özel okul öğretmenleri yeşil pasaport alabilir mi / Sıkça Sorulan Sorular

Özel Okul Öğretmenleri Yeşil Pasaport Alabilir Mi

özel okul öğretmenleri yeşil pasaport alabilir mi

etiket Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası - Dertleri Ne Olabilir ki?

Haberler

Gündem

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası - Dertleri Ne Olabilir ki?

Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir. 

Mustafa Kemal Atatürk 

“Arayışımızın temeli aslında geleceğimiz. Güvencesiz koşullarda çalışıyoruz, geleceğimiz güvencesiz.”

“Arayışımızın temeli aslında geleceğimiz. Güvencesiz koşullarda çalışıyoruz, geleceğimiz güvencesiz.”

"Çaresizlik Bizi Bir Araya Getirdi"

"Çaresizlik Bizi Bir Araya Getirdi"

"5 Bin Üyemiz Var, Hedefimiz Bu Sektördeki Herkesi Örgütlemek"

"5 Bin Üyemiz Var, Hedefimiz Bu Sektördeki Herkesi Örgütlemek"

"Sadece Hak Alma Meselesi Değil, Aynı Zamanda Bir Haysiyet Mücadelesi Veriyoruz"

"Sadece Hak Alma Meselesi Değil, Aynı Zamanda Bir Haysiyet Mücadelesi Veriyoruz"

"Mobbing ve Baskı Çok Fazla"

"Mobbing ve Baskı Çok Fazla"

"Belirli Süreli Sözleşmelerle Çalışmak İstemiyoruz"

"Belirli Süreli Sözleşmelerle Çalışmak İstemiyoruz"

"Ucuz İşçi Olduk"

"Ucuz İşçi Olduk"

"Devlette Çalışan Bir Öğretmenle Aynı Haklara Sahip Olmak İstiyoruz"

"Devlette Çalışan Bir Öğretmenle Aynı Haklara Sahip Olmak İstiyoruz"

"İlk Hedefimiz Taban Maaş"

"İlk Hedefimiz Taban Maaş"

"Kurum Teşhirleri Yapıyoruz"

"Kurum Teşhirleri Yapıyoruz"

"70 İlde Örgütlüyüz"

"70 İlde Örgütlüyüz"

"Öğretmenin Gelişimine Katkı Sağlayan Bir Platform"

"Öğretmenin Gelişimine Katkı Sağlayan Bir Platform"

Gözleri ışıldayan pırıl pırıl öğretmenimiz İrem Erdem çalıştığı okulda sendika temsilciliği yapıyor.

Gözleri ışıldayan pırıl pırıl  öğretmenimiz İrem Erdem çalıştığı okulda sendika temsilciliği yapıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Öğretmenlerin yeşil pasaporta daha erken kavuşabilmesi hakkında soru ve cevaplar haberimizde. Eğitim durumu nedeniyle öğretmenlerin yeşil pasaportu daha erken alması nasıl olmaktadır? İlave derece/kademe almayan öğretmenlerin yeşil pasaport alabilmesi için gerekli süre ne kadardır? Bazı yerlerde görev yapmış veya yapan öğretmenler yeşil pasaportu daha erken alması hangi hallerde mümkündür? Yeşil pasaport alabilen kamu çalışanları kimlerdir? Tüm bu soruların cevapları haberimizde

Kadro dereceleri itibariyle ilk üç dereceye ulaşan Devlet memurlarına tanınan yeşil pasaport alabilme hakkından öğretmenler de yararlanabilmekte, ancak bazı öğretmenlerin bu hakka kavuşması diğer öğretmenlere göre daha erken olabilmektedir.

Yeşil pasaport alabilen memurlar

Birinci, ikinci veya üçüncü derece kadrolarda bulunan ya da bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ile diğer kamu görevlileri, 5682 sayılı Pasaport Kanunu hükümleri uyarınca Hususi Damgalı Pasaport (yeşil pasaport) alabilmektedir.

Pasaport Kanunundaki düzenlemeye göre, yeşil pasaport verilirken memurun “kadro derecesine” bakılmaktadır. Memurun kazanılmış hak aylık derecesi ile emekli keseneğine esas derecesinin ise yeşil pasaporta herhangi bir etkisi olmamaktadır.

Öte yandan, bazı memurlar aylık derecelerinin üzerindeki ilk üç dereceli kadrolara atanamamakta ve bu derecelerde bazı memurların kadro derecesi ile aylık derecesi aynı seviyede bulunmaktadır. Bu şekilde olan memurlar arasında öğretmenler de yer almaktadır.

Bazı yerlerde görev yapmış veya yapan öğretmenler yeşil pasaportu daha erken alıyor

Öğretmenlerin kazanılmış hak aylık derecelerinin yükselmesi, bulundukları derecede en az 3 yıl çalışma şartına bağlanmış olmasına rağmen, bazı yerlerde görev yapan öğretmenler 2 yıl çalışınca dereceleri yükselmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, yer değiştirme suretiyle belirli bir süre görev yapmak üzere ve mecburî olarak sürekli görevle atanan memurlara, kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde fiilen görev yapacakları sürenin her iki yılı karşılığında ilave bir kademe verilmesini hükme bağlamıştır.

Öte yandan, “Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” ile öğretmenler için zorunlu yer değiştirme uygulaması da getirilmiş olup, zorunlu yer değiştirmeye tabi olan öğretmenin kalkınmada 1 inci derece öncelikli yerlerde görev yapıyor (zorunluluk, eş durumu, kendi isteği ve benzer sebeplerle) olması durumunda ilave bir kademe ilerlemesi yapması mümkün olabilmektedir.

İlave kademe ilerlemelerinden yararlanan öğretmen, emsali diğer öğretmenlere göre kazanılmış hak aylık seviyesi ve kadro seviyesi bakımından daha ileri derecelerde olmakta ve 3 üncü derece kadroya daha erken sürede atanma fırsatı yakalamaktadır.

Yeşil pasaport hakkına kavuşabilmek için ilk üç derecelerdeki öğretmen kadrosuna atanması gereken öğretmenin 3 üncü dereceye ulaşması daha erken olmaktadır.

Eğitim durumu nedeniyle öğretmenin yeşil pasaportu daha erken alması

Devlet memurluğuna girmeden önce ya da memuriyetleri sırasında görmüş oldukları bazı eğitim, staj ve kurslar öğretmenlere ilave kademe ilerlemesi ve/veya derece yükselmesi sağlayabiliyor.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre; bazı eğitim, staj veya kursları görmüş olan öğretmenlerin memurluğa giriş derece ve kademelerine ilaveler yapılabilmektedir. Örneğin; mühendislik fakültesi mezunu bir öğretmen veya teknik öğretmen memuriyete 1 derece ileriden başlamaktadır.

Gördükleri eğitimden dolayı memuriyete daha ileriden başlayan öğretmenler, diğer öğretmenlere göre daha erken sürede ilk üç dereceye ulaşabilmekte ve dolayısıyla yeşil pasaport hakkına daha erken kavuşabilmektedir.

İlave derece/kademe almayan öğretmenin yeşil pasaport alabilmesi için gerekli süre

9/1’den memuriyete başlayan ve ilave derece/kademe almayan bir öğretmenin 3/1’e gelebilmesi ve dolayısıyla 3 üncü derece öğretmen kadrosuna atanabilmesi için, 18 yıl hizmetinin bulunması gerekecektir. Öte yandan, alınan ilave her kademe 1 yıl ve her derece ise 3 yıl daha erken yeşil pasaport alma imkanı sağlamaktadır.

memurunyeri.com

FACEBOOK'DA BİZİ TAKİP  ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DA BİZİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İnsan Kaynakları Hizmetleri-2 (Pasaport)

İnsan Kaynakları Hizmetleri-2 (Pasaport)

Tel: 0 232 280 3695 - 3697
E-Posta: [email protected] 

Hususi ve Hizmet Damgalı Pasaport İşlemleri İçin Form Örnekleri:

   1-  HUSUSİ Damgalı Pasaport (Yeşil) Formu Ön Yüz  - Arka Yüzü indir »»»(Pasaport alacak kişilerin tüm bilgileri BÜYÜK HARFLERLE yazılmalıdır!)
(15 Ekim 2020 Tarihinden İtibaren İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Formları GÜNCELLENMİŞTİR) 

   2 -HİZMET Damgalı Pasaport (Gri) Formu Ön Yüz - Arka Yüzü indir »»»   (Pasaport alacak kişilerin tüm bilgileriBÜYÜK HARFLERLE  yazılmalıdır!)
(15 Ekim 2020 Tarihinden İtibaren İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Formları - GÜNCELLENMİŞTİR) 

 Hususi Damgalı Pasaport doldurma örneği için aşağıdaki fotoğrafa tıklayınız.

18-02-2022

  • Çalışan öğretmenlerden Hususi ve Hizmet Damgalı Pasaport Talep Formu için İstenen Belgeler:

1- Pasaport kimlere alınacaksa Hak sahibi dahil tüm pasaport alacak kişilerin nüfus cüzdanlarının asıllarının getirilmesi.

2- Görev yeri belgesinin MEBBİS sayfasından çıktı alınarak mutlaka okul veya kurum müdürlüğünce güncel,  ıslak imzalı ve mühürlü onayı gerekmektedir. (Hak sahibi tarafından e-devlet üzerinden alınan görev yeri belgesinde kadro derecesi görülmemektedir.)

3- Pasaport Başvuru formları bilgisayardan bütün bilgiler büyük harflerle doldurularak arkalı önlü tek sayfa halinde çıktı alınması. (Okul veya kurum   müdürü tarafından imzalanmadan getirilmesi.)

4- 18 yaş ve üstü öğrencilerin öğrenim belgelerinin getirilmesi.

5- Dilekçe. (Hak sahibi bizzat kendisi müracaat etmesi gerekmektedir.)

6- Hizmet damgalı pasaport talep edenlerin Valilik onaylarının getirilmesi.

  • İlimizden Emekli Olan Öğretmenlerden İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne verilmek üzere talep edilen Hususi Damgalı Pasaport Yazısı için İl Milli Eğitim Müdürlüğünce istenen bilgi ve Belgeler:

1- T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünce 2008 yılına kadar emekli olan öğretmenlere verilen emekli tanıtım kartı ve nüfus cüzdanı ile birlikte emekli oldukları İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bizzat hak sahibi tarafından müracaat edilmesi gerekmektedir.
2- T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünce 2008 yılına kadar emekli olan öğretmenlere verilen emekli tanıtım kartı kayıp vs. ise bizzat hak sahibi tarafından nüfus cüzdanı ile birlikte emekli oldukları İl Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekmektedir.
3- 2008 yılından sonra emekli olan öğretmenler emekli oldukları İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bizzat hak sahibi tarafından nüfus cüzdanı ile birlikte müracaat edilmesi gerekmektedir.

  • İlimizden Emekli Olan ancak vefat eden öğretmenlerin birinci derecede hak sahibi olan (Eşinin ve Çocuğunun) İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne verilmek üzere talep edilen Hususi Damgalı Pasaport Yazısı için İl Milli Eğitim Müdürlüğünce istenen bilgi Belgeler:

1- Hususi Damgalı Pasaportu alma hakkını kazanan ancak vefat eden öğretmenlerin birinci dereceden aile fertleri için SGK İl Müdürlüğünden merhumun üzerinden emekli maaşı aldığına dair merhumun ve maaş alan kişinin adının geçtiği yazı.
2- E-devlet üzerinden alınan Vukaatlı Nüfus Kayıt Örneği.
3- Varsa merhuma ait T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünce verilen emekli tanıtım kartı.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır