hamilelikte kolajen alımı / Hamileyim ama çatlamak istemiyorum - Güncel yaşam haberleri – Sözcü

Hamilelikte Kolajen Alımı

hamilelikte kolajen alımı

Hamilelikte Cilt Bakımı - ÜRÜN LİNKLERİ

Hamilelik dönemi, birçok kadının cilt bakım rutininde değişiklik yapması gereken bir dönemdir. Hamilelikte cilt bakımı hakkında bilgi sahibi olmak ve doğru ürünleri kullanmak, cilt sağlığı için son derece önemlidir. Bu blog yazısında, hamilelikte cilt bakımı için öneriler ve ipuçları paylaşacağız.

Hamilelikle ilgili hazırladığımız ürün listesine ulaşmak için aşağıdaki formu doldur ve mailine genel trendyol linkine tıkla!

Hamilelik döneminde sadece bedenimiz değişmez, duygularımız ve alışkanlıklarımız da değişir ve hayatımızın yeni ve farklı bir dönemine girmiş oluruz. Her hamilelik kişiye özel ve hassas bir süreçtir. Duygularımız, bedenimiz, hormonlarımız ve bütün bu değişimlere eşlik eden cildimizde oluşan değişikliklere biraz göz atalım mı?

Öncelikle hamilelikten doğuma giden bu yolculuktan kısaca bahsedelim. Bedenimizde ve hormonlarımızda neler oluyor? Bizi neler bekliyor?

Gebelik her biri 14 haftadan oluşan 3 döneme ayrılır ve her dönem trimester olarak adlandırılır.

Bu yazı da hoşuna gidebilir:

funduszeue.infoter (İlk 14 hafta)

Gebeliğin ilk 14 haftasını kapsayan bu dönem gebelik tanısının konulması ve gebelikle ilgili sorunlar ve riskler açısından en önemli dönemdir.

Gebeliğin ilk 10 haftası gelecekte organlara ve sistemlere farklılaşacak dokuların oluştuğu dönemdir.

Bu yüzden gelişen embriyo ilaç, radyasyon, kimyasal maddeler ve enfeksiyon ajanlarına karşı bu dönemde çok duyarlıdır. haftadan sonra ise embriyo ‘fetus’ adını alır.

Fetal cinsiyet sperm ile ovum’un birleşmesi sırasında belirlenir. Anneden daima X kromozomu gelirken, babadan X veya Y kromozomu gelerek döllenme aşamasında XX veya XY kromozom dizilimi oluşarak cinsiyet belirlenir.

Gebeliğin yaklaşık haftasından itibaren üreme organları gelişmeye başlar. Ancak haftadan sonra kız veya erkek yönünde dış ve iç genital (üreme) organlarında farklılaşma izlenir.

funduszeue.infoter ( . haftalar)

Gebeliğin ‘’altın periyodu’’ olarak adlandırılan bu dönemde gebeliğe ait birçok sorun ortadan kaybolur ve gebelik öncesi kadar rahat hissedilir. Bebeğin cinsiyetinin de belli olduğu 2. Trimesterda bebek hareketleri de hissedilmeye başlar, karın büyür.

funduszeue.infoter ( hafta ile doğum arası)

Gebeliğin 3. trimesteri ‘’gümüş dönemdir’’. Fetüsün kilo alımına bağlı olarak annenin fiziksel olarak sorunlar yaşayabilir. Özellikle kilo kontrolü sağlayamayıp fazla kilo olan anne adayları fiziksel olarak biraz daha sıkıntı yaşayabilir.

Hamilelikte Cilt Değişiklikleri

Peki bütün bu değişimlere cildimiz nasıl karşılık veriyor? Hamilelik döneminde hangi cilt problemleriyle karşılaşabilir ve nasıl önlem alabiliriz?

Hamilelik dönemindeki değişiklikler, cildin yapısı, genetik özellikler, hormonlardaki değişimi cildin tolere edebilmesi gibi etkenlere bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. Hamilelik süresince cildine gerekli bakımı gösteren kadınlar çok az problem yaşamaktadırlar.

funduszeue.infoter dönemde cilt değişiklikleri

Hamileliğin ilk 3 ayında östrojen artışı henüz minimal düzeydedir. Gebelik hormonu olarak adlandırılan HCG hormonunda yükselme başlar. Bu yükselme, ilerleyen dönemde cilt durumunda değişikliklere yol açan östrojen ve progesteron hormonlarının artışını tetikler.

Cildin sebum dengesi değişeceğinden aknelenme görülebilir. Bu süreçte cilt temizliğive düzenli güneş koruyucu kullanmak ilerleyen dönemler için güzel bir tedbir olur.

funduszeue.infoter dönemde cilt değişiklikleri

Ikinci 3 ayda östrojen hormonu normalin katına kadar çıkarak melanosit stimülan hormonunun (MSH) yükselmesine neden olur. Bu, ciltte leke problemlerinden sorumlu olan hormondur ve pigment hücrelerinin artmasına yol açar.

Progesteronun artması da hücreler arası dolaşımı bozarak ciltte kuruluğa neden olur. Bu hormonlar ciltte lekelenmelerin yanı sıra, yağ – nem dengesinin bozulmasına ve çatlakların oluşumuna sebep olur. Sebum seviyesindeki dengesizlik bazı ciltlerde akne eğilimiyle, bazı ciltlerde ise kuruluklasonuçlanır.

Eğer leke problemi, leke geçmişi ya da lekeye meyilli bir cilt var ise bu dönemde leke ile karşılaşmak mümkündür. Özellikle esmer kişiler lekeye daha da meyillidir. Melazma , gebelik maskesi dediğimiz lekeler bu dönemde oluşmaya başlar.

Yüz dışında koltuk altı, genital bölge ve göbek çizgisinde de lekelenme ile karşılaşılabilir. Bu dönemde cilt kurumaya ve kaşınmaya da başlar. Nem takviyesi yapmak hem çatlakları önleyecek hem de lekelenme durumunu kontrol altına almanızı sağlayacaktır.

Her ne kadar leke ile karşılaşılsa da leke açıcı uygulamalar ve leke açıcı kremler, lazer sistemleri, enjeksiyonlu uygulamalar için hamilelik sürecinin bitmesi beklenmelidir.

funduszeue.infoter dönemde cilt değişiklikleri

Son 3 ayda ise birçok hormon gibi relaksin hormunuartışı da yaşanır. Bu hormon eklemlerde maksimum esneklik sağlama işlevi gören ve doğum kanalını hazırlayan hormondur.

Bu hormon nedeniyle cilt, kolajen sentezleme özelliğini de büyük oranda yitirir ve buna bağlı olarak yüzde pembeleşme veya kılcal damar problemleri ile karşılaşılabilir. Bu dönemde de güneş koruyucu ve nemledirici ihmal edilmemelidir. Özellikle cilt sağlığı için de çok önemli olan bol su tüketimi, bu dönemde de çok önemlidir.

Hamilelikte lekeler için en uygun içerik hem cildi besleyen hem de ciltte açılma sağlayan C vitaminidir.

Cilt Bakım Rutinini Gözden Geçirelim

Gebelik süresince cildin yağ ve nem dengesi değişeceğinden ciltte kuruma ya da akne oluşumu, kaşınma gibi problemler meydana gelebilir. Değişen cilt yapısına uygun ürünler kullanmak ve cilt bakım alışkanlıklarını güncellemek gerekir.

Özellikle lekeye yatkın ya da cildinde leke oluşmuş kişiler cilt bakımında leke açıcı ürünlerden uzak durmalı. Hamilelikte lekeler için en uygun içerik hem cildi besleyen hem de ciltte açılma sağlayan C vitaminidir.

Gebelerdeki cilt bakımında özellikle yoğun besleyici, yenileyici, koruyucu ve ciltte oluşabilecek problemleri önleyici ürünler tercih edilmelidir. Cildin eğilimine göre doğru ürünler seçerek; yağlanma varsa ciltte yağı dengelemek, ya da kuruma yoğunsa cilde nem kazandırmak hyalüronik asit, ve vitaminlerle cildin nem – yağ dengesini ayarlamak önemlidir.

Cildi sakinleştiren maskeler ve K vitaminli ürünler de tercih edilebilir. Anti-aging bakımda serbest radikal birikimini önleyen antioksidanların rolü büyüktür.

C vitamininin yanı sıra, E vitamini, glutatyon, selenyum ve koenzim Q10’dan da destek alınabilir. Güneş koruyucu olarak kimyasal filtre içermeyen, mineral filtreli ve minimum 50 SPF’e sahip, gözeneklerde tıkanıklık yapmayan, nemlendirici özellikli ürünler kullanılmalıdır.

Ürün yapısı ve içerik seçiminde cilt tipine bağlı hareket etmek gerektiği unutulmamalıdır. Ancak genel olarak hamilelik döneminde cilt tarafından kolayca emilebilen, su bazlı emülsiyon yapıda ürünlere yönelebilinir.

Hamilelik süresince kullanılan temizleyiciler ve bakım ürünleri parfüm, paraben, silikon, alkol ve oksibenzon içermemelidir.

Spf50 ve üstü aynı zamanda mineral filtreye sahip güneş koruma tercih etmelidir.

Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Parfüm, paraben, silikon, alkol, oksibenzon, Retinol, A vitamini türevleri, yüksek oranda salisilik asit, benzoil peroksit gibi etken maddelerini barındıran ürünlerden uzak durmalıdırlar.

Çoğu kadınımızın cildinde bu dönemde hassaslık olabileceğinden dolayı peeling gibi agresif uygulamalar ve ürünler önermiyoruz. İlk 3 ay- 4 ay çok önemlidir. Klinik ya da Salonlarda yapılan profesyonel bakımları 4. Aydan sonra planlayabilirler.

Hormonlar çok aktif olduğu için kullanılan nemlendiricilerin içinde kıllanma ve tüylenmede artmaya yol açan B5 vitamininin olmamasına da özellikle dikkat edilmelidir. Bebeğe zararı söz konusu olan aromaterapik ürünlerden uzak durulmalıdır.

Özellikle fesleğen, sedir ağacı, karanfil, servi, rezene, ardıç, biberiye ve kekik gibi saf aroma yağlarından sakınılmalıdır. Ürün seçimleri mutlaka Doktor kontrolünde olmalıdır.

Gebelik lekeleri neden oluşuyor? Bu lekeler için nasıl bir önlem alınabilir?

Gebelikte melazma, kloazma veya gebelik maskesi olarak adlandırılan lekelenme sıklıkla görülür. Östrojenin artması, bu lekelerin oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Özellikle yanak, alın, dudak üstü, burun ve çene bölgesinde görülen lekelenmeler koyu kahverengi ve sınırları dağınık, belirgin olmayan şekildedir.

Esmer ciltlerde daha fazla olmaktadır. Lekelerden korunmak için düzenli cilt bakımları yapılarak cildin kuvvetini, lekelere karşı direncini artırmak ve doğru güneş koruyucu kremlerle güneşten korunmak çok önemlidir.

Bu leke oluşumları aynı zamanda vücutta da renk koyulaşmaları şeklinde kendini gösterir. Kol altında ve genital bölgede bazen de göbekten pubise doğru bir çizgi oluşturacak şekilde renk koyulaşmaları sıklıkla görülür. Yine esmer ciltlerde bu risk daha fazladır.

Özellikle kol altı ve genital bölgeleri duş sonrasında kurulamak, kuru tutmak ve nemlendirmek renk koyulaşmasını önlemekte koruyucu önlemlerdendir.

Hamilelik ve Akne Oluşumu

Özellikle 8. haftadan sonra hormonların değişimine bağlı olarak ter ve sebum bezlerinin çalışmaları artmaktadır. Ciltte sebum salınımı artar ve cildin yağ – nem dengesi bozulur.

Siyah noktalar oluşmaya başlar ve devamında temizlenmediği takdirde akneye dönüşümü söz konusudur. Henüz siyah noktalar oluşmadan yağ – nem dengesinin sağlanması akne oluşumunu önlemede önemlidir.

Klinik bakımlarının yanı sıra, ev bakımlarında da doğru ürünlerle devam edilmesi tedaviyi desteklemektedir. Gebelikte her ürünün kullanılmaması gerektiği unutulmamalıdır.

Bazı ilaçların kullanımı bu dönemde uygun değildir ve akne oluştuktan sonra izlenecek tedavi de hekim kontrolünde gebeye özel olmalıdır.

Hamilelikte Cilt Hassasiyeti

Relaksin hormonunun artışı sonucu yeni kılcal damarların oluşumuyla birlikte cilt yüzeyinde örümcek tarzında damarlanmalar meydana gelir. Kuruluğun getirdiği kaşıntı, cildin incelmesine bağlı nem kayıpları ve pembeleşmeler görülür.

Bu dönemde cilt hassasiyetini gidermeye ve cildin sakinleşmesini sağlamaya yönelik ürünler kullanmak, cildi nemlendirmek ve beslemek çok önemlidir. Klinik maskeler dışında salatalık maskeleri, avokado maskeleri, ballı muzlu maskeler gibi hassas ciltlerde kullanılabilecek cildi sakinleştirici ev bakımlarından da faydalanılabilir.

Hamilelik Ve Çatlaklar

Çatlaklar oluşurken cilt incelir ve kaşıntılar eşlik eder. Bunun için cildin elastikiyetini artırmak, cildi düzenli olarak nemlendirmek ve badem yağı gibi ürünlerle beslemek fayda sağlayacaktır. Doğru beslenme de çatlak oluşumunu engellemede önemli rol oynar.

Hem kilo alımının kontrolüne hem kolajen ve elastinin sağlıklı olmasına hem de cildin nemlenip beslenmesine fayda sağladığı için E, C vitamini ve çinkodan zengin beslenmek, bol su tüketmek çok önemlidir.

Son olarak; kolajenler gibi ağızdan alınan cilt sağlığı takviyeleri tercihen alınmamalı ya da mutlaka doktorunuza danışarak alınmalıdır.

Gebelik sürecinin sonunda, lohusalık dönemi dediğimiz ilk 40 gün , cildimizi mutlaka aşırı sıcak ve soğuk sulardan, buhardan ve güneş ışığından korumalıyız ki oluşan leke ya da cilt problemlerimiz kalıcı hale gelmesin.

Hamilelikte cilt değişikliklerini genel olarak özetlemek gerekirse;

  1. Koyu lekeler (melazma): Özellikle yüz, alın, yanaklar ve çene bölgesinde kahverengi veya gri renkli koyu lekeler oluşabilir. Bu lekeler hormonal değişiklikler nedeniyle oluşur ve genellikle güneş ışığına maruz kaldığında daha da belirgin hale gelir.

  2. Sivilce: Hamilelikte hormonal değişiklikler sivilce oluşumuna yol açabilir. Sivilce genellikle yüzde, boyunda, sırtta ve göğüs bölgesinde ortaya çıkar.

  3. Kuruluk: Hamilelikte cilt daha kuru ve hassas hale gelebilir. Bu, vücudun sıvıları korumak için suyu diğer organlardan cilde çekmesinden kaynaklanabilir.

  4. Varisler: Hamilelikte kan dolaşımı değişebilir ve bacaklarda veya pelvis bölgesinde varisler oluşabilir.

  5. Kaşıntı: Hormonal değişiklikler ciltte kaşıntıya neden olabilir. Bu kaşıntı genellikle karın, göğüs, eller ve ayaklarda daha belirgin olabilir.

Bu cilt değişiklikleri genellikle doğumdan sonra azalır veya tamamen kaybolur. Ancak bazı durumlarda, özellikle koyu lekeler (melazma) gibi bazı cilt değişiklikleri kalıcı olabilir.

Bedeninize ve cildinize gösterdiğiniz özen, hem sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmenizi sağlar hem de vücudunuzun ve cildinizin eski haline daha çabuk dönmesini sağlar. Unutmayın ki kendiniz için en iyi seçimi yaparak daha sağlıklı ve daha mutlu bir hamilelik süreci yaşarsınız.

Farklı cilt problemleri ve cildinizdeki değişiklikler için doktorunuzdan destek almayı ihmal etmeyin.

Hamilelik Döneminde Ne Tür Vitamin ve Mineraller Tüketmelisiniz?

Kadınlar hamilelik döneminde hormonal ve fiziksel anlamda birçok değişiklik yaşıyor. Bununla birlikte anne adayının hem kendisinin hem de bebeğinin sağlığı için çeşitli vitamin ve minerallere olan gereksinimi artıyor. Bebeğin gelişimi için gereken besin maddelerinin annenin vücudundan karşılanması da bu artışta etkili oluyor. Bu nedenle hamilelerin bu süreç boyunca gerekli vitamin ve mineralleri almaya dikkat etmesi gerekiyor. İhtiyaç duyulan vitaminler, beslenme yoluyla vücuda alınabileceği gibi çeşitli takviyeler aracılığıyla da karşılanabiliyor. Ancak bu noktada hamilelik süresince düzenli olarak doktor kontrollerine gidilmesi ve sadece doktorların tavsiye ettiği vitamin-mineral takviyelerinin kullanılması gerekiyor.

Hamilelik sürecinde alınan tüm besinler önemli olsa da aşağıdaki vitamin ve mineraller, bebeğin sağlıklı gelişmesi ve büyümesinde çok etkili bir rol oynuyor.

  • Folik asit
  • Demir
  • Kalsiyum
  • C vitamini
  • D vitamini
  • DHA
  • İyot

Bu yazımızda hamilelik süresince tüketilmesi gereken bu vitamin ve minerallerin hamilelik açısından önemini ve hangi besin kaynaklarından alınabileceğini ele aldık.

1. Folik Asit

DNA sentezi için oldukça gerekli olan folik asit, hücre bölünmesinde önemli rol oynuyor. Bu nedenle folik asit eksikliği hücrelerin yeterli düzeyde bölünememesine yol açıyor.(1) Ayrıca folik asitin fetüs ve sinir sisteminin gelişiminde de önemli bir rolü bulunuyor. Hamilelikte yaşanan folik asit eksikliği, &#;spina bfida&#; yani &#;ayrık omurga hastalığı&#; gibi çeşitli doğumsal anomalilere neden olabiliyor. Özellikle yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda bulunan folik asit; ayrıca lahana, portakal, brokoli ve tam tahıllar gibi besinlerde de yüksek oranda bulunuyor.

 

2. Demir

Demir

Kırmızı kan hücrelerinde yer alan ve vücut dokularına oksijen gitmesini sağlayan moleküller, hemoglobin olarak adlandırılıyor. Hamilelik döneminde besinler yoluyla alınan demir yetersiz kaldığında ise anne vücudu yeterli miktarda hemoglobin üretemiyor. Bu durum, kan dolaşım sistemi gelişen bebeği ve günden güne kan ihtiyacı artan anneyi olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle hamilelikte yeteri kadar demir almak oldukça önemli. Yağsız et, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler ve kuruyemişler demir yönünden zengin besinler arasında yer alıyor.

3. Kalsiyum

Kalsiyum

Güçlü kemikler ve dişler için gerekli olan kalsiyum, anne karnındaki bebek için son derece önemli. Hamilelik boyunca bebeğin kalsiyum ihtiyacı anneden karşılanıyor. Bu nedenle hem annenin hem de bebeğin sağlığı için kalsiyum alımına dikkat edilmesi gerekiyor. Hamilelikte her gün alınması gereken kalsiyum miktarı miligram. Süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, tofu, brokoli ve keten tohumu gibi besinler aracılığıyla kalsiyum ihtiyacı karşılanabiliyor. Ayrıca doktor kontrolünde çeşitli takviyeler de kullanılabiliyor.

4. C Vitamini

4-vitamin-c-nbl

Aynı zamanda bir antioksidan olan C vitamini; bağ ve vasküler dokunun gelişmesinde, yaraların iyileşmesinde, kolajen sentezinde ve aneminin önlenmesinde ciddi roller oynuyor. Ayrıca anne karnındaki bebeğin büyümesi, güçlü kemik ve dişlere sahip olması için de C vitamini gerekiyor. Bu nedenle hamilelikte yeterli düzeyde C vitaminin alınması büyük önem taşıyor. Portakal, kırmızıbiber, yeşilbiber, çilek, kuş üzümü, brokoli, Brüksel lahanası ve patates C vitamini açısından zengin gıdaların başında geliyor.

5. D Vitamini

d-vitamini

Vücudun kalsiyumu emmesini sağlayan D vitamini; ayrıca sinirlerin, kasların ve bağışıklık sisteminin çalışmasına yardımcı oluyor. Gebelikte ise immün toleransa yani bağışıklık sisteminin bir antijene zarar vermediği genel sürece katkı sağlıyor ve fetüsün atılmasını engelliyor. Ayrıca bebeğin kemiklerinin ve dişlerinin büyümesine katkı sağlıyor. Yumurta, kırmızı et ve yağlı balıklar (somon, uskumru, ringa balığı ve sardalye) gibi besinlerde D vitamini bolca bulunuyor. (2)

6. DHA

DHA

Büyüme ve gelişmeye yardımcı olan bir tür yağ olan DHA ya da Dokosaheksaenoik asit, Omega-3 yağ asidi olarak da adlandırılıyor. Hamilelik süresince bebeğin beyin ve göz gelişimleri için yeterli düzeyde DHA alınması gerekiyor. Ringa balığı, somon, alabalık, hamsi, yayın balığı ve karides DHA açısından zengin besinlerin başında geliyor.

7. İyot

İyot

Tiroit hormonu için gerekli bir mineral olan iyot, aynı zamanda vücudun gıdalardan elde ettiği enerjiyi kullanmasına ve depolamasına da yardımcı oluyor. Hamilelikte bebeğin sinir sisteminin gelişmesi için gerekli miktarda iyot alınması gerekiyor. Süt, peynir, yoğurt ve iyotlu tuz tüketimiyle iyot minerali gereksinimi karşılanabiliyor. Bunun yanında doktor kontrolünde iyot için takviyeler alınabiliyor. (3)

 

KAYNAKLAR

1. Position of the Academy of Nutrition and Dietetics:Nutrition and Lifestyle for a Healthy Pregnancy Outcome. Journal of The Academy of Nutrition And Dietetics. ;

2. Barger MK. Maternal Nutrition and Perinatal Outcomes. Journal of Midwifery & Women&#;s Health. ;

3. Donnay S, Arena J, Lucas A, Velasco I, Ares S. Iodine supplementation during pregnancy and lactation. Position statement of the Working Group on Disorders Related to Iodine Deficiency and Thyroid Dysfunction of the Spanish Society of Endocrinology and Nutrition. Endocrinol Nutr. ;

Kolajen takviyesi alırken dikkat edin

İlerleyen yaş, sigara, aşırı stres, hava kirliliği ve hareketsizlik cilde esneklik ve canlılık veren kolajeni azaltıyor. Bunun üstesinden gelmek için insanlar son günlerde takviye olarak kolajen içeren çeşitli ürünler kullanmaya başladı. Ancak bunların bilinçsizce kullanımı vücudunuza zarar verebilir. Memorial Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Yeliz Karakoca, kolajenin cilt sağlığına etkileri ve takviye ürün konusunda bilgi verdi.

TÜM VÜCUDUMUZ İÇİN

Adı sıklıkla cilt sağlığı ile anılan kolajen, aslında tüm vücudumuz için olmazsa olmaz yapısal bir protein. Kolajen, vücudun yapı iskelesinin hammaddesi. Temel görevi bağ dokusunu güçlendirmek ve vücut bütünlüğünü korumak. Cilt dışında kemik, eklem, tendon ve kaslarda da bol miktarda kolajen bulunur. Cildin orta tabakası olan Dermis'in % 80'i kolajendir. Cildin güçlenmesini, elastik olmasını ve su tutma kapasitesini etkiler. Yaşlandıkça kolajen üretimi azalır ve özellikle 20 yaşından sonra her yıl yaklaşık %1'i kaybedilir. Bunun sonucunda da cilt elastikiyetini yitirir, ciltte kuruma, sarkma, kırışıklıklar ortaya çıkar. Kolajen, kişinin daha parlak, canlı bir cilde sahip olmasına ve daha genç görünmesine yardımcı olur.

GERÇEKTEN FAYDALI MI?

Bilimsel araştırmalara göre, kolajen takviyelerinin içerisinde bulunan kolajen peptitleri cilt kuruluğunu ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı oluyor. Günde 1 gr olmak üzere 12 hafta alım sonrası deri kuruluğunda %76, çizgilerde %12 azalma, deri kan akımında iyileşme ve kolajende %6 artış tespit edilmiştir.

BİR DOKTORA DANIŞIN

Cildin yüzde 70'ini kolajen tip 1 ve tip 3 oluşturuyor. Eğer kolajeni cildinize destek için kullanacaksanız, tip 1 ve 3 kolajen karışımları tercih etmeniz gerekir. Balık kaynaklı kolajen içerenler daha çok öneriliyor. Hamileler, emziren anneler, deniz ürünleri ve sığır-tavuk etine alerjisi olanlar ise istenmeyen etkilerle karşılaşabiliyor. Bu nedenle doktora danışılması çok önemli.

ÜRÜN SEÇİMİ ÖNEM TAŞIYOR

Kolajen dışarıdan takviye olarak alındığında öncelikle sindirim sisteminde yapıtaşı olan aminoasitlere parçalanır ve aminoasit olarak kana karışır. Bu sorunu biraz olsun aşabilmek adına ise kolajenin biraz daha parçalanmış hali olan hidrolize kolajen içeren takviyeler geliştirilmiştir. Kullanılan kolajenin miktarı da sonucu etkiliyor. Takviyenin kolajen içeriği en az 5 gr olmalı. Kolajen sentezine destek olması açısından alınan takviyenin bakır, çinko ve C vitamini içermesi de etkinliğini artırabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası