yemek yerken soda içmek / Soda içerken dikkatli olun - Sağlık Haberleri

Yemek Yerken Soda Içmek

yemek yerken soda içmek

Soda i&#;erken dikkatli olun

Haberin Devamı

Soda içerken dikkatli olun

ZAYIFLAMAK İÇİN SODA İÇMEK YANLIŞ

Tuz içeren bu sodaları sık sık içmek, ödemi kronikleştirir. Bu esnada; vücutta yağların yakılması dolaylı olarak yavaşlar. Çünkü; vücutta ödem varsa, böbreklere ulaşan su azalır. İdrarın rengi koyulaşır, kokusu ağırlaşır. Böbrekten tamamı atılamayan toksinler; böbreğe uzanan kılcal damarlar yoluyla kana geri emilir. Vücutta yeniden dolaşıma katılır. Karaciğer bu kanda dolaşan toksik maddelerle ilgilenmek zorunda kalır. Onları etkisiz hale getirmeye çalışır. Bu kez, diğer işi olan yağları yakmayı yavaşlatır. Ödem varken, karaciğer düzenli olarak yağ yakmak yerine, detoks işiyle meşgul olduğundan,zayıflama diyetlerinden beklenen yanıt gelmeyebilir. Gebelerde de tüm vücut genelinde ödemi şiddetlendirir, kilo artış hızını etkiler.

YEMEK SONRASI SODANIN BİR FAYDASI YOK

Hızlı yemek yediğimizde hava yutarız. Midedeki bu gaz birikiminin üzerine sodanın gazı eklendiğinde, mevcut gazı çıkarmak kolaylaşır ve mekanik bir rahatlama meydana gelir. Oysa sodanın bileşiminde sindirim enzimi yoktur. Sadece midedeki gazdan kaynaklanan gerginliği atmaya yardımcı olmuştur. Takip eden saatlerde içerdiği tuzların oluşturacağı ödem de cabasıdır. Ağır sporlar yapmıyorsanız günlük beslenmenize soda ilave etmenin bir gereği yoktur, ihtiyaç duyduğunuz mineraller bakliyat, sebze, et, balık, kuruyemiş vb sağlıklı besinlerle de alınır.

Haberin Devamı

Soda içerken dikkatli olun

GÜNDE 2 SODADAN FAZLASI BÖBREKTE TAŞ OLUŞUMUNA YOL AÇABİLİR

Minerallerin vücuda sürekli SODA ile yüklenmesi sonucunda, yani günde 2 ve daha fazla soda içilmesi halinde, bazı minerallerin birikimi zararlı bile olabilmektedir. Örneğin; flor birikimi florozis dediğimiz olayla sonuçlanır, dişler sararır. Kalsiyum birikimi böbrekte taş oluşumuna yol açabilir vb. Bu nedenle tansiyonunuzun çok düştüğünü ölçerek tespit ettiğimizde, SODA İÇMEK güvenlidir. Ancak beslenme ve diyet uzmanları eşliğinde yeterli ve dengeli bir beslenme programı uyguluyorsanız, her gün gerekli mineralleri besinlerle alırsınız ve kolay kolay sodaya ihtiyacınız kalmaz.

İyi bir yemek yedikten sonra fena halde şişkinlik ve gaz mı hissediyorsunuz? Yemek sonrası şişkinliği sık rastlanan bir şikayet.

Yemek yedikten sonra midenizin hacminin üç katına çıktığını mı hissediyorsunuz? Bu durum yediğiniz miktara, yediklerinizin çeşitlerine, ne kadar hızlı yediğinize, yediklerinizdeki tuz ya da şeker miktarına, kabız olup olmadığınıza veya vücudunuzun su tutmasına göre değişiklik gösterebilir.

Yemekten sonra şişkinlik

Gaz nasıl oluşur?

Aslında mideniz aynı boyda, ama içindeki gaz miktarı nedeniyle siz şişkinlik hissediyorsunuz. Yediğiniz yemeklerdeki karbonhidratların yıkılması ve liflerin fermente olması sonucunda oluşan gaz o şişkinliğin temel sebebi. Rahatsız edici olmasına karşılık genellikle masum bir durum.

Ancak barsak enfeksiyonları, safra taşları, çölyak hastalığı, Crohn hastalığı, irritabl barsak hastalığı veya ülseratif kolit, midenin boşalmasını engelleyen tümör veya ülserler, barsak boşalmasını engelleyen kronik kabızlık gibi durumlar da şişkinlik yapabilir. Ayrıca şişkinlik bazen pankreas yetersizliğinin veya yumurtalık kanserinin de habercisi olabilir. Bu nedenle, şişkinlik sıklıkla rahatsız edici olursa doktora danışılmalıdır.

Yemek sonrası şişkinliği nedenleri nelerdir?

  1. Yemek sonrası şişkinliğinin en sık rastlanan nedeni fazla yemektir. Porsiyonları küçültmek genellikle rahatlatıcı olur.
  2. Yoğun ve yağlı yemekler ve kimi gaz yapıcı yiyecekler şişkinliği tetikler. Bu yiyecekleri günlük diyetinizde azaltmak oldukça işe yarar.
  3. Yoğun tuzlu yiyecekler de şişkinliğe neden olur. Pek çok gıdanın içinde önemli ölçüde tuz vardır. Tuz su çeker ve şişkinliği arttırır. Bu nedenle tuzdan kaçınmak yararlıdır.
  4. Hızlı yemek yemek genellikle şişkinlik şikayetini arttırır. Hızlı yemek yerken hava yutulur. Çaresi kolaydır, yavaş yemek yemek.

Barsaklardaki gazın aşağı yukarı yarısı yutulan havadan oluşur. Hava yutmayı kolaylaştıran kimi alışkanlıklardan vazgeçmek şişkinlik şikayetini azaltır. Bu alışkanlıklar şunlardır:

Yemek sonrası şişkinliği nedeni olan gıdalar

Kimi gıdalar gaz yapma konusunda ön sırayı alır.

  1. Fasulye, nohut, mercimek gibi baklagiller oligosakkaridler adı verilen sindirilemeyen şekerler içerir ve bu şekerler barsak bakterileri tarafından parçalanarak gaz üretir. Baklagil kabukları da barsakta bakteriler tarafından parçalanarak gaz oluşumuna katkıda bulunur.
  2. Lahana, brüksel lahanası, karnabahar, havuç, erik ve kayısı gibi sebze ve meyveler de gaza neden olan şeker ve nişastalar içerir.
  3. Süt, yoğurt ve taze peynir gibi mandıra ürünleri içerdikleri laktoz dolayısıyla özellikle laktoz hassasiyeti olanlarda gaz nedeni olur.
  4. Tam tahıllar sağlıklı oldukları gerekçesiyle sık sık önerilirler. Ancak tam tahıllarda yüksek miktarda lif bulunur ve lif sindirilemeyen bir karbonhidrattır. Kısa zamanda fazla lif alınması gaz, şişkinlik ve kabızlığa yol açar. Bu nedenle diyetle alınan lif miktarının zaman içinde yavaş yavaş arttırılması ve beraberinde bol su içilmesi tavsiye edilir. Tüm lifler su çekerek kitle teşkil eder ve lifler barsakta daha hızlı hareket eder.
  5. FODMAP içeren gıdalar da bir başka gaz ve şişkinlik kaynağıdır. Diyeti düzenlerken bu gıdalara da dikkat edilmesi gerekir.
  6. Şeker ve tatlandırıcılar da sorun yaratma kapasitesine sahiptir. Fruktoz bu konuda başı çeker. Fruktozdan zengin mısır şurubu pek çok hazır gıdanın içinde bulunur. Ayrıca bal ve çoğu meyve yüksek oranda fruktoz içerir. Meyve alkolü içeren tatlandırıcılar, özellikle sorbitol ve mannitol de emilmeyip barsakta kaldıkları için benzer şekilde sorun yaratırlar.
Şişkinlik yapan gıdalar

Yemek sonrası şişkinliği için ne zaman doktora gitmek gerekli?

Geçici şişkinlik sıktır ve korkmaya gerek yoktur. Ancak bu sorun sık sık olmaya başlamışsa doktora gitmekte yarar vardır. Sürekli veya çok sık gaz şikayeti olan birinde yukarıda sayılan nedenlerin araştırılması gerekir.

Yemek sonrası şişkinliği nasıl düzelir?

Genellikle masum olmasına karşılık oldukça rahatsız edici olabilen yemek sonrası şişkinliği için yapılabilecekler aşağıdadır.

Su içmek

Şişkinlik varken su içmek tezat gibi gelebilir. Ancak, özellikle tuzun su çekici etkisini azaltmak ve barsak hareketlerinin artmasını sağlamak su içerek mümkün olur. Bu nedenle, zor gelse de şişkinlik durumunda su içmekte yarar vardır. Ayrıca şişkinlikten korkuyorsanız, su içmeye yemekten önce başlamalısınız.

Yürüyüş yapmak

Yemek sonrasında dakika kadar kısa bir yürüyüş yapmak mide barsak hareketlerini hızlandırır ve şişkinliği azaltır.

Alkol tüketimini azaltmak

Alkol barsak hareketlerini yavaşlatır ve barsaktaki su miktarını arttırır. Ayrıca alkolün idrar çıkışını arttırması nedeniyle susuzluğa yol açması da şişkinliği arttıran bir başka nedendir. Bu nedenle yemekte içki içmemek veya içilen miktarı minimumda tutmak şişkinliği büyük ölçüde önler.

Soda ve köpüren içeceklerden uzak durmak

Şişkinlik için soda içmek iyi bir fikir gibi görünebilir. Oysa ki, soda ve benzeri içecekler kendileri de gaz içerir ve bu şekilde barsaklardaki gazı arttırırlar. Soda veya köpüren içecekler yerine su için.

Yemek sonrası şişkinliğinden korunmak

Bitki çayları

Yemek üzerine içilen bitki çayları çeşitli etkilerle barsak hareketlerini düzene sokarak şişkinliği azaltır. Çay için kullanılabilecek yararlı bitkiler aşağıdadır.

Belli yoga pozları

Şişkinlik durumunda belli yoga pozları oldukça yararlı olur. Bunların başlıcaları kedi/inek duruşu ve çocuk duruşudur. Her duruşta beş derin nefes süresince kalın ve bir miktar rahatlayana kadar devam edin. Bu durum parasempatik sinir sistemini harelkete geçirerek sindirimi ve rahatlamayı hızlandırır. Bunu yapamazsanız, sağ yan yatarak bacaklarınızı karnınıza çekmek de bir miktar rahatlama sağlar.

Bu yazıda anlatılanlar bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için doktorunuzun önerileri çerçevesinde hareket ediniz.

Maden Suyu – Soda &#;çmenin Zay&#;flatan Özellikleri

Midenin rahatlamas&#; için özellikle yemeklerden sonra adeta bir yard&#;mc&#; niteli&#;inde olan maden suyu, do&#;al aromas&#; ve mineralli yap&#;s&#; sayesinde özellikle son y&#;llarda vücudun düzenli i&#;leyi&#;i için pek çok uzman taraf&#;ndan önerilmektedir. Ayn&#; zamanda diyet programlar&#; için fazlas&#;yla yarar&#; oldu&#;u bilinen maden suyu içeri&#;indeki çözünmü&#; mineraller ya da karbondioksit sayesinde zay&#;flamak isteyenler için de alternatif olu&#;turmaktad&#;r.

Kalabal&#;k bir ak&#;am yeme&#;i sonras&#;nda yediklerinizi hazmedemedi&#;inizi dü&#;ünüyorsan&#;z ya da normalden biraz daha fazla yediyseniz do&#;al maden suyu ile midenizi rahatlatmak isteyebilirsiniz.

Ancak ço&#;u zaman tüketilen g&#;dalar&#;n besin de&#;erine bak&#;lmaks&#;z&#;n ve yeme&#;in hemen ard&#;ndan içilen maden sular&#; mide için olumsuz etki gösterebilece&#;i gibi vücudun dengesini de sarsabilir. Bu nedenle piyasadaki i&#;lenmi&#; sodalara nazaran do&#;al bir maden suyu tercih ederek olumsuz etkileri ortadan kald&#;rabilirsiniz. Elbette a&#;&#;r&#;ya kaçmamakta fayda var.

Siz de maden suyu ile zay&#;flama mümkün müdür diyorsan&#;z ve maden suyunun nas&#;l ve ne zaman tüketilece&#;ini merak ediyorsan&#;z yaz&#;m&#;z&#; mutlaka okumal&#;s&#;n&#;z!

maden suyu - soda içmenin zay&#;flatan özellikleri

Maden Suyu Ne Zaman &#;çilmeli?

&#;&#;te maden suyunun birbirinden &#;a&#;&#;rt&#;c&#; etkileri!

maden suyu ne zaman içilmeli

1) Açl&#;k Hissine Fit Çözüm

Birbirinden Enfes 25 Diyet Smoothie Tarifi

açl&#;k hissine fit çözüm

2) Tatl&#; Krizlerini Önler

Kilo Ald&#;rmayan Tatl&#;lar: Diyete Uygun 20 Masum Tarif

maden suyu

3) Sindirim Kolayl&#;&#;&#; – &#;ekersiz Alternatif

4) &#;i&#;kinlik – Ödem Azalt&#;c&#; Detoks

Detoks Tarifler: Sa&#;l&#;kl&#; 20 Çe&#;it

maden suyu- soda

5) Ya&#; Yak&#;c&#; Antioksidan

Tabata Antrenman&#;: Kalorileri Evden Ç&#;kmadan Yak&#;n!

6) &#;eker ve Asitten Uzak Ara Ö&#;ün

En &#;yi Maden Suyu Toni&#;i ve Cilde Faydalar&#;

Hamilelikte Maden Suyu &#;çilir Mi? Faydal&#; M&#;?

Su Orucu Diyeti Nedir? 3 Günde 3 Kilo Zay&#;flama

Maden Suyu Faydalar&#;, Cilde Faydalar&#; – Çok &#;a&#;&#;raca&#;&#;n&#;z Bilgiler

Soda – Maden Suyu Kaç Kalori? Sade, Limonlu Meyveli Soda Kalorileri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası