papatya bugusu nasıl yapılır / Sinüzit için doğal tedavi yöntemleri | Sağlık

Papatya Bugusu Nasıl Yapılır

papatya bugusu nasıl yapılır

HABERLER

MİLLİYET - Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun ‘papatya’ konulu yazısı bana Almanya’da ihtisas yaparken, sinüzitimi papatya buğusu ile atlatmamı ve bademcikleri şişen birine uygulanan dondurma tedavisini hatırlattı

Bayılıyorum Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun yazılarına. Memleketimizde bolca olan, ama milletçe değerini pek takdir etmediğimiz pek çok bitkiyi, yani sağlık hazinelerini bize sevdiriyor, bunları günlük hayatımıza sokuyor ve o tatlı üslubuyla yararlarını ve kullanım şekillerini hafızalarımıza unutulmaz bir şekilde yerleştiriyor.

Geçen gün Prof. Dr. Saraçoğlu’nun “Sinüzite karşı kır papatyası” yazısı beni yıllar öncesine götürdü. Almanya’da dahiliye ihtisasına başlayalı 10 gün kadar olmuştu, ilkokul dördüncü sınıftan beri beni hiç yalnız bırakmayan sinüzitim, tekrar bir alevlenir gibi oldu. İlaçları daha tanımıyorum, şefe gittim, “Ne alayım, doktor numunelerinden bir şeyler verin” dedim. Şöyle bir baktı bana, sekreterine; “Hemşireye söyle ‘kamillentee’ hazırlasın” dedi. Almancam harika değildi ama “kamille”yi çıkaramasam da, “tee”nin çay olduğunu hemen anladım. İlaç istedim, çay ısmarladı diye bayağı ekşidim, sonra da herhalde şurup şeklinde bir ilaç diyor dedim, biraz rahatladım.

Aman yarabbi hemşire bir avuç dolusu kurutulmuş minik papatyayla gelmez mi? Bunları kaynar suyun içine attı, benim hayret dolu gözlerle bakmama aldırmadan, eline bir de havlu aldı. Herhalde çay içirip, tıraş edecekler diye en garip şeyleri düşünürken, “hadi eğilin papatya buğusu yapacağız, bir şeyiniz kalmaz birkaç güne” demez mi? Ve yaptı. Ben de birkaç günde iyileştim, kısa sürede sinüslerim temizlendi, papatya benim hayat boyu en büyük dostlarımdan biri oldu.

Buzdan kravat

Bu olayın üstünden bir 10 gün kadar geçti. Gece nöbeti sırası ilk defa bana geldi. Korkudan ölüyorum, yabancı memleket, lisan az, çiçeği burnunda doktorda pratik, lisandan da az. Akşam 21.00’i biraz gece çağırdılar beni ilk hastaya, gizlenmeye çalıştığım doktor odasının en ücra köşesinden.

17 yaşında bir kız, bademcikleri bayağı şişmiş, ateşi de var. Oh diye şöyle bir rahatladım, dahiliyenin işi değil, kulak burun boğazcılara ait dedim ve hemşireye beni arkadaşlara bağlamasını söyledim. Yapmayın, şef çok kızar dedi ve ekledi, kulak burun boğazcılar evde nöbet tutuyorlar; acil durumda çağırılırlar, bu tip vakaları nöbetçiler halleder, ertesi gün gerekirse onlar devralırlar dedi. Eh neyse benim de ne yapacağımı bayağı bildiğim bir vaka, hemen antibiyotik söyledim. Şişkinlik giderici bir ilaç ne olabilir diye hafızamı yoklarken, şef içeri girmez mi?

Yemekten geliyormuş, şöyle bir uğramış. Hastayı görür görmez “eis und eis kravatte” dedi. Hadi “eis” buz da, kravatte ne oluyor, buzdan kravat mı? Papatya işi zaten hâlâ aklımda, bir çiçekle iyileştik, hiç sesimi çıkarmadım, bakalım daha neler göreceğim diye beklemeye başladım. Biraz sonra koca bir kap vanilyalı dondurma geldi, kızcağıza “bunu yavaş yavaş ye sabaha kadar da saat başı yine vereceğiz” dediler. Arkasından kravat gibi ince kauçuk bir su torbası geldi. Kapağını açtılar, içine kırılmış buz doldurdular ve bir beze sarıp, kravat gibi kızın boynuna taktılar. Ben nerede ihtisasa başlamıştım, papatyalar, buzlar tedavide sanki baş oyuncular. Papatyanın etkisi asla inkâr edilemezdi, ben iyileşmiştim. Ertesi gün de bizim kızcağız neredeyse pırıl pırıl olmaz mı?

Bu arada bir konuya değinmek isterim, boğazınız şiştiğinde bizim şefin hastane ortamında uyguladığı bu tedaviyi, kulak burun boğaz uzmanlarına sormadan kesinlikle uygulamaya kalkışmayın.

Kuşburnu çayı

Sonra hayatıma başka bir bitki girdi, soğuk algınlığı, bitkinlik gibi durumlarda hemen hastalara içirdiğimiz bir bitki çayı, “Hagebuttentee”, yani kuşburnu çayı. Ve bu böyle devam etti, gitti. Gribal enfeksiyonlu biri geldi mi, hemen çinko tabletleri, kuşburnu çayı, portakal suyu ve yanında klasik ilaç tedavisi. Her türlü bitkinlik, unutkanlık gibi durumlarda balık yağı. Uyku problemlerinde akşamları triptofan etkisinden dolayı muzlu süt. Kalp hastalıklarında ve özellikle yüksek tansiyonda, klasik tedavilerine ilave olarak hastalara sarımsak yedirmekten beşinci kat sucukçu dükkânı gibi kokar olmuştu. Kısaca yüzyılların tıbba getirdiği her türlü yardımcı ve tamamlayıcı tedaviyi, yani komplementar dediğimiz tedaviyi, klasik tıbbi tedaviyle birlikte kullanırdık. Kattaki ilaç dolabında bitki çayları ve bitki özleri, ilaçlara yakın yer işgal ederdi.

Kısa bir süre önceye kadar sofra sohbetlerinde dokunan besinlerden bahsedilirdi. Bunu yeme, kolesterolüne dokunur gibi; şimdi ise bunu ye karaciğerine iyi gelir gibi besinlerin yararlarından bahseden konuşmalar hakim olmaya başladı artık sofra sohbetlerine. Biz toplum olarak bu tabiat ve sağlık hazinelerini tanıyıp, bilinçli kullanmakta geç kaldık, ama görünen o ki, arayı kısa zamanda kapatacağız.

Bu haber toplam 4330 defa okunmuştur

sinüzit (papatya tedavisi)

  • Çavuş
    83 Mesaj
    Konu Sahibi
    iyi akşamlar ;
    bende 3-4 yıldan beri sinüzit rahatsızlığı var.doktora gidiyorum film cekiyor sende sinüzit var diyor(yıllardan beri biliyorum zaten) ılaç veriyor 3-4 tane (ağrı kesici,burun fısfısı , antibiyotik, diğeri aklımda değil)kullanıyorum.geçer gibi oluyor tekrar devam ediyor.


    Birinden duydum papatyayı kaynatıp buharını soluyunca etkisi oluyormuş.bugun gittim baharatcıya papatya alayım dedim.bir bayan müşteri vardı ben papatyayı sorunca oda ilgilendi.kendiside kullanmıs papatyayı.gözlerime vurmustu ağrısı diye bahsetti.3 hafta kullanmıs suan cok iyiyim dedi.bende kullandım 1 lt suya 1 yemek kasıgı papatya kurusunu koydum ve kaynnatım buharını soludum.(bir değişiklik yok gibiydi)

    papatyayı kullanan yada tanıdığı kullanan varmı acaba etkisi gerçekten varmıdır ? boş yere 2-3 hafta yapmayayım.



  • Çavuş
    83 Mesaj
  • Ben kullanmadım şahsen bir fikrimde yok, Ancak yaklaşık 2-3 yıl sinüzitten çok çektim, 3 ay önce sağ maksiler sinüslerim tıkandığından sinüzit ameliyatı oldum şu an iyiyim, anladım ki insan kendinin doktoru olacak, artık kendime dikkat ediyorum, başım ıslak veya jöleli dışarı çıkmıyorum, sana da geçmiş olsun
  • Çavuş
    83 Mesaj
    Konu Sahibi
    sizede geçmiş olsun.bu ameliyat dediğiniz damaktan mı oldunuz yoksa burundan bir alet sokuyorlar onunla alıyorlar ondanmı acaba ?

    lise yıllarında arkadaşın biri olmustu damaktan rahatlamıstı fakat cocugun sesi değişti ve düzelmedi bir daha.
  • Yarbay
    11405 Mesaj
    Dostum bilmiyorum etkisi bundan mı ama, ben geçen sene geçirdiğim ağır bir grip sonucu sinüzit hastalığına yakalandım, ağrısı sağ gözümün üstüne vuruyordu.
    Çeşitli antibiyotikler denedim bir faydası olmadı, en son başka bir doktor tarafından verilen bir antibiyotik bitirme noktasına getirdi ama sonra ufak ufak ağrı tekrarı yapmaya başladı yine.
    Daha sonra sedef hastalığım ve diyete yardımcı olması açısından her gün ballı elma sirkesi içmeye başladım, yanında da 500mg bioflavonoid ilaveli c vitamini takviyesi ve alkaline içeren goldenseal/oregon grape
    bitkisi takviyesi alıyordum, ve bu 15-20 gün içinde sinüzit hastalığım yok oldu. Yani aylardır geçmeyen sinüzit hastalığım sanırım sedef hastalığı tedavisi için kullandığım besin destekleri ile geçti.
    Bu destekleri halen kullanıyorum, daha önce sağ göz tarafında sinüslerimde bir kitle varmış gibi hissediyordum nefes alırken, şimdi o kitle hissi yok oldu. Ağrı falan kalmadı.
    Sedef hastalığımdan ziyade sinüzite etki etti, bence siz de en azından papatyanın yanında bir deneyin belki faydasını görürsünüz. Elma sirkesi vs. doğal ürünler zaten.




  • Yarbay
    2232 Mesaj
  • Yarbay
    3165 Mesaj
    Kullanımı rastgele yaptığın için herhangi bir sonuç elde edemezsin.Tam olarak aşağıda yazdığım şekilde kullanman gerekiyor.
    Not: Aktardan papatya değil Alman papatyası alırsan (çoğunda bulunmaz) daha iyi sonuç elde edersin.

    Sinüzit için papatya kullanımı:
    Tencerede yaklaşık yarım litre suyu kaynama noktasına getiriniz. İki tatlı kaşığı kurutulmuş papatyayı veya dört poşet papatyayı hafif hafif kaynamakta olan suyun içine atınız. Başınızı havluyla örterek, yüzünüzü buharına tutunuz ve burnunuzdan nefes alıp veriniz. Arada ağzınızdan da nefes alıp veriniz. Bu uygulamayı beş dakika tatbik ediniz. Beş dakika tamamlandıktan sonra yarım saat ara verip tekrar beş dakika aynı şekilde başınızı havluyla örterek uygulayınız. Ertesi gün aynı şekilde beş dakika uygulayıp yarım saat ara veriniz ve tekrar beş dakika uygulayınız. Akıntının gelmeye başladığı gün, üç gün ara veriniz. Bazı durumlarda ilk günün ilk beşinci dakikasında akıntı gelmeye başlar. Bazı durumlardaysa ikinci veya daha sonraki günlerde akıntı gelmeye başlar. Yeterli rahatlama sağlandıktan sonra ileri tarihlerde zaman zaman uygulama tekrar edilebilir.
    -----------------------------------
    Bu tedavi onun bunun uydurması değildir, bitki uzmanı olan kimya profesörü İ.Adnan Saraçoğlu'nun kürüdür.Kendisinin önerdiği kürlerin söylediği şekilde ve söylediği malzemeyle yapıldığında sonuç elde edildiği tarafımdan ve yönlendirdiğim çevrem tarafından sabittir.
    http://www.saracoglu.at/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 1 Nisan 2011; 18:08:15 >




  • Er
    0 Mesaj
    Arkadaşlar
    Arkadaşalar bu konuda kronik sinüzit skıntsı çektim. Tedavi oldum şuan sıkıntım yok. her hastalğın tedavisi doğada var .papatya gibi ama iyi bir doktor bulursanız sıkıntı kalmıyor. Arzu edenlere beni tedavi eden doktorun iletişim bilgilerini verebilirim ve tavsiye ederim özellikle kronik vakalarda başarılı
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

İbrahim Saraçoğlu'ndan sinüzit kürü!

İbrahim Saraçoğlu'ndan sinüzit kürü!

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği bu kür sayesinde kısa zamanda sinüzitlerinizden kurtulacaksınız! İşte Sinüzitlere karşı bitkisel çözüm...

Malzemeler:

Kurutulmuş kır papatyası

Havlu

Su

Kap

Yapılışı:

Öncelikli olarak yapmanız gereken ilk şey, boş bir kabın içerisine yarım litre su koyarak kaynatmak olacaktır.

Kaynayan suyun içine 3 çorba kaşığı kurutulmuş kır papatyalarını atın.

Ardından başınızı havlu ya da kalın bir bez ile örterek, suyun buğusunda durun. Bu esnada nefesinizi ağzınızdan değil, burnunuzdan alın.

5 dakika boyunca bu şekilde durduktan sonra 30 dakika ara vererek, tekrar aynı işlemi yapın.

Akıntının gelmeye başladığı günden sonra 3 gün ara verin.

NOT: Sinüzitler tamamen kuruyuncaya kadar bu işlemi uygulamaya devam edin.

Manikür yaparken dikkat edilmesi gereken 5 kural

İLİŞKİLİ HABER

Manikür yaparken dikkat edilmesi gereken 5 kuralÖmrü uzatan 6 öneri

İLİŞKİLİ HABER

Ömrü uzatan 6 öneriYarım makyaj trendi nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Yarım makyaj trendi nedir? Tatlıses konsere telefondan katıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Tatlıses konsere telefondan katıldı!Hazal Şenel kaza yaptı!

İLİŞKİLİ HABER

Hazal Şenel kaza yaptı!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası