saksı çiçekleri kalanşo / Kalanşo Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Saksı Çiçekleri Kalanşo

saksı çiçekleri kalanşo

Kalanşo çiçeği, ev bitkileri arasında son dönemlerin en ilgi çeken türü haline geldi. Farklı renk seçenekleri sayesinde çok fazla tercih edilen bu çiçekler, aynı zamanda iç mekân güzelleştirmesinde yoğun olarak kullanılıyor. İş yerlerine ve ev ortamına bambaşka bir hava katan bu bitkinin en belirgin özelliği, uzayan dallarının olmamasıdır. Çiçekleri, oldukça minimal boyutlara sahiptir. 

Kalanşo Çiçeği Bakımı, Yetiştirilmesi ve Çoğaltılması

Kalanşo kelime anlamı, yeşeren ve düşen demektir. Ayrıca çok fazla bakım istemeyen kalanşo bitkisi, aynı zamanda güzelliğiyle dikkat çekiyor. Bu bitkiyi daha yakından tanımakta fayda vardır.

Kalanşo çiçeği, Afrika ve Asya kökenli olmakla beraber sukulent ailesine aittir. Dolayısıyla bir sukulent kadar kolay büyütülebilir. Ayrıca tam tane farklı çeşidi vardır. Turuncu, beyaz, sarı, pembe gibi renklerle iç mekânlara son derece güzel yakışır. Bazı püf noktalara dikkat edildiği takdirde, bakımı zahmetsizdir. Bakımı doğru şartlarda yapıldığında, kalanşo çiçeği uzun yıllar boyunca sizinle kalabilir.

Kalanşo Çiçeği Bakımı Nasıldır?

Kalanşo çiçeği gün ışığı alan, aydınlık yerleri çok sever. Bu sebeple, iç mekânlarda bu bitkiyi büyütmek istiyorsanız, düzenli şekilde havalandırılan ve güneş alan bir yerde muhafaza etmelisiniz. Havasız yerlerde kalanşo bitkileri kısa zaman içinde solar. Ayrıca kış aylarında kalorifer, petek gibi yüksek ısıalan yerlerden bu bitkiyi uzak tutmalısınız. Doğru konumlandırıldıktan sonra, kolay bakımıyla iç mekânlara beklediğiniz görsel güzelliği kazandıracaktır.

Gün ışığı alan cam önleri, doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmadığı takdirde kalanşo çiçekleri için son derece uygun bölgelerdir. Kalanşo çiçeğinin kumla birlikte karıştırılan bahçe ve funda toprağı ile karıştırıldığında ideal verim elde edilir. Bu bitkiler ilkbahardan kışa geçiş sürecinde doğrudan güneş ışığı almayan, kışın ise daha aydınlık olan bölgelere yerleştirmesi gerekir.

Kalanşo bitkisi, soğuk ortamları hiç sevmez. Bu sebeple soğuk kış günlerinde 5 derecenin altında sağlıklı ve verimli büyüme gösteremez. Ayrıca kalanşo çiçeği çok fazla sudan hoşlanmaz. Bu yüzden kış aylarında çok fazla suya maruz bırakılmamalıdır. Ancak çok fazla kurumasına müsaade etmeden, toprağı nemli kalacak şekilde tutulmalıdır.

Kalanşo Bitkisi Bakımında Püf Noktalar

Kalanşo çiçeğinin kuruyan dallarının budanması, düzenli şekilde sulanması bu çiçeğin sağlıklı büyüme göstermesi açısından oldukça önemlidir. Dış etkenlerden çok kolay etkilenen kalanşo çiçeği, hassas bir yapıya sahiptir. Bu durum kısa zamanda unlu bit gibi hastalıklara yakalanmasına neden olabilir. Böyle bir durumda yapılması gereken, çiçeğin saksıdan çıkarılıp, köklerinde mevcut bulunan eski topraktan tamamen arındırmaktır.

Hastalık durumunda kalanşo çiçeğinin gözle görülen yerleri pamukla iyice temizlenmelidir. Ayrıca Arap sabunuyla özel bir su hazırlayıp, püskürterek temizlik sağlanabilir. Ardından bitki yeni saksısına yeni toprakla yerleştirilmeli, en son üzerine toz tarçın serpilerek koruma sağlanmalıdır.

Kalanşo çiçekleri, ev ortamına çok yakışan ve pozitif enerji yayan bitkilerdir. Sonbahardan ilkbahara kadar aktif şekilde açar. Yaz ayları geldiğinde, çiçek açmaya bir süreliğine ara verir. Buradan da anlaşıldığı üzere kalanşo çiçeği sıcak sevmeyen bir bitkidir.

Kalanşo Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Kalanşo çiçeği, birden fazla olduğundan görsel anlamda son derece şıktır. Bu çiçekleri çoğaltmak da son derece basittir. Çiçekten herhangi bir dal aldıktan sonra, tekrar toprağa dikmek çoğaltma işlemi için yeterli olacaktır.

Her yıl çiçek açan kalanşoların, yaz aylarında durduğunu belirtmiştik. Yaz ayları geldiğinde, saksı değişimi ve gerekli bakımı yapabilirsiniz. Bu dönemlerde kalanşo çiçeklerinin çoğalması da uygundur. Çelik sayesinde kolay bir şekilde çoğaltma işlemi gerçekleştirilir. Çoğaltmak için kesilen dallar, bir gün suda bekletilmelidir. Ayrıca dallar toprağa dikilmeden evvel, toprağı biraz sulamak gerekir.

Sularken saksının her bölümü eşit miktarda sulanmalıdır. Ayrıca su oda sıcaklığında bekletilmiş olmalıdır. Kalanşo bitkisine bu bakım süreci geldiğinde, yılda bir kez vitamin verilmesi önemlidir. Ayrıca bulunduğu saksı içerisinde herhangi başka bir cisimle temas etmemesi önemlidir.

Kalanşo çiçeğinin çoğaltma işlemi, çiçeksiz dallarından 5 cm kadar sağlıklı bir parça koparmak ile başlar. Alt yaprakları temiz olacak şekilde, temiz bir bıçak ya da makas yardımıyla temizlenmelidir. Ardından koparılan parçayı iki, üç gün kadar temiz bir kâğıt havlu üzerinde bekletmek gerekir.

Kalanşo bitkisini ekmek istediğiniz toprağa elinizle yer açacak şekilde bastırılmalıdır. Saksı değişiminden sonra tercih ettiğiniz saksı, drenaj delikleri bulunan bir model tercih edilmelidir. Çünkü kalanşo çiçekleri fazla sudan hoşlanmayan bitkilerdir. Delikli bir saksı, fazla suyun dışarı akmasını sağlamak açısından önemlidir.

Ardından toprağı ıslatmak gerekir. Şeffaf bir plastik torba yardımıyla saksının yüzeyi kaplanmalıdır. Son olarak güneş alan bir yerde, çoğaltma işlemi yapılan bitki bekletilmelidir. 3 hafta sonrasında şeffaf naylon çıkarılabilir. Kalanşo çiçeği çoğaltma işlemi, bu kadar basittir. Bu şekilde verimli çiçekler elde edebileceğiniz kalanşo bitkisini ister evinizde veya ofisinizde, ister sevdiklerinize şık bir hediye olması amacıyla kullanabilirsiniz.

Kalanşo Bitki Çeşitleri Wish Flowers Design’de

Bitkiler ve çiçekler, ofis ortamlarına ve evlerin en güzel köşelerine son derece yakışır. Ancak bu noktada bitkinin doğru bakımı ve sağlıklı koşulların sağlanması çok önemlidir. Saksı çiçekleri, bakımı konusunda yeterli bilgi sahibi olmayı gerektirir.

Wish Flowers Design, çiçeklerin evin enerjisini nasıl yükselttiğini ve hediye olarak gittiği yerde insanları nasıl mutlu ettiğinin farkında olan profesyonel bir firmadır. Saksı çiçekleri ya da kendi zevkinize göre oluşturacağınız çiçek aranjmanlarının anlamı ve gerekli bakımı hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz, alanında uzman ekibiyle gerekli desteği sizlere sunmaktadır.

Geniş ürün yelpazesinin yer aldığı Wish Flowers Design web sitesinde yer alan, birbirinden canlı ve mis kokulu çiçeklerle sevdiklerinize beklemedikleri anlarda hoş sürprizler yapabilirsiniz. Çiçekler, narindir ve sadece ince ruha sahip kimseler sevdiklerinin en özel anlarında çiçeklerle varlığını hissettirmenin öneminin farkındadır.

Wish Flowers Design’de dilediğiniz saksı çiçekleri, çelenk ya da rengârenk çiçek buketlerini tek tıkla satın alabilirsiniz. Sevdiklerinize göndermek istediğiniz çiçek buketlerinin üzerine romantik ve komik notlar ekleyebilir, siparişinizi kişiselleştirebilirsiniz. Dünyanın neresinde olursanız olun, Türkiye’nin her yerine sevdiklerinizin yüzünde gülümseme oluşturmak için online çiçek gönderimi yapabilirsiniz

Bu anlamda Wish Flowers Design üst düzey kalite standartlarında, büyük bir özenle hazırladığı çiçek siparişlerinizi belirttiğiniz adrese kısa süre zarfında adrese teslimat gerçekleştirir.

Wish Flowers Design’le, çiçeklerin eşsiz güzelliğini değer verdiğiniz insanlara gönül rahatlığıyla gönderebilirsiniz. Çünkü çiçekler Wish Flowers Design kalitesinde sizi gittiği yerde teslim eder.

Uzun ömürlü ve rengarenk çiçekleriyle kalanşo, son dönemin en popüler ev bitkilerinden. Evinize çiçek açtıracak kalanşo çiçeği bakımı rehberi ve onları mutlu etmenin ipuçları için sayfayı kaydırmaya devam edin!

Eğer sizi bakımıyla strese sokmak yerine canlı renkleriyle mutlu edecek ve zahmetsiz bir çiçek arıyorsanız; kalanşo yeni dostunuz olabilir. Çünkü büyümeleri kolay ve uzun ömürlü çiçeklere sahip. Bakımı olduğu kadar bulması da oldukça kolay bir bitki.

Muhtemelen birçok yerde gördünüz ama asla eve getirmediniz. Bugüne kadar! Sizi bunu yapmaya teşvik edecekkalanşo çiçeği bakımı ipuçlarını sizler için derledik.  

Kalanşo Çiçeği Nedir?

İngilizce adıyla Kalanchoe, Türkçeleşmiş adıyla kalanşo çiçeği; sukulent ailesine ait bir bitki türüdür. Özellikle diğer sukulentlere göre daha uzun bir çiçeklenme dönemine sahiptir. Turuncu, pembe, beyaz, sarı gibi canlı renklere sahip ve kolay açan çiçekleriyle iç mekanlara en çok yakışan bitkilerden biridir. Parlak yeşil ve dolgun yapraklar da çiçeklerinin canlı renkleriyle yarışır. Kalanşo çiçeği, bakımı kolay bir bitki olmasının yanı sıra doğru bakıldığında tekrar tekrar çiçek açar. Fakat her çiçek bakımında olduğu gibi, kalanşo çiçeğinin bakımı yapılırken de dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Gelin bu ipuçlarını birlikte keşfedelim. 

Kalanchoe Çiçeği Bakımı

Göz alıcı bir güzelliğe sahip ve renkli bir sukulent yetiştirmek istiyorsanız, kalanchoe&#;dan başka bir yere bakmayın. Pek bitki gibi, kalanchoe de bol güneş ışığını ve iyi drene olan toprağı tercih eden nispeten el değmemiş bir türdür. Açık havada yetiştirildiği ılık hava bölgelerinde kalanchoe, iyi drene edilmiş, kumlu bir toprağa ihtiyaç duyar. Yeterince ışık alması koşuluyla sınırlı suda büyür. Bir iç mekan bitkisi olarak, kaktüs karışımı saksı toprağı en iyisidir ve parlak dolaylı ışıkla en iyi haliyle evinizi süsler. 

  1. Kalanşo çiçeğinin bakımı için en önemli nokta ışığı doğru ayarlamaktır.

Kalanşoların ne kadar güneş ışığına ihtiyaç duyduğu konusunda kafanız karışmış olabilir. Bu bitkinin ışık ihtiyacını 2 döneme ayırmak, en sağlıklı sonucu elde etmenizi sağlayacaktır. Kalanşonuzun çiçeklenme döngüsünü tetiklemek için bitkinin her gün en az 14 saat karanlıkta kaldığı bir alan yaratılmalı. Bu şekilde yaklaşık altı haftalık bir süre zarfında çiçeklenme döngüsü harekete geçecektir.

Gelelim ikinci döneme. Çiçeklenmesi başlayan bir kalanchoe’nun çiçek açması için çok fazla ışığa ihtiyacı vardır. Bu nedenle bol miktarda parlak, doğal ışık alan bir odada tutulmaları gerekir. Ancak, yaprakları yakabileceği ve çiçeklenmeyi azaltabileceği için doğrudan güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçının.

  1. Doğru saksı ve toprak seçimi de kalanşo çiçeği bakımı için oldukça önemlidir.

Açık havada, bir kalanchoe bitkisi iyi drene edilmiş, kumlu topraklarda en iyi şekilde yetişir.

İç mekan bitkisi olarak tercih edilecek kalanşolarsa yüzde 50 saksı toprağı ve yüzde 50 kaktüs karışımı veya yüzde 60 turba yosunu ve yüzde 40 perlit gibi çok fazla nem tutmayan bir karışımda saklanmalıdır.

Uygun drenajı sağlamak ve aşırı nemli bir ortamdan kaçınmak için kalanchoe&#;unuzu topraktan fazla suyu çekmeye yardımcı olabilecek bir toprak çömleğe ekebilirsiniz. Drenaj deliği olmayan saksılar, kalanşoların çürümesine neden olabilir.

  1. En sağlıklı kalanchoe çiçeği bakımı, az miktarda sulamayla yapılır.

Ara sıra bitkilerinizi sulamayı unutma alışkanlığınız varsa, kalanchoe sizin için mükemmel bir seçim olabilir. Bu az ilgiyle çok mutluluk veren bitki, minimum su ile iyi çalışır ve yalnızca birkaç haftada bir (ve kış aylarında daha az sıklıkla) sulama gerektirir.

Kök çürümesini önlemeye yardımcı olmak için toprağın sulamalar arasında tamamen kurumasını sağlamanız önemlidir.

Kalanchoe etli bir bitki olduğu için yaprakları aslında su depolayabilir. Yani paniğe mahal yok; birkaç gün geç sulasanız bile kalanşonuz gayet iyi olacaktır.

  1. Sıcaklık ve nem kalanşo çiçek bakımı üzerinde etkilidir.

Ev ortamınız kalanchoe için önemlidir, ancak diğer iç mekan ev bitkileri kadar seçici değildir. Genel olarak, 12 ila 27 derece arasında değişen sıcaklıklarda gelişir. Bu nedenle, onu dondan koruma dışında uygun iç ortam ortamını oluşturmak için fazla bir şey yapmanız gerekmez. Kalanchoe bitkileri havadaki nem seviyesi konusunda da çok seçici değildir. Ortalama bir nem oranı, bitkinizin gelişmesi için yeterli olacaktır. 

  1. Kalanşo çiçeği budama ile çok daha bakımlı hale getirilebilir.

Bir kalanchoe bitkisinin uzamış saplarını budamak, bitkinin şeklini korumaya ve daha sağlam bir çiçeklenmeyi teşvik etmeye yardımcı olacaktır. Olgun bir kalanchoe büyüdükçe, ana bitkiye zarar verebilecek dallar üretir. Bu minik dalların, büyümek için olgun bitkinin ihtiyaç duyduğu besinleri almasına izin vermek yerine bu dalları budayabilirsiniz. Budadığınız dalları da kolaylıkla kalanşonuzu çoğaltmak için kullanabilirsiniz. Daha detaylı ve adım adım rehbere Kalanşo Nasıl Çoğaltılır? yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Daha fazla kalanşo bakımı bilgisi ve sıkça sorulan soruların cevabı için Kalanşo Bakımı Püf Noktaları yazısını incelemeyi unutmayın!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası