kaş sokakları / Kaş Sokakları: Begonviller, Kediler, Nefis Mekanlar

Kaş Sokakları

kaş sokakları

Kaş'ta gezilecek yerler çok güzel manzaralara ve tabiata sahip. Yeşili bol olan tatil bölgelerimizden biri olan Kaş'ta aynı zamanda denizin tertemiz suları da insanın içini açıyor. Çok güzel gezi noktalarının bulunduğu tatil bölgesinde sayısız plaj da bulunuyor. Dünyanın her yerinden on binlerce turisti kendine çeken tatil yöremiz bu yıl salgın sebebi ile sezonu boş açtı. Salgın tehlikesinin geçtiği taktirde yabancı turistten ziyade yerli turistin ağırlanacağı söyleniyor. Sonraki yıllarda yine eski turist sayısına ulaşması olasılıklar dahilinde. Şimdilik Kaş'ın doğal ve tarihi güzelliklerini haberimizde yer alan fotoğraflarla gezebilirsiniz. Muazzam manzaraların bulunduğu tepelerden tertemiz suların bulunduğu koylara kadar haberimizde keşfedebilirsiniz.

KAŞ'TA GEZİLECEK YERLER

Kaş'ta gezilecek yerler çok güzel doğa manzaralarından ve denizleri masmavi ufuklardan oluşuyor. Aynı zamanda bir tarihin de yer aldığı bölgede gezilecek tarihi mekanlar da herkesi asırlar öncesinin yaşamına götürüyor.  Tarihi yerleri kadar doğal güzellikleri de herkesi hayran bırakıyor. Mavi ve yeşilin muazzam uyumu Kaş'ta en güzel haliyle görünüyor. 

Kaş Merkez

Kaş sokakları gezmek ve burayı keşfetmek için en güzel yerlerden biri. Eski cumbalı evler ve Uzun Çarşı cıvıl cıvıl insan kalabalığını görebileceğiniz harika yerlerden oluşuyor yaz geldiğinde. Sokaklardaki sevimli kediler de buranın olmazsa olmazları. Hediyelik eşya satıcılarını da burada bulabilirsiniz. Uzun Çarşı’ın sonunda ise sizi Aslanlı Lahit karşılıyor. Likyalılardan kalan bu lahit burada asırlardır varlığını sürdürüyor. Üzerinde sekiz satırlık Likya dilinde yazı bulunuyor. Ancak kimse bu yazıda ne olduğunu açıklayamamış.

Antiphellos Antik Kenti

Merkezden yürüyerek ulaşabileceğiniz bir noktada bulunan antik kent Kaş’ta gezilecek yerleri çerisinde tarihi mekanları temsil eden yerlerden biri. Antik Kentin kalıntılarını görebileceğiniz yerde 4 bin kişilik bir de tiyatro bulunuyor. Türkiye'nin antik kentleri içerisinde bulunan bu yer Kaş'ta gezilecek en güzel yerlerden biri. 

Kaputaj Plajı

Akdeniz’in en güzel plajlarından biri burası. Büyük ölçüde beğeni toplayan plaja yüksek noktadan bakan bir manzara da var. Kamp yapmak için de uygun çevre bulunuyor. Herkesi huzura kavuşturan Kaputaj Plajı mutlaka Kaş’ta ziyaret etmeniz gereken bir yer. Popüler gezi noktalarından biri. Burada tertemiz serin suların tadını da çıkartmak ayrı bir keyif verici.

Türkiye’nin en iyi plajları hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kalkan

Kaş civarında gezilecek kolay ulaşım sağlayabileceğiniz yerlerden biri de Kalkan oluyor. Son yıllarda yabancı turist daha fazla ilgi gösteriyor buraya. Yerli turistin de ilgisini çekmeye başladı. Çok doğal ve güzel bir tatil yeri.

Kaleköy- Simena

En az yıllık zeytin ağaçlarının bulunduğu harika bir köy. Burası da Kaş’ta keşfedilecek güzel yerlerden sadece birisi. Kale surları, taş evler manzarasını oluşturuyor bu güzel köyün. Masmavi Akdeniz manzarasını buradan izlemek ise ayrı bir keyif veriyor. Türkiye’nin en güzel köylerinden sadece birisi. Kekova Adası’nın tam karşısında bulunuyor. Bu köyde bir de gezebileceğiniz antik kent bulunuyor. Simena’ya müze kartla giriş yapabilirsiniz. Tapınaklar, kaya mezarları ve tiyatro kalıntıları bulunuyor.

Kekova

Demre ilçesinde bulunan kayalık bir ada olan Kekova da popüler gezi yerlerinden biri. Turkuaz renginin sularda her halini görebileceğiniz bu yer enfes koylara sahip. Gemi ve yat turlarının da uğrak noktalarından biri burası. Tertemiz, adeta keşfedilmemiş gibi görünen koylar burada bulunuyor. Bu kadar çok beğenilmesinin ve popüler olmasının sebebi de bu. Bu ada tarihte büyük bir deprem yaşamış ve antik kent yıkılarak sulara gömülmüş. Su altı arkeolojisi bakımından büyük öneme sahip bir nokta. Kekova gezi rehberi haberimizden detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Demre

Kaş’a bir saat uzaklıkta bulunan Demre gezmeye görmeye değer harika bir yer Burası da gezilecek en güzel tatil yerlerinden. Tarihi MÖ 3. Yy’a uzanan harika gezi yerleri var. Myra Antik kenti ve Andriake ve Likya Uygarlıkları Müzesi bunlardan ikisi. Tarihi gezi yerleri keşfetmek sizi asırlar öncesine götürecek.

Patara

Bu yıl Patara yılı ilan edildi ve Patara büyük oranda turist bekliyordu. Keşfetmeye değer harika bir plajı ve antik kenti de bulunuyor. Ancak salgın sebebiyle bu yıl için istediği ilgiyi alamayacak gibi görünüyor. İlerleyen zamanlarda Patara keşfedilmek üzere herkesin akın ettiği bir yer olacaktır. Çöl kumullarına benzeyen plajları ve kum tepeleri herkesin ilgisini çekiyor.

Saklıkent Kanyonu

Tlos ve Patara arasında yer alan kanyon çok güzel bir doğaya sahip. Görülmesi gereken harika bir doğal oluşum. Uzunluğu ise 14 kilometre. En fazla bele kadar gelen su yüksekliğine sahip. Bütün kanyonu yürüyerek keşfedebilirsiniz. Kanyon bakımından zengin olan ülkemizde onlarca kanyonlardan biri burası. Güzel doğası ile herkesi çekiyor kendine. Kaş merkezine uzaklığı 1 saat. Türkiye'deki kanyonlar içerisinde görmeye değer yerlerden biri. 

Meis Adası

Kaş’ın tüm manzara izlenen yerlerinden neredeyse Meis Adası’nı görebilirsiniz. Çok güzel manzarasını Meis Adası’na borçlu olan Kaş’ın bu adaya uzaklığı 2,1 kilometre. Şehirleşme bu adada yok bu yüzden farklı bir yaşam tarzını keşfetmek için güzel bir ada. Günü birlik gezilerle burayı da keşfetmek mümkün.

Kaş’ta Nerede Denize Girilir? Kaş plajları

Kaputaj, İnceboğaz, Akçagerme, Belediye Plajı Kaş’ta denize girilebilen en güzel yerlerdendir. Burada özellikle Kaputaj plajı herkesin büyük ilgisini çeken bir yer. Tertemiz suyu ve huzur veren manzarası ile tercih edilen bir yer.

Kaş’ta gezilecek yerler içerisinde yukarıda sıralanan yerler dışında çok sayıda keşfedilmemiş ve güzel doğal mekanlar da funduszeue.infoş'ta hiç Koronavirüs vakasının görülmemesi halkın da hiç kısıtlamaya gitmeden yaşantısını aynen devam ettirmesine olanak sağlamış. 

Kaş Gezilecek Yerler

Yaz aylarının en tatlı, en sevimli, en güzel yeridir Kaş. Daha çok en’ler sığar bu anlatıma. Doğası gereği zihin ve bedeninizi dinlendirebileceğiniz Kaş, Antalya’nın diğer ilçelerinden sıyrılmayı ve özellikleri ile kendisini özel kılmayı başarmış.

Kaş hakkında kısa bilgi

Kaş’ın bilinen en eski ismi Antiphellos‘tur. Likya ve Karia’yı birbirine bağlayıcı bir noktada yer aldığı için önemli bir ticaret merkezi olarak biliniyor. Kaş ve çevresinde antik döneme ait birçok yerleşim yeri bulunuyor ve kaya mezarları, lahitler, antik yapılar Kaş’ta kısa bir yürüyüşe çıksanız bile karşınıza çıkıyor.

Kaş’ı keşfetmek için sokakları arasında yürüyüş yapmak da gerekiyor. Cumbalı evleri, rengarenk begonvillere sahip sokakları sizi etkilemek için sabırsızlanıyor. Atatürk heykelinin olduğu yer Kaş’ın meydanı olan Cumhuriyet Meydanı, büyük Likya kral mezarının olduğu çarşı ise Uzun Çarşı denilen yer.

Uzun Çarşı’nın sonundaki Aslanlı Lahit, Likya’nın günümüze kadar iyi derecede gelebilmiş kral mezarlarından biri. Çarşıda takıcılar, sabuncular, hediyelik eşya dükkanları gibi çeşit çeşit dükkanları sıralı halde bulabilirsiniz.

Kaş'taki meşhur kral kaya mezarı

Kaş Sokakları

Kaş’ta ne yenir?

Kaş’ta ekonomik, uygun fiyata bir şeyler yemek isterseniz Bahçe Sokak üzerinde yer alan Kekik Tantuni veya hemen yanındaki Adana Kebap adlı restoranları fiyatlarından dolayı tavsiye ederiz.

Kaş Restoranları

Kaş'ta Nerede Yemek Yenir?

Gözünüzün önünde seçtiğiniz taze meyvelerin kombinasyonları ile oluşturulan bir dondurma dükkanı bulunuyor. İsmi Kaş Tava Dondurma. Alttan soğutulan tava üzerinde karıştırılarak elde edilen dondurma denenmesi gereken bir lezzet. Önünde, özellikle akşamları bir hayli kuyruk oluyor. Günün en sıcak saatlerinde giderseniz kuyruk beklemeden dondurmanızı alabilirsiniz. Koordinat: 36°11’″ N 29°38’″ E

Kaş Tava Dondurma

Kaş’ta nerede kalınır?

Kaş, çok küçük bir yer. Kaş’ın merkezi ve Çukurbağ Yarımadası’ndaki ev sahiplerinin çoğu evlerini pansiyon veya otel olarak işletiyor.

Kaş otelleri ve Kaş pansiyonları fiyatları konusunda biraz yüksek kalıyor. Şehir merkezindeki oteller, sezonunda TL’den başlıyor ve yukarılara doğru çıkıyor. Sezon dışı giderseniz işte o zaman daha ucuz oteller bulmak mümkün oluyor.

Kaş’a önceki gelişimizde Arpia Hotel‘de kaldık. Bu otel Çukurbağ Yarımadası’nın kuzey kenarında kalıyor. Müthiş bir denizi ve manzarası var. Temizliğe, düzene ve hizmete özen gösteriliyor. Tüm bunlara ek olarak sevimli bir köpek de bulunuyor.

Kaş’ta konaklamak için başka bir alternatifiniz daha var, çadır kurmak. Kaş’ta çadır kurulacak kamp alanlarının sayısı çok değil. Can Mocamp, Olympos Camping ve Kaş Camping adında üç ana işletme var. Biz Kaş Camping‘de kalmıştık. Deniz kenarında olması ve işleyiş düzeni ile bizden tam puan aldı. Kaş’ta Çadır ve Karavanlar için Kamp Alanları sayfamıza giderek çadır ve karavanlar için diğer alternatifleri de görebilirsiniz.

Kaş Camping Çadır Alanı

Kaş Camping Plajı

Kaş’ta yapılacak şeyler nelerdir?

Festival günlerine denk gelirseniz sıra dışı görüntülere şahit olabilirsiniz. Nisan ve Mayıs aylarında ’den fazla uçurtmanın yer aldığı Kaş Uçurtma Şenliği, Haziran veya Temmuz ayında Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali ve Temmuz başında Kaş Meis Yüzme Yarışları olur. Festival ve etkinliklerde genelde ünlü şarkıcılar konserler de verir.

Kaş’ın en çok tercih edilen aktivitelerinden biri de tekne turları. Özellikle Kekova Tekne Turları en çok rağbet görenlerden. Bir gününüzü ayırıyorsunuz, ama çok güzel vakit geçiriyorsunuz. Üstelik Simena Antik Kenti, Üçağız, Kekova gibi birçok tarihi yere ve Tersane Koyu, Akvaryum Koyu, Batık Şehir gibi tekne harici gidilmesi pek mümkün olmayan koylara gidiyorsunuz. Kekova tekne turlarını tavsiye ederim.

Kaş’ta Adalar Turu yapan tekneler de var. Güvercin Adası, 12 Adalar, Çoban Koyu, Limanağzı ve Büyük Çakıl Plajı gibi ana noktalara uğruyor onlar da. Tekne turları nerede olursa olsun gayet keyifli oluyor.

Kaş, en çok dalış noktası olan yerlerden biri. Sualtı zenginliği hat safhada. Biz de henüz dalış yapmadık burada, ama bir vakit çok istiyoruz yapmayı.

Kaş’ta gezilecek yerler nerelerdir?

Kaş’ı tamamen gezmek ve keyfine varmak için birkaç gün yeter. Alternatif rota arayanlara da önerilerimiz olacak elbette. Çevreyi gezme imkanınız varsa Kaş’ın güzelliğini Kaş çevresinde gezilecek yerlerde devam ettirebilirsiniz. Kaş’ın doğusundaki Demre’de Noel Baba Kilisesi‘ni ve kaya mezarlarıyla bilinen Myra Antik Kenti‘ni görebilir, Letoon Antik Kenti ve Xanthos Antik Kenti‘ni gezebilir, Saklıkent Kanyonu‘nda buz gibi ama keyifli sularında kanyon mücadelesi verebilirsiniz.

Kaş Gezilecek Yerler

Kaş nerede ve nasıl gidilir?

Güzellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve Fethiye gibi büyük turistik merkezlere komşuluğu ile bilinen, turistlerin kendine özgü tarzından dolayı çok sevebildiği Kaş nereye bağlı? Kaş, Antalya’nın bir ilçesi ve Antalya merkeze 3 saat, Muğla’nın turistik merkezi Fethiye’ye 1,5 saat mesafede.

Dalaman Havalimanı’ndan Kaş’a ulaşım: Kaş’a uçakla nasıl gidilir? Kaş’a ulaşım için en yakın havayolu Dalaman Havalimanı’dır. Dalaman, tatil yörelerine ucuz uçak bileti bulabileceğiniz havalimanlarından biridir. Önce Dalaman Havalimanı’ndan Fethiye’ye giden otobüslere binmeniz gerekiyor, bu yolculuk yaklaşık 50dk sürüyor. Fethiye’ye vardıktan sonra Fethiye’den de Kaş’a giden minibüslere binmeniz gerekiyor, bu da yaklaşık 2 saat sürüyor. Toplamda 3 saatte Kaş’a varabiliyorsunuz.

Kaş'ın Muhteşem Manzarası

Kaş Manzarası Fotoğrafları

Dalaman Havalimanı’ndan araç kiralayarak Kaş’a 2sa 10dk’da ulaşabilirsiniz. Dalaman Havalimanı Kaş arası km iken Antalya Havalimanı Kaş arası km’dir (3sa 10dk). Bu nedenle Dalaman daha çok tercih edilir.

Kaş’a otobüs ile ulaşım: İstanbul’dan Kaş’a nasıl gidilir? İstanbul’dan Kaş’a otobüs ile gitmek isterseniz Kaş’a otobüs seferleri genelde gece oluyor. İstanbul’dan saat gibi kalkan otobüsler, Kocaeli, Kütahya, Afyon, Fethiye’den sonra saat gibi Kaş’a varıyor. Ortalama 14 saatlik bir yolculuk yerine, planınızı önceden yapıp daha ucuz uçak bileti bulmanızın da mümkün olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Özel aracınızla da Kaş’a gidebilirsiniz. Aslında Kaş’a gitmenin en ekonomik yoludur eğer ekonomik uçak bileti bulmadıysanız. İstanbul Kaş arası km (11sa), Bodrum Kaş arası mesafe ise km (5sa). Kaş Marmaris arası ise km (3sa).

Kaş Gezilecek Yerler

Makedonya Tatil

Kaş, Arnavut kaldırımlı dar sokakları, dört mevsim pırıl pırıl güneşi, orman ve yaylaları ve mehtabı ile bütün doğal güzellikleri sinesinde barındıran bir Akdeniz kasabası. Aşılması zor dağlarının eteğinde kurulmuş Kaş, arnavut kaldırımlı sokakları, dört mevsim pırıl pırıl güneşi, kristal berraklığındaki deniziyle tam bir cennet. Antalya&#;nın en batısında yer alan kasaba, Türkiye&#;nin nam salmış güzelliklerinden biri.

Kaş, ülkemizde geriye kalmış özgünlüğünü koruyan en nadide yerlerden biri. Son yıllarda nüfus artışının ve turizmin Akdeniz’de yarattığı kentsel tahribat Kaş’a fazla uğramamış. Kaş, eski mimari dokusunu her şeye rağmen koruyor. Gezerken, sokakların ruhunu hissedebiliyorsunuz. Kaş&#;ta Akdeniz mavisinin tadına bir defa vardığınızda, her yaz kendinizi buraya tekrar atmanın hayallerini kuracağınızı söyleyeyim.

Kaş, Antalya

Antalya&#;nın en batıdaki ilçesi Kaş&#;a bir defa gidildi mi bir daha kopmak istenilmeyen ve insanı baştan çıkaran bir büyüsü sarıyor insanı. Günümüz sakinlerinin bir kısmı, yolu sadece buraya düşen ve Kaş&#;ın baştan çıkarıcılığına kendisini kaptıranlardan oluşuyor. Berrak denizi, nefis koyları ve bozulmamış doğası ile cazibesini gün geçtikçe artıyor.

Sokakların iki yanında yükselen ahşap balkonlu evleri begonviller süslüyor. Yeşil ve mavinin buluştuğu koyları, adaları, yarımadaları, doğal limanları ile Kaş tam bir cennet. Daha birkaç yıl öncesine kadar sakin bir Akdeniz kasabasıyken şimdilerde herkesin yaşamak istediği bir yer olup çıkıverdi.

Bodrum, Alaçatı ve Çeşme&#;den sonra adını en çok duymaya başladığım yerlerden biri oldu. Yaz dönemi dışında nüfusu 4 bini ancak bulan Kaş, sakin, dingin ve huzuru. Beldenin en önemli geçim kaynağı turizm. Büyük şehirlerden kaçıp bir Akdeniz kasabasında yaşamak isteyenler Kaş&#;a yerleşmeye devam ediyor.

Kaş Gezi Rehberi

Kaş, doğuda Antalya Körfezi, Batıda Fethiye Körfezi arasında kalan, bugün Teke Yarımadası olarak adlandırılan bölgede kurulu. Batıda Eşen Çayının ayırdığı Muğla’nın Fethiye ilçesine, doğuda Finike’ye kuzeyde ise Elmalı&#;ya komşu. Aşılması güç Mendüs ve Dodurga Dağlarının eteğinde kurulmuş. Kalkan, Kaş ve Demre&#;ye kadar uzanan dağlar, sahil boyunca birdenbire yükselir ve geçit vermez.

Kıyıya paralel uzanan dağlara karşı uzanan neredeyse 90 km’yi bulan sahil şeridiyle Dalmaçya kıyı tipine benzeyen bir coğrafyaya sahip. Hemen karşısında Akdeniz’de Yunanistan&#;ın şirin adası Meis duruyor. Önünüzde tüm güzellikleriyle Çukurbağ Yarımadası, Limanağzı Koyu, İnceburun ve Uluburun yarımadaları ve tam karşıda Meis sizi karşılıyor.

Kaş’ın hikayesi MÖ yıllarına kadar uzanıyor. Bir ara Hititlilere bağlı olarak yaşamış, daha sonra özgürlüklerine kavuşmuşlar. Bölgedeki ana yerleşim olan Phellos, Kaş&#;a hâkim bir tepe üzerinde, tarihi MÖ yıllarına kadar uzanan bir antik kent. Yunancada &#;kayalık yer&#; anlamına gelen kent, en eski Anadolu medeniyetlerinden Likya Birliği içinde yer almış.

flyistaSerbia

Günümüzdeki Kaş ise Phellos&#;un limanı olarak görev yaptığından Antiphellos olarak adlandırılan yerde kurulu. Kıyılarından çıkarılan kaliteli süngeri ve yüksek dağlarında kesilen ve gemi yapımında kullanılan sedir ağaçları bu limandan ihraç edilmiş. Çeşitli tarihlerde Perslerin, Helenlerin, Mısırlıların, Rodosluların ve Romalıların işgaline uğramış.

MS ve yıllarında Likya’nın geçirdiği korkunç fırtına ve arkasından gelen deprem, sahil şeridini bir anda sulara gömmüş. İhtişam ve lüks içerisinde yaşayan zengin kentlerde yaşayan binlerce kişi bir anda denizin derinliklerine gömülmüş. Karyalılar ve Pontuslular bazı Likya şehirlerini almışlarsa da buralarda fazla tutunamamışlar.

Anadolu’nun güneybatı köşesi, Bizans hâkimiyetindeyken sık sık Arap ordularının akınına uğramış. Antik Likya’nın kalbi konumundaki Kaş, Selçuklu Türklerinin eline geçtikten sonra buraya Türkmen toplulukları getirtilip yerleştirilmiş.

Antalya sahil yolundan fevkalade güzellikler içerisinden geçen bir yoldan Kaş&#;a gidiliyor. Her dönemecinde Akdeniz&#;i bir bulup bir kaybederek ilerlediğiniz nefis bir yol ile Kaş&#;a vardığınızda, usta bir ressamın elinden çıkmış bir tablo ile karşılaşıyorsunuz. Yemyeşil yarımadalar, irili ufaklı adalar ve nefis koylar.

İlçeye inen yol şehrin kalbindeki Merkez Camii&#;ne kadar iniyor. Buradan başlayan küçük liman boyunca balıkçı ve tur tekneleri, yatlar sıralanıyor. Kış aylarında kimsesiz sokaklarıyla sakin, yazın ise cıvıl cıvıl bir Akdeniz Kasabası. Limanın önünde ise şehrin nabzının attığı Cumhuriyet Meydanı yer alıyor.

Kaş

KAŞ&#;A NASIL GİDİLİR
✈️ Kaş&#;a en yakın havalimanı Muğla Dalaman&#;da. Kaş merkeze km uzaklıkta bulunan havalimanından ilçeye özel araçla ulaşım 2 saat 15 dakika sürüyor. Toplu ulaşım sistemi yok. Dalaman Havalimanından Fethiye otogara HAVAŞ ve MUTTAŞ araçlarıyla ulaştıktan sonra Fethiye&#;den Batı Antalya ve Fethiye Seyahat otobüsleri ile toplamda 2 araçla gelmek de seçenekler arasında. Bu yolculuk arada hiç bekleme olmaksızın 3,5 saat sürüyor.

Antalya Havalimanı ise Kaş&#;a km uzaklıkta. Havalimanından Antalya Otogar&#;a geçip, otogardan Batı Antalya otobüsleri ile 3,5 saat gibi bir sürede ulaşılabiliyor. Antalya-Kaş güzergahının sahil yolundan olması nedeniyle yol boyunca Kemer, Olimpos, Adrasan, Finike, Demre gibi yerleri görebiliyorsunuz.

MaltaFlyista

KAŞ&#;A NE ZAMAN GİDİLİR
☀️ Üç aylık kış döneminin yağmurlu geçen iki ayı saymazsak nerdeyse mart ayından kasım sonuna kadar burada denize girilebiliyor. Ocak ve şubat aylarında dahi sıcaklık eksilere düşmez. Miss gibi havası var.

KAŞ&#;TA NEREDE KALINIR
🏡 Kaş, çok yıldızlı, her şey dahil oteller yok, kendine has irili ufaklı butik oteller var. FLY INN, Neva Boutique Hotel, Sole Suites ve Carruba Boutique Hotel oldukça şahane seçenekler. VPN ile booking rezervasyonu yapabilirsiniz. Kaş&#;ta iyi otel istiyorsanız Luff Suites nefis. Ayrıca Chateau Kas Peninsula, Club Hotel Barbarossa diğer lüks oteller.

Apart isteyen için Kasinn Apart Turuncu ve Duygu Apart ilginizi çekebilir. Ayrıca Kaptan Ergun&#;un Büyük Çakıl plajına yakın nefis villası var, onu da kiralayabilirsiniz. (☎️ ). Kaş&#;ta yaşayan Klaus Haas&#;ın Yeniköy&#;de birkaç odalı şirin köy evi var (☎️ ). Klaus&#;un yine çok şahane mavi tur teknesi de var.

Kaş Gezilecek Yerler 📌

📍 Kaş Kaç Günde Gezilir: Kaş&#;ın merkezi oldukça küçük. Çarşısını birkaç saatte gezebilirsiniz. Kekova tekne turu, Kaputaş, Kalkan, Patara, Saklıkent ve diğer Kaş gezilecek yerler için en az 3 gün ayırmanız gerekecek. Kekova tekne turu için 1 gün, Kaputaş ve Kalkan için yine 1 gün ayırmanız şart. Diğer bir günü de Büyük ve Küçük Çakıl, Çukurbağ Yarımadasına ayırın.

Meis Adasına gidecekseniz 1 gününüzü de bunun için ayırmanız gerekecek. Kaş Saklıkent Safari Turu ile de 1 gününüzü Saklıkent Kanyonu, Xanthos ve Patara için ayırmanızı öneririm. Kısaca Kaş için 3 gün, Kaş ve çevresindeki gezilecek yerler için 5 gün ayırmanız iyi olur.

Kaş&#;ta arabasız olsanız dahi rahatlıkla gezebilirsiniz. Kaş merkez dışında gideceğiniz yerlerin hemen hepsine dolmuş veya tekne ile gidebilirsiniz. Benim yıllarca aracım yoktu ve hepsini toplu taşıma ile gezebildim. Kaş&#;ın en güzel plajlarına yürüyerek de dolmuşla da gidebiliyorsunuz zaten. Kaputaş&#;a, İnceboğaz&#;a, Büyük Çakıl plajlarına dolmuşlar var. Kaş Tiyatrosu zaten şehir içinde sayılır.

Kaş, antik kentler açısından oldukça zengin bir bölgede yer alıyor. Keyfinize göre gezmek için kiralık araç da bir seçenek. Likya Bölgesi olarak bilinen Teke Yarımadasının güneybatısındaki Eşen ovasındaki Xanthos, Letoon ve Patara antik kentleri Kaş gezilecek listesinde yer alıyor. Xanthos, Likya’nın önemli başkenti, Letoon dinsel merkezi, Patara da en büyük ve önemli limanıydı.

Yeniköy, İslamlar, Sarıbelen, Gökçeören, Sütleğen ve Bezirgan köyleri Kaş&#;ın en güzel köyleri. Hemen her köyün veya yaylanın yanında antik bir kent veya köylülerin deyimiyle &#;asarlık&#; bulunuyor. Bunlar kimi zaman lahit, kimi zaman kaya mezarı kimi zamansa yapı kalıntısı olabiliyor.

Köylerde yer alan üçgen alınlıklı ahşap kulübeler, yüzyılların geleneği tahıl ambarları olarak kullanılıyor. Likya geleneği üçgen mezarların ve lahitlerin geleneği. Hiç çivi kullanılmadan tahtaların birbirini geçirilmesiyle yapılıyor. Gökçeören ve Bezirgan köylerinin girişinde bu ambarlar görülebilir.

Aktif bir Kaş tatili düşünüyorsanız deniz yamaç paraşütü, deniz kanosu, dalış, kanyon turu, tekne turu ve safari turlarına katılabilirsiniz. ATV veya motor kiralayıp civar köyleri ve antik kentleri de gezebilirsiniz.

➤ : Sabah &#;da başlayıp akşam &#;ya kadar sürüyor. Yaklaşık 20 dk yolculukla atlayış noktasına gidiliyor. Rüzgar ve hava şartlarına bağlı olarak akşama kadar atlayışlar yapılıyor. Olağanüstü maviliklerin ve adaların üzerinde yarım saat kadar yolculuk yapıp Kaş Marinaya iniyorsunuz.

➤ : Araçla sabah &#;de Üçağız&#;a doğru gidiliyor. Kanolara atlayıp kürek çekerek Batıkşehirin başlangıç noktası ve aynı zamanda tarihi kalıntılar arasında yüzülebilen tek nokta olan Tersane Koyuna gidiyorsunuz. Burada yüzme molası verip sonra kanonuzla bu defa Kaleköy&#;e gidiyorsunuz. Yemek ve gezi sonrası Üçağız&#;a oradan da Kaş&#;a dönüyorsunuz.

➤ : Türkiye&#;nin en iyi dalış yerlerinden birindesiniz. Lisanslı bir dalışçı olmasanız dahi hayatınızın ilk dalışını Kaş&#;ta yapabilirsiniz. Yüzme bilmeniz ve önceden dalış yapmış olmanız gerekmiyor. Tüm ekipmanlar temin ediliyor ve dalış için gerekli bilgilendirmeler yapılıp, uzman dalışçılarla birlikte maviliklere dalıyorsunuz.

MaltaSerbia

Kaş&#;ta mutlaka Kekova tekne turuna çıkın. Kaptan Ergun bu işin Kaş&#;taki profesyoneli. funduszeue.info sitesinden tekne turlarını inceleyin. @captainergun instagram hesabından veya telefonla kendisine ulaşın (☎️ 0 ) ✔️

Kaş&#;ta Nerede Denize Girilir 💦 Kaputaş, İnceboğaz, Akçagerme, Hidayet’in Koyu, Belediye plajı, Limanağzı Bilal’in Yeri ve Nuri’s Beach gayet güzel. Kaş&#;ta hangi plaj diye güzel sormayın. Hepsi de güzel!

Küçükçakıl Plajı, kaş merkezde minik bir koy, giriş ücreti yok. Al havlunu git. İşletme istersen de karşılıklı iki tane var. İki işletmede de belli limitlerde tüketim zorunluluğu var. Yani yediğini içtiğini ödüyorsun. Denize kaynak su karıştığı için suyu buz gibi ama her daim turkuaz.

Büyükçakıl Plajı, genelde müdavimlerin takıldığı bir plaj. Merkezden yürüyerek 20 dakika, araçla 5 dakika mesafede. Ortam sezonda bile diğer plajlara göre sakin. Denizi bir tık dalgalı. Gün batımının en güzel izlendiği yerlerden.

Hidayet&#;in Koyu, Zeytin ağaçlarının gölgesinde bir koy. Merkezden araçla 5 dakika ve her 10 dakikada bir dolmuş var. Denizi turkuaz, yeşil, açıklarda ise Akdeniz mavisi. Sualtı öyle fevkalade ki aynı zamanda dalış noktası. Şezlong 15, şemsiye 10 lira.

Limanağzı, Kaş merkezden minik teknelerle kişi başı gidiş dönüş 25 liraya gidilen sakin bir bölge. Üç koy yan yana sıralanıyor. Bilal&#;in Yeri eskilerden, müzik yok, yeşili çok. Arka taraf zeytin bahçesi. Çocuklu aileler için uygun. Diğeri seçenek Nuri’s Beach.

1. Kaş Merkez

Kaş Uzunçarşı
Kaş Rehberi
Aslanlı Lahit

Uzun Çarşı, Kaş sokakları içerisinde en güzeli. Kaş’ın ortasında geçen sokak, begonvillerle sarmalanmış ahşap eski cumbalı konaklarla bezeli. Bugün dükkân olarak işetilen, begonvillerle sarmalanmış cumbalı eski evleri ve kedileriyle insanı kendisine aşık ettirecek kadar güzel. Uzunçarşıya sağlı sollu bağlanan sokaklarda eski evler, bahçeli restoranlar, az odalı butik oteller sıralanıyor.

Taş zeminli samimi sokakta küçük butikler, antikacılar, hediyelik eşya dükkanları, kuyumcu ve halıcılar sırlanıyor. Yeni açılan mekanlarıyla eskisinden daha da güzel şimdi. Uzun Çarşıdan sağa ve sola sapan sokakların hepsi de çok tatlı. Uzun Çarşının sonunda Çınar ağacının gölgesinde, kendilerine özgü mezar lahitlerinin en bilineni Aslanlı Lahit duruyor.

Aslanlı Lahit, ruhun ölümsüzlüğüne inanan ve bu yüzden ölümden korkmayan Likyalılardan kalma. Anıtın kapağının iki yanında korku salacak şekilde ağzı açık dört aslan kafası yer aldığından bu lahit Aslanlı Lahit olarak adlandırılmış. Bekçilik görevini üslenen aslan başları kapağa tutamak görevi yapıyor.

Üzerinde sekiz satırlık Likya dilinde yazılar olsa da henüz kimse okuyamamış. Likya lahitleri, çatı görevindeki kapağı ve üstündeki küçük pencere delikleriyle minyatür evlere benziyor. Lahdin ardından hemen sağa dönünce Kaş&#;ın en nezih restoranlarının sıralandığı küçük sokaklara çıkılıyor.

Kaş Meydanda yer alan Atatürk Anıtı, Atatürk’ün doğumunun yıldönümünde, Ankara Gazeteciler Cemiyetince İstanbul’da yaptırılıp Kaş’a getirilen. Zamanında anıtın kaidesine yerleştirilen bir telefon 4 farklı dilde Atatürk hakkında bilgi veriyordu. Kaş Meydandan sağa sola uzayan şirin sokaklar var. Hepsine girip çıkın.

Antiphellos, Kaş&#;ın en eski Anadolu medeniyetlerinden Likya Medeniyeti dönemindeki ismi. Helenistik Dönemde önem kazanan kentin kuruluş tarihi bilinmiyor. Antiphellos Antik Kenti kalıntıları, kaya ve anıt mezarları ve 4 bin kişilik Kaş tiyatrosu merkezden rahatlıkla yürüyerek ulaşılabilecek uzaklıkta. Zaman zaman şenlik ve festivallerde bu tiyatro kullanılıyor.

Çukurbağ Yarımadası, Kaş Antik Tiyatrodan başlayıp 3 km kadar uzayan bir yarımada. Kaş&#;ın Meis Adasına en yakın konumdaki yeri olan yarımada, zeytin, keçiboynuzu, kekik ve makiliklerle kaplı. Yarımadanın koparcasına inceldiği noktada İnceboğaz yer alıyor. Boğazın her iki kıyısında nefis plaj var. Kalabalıktan uzak denize girmek için şahane!

Kaş’ya yapılacak şeylerden birisi de günbatımında Uyuyan Dev&#;e gitmek olsun. Yine Korkuteli yolu üzerindeki seyir noktasın da hoştur. Çukurbağ Yarımadası, Limanağzı, İnceburun ve tam karşıda Meis Adası manzarası önünüze serili. Nefis koyların gün batımındaki manzarasının seyrine doyum olmuyor.

🥘Kaş&#;ta Nerede Yenir: Kaş&#;ta yeme-içme kültürü ağırlıklı deniz ürünleri yönünde. Onlarca balık restoranı ve küçük aile işletmesi var. Deniz ürünleri öncesindeki meze çeşitleri dillere destan. Kalamar, karides, ahtapot gibi deniz ürünlerinin yanı sıra bölgede avlanan leziz balık çeşitleri denemeye değer. Deniz ürünleri ile arası iyi olmayanlar için geleneksel Türk mutfağı sunan restoranlar da mevcut.

🥘 Müpptela Ocakbaşı, akşam yemeği için oldukça başarılı. Cumartesileri fasıl eşliğinde keyifli akşam yemeği yiyebileceğiniz mekân çok ilgi gördüğünden gitmeden rezervasyon yaptırın (☎️ ). 🥘 Sempati Restaurant, nefis menüsüyle rakı ve balıklı akşam yemeği için iyi bir adres. 🥘 Dudu Mutfak, kahvaltıya, yemeğe, tatlıya, kahveye, biraya gideceğiniz şirin bir aile işletmesi. 🥘 Ağullu köyündeki Doğal Anne Eli Kaş, kendi atölyelerinde ürettiklerini sunan enfes bir kahvaltı mekanı.

2. Kaputaş Plajı

kaş kaputaş plajı
kaş gezilecek yerler

Kaputaş, Akdeniz’in en güzel plajlarından biri. Türkiye tanıtımlarında Ölüdeniz ile birlikte görselleri kullanılan Kaputaş, Kaş ile Kalkan arasındaki yolda yer alıyor. Deniz suyunun can alıcı rengi ve nefes kesen konumundan dolayı plaj, Akdeniz çanağındaki en iyi plajlar arasında gösteriliyor. Aracınız yokla minibüsle gidebilirsiniz. Gündüzün tıka basa dolu olduğundan sabah erken saatlerde gidin.

Dik bir merdivenden basamakla aşağıya inebiliyorsunuz. Kumsal kısmı çok ince taştan oluşuyor, kum gibi çok güzel. Deniz her daim dalgalı. Sularla oynaşmayı sevenler ve sıcağa tahammülü olanlar için nefis. Deniz içinde kıyıdan itibaren taşlık alandan oluşuyor, ayaklarınız çok acıyabilir deniz ayakkabısı ile girmeniz iyi olur.

Çok çabuk derinleşen kumsalın denizi genellikle dalgalı olsa da kristal berraklığında bir görünüme sahip. Kaş Belediyesi tarafından işletilen plaja giriş ücretsiz. Yemekler de uygun fiyatlı ve başarılı. Tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanları var ve ücretsiz. Plajda yüzmekten çok tepeden enfes manzarasını izlemeyi seviyorum.

3. Kekova

kaş kekova
kaş blog
Kaş Rehberi

Kekova, Teimiusa (Üçağız) ve Simena (Kale) köylerinin karşısında uzanan, Akdeniz&#;in en büyük adalarından biri. İnce uzun bir ada olan Kekova&#;nın kıyıları, yalnızca Antalya&#;nın değil hemen hemen tüm Akdeniz kıyılarının en temiz denizine sahip. Koruma altına alınmış uzunluğu 7 mil olan, ince ve uzun ada ve çevresinde 8 antik kent ve bir adet de plaj bulunuyor.

Adanın adı Kekova olsa da Kekova Adası, Simena Kaleköy, Uçağız&#;ı içerisine alan tüm kıyılar ve koylar Kekova olarak isimlendiriliyor. Her biri diğerinden güzel. Günübirlik ziyaret edilebilir ama her biri başlıbaşına kalmayı hakkedecek kadar çekici.

Kekova Adası, üzerinde herhangi bir yerleşim yok. Mavi tur tekne turlarının ve yatların uğrak noktalarından. Her yıl fırsat buldukça Kekova&#;yı kapsayan konaklamalı mavi turlara katılıyorum. Günübirlik turlar Demre ve Kaş&#;tan kalkıyor, ama mümkünse tekne konaklamalı mavi yolculuk turu yapın. İnanılmaz bakir ve kristal berraklığında suya sahip koylar var.

Bir köy düşünün; zeytin ağacının yıllık olanına &#;daha bu genç&#; deniyor. Manzarası begonvillerle birlikte, kale surları, taş evlerin çatısı üzerinden içerisi lahitlerle dolu masmavi Akdeniz&#;e bakıyor. Karada olup da karayolu ulaşımı olmayan Türkiye’nin en güzel köylerinden Kaleköy burası.

Simena (Kaleköy), kaynaklarda adından ilk kez MÖ 4. yüzyılda bahsedilen antik bir şehir. Kekova Adasının tam da karşısında yer alıyor, Simena Kaleköy olarak adlandırılıyor. Anadolu anakarası üzerinde ama tam bir ada havası var. Uzun yıllar ulaşım sadece deniz yolunda yapılıyordu. Şimdilerde karayolu Kale&#;nin arka tarafına kadar geliyor.

Demre ve Kaş&#;tan hem günübirlik hem de mavi turlar burada muhakkak duruyor. Hem karşıdan köyün manzarası hem de köyün zirvesinde yer alan Simena Antik Kentinden Kekova&#;nın manzarası inanılmaz güzel. Kalenin kuzeyinde yer alan kaya mezarlarında Likya dilinde yazıtlar, lahitler, mendirek ve yapı kalıntıları ile İmparator Vespasian&#;a ithaf edilmiş olan hamam, kaleden rahatlıkla izlenebiliyor.

Kale içinde kayaya oyulmuş küçük tiyatro ise bölgenin en ilginç kalıntısı. Kalenin kuzeyinde ise oldukça geniş bir alana yayılmış olan mezarlık alanı bulunuyor. Kaleköy&#;ün taş sokakları ve sokaklarda kurulan halk tezgahları da pek bir çekici. I am Here Cafe en güzel manzaraya sahip. Keçi sütü ile hazırladıkları dondurma oldukça meşhur, tadına bakın.

Kafenin hemen yanında ise İstanbul&#;u bırakıp Kaleköy&#;e yerleşen Tuba&#;nın Bahçesi tezgahında el yapımı doğal sabun ve el işi hediyelik eşyalar alınabilir. İlkbaharda kalabalıklar bastırmadan ya da sonbaharda kalabalıklar çekilince giderseniz, sonsuz görünen o maviyi sakince izleme fırsatınız olur.

Tekne turlarıyla değil de kendiniz ziyaret etmek istiyorsanız, araçla Kaleköy&#;ün 1 km kadar gerisine kadar yapılan bir yolla gelip, oradan yürüyerek de Kaleköy&#;e ulaşılabiliyor. Kaş Merkez&#;den yaklaşık 40 km uzaklıkta. Sadece dört pansiyon olduğu köyde kalmak isteyenlerin aylar önceden yer ayırtması gerekiyor.

Üçağız, denizden bakınca Kaleköy&#;ün sadece birkaç kilometre solunda kalan, antik adı Teimiusa olan küçücük bir balıkçı köyü. Teimiussa’nın tarihi MÖ. 4. yüzyıl öncesine işaret ediyor. Üçağız&#;dan Kaleköy&#;e uzayan kayılar ve açıklar Likya lahitleri, kayalıklar ise antik ev kalıntıları ile dolu.

Geçmişin bu Likya liman kenti Üçağız&#;a da Demre, Kaş veya Finike yönünden hareket eden teknelerle ulaşılabiliyor. Aracınız varsa karadan da ziyaret edebilirsiniz. Doğal SİT alanı olarak koruma altına alınan Kekova bölgesi aynı zamanda Türkiye’nin en iyi dalış rotaları arasında gösteriliyor.

ⓘ Kekova, Akdeniz Mavi yolculuk turlarının da en güzel duraklarından birisi. Demre, Kaş veya Fethiye kalkışlı, Kekova ve civarını gezdiren mavi tur için Egemen&#;i arayın (☎️ ). Daha önce 2 defa mavi turla, bir defa da günübirlik turla Kaleköy&#;ü ziyaret etmiştim. En güzeli 3 gece tekne konaklamalı mavi turlar ✔️

4. Demre

Kaş Demre
kaşta nereler gezilir

Antalya&#;nın diğer bir ilçesi olan Demre, Kaş&#;a 1 saat uzaklıkta. Kaş&#;a kadar gelmişken bölgedeki önemli yerlerden Demre&#;ye de yarım gününüzü ayırın. Tarihi MÖ 3. yüzyıla uzanan Demre’de görmeniz gereken 3 önemli yer var.

Myra Antik Kenti, Likya Birliği içinde 3 oy hakkına sahip 6 büyük kentten biriydi. Likya döneminden kalma kaya mezarların bulunduğu önemli bir antik kent. Noel Baba olarak bilinen St. Nicholas&#;ın yaşadığı, piskoposluk yaptığı ve bazı mucizelerini gösterdiği yer olarak çok önemli.

Noel Baba Kilisesi, Demre merkezinde yer alan 8. yüzyıldan kalma bir Ortodoks kilisesi. En çok cömertliği ve hediye verme düşkünlüğüyle tanınan St. Nicholas, ölümünden sonra da kendi adına yapılan bu kiliseye defnedilmiş.

İtalyan korsanları yılında Aziz Nikolas&#;a ait kemikleri kaçırıp İtalya&#;nın bölgelerinden Puglia&#;nın başkenti Bari&#;ye götürmüşler. Bizim topraklarımızda doğmuş, bizim topraklarımızda da ölmüş St. Nicholas&#;a ait kemikler, bugün Bari&#;deki St. Nicholas Bazilikasında saklanıyor.

Andriake ve Likya Uygarlıkları Müzesi, Myra’ya 5 dakika, Demre merkeze ise 1 km uzaklıktaki Çayağzı’nda yer alıyor. Myra’nın liman kenti olarak bilinen Andriake kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan ‘Granarium’ günümüzde Likya Uygarlıkları Müzesi olarak hizmet veriyor. Müzede, Likya Uygarlığı hakkında güzel bilgiler veriliyor. 24 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde ve 6 metre derinliğindeki yeraltı su sarnıcı çok etkileyici.

5. Kalkan

kaş kalkan gezilecek yerler
kaş kalkan rehberi

Kalkan, Akdeniz&#;in en havalı yerlerinden birine dönüşen geçmişin küçük balıkçı köyü. Yunanistan&#;a bağlı bir ada olan Meis&#;ten gelen tüccarların kurulduğu düşünülen Kalkan, uzun yıllar boyunca ulaşım zorlukları nedeniyle bakir kalan bir coğrafya olmuş. Kaş&#;a bağlı olan kasaba, yine kaşın bu coğrafyadaki en sıkı rakibi.

Ulaşım imkanları artana kadar daha çok mavi tur teknelerinin uğradığı güvenli bir sığınak olan Kalkan, 80&#;li yıllardan itibaren özellikle gelir seviyesi yüksek turist akınına uğradı. İngiliz seyahat yazarı Freya Stark, ’da yayınlanan ‘Likya Kıyıları’ adlı kitabında Kalkan ve Likya coğrafyasından övgüyle bahsedince bu yöreye hızla bir akın oldu.

Zengin yatçılar ve Akdeniz ruhunu burada tam anlamıyla hisseden müdavimleri gelip bir bir bu küçük kasabanın sırlarına ev yapıp yerleşmeye başladı. Şimdilerde villa tatili arayışındakileri bir numaralı destinasyonu olup çıkıverdi. İngilizler ağzının tadını biliyor doğrusu. Önünde enfes bir koy var, hemen onun ardında uzayan sokakları, duvarlarında begonvillerin döküldüğü evler ve mekânlar sıralanıyor.

Rumlardan kaldığı söylenen evlerin bir çoğu butik otel şimdi, fiyatlar pek de ucuz sayılmaz, ama &#;seçkin&#; bir tatili için bu rakamlar çok sayılmaz. Kaş&#;tan geliyorsanız çarşısını, sokaklarını, yat limanını gezin, hatta limanın karşısındaki mendireğin ucuna kadar yürüyüp bu şirin kasabaya bir de denizden bakın, manzara nefis.

Turkuaza çalan masmavi kıyıları çok fotojenik. Plajı da enfes, suyu pırıl pırıl. Dağdan gelen kaynak suyu karışıyor Akdenizin ılık suyuna. Yüzmesi keyifli, halk plajını belediye işlettiğinden fiyatlar makul.

6. Patara

kaş gezilecek görülecek yerler
Kaş Patara

Patara, hem antik kent kalıntıları hem de kumsalının güzelliğiyle Kaş&#;tan gidip görebileceğiniz bir yer. Antalya&#;nın en güzel tarihi yerleri arasındaki Patara&#;ya Kaş&#;tan 40 dakikalık bir karayolu yolculuğu ile ulaşılabiliyor.

Patara Antik Kenti, Likya Medeniyetinin en önemli kentlerinden diğer biri. Kaş&#;ın 43 km batısında yer alan Patara, Likya&#;nın en önemli ve en eski kentlerinden olup Tanrı Apollon’un doğduğu yer ve Apollon kehanet (bilicilik) merkezi olarak biliniyor. Likya Birliğinin ayrıcalıklı 3 oy hakkına sahip 6 büyük kentinden biri burası.

Ören yerine girişte görkemli ve çok iyi korunmuş Roma zafer takı var. Patara Nekropolü ve mezar yapıları antik kentin önemini yansıtacak ölçüde çeşitli ve zengin. Dünyanın ilk parlamento binasının bulunduğu yer olarak tarihte kendine önemli bir yer edinmiş. Patara&#;da Vespasianus Hamamı, Patara Tiyatrosu, Korint Tapınağı, Bizans Kilisesi, Roma Zafer Takı gibi önemli yapıların kalıntılarını görebilir.

Patara Plajı, Türkiye&#;nin en uzun sahil şeridine sahip kumsalları arasında. Patara Antik Kentinin yanı başındaki sahil, geçmişte Türk filmlerinin çöl sahnelerinin çekiminde mekân olarak kullanılıyordu. Arkeolojik ve tarihsel değerlerinin yanında kumsallarında Akdeniz kaplumbağaları Caretta-Carettaların çok uzun zamandır yumurtalarını bırakıp yavruladıkları ender sahillerden biri olması ile de ayrı bir öneme sahip.

Yaklaşık 14 km uzunluğundaki şahane sahilin incecik kumlarının keyfini çıkarın. Patara girişte 30TL ödüyorsunuz ve size bir kart veriyorlar. Bununla 10 gün boyunca geçerli olan 10 giriş hakkınız bulunuyor. Denizi sığ olduğundan iyi yüzme bilmeyenler için de ideal. Plajın bir bölümünde atla gezi de yapabilirsiniz.

Patara Kum Tepeleri en güzel fotoğrafları çekeceğiniz yer. Kaş ve Fethiye&#;nin arasında yer alan kumsal, Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı aynı zamanda.

ⓘ Patara, Xanthos Antik Kenti, Tlos Antik Kenti, Saklıkent Kanyonu rotasını erkenden çıkarsanız 1 güne sığdırabilirsiniz.

7. Xanthos ve Letoon Antik Kentleri

Letoon Antik Kenti
Kaş Xanthos

Xanthos Antik Kenti, Kaş-Fethiye karayolunun 70 km&#;sinde yer alıyor. Xanthos Antik Kenti, Likya&#;ya başkentlik yapmış 5 bin yıllık tarihe sahip, Anadolu&#;nun en eski kentlerinden biri. Kaş’ta görmeniz gereken yerlerden antik kentin geçmişi, MÖ 7. yüzyıla kadar uzanıyor. Kaş merkeze 47 km uzaklıktaki antik kente Fethiye yolu üzerinden 1 saatte gidiliyor.

Tarihçiler, kentin defalarca yerle bir olup küllerinden yeniden doğduğunu yazıyor. MÖ &#;da kenti kuşatan Pers komutanı Harpagos&#;a kahramanca karşı koyan Xanthoslular direnmelerine rağmen çaresiz duruma düştüklerinde, kadın ve çocuklarını, hazinelerini kaleye doldurup ateşe vererek insansız ve harap bir şehri Harpagos&#;a bırakırlar.

Bu toplu intihardan o sırada şehirde bulunmayan 80 aile kurtulur. Kurtulanlar şehirlerini yeni gelen göçmenlerle yeniden kurarlar. Ksanthos’taki eserlerin çoğu Helenistik devire ait. Harpy Anıtı, kent surları, agora, mozaik zeminli kilise, tiyatro ve nekropolisteki mezar anıtları görülebilir. &#;lı yıllarda antik kentte kazılar yapan İngiliz Fellows&#;un ortaya çıkardığı birçok eser bugün British Museum&#;da sergileniyor.

Letoon, Likya halkının dini merkezi ve kutsal alanı olarak kullanılmış bir antik kent. UNESCO listesindeki kentte yan yana 3 tapınak var. Bunlardan en batıdaki Artemis ve Apollo’nun annesi Leto&#;ya adanmış. Ortadaki tapınak, Apollon’un ikiz kız kardeşi, vahşi doğa, avcılık ve ay tanrıçası Artemis’e, doğudaki ise Leto’nun çocuklarından ışık tanrısı erkek kardeş Apollon’a adanmış.

8. Saklıkent Kanyonu

Kaş Saklıkent
Kaş Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu, Antalya-Muğla sınırında yer alan ilginç bir kanyon. Kaş&#;a 65 km uzaklıkta yer alan kanyona Kaş merkezden 1 saatte gidebilirsiniz. 14 km uzunluğundaki kanyonu enerjiniz yettiği kadar yürümeye çalışın. Yürüyüş parkurunda suyun yüksekliği değişse de en fazla bele kadar geliyor. Yer yer daralan kanyonda geçmenin zor olduğu kayalar yolunuza çıkabiliyor.

Kanyonun sonunda ise küçük bir şelale var. Yaz sıcağında, buz gibi suya sahip kanyonda yürümek güzel bir aktivite olur. Kanyon yürüyüşü sonrasında yorgunluğunuzu atabileceğiniz nehrin kenarına dizili çok hoş restoranlar var. Kaş kalkışlı safari turlarına katılarak da rehberli bir turla rotayı gezebilirsiniz.

Tlos Antik Kenti, Saklıkent’e yakın bir Likya kenti. Ksanthos vadisinin muhteşem manzarasına hâkim olan antik kent, mitolojide kanatlı at Pegasus ile kahramanı Bellerophontes’in yaşadığı yer olarak biliniyor. Tlos’taki kaya mezarları, kilisesi, tiyatrosu ve agorası çok etkileyici.

9. Gömbe Yaylası

Gömbe Yaylası

Gömbe Yaylası, yazın kavurucu sıcaklarından uzaklaşmak isteyenler için hayat kurtaran bir Kaş yaylası. Üçağız&#;dan Kınık&#;a kadar Kaş sınırları içerisindeki tüm sahil köylerinin yaylaları Gömbe etrafında toplanıyor. Beydağları&#;nın bir kolu olan Akdağlar&#;ın 3 bin metreyi bulan doruklarının altındaki yeşil alanlar yaylacıların yurdu. Yaylaların civarında çok sayıda göl yer alıyor.

Baharla birlikte tatilciler Kaş&#;ın masmavi sahillerine akarken, yöre sakinleri yüksekteki köylere ve yaylalara çıkıyor. Kaş&#;taki her köyün, yükseklerde eş isimli bir yayla köyü ya da küçük bir yaylası var. Bazı yaylaların yolu dahi yok. Yaylalar içerisinde en sevileni olan Gömbe, serin havası, Yeşilgöl ve Uçarşu şelaleleriyle bölge coğrafyasının güzelliğini yansıtıyor.

Yeşilgöl, civar göller içerisinde en ünlüsü. Baranda ve Bulanık gölleri birer mesire yeri ve yayla şenliklerinin de mekânı. Her yıl temmuz ortasında yayla çevresinde yaşayan Yörüklerin kurduğu yerel pazarda süt ürünleri ve el işleri satılıyor. Ağustos ayında bile birkaç kulaç sonrası parmakları hissizleştirecek kadar soğuk.

Uçarsu Şelalesi, Aygır Gölünden doğan suların 60 metre yükseklikten dökülmesiyle oluşuyor. Gömbe yaylasından 8 km&#;lik bir toprak yolla ulaşılan şelalenin çevresinde zengin bitki örtüsü olmaması nedeniyle bu doğa harikasını çok uzaktan bile fark etmek mümkün.

Batı Toroslar’da, Akdağlar’dan eriyen kar suları, uzun bir yolculuk sonucu tabiatı ince ince işleyerek Akdeniz’e varıyor. Önce Kartal Gölü ve Akçay Baraj Gölüne dönüşen sular, ardından Kıbrıs Deresi adını alarak derin bir kanyona girip Kasaba Ovasını aşıp Dirgenler Boğazından denize ulaşıyor.

Kıbrıs Kanyonu, bu yolculuğun en çekici bölümü doğa harikası. Sadece teknik imkanlarla geçilebilen kanyon, vahşi doğasıyla maceraperest insanları kendine çekiyor. Kaş merkeze 50 km uzaklıktaki kanyonda yürüyüş, bisiklet, cip safari ve kanyon geçişi turları düzenleniyor. Kasaba-Kemerköy-Kuruova asfalt yolu ve Sütleğen Akörü orman yolundan geçerseniz kanyonun panoramik görüntüsünü izleyebilirisiniz.

Meis Adası

meis adası
kaş meis adası
kaş meis adası

Meis Adası, Kaş&#;ta nereden bakarsanız bakın manzaranıza giren ve Kaş’ın güzelliğine güzellik katan bir Yunan Adası. Kaş&#;a sadece 2,1 km uzaklıkta yer alan ada, Yunanistan&#;ın ana karaya en uzak adalarından biri. Şehirleşmeye teslim olmamış, küçük ve sevimli bir ada Meis. Günübirlik bir ziyaret olarak Kaş gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Bugün Kaş merkezde yaşayan yaşlıların büyük bir bölümü Meis&#;te doğmuş, büyümüş ve mübadele sırasında Kaş&#;a yerleştirilmiş kişiler. Adanın merkezindeki tek yerleşim yeri olan ve Kaş&#;a bakan Kastellorizo&#;da yaklaşık kişi yaşıyor. Sahilde şirin kubbeli bir cami ve küçük bir kilise yer alıyor.

Sahili de Kaş&#;a benziyor. Meis Adası ile Kaş arasında yaz aylarında feribot seferleri yapılıyor. Yeşil Pasaportunuz varsa, Kaş&#;tan kalkan teknelerle 20 dakikalık bir feribot yolculuğu ile gidebilirsiniz. Yeşil pasaportunuz veya Schengen vizesiniz yoksa Yunan Adaları Kapı Vizesi ile de gidebilirsiniz.

Günübirlik didiş-dönüş feribot ücreti 25€. Feribotlar, Kaş’tan Meis’e ’da, Meis’ten Kaş’a ’da hareket ediyor. Gece turu ise ’da Kaş’tan kalkıyor, Meis’ten ise ’de dönüyor. Meis&#;e giderken ayrıca yurtdışı çıkı harcı ödemeniz gerekiyor. Kaç Meydanda yer alan Kahramanlar Turizm&#;e gidin. Onlar seyahatinizi planlar (☎️ 18 00).

Kaş&#;ta yöresel ürünler bulabileceğiniz köylü pazarı cuma günleri otogarın arkasında kuruluyor. Mevsime göre ot çeşitleri, yaylalardan getirilen süt ve süt ürünlerinin satıldığı pazarda yerel üreticiler kendi ürettikleri sebze ve meyveleri pazara getiriyor. Meis Adası&#;ndan gelen birçok kişi de pazardan alışveriş yapıyor.

Kaş ilçe merkezinde yer alan Uzun Çarşı, Kaş&#;ın kalbinin attığı yer. Otogardan sahile kadar uzanan bu cadde boyunca yan yana sıralanan market, kafe, restoran ve butikler günlük ihtiyaçları ve hediyelik eşyaları alabileceğiniz çeşitli ürüne sahip.

Kaş gezilecek yerler listesine eklenecek başka çokça yer var. Diğer yapılacak şeyler, aktiviteler ve gezilecek önemli noktaları bir bu kadar daha yazıyla anlatmaya çalışsam yazı uzar gider. Kaşa ne kadar giderseniz gidin yapacak bir şey hep bulursunuz, ya da bırakın illa bir şeyler yapmayı tekne turuna çıkın, çarşısında kafede takılın, plajlarında havlunuzda kitap okuyun. Her haliye Kaş size iye gelecektir.

MaltaFlyista
Seyahat Yazarı, Blogger. “Yolda olmak” duygusuna âşığım Aslında veteriner hekimim, ayrıca bilgi yönetimi okudum, marka yönetimi üzerine MBA yaptım. 14 yıl çalıştığım şirketimle yolum 'da ayrılınca, tekrar bir işe girmek yerine hayallerinin peşine düşüp, uzak masal ülkesi Yeni Zelanda’ya gittim. 22 ay boyunca ülkeye dönmeden Okyanusya ve egzotik Asya ülkelerinde seyahat ettim. O zamandan bu yana tam zamanlı seyahat edip gezi rehberleri hazırlıyorum.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası