SİT alanı olan vadisinden alıyor. Kamp ve ağaç evlerden oluşan konaklama alanları, rock barı ve dalış merkeziyle, daha çok gençler arasında popüler. Etrafı kayalıklarla çevrili olan Kelebekler Vadisi’ne karayoluyla ulaşılamıyor; Ölüdeniz veya Kabak Koyu’ndan teknelerle ulaşılabiliyor.

İlgili yazı: Fethiye Koyları

Fethiye'ye ulaşım için Fethiye Otobüs Bileti sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

FacebookTwitter

Çalış Plajı

Ülkemizin en gözde turizm duraklarından Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan Çalış Plajı, km’lik uzun kumsalı ile yaz aylarının gözdesi olmayı başarmıştır. Plaj yazın en sıcak dönemlerinde bile hafif bir esintisi olması nedeniyle yazın bunaltıcı sıcağından uzaklaşıp serinlemek isteyenlere hitap etmektedir. Burası aynı zamanda bölgede gün batımının en güzel izlendiği yer olarak bilinmekte olup, çiftler tarafından yalnızca gün batımını izlemek için de ziyaret edilebilmektedir. Fethiye merkezinden Çalış Plajı’na yaklaşık 5 dakikalık kısa bir sürüş mesafesi ile ulaşmak mümkündür. Plaj uzun süren yaz sezonu boyunca yalnızca yerli değil dünyanın dört bir yanından gelen yabancı turistlerin de en çok ilgisini çeken duraklardan biri olarak bilinmektedir. Ayrıca bölgede deniz kenarında ya da yürüme mesafesinde yer alan konaklama birimi bulunmaktadır. Siz de dilerseniz konaklama için Çalış Plajı’na yakın konumdaki otelleri ya da Fethiye merkez otellerini tercih ederek plajda keyifli zamanlar geçirme şansız bulabilirsiniz. Plaj aileler ve çiftler için uygun olmasının yanı sıra su sporları meraklılarına da yaz boyunca pek çok aktivite olanağı sunmaktadır. Üstelik yazın en hareketli geçti yerlerden biri olan bölgede gece hayatı da bir hayli hareketlidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir