kalça ve diz ağrısı için hangi doktora gidilir / Diz Ağrısı için Hangi Doktora Gidilir? - Doktor Fizik

Kalça Ve Diz Ağrısı Için Hangi Doktora Gidilir

kalça ve diz ağrısı için hangi doktora gidilir

Kal&#;a Ağrısı İ&#;in Hangi Doktora Gidilir? Kal&#;a Ağrısına Hangi B&#;l&#;m Bakar?

 Kalça Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Kalça ağrısı söz konusu olduğu zaman farklı poliklinikler üzerinden doktora başvurulur. Bu konuda hangi doktora gidilirse gidilsin, daha sonra farklı bölümlere yönlendirme yapılabilir.

 - Ortopedi uzmanı

 - Travmatoloji uzmanı

 - Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı

 Yukarıda verilen bölümler dahilinde uzman doktorlar süreçte yer alır. Bununla beraber kalça ağrısı üzerinden gerekli tanı ve tedavi yöntemleri ele alınır.

 Kalça Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

 Günlük hayatta yaşanabilen sorunlar içerisinde kalça ağrısı gelir. Bu sorunun birçok farklı sebebi olabilir. Böyle durumlarda ise ortopedi, travmatoloji ya da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniklerine başvurulur. Konusunda uzman ve tecrübe sahibi doktorlar gerekli teşhis ve tetkikleri ele alır. Bununla beraber öne çıkan tedavi yöntemleri doğrultusunda çözüm bulunur. Eğer gerekli ise farklı polikliniklere yönlendirme Uzman doktor üzerinden gerçekleşir.

 Kalça Ağrısı Neden Olur?

 Özellikle alınan fazla kilolar ile beraber kalça ağrısının söz konusu olabileceğini söylemek mümkün. Aynı zamanda bacak bölgesinde birtakım gerilmeler yine kalça ağrısı meydana getirebilir. Travmatik problemler ve darbe kaynaklı sorunlar yine kalça ağrısının oluşturur. Bununla beraber kireçlenme, yaşlanma ve iltihaplanma gibi durumlar da yine kalça ağrısını meydana getirebilir. Böyle zamanlarda ilgili belirtileri takip etmek ve buna göre çözüm yöntemi üretmek önemli bir yer taşır. Mutlaka uzman bir doktor kontrolü altında tedavi yöntemlerinin ele alınması gerekir.

Kalça ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir?

Kalça ağrısı, çok çeşitli sorunların neden olabileceği yaygın bir şikayettir. Çoğu zaman örneğin egzersiz yaparken aşırı zorlamadan dolayı ağrınız olabilir. Bu durumda ağrıya genellikle tendonlar gibi gerilmiş veya iltihaplı yumuşak dokular neden olur ve birkaç gün içinde kaybolur. Uzun süreli kalça ağrıları, özel durumlardan kaynaklanabilir. Peki, Kalça ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde

seafoodplus.info

Yayınlanma:

Kalça ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir?

Kalça eklemi vücudun ağırlığını taşıyan, geniş yüzeyli, çevre yumuşak doku tarafından desteklenmiş eklemdir. Kalça ağrısı eklemin kendisinden, komşu dokulardan, iç organlardan ve bel bölgesinden kaynaklanabilir. Kalça ağrısı hastalığın türüne göre farklı bölgelerde hissedilebilir. Ağrı kalçanın önünde, arkasında, kasıkta, dış tarafında hissedilebilir. Bazen dize kadar yayılan ağrılar olabilir. Peki, Kalça ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz…

KALÇA AĞRISI HAKKINDA

Kalça eklemi uyluk kemiğinin leğen kemiği ile birleştiği yerdeki oynak yeridir. Kalça ağrısı sık görülen bir problemdir. Farklı sebeplere bağlı olarak hemen hemen her yaşta görülebilir. Kalça eklemi içindeki problemler kalçanızın veya kasıklarınızın iç kısmında ağrıya neden olma eğilimindedir. Kalça, üst uyluk veya dış kalçanızın dışındaki kalça ağrıları genellikle kaslarınızı, bağlarınızı, tendonlarınızı ve kalça ekleminizi çevreleyen diğer yumuşak dokularla ilgili sorunlardan kaynaklanır.

KALÇA AĞRISININ NEDENLERİ

Kalça ağrısı, keskin veya yanıcı olarak tanımlanabilen ve yoğunluğu hafif ila ağır arasında değişebilen yaygın bir semptomdur. Kırık ya da eklem enfeksiyonu gibi ciddi olanlar ve artrit ya da bursit gibi daha az olanlar da dahil olmak üzere birçok olası kalça ağrısı nedeni vardır. Bunlar:

Artrit

– Juvenil idiopatik artrit (Çocukluk romatizması)
– Osteoartrit (eklemlerin parçalanmasına neden olan hastalık)
– Psoriatik artrit
– Romatoid artrit (inflamatuar eklem hastalığı)
– Septik artrit

Yaralanmalar

– Bursit (eklem iltihabı)
– Çıkık
– Kalça kırığı
– Kalça labral yırtığı
– Kasık fıtığı
– Burkulma
– Tendinit

Başım ağrıyor, kanser miyim?İlginizi ÇekebilirBaşım ağrıyor, kanser miyim?

Sinir sıkışmaları

– Meralgia paresthetica
– Sakroiliit
– Siyatik

Kanser

– Kemiklere yayılmış (metastatik) kanser
– Kemik kanseri
– Lösemi

Diğer problemler

– Avasküler nekroz (sınırlı kan akışına bağlı kemik dokusunun ölümü)
– Legg-Calve-Perthes hastalığı (çocuklarda)
– Osteomiyelit (kemik enfeksiyonu)
– Osteoporoz
– Sinovit

KALÇA AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR?

Kalça ağrısı iki haftadan uzun sürüyorsa doktora görünmenizde fayda vardır. Bunun için hastanelerin Ortopedi ve Travmatoloji ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniklerine başvurmaları gerekir.

Ağrıbaş ağrısıbeyinEgzersizkanserSağlıksiyatik

Diz Ağrısı

Diz Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Liv Hospital Ağrı Kliniği’nde diz protez cerrahisi önerilen ama kabul etmeyen veya eşlik eden hastalıkları nedeniyle cerrahi uygulanamayan hastaların diz eklem arasına ve dizi besleyen sinir üzerine pulsed radyofrekans akımı uygulanabilir. Bu uygulama sonrası hastalar 6 ay veya 2 yıl süre ile ağrısız kalarak günlük aktivitelerini yapabilirler..

Diz Ağrısı Neden Olur?

Dizin ön kısmındaki ağrılar aslında diz yakınmalarının önemli bir kısmını oluşturur. Diz kapağına aşırı yük binmesiyle diz kapağının altındaki kıkırdak dokuya ve kemiğe de aşırı yük biner. Bu sürecin uzun yıllar sürmesiyle dizdeki kıkırdak doku da bozulmalar hatta halk dilinde kireçlenmeler oluşur ve bunlar da ağrıya neden olur. Ağrı nedeniyle bu hastaların hareketleri de kısıtlanarak yaşam kaliteleri de düşer. Dizin ön kısmındaki bu tür ağrılar ev hanımlarından, ofis çalışanlarına kadar birçok kişide görülür. Hastalarda özellikle merdiven iner-çıkarken, çömelip kalkıldığında ve diz bükülü pozisyonda uzun süre oturulduğunda şiddetli ağrı olur.
 

Diz Ağrısı Tedavisi Nedir?

Uzun yıllar dizin ön kısmındaki ağrıyı azaltmak amacıyla dize çeşitli enjeksiyon tedaviler uygulanıyor. Bu enjeksiyon tedavilerinde kullanılan kortizon ilacının uzun vadede yan etkileri seafoodplus.info Hospital Ağrı Kliniği’nde diz eklem aralığına uygulanan radyofrekans akımı pulsed modunda uygulanarak dizin ön kısmındaki ağrıları azaltılıyor. Radyofrekans akımı üreten özel bir jeneratör ve bu akımı dokuya ileten bir radyofrekans iğnesi ile diz eklem aralığına ultrason eşliğinde girilerek uygulanıyor.  Hastaya uygulama bir kez yapılır ve ortalama 6 ay ila 2 yıl süresi boyunca hastaların diz ağrıları azalır ve özellikle merdiven inip çıkmayı ağrısız yapabilirler. Pulsed radyofrekans akımı uyguladığı bölgede doku hasarı yapmadan ağrı sağaltımı sağlar, bu nedenle bu işlem hastaya tekrar tekrar uygulanabilir.
 

Diz Protezi Ameliyatı Nedir?

MAKOplasty yöntemi, yılında kısmi diz protezi ile kullanıma başlamış, bunu yılında total kalça ve yılında da total diz protezi uygulamaları takip etmiştir. Gerek ameliyat planlamasında gerekse protez parçalarının yerleştirilmesindeki doğruluk ve hassasiyet konularında, total diz protezinin dünyada uygulanmaya başladığı yılından beri gerçekleştirilen en büyük ilerleme olarak görülmektedir. Artroplasti ameliyatlarının başarısını belirleyen etkenler içinde en önemlilerinden ikisi kişiye özel uygun protez boyutunun belirlenmesi ve tam anatomik olarak protezin yerleştirilebilmesidir. MAKOplasty yöntemi ile cerrah, hastasına uygun ebatlardaki protezi ameliyat öncesinde seçebilir ve ameliyat sırasında bu protezi en düzgün şekilde yerleştirebilir. Uzun vadede protez sağ kalımını arttıran bu özelliklerin, ameliyat sonrası erken dönemde de hasta memnuniyetini geleneksel yönteme kıyasla yükselttiği yapılan çalışmalarla da desteklenmektedir.
 

Diz ve Bacak Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Haberler

Teknoloji

Diz ve Bacak Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Diz ve bacak ağrıları birçok kişinin zaman zaman yaşadığı durumlardan biridir. Bu bölgelerin yapısı oldukça karmaşık olduğu için ağrılar pek çok nedenden kaynaklanabilir. Travma, fazla kilo, yumuşak doku zedelenmeleri, spor sırasında yanlış bir hareket dizlerde ve bacaklarda ağrıya yol açan faktörlerin başında gelir. Aynı zamanda uzun süre yanlış pozisyonda oturmak ve sabit kalmak da ağrılara sebebiyet verebilmektedir. Bacak ve diz bölgesi insan vücudunda önemli yapılardan biridir. Bu nedenle ağrılara yol açan durumların teşhis edilmesi gerekir. Buna göre de çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Peki, diz ve bacak ağrılarına hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar

Bel kısmının alt bölümden ayak bileğine kadar ki bölge olan bacaklar, en sık kullanılan uzuvlardan biridir. Aynı zamanda dizlerde vücuttaki en önemli eklemlerin başında gelir. Bacaklarda oluşan ağrılar, kemik ve dokulardan kaynaklanabilir. Ayrıca başka bölgelerdeki ağrı da bacaklara yayılma gösterebilir. Hem diz hem de bacakta oluşan yıpranma, yaralanma ve hasarlanma diğer bölgelere nazaran daha fazla şikayete yol açar. Bu ağrılar her yaşta görülebileceği gibi özellikle diz ağrıları ileri yaşlarda daha fazla yaşanmaktadır. Bacak ve diz ağrıları hakkında merak edilenleri sizler için derledik

Diz ve Bacak Ağrılarının Nedenleri

Diz ve Bacak Ağrılarının Nedenleri

Diz ve Bacak Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Diz ve Bacak Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir