eldeli toplama işlemi 2 sınıf etkinlik / Eldeli Toplama İşlemi 2. Sınıf Matematik - İlkokulum

Eldeli Toplama Işlemi 2 Sınıf Etkinlik

eldeli toplama işlemi 2 sınıf etkinlik

2. Sınıf Eldeli Toplama İşlemi &#; 2

2. sınıf eldeli toplama işlemi çalışma kağıdı, konu anlatımı, 2. sınıf eldeli toplama işlemi etkinlikleri, toplama işlemi alıştırmaları pdf sayfamıza hoş geldiniz. Yoğun emek harcayarak hazırladığımız özgün çalışmalarımızı beğeneceğinizi umuyoruz. ilk önce çalışma kağıdımıza konu anlatımı ile başlıyoruz. Eldeli toplama: Eldeli bir toplama işleminde birler basamağında en fazla 9 rakamı bulunur. Bununla birlikte birliklerin toplamı iki basamaklı bir sayı olursa elde edilen sayının birlikleri birler basamağına yazarız. Ayrıca elde edilen onluk ise onlar basamağına ekleriz. Eklenen bu onluğa “elde” adı verilir. Benzer olarak Onluk ve birliklerle toplama işlemini onluk taban bloklarıyla anlattık. Onluk taban bloklarıyla eldeli toplama işlemi etkinliklerine yer verdik. Bu sayfamızda İlkokul Matematik dersi, yenilenen güncel müfredata uygun Eldeli Toplama İşlemi Etkinlikleri Çalışma Sayfası bulabilir ve indirebilirsiniz. İster sınıfta etkinlik veya değerlendirme olarak kullanın ister ödev olarak eve verin.

2. Sınıf Eldeli Toplama Çalışma Kağıdı

2. sınıf eldeli toplama işlemi çalışma kağıdı ile öğrenmeyi keyifli hale getirdik. Birinci olarak hazırladığımız etkinlikler kolaydan zora doğru ayarlanmış olup sistematik bir sıra izledik. Daha sonra eldeli toplama nasıl yapılır konularına cevap vermeye ve bu konuyu çok kalıcı hale getirecek etkinlikler, çalışmalar , problemler ve mini testlere yer verdik. Onluk ve birliklere ayrılmış eldeli toplama işlemi etkinlikleri hazırlandık. Son olarak da onluk kısma eldeyi ekleyerek yapılan toplama işlemleri çalışma kağıdı.

2. sınıf matematik dersi konu anlatımı, etkinlik ve çalışma kağıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

2. Sınıf Eldeli Toplama İşlemi Çalışma Kağıdı

2. sınıf eldeli toplama işlemi ve alıştırmaları beş sayfadan oluşmakta olup öğrenilenlerin pekişmesini sağlar ve eksik öğrenmeleri giderir. zengin içerikli görsellerle sunulan toplama işlemi soruları. Buna ek olarak eldeli toplama işlemi boyama sayfaları.

Sosyal medya hesaplarımızdan bizleri takip ederek güncel paylaşımlarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Facebook Adresimiz monash.pw

İnstagram adresimiz monash.pw

Pinterest adresimiz monash.pw

sinif-eldeli-toplama-islemi-calisma-kagidiİndir

2. Sınıf Eldeli Toplama İşlemi: Eldeli Toplama Nasıl Yapılır? Konu Anlatımı, &#;rnek Alıştırmalar Ve Etkinlikler!

Eldeli Toplama İşlemi Nasıl Yapılır?

İlkokul 2. sınıftan itibaren öğrenciler basamak değerleri 10'dan daha büyük olan sayıları toplamayı öğrenmeye başlamaktadır. Bu işlemlere ise eldeli toplama işlemi denmektedir. Eldeli toplama işleminin tanımın ise şu şekilde yapılabilmektedir. En az iki basamaklı sayılarda eldeli işlemler yapılmaktadır ve her basamakta bulunan sayılar en fazla9 olabilmektedir. Bu birliklerin toplamından elde edilen sayı iki basamaklı olursa, elde edilen bu sayının sadece birler basamağı işleme yazılır. Geriye kalan onluk ise bir sonraki basamakta ki toplama işlemine dahil edilir. İşte bu eldeki onluğun işleme dahil edilmesine eldeli toplama işlemi denmektedir.

Eldeli toplama işlemi yapmak için öncelikle birlikler kendi aralarında toplanmalıdır. Daha sonrasında ise onluklar kendi arasında toplanması gerekmektedir. Birliklerin toplanması işleminde onluk elde edilmiş ise o zaman değerlerin onluklarının toplama işlemine dahil edilmesi gerekmektedir. Eldeli toplama işleminin konu anlatımına detaylı bir şekilde aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 Eldeli Toplama İşleminin Konu Anlatımı

 Eldeli toplama yapabilmek gerekli olan sayı değerlerinin özellikleri şunlar olmaktadır; 

En az iki basamaklı değerler,

Basamaktaki sayıların toplamlarından en az birinin değeri 9'un üzerinde olmalıdır.

Eldeli toplama işleminin yapılması ise şu şekilde gerçekleşmektedir.

Öncelikle toplama işleminde ki bütün değerlerin birler basamakları toplanır.

Eğer bu değer 9 ve 9'un altında ise o zaman herhangi bir elde işlemi yapılmadan bulunan değer sonucun birler basamağına yazılarak onlar basamağının toplama işlemine geçilir.

Eğer birler basamağındaki değerlerin toplamı10 veya 10'dan büyük ise o zaman bu toplamın birler basamağı sonuca yazılır ve elde kalan onlar basamağında ki sayı değeri bir sonraki toplamın içerisine katılır.

 Eldeli Toplama İşleminin Örnekler Alıştırmaları ve Etkinlikleri

 26+35=? işleminin örnek çözümü;

6+5=11 eder. 11'i sonuca yazamayacağımız için birler basamağında ki 1'i sonuca yazarız ve onlar basamağındaki 1 elimizde kalır.

2+3=5 eder. Elimizde de 1 vardı. 5+1=6 bu sonucu da onlar basamağına yazarız. 

Sonuç 61 olur.

18+27=? işleminin örnek çözümü;

8+7=15 eder. 5'i sonucun birler basamağına yazarız.

Elde 1 kalır,

1+2=3 eder

Elimizdeki biride bu işleme ekleriz 3+1=4,

Bu değeri de sonucun onlar basamağına yazarız ve sonuç,

45 olur

32+58=? işleminin Örnek çözümü;

2+8=10

0'ı sonucun birler basamağına yazarız

Elde1 kalır

3+5=8 olur,

Elde kalan 1'ide bu işleme ekleriz

8+1=9

Bu değeri de sonucun onlar basamağına yazarız ve sonuç,

90 olur.

49+53=? işleminin örnek çözümü;

9+3=12

2'yi sonucun birler basamağına yazarız,

Elde 1 kalır,

4+5=9

Elde kalan biride bu işleme ekleriz,

9+1=10 

Bu değeri de sonucun onlar ve yüzler basamağına yazarız, sonuç,

olur.

Eldeli Toplama işlemi Etkinlikleri

2. sınıfa giden öğrenciler yaşları gereği görerek ve deneyimleyerek çok daha rahat ve kalıcı öğrenmektedirler. Bu sebeple bu yaştaki çocuklara eldeli toplama işlemini öğretmek için hem eğlenecekleri hem de deneyimleyebilecekleri etkinlikler sunmak önemli olmaktadır. Bu etkinliklere örnek vermek gerekirse;

Montessori sisteminde kullanılan sayı boncukları,

Renkli şekiller ile temsil edilen eldeli toplama işlemleri,

Grafik ve tablolar ile zenginleştirilmiş eldeli toplama işlemleri,

Eldeli toplama işlemleri ile boyama sayfaları,

Eldeli Toplama İşleminin 2. Sınıf Öğrencilerine Kattıkları

2. sınıf öğrencilerine eldeli veya eldesiz toplama işlemi öğretilirken, öğrencilerin kazanması beklenen bazı kazanımlar olmaktadır. Bu kazanımlar şu şekilde belirlenmiştir:

Öğrencilerin öğrenecekleri toplama işleminin sonucunun 'ü geçmemesi gerekmektedir.

Bu şartı sağlayan iki veya üç değeri toplayabilecek yeterliliğe sahip olmaları gerekmektedir.

Toplama işlemlerinde geçen "elde" teriminin anlamı öğrenciler tarafından kavranmalıdır.

Bu kavramı anlayabilmeleri için modeller ve gerçek cisimler kullanılmalıdır.

Yukarıda geçen bilgilerden de anlaşılacağı üzere, 2. sınıf düzeyinde ki öğrencilerin mental kapasiteleri eldeli toplama işlemini kavrayacak ve uygulayacak yeterliliğe sahip olmaktadır. Ancak yaşının getirdikleri de her zaman göz önünde bulundurulmalıdır. Bu sebeple de eldeli toplama işlemi 2. sınıf öğrencilerine öğretilirken deneyimlemelerine ve bu deneyimleri yaşarken eğlenmelerine de dikkat edilmesi gerekmektedir.

Eldeli Toplama İşlemi 2. Sınıf Matematik

Eldeli toplama işlemi matematiğin en temel konularından bir tanesidir. İki veya daha fazla sayının bir araya gelmesi ile yapılan işleme toplama denir. 2. sınıf toplama işlemi konusunda sayıları ve nicelikleri bir araya getirerek toplama yapacağız. 

Eldeli toplama işlemi yaparken öncelikle aynı basamakları bir araya getirmeli ve toplamalıyız. Bunun içinde aynı basamakta olan sayıları alt alta getirerek toplama yapabiliriz. Toplama işlemleri yapılırken önce birlikler daha sonrada onluklar toplanır. Matematiğin en temel konusu olduğu için toplama işlemlerinin iyice öğrenilmesine özen gösterilmelidir. Hazırlamış olduğumuz özgün etkinliklerde soyut bir kavram olan toplamayı somutlaştırmaya çalıştık.

Toplama işlemlerinde bir araya getirilen terimlere &#;toplanan&#; denir. İşlemin sonucuna ise toplam denir. Toplama işlemleri yapılırken ilk önce eldelitoplama işlemi yaptırılmasına dikkat edelim. Daha sonra eldeli toplama işlemi yaptırabiliriz.

Eldeli Toplama İşlemi Etkinlikleri

  • Onluk bloklarla eldeli toplama yapabilme
  • Onluk ve birliklerine ayırarak eldeli toplama yapabilme
  • Alt alta eldeli toplama yapabilme
  • Yan yana eldeli toplama yapabilme

Eldeli Toplama Kazanımları

  • M Toplamları ’e kadar ( dâhil) olan doğal sayılarla eldesiz ve eldeli toplama işlemini yapar.

Eldeli toplama etkinlikleri dosyasında yer alanları aşağıdaki galeriden inceleyebilirsiniz. Hazırlanan 3 sayfalık özgün etkinliklerimizin orijinal halini pdf olarak indirebilirsiniz.  Görüntü kalitesi yüksek etkinlik indirmek için pdf i indirebilirsiniz.

Toplama İşlemi Etkinlikleri PDF

Dosya Boyutu4 MB

İndirilme Sayısı

İNDİR

eldeli toplama işlemi etkinlikleri

 

2.sınıfa ait diğer etkinlikler için 2. sınıf kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni etkinliklerden haberdar olmak için Facebook, Instagram, Twitter, Youtube , Pinterest ve Telegram hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Sitemizde yer alan çalışmaların izin almadan farklı platformlarda paylaşılması kesinlikle yasaktır. Ticari amaçla çoğaltılması izne tabidir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır